Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
poraďte prosím, koupit civic 7g 1.6vtec automat?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
hellblazer je teď offline  hellblazer
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 2:02   Citovat  

Ahoj všem, potřeboval bych poradit, chci koupit civica 7g a zaujal mě tenhle: odkaz. Tady na foru jsem u diskuzí automat vs manuál našel názory pro i proti, zajímá mě hlavně životnost a spotřeba (jsou tu názory ve stylu žere jako 2.0, jede jako 1.4) - jezdím tak 20% město, 70% okresky a 10% dálnice, cca 15t ročně. A na co bych si měl dát pozor při koupi (nejen tohohle kousku) - bude to moje první honda, takže zkušenost nemám... Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 7:24   Citovat  

Ahoj,tak za 1)Bych to na 100% nekupoval z AAA!!!
za 2)To zere uplny prd
za 3)radeji malonko neco priplat (treba na 110k) a mas hezky,dost mozna bezproblemovy kousek...koupi neuspechej.Chvilku vyckej,protoze je tu par lidi,co dovazeji ze zahranici a maji skvele preference.Urcite se nejak domluvite Mrk
Vecer se jeste vyjadrim přátele
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 7:32   Citovat  

1. majitel, najeto pod 170, 7g jako nové a za 90 000? To se mi zdá nějak málo... jo, to je u AAA pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 8:35   Citovat  

tak ono to ve skutečnosti je taky za 110.000,-, těch 90 inzerujou, ale je to jenom při úvěru nebo leasingu od jejich partnerů a při splnění určitejch podmínek, takže se to určitě nemůže vyplatit... Ale řikám si, že 2002 může mít asi uvěřitelnejch těch 170t (navíc deklarujou origo servisku), je mi jasný, že to jako nový nebude, ale docela se mi to líbí (hlavně ten automat, pokud s nim nejsou trable a nesežere mě). Teď jsem ještě mluvil s týpkem z pobočky, kam mi to přivezou (ČB) a říkal, že tam svítí kontrolka "check engine", tak se trochu obávám, co s tím bude, asi to vezmu do značkovýho sevisu, ať se na to podívaj...
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 8:39   Citovat  

hellblazer napsal:
tak ono to ve skutečnosti je taky za 110.000,-, těch 90 inzerujou, ale je to jenom při úvěru nebo leasingu od jejich partnerů a při splnění určitejch podmínek, takže se to určitě nemůže vyplatit... Ale řikám si, že 2002 může mít asi uvěřitelnejch těch 170t (navíc deklarujou origo servisku), je mi jasný, že to jako nový nebude, ale docela se mi to líbí (hlavně ten automat, pokud s nim nejsou trable a nesežere mě). Teď jsem ještě mluvil s týpkem z pobočky, kam mi to přivezou (ČB) a říkal, že tam svítí kontrolka "check engine", tak se trochu obávám, co s tím bude, asi to vezmu do značkovýho sevisu, ať se na to podívaj...

A uz bych od toho daval ruce pryc pac je to z AAA a ma to nejakou vadu
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 8:41   Citovat  

hellblazer napsal:

Docela riskuješ s AAA Ble , vsadil bych se že to auto vykoupili za 50tis. od někoho kdo se ho nemohl jinde zbavit HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 8:49   Citovat  

AAAuto.. Cooo??? to snad ne to bych si ruce useknul nez s nema mit cokoli docineni to snad ne

zacni tam,ze od nich auto nekoupis - to by byl 1.krok spravnym smerem !
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 11:01   Citovat  

Já si třeba koupil Hondu v AAA a jsem spokojený. Opsal jsem si VIN kod a šel do Hondy kde mi vytiskli celou historii auta a po výměně jednoho kyneťáku jezdí jak má. Byla k tomu i serviska a tel. jsem si sehnal na majitele kde jsem se dozvěděl více o tom autě
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 20:57   Citovat  

Můžu zkusit o tom autě něco zjistit...

Btw: Doporučili byste před +/- 3-4lety koupi HR-V se 70tis. r. asi 2000 z AAA?
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:00   Citovat  

Hellborn napsal:

a ty bys doporucil koupit c7g z AAA u kteryho sviti check engine a ma zrejmne zavadu labda sondy? Je to automat, takze kdyz nekdo neresil lambdu, jak asi resil oleje (hlavne prevodovku)... tak vidis
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:06   Citovat  

ninja napsal:
a ty bys doporucil koupit c7g z AAA u kteryho sviti check engine a ma zrejmne zavadu labda sondy? Je to automat, takze kdyz nekdo neresil lambdu, jak asi resil oleje (hlavne prevodovku)... tak vidis
my kdys kupovali civica ma8 v ackach, tak nam rekli ze tam sviti kontrolka srs a ze je jedno tlacitko pod sedackou, ktery staci zmacknout a sviti to okamzite prestane, ale ze nam daji kvuli tomu slevu 5 tisic, kdys si to vememe Velmi šťastný
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:47   Citovat  

hellblazer: z Áček rači nebrat, ještě k tomu když svítí check engine, třeba to bude jenom nějaká blbůstka, nemusí to být nutně lambda, ale tyhle velký bazary jsou beztak jen oficiální prodejní vrakoviště wc
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 22:38   Citovat  

area07 napsal:
hellblazer: z Áček rači nebrat, ještě k tomu když svítí check engine, třeba to bude jenom nějaká blbůstka, nemusí to být nutně lambda, ale tyhle velký bazary jsou beztak jen oficiální prodejní vrakoviště wc

nerozumiem tej vede okolo toho... ad. check engine... bud vyblikat kod, ak vyblikat nejde tak pozicat kabel, zobrat notas a urobit diagnostiku - a to este furt zostava moznost zobrat cele auto do hondy na kontrolu. ked sa kabel pozicat neda, da sa objednat z ebay za cca $20. v aaackach by som si dal kludne 2 hodiny cas na dokladnu prehliadku auta, ale urcite zobrat so sebou niekoho kto tomu rozumie a ma na "platiaceho kupujuceho" vplyv, aby mu brzdil emocie Mrk

ad. oleje - kto aky olej a ako casto menil sa neda verit ani prvemu majitelovi co s tym dokazatelne chodil do servisu.
mam uz 3tiu hondu s AT z bazaru, ihned po prijazde domov je prva procedura 2x vymena ATF (da sa vymenit len cca 1/3 naplne), po 2000km znova a potom uz klasicke 30-40tisicove intervaly, samozrejme vymena motoraku, vsetkych kvapalin + rozvody a filtre, sviecky. minuly tyzden som kupil crv okolo 19.30 vecer (cize v tme, len s baterkou) v neznamom bazare skoro 200km od baraku uplne na blind. ma servisku, zaznamy sedia so zaznamami v honde, ma 9 rokov a 112.000km skutocnych Mrk

moj navod na kupu, kludne aj v AAA, auto kuknut ako celok, preverit ci je "ciste", pripadnu opravu po buracke, pocet majitelov...zhodnotit vyhodnost kupy a konkurencnu ponuku na trhu - ak je toto ok, zamerat sa na konkretne chyby - vycislit ich pripadnu opravu a pozadovat zlavu v danej vyske - ak daju mas vyhrane, ak nedaju - je to na tebe Mrk
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 23:03   Citovat  

pajo: mě jednou svítilo check engine a chyba byla v (určitě to nenapíšu uplně správně) nějaká vadná poloha brzdové pedálu, nebo čidlo brzdového pedálu, už přesně nevím, nebylo to u CTR ale u obyč. C7G a podle mechaniků z Hondy se to občas stává u aut, která třeba tahají přívěsný vozík - konkrétně toto s tím brzdovým čidlem nebo pedálem. Slyšel jsem to poprvé v životě. Chybu vymazali a od tý doby je klid, přitom jsem na autě nikdy tažný zařízení neměl.

Ale jak píšeš chce to sebou vzít někoho kdo tomu rozumí nebo zajet na diagnostiku do orig. servisu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 23:07   Citovat  

pajo napsal:
nerozumiem tej vede okolo toho... ad. check engine... bud vyblikat kod, ak vyblikat nejde tak pozicat kabel, zobrat notas a urobit diagnostiku - a to este furt zostava moznost zobrat cele auto do hondy na kontrolu. ked sa kabel pozicat neda, da sa objednat z ebay za cca $20. v aaackach by som si dal kludne 2 hodiny cas na dokladnu prehliadku auta, ale urcite zobrat so sebou niekoho kto tomu rozumie a ma na "platiaceho kupujuceho" vplyv, aby mu brzdil emocie

tak beru s sebou kámoše mechanika, kterej mě bude hlídat, v bazaru mi to slíbili hodit na zdviž a diagnostiku, bohužel tam půjdeme pozdě na to, abych to vzal do honda servisu, kterej je nedaleko... Takže když to projde sítem, v druhým kole chci do servisu a ověřit historii podle servisky. Zas taková bomba to nejni, abych to musel vzít hned Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 23:21   Citovat  

Hellborn napsal:

Byl bys hodnej, kdybys něco zjistil. Říkali mi, že auto je v Brně (nevim, jestli ho tam vykoupili nebo převezli), teď je asi na cestě do Budějc, slíbili mi, že v pátek tam bude... O historii samozřejmě nevím nic kromě toho, co je v inzerátu, jen mi tvrdili, že v techničáku je nějakej inženýr - možná chtěli naznačit, že tam jsou vychytávky jak od inženýra Severina z kulovýho blesku Úsměv
   Návrat  
TheOlli70 je teď offline  TheOlli70
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 23:52   Citovat  

koukni sem tudy odkaz

vyúlatí si najit něco blíž a dovést si!
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 0:02   Citovat  

Jen 1x v zivote jsem byl v AAA a to v Brne jako asistence pri mozne koupi Acco 7G a muzu rict, ze vetsi hnuj jsem v zivote nevidel .. A videl jsem leccos .. Auto bylo koupene v CR, serviska atd., ale skutecnost??? Radsi no comment, staci jen ze serviska nemela za 150.000 km ani jeden vyplneny servis, autro smrdelo jako bolava noha, motor oblitej (coz jsem u Acco7G jeste nikdy nevidel..), tahlo do strany, motoru kolisaly otacky a jen tak mimochodem auto spatne akcelerovalo i brzdilo.. HaHaaa to snad ne Ale jinak bylo docela v pohode, vazne .. pořádnej výtlem Nikdy vice, ale stalo to za to, uz pro tu nezapomenutelnou hlasku prodejce po zkusebni jizde: "Tak co? Perfektni vuz, coz? Pujdem to sepsat a vymyslime nejake financovani?" pořádnej výtlem

KO KO KO
   Návrat  
beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 8:07   Citovat  

alicante napsal:
Jen 1x v zivote jsem byl v AAA a to v Brne jako asistence pri mozne koupi Acco 7G a muzu rict, ze vetsi hnuj jsem v zivote nevidel .. A videl jsem leccos .. Auto bylo koupene v CR, serviska atd., ale skutecnost??? Radsi no comment, staci jen ze serviska nemela za 150.000 km ani jeden vyplneny servis, autro smrdelo jako bolava noha, motor oblitej (coz jsem u Acco7G jeste nikdy nevidel..), tahlo do strany, motoru kolisaly otacky a jen tak mimochodem auto spatne akcelerovalo i brzdilo.. HaHaaa to snad ne Ale jinak bylo docela v pohode, vazne .. pořádnej výtlem Nikdy vice, ale stalo to za to, uz pro tu nezapomenutelnou hlasku prodejce po zkusebni jizde: "Tak co? Perfektni vuz, coz? Pujdem to sepsat a vymyslime nejake financovani?" pořádnej výtlem

KO KO KO

Souhlas Velmi šťastný OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 8:24   Citovat  

ninja napsal:

To není odpověď na mou otázku. Lidi jsou evidentně zblblý z TV, hoaxů apod. a myslí,že AAA = špatné auto,což je blbost! Je to stejný jako ve všech bazarech - křápy i slušný auta (viz to HR-V, otcovo Oktávka je taky z AAA a slouží 7let a 40tis. km bez problémů). Akorát ti,co neví,nepřečtou si a koupí jsou pak ublížení a řvou...
   Návrat  
brumm je teď offline  brumm
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 9:10   Citovat  

hellblazer: odkaz nejde, ale ak je to civic 7g 5 dverád, motor D16V1 s hydromeničom, tak ten ja mám. Osobne by so ho už nekupoval a je pravda že žere jak dvojliter a jazdí jak 1,4. Inač je to velmi spolahlivé autíčko s neuveritelným priestorom na zadných sedadlách / v jeho triede/. Ja ho servisujem v Honde prevodovka meneý olej po 40 000 a v motore mobil 1 5W50 každých 10 000. Ak máš nejaké dotazy napíš
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 15:18   Citovat  

brumm napsal:
odkaz nejde, ale ak je to civic 7g 5 dverád, motor D16V1 s hydromeničom, tak ten ja mám. Osobne by so ho už nekupoval a je pravda že žere jak dvojliter a jazdí jak 1,4. Inač je to velmi spolahlivé autíčko s neuveritelným priestorom na zadných sedadlách / v jeho triede/. Ja ho servisujem v Honde prevodovka meneý olej po 40 000 a v motore mobil 1 5W50 každých 10 000. Ak máš nejaké dotazy napíš

Jo, tenhle typ. A nekupoval bys ho kvůli tý převodovce/spotřebě? Já ho chci hlavně pro manželku, jako rodinný auto místo starýho scénica, kterej se loučí... Nebudeme s ním jezdit žádnou střelbu, chápu, že s těžší nohou to asi žere, ale žena jezdí většinou s dítětem, když řídím já, tak s ohledem na rodinu jedu taky volně. Teď jezdíme do 5l nafty, je mi jasný, že tohle bude za víc, ale co jsem koukal na specifikace, tak na čtyřku to má lehčí převod než je pětka u manuálu, takže mimo město (což jezdíme hlavně) by spotřeba snad neměla bejt tak hrozná...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 16:06   Citovat  

Takže auto by mělo být z ČR a opravdu po prvním majiteli, najeto asi 170-190tis.km (blbej signál na mobil - přesně jsem nerozumněl), servisku to nemá,takže neověříš. K závadě (check engine) se nic bližšího nepovedlo zjistit. Nějaké škrábance tam jsou (zadní dveře a blatní - myslím,že na pravé straně). Vykoupeno v Plzni před asi 9 dny, kategorie B... to mi hlava nebere

Rezervováno do 21.3.... Jsi složil zálohu,jo? to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 16:45   Citovat  

Ty woe,ja bych to z tama vazne vubec nekupoval.Alespon zkus neco pohledat zde na foru.Nedavno se zde resil nejaky Mitsubishi Pajero,nebo co to bylo.To bylo hrozny peklo.V AAA se vubec nestydi te podelat jak to jen lze.Maji na tom zalozeny cely system...tzn.nejdulezitejsi info nejdrobnejsim pismem,kdesi schovane ve smlouve,kterou evidentne vsichni pred podpisem nectou.
Deleni do kategorii A,B,C,...,je taky kapitolka.V tom pribehu zde k dohledani se psalo neco o tom,ze Pajero bylo C a tam se doporucuje oprava motoru a prevodovky...vuz stal pres 600tis!!!Pry nebourany...samo ze ano a to hodne!

Jinak k modelu samotnemu.Vubec nevim jak s automatem,ale tyhle motory jezdi vazne za moooc malo.Ja mam 1.4 a okrasky v poho do 5ti litru.Znamy ma 1.6 se kterou denne dojizdi do prace 5km a jezdi do 6.5 po meste.
Ale vseci mame manual.Ja osobne bych do toho A/T nesel,protoze to evidentne razantne zvysuje spotrebu,vyssi naroky na udrzbu,kdyz se to nejak potenti,tak servis bude narocnejsi nez u manualu.Mas neporovnatelne vetsi vyber vozu a nakonec,kdyz jezdite prevazne ty okresky,tak beztak moc neradite Mrk
Prosim,nech si poradit a z bazaru neber.Radeji se domluv s nekterym ze zdejsich clenu s velmi spokojenymi zakazniky:Rom.,Alicante a mozna jeste nekdo dalsi,ale tito 2 jsou jistota (neboj,zadna reklama jak by se mohlo zdat...jsou z 2.konce statu Úsměv )
   Návrat  
brumm je teď offline  brumm
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 16:47   Citovat  

Ja osobne by som ho nechcel koli tej prevodovke. V knižke na obsluhu síce píšu spotreba mesto 9,6 a mimo 5,7 komb 7,1, ale ja som nikdy nemal nikdy v meste pod 10, komb pod 8,5. Mimo mesta to možno funguje na tych balonoch co k nej davaju, ale ja mám nizkoprofilove pneu a mozno je to tým, ale na motore 1,6 mat spotrebu vyššiu ako na nisane x-trail 2,0 tak to silne kafe. Toto auto je ideálne pre podnikateľa, ktorému moc nezaleží na spotrebe a chce ho pre manželku, alebo frajerku, alebo dceru na vozenie do školy/ práce. A ešte jedna perlička. Pozor na vodu z 5 dveri. Za oknom sa drží voda a pri otvorení kufru /vkladanie nákupu/ sa stava, že sa vyleje asi 2dcl vody presne na plast zadných svetiel a odtial na osobu, ktorá jufor otvara. Toto sa dá vyriešit krídelkom, ktoré maju od r.v. 2003
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 16:56   Citovat  

brumm napsal:
Ja osobne by som ho nechcel koli tej prevodovke. V knižke na obsluhu síce píšu spotreba mesto 9,6 a mimo 5,7 komb 7,1, ale ja som nikdy nemal nikdy v meste pod 10, komb pod 8,5. Mimo mesta to možno funguje na tych balonoch co k nej davaju, ale ja mám nizkoprofilove pneu a mozno je to tým, ale na motore 1,6 mat spotrebu vyššiu ako na nisane x-trail 2,0 tak to silne kafe. Toto auto je ideálne pre podnikateľa, ktorému moc nezaleží na spotrebe a chce ho pre manželku, alebo frajerku, alebo dceru na vozenie do školy/ práce. A ešte jedna perlička. Pozor na vodu z 5 dveri. Za oknom sa drží voda a pri otvorení kufru /vkladanie nákupu/ sa stava, že sa vyleje asi 2dcl vody presne na plast zadných svetiel a odtial na osobu, ktorá jufor otvara. Toto sa dá vyriešit krídelkom, ktoré maju od r.v. 2003

Tak to koukám! cože cože ? zmatenej Ja jezdim taky na balonech 14 " 185/70.
Automat nebrat Chápeš! To je neuveritelne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 19:20   Citovat  

Leke napsal:
Ty woe,ja bych to z tama vazne vubec nekupoval.Alespon zkus neco pohledat zde na foru.Nedavno se zde resil nejaky Mitsubishi Pajero,nebo co to bylo.To bylo hrozny peklo.V AAA se vubec nestydi te podelat jak to jen lze.Maji na tom zalozeny cely system...tzn.nejdulezitejsi info nejdrobnejsim pismem,kdesi schovane ve smlouve,kterou evidentne vsichni pred podpisem nectou.
Deleni do kategorii A,B,C,...,je taky kapitolka.V tom pribehu zde k dohledani se psalo neco o tom,ze Pajero bylo C a tam se doporucuje oprava motoru a prevodovky...vuz stal pres 600tis!!!Pry nebourany...samo ze ano a to hodne!

V kolika bazarech jsi kupoval auto?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 19:32   Citovat  

Pravda,ze v zadnem... Se stydím
Ale radeji doporucim nekoho provereneho,nez AAA a jim podobnym.Ano,daji se koupit z bazaru auta za dobrou cenu s OK stavu,ale v drtive vetsine jsou to vyjimky potvrzujici pravidlo Mrk

tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 20:00   Citovat  

Leke napsal:
Pravda,ze v zadnem... Se stydím
Ale radeji doporucim nekoho provereneho,nez AAA a jim podobnym.Ano,daji se koupit z bazaru auta za dobrou cenu s OK stavu,ale v drtive vetsine jsou to vyjimky potvrzujici pravidlo Mrk

tudy odkaz

Tak vidíš... Já pár smluv viděl a vždy to bylo podobné - prostě podepsat můžeš, přečíst musíš a ještě se hodí umět počítat... Kdo se nechá ukecat a utáhnout na vařený nudli,tak pak píše ublížené maily jako je na tom odkazu... Ble
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 20:21   Citovat  

Hmm,nemuzu jinak nez souhlasit...ale vzhledem k lidske pohodlnosti a faktu,ze kazdy neni tak problematiky znaly a ostrazity v techto bazarnickych levarnach,volil bych moznost spolehnuti se na nekoho proverenho.
Ono totiz cist meziradky smlouvy,davat si do souvislosti vsechny naznaky mozneho podvodu a ve vsem hledat zakopaneho psa pro to,abych se nespalil... zmatenej Ble je to na palici...ale zase se na tom dobre trenuje mozek...lepe jak u krizovek a sudoku HaHaaa vsechno zle je k necemu dobre Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
poraďte prosím, koupit civic 7g 1.6vtec automat?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina