Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
start se spojkou - zbytečnost ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 4
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:35   Citovat  

martigen napsal:
to je kravina, když jen nastartuješ a parkrát prošlápneš tak je tomu ještě škodíš víc. akorád ještě víc vybiješ o ten start a motor se ani nezahřeje. pokud nikam nejedeš a jen fatk natartuješ, parkrát prošlápneš a zas chcípneš, tak je to to nejhorší... btw tohle je asi na novej další topic, i když je léto žejo HaHaaa
task napsal ze kdys v zime nejezdi tak ze i tak je potreba motor nastartovat, nikde nepise ze by ho tocil Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
martigen je teď offline  martigen
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:35   Citovat  

jinak u těch amerik: je to asi proto, že jsou zvyklí na automaty - parkujou na zařazený P (nebo N) a když už tam má někdo náhodou manuál, tak na něj stejně něni zvyklej a tak je to nepustí nastartovat jinak, než s vyšláplou spojkou, aby tam ty volodroidi neměli náhodou rychlost žejo Velmi šťastný
   Návrat  
martigen je teď offline  martigen
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:37   Citovat  

Brnďa napsal:
task napsal ze kdys v zime nejezdi tak ze i tak je potreba motor nastartovat, nikde nepise ze by ho tocil Úsměv

i tak je to nastartování přece uplně zbytečný. pristě buď odpojit mínus, nebo si vzít baterku domu...
   Návrat  
villik je teď offline  villik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 23:13   Citovat  

ja startuju se spojkou Velmi šťastný jelikoz jsem zvykly - v autoskole me to ucili, na aute rodicu ( od taty ) jsem taky zvykly a civic to po me vylozene chce Velmi šťastný jinak nemam sanci nastartovat Úsměv
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 23:32   Citovat  

Já například u U.S Preludy bez spojky nenastartuju,tak proč to asi dělali? to mi hlava nebere
Myslim si že se motoru dost ulevuje při startech ze spojkou,už sem si zvyk a neni to taková dřina Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 23:39   Citovat  

MártyKL napsal:
Já například u U.S Preludy bez spojky nenastartuju,tak proč to asi dělali? to mi hlava nebere
Myslim si že se motoru dost ulevuje při startech ze spojkou,už sem si zvyk a neni to taková dřina Velmi šťastný

No delali to hlavne proto ze americani jou deb.... a jsou zvykli na automaty tak aby nestartovali pres rychlost Velmi šťastný
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 23:42   Citovat  

nevím proč se to řeší vždy při startu by měla být sešlápnutá spojka. Hodím historku co mě poučila. Jednou v létě jsem si opravoval moje ARO M-461 v garáží (potřeboval jsem si seřídit karbec). Jelikož mi oprava trvala déle než jsem čekal, tak kámoš potřeboval něco opravit na své Mazdě MX-6 a postavil se před můj předek ARA předkem Mazdy. Já jsem si vřele dál opravoval a po chvílí jsem chtěl zkusit jak mi auto vrčí abych mohl jet do bláta řádit. Sednu za volant a porušil jsem zvyk a to co mi můj tatíček (PAN ŘIDIČ - 50 let řidičem a nikdy nenaboural) a učitel autoškoly říkali:"vždy sešlápni spojku a vyřaď rychlost a drř spojku a startuj". Já pouze vyřadil do neutrálu spojku jsem nezmáčkal a nastrartoval auto chytlo skočilo a kámoš měl nosník nárazníku a přední světlo na MX6 v háji. Tato zkušenost mě stála dost peněz a to za nové světlo které se v tu dobu nedělalo v replice a MAZDĚ stálo 11.500 bez DPH. Tak že od této doby vždy spojku mačkat..... je to dobrý
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 0:07   Citovat  

pockej, jak to mohlo skocit, kdyz tam byl neutral, to mi vysvetli.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 0:19   Citovat  

Bitkar napsal:
pockej, jak to mohlo skocit, kdyz tam byl neutral, to mi vysvetli.
no to mi vysvětli taky, dodnes to nechápu jsem si vědom toho, že tam byla jednička a já vyřadil a po nabourání jsem vyzkočil z auta a řešil mazdu a bohužel si nepamatuji a nezkontrooval co tam bylo...., ale vím, že mě to ponaučilo. Je to starý auto a vím, že mi už pár lidí říkalo že na straších autech se to už stalo. Je jasné že plno lidí bude říkat, že má Honda a nemůže se nic stát, ale co kdyby za to zmáčknutí i to stojí abych opět neplatil...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 0:21   Citovat  

jinak dodám, že až tento rok budu vyndavat převodovku z ARA tak se podívám jak to je udělané, ale vím, že řadička je přímo do převodovky, takže si myslím, že tam něco zůstalo viset na kousku zubu a to stačilo poposkočit s autem.
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 8:57   Citovat  

mam mensi OT: jak je to pri vypinani motoru...dost se setkavam s tim,ze hodne lidi zastavi,zaradi 1ku,seslapne spojku a vypne motor...ja to treba delam pres neutral...je to jedno?
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 9:38   Citovat  

v manuálu pro drtivou většinu aut je napsáno, že se startuje se sešlápnutým spojkovým pedálem. Pokud uživatel není naprosto vygumovanej a nechová se ke spojce při provozu jako balík, tak spojka u normálního auta vydrží na celou životnost vozu (300 kkm). Co se týče dvouhmotových setrváků, tam je to o to spíš náchylné na špatný jízdní režim (např i tahání těžkých vleků) a to především podtáčení motoru pod hranici volnoběhu .. (to nepochopim co někdo je ochotnej motoru auta dopřít za milé otáčky) .... už i moderní naftové motory se rádi točí. Doby starých motorů co mají rádi 500 ot/minutu je dávno pryč - nejsou to lodní motory Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 11:17   Citovat  

skritek napsal:
No delali to hlavne proto ze americani jou deb.... a jsou zvykli na automaty tak aby nestartovali pres rychlost Velmi šťastný

No,,,to bude ono nesouhlas Tak to valím bulvy
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 11:31   Citovat  

SonnyX napsal:
mam mensi OT: jak je to pri vypinani motoru...dost se setkavam s tim,ze hodne lidi zastavi,zaradi 1ku,seslapne spojku a vypne motor...ja to treba delam pres neutral...je to jedno?

kazdej ma nauceno to sve. Ja treba zastavim, dam jednicku , vypnu motor a pustim spojku a potom brzdu. Kdyby me nekdo v noci vzbudil tak to udelam uplne stejne. Starty mam zase automatiku ze sednu, slapnu na brzdu a spojku a startuju a nez vyjedu tak vzdycky vyradim a zaradim znova 1ku. Samozrejmne ze do startovani se jeste poutam, rozsvicuju svetla a buh vi co jeste, ale to je tak tezka automatizace ze nevim ani kdy a jak Velmi šťastný Svetla hned jak pustim klicem a auto naskoci.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 11:44   Citovat  

A oto právě jde,zda má každej tu svou automatiku správnou OK
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 13:54   Citovat  

ninja napsal:
kazdej ma nauceno to sve. Ja treba zastavim, dam jednicku , vypnu motor a pustim spojku a potom brzdu. Kdyby me nekdo v noci vzbudil tak to udelam uplne stejne. Starty mam zase automatiku ze sednu, slapnu na brzdu a spojku a startuju a nez vyjedu tak vzdycky vyradim a zaradim znova 1ku. Samozrejmne ze do startovani se jeste poutam, rozsvicuju svetla a buh vi co jeste, ale to je tak tezka automatizace ze nevim ani kdy a jak Velmi šťastný Svetla hned jak pustim klicem a auto naskoci.

hehe, taky mám svůj rituál, zkontroluju olej, sednu, otočím klíčkem, zabzučí čerpadlo, nastartuju, zatáhnu ručku, vylezu a jdu otevřít garáž...pak sednu znova, počkám až spadne sytič a pomalu bez púlynu vyjíždím z garáže, pak jedu, nechám ohřát, když je ohřátá tak lehce přišlápnu, pak uas jedu "normálně" a po chvíli naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a už se jen tetelím smíchy za volantem Velmi šťastný VTEC
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 13:57   Citovat  

Dutch napsal:
no to mi vysvětli taky, dodnes to nechápu jsem si vědom toho, že tam byla jednička a já vyřadil a po nabourání jsem vyzkočil z auta a řešil mazdu a bohužel si nepamatuji a nezkontrooval co tam bylo...., ale vím, že mě to ponaučilo. Je to starý auto a vím, že mi už pár lidí říkalo že na straších autech se to už stalo. Je jasné že plno lidí bude říkat, že má Honda a nemůže se nic stát, ale co kdyby za to zmáčknutí i to stojí abych opět neplatil...

To by me taky zajimalo HaHaaa
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 18:14   Citovat  

bordel napsal:
To by me taky zajimalo HaHaaa
lebo v starých autách sa do prevodov používal hustý olej PP80/90 a ked hučali prevody/kto mali žiguláka vie čo myslím/tak sa dávalo pp90H a ešte hustejšie oleje a potom ti zlepí prevody a na ten osudový skok máš postarané

Ohladom vymáčnut spojku ano /nie je jednoduchá odpoved iba idiot može tvrdit že vymáčknutá spojka pri štarte škodí motoru,tie sily čo musí vyvinút štartér pri studenom motore aby prekonal odpory nielen motora,ale aj pripojeného pohonného ústrojensta sa znásobujú a tie sekundy povoleného axiálne ložiska pri štarte?blblost na ntú čo potom motor v pracovnom režime pri zmene rýchlostného stupna? snád utečie olej poza zotrvačník von?ludia pozrite si schému mazacej sústavy akého kolvek motoru a pochopíte o čom je reč/ Je to tam.
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2010 , 21:43   Citovat  

já startuji vždy bez spojky kor v zimě a také řadim,má to být rychlejší,dělaj to takhle prej v rally Mr. Green
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
start se spojkou - zbytečnost ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina