Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s motorem u crx2 bilej kour
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 7:55   Citovat  

ahoj lidi potrbuju poradit motor mi zacal vyhanet vodu z chladice a ted po asi 2000 km zacal i bile kourut asi je v haji tesneni pod hlavou. jak je narocna vymena financne i po ty technicky strance ze bych to zkusil sam? a jak dlouho tipnete ze to jeste vydrzi nez se to zhorsi ze by to ohrozilo chod motoru
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 8:43   Citovat  

No tak já bych s tím nejezdil být tebou

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 9:26   Citovat  

cybermarty napsal:
ahoj lidi potrbuju poradit motor mi zacal vyhanet vodu z chladice a ted po asi 2000 km zacal i bile kourut asi je v haji tesneni pod hlavou. jak je narocna vymena financne i po ty technicky strance ze bych to zkusil sam? a jak dlouho tipnete ze to jeste vydrzi nez se to zhorsi ze by to ohrozilo chod motoru
když hlava dolů tak plech těsnění.cca+-1500 já bych měnil i gufírka ventilů,když už je škeble dole myslím že cca 700+-(nejsem si ale jist)...potřebuješ momentklíč,manůál na utahovací momenty a jejich pořadí.nechat změřit hlavu a většinou i srovnat.(bez toho bych to nedělal!).Doufat že nemáš napumpovanou vodu i v oilu.Při výměně gufírek dát pozor které kam patří.

Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 9:34   Citovat  

Ahoj.Mě se teda voda neztrácí, ale bíle mi crx kouří taky...Říkal jsem si že je to těma krátkýma vzdálenostna který teď jezdím(13km do práce), ale teď jsem byl na delší cestě(120km) a stejně bílej kouř zůstal...sice míň ale byl vidět...Nevím čím to je...Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 11:13   Citovat  

Nechci strašit,anebo bejt vtipnej ale začal bych výfukem-měl sem to taky a nakonec sem našel mikroprasklinku-stačilo zavařit a bylo po kouři-tušim že kdyby byla voda v oleji(špatné těsnění)kouř by byl zbarven do modra.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 13:50   Citovat  

Cody napsal:
Nechci strašit,anebo bejt vtipnej ale začal bych výfukem-měl sem to taky a nakonec sem našel mikroprasklinku-stačilo zavařit a bylo po kouři-tušim že kdyby byla voda v oleji(špatné těsnění)kouř by byl zbarven do modra.

ono je celkem rozdil kdyz je voda v oleji, nebo kdyz auto kouri bile nebo modre
voda se do oleje dostane kdyz ti tesneni pod hlavou praskne v miste mesi olejovym a vodnim kanalkem.
Auto kouri bile tehdy, kdyz se ti voda dostava do valcu, kde se spaluje. Vetsinou mas pak chladici okruh hodne natlakovany a auto se prehriva. A samozrejme se ztraci voda.
No a kdyz ti to kouri modre, dostava se ti olej do spalovaciho protoru bud pres pistni krouzky nebo gufera ventilu. Pres tesneni pod hlavou se myslim olej do valcu dostat nemuze, protoze kolem valcu jsou jen kanalky s vodou. Takze bys mel olej nejdriv v chladici...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 16:56   Citovat  

Mě se ale voda neztrácí...Každý auto který v téhle zimě nastartuje kouří bíle, ale většinou jak se zahřeje přestane to.Mě to kouří pořád...možná si dělám zbytečný starosti a je to prostě jen tím že je ve výfuku nakondenzovaná voda a ta se jednoduče při jízde odpařuje...jen mě příjde divný že při 120km cestě to bylo pořád vidět...Smutný

Frog je teď offline  Frog
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 18:42   Citovat  

Henďas napsal:
Mě se ale voda neztrácí...Každý auto který v téhle zimě nastartuje kouří bíle, ale většinou jak se zahřeje přestane to.Mě to kouří pořád...možná si dělám zbytečný starosti a je to prostě jen tím že je ve výfuku nakondenzovaná voda a ta se jednoduče při jízde odpařuje...jen mě příjde divný že při 120km cestě to bylo pořád vidět...Smutný

a nestrácí se ti trochu olej ze bi ti to bralo olej trochu přes gufera na ventylech ? 120km by ti to kouřit nemělo ! neřeknu chvíly la studena ! to kouří každýmu vtomto krutém období ! Honda

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 19:35   Citovat  

Henďas napsal:

Pokud se neztrácí voda, tak bych to neřešil. Dával bych to za vinu počasí. Ikdyž se po delší jízdě motor prohřeje, výfuk zůstává stále chladnější a ta vlhkost tam prostě pořád kondenzuje. Motor v tomhle počasí nasaje spoustu vody ve vlhkém vzduchu sáním a ta voda jde pak ven výfukem.
Jediná možnost, jak zjistit jestli to je opravdu okolní teplotou, je tahle: auto pořádně projet aby se prohřál motor i výfuk a pak s ním zajet do vytápěné garáže nebo dílny a nechat běžet motor. Pokud bude motor v pořádku a ohřátý na provozní teplotu, tak by už pára z výfuku jít neměla.

A jak píšeš, že jsi často jezdil krátké trasy, tak se ti ve výfuku nahromadilo tolik vody že ani po 120 Km nemusí být výfuk kompletně vysušený. Zvlášť když je v něm skelná vata. Ta dokáže nasát hodně vody a chvíli trvá než vyschne.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 19:53   Citovat  

Petr 78 napsal:
Pokud se neztrácí voda, tak bych to neřešil. Dával bych to za vinu počasí. Ikdyž se po delší jízdě motor prohřeje, výfuk zůstává stále chladnější a ta vlhkost tam prostě pořád kondenzuje. Motor v tomhle počasí nasaje spoustu vody ve vlhkém vzduchu sáním a ta voda jde pak ven výfukem.
Jediná možnost, jak zjistit jestli to je opravdu okolní teplotou, je tahle: auto pořádně projet aby se prohřál motor i výfuk a pak s ním zajet do vytápěné garáže nebo dílny a nechat běžet motor. Pokud bude motor v pořádku a ohřátý na provozní teplotu, tak by už pára z výfuku jít neměla.

A jak píšeš, že jsi často jezdil krátké trasy, tak se ti ve výfuku nahromadilo tolik vody že ani po 120 Km nemusí být výfuk kompletně vysušený. Zvlášť když je v něm skelná vata. Ta dokáže nasát hodně vody a chvíli trvá než vyschne.

Ok, díky za vysvětlení.Nijak to neřeším jen sem se při příležitosti tohoto tématu zeptal:) Zkusím zo jak si mi říkal a uvidíme...ještě jednou díky

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 1:48   Citovat  

Ahoj. Tak moje Honda Céro bíle nekouřilo s originálním výfukem. Po odstranění katu, výměně zadního originálního příčného tlumiče za absorpční už taky bíle kouří. A je to tím, že v rychloprůchozím výfuku se nestačí plyny dostatečně ochladit a horké plyny jdou z výfuku ven, horké myslím oproti okolnímu vzduchu, proto kondenzují ve vodní páru (bílý kouř). V létě tento jev zmizne, nebo se rapidně zmenší. Prostě čím studenější vzduch, zím víc budou plyny z výfuku bílé s upravovaným výfukovým potrubím. Jednoduše vysvětleno, ne? Když není ve spalinách cítit spálený olej, nebo když není kouř namodralý, je vše OK OK

Jestli se mýlím, tak mě za to sejměte meetallll

To cybermarty:
V tvém případě bych přetěsnil celý motor. Sada těsnění na celý motor se dá pořídit v neoriginále kolem 5500 Kč. Co ti zbyde se bude určitě hodit časem. Udělej těsnění pod hlavou, hlavu nech důkladně srovnat odborníkem, zabrousit ventily a jejich sedla v hlavě - vyplatí se to, když už je hlava na srovnání. Přetěsni určitě gufera na ventilech, rozdělovač, čidlo vačky... nebo rovnou celej motor, budeš mít do budoucna o práci méně. Mrkni ještě na olej, když v něm budou jakékoliv stopy po vodě, okamžitě ho i s filtrem vyměň!!!!!! Honda

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 1:53   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Ahoj. Tak moje Honda Céro bíle nekouřilo s originálním výfukem. Po odstranění katu, výměně zadního originálního příčného tlumiče za absorpční už taky bíle kouří. A je to tím, že v rychloprůchozím výfuku se nestačí plyny dostatečně ochladit a horké plyny jdou z výfuku ven, horké myslím oproti okolnímu vzduchu, proto kondenzují ve vodní páru (bílý kouř). V létě tento jev zmizne, nebo se rapidně zmenší. Prostě čím studenější vzduch, zím víc budou plyny z výfuku bílé s upravovaným výfukovým potrubím. Jednoduše vysvětleno, ne? Když není ve spalinách cítit spálený olej, nebo když není kouř namodralý, je vše OK OK

Jestli se mýlím, tak mě za to sejměte meetallll

To cybermarty:
V tvém případě bych přetěsnil celý motor. Sada těsnění na celý motor se dá pořídit v neoriginále kolem 5500 Kč. Co ti zbyde se bude určitě hodit časem. Udělej těsnění pod hlavou, hlavu nech důkladně srovnat odborníkem, zabrousit ventily a jejich sedla v hlavě - vyplatí se to, když už je hlava na srovnání. Přetěsni určitě gufera na ventilech, rozdělovač, čidlo vačky... nebo rovnou celej motor, budeš mít do budoucna o práci méně. Mrkni ještě na olej, když v něm budou jakékoliv stopy po vodě, okamžitě ho i s filtrem vyměň!!!!!! Honda

Tím těsněním pod hlavu jsem myslel i odtoková těsnení na olej a vložená v těsnění hlavy, celé je to v té sadě, hlavně tyhle odtokový těsnění bývají zežraný na padrť.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:33  Naposledy upravil Wayne dne 30.12.2007 , 10:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

PAKO napsal:
já bych měnil i gufírka ventilů,když už je škeble dole myslím že cca 700+-(nejsem si ale jist)...potřebuješ momentklíč,manůál na utahovací momenty a jejich pořadí.Doufat že nemáš napumpovanou vodu i v oilu.Při výměně gufírek dát pozor které kam patří.

Ze me bys nemel radost,az budu vracet hlavu na Integru,utahnu ji od oka,prece jen si momentak pro jednu montaz nekoupim,ledaze by Gizmi nebo nekdo jiny z Plzne mel.Gufera bych mohl vymenit,ale jak ventil nenasilne odstrojit,na to jsem teda neprisel (nastesti to z problemu krome nanosu vypada jen na mirne bohatsi smes,kour vesmes zadny,motor ma natoceno 174tkm).A pri demontazi hlavy mne nejspis nejaka voda do oleje (nebo jak se te tmave karbonizacni hmote da momentalne rikat) utekla to mi hlava nebere ...Ale ja rikal,ze se mne do toho nechce Se stydím

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:37   Citovat  

Wayne napsal:
Ze me bys nemel radost,az budu vracet hlavu na Integru,utahnu ji od oka,prece jen si momentak pro jednu montaz nekoupim,ledaze by Gizmi nebo nekdo jiny z Plzne mel.Gufera bych mohl vymenit,ale jak ventil nenasilne odstrojit,na to jsem teda neprisel.A pri demontazi hlavy mne nejspis nejaka voda do oleje utekla to mi hlava nebere ...Ale ja rikal,ze se mne do toho nechce Se stydím

utahovat bez momenťáku bych nedělal! KO

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:38   Citovat  

Tesneni do litra a gufera do 500,-. Vymenu zvladnes sam kdyz nejsi krava a momenty s poradim uz dneska vetsinou vyrobci prikladaj primo v baleni s tesnenim.

A bez momentaku ani ranu to je snad jasny.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:41   Citovat  

Zemi napsal:
Tesneni do litra a gufera do 500,-. Vymenu zvladnes sam kdyz nejsi krava a momenty s poradim uz dneska vetsinou vyrobci prikladaj primo v baleni s tesnenim.

A bez momentaku ani ranu to je snad jasny.

Jaké těsnění pod hlavu byste doporučili? Mám vyhlédnuté Hondata, ale cena kolem 1600Kč, vyplatí se koupit lepší, nebo stačí obyč, jak Zemi píše do litru? Cooo???

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:42   Citovat  

Pokud momentak nesezenu,budu to muset stahnout od oka a pak zajet treba do Prahy,ta je nejbliz.Radost mne to nedela,ale za 7OO radsi koupim neco na auto jak ze se mne tady bude valet vec,kterou uz v zivote nevyuziju...Neni to hezky pomysleni,ale ten motor stejne jednou prijde vymenit.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:44  Naposledy upravil Zemi dne 30.12.2007 , 10:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dave1984 napsal:
Jaké těsnění pod hlavu byste doporučili? Mám vyhlédnuté Hondata, ale cena kolem 1600Kč, vyplatí se koupit lepší, nebo stačí obyč, jak Zemi píše do litru? Cooo???

Heh posledne jsem koupil tesneni od :mravenec: znacky Ajusa (nemohl jsem ho jinde sehnat) a kdyz mi dorazilo tak jsem byl hodne mile prekvapen - 3-vrstve kovove tesneni, ale jednalo se o turbomotor. Nicmene u Hondy s motorem z kartacku (obrazne receno) je to jedno. Tam neni ani nijak extremni komprese takze bych se nebal niceho co neni papirovy. Velmi šťastný

Wayne napsal:
Pokud momentak nesezenu,budu to muset stahnout od oka a pak zajet treba do Prahy,ta je nejbliz.Radost mne to nedela,ale za 7OO radsi koupim neco na auto jak ze se mne tady bude valet vec,kterou uz v zivote nevyuziju...Neni to hezky pomysleni,ale ten motor stejne jednou prijde vymenit.

Zvlastni uvaha. Radsi zkurvit motor za 5k nez koupit klic za 0,7k. Nicmene by ti ho mohl nekdo pujcit v nejhorsim. Rucne muzes utahovat leda tak viko ventilu. Hlavu utahujes ve trech krocich.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:44   Citovat  

Dave1984 napsal:

Paklize se neda sehnat plechovy,tak je to vicemene jedno,akorat Happy ma spatnou zkusenost se znackou ELWIS.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:45   Citovat  

Wayne napsal:

momentový klíč mají v každém lepším autoservise, tak myslím, že za flašku ti ho každý ochotně půjčí...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:49   Citovat  

Momenták ti můžu půjčit, už se mi vrátil od Médi:)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:49   Citovat  

Wayne napsal:
Paklize se neda sehnat plechovy,tak je to vicemene jedno,akorat Happy ma spatnou zkusenost se znackou ELWIS.

ok, kupuju v autokelly se slevou, tak tam mají NIPPARTS, tak koupím když tak tohle těsnění...a zajíždění jak dlouho? 1000km? nebo stačí míň?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:50   Citovat  

Dave1984 napsal:
ok, kupuju v autokelly se slevou, tak tam mají NIPPARTS, tak koupím když tak tohle těsnění...a zajíždění jak dlouho? 1000km? nebo stačí míň?

Tesneni se nezajizdi.......

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:52   Citovat  

Zemi napsal:
Tesneni se nezajizdi.......

no já myslel, že se musí trochu zapéct pořádnej výtlem

takže jsem zase o něco chytřejší... Honda

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:01   Citovat  

Minor napsal:
Momenták ti můžu půjčit, už se mi vrátil od Médi:)

Ja vedel,ze se mam stavit na pokec,holt skoda Úsměv.Ale "opravil" jsem si 4WD,uz neskube a nezamyka se samo,takze nepotrebuju s Integrou hned tak jezdit.Mel bych snad nekdy jet k Vasutovi pro repasovany trmeny na C1G a jen ciste teoreticky i pro prasatka na Acco,tak se stavim,mezitim se uzdrav.Diky!

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 19:51   Citovat  

cybermarty napsal:
No tak bráchoj to ku vodu flusalo přímo proudem pořádnej výtlem No moc k smíchu to nejní teď musím pořát sockovat autobusem KO KO :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s motorem u crx2 bilej kour
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina