Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2004 2,2 i-ctdi divny zvuk
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 10:27   Citovat  

alicante napsal:
Tak nevim jak ty, ale pokud to dela profik, predpokladm, ze to zatesni tak, ze se ti to tezko dostane od vika ventilu k sacimu kosi..

Teoretiky nebrat. KO

pokud to leze všude ven, tak je jasné že to leze stejně i uvnitř motoru to snad ne Už jen to že leze všude červený silikon značí že se v motoru někdo vrtal Tak to valím bulvy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 11:43   Citovat  

hopit napsal:
pokud to leze všude ven, tak je jasné že to leze stejně i uvnitř motoru to snad ne Už jen to že leze všude červený silikon značí že se v motoru někdo vrtal Tak to valím bulvy

ano o to mi šlo OK

froger je teď offline  froger
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 11:48   Citovat  

tak zvuk bez remene stejny jde to zespodu Smutný

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 12:06   Citovat  

froger napsal:
tak zvuk bez remene stejny jde to zespodu Smutný

zkus sem hodit video

1
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 12:23   Citovat  

audio

Zvukový klip 01.wma
 Komentář:
 Velikost:  504.04 kB
 Zobrazeno:  16262 krát

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 12:56   Citovat  

ten zvuk jsem měl na svém Accordu také, ale pouze na studeném motoru a ne tak výrazný Úsměv co ten řetěz k čerpadlu jak psal Rom.?

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 12:59   Citovat  

posero napsal:
ale jo tak třeba jo takhle novej motor sem nikdy neviděl a neuvidim naštěstí.... na mojí stařičký b16 nikde silikon neni a děkuju za to bohu přátele moje zkušenosti se silikon sou ty, že tam toho každej napatlá kopec a pak je to všude Tak to valím bulvy

Jestli se nepletu tak na B16 je slaboučká vrstva například pod olejovou pumpou. Na těch co jsem rozebíral byl a stejně tak na všech starých D motorech. Myslím, že silikon ničemu neškodí, ale nesmí se to samozřejmě přehánět.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 13:00   Citovat  

praveze sem byl na zerucni vymene pred cca 7000km, zadna zmena, olej menim kazdych 10 000, mne to pride ze to hezky odflakli , nic jineho jak retez v tom motoru nemuze takhle jecet

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 13:26   Citovat  

froger napsal:
praveze sem byl na zerucni vymene pred cca 7000km, zadna zmena, olej menim kazdych 10 000, mne to pride ze to hezky odflakli , nic jineho jak retez v tom motoru nemuze takhle jecet

záleží kolik těch řetězů vymenili ? možná že ten k čerpadlu zůstal původní

0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 13:28   Citovat  

dle popisu dilu by meli vymenit oba, jdu do hondy delat poradek

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 16:28   Citovat  

podle zvuku bych řekl řetěz

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:02   Citovat  

Hondza napsal:
Jestli se nepletu tak na B16 je slaboučká vrstva například pod olejovou pumpou. Na těch co jsem rozebíral byl a stejně tak na všech starých D motorech. Myslím, že silikon ničemu neškodí, ale nesmí se to samozřejmě přehánět.

jj určitě, a teď mi řekni kolik motorů přetěsněnejch neorigo si viděl a kolik z nich bylo zaplácaný tunama silikonu?

sorry za OT Se stydím

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:23   Citovat  

Hezkej zvoucek .. Smutný Tezko rict, ale pokud nezvatla nejaky lozisko prislusenstvi nebo jeho remen (coz by snad uz davno bylo vyresene ne?), tipoval bych taky retez.. Smutný Smutný

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:24   Citovat  

alicante napsal:
Hezkej zvoucek .. Smutný Tezko rict, ale pokud nezvatla nejaky lozisko prislusenstvi nebo jeho remen (coz by snad uz davno bylo vyresene ne?), tipoval bych taky retez.. Smutný Smutný

kdyz ten zvuk tocil mel multiremen dole...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 17:26   Citovat  

MattiK napsal:
kdyz ten zvuk tocil mel multiremen dole...

Aha, ja to necetl moc pozorne. No tak tim hur no. Ble

0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 19:47   Citovat  

tak sem byl rano v Honde, 2 hodiny naslouchali, shodili remen jestli nelzu, v zadnem pripade ale dle nich to nemuze byt retez protoze urcite vsechno vymenili , tak zavolaji nejkyho jinyho accorda aby se prej ujistili ze to neni bezny zvuk, ja nevim kolik stoji retez ale mam chut si to vymenit sam abych mel pokoj, takove uvahy ze prej by to mohlo byt lozisko ( tak sem se jich zeptal ktere kluzne lozisko dokeze takhle rachtat ) tak ani to pak ne, prej to porovnaji rozdelaji a uvidi ( samozrejme a ja to pak pekne mastne zacvakam )

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 19:53   Citovat  

froger napsal:
tak sem byl rano v Honde, 2 hodiny naslouchali, shodili remen jestli nelzu, v zadnem pripade ale dle nich to nemuze byt retez protoze urcite vsechno vymenili , tak zavolaji nejkyho jinyho accorda aby se prej ujistili ze to neni bezny zvuk, ja nevim kolik stoji retez ale mam chut si to vymenit sam abych mel pokoj, takove uvahy ze prej by to mohlo byt lozisko ( tak sem se jich zeptal ktere kluzne lozisko dokeze takhle rachtat ) tak ani to pak ne, prej to porovnaji rozdelaji a uvidi ( samozrejme a ja to pak pekne mastne zacvakam )

to jsou znalci Velmi šťastný zavolat jiné auto a poslechnout jestli taky chrastí Tak to valím bulvy

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 19:55   Citovat  

v prodloužené záruce se mění oba řetězy + všechna rozvodová kola + oba napínáky
jen materiálově to určitě bude přez 1000,- Euro

to, že si nejsi jistý, jestli ti všechno vyměnily je hrozné naštvanej to snad ne
ale krom praskajících svodů a ustřižené hřídelky v naft. čerpadle (ale pak to samozř. nejede)jsem o jiných závadách na i-CTDi neslyšel

PS. spíš bych tipoval, že vyměnily jen horní, delší řetěz a na ostatní se vy kiss me , ono je to práce pěkně na wc

0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 20:04   Citovat  

nejhorsi je ze si nejsem jisty ( vim proc - jejich povest ) me stve nejvic, tvrdi ze vymenili vsechno, jak jim to dokazat? , udelam si to sam a pak naco sem sel vlastne na zarucni opravu kdyz si material zaplatim udelam to a oni mi to stejne nezaplati , tezko jim dokazu ze to po...li, rachtalo to predtim delali to rachta to porad ale hledaj chybu jinde nez v jejich robote , obavy mam z jedny veci, chybu nepriznaj jestli to aj podelali vymeni urcite neco jen tak ze se to vymeni ( se slovy tohle to bylo ) aby mi mohli pak celou praci nauctovat a to tu cifru videt nechci

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 20:13   Citovat  

podle mne je třeba to reklamovat jako jejich špatně odvedenou práci (pořád to rachtá) ... jinak do toho strašně zahučíš a ještě jim to ani nebudeš moct dokázat
a nevím jestli je třeba i soudní znalec řešením Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:14   Citovat  

Rom. napsal:
... ale krom praskajících svodů a ustřižené hřídelky v naft. čerpadle (ale pak to samozř. nejede)jsem o jiných závadách na i-CTDi neslyšel ...

Souhlasim, ze ve srovnani s diesely jinych znacek je to jeste zlate a ze dieselovy motor je z principu samozrejme komplikovanejsi, ale kdyz si zas trochu rejpnu - ono slabina v rozvodech, vyfukovych svodech + naftovem cerpadle - nejsou to slabiny v tech v podstate nejzasadnejsich vecech, co na motoru jsou? to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:21   Citovat  

kluci ja teda neviem, mozno som hluchy ale ja tam nic neobvykle nepocujem...som teda zvyknuty na ictdi nejakych 160.000km, pocul som aj nejake civicy a cr-v s tymto motorom a vsetky zneli presne takto isto Tak to koukám! ak teda myslite taky ten suchotavy zvuk, ako ked sa retaz taha po plechu... to je na ictdi uplne "normalne" a hucia tak aj uplne nove auta v autosalone...

ked som ten motor pred par rokmi pocul prvykrat, tak som posielal majitela do servisu s uplne novy autom Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:25   Citovat  

alicante napsal:
Souhlasim, ze ve srovnani s diesely jinych znacek je to jeste zlate a ze dieselovy motor je z principu samozrejme komplikovanejsi, ale kdyz si zas trochu rejpnu - ono slabina v rozvodech, vyfukovych svodech + naftovem cerpadle - nejsou to slabiny v tech v podstate nejzasadnejsich vecech, co na motoru jsou? to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere

slabina by byla, kdyby praskaly bloky motorů (mnoho "odborníků" to předpovídalo u prvního naftového celehliníkového motoru) nebo klikovky, případně ojnice
nebo kdyby byl motor po 100t km tzv. vyběhaný
ale nic z toho se neděje OK
jasně, je to první orig. Honda naftový motor, tak se chyby mohou najít a zřejmě taky proto, Honda prodloužila na některé díly záruku na 7 let a 200t km
rachtání rozvodů není zas až tak časté a hlavně se neví příčina, ale nejspíš souhrn vlivů horšího oleje s jeho delší výměnou a podtáčení motoru pod tzv, kritické otáčky
svody praskají (zase ne u všech) u Accordů, ostatní modely s i-CTDi na to netrpí
a o prasklé osičce v naft. čerpadle jsem zatím slyšel 2x (mimochodem výrobcem je myslím PAL Czech Republic) Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:25   Citovat  

zas tak tragicke to neni, svody meni na zaruku ty uz mam , cerpadlo si umim zrepasnout sam a vzhledem k tomu ze mam pristup k dobrym slevam od Bosche ani ne moc draze , a tyhle rozvody - mel sem se asi vy...t na origo servis a obetovat par tisic a vlastni cas - udelat si je sam a byl by pokoj , takhle nevim co udelali a jestli vubec neco udelali ( ono prej i capy strikaj na cerno aby vypadali ze sou vymenene )

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:27   Citovat  

alicante napsal:

praskající svody to je už dávno bolest Honda bez rozdílu nafta benzín Úsměv rozvodový řetez má benzin i nafta, takže jedině čerpadlo je problém navíc

0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:27  Naposledy upravil froger dne 10.2.2010 , 22:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rom. napsal:
slabina by byla, kdyby praskaly bloky motorů (mnoho "odborníků" to předpovídalo u prvního naftového celehliníkového motoru) nebo klikovky, případně ojnice
jasně, je to první orig. Honda naftový motor, tak se chyby mohou najít a zřejmě taky proto, Honda prodloužila na některé díly záruku na 7 let a 200t km
rachtání rozvodů není zas až tak časté a hlavně se neví příčina, ale nejspíš souhrn vlivů horšího oleje s jeho delší výměnou a podtáčení motoru pod tzv, kritické otáčky
svody praskají (zase ne u všech) u Accordů, ostatní modely s i-CTDi na to netrpí
a o prasklé osičce v naft. čerpadle jsem zatím slyšel 2x (mimochodem výrobcem je myslím PAL Czech Republic) Úsměv

jj, cerpadlo je tam Bosch CP3 vyrobce made in Czech republic - moc ste se nevyznamenali Je to tam. ( musim si rejpnout jako spravnej slovenskej vlastenec Hihi )

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:31   Citovat  

froger napsal:
jj, cerpadlo je tam Bosch CP3 vyrobce made in Czech republic - moc ste se nevyznamenali Je to tam. ( musim si rejpunt jako spravnej slovenskej vlastenec Hihi )

kdyby vše co se vyrobí třeba ve Francii nebo Itálii mělo "tolik" problémů jako české čerpadlo Velmi šťastný

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:31   Citovat  

pajo napsal:
kluci ja teda neviem, mozno som hluchy ale ja tam nic neobvykle nepocujem...som teda zvyknuty na ictdi nejakych 160.000km, pocul som aj nejake civicy a cr-v s tymto motorom a vsetky zneli presne takto isto Tak to koukám! ak teda myslite taky ten suchotavy zvuk, ako ked sa retaz taha po plechu... to je na ictdi uplne "normalne" a hucia tak aj uplne nove auta v autosalone...

ked som ten motor pred par rokmi pocul prvykrat, tak som posielal majitela do servisu s uplne novy autom Úsměv

normální zvuk to určitě není Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:42   Citovat  

Rom. napsal:

Ale jo, vcelku souhlas, to bylo spis jen takove slovo do pranice, to ja rad HaHaaa Ve Strasicich pry eviduji poptavku po celych ctdi motorech z H salonu, pry vinou zaanedbane udrzby problem na klice, ale to je za prve jen blabla zatim (?) a za druhe by to i tak nebylo nic divneho..

hopit: jeste NIKDY jsem neslysel o praskajicich svodech na benzinovych A7G, stejne tak i o retezech u nich, neni to ani na accord foru (de), nikde .. Mas o tomto snad nejake zajimave info Cooo???

0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 22:53   Citovat  

alicante napsal:
Ale jo, vcelku souhlas, to bylo spis jen takove slovo do pranice, to ja rad HaHaaa Ve Strasicich pry eviduji poptavku po celych ctdi motorech z H salonu, pry vinou zaanedbane udrzby problem na klice, ale to je za prve jen blabla zatim (?) a za druhe by to i tak nebylo nic divneho..

hopit: jeste NIKDY jsem neslysel o praskajicich svodech na benzinovych A7G, stejne tak i o retezech u nich, neni to ani na accord foru (de), nikde .. Mas o tomto snad nejake zajimave info Cooo???

o te klice som uz neco slisel, pry pridre ojnicne loziska na 4ce

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2004 2,2 i-ctdi divny zvuk
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď