Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 - vysoký volnoběh a spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2009 , 9:01   Citovat  

Jarek napsal:
Mám za sebou reset ecu + výměnu termostatu + vyčištění iacv + kontrolu volnoběhu (po zahřátí bez zatížení byl ok) a zase reset ecu. Spotřebu jsem zatím neměl možnost moc otestovat. Co se týče otáček, tak se mi to zdá lepší, ideální to není, ale aspoň už se to chová vždycky stejně. Teď když vyřazuju před křižovatkou, tak to padne na 1000 a trochu a pak během par vteřin po zastavení to spadne na normální volnoběh okolo 700.
Jeden mechanik mě přesvědčuje, že je to úplně normální. Mě to tedy normální nepřijde, resp. u žádnýho jinýho auta jsem se s tím nesetkal.
Další věcí co mě trochu zaráží je ztráta výkonu v určitých otáčkách, citelný je to hlavně na 4 a 5 okolo 2500-3500 (jak kdy, záleží na zatížení auta) - z toho bych soudil že to souvisí s vtecem, v tomto případě přepínání 16V/12V. Ale přijde mi to hodně citelný, jak kdyby ten motor najednou někdo uškrtil Tak to koukám! Je to u D15Z6 normální nebo by to nemělo bejt tolik cítit?

1000ot a pak 700ot je bežný - moje D15Z6 to dělala taky, VTi má i přes 1000ot. než zastavím a padnou na 700... Dalo by se říct,že dokud nestojíš,tak "auto čeká.že zas půjde do otáček,tak si je nesnižuje na volnoběh"... Úsměv

Se ztrátou výkonu v 2000-3500ot. jsem se nesetkal - když držíš chvíli stálý plyn,tak motor "vypne" jeden ventil,ale rychlost mi zůstávala stejná... Když se pak člověknaučil zacházet s plynem,tak šlo na zelenou kontrolku i zrychlovat... Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 23:13   Citovat  

Takže uplynul nějaký čas, naplnil jsem několikrát nádrž a bohužel spotřeba je stále extrémě vysoká. Dokud bylo tepleji, tak ve městě přes 8l, při teplotach pod nulou blizko 10l, na dálku okolo 7l. Smutný Podotýkám, že z 90% je to jízda s velmi lehkou nohou - rozvícenou "ekon" kontrolkou.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 7:06   Citovat  

Jarek napsal:
Takže uplynul nějaký čas, naplnil jsem několikrát nádrž a bohužel spotřeba je stále extrémě vysoká. Dokud bylo tepleji, tak ve městě přes 8l, při teplotach pod nulou blizko 10l, na dálku okolo 7l. Smutný Podotýkám, že z 90% je to jízda s velmi lehkou nohou - rozvícenou "ekon" kontrolkou.

co mas vsechno noveho? paliv filtr, vzduch filtr....
toto neni mozne nesouhlas

Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 7:28   Citovat  

ta spotřeba je fakt dost vysoká to já i přez nefunkční čidlo ECO jezdím za 6L dálku klidně i pod Úsměv ale jak píše Becky, měnil si filtry? u preludky mne osobně vyměna všech filtrů srazila spotřebu o 2L dolu.....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 11:06   Citovat  

Becky napsal:
co mas vsechno noveho? paliv filtr, vzduch filtr....
toto neni mozne nesouhlas

Všechny filtry, svíčky, kabely, termostat..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 11:12   Citovat  

Jarek napsal:
Všechny filtry, svíčky, kabely, termostat..

a co lambda, je OK?
jeste me napadlo palivovy potruby, kamos ho mel oxidovany a nekde mu to saklo a taky jezdil za neuveritelnou spotrebu, po vymene OK

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 11:28   Citovat  

Co takle prasklý bovden u plynového lanka???
Bracha to měl u civic 4g.
Otačky taky kolem 1000 na volnoběh. No a spotřeba byla vysoká protože i z kopce při puštěném plynu motor stale pálil.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 12:39   Citovat  

Becky napsal:
a co lambda, je OK?
jeste me napadlo palivovy potruby, kamos ho mel oxidovany a nekde mu to saklo a taky jezdil za neuveritelnou spotrebu, po vymene OK

Ad. Lambda - prošel jsem nedávno emisema, tak si myslím, že by měla být v pořádku. Nicméně když teď podrobněji studuju protokol, tak mě tam zaráží dvě věci.
Obsah CO na volnoběh 0.430 (podle emisní kartičky, je max. 0.1, na protokolu je max 0.5, na minulých emisích byl stav jen 0.07), při zvýšených otáčkách je to však ok, spadne na 0.004 a dále obsah C02 15.64 jak při volnoběhu, tak při zvýšených otáčkách. Limit na to nevidím ani v kartiřce ani v protoloku, v minulém protokolu není údaj o CO2 vůbec, ale zdá se mi to nějak hodně.
Ad. potrubí - když jsem to měl před zimou na zvedáku a stříkal se spodek, tak opticky vypadalo velmi dobře a žádnej průsak patrnej nebyl.
Ad. lanko, to je ok.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 12:41   Citovat  

Jarek napsal:
Ad. Lambda - prošel jsem nedávno emisema, tak si myslím, že by měla být v pořádku. Nicméně když teď podrobněji studuju protokol, tak mě tam zaráží dvě věci.
Obsah CO na volnoběh 0.430 (podle emisní kartičky, je max. 0.1, na protokolu je max 0.5, na minulých emisích byl stav jen 0.07), při zvýšených otáčkách je to však ok, spadne na 0.004 a dále obsah C02 15.64 jak při volnoběhu, tak při zvýšených otáčkách. Limit na to nevidím ani v kartiřce ani v protoloku, v minulém protokolu není údaj o CO2 vůbec, ale zdá se mi to nějak hodně.
Ad. potrubí - když jsem to měl před zimou na zvedáku a stříkal se spodek, tak opticky vypadalo velmi dobře a žádnej průsak patrnej nebyl.
Ad. lanko, to je ok.

taky sem ted byl na emisich, vecer bych ti poslal moje hodnoty jestli ti to k necemu bude, ale nevim jestli by volnobeh mel takovy zasluhy na celkove spotrebe to mi hlava nebere

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 12:50   Citovat  

Lambdu by to chtělo proměřit...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 13:06   Citovat  

Becky napsal:
taky sem ted byl na emisich, vecer bych ti poslal moje hodnoty jestli ti to k necemu bude, ale nevim jestli by volnobeh mel takovy zasluhy na celkove spotrebe to mi hlava nebere

Jasný, no klidně pošli, aspoň pro srovnání.

Hellborn napsal:
Lambdu by to chtělo proměřit...

Jo, máš recht, přes víkend to zkusím.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2010 , 13:28   Citovat  

odkud ses?

TomiDj je teď offline  TomiDj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 3:03   Citovat  

ahoj.mam taky D15Z6 a je to slabcak.pride mi ze to nema takovy vykon jaky ma mit a mam velkou spotrebu.sem tam i pocukava pri stejnem drzeni plynu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2010 , 14:00   Citovat  

Tak po delší neschopnosti kvůli zánětu ledvin jsem se konečně dostal k tý lambdě.
Chtěli jsme to připojit přes OBD2 na diagnostiku, ale nepodařilo se nám najít konektor. Na místech kde by se měl vyskytovat bylo prd. Domníval jsem se, že ho mají všechny auta s OBD2 jednotkou... Má ho 6G Civic (poface)?
Osciloskop nebyl k dispozici, takže přišel ke slovu digi voltmetr. Hodnota oscilovala v rozmezí cca. 0,2 do 0,8, takže úplně mrtvá není, ale jestli byla odezva dostatečně rychlá si z toho odhadnout netroufám.
Dále jsme zkoušel měřit napětí na drátu z řídící jednotky k lambdě při jejím odpojení - dle strany 11-B-37 servisního manuálu. Napětí bylo konstatní bez ohledu na otáčky, což manuál hodnotí jako vadnou lambdu. Ovšem poněkud mi uniká jak se může diagnostikovat lambda když je odpojená?! No když jsem se pak vracel domů, tak mi auto přišlo nadprůměrně líný.
Jinak emisema jsem skutečně projít neměl, hodnota CO i HC na volnoběh byla výrazně vyšší než předepsaná (a přesto mě beze slova a bez úplatku nechali projít).

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2010 , 14:15   Citovat  

OBD2: jaky mas rok? 6g maji obd konektor az posledni rok - 2000, do te doby ma 3 kolik nebo 5 kolik.
Emise: emisni stanice muze fungovat jen pouze kdyz ma spokojene zakazniky. Kdyz by vyhodil kazdeho druheho tak by kazdy druhy jezdil ke konkurenci pac tam bezeslova a bez uplatku projde. Neprojde jen auto co ma nejakou zavadu na vyfukovem potrubi - prorezle, chybejici kat nebo tak, pac toho si lehce vsimne technik na STK

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2010 , 15:12   Citovat  

vysoka spotreba ukazuje bud na lambdu, nebo omezenou pruchodnost vyfuk potrubim.
Jak ti blbne ten volnobech, tak tohle byva casto spatnym teplotnim cidlem, nebo zasvinenou klapkou - az spatnym krokovym motorkem na klapce.

Jetli ti sel vykon dost dolu, tak je dost mozny, ze mas nekde cpany potrubi. nejcastejc to byva bud katik, nebo posledni dil tlumice vyfuku.
projed auto - zahrej ho a vymontuj svicky. A mrkni na barvu elektrody

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2010 , 15:26   Citovat  

ninja napsal:
OBD2: jaky mas rok? 6g maji obd konektor az posledni rok - 2000, do te doby ma 3 kolik nebo 5 kolik.

Ani rok 2000 ho nema (aspon ne 3D), obd2 konektor je az u 7g..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2010 , 15:37   Citovat  

silenec napsal:
Ani rok 2000 ho nema (aspon ne 3D), obd2 konektor je az u 7g..

u anglicaku jsem ho u 2000 videl, ale s japoncem si ted nejsem jisty... budu muset overit info Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 10:46   Citovat  

Chjo, obd2 štekr má i blbá oktávka a Civic nic. Na fotkách jsem ho právě viděl u 2000 modelu (ovšem foto z US) a na místě kde na fotce byl mám jen držák, takže soudruzi v Japonsku to připravený měli, ale zřejmě ho v té době dávali jen do aut pro americký trh.
ad. přicpanej vejfuk, to se mi nezdá pravděpodobne a volnoběh už je ok (viz předchozí strana). Svíčky sem měl venku nedávno a vypadali ok.
Jinak docela docela by mě zajímalo vyjádření nějakýho zkušenýho hondaře k tý "diagnostice" dle 11-B-37 servis. manuálu viz. můj předchozí příspěvek. Najde se někdo takovej?
Lambdu jsem pro jistotu objednal novou (NTK se dá sehnat od poláků skoro zadarmo), ale mam trochu strach že to nebude jen tohle. Na poslední dvě nádrže mám průměr skoro 10L (65% město, 35% mimo), žere mě to zaživa zmatenej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 11:20   Citovat  

Jarek napsal:
Chjo, obd2 štekr má i blbá oktávka a Civic nic. Na fotkách jsem ho právě viděl u 2000 modelu (ovšem foto z US) a na místě kde na fotce byl mám jen držák, takže soudruzi v Japonsku to připravený měli, ale zřejmě ho v té době dávali jen do aut pro americký trh.
ad. přicpanej vejfuk, to se mi nezdá pravděpodobne a volnoběh už je ok (viz předchozí strana). Svíčky sem měl venku nedávno a vypadali ok.
Jinak docela docela by mě zajímalo vyjádření nějakýho zkušenýho hondaře k tý "diagnostice" dle 11-B-37 servis. manuálu viz. můj předchozí příspěvek. Najde se někdo takovej?
Lambdu jsem pro jistotu objednal novou (NTK se dá sehnat od poláků skoro zadarmo), ale mam trochu strach že to nebude jen tohle. Na poslední dvě nádrže mám průměr skoro 10L (65% město, 35% mimo), žere mě to zaživa zmatenej

Nemam tu manual abych se podival co mas presne na mysli. Ale rok 99 uz nema autodiagnostiku (aby to na check engine vyblikalo kod zavady). To Tvoje auto se musi napojit na origo H diagnostiku.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 13:25   Citovat  

ninja napsal:
Nemam tu manual abych se podival co mas presne na mysli. Ale rok 99 uz nema autodiagnostiku (aby to na check engine vyblikalo kod zavady). To Tvoje auto se musi napojit na origo H diagnostiku.

Samozrejme ze rok 99 i 00 autodiagnostiku ma (aspon japonci) Mrk Staci propojit dvoupinovy konektor dratem.. naopak v honda servisu to na origo H diagnostiku zapojit odmitli s tim, ze pokud CEL nic nevyblika, ze taky zadnou zavadu nenajdou.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 15:25   Citovat  

ninja napsal:

Bylo to popsaný v předminulem příspěvku, diagnostika lambdy když je odpojedná. Fakt nechápu ten pricnip. Čistá zvědavost

silenec napsal:
Samozrejme ze rok 99 i 00 autodiagnostiku ma (aspon japonci) Mrk Staci propojit dvoupinovy konektor dratem.. naopak v honda servisu to na origo H diagnostiku zapojit odmitli s tim, ze pokud CEL nic nevyblika, ze taky zadnou zavadu nenajdou.

Jo, přesně tak to funguje a týpek z H mi sdělil totéž co se týče jejich diagnostiky Smutný

Což mě přivádí k tomu jestli někdo neznáte servis se schopnou diagnostikou (tedy kde jsou schopni odhalit i závadu která nemá na první pohled zjevnou příčinu, né kde mi vrátí auto s tučnou fakturou a řeknou že mu nic neni). Našel jsem firmu co má výborný reference, ale je na moravě a já jsem z druhýho konce republiky, takže bych rád zkusil najít něco blíž.

Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 18:28   Citovat  

Jarek napsal:
Jo, přesně tak to funguje a týpek z H mi sdělil totéž co se týče jejich diagnostiky Smutný

Což mě přivádí k tomu jestli někdo neznáte servis se schopnou diagnostikou (tedy kde jsou schopni odhalit i závadu která nemá na první pohled zjevnou příčinu, né kde mi vrátí auto s tučnou fakturou a řeknou že mu nic neni). Našel jsem firmu co má výborný reference, ale je na moravě a já jsem z druhýho konce republiky, takže bych rád zkusil najít něco blíž.

Jestli jsi ze severu Čech, doporučuji p. Kühnela od České Lípy. Věřím tomu, že ten na záhadu přijde. A drahé to nebude.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 19:32   Citovat  

Jarek napsal:

Co je to prosimte za firmu?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 14:14   Citovat  

Borik2 napsal:
Jestli jsi ze severu Čech, doporučuji p. Kühnela od České Lípy. Věřím tomu, že ten na záhadu přijde. A drahé to nebude.

Kuhnela znam, kdysi jsem u něj byl s Preludkou, ale jsem spíš ze západu a v tomhle počasí se mi moc nechce na takovou cestu. Ale pokud to do jara nevyřeším, tak se k němu vypravím.

Leke napsal:
Co je to prosimte za firmu?

Jsem po reinstalu systému, takže nemám historii a bohužel si nějak nemůžu vzpomenout. Pokud na ten web ještě natrefím, tak dám vědět.

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 - vysoký volnoběh a spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina