Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Díra v zákoně,aneb jak se vyhnout EKO dani :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 11
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 17:31   Citovat  

Pokud me teda znovu i po nastudovaní pošle k šípku, tak ti poslu SZ. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 17:39   Citovat  

Jj, klidně napiš..rád pomůžu...Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ahlstrom je teď offline  ahlstrom
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 17:45   Citovat  

napiste i sem jak to dopadlo, ja jsem dan sice uz zaplatil, ale i tak me to zajima Úsměv
   Návrat  
koki... je teď offline  koki...
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:03   Citovat  

Takže pokud jsem to dobře pochopil
Já mám CRX v polopřevodu, měl bych ho přihlásit, v březnu mě čeka TK (pokud vím, pokud je technická mladší jak 1 mesíc na
přepise nemusím mít evidenčku), pak vezmu na pojištovnu svoji kamarádku se ZTP, tam udělám pojistku na JEJÍ jméno (pojistník
nemusí být provozovatel vozidla), pak spolu pojedem na uřad, dám jí za sebe plnou moc, jelikož auto je na mě v polopřevodu
ona auto převede na sebe za NULA Kč, pak mi dá plnou moc ona a já druhý den pojedu zase na uřad a za 800kč auto přehlásím na
sebe místo 5800Kč? Pochopil jsem to dobře? Pujde to přesne takhle, jak jsem napsal?
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:06   Citovat  

Ještě kupní smlouvy...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:08   Citovat  

kamaradku na pojistovnu netahej zrovna si to pojisti na sebe.
Jenom to na kamaradku se ZTP prihlaš a to ikdyz uz to mas v poloprevodu. Staci tvoje kupni smlouva. (smlouva puvodniho majitele s majitelem na koho je to odhlásene)
Pak to zase prepises na sebe. PO kazde 800kč. Jo a na druhy den bych tam hned ja osobne nesel. To je totální provokace. pořádnej výtlem
Ikdyz u me se už nic skazit neda. Velmi šťastný
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:11   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Jenom to na kamaradku se ZTP prihlaš a to ikdyz uz to mas v poloprevodu. Staci tvoje kupni smlouva. (smlouva puvodniho majitele s majitelem na koho je to odhlásene)
Pak to zase prepises na sebe. PO kazde 800kč. Jo a na druhy den bych tam hned ja osobne nesel. To je totální provokace. pořádnej výtlem
smlouvu eventuelně mít nemusíš,taky sem jí neměl a do žadosti se napsal dodatek...
   Návrat  
koki... je teď offline  koki...
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:21   Citovat  

Aqwertzz napsal:

No já pojistku mám, takže taky to mužu udělat tak, že s ní sepíšu plnou moc, vezmu jeí ZTP, mojí kupní smlouvu s bejvalym majitelem, přepíšu to třeba teda na tejden na ní, zaplatim jen 800Kč, za ten tejden teda přijdu a přepíšu to na sebe zase jen za dalších 800Kč?
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:26   Citovat  

chci pak vidět ty chudáky ZTP až po nich půjde finančák s daní z prodeje Velmi šťastný
ale jinak fikaný obejití eko výpalnýho
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:28   Citovat  

Koki jo presne takhle to budu delat ja.
Petura: Napisu smlouvu tak aby se clovek na tom aute neobohatil a spise prodelal. Navic cenu auta napisu treba 30litru neli mene.
A pochybuju ze by si nekdo neceho vubec vsiml. zmatenej
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:48   Citovat  

no me to ceka nejspis pristi tyden. ale s tim rozdilem ze to budu prihlasovat jako dovoz. chystam to na tatika, takze to snad projde. u nas ta dopravka je nekdy normalni nekdy ne. ale urcite jim nechci narvat 10tis jen tak. bez boje se nedam :twisted:
   Návrat  
Michalk je teď offline  Michalk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:53   Citovat  

je to docela chytré je to dobrý
Co se týče té pojistky tak když mám auto v polopřevodu a pojistku mám napsanou na sebe tak vlastně stačí sepsat kupní smlouva kde bude i plná moc na pojistku.?
Smlouva teda bude vypadat tak že prodávám auto tomu a tomu i se zaplacenou pojistkou (vč.evidenčky)..
člověk se ZTP si půjde s kupní smlouvou přihlásit auto na sebe kde zaplatí 800kč a cca po týdnu se to udělá stejně ale naopak?? zda jsem to teda dobře pochopil.. Se stydím
   Návrat  
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 20:59   Citovat  

já pořád schánim čloověka z ZTP ale někdo už by tu byl tak eště mam pár otázek...

Stačí jen její ZTP ? ona nemusí být přitomná na uřade dke budu vlastně auto přihalšovat na její jméno? ?
Nemusí být pojistka na ní? stači kdyš bude jen na mě?
kdyš mam auto v polopřevodu nebudou chtít po mě abych si ho napsal na mě a až potom na ní?

děukuji přátele
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 22:14   Citovat  

Aqwertzz napsal:

Petura: Napisu smlouvu tak aby se clovek na tom aute neobohatil a spise prodelal. Navic cenu auta napisu treba 30litru neli mene.
A pochybuju ze by si nekdo neceho vubec vsiml. zmatenej

taky jsem ještě neviděl fyzickou osobu aby platila daň z prodeje auta, ale správně by se mělo a u nás tady v tom blbákově bych se ani nedivil, kdyby se tak stalo a finančák opravdu šel po ZTP který za měsíc nakoupí a prodá (i se ztrátou) např. 5aut
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 22:28   Citovat  

Petura napsal:
taky jsem ještě neviděl fyzickou osobu aby platila daň z prodeje auta, ale správně by se mělo a u nás tady v tom blbákově bych se ani nedivil, kdyby se tak stalo a finančák opravdu šel po ZTP který za měsíc nakoupí a prodá (i se ztrátou) např. 5aut

jit po nem muže, protože dan se platí ze zisku z prodeje tech vozu. pokud je zisk 0 a doloží to kupními smlouvami tak i kdyby jich prodal 30 nemuže FU vubec nic ale pozor muže ho pokutovat že nepodal danové přiznání - byt nulové.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 22:36   Citovat  

Idaho: myslím že ho pokutovat nemůže, jen v případě, že by býval měl něco zaplatit a nezaplatil
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 23:21   Citovat  

Nevím,jak to s FU funguje, ale myslím,že by musel jít na udání....Když si vezmu těch pár dovozců automobilu, kterým dělám schvalovačky skoro denně a zatím jim to prochází....Nevím..těžko říct, jak se k tomu FU dostane..
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 0:55   Citovat  

Ale v tom zakone preci neni napsano, ze kdyz auto kupujete od ZTP obcana, tak neplatite dan. Tam je jasne napsano, ze drzitel ZTP neplati dan.

Ja bych to pochopil takto: Po 1.1 09 musi pri prihlaseni majitel kazdeho auta zaplatit dan s vyjimkou majitele ZTP, nebo v pripade dedictvi cili prepsani "v rodine".
Prihlad: Kdyz si dnes nejaky invalida koupi auto, tak nic nezaplati, jelikoz ho zakon z otho omlouva. Kdyz to auto od neho koupim zitra ja, tak musim zaplatit dan, jelikoz se na me vztahuje zakon o eko dani. Pokud by tu dan presto invalida zaplatil, tak pak ja ji platit nebudu, protoze by se jednalo o druhou preregistraci po zaplaceni.

Úsměv Cooo???
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 8:24  Naposledy upravil Hellborn dne 26.1.2010 , 9:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

bordel napsal:
Ale v tom zakone preci neni napsano, ze kdyz auto kupujete od ZTP obcana, tak neplatite dan. Tam je jasne napsano, ze drzitel ZTP neplati dan.

Ja bych to pochopil takto: Po 1.1 09 musi pri prihlaseni majitel kazdeho auta zaplatit dan s vyjimkou majitele ZTP, nebo v pripade dedictvi cili prepsani "v rodine".
Prihlad: Kdyz si dnes nejaky invalida koupi auto, tak nic nezaplati, jelikoz ho zakon z otho omlouva. Kdyz to auto od neho koupim zitra ja, tak musim zaplatit dan, jelikoz se na me vztahuje zakon o eko dani. Pokud by tu dan presto invalida zaplatil, tak pak ja ji platit nebudu, protoze by se jednalo o druhou preregistraci po zaplaceni.

Úsměv Cooo???

Ale zákon vztahuje ekodaň na první přepis/registraci po 1.1.09, bez dalšího. To,že první přepis/registrace je na osobu,která je osvobozena, neznamená, že první přepis "neproběhl", přepsání na Tvou osobu je druhý přepis, o kterém zákon nemluví. Aby byl Tvůj výklad správně, tak by tam muselo být při prvním přepisu na osobu, která není od ekodaně osvobozena, což tam není.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 9:13   Citovat  

Hellborn má pravdu..Taky mi to přišlo divný,ale obvolal jsem si registry v okolí i přímo Ministerstvo Dopravy a opravdu je to takhle Úsměv

A tak proč toho nevyužít..
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 9:17   Citovat  

Nic proti, ale kdyz jde o dodrzovani predpisu, to je tady moralistu vzdycky Nápad je tu! . Kdyz jde o podvod na statni kase, tak nikdo moc neprotestuje.. Velmi šťastný pifko
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 9:23   Citovat  

alicante napsal:
Nic proti, ale kdyz jde o dodrzovani predpisu, to je tady moralistu vzdycky Nápad je tu! . Kdyz jde o podvod na statni kase, tak nikdo moc neprotestuje.. Velmi šťastný pifko

No, když nás stát šuk kde může, tak proč to taky jednou neudělat opačně..A o podvod nejde, jen o využití mezírek... přátele
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 9:32   Citovat  

MikeT napsal:
No, když nás stát šuk kde může, tak proč to taky jednou neudělat opačně..A o podvod nejde, jen o využití mezírek... přátele

Ty mi nerozumis - ja s tebou souhlasim, vubec tady nerikam, ze se clovek nema pokusit se jakymukoliv dalsimu o šuk ze strany statu vyhnout, jen mi trknul do oka ten nepomer moralistu vedle v tematu a tady HaHaaa . Pokud je jizda rychosti 55 km/h na 50tce spachani prestupku, da se ziskani osoby ZTP za ucelem vyhnuti se platbe zakonneho poplatku zcela urcite kvalifikovat jako pokus o podvodne jednani je to dobrý Velmi šťastný . Kdyz jde nekomu u vymluvu na osobu blizkou nebo (ne)dodrzovani rychlosti, je to hned hafo moralnich autorit, ale tady v tom topicu je nevidim, zajimave to mi hlava nebere , to je vse, co jsem tim myslel.. přátele pifko
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 9:36   Citovat  

Velmi šťastný ..Už jsem v obraze... je to přesně tak,jak píšeš Úsměv pifko
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 13:33   Citovat  

alicante napsal:
Ty mi nerozumis - ja s tebou souhlasim, vubec tady nerikam, ze se clovek nema pokusit se jakymukoliv dalsimu o šuk ze strany statu vyhnout, jen mi trknul do oka ten nepomer moralistu vedle v tematu a tady HaHaaa . Pokud je jizda rychosti 55 km/h na 50tce spachani prestupku, da se ziskani osoby ZTP za ucelem vyhnuti se platbe zakonneho poplatku zcela urcite kvalifikovat jako pokus o podvodne jednani je to dobrý Velmi šťastný . Kdyz jde nekomu u vymluvu na osobu blizkou nebo (ne)dodrzovani rychlosti, je to hned hafo moralnich autorit, ale tady v tom topicu je nevidim, zajimave to mi hlava nebere , to je vse, co jsem tim myslel.. přátele pifko

Teď budu vypadat jako moralista, ale:
rychlou jízdou ohrožuješ zdraví nebo i život svůj a ostatních účastníků silničního provozu. Samozřejmě 5 km/h navíc není nic, ale beru to všeobecně.
Zatímco nezaplacením eko daně nikomu neškodíš. Je to nesmyslný poplatek a doplací na něj jenom obyčejní lidi.
Takže proto si já vysvětluju ten rozdíl v reakcích.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 13:47   Citovat  

Tak jsem byl dneska pro VERDIKT a MikeT na 100%tní pravdu, paní na urade se mi omluvila se vším vsudy že se informovala na ministerstvu dopravy a že je to přesne jak říkam, potažmo MikeT.
Takže nenechat se odbyt paní u stolu a ukazat ji paragrafy a at se pořádne informuje kdyztak. přátele Dškuju moc. A máš u mě plusový přínos. Protoze jsi mi ušetril solidní penize.

A o te moralce, kdyby po me chteli 3000kč dám jim je bez mrknutí, kdyby chtěli 5000kč mam dost blbých keců ale dam jim je, ale 10000kč???? To se **** v kině ne?
Přitom kdyyb to byla evropska Honda tak chteji jenom 3000kč takže proto jsem jim to nechtel dat ani za ****.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 13:51   Citovat  

alicante napsal:

Co je podvodného na tom, že si ZTP koupí auto, hned ten den zjistí,že nevyhovuje a druhý den ho prodá? To je bežné,ne? svatoušek Automobilky se snaží prodávat auta jako housky,tak když mi tahle nechtuná,tak se jí zbavím... Velmi šťastný

Podvod: Kdo jiného nebo sebe obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti a způsobí tak škodu na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou (5tis. Kč)

Koho uvádíš v omyl, využíváš jeho omylu nebo mu zamlčuješ podstatné skutečnosti?

Tenhle poplatek měl snad údajně sloužit k vyrovnání nákladů spojených s likvidací vozidla (už si důvodovou zprávnu nepamatuju), proto je tahle volovina v zákoně o odpadech. Kam jdou tyhle vybrané peníze, nevím...
Ale jinak je za tím snaha automobilové loby zvýšit prodeje nových aut, což se dá pochopit,ale kde na to auto (autem nemyslím Fobii a podobný trpaslíky) vzít a nekrást? to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 13:55   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak jsem byl dneska pro VERDIKT a MikeT na 100%tní pravdu, paní na urade se mi omluvila se vším vsudy že se informovala na ministerstvu dopravy a že je to přesne jak říkam, potažmo MikeT.
Takže nenechat se odbyt paní u stolu a ukazat ji paragrafy a at se pořádne informuje kdyztak. přátele Dškuju moc. A máš u mě plusový přínos. Protoze jsi mi ušetril solidní penize.

A o te moralce, kdyby po me chteli 3000kč dám jim je bez mrknutí, kdyby chtěli 5000kč mam dost blbých keců ale dam jim je, ale 10000kč???? To se **** v kině ne?
Přitom kdyyb to byla evropska Honda tak chteji jenom 3000kč takže proto jsem jim to nechtel dat ani za ****.

Jupííí, to jsem rád..tak hlavně že to vyšlo..Gratuluji Úsměv
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:39   Citovat  

Osobně bych znaky podvodu spatřoval spíš v tom, pod jakým názvem úřady toto výpalné vybírají a s jakým zdůvodněním pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:52   Citovat  

Jeste jedna otazečka.
Co potrebuju abych nemusel toho cloveka tahat na urad. Necham si podepsat plnou moc a mám si od nej vzít aj kartu ZTP nebo nebo nemusím? Popřípade co jeste.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Díra v zákoně,aneb jak se vyhnout EKO dani :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina