Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Díra v zákoně,aneb jak se vyhnout EKO dani :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 11
Michalk je teď offline  Michalk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:56   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Jeste jedna otazečka.
Co potrebuju abych nemusel toho cloveka tahat na urad. Necham si podepsat plnou moc a mám si od nej vzít aj kartu ZTP nebo nebo nemusím? Popřípade co jeste.

odpověď by mne také zajímala Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:59   Citovat  

Bych se zeptal přímo na urade ale nechci je už provokovat svou přítomnosti. Velmi šťastný
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:06   Citovat  

Vem si na úřad hlavně plnou moc, že můžeš to auto zaregistrovat na něj, evidenční kontrolu na jeho jméno, zelenou kartu, velký a malý TP, ten ZTP průkaz, popřípadě značky, pokud se budou měnit..Vyplníš žádost, jako by jsi byl on a podepíšeš se...Nezapomen svůj občanský průkaz a pro jistotu bych si vzal i OP majitele ZTP..To by mohlo asi stačit..víc mě toho nenapadá Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Michalk je teď offline  Michalk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:25   Citovat  

MikeT napsal:
Vem si na úřad hlavně plnou moc, že můžeš to auto zaregistrovat na něj, evidenční kontrolu na jeho jméno, zelenou kartu, velký a malý TP, ten ZTP průkaz, popřípadě značky, pokud se budou měnit..Vyplníš žádost, jako by jsi byl on a podepíšeš se...Nezapomen svůj občanský průkaz a pro jistotu bych si vzal i OP majitele ZTP..To by mohlo asi stačit..víc mě toho nenapadá Úsměv

takže vše co může být důležité meetallll to abych si vzal velkej batoch na ty dokumenty Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:32   Citovat  

Radši batoh a jít jednou Úsměv..
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:42   Citovat  

MikeT napsal:

kdyz to budu prihlasovat na tatu a stk je delana na me. bude to problem? je to dovoz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:54   Citovat  

Winie napsal:
kdyz to budu prihlasovat na tatu a stk je delana na me. bude to problem? je to dovoz

No v Praze se muselo na evidenčku ještě jednou a na osobu, na kterou se nahlašuje...
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:58   Citovat  

Hellborn napsal:
No v Praze se muselo na evidenčku ještě jednou a na osobu, na kterou se nahlašuje...
přesně tak naštvanej a hustý bylo že jsem si doma naskenoval razítko a přepsal jména a bylo..... je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 16:07   Citovat  

Potvrzuji, že pokud je Předschvalovací STK dělaná na někoho jiného,,tak žadatel o registraci musí mít ještě Evidenčku na své jméno..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 19:48   Citovat  

no to ste me moc nepotesili. zkusim to nak zjistit
   Návrat  
DaveG9 je teď offline  DaveG9
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 9:40   Citovat  

promiňte za můj dotaz, ale prodávám teď svého sunníka na každodenní ježdění, a splňuje Euro I = 5.000,- , kamarád který ho chce koupit, má v rodině ZTP. Takže pokud se auto plně převede na člena s ZTP tak nebude platit tu šílenou eko daň. Z výše napsaných příspěvku to tak vyznělo, jen mne zaráží pojem polopřevod, atd. Auto je nyní plně přihlášené na nás. díky a ještě jednou sorry za OT.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 9:44   Citovat  

Pokud ho kamarád nechá přehlásit na člena své rodiny, který má ZTP průkaz, tak eko daň ani poplatek za přihlášení neplatí...Poté je možno auto přehlásit na jiného vlastníka, který už EKO daň taky platit nebude, protože půjde už o druhý přepis...

Tohle jsi chtěl vědět?..Jinak polopřevod je vlastně takový půlkrok k přepisu na nového majitele.Provádí ho dosavadní vlastník na Registru v místě svého trv. bydliště..
   Návrat  
DaveG9 je teď offline  DaveG9
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 9:56   Citovat  

MikeT napsal:
Pokud ho kamarád nechá přehlásit na člena své rodiny, který má ZTP průkaz, tak eko daň ani poplatek za přihlášení neplatí...Poté je možno auto přehlásit na jiného vlastníka, který už EKO daň taky platit nebude, protože půjde už o druhý přepis...

Tohle jsi chtěl vědět?..Jinak polopřevod je vlastně takový půlkrok k přepisu na nového majitele.Provádí ho dosavadní vlastník na Registru v místě svého trv. bydliště..

Díky Miku, takže v mém případě je jedno že auto neni v polopřevodu na jiného majitele ale je plně napsané na mě. Nyní tedy stačí abych udělal převod na majitelku ZTP, ta si udělá evidenčku,POVku,zaplatí 800,- za převod a všichni budou spokojeni? Úsměv
díky moc za skvělou radu!!!!!!!!!!!!!!! jsem rád za mého kamaráda, neboť auto které stojí 5,000,- a dávat to samé za nelogickou daň je to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:21   Citovat  

bavil sem se s jednou ucetni a ta ma varovala pred tim rychlym prepisem a prodejem na oko za minimalni castku. Protoze majitel by po prodeji mel odvadet statu dan a pokud tak neudela, stat na to prijde tak ji muze zpetne domerit, a ma na to 5 let na to prijit a pak se dan domeruje za 5 let zpetne, tudiz se vsema urokama apod. takze na tohle bacha. pokud se jedna o nejblizsiho clena rodiny, tak se to da vyresit darovaci smlouvou a pak se dan neplati, ale danove priznani tusim musi byt take podano. kdyby nekdo vedel vic tak me prosim opravte, pripadne doplnte. diky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:37   Citovat  

Winie:..Tohle už jsem také slyšel,jen mi není jasný, jak na to Daňový úřad příjde...Kupní smlouvy se neevidují ani písemě,ani elektronicky..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:38   Citovat  

Winie napsal:
bavil sem se s jednou ucetni a ta ma varovala pred tim rychlym prepisem a prodejem na oko za minimalni castku. Protoze majitel by po prodeji mel odvadet statu dan a pokud tak neudela, stat na to prijde tak ji muze zpetne domerit, a ma na to 5 let na to prijit a pak se dan domeruje za 5 let zpetne, tudiz se vsema urokama apod. takze na tohle bacha. pokud se jedna o nejblizsiho clena rodiny, tak se to da vyresit darovaci smlouvou a pak se dan neplati, ale danove priznani tusim musi byt take podano. kdyby nekdo vedel vic tak me prosim opravte, pripadne doplnte. diky

No to jsem se ptal už na první stránce... Leda mít auto rok napsané na ZTP a pak převést (což by šlo ošetřit smlouvou o smlouvě budoucí),ale zase problém s případnýma přestupkama... to mi hlava nebere
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:47   Citovat  

MikeT napsal:
Winie:..Tohle už jsem také slyšel,jen mi není jasný, jak na to Daňový úřad příjde...Kupní smlouvy se neevidují ani písemě,ani elektronicky..

podle zápisu R.Č. v TP
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:50   Citovat  

MikeT napsal:

Ale prepis auta se evideje ne? Takze, si staci vyjet seznam vlastniku aut mene nez 1 rok (ono by stacilo 2mesice) pac to na tyhle Vase usetreni staci a pak si zkontlolovat, zda bylo podano danove priznani. Pokud ne, zacnou se v tom stourat, a deda ZTP bude mit "behani" po uradech. Ale ty usetris bura.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:51   Citovat  

Hmm...Takže když prodám svoje auto někomu, kdo si ho na sebe přihlásí..Po týdnu za mnou příjde, že mu auto nevyhovuje,skrýté vady a tak a že chce zpět peníze, tak já mu vrátím peníze a opět si ho přihlásím na sebe, že musím odvádět daň?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:54   Citovat  

MikeT napsal:
Hmm...Takže když prodám svoje auto někomu, kdo si ho na sebe přihlásí..Po týdnu za mnou příjde, že mu auto nevyhovuje,skrýté vady a tak a že chce zpět peníze, tak já mu vrátím peníze a opět si ho přihlásím na sebe, že musím odvádět daň?

Odvádět daň ne - páč nemáš žádný zisk,ale podání/doplnění přiznání by asi chtít mohli... Se stydím
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:56   Citovat  

daň musíš odvézt jen když je tam zisk ... z toho ti taky FÚ může dát penále ... když tam není zisk, nemůže dát penále a podle mne ani pokutu ...

ale daňové přiznání bys měl dát vždy, když auto prodáš dřív než za rok od nabytí
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:59   Citovat  

hellby takze ta no problem lhuta je rok jo? budu to totiz psat na tatu, takze s tim ze v tom budu jezdit neni nak problem, jen sem to chtel mit co nejdriv na sebe napsany. asi to nebudu resit, stejne to najede par km za rok. necham to na tatu a pristi rok to prevedu na sebe
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 10:59   Citovat  

Hellborn napsal:
Odvádět daň ne - páč nemáš žádný zisk,ale podání/doplnění přiznání by asi chtít mohli... Se stydím

Pokud ti novy majitel auto do 10dni vrati, z duvodu skryte vady, tak prepis by mel jit uredne vyskrtnout. A ty smlouvy jsou neplatny z duvodu odstoupeni ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 11:01   Citovat  

bordel napsal:
Pokud ti novy majitel auto do 10dni vrati, z duvodu skryte vady, tak prepis by mel jit uredne vyskrtnout. A ty smlouvy jsou neplatny z duvodu odstoupeni ne?

Od smlouvy odstoupíš (ideálně písemně) to jo,ale jak je to s přepisem,to netuším... Ještě mi nikdo žádné prodané auto (4ks) nevrátil...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 11:05   Citovat  

Ještě budu otravovat jednou Úsměv...Daňové přiznání dáváš jen v případě zisku??..Když je tam prodělek,tak také?

To už bude opravdu vše Úsměv
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 13:13   Citovat  

MikeT napsal:
.. Daňové přiznání dáváš jen v případě zisku??..Když je tam prodělek,tak také?

Presne tak to je, MELO BY se podat i v pripade prodelku pri prodeji do 1 roku od nabyti. Samozrejme mluvim o ryze privatnim prodeji - soukrome osoby nepodnikajici.
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 13:24   Citovat  

vědět to dřív tak sem si mohl za těch 5000 koupit kola naštvanej kur**
   Návrat  
JARIK je teď offline  JARIK
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 17:21   Citovat  

tady si muzete peclyve precis co se v zakone pise

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 17:54   Citovat  

JARIK napsal:
tady si muzete peclyve precis co se v zakone pise

tudy odkaz

Ještě k tomu musíš počítat i novelu č.297/09 ze dne 19.09.2009 k zákonu o odpadech č. 185/2001 Sb. která upravuje placení eko. poplatků.
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2010 , 20:14   Citovat  

čau kluci
četl sem že vám tu normu můžou vystavit i na emisích a nemusí se řešit dekra nebo honda

je na tom něco pravdy???
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Díra v zákoně,aneb jak se vyhnout EKO dani :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina