Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2004 2,2 i-ctdi divny zvuk
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:03   Citovat  

alicante napsal:
Ale jo, vcelku souhlas, to bylo spis jen takove slovo do pranice, to ja rad HaHaaa Ve Strasicich pry eviduji poptavku po celych ctdi motorech z H salonu, pry vinou zaanedbane udrzby problem na klice, ale to je za prve jen blabla zatim (?) a za druhe by to i tak nebylo nic divneho..

hopit: jeste NIKDY jsem neslysel o praskajicich svodech na benzinovych A7G, stejne tak i o retezech u nich, neni to ani na accord foru (de), nikde .. Mas o tomto snad nejake zajimave info Cooo???

já psal obecně o praskajících svodech na Honda že to není nic nového a o vytahaném řetězu na benzínovém A7G tu tuším už psal Rom. O té zanedbané údržbě jsem také slyšel , mělo se jednat o ježdění bez oleje .
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
froger je teď offline  froger
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:19   Citovat  

Rom. napsal:
v prodloužené záruce se mění oba řetězy + všechna rozvodová kola + oba napínáky
jen materiálově to určitě bude přez 1000,- Euro

to, že si nejsi jistý, jestli ti všechno vyměnily je hrozné naštvanej to snad ne
ale krom praskajících svodů a ustřižené hřídelky v naft. čerpadle (ale pak to samozř. nejede)jsem o jiných závadách na i-CTDi neslyšel

PS. spíš bych tipoval, že vyměnily jen horní, delší řetěz a na ostatní se vy kiss me , ono je to práce pěkně na wc

ted sem si vsim vsechny rozvodova kola? mne dnes tvrdili neco jineho, ze jenom reteze, spanovaky, prej rozvodova kola ne

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:32   Citovat  

hopit napsal:
já psal obecně o praskajících svodech na Honda že to není nic nového a o vytahaném řetězu na benzínovém A7G tu tuším už psal Rom. O té zanedbané údržbě jsem také slyšel , mělo se jednat o ježdění bez oleje .

Krome 1,5 econo a nekerych starsich kusu tech problemu se svody bylo dost pomalu.. Stejne tak muzu rict, ze jsem uz v zivote naslouchal seveleni docela dosti motorum serie K (at uz K20A1 ve Streamu, K20 v CR-V II a oba benz.motory v Acco7G..) a nikdy jsem zadnej podobnej (ani vzdalene) problem od retezu nezaznamenal. Ani nikdo kolem me. to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:47   Citovat  

alicante napsal:
Krome 1,5 econo a nekerych starsich kusu tech problemu se svody bylo dost pomalu.. Stejne tak muzu rict, ze jsem uz v zivote naslouchal seveleni docela dosti motorum serie K (at uz K20A1 ve Streamu, K20 v CR-V II a oba benz.motory v Acco7G..) a nikdy jsem zadnej podobnej (ani vzdalene) problem od retezu nezaznamenal. Ani nikdo kolem me. to mi hlava nebere

třeba Accord 5G na praskání svodů trpěl hodně , mě překvapuje že znalec Accordů jako ty o tom nic neví Velmi šťastný Asi taky nikdo kolem tebe nebyl Mrk

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:52   Citovat  

hopit napsal:
třeba Accord 5G na praskání svodů trpěl hodně , mě překvapuje že znalec Accordů jako ty o tom nic neví Velmi šťastný Asi taky nikdo kolem tebe nebyl Mrk

Nekdo je proti necemu proste zaujaty, bude videt jenom to co chce a do ostatniho si rad bezduvodne rypne. Jeste ze mame kazdy moznost vyberu a nikdo nas nenuti si kupovat to co nechceme :twisted:

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:57   Citovat  

hopit napsal:

Neblazni, to uz je prehistorie, ja mluvim o K motorech Chápeš!

Az nahodou nebudu mit kolem sebe odbornika, budu brat s sebou tebe, to by mohlo produktivitu dost zvysit.. HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 23:58   Citovat  

Bully napsal:
Nekdo je proti necemu proste zaujaty, bude videt jenom to co chce a do ostatniho si rad bezduvodne rypne. Jeste ze mame kazdy moznost vyberu a nikdo nas nenuti si kupovat to co nechceme :twisted:

Doufam Bully, zes ted nemyslel mne .. to mi hlava nebere Nebudu tvrdit, ze ani trochu zaujaty nejsem, ale ja jakekoliv "rypani" povazuju obecne za prospesne .. Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 0:02   Citovat  

alicante napsal:
Doufam Bully, zes ted nemyslel mne .. to mi hlava nebere Nebudu tvrdit, ze ani trochu zaujaty nejsem, ale ja jakekoliv "rypani" povazuju obecne za prospesne .. Úsměv

No, hadat muzes trikrat, ale asi staci i jednou. Na druhou stranu je tu diky tobe a Hopitovi zase legrace Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 0:05   Citovat  

Bully napsal:
No, hadat muzes trikrat, ale asi staci i jednou. Na druhou stranu je tu diky tobe a Hopitovi zase legrace Velmi šťastný

To je ono .. je to dobrý Ale diky hopitovi i "odborna legrace" HaHaaa

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 0:12   Citovat  

alicante napsal:

já nemám nic proti Honda benzínu ani Honda naftě ,ale když se tady neustále pomlouvá i-CTDI musím reagovat Úsměv Je zajímavé že nejvíc o problémech dieselu ví ten kdo má pod kapotou benzín HaHaaa Já jsem byl s i-CTDI naprosto spokojen a neměl jsem jediný technický problém je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 0:14   Citovat  

hopit napsal:
já nemám nic proti Honda benzínu ani Honda naftě ,ale když se tady neustále pomlouvá i-CTDI musím reagovat Úsměv Je zajímavé že nejvíc o problémech dieselu ví ten kdo má pod kapotou benzín HaHaaa Já jsem byl s i-CTDI naprosto spokojen a neměl jsem jediný technický problém je to dobrý

Ale jo, na to se neda nic moc rict. Ja te jen certim pac te mam rad .. muhehe

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 6:35   Citovat  

froger: mozna trochu pouceni pro priste: chtit veskery vymeneny dily vratit. V krabicce by ti meli dat delsi a kratsi retez, dve rozvodovy kola nejmin a dva napinaky ( mam to jeste schovany, muzu ti to vyfotit).

jinak co mam z vlastni zkusenosti, nebo co jsem cetl a slysel od servisaku, tak:
praskaj svody, proste praskaj a je na to prodlouzena zaruka
vytahujou se rozvody, je na to prodlouzena zaruka
lozisko altíku viz Mattik
odeslo par motoru na klice, a to kvuli oleji. Kdykoliv jsem byl v servisu, rikali mi dolejvejte, dolejvejte, dolejvejte
v nezavislym servisu vstrikovani mi taky rekli, ze pujdou vstriky - ale nevim o nikom, kdo by to zazil

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 7:16  Naposledy upravil Rom. dne 11.2.2010 , 7:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

kandik napsal:
froger: mozna trochu pouceni pro priste: chtit veskery vymeneny dily vratit. V krabicce by ti meli dat delsi a kratsi retez, dve rozvodovy kola nejmin a dva napinaky ( mam to jeste schovany, muzu ti to vyfotit).

jinak co mam z vlastni zkusenosti, nebo co jsem cetl a slysel od servisaku, tak:
praskaj svody, proste praskaj a je na to prodlouzena zaruka
vytahujou se rozvody, je na to prodlouzena zaruka
lozisko altíku viz Mattik
odeslo par motoru na klice, a to kvuli oleji. Kdykoliv jsem byl v servisu, rikali mi dolejvejte, dolejvejte, dolejvejte
v nezavislym servisu vstrikovani mi taky rekli, ze pujdou vstriky - ale nevim o nikom, kdo by to zazil

V Německu se mění i rozvodová kola, ale když je to na záruku, tak se starší věci zákazníkům nevrací.
Jasně, když někdo 20t km neotevře kapotu (někdo i 28t km !!!) tak je "divné" že může zadřít motor Velmi šťastný
Rozv. řetězy se vytahují i u benzínů, ale bývá to až po 300t km, prostě menší krouťák a "kulatější" chod motoru je znát
vstřiky jsou Bosch, tak mohou odejít jako u jiných značek, ale ještě jsem o tom také neslyšel

0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 7:23   Citovat  

Tak jak pise ROm. na zaruku mi nemusej vracet ani ukazovat vubec nic, proto mam podezreni ze to bud nemenili vubec ( nejsou stopy ani zeby povolovali remenici na klice ) nebo vymenili jen to co slo lehce

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 7:39   Citovat  

froger napsal:
Tak jak pise ROm. na zaruku mi nemusej vracet ani ukazovat vubec nic, proto mam podezreni ze to bud nemenili vubec ( nejsou stopy ani zeby povolovali remenici na klice ) nebo vymenili jen to co slo lehce

to si myslím taky Smutný
kamarád začal řešit rachtání ještě před prodloužením záruky
nejdřív vyměnil horní šponovák, pak horní (delší) řetěz (byl prý vytahaný o 3 cm) ale zvuk se téměř nezměnil ... až když mu v Německu v záruce vyměnily i spodní řetěz a rozv. kola tak zvuk zmizel a auto přestalo v zátahu pokuřovat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 7:49   Citovat  

froger napsal:

A delali to KDE, abych vedel? (mozna jsi to tu nekde psal, ale jsou to prece jen 3 str. ..)

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 8:00   Citovat  

froger napsal:

áha. to jsem nevedel - je pravda, ze kdyz mi menili turbo ( svolavacka ) tak mi taky stary nedali ( kupodivu Úsměv). Apropos, to turbo si prover, mozna na nej mas taky akci. Servisy se k tomu nechtej moc znat, udajne je na to malo clovekohodin - kdyztak me opravte..

0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 8:51   Citovat  

turbo neresim, a kdyz tak si radsi koupim ( ono to zas neni drahe asi 800€ ) a vymenim si ho sam ,

delali to na Slovensku , konkretne Luna motor Lipt.Milkuáš

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 18:21   Citovat  

froger napsal:
.... delali to na Slovensku , konkretne Luna motor Lipt.Milkuáš

Tak to je dobre, tim smerem moc nejezdim HaHaaa . Ale na 2.stranu ctim presumpci neviny, zatim to vyresene neni. Drzim palce, dej hlavne vedet pak jak.. Cooo???

beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 8:42   Citovat  

alicante napsal:
Ja te jen certim pac te mam rad .. muhehe

Tyvoe... Tak to koukám! k čemu se to tu přiznáváš? pořádnej výtlem pořádnej výtlem HaHaaa

Honzák je teď offline  Honzák
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 14:12   Citovat  

Díly měněné v záruce vám servis nikdy nevrátí, nějaký čas se skladují a poté se odvezou na Import, kde si některé z nich mohou technici prohlédnout, zda bylo oprávněné to vyměnit a zda to vůbec měněné bylo.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 20:51   Citovat  

Pěkný bubáky tu teda pouštíte a to si chci zítra jednu 2.2 O4/140tkm okouknout.Pokud neměnil,dá se ještě stihnout prodloužená záruka?Pokud teda platí 7let/200tkm,tak asi jo Tak to valím bulvy

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 23:06   Citovat  

spoon napsal:
Pěkný bubáky tu teda pouštíte a to si chci zítra jednu 2.2 O4/140tkm okouknout.Pokud neměnil,dá se ještě stihnout prodloužená záruka?Pokud teda platí 7let/200tkm,tak asi jo Tak to valím bulvy

Uvedene svolavacky plati pro auta ze zacatku vyroby, do ktereho rocniku nevim, musel by sis to zjistit. Kdyby mely vsechny vozy "tolik" problemu jako Acco s timhle motorem, bylo by to porad moc dobre. Jsou Accordy i-CTDi s 300 a pry i s 5OO tkm a bez problemu, stejne tak jezdi treba v Portugalsku jako oblibene vozy taxisluzby. Asi tezko kvuli tomu, ze budou nespolehlive.
To vis, tak dlouho se rype jenom aby se rypalo az z toho vznikaji famy. Hodne stesti zitra, ale pozor, i-CTDi je naftak a za to se tady na foru skoro stavi ke zdi, pozoruju podle jineho cerstveho tematu.

0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 22:15   Citovat  

motor jako takovej je dle meho skvely, nic lesiho 4 valcoveho v nafte sem zatim neridil a to uz sem teda ridil kde co , mam pouze vyhrady k servisu , takze púri koupi bych se moc nebal, treba mu dat co chce a neni problem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 22:39   Citovat  

froger napsal:
motor jako takovej je dle meho skvely, nic lesiho 4 valcoveho v nafte sem zatim neridil a to uz sem teda ridil kde co , mam pouze vyhrady k servisu , takze púri koupi bych se moc nebal, treba mu dat co chce a neni problem

Jsem ten posledni, kdo by miloval Mazdy vic nez Honda , ale se 100kW dieselem MZR v Mazde 6 se mi jezdilo jeste o kus lip nez s CTDi v Accordu ..

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 22:52   Citovat  

alicante napsal:
Jsem ten posledni, kdo by miloval Mazdy vic nez Honda , ale se 100kW dieselem MZR v Mazde 6 se mi jezdilo jeste o kus lip nez s CTDi v Accordu ..

a nejlíp se jezdí ve 2,4 benzínu to už víme Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 12:19   Citovat  

alicante napsal:

prave jednu jdu koupit, ale subjektivne se mi ten motor zda o dost slabsi , nekulturni a dost hlucnej proti iCTDi ,

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 19:40   Citovat  

hopit napsal:
a nejlíp se jezdí ve 2,4 benzínu to už víme Velmi šťastný

Chtel jsem to napsat, ale bylo mi to trochu blbe, kdyz je cely topic o naftacich .. Se stydím HaHaaa

froger napsal:
prave jednu jdu koupit, ale subjektivne se mi ten motor zda o dost slabsi , nekulturni a dost hlucnej proti iCTDi ,

Vykonove mi to prislo plus minus stejne, ale kupodivu mi prisla mazda o neco malo kultivovanejsi a uvnitr o neco lip odhlucnena, nevim, byl jsem tim docela prekvapenej. Tim nechci rict, ze ctdi by bylo spatny, jen Hondo pozor na Mazdu no .. to mi hlava nebere Naproti tomu Mazda ma rozvody remem a vymena (predepsana tusim po 100t.km) s vodni pumpou byla zalezitost min. 10t. a mechanici to auto proklinali. Ale zase remen nebude chrastit .. Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 20:17   Citovat  

tak sem byl opet v honde, na uvod mi tam pristavili accroda kde chcteli zrovnat a namluvit mi ze ten zvuk je normalni , nerikam ze byla potichu ale mne moc normalni nepripada, dobra zacali sme se teda bavit co teda menili at mi ukazou nakresy motoru a vypis dilu, podotknul sem ze minule rikali ze kola nemenili , vypadlo par stran z tiskarny zacal sem si skrtat cisla dilu a ono ejhle kola vsechny 3, primaci ze mohla se stat chyba a seknout se, tak se menili i kola, rikam si dobra , mate dily stare? Jiste musime je archivovat 120 dnu , donesu je . Vyborne po 15ti minutach donesl malinkou skatuli v ni 2 retezy a 3 kola prej z meho motoru ale at se nezlobim tesneni vyhazeli. Tesneni me nezajima tak sem se tak kouknul na tu skatuli ( na ni nejake cislo, pri cislo me opravy ) kouknu na seznam dilu a nejak se mi toho zda malo, tak opet koukam skrtam kdyz sem si odpustil ruzne matice a srouby , tak ponekud nenachazim oba spanovaky ani nejake vysokotlakove trubky 4ks, tak sem se ptal kde je zvysek, po asi 1,5 hodine to nenasli , pry urcite to vymenili ale nevi kde to je, no ja nevim ale tohle mne vytocilo pekne. urcite vse vymenili ale soucastky se nekde zalozili nevi kam ale urcite nekde sou ( no to ze nevim jestli vubec ty retezy byli me je jedna vec, ale proc pri nich nejsou spanovaky cca 5x5 cm kdyz do te krabicky by vesli levou zadni ... ), pry spanovaky meli jeste jine cislo a tvar tak to proverovali a meli byt urcite na muj motor takze tam urcite sou . Pokracujeme debatu kde se me snazi presvedcit ze to je normalni zvuk tak sem se otocil koukam a vidim CRV iCTDI , tak prosim jestli je vse v poradku nastartujme tuhle CRV a kdyz ten zvuk bude i vni odchazim spokojeny, samozrejme ne, nenastartuje pac to je novy motor to nemuzeme srovnavat, tak opet skousim at mi teda rekne kdyz je vse vymeneno a teda jedina vec krom lozisk ( ale to by ten motor mlatil ) ktera podleha opotrebeni je retez je vymenena , v com teda muze byt ten zvuk jinej nez na ty CRV s novym motorem kdyz se toho tak boji nastartovat. Prej muzou byt loziska na klice vyvazovaku a ja nevim cem jeste. Opet se zamyslim a ptam se jestli mi ukaze konkretne ktere z tech kluznich lozisek muze vydavat rachtavej zvuk , pac sem videl pridrene kliky , rozmlacene ojnicne loziska a vsechny mlatili ale ani jedno nerachtalo. opet sme u te same pisnicky ze to je asi normalni. Dobra skousim predposledni vec, at mi teda napisou papir ze za ty rozvody teda ruci a jestli se tomu motoru po dobu jeho provozu neco stane vynou retezu tak mi daj motor novy kdyz sou teda jisti ze vse je jak ma byt . opet ne . Posledni vec kterou sem teda debatu v tomhle servise zakoncil bylo rovnou jestli mi poskytnou servisni informace ze ja si to rozdelam sam, kdyz to bude rozdelano si je zavolam aby to videli , ja si na vlastni naklady koupim novy spanovak spodni reteze, slozim a jestli to prestane tak se budem bavit kto to bude platit, pac kdyz se neda jinak tak se neda, nervy mi tekli, auto slyset na 30m na volnobeh jak chrasti, dle nich je to normalni vymenili vsechno ale pulku starych veci nemaj, vybrace zacinaji byt citit na volantu a ridici pace ( jemne traseni ktere predtim nebylo ) , ale vse je v poradku , ze sem si nezlomil nohu kdyz sem sel do toho servisu Smutný to snad ne to snad ne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 20:30  Naposledy upravil alicante dne 15.2.2010 , 20:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kdyz nemaji pohromade cely garancni material, ktery maji uchovavat, trval bych 100%ne na opakovani "opravy" ! Otazka co delat, kdyz odmitnou. Z nenasilnych metod me napada leda stiznost na importera, ktery jim musi uznavat garance a fyzicky prohlizet+likvidovat dily z garanci.. (pokud ho neozerou borovickou hned jak k nim prijede na inspekci.. Úsměv )

Taky me napada, ze ani nevim, jestli ma Honda na dilech take serialova cisla, kterymi se da vysledovat mesic a rok vyroby toho ktereho dilu (i kdyby mel cislo dilu stejne), coz nevim, jestli vubec je, kdyz je to prodlouzena kampan a dil muze byt modifikovan (?).. to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2004 2,2 i-ctdi divny zvuk
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina