Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
A mame po srande s osobou blizkou
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:30   Citovat  

Jestli tohle projde, tak jsem moc zvedavej, jak mi budou prokazovat vinu, az pojedu rychle s autem mlade. To budou soudy .... naštvanej to snad ne
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:35   Citovat  

Kdyby aspon neco za neco zrusej osobu blizkou a zavedou na dalnicich aspon 150 aby to o necem byalo 130 jezdi akorat reno Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:37   Citovat  

Ale oni tu 130 nechají dál,to je na tom to na ...... Chápeš!
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:39   Citovat  

antiradar a dávat bacha na nic jineho se nedá spolehnout.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:45   Citovat  

drone napsal:
Kdyby aspon neco za neco zrusej osobu blizkou a zavedou na dalnicich aspon 150 aby to o necem byalo 130 jezdi akorat reno Úsměv

A kde ji chceš zavádět??? Na D1, to určitě ne ... možná na úseku Brno - Vrchoslavice, pak na části D8, na D5 možná tak na pár usecích a to je vše. A mezi těmi našimi řidiči??? I když je pravda, že když udržuji tempo na dálnici 120km/h, tak jede každej minimálně rychleji o 20km/h, minimum řidičů dodržuje max. V!

Ono by to chtělo upravit pár bodů nového zákona o provozu na silničních komunikacích. Viz Rakousko, byl zaveden zkušební provoz 160km/h, myslím, že vloni na A1 mezi Wien a Linz a zvedla se vlna odporu těch přiblblejch aktivistů a vlivu na život.prostředí, jak se zvednou exhalace a povede to k zvýšenému počtu nehod atd. A ono ouha, přesně naopak, snížení emisí, zavedení přísnějších pravidel a byl klid.

Toto bych uvítal a zavedl u nás, aby byla např. 150km/h, ale kdo způsobí nehodu se smrtelnými následky a velkou majtekovou škodou by si už holt nezařídil a HLAVNĚ BYCH ZVÝŠIL KVALITU NAŠICH DÁLNIC A SILNIC!!!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 18:12   Citovat  

Holt se musíme smířit tím že náš stát ovládají hovada!!! meetallll
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 18:23   Citovat  

hondamens napsal:
Holt se musíme smířit tím že náš stát ovládají hovada!!! meetallll

OK
   Návrat  

ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 18:27   Citovat  

dark napsal:
Jestli tohle projde, tak jsem moc zvedavej, jak mi budou prokazovat vinu, az pojedu rychle s autem mlade. To budou soudy .... :gr: :mlcim:

bude to provazany s SPZtkou. Tzn, ze platit bude proste ten, koho je auto. A myslim si, ze udelali dobre s tim zrusenim osoby blizky... stejne to bylo dobry jen pro smecka...
   Návrat  
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:02   Citovat  

ufo napsal:
bude to provazany s SPZtkou. Tzn, ze platit bude proste ten, koho je auto. A myslim si, ze udelali dobre s tim zrusenim osoby blizky... stejne to bylo dobry jen pro smecka...

Az zacnou merit na mistech, kde se opravdu stavaj nehody a ne tam kde je to pro fizly lukrativni zalezitost, tak ti dam zapravdu.
   Návrat  
ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:07   Citovat  

dark napsal:
Az zacnou merit na mistech, kde se opravdu stavaj nehody a ne tam kde je to pro fizly lukrativni zalezitost, tak ti dam zapravdu.

to je otazka co si predstavujes pod pojmem lukrativni zalezitost.. :) myslis jako treba mista v obci, kde je krasna dlouha rovna silnice, a z nejakyho duvodu tam nejakej blbec zaved 50????
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:16   Citovat  

ufo napsal:
to je otazka co si predstavujes pod pojmem lukrativni zalezitost.. Úsměv myslis jako treba mista v obci, kde je krasna dlouha rovna silnice, a z nejakyho duvodu tam nejakej blbec zaved 50????

no já si třeba pod pojmem lukrativni zalezitost představím všechny ulice v praze kde jsou stacionární nebo průběžný radary (jižní spojka, průmyslová, barrandov,...). Tady všude jsou radary jen kvůli tomu že tam projede statisíce aut denně a ne proto že to tam je nebezpečné (i když se tam nedodržuje rychlost) jako např před školama nebo kolem problematickěch přechodů. Třeba Jižní spojka má naprosto mizernou nehodovost ať už ve vztahu k počtu aut nebo jen k absolutnímu počtu nehod než jiná místa v Praze a radarů tam je tolik že se mi to ani nechce počítat KO KO KO
   Návrat  
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:35   Citovat  

jsem četl v některém z rozhovorů, že policajti už nebudou zalezlí ve křoví a měřit, jak je to jejich zvykem, nábrž budou viditelní a hlavně na těch problematických místech , ať si to ti řidiči uvědomí, že místy jezdí (škola,město) jako hovada..to sou tací ti :mravenec:, co v městě jedou 80 a mimo město 85 KO takovým bych dával tresty, klidně brát na měsíc řidičák, ať si uvědomí, co můžou způsobit...

Stejně si myslím, že čeští řidiči jsou nepoučitelní...tvrdé tresty zavést, bodový systém je na výsměch, doplatili na to jen profesionální řidiči(pošťáci,PPL,léky)...

další věc co mi celkem vadí je totální přednost chodců na přechodě...někteří :mravenec: jsou hazardéři, skočí pod auta a je jim to jedno a teď to bude ještě horší, když mají přednost i před tramvajema, důchodci budou opět na koni(někteří pod koly)...

co zákon, to libůstka tady..ale mají to s náma těžké, nezávidím jim jejich práci KO
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:35   Citovat  

To můžou pro přestupky zrušit i presumpci neviny a další principy, zaručené Listinou...

Vázané na SPZ - to dostane pokutu a body člověk,který neřídil? S tím bych se šel klidně soudit... Úsměv
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:38   Citovat  

osobu blízkou ani zrušit nemůžou.....to je blbost.....to by bylo potom soudů....jsou to lidská práva a oni je nemůžou narušit.....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:43   Citovat  

kolikrát jste uplatnili osobu blízkou? cože cože ?
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:53   Citovat  

Hellborn napsal:
To můžou pro přestupky zrušit i presumpci neviny a další principy, zaručené Listinou...

Vázané na SPZ - to dostane pokutu a body člověk,který neřídil? S tím bych se šel klidně soudit... Úsměv

Tak tak....je třeba někde dané zákonem, že majitel vozidla musí mít řidičské oprávnění? Může vlastnit vozidlo a jezdit s ním může třeba partner nebo syn, ne? To pak prostě majitel dostane flastr, aniž by mu někdo dokázal alespoň fokou, že to vozidlo v tu dobu řídil?
Jak by to bylo v případě služebních aut? Flastr dostane provozovatel nebo majitel vozidla, čili zaměstnavatel? Komu budou strhávat body? Nebo půjčovny aut apod.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:54   Citovat  

Marfi napsal:
kolikrát jste uplatnili osobu blízkou? cože cože ?

Já ani jednou....ale jen díky tomu, že jezdím stylem prd prd cililink pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 19:57   Citovat  

marab napsal:
Tak tak....je třeba někde dané zákonem, že majitel vozidla musí mít řidičské oprávnění? Může vlastnit vozidlo a jezdit s ním může třeba partner nebo syn, ne? To pak prostě majitel dostane flastr, aniž by mu někdo dokázal alespoň fokou, že to vozidlo v tu dobu řídil?
Jak by to bylo v případě služebních aut? Flastr dostane provozovatel nebo majitel vozidla, čili zaměstnavatel? Komu budou strhávat body? Nebo půjčovny aut apod.

No tak to je jasný bud řekneš kdo to byl a nebo si to zaplatíš ty.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 20:15   Citovat  

Marfi napsal:
No tak to je jasný bud řekneš kdo to byl a nebo si to zaplatíš ty.

Pokud nemají fotku řidiče že přestupek udělal, tak je to pro mě nepřijatelný. Třeba služební auto mám na sebe sice napsaný já, ale v pracovním týdnu s tím jezdí víc lidí. Za půl roku mi přijde pokuta a já ji cálnu?? To není moc fér....
Nebo druhý příklad....moje VT není psaný na mě ale na mýho tátu. Když mu po půl nebo třičtvrtě roce přijde pokuta bez fotky nebo s nečitelnou....koho určí jako viníka??
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 20:23   Citovat  

ja moc nerozumim jak se tam pise, mnoho nehod chodcu, a proto dame chodcum absolutni prednost a to i pred tramvaji, nechtelo by to treba resit obracene?

chodec ma pred autem absolutni prednost uz ted nebo ne??

jestli se nemylim tak chteji zamezit nehodam chodcu tim ze jim daji prednost pred tramvaji, takze ty nehody s chodci byly tramvaje vs. chodec
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 20:41   Citovat  

hold napíšu auto na nikoho kdo nemá papíry pak mu nebudou moc napstat body a pokutu si zaplatím Velmi šťastný
auto se dá napsat i na nezletilou osobu takže co tu řešíme vše se dá obejít Je to tam.
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 20:44   Citovat  

jo a stíma chodcema to je teda KO zrovna minule si takhle pouštím chodce a kouknu do z pětnýho a vidím xxxxxx jak se řítí ani mne neviděl najednou začal brzdit bylo jasně vidět že nedobrzdí naštěstí chodec už byl mi mo můj směr jízdy tak jsem na to dopnul a ujel ale co kdyby byl ještě před autem tak stojím na brzdě aby to neodnesl i chodec takže chodce moc nepouštím jen když za mnou nikdo nejede a teĎ mi tam budou běhat tak to je mazec to bude mrtvejch pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 21:23   Citovat  

O chodcích mi nemluvte,už jsem vystoupil na pár takových blbců co mi vlítli při 50km/h 2m před auto a ani se neohlídly!!Jsem na to drsně alergickej!!!!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 21:26   Citovat  

V tomhle státě nejsou lidi ale stádo tupejch ovcí!!!! Samo že vyjímky se najdou!
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 9:42   Citovat  

vypozoroval jsem ,že "skákači " zásadně těsně před krokem do silnice otočí hlavu na druhou stranu a vyrazej -asi aby neviděli kdy to přijde ,všimli jste si toho taky ? Případně matky s kočárkem ,strčej kočár do silnice a samy ještě stojí mimo pořádnej výtlem
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 9:52   Citovat  

monty napsal:
vypozoroval jsem ,že "skákači " zásadně těsně před krokem do silnice otočí hlavu na druhou stranu a vyrazej -asi aby neviděli kdy to přijde ,všimli jste si toho taky ? Případně matky s kočárkem ,strčej kočár do silnice a samy ještě stojí mimo pořádnej výtlem

Voni votáčej hlavu, aby dali jasně najevou svou nadřazenost, jak je tomu po novele zákona někdy z roku 200 tušim. Až si jednou budou takto vydobývat svou přednost na zledovatělé vozovce, tak už bude pozdě ... a to já bych si asi ještě couvnul, ať to má jistý ...

hondamensi s těma tupejma ovcema to teda nebudu brát osobně kuky kuk ... ale řekl bych, že dle toho, co vidím v různých přírodopisných filmech jsou na tom zvířata o dost lépe to mi hlava nebere
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 10:03   Citovat  

to snad neni pravdu. a to ty lidi platime my.

ad osoba blizka
- jak uz tady nekdo poznamenal, je to uplny nesmysl - majitelem auta bude babicka bez riicaku a jak ji daji body??? daji ji pokutu? nebo bude majitelem nekdo kdo prokazatelne nemuze ridit?? daji mu flastr?? jak firemni auta?? majitel pravnicka osoba? koho budou bodovat??

ad absolutni prednost chodcu
- pekna kravina. uz tak z nekterych tupounu kteri neciti zakladni principy a zakonitosti fyziky delaji prednosti chodcu pred auty ne-obrovolne skorosebevrahy a takto to tramvajema pojistej ... ta nikam nuhne, kdyz ji tam nejakej troubela nabehne ... a oni si myslej, ze tim umrtnost na komunikacich snizej ... jak znam tramvajaky (z vlastni zkusenosti) ... ze pred "cilem" zasadne nebrzdej a spis malinko pridaj ... v pripade tvrdych cilu v podobe aut se to dava rozdejchat ... ale ted novy mekky cile .. za to budou mit taky nasledujici den placene volno??? no potes.
   Návrat  
Harry je teď offline  Harry
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 12:56   Citovat  

zkratka nas stat vedou blbci, porad krmi ze tohleto a tamhleto bude lepsi, prdlacka, cpou si do kapes miliony a tot vse. podle poselednich odhadu bude olimpiada, ted nevim na kdy ji planuji, stat snad 88 miliard korun. co si myslite, kolik jim utece do kapes??? a tak je to tady se vsim. banda spinava. to je nejake zamestnani? porad sedi za temi svymi stolecky, rejpou se heblem v nose a nedokazou nic kloudneho vymyslet a proc? protoze nechtej, zajimaj je prachy. o tom to dnes proste je, penize na dalnice a verskere opravy by byly, ale oni jen s nima neumi nalozit uuf. koncim, nebo zesilim
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 13:35   Citovat  

jj, jak uz tu rek marfi nebo nekdo, tak asi spis budou postihovat, ze to nebudete chtit prasknout na osobu blizkou a to bude trestny, ale s tema sluzebakama nevim, asi daj nekam povinnost vedet kdy kdo auto ridil, jinak to zas bude platit majitel. Takle to asi stavej. Proste mas vedet, komu auto pujcujes. Nevis nebo nechces prasknout, zaplatis.

Jinak ad chodci.. mam jeste jinou zkusenost: jedu, 100m pred sebou vidim chodce u prechodu, stoji celou dobu, nez prijedu a zastavim pred nim na prechodu (coz uz nedelam v tomle pripade), pak teprv prejde. Asi nepochopili ze smej prechazet, ikdyz nic nejede, takz si dycky pockaj na auto, aby je pustilo. Nebo nevim. Na to sem zas alergickej ja.
   Návrat  
inza je teď offline  inza
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 17:43   Citovat  

Jen pro osvětlení osoby blízké, situace se má asi takto:
Institut osoby blízké je v obecné formě definován v rámci občanského zákoníku takto:
Osoby blízké
§ 116
Osobou blízkou je příbuzný v řadě přímé, sourozenec a manžel, partner1a); jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké, jestliže by újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá důvodně pociťovala jako újmu vlastní.

Dále je v zákoně o přestupcích stanoveno:
§ 60
Podávání vysvětlení
(1) Každý je povinen podat správním orgánům nezbytné vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku; podání vysvětlení může být odepřeno, jestliže by takovým osobám nebo osobám jim blízkým (§ 68 odst. 4) hrozilo nebezpečí postihu za přestupek, popřípadě za trestný čin nebo by porušily státní nebo služební tajemství anebo zákonem výslovně uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti.
§ 68
(4) Osobou blízkou se rozumí příbuzný v pokolení přímém, osvojitel, osvojenec, sourozenec a manžel; jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké jen tehdy, kdyby újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá právem pociťovala jako újmu vlastní.

Takže rádoby populistické kecy o změně silničního zákona jsou sice fajn, ale nemají žádný reálný důsledek ve změně výše uvedených zákonů.

Jediné, nad čím se dá reálně uvažovat, je již zmíněná odpovědnost majitele vozidla - ovšem samozřejmě bez přidělování nějakých "bodů" - pouze s formou, kdy pokud nebude jasný "viník" (protože přestupek nepáchá ani vozidlo, ani majitel, ale řidič), bude majitel zodpovědný za to kde se vozidlo nacházelo, jinak bude povinen uhradit nějakou pokutu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
A mame po srande s osobou blizkou
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina