Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Otevřené sání vs. vložka do origo. boxu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 16:14   Citovat  

mam na EG6 sport vlozku, a nevidim zadnej rozdil... mam radost z toho ze ho staci vyprat a nemusim ho menit... ale nevim nevim Úsměv zvuk je stejnej a bude pokud nekdo neoddela rezonator sani nebo neda cai...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 16:19   Citovat  

CRXMANN napsal:
Mám ten pocit, že zvuk sání vlastně určuje rezonanční kmitání konstrukce sání a cílem ,,sportovních" sání by mělo být v určitém spektru otáček dosáhnout co nejideálnějšího kmitání a tím proudění vzduchu ..... sem chytrej jak radio HaHaaa

No něco natom bude...třeba sání V2 od AEM na takovým principu funguje ale jestli to má nějaký supr výsledky nevím to mi hlava nebere

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 16:31   Citovat  

ono staci dat konus i na to origo sani na ten privod.dat pryc box a dat tam konus a nepotrebujes shanet zadne trubky pokud ti jde o zvuk.

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 19:59   Citovat  

silenec napsal:
Rozdil ve zvuku totiz nedela ani tak filtr, jak resonator.. u accordu vypada asi takto, u civica takto.. po jeho odstraneni se zvuk zmeni celkem zasadne.
mas sz OK

kero je teď offline  kero
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 21:34   Citovat  

kamol napsal:
tak koukam ze nekdo zbytecne vzhodil penize za short ram system ....takze myslim ze to bude nejlepsi dat vlozku do original sani.
ja uz jsem vyskousel obe varianty vlosku i hrib a kazdy ma svoje vloska je dobra v tom ze je schovana od prachu a prebytecnyho tepla a zase hrib kdyz umistis spravne a dodas mu poradne vstudenej vzduch tak funguje taky dobre oboji ma stejnej zvuk Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hanz je teď offline  Hanz
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 21:54   Citovat  

kero napsal:
ja uz jsem vyskousel obe varianty vlosku i hrib a kazdy ma svoje vloska je dobra v tom ze je schovana od prachu a prebytecnyho tepla a zase hrib kdyz umistis spravne a dodas mu poradne vstudenej vzduch tak funguje taky dobre oboji ma stejnej zvuk Úsměv

myslím ,že tohle je nej varianta,z každeho kus a funguje 100% akorát na fotce chybí odvod k přívodu saní chladného vzduchu pod nárazníkem Mrk

uprava.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
uprava.jpg, 267.03 kB

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 22:57   Citovat  

zatim nejlepsi vysledky co jsem videl, byly upravene "cold air boxy" nez klasicke CAI, ale zalezi od motoru.

Hanz je teď offline  Hanz
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 23:04   Citovat  

no já zkusil vše a tohle provedení co mám nej...,ale jak říkáš co motor to jiná ves,i prostor vzdalenost od motoru atd.opravdu včšude jiná... Mrk

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 23:24   Citovat  

kero napsal:

s timhle nesouhlasim, vlozka do origo neupraveneho boxu (nevykuchaneho) nema stejnej zvuk jak hrib... hrob je mnohem hlucnejsi....

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 6:58   Citovat  

Mno já bych si otevřené sání nikdy na motor nedal.Vždy bych do cesty postavil alespon molitanoví filtr.Prach je neuprosné brusivo ,natož kdyby to nacuclo kamínek štěrku(to se dá pořešit sítkou). pořádnej výtlem očekával někdo jinou odpověd ode mne pořádnej výtlem

p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 16:42   Citovat  

Hanz napsal:
no já zkusil vše a tohle provedení co mám nej...,ale jak říkáš co motor to jiná ves,i prostor vzdalenost od motoru atd.opravdu včšude jiná... Mrk

to tvoje sani se mi libi uz sem o nem take premyslel to je to od miloska?simota racing?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 16:57   Citovat  

Hanz napsal:
myslím ,že tohle je nej varianta,z každeho kus a funguje 100% akorát na fotce chybí odvod k přívodu saní chladného vzduchu pod nárazníkem Mrk

baterku bych dal do kufru a misto ni bych dal tu "rouru"...takhe mi prijde ze jsou tam zbytecne ohyby, kolena atd...a uplne nejstudenejsi vzduch to taky asi nesaje Úsměv da se to udelat jednodusejc Mrk No a vylepsil bych to velocity stackem, nejlepe primo na klapku Úsměv ale funguje i hned za filtrem.

tady jsem si udelal nakres boxu ktery delam...treba to nekomu k necemu bude

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:13   Citovat  

infinity napsal:
baterku bych dal do kufru a misto ni bych dal tu "rouru"...takhe mi prijde ze jsou tam zbytecne ohyby, kolena atd...a uplne nejstudenejsi vzduch to taky asi nesaje Úsměv da se to udelat jednodusejc Mrk No a vylepsil bych to velocity stackem, nejlepe primo na klapku Úsměv ale funguje i hned za filtrem.

tady jsem si udelal nakres boxu ktery delam...treba to nekomu k necemu bude

Co to ma byt jako za zlepsovak?? nejake skladiste rychlosti ?? To je trochu k smichu...

Vis co to je rovnice kontinuity?
...timhle patvarem nic dobreho neziskas. V rozich toho 6" valce se budou vytvaret velke virove struktury, ktere budou brat proudeni energii. A prodeni bude silne turbulentni.
Na velkem prumeru ztratis rychlost a ziskas tlak...na co ti to jako bude???

Do venturiho efektu to ma mooc daleko...spis mi to prijde jako venturi obracene. to mi hlava nebere

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:24  Naposledy upravil silenec dne 25.3.2010 , 19:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Lukas napsal:
Co to ma byt jako za zlepsovak??

http://en.wikipedia.org/wiki/Velocity_stack
edit: aha ted divam se ze infinity to ma opacne to mi hlava nebere
edit2: dobre, uz nic.. spatne jsem se podival na obrazek

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:24   Citovat  

Spis by bylo zajimave skonstruovat sani jako jednu velkou venturiho trubici...
Pred klapkou sirokou trubku...pozvolne se zuzujici do klapky...a za klapkou opet rozsireni v podobe sirsiho manifoldu.

Vysledny venturiho efekt by urychlil proudeni v manifoldu a motor by tak mel dostatek nasavaneho vzduchu.

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:34   Citovat  

Lukas napsal:
Co to ma byt jako za zlepsovak?? nejake skladiste rychlosti ?? To je trochu k smichu...

...timhle patvarem nic dobreho neziskas. V rozich toho 6" valce se budou vytvaret velke virove struktury, ktere budou brat proudeni energii. A prodeni bude silne turbulentni.

Do venturiho efektu to ma mooc daleko...spis mi to prijde jako venturi obracene. to mi hlava nebere

A kdyz jsi takovy perfektcionista,zajimalo by me,jestli mas slicovane kanaly v hlave se sacim manifoldem,vylesteny povrch v sani od sedel ventilu ke klapce a prefrezovane uhly na sedlech? :chichi:

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:38   Citovat  

silenec napsal:
http://en.wikipedia.org/wiki/Velocity_stack
edit: aha ted divam se ze infinity to ma opacne to mi hlava nebere

no jo...oble hrany...a ne ostre. OK

A na te Wiki to je pouzite u hrdla... Ale spis je to o tom abys min ztratil, nez neco ziskal.
Uprostred sani to bude na nic stejne jako bypass...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:44   Citovat  

Leke napsal:
A kdyz jsi takovy perfektcionista,zajimalo by me,jestli mas slicovane kanaly v hlave se sacim manifoldem,vylesteny povrch v sani od sedel ventilu ke klapce a prefrezovane uhly na sedlech? :chichi:

NE, ale mam tu cluster, kterym ti to muzu nasimulovat. Cool

Jinak mas pravdu...mezni vrstva je taky velkym zdrojem fluktulaci a prevazujici molekukove sily zapricinuji narust entalpie.

S povrchem jako takovym jsem se smiril, protoze na stene bude vzdy nulova rychlost... Jedine co mam...nebo spis nemam...tak to jsou voditka v sacim a vyfukovem kanalu.

qasper je teď offline  qasper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:56   Citovat  

Lukas napsal:
NE, ale mam tu cluster, kterym ti to muzu nasimulovat. Cool

Jinak mas pravdu...mezni vrstva je taky velkym zdrojem fluktulaci a prevazujici molekukove sily zapricinuji narust entalpie.

S povrchem jako takovym jsem se smiril, protoze na stene bude vzdy nulova rychlost... Jedine co mam...nebo spis nemam...tak to jsou voditka v sacim a vyfukovem kanalu.

s nulovou rychlostí na stěnách by se dalo něco dělat, třeba v ideálním případě nesmáčivej povrch ... Úsměv jinak za venturiho trubici OK nebo když už tak jenom konfuzor před klapkou

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 18:19   Citovat  

Lukas napsal:

uz jsem te nekolikkrat prosil aby jsi svoje "moudra" nechal pro sebe a nereagoval na zadne moje prispevky. Jde videt ze jsi natolik retardovany, ze to neumis pochopit. Svoje teoreticka moudra si nech, ja pouzim to co funguje kouř

silenec:
co mam proboha opacne kdyz pouzivam ten spodni model?

Tak to valím bulvy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 18:37   Citovat  

infinity napsal:
uz jsem te nekolikkrat prosil aby jsi svoje "moudra" nechal pro sebe a nereagoval na zadne moje prispevky. Jde videt ze jsi natolik retardovany, ze to neumis pochopit. Svoje teoreticka moudra si nech, ja pouzim to co funguje kouř

Tak tu nesir bluby a dam ti svatek...

Ten velocity stack ma tak smysl u vstupu do potrubi... Tvuj prvni obrazek je naprosto nesmyslny.

Porad lepsi teoreticka moudra nez placat neco a vubec o tom nic nevedet. meetallll
Protoze simulace bude vzdy levnejsi nez pokus... Umim to nasimulovat...pouzivame k-epsilon model a nebo PANS...software mame stejny jako u BMW...

Co o proudeni vis ty, ze mas takove silacke reci?? NIC!!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 18:43   Citovat  

PAKO napsal:
Mno já bych si otevřené sání nikdy na motor nedal.Prach je neuprosné brusivo ,natož kdyby to nacuclo kamínek štěrku(to se dá pořešit sítkou). pořádnej výtlem očekával někdo jinou odpověd ode mne pořádnej výtlem

Tak tak,nad silnici normalne poletuje velmi jemny pisek,a z ceho je pisek?Z kremiku.A co je kremik?Jeden z nejtvrdsich a tim padem nejabrazivnejsich prvku.A co to deti zpusobi? HaHaaa

kero je teď offline  kero
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 21:24   Citovat  

MattiK napsal:
s timhle nesouhlasim, vlozka do origo neupraveneho boxu (nevykuchaneho) nema stejnej zvuk jak hrib... hrob je mnohem hlucnejsi....
samo ale treba ted ji mam v civu a chybi mi tam jenon ta trubka co vede do narazniku a ma to super zvuk a jinak je to uple zavreny

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 21:39   Citovat  

Lukas napsal:

Ten velocity stack ma tak smysl u vstupu do potrubi... Tvuj prvni obrazek je naprosto nesmyslny.

Porad lepsi teoreticka moudra nez placat neco a vubec o tom nic nevedet. meetallll
Protoze simulace bude vzdy levnejsi nez pokus... Umim to nasimulovat...pouzivame k-epsilon model a nebo PANS...software mame stejny jako u BMW...

me staci vysledky z dyna Mrk

V tom pripade nejlepsi sani od mugenu je taky spatne udelane, protoze ma velocity stack UPLNE STEJNE hned za filtrem pořádnej výtlem Zkus jim napsat, treba te vemou do vyvojoveho tymu Mr. Green OK

sarkan1 je teď offline  sarkan1
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 21:52   Citovat  

čaute hoši a co kdyby jste jenom otevřeli sáni jakoze by jste sundali jednu blbou vložku co tam je to taky pomaha na zvuku a je to psycharna bracha to tak ma udelane na astre 2 litr benzin a dela mu to uplne jiny zvuk kdys jede v klidku tak nic by jste nepoznali kdys tomu kutne tak se ozve trosku sání nwm Je to tam. Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 22:09   Citovat  

Sundali jednu blbou vlozku?Snad nemas na mysli tu filtracni vlozku...ona neni zas tak blba HaHaaa pořádnej výtlem

shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 22:48   Citovat  

sarkan1 napsal:
jakoze by jste sundali jednu blbou vložku co tam je to taky pomaha na zvuku a je to psycharna

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 9:38   Citovat  

Lukas napsal:
infinity napsal:

Panove, diskutujte a nehadejte se prosim!

Lukasi, snaz se psat mene utocne. To ze jsi presvedcen o tom ze mas pravdu jeste neznamena ze ji skutecne mas. Pravda je v tomto pripade na strane Infinityho protoze velocity stack JE na vstupu potrubi (tam kde ma byt) akorat je az za fitrem. Pouziva se to bezne, zkus si o tom priste neco zjistit nez takhle vystartujes. Diky

napr. tudy odkaz

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 10:12   Citovat  

PreludeZ napsal:
Panove, diskutujte a nehadejte se prosim!

Lukasi, snaz se psat mene utocne. To ze jsi presvedcen o tom ze mas pravdu jeste neznamena ze ji skutecne mas. Pravda je v tomto pripade na strane Infinityho protoze velocity stack JE na vstupu potrubi (tam kde ma byt) akorat je az za fitrem. Pouziva se to bezne, zkus si o tom priste neco zjistit nez takhle vystartujes. Diky

napr. tudy odkaz

No souhlasím - chtělo by to víc diplomacie.
Ale ten odkaz co jsi dal, to je normální komerce - tomu já nevěřím. Já věřím spíš teorii.

na druhou stranu - sání a výfuk je spíš alchymie než věda Úsměv

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 12:25   Citovat  

Riccardo napsal:
No souhlasím - chtělo by to víc diplomacie.
Ale ten odkaz co jsi dal, to je normální komerce - tomu já nevěřím. Já věřím spíš teorii.

na druhou stranu - sání a výfuk je spíš alchymie než věda Úsměv

Ja jsem ten odkaz daval hlavne kvuli tomu obrazku kde je rez filtrem. Jinak je to stale stejna teorie / praxe.
Ktery saci system z tohohle obrazku bude podle tebe mit lepsi ucinnost? Ta divna zelena co jsem tam dodelal je konusovy filtr. (omluvte moje kreslici schopnosti) HaHaaa

Velocity_stack_detail.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Velocity_stack_detail.gif, 44.08 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Otevřené sání vs. vložka do origo. boxu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: