Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zmerili me, co ted?:)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 7
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 15:40   Citovat  

Nechci nabadat ke spatnostem co by se ti mohli vymstit, ale ja bych tam vubec nechodil Úsměv... Po roce to bude promlceny... Taky mi prisel dopis a hodil jsem na to bobek a uz je to promlceny Úsměv... Nebo tam muzes zavolat a oddalit to a priste zavolat a oddalit to az to bude rok...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PinkFloyd01 je teď offline  PinkFloyd01
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 15:54   Citovat  

Tak pozor na to nechození - je rozdíl mezi odmítnutím výpovědi a tím, že se neuposlechne rozhodnutí správního orgánu (stejně tak se to týká orgánů činných v trestním řízení).

Dle správního řádu , který se subsidiárně použije pro zákon o přestupcích je zde možnost v případě nesdostavení se:

1. předvedení osoby dle § 60 správního řádu (v těhle případech jsem se s tím moc nesetkal, spíše se používá možnost 2)

2. udělení pořádkové pokuty na základě § 62 odst. 1 písm. a správního řádu ve výši do 50.000,- Kč. ..... a zdůrazňuju, že tuto pokutu lze ukládat i opakovaně.

Takže nejlepší způsob, jak toto vyřešit je:

Zavolat tam, že se máš dostavit ty, ale že jsi nemocen nebo něco podobného a tudíž je žádáš o to, abys mohl přijít ty jindy. Necháš tam v mezičase jít někoho z těch tvých příbuzných, kteří byli předvolaní (mamku). Jim by tu fotku měli ukázat a oni ti sdělí, jak to s tou fotkou je. Následně poté se tam dostavíš a podle situace řekneš buď, že využíváš práva nevypovídat, které máš kvůli tomu , že bys mohl způsobit stíhání osobě tobě blízké. Nebo je druhá možnost a to pouze, že řekneš, že ty jsi to neřídil a hotovo. A když se tě budou na něco ptát, tak můžeš říct, že odmítáš vypovídat z toho důvodu, že by jsi přivodil stíhání sobě nebo opět osobě blízké. A v případě, že by ti tato první instance udělila pokutu, tak máš ještě možnost se odvolat. Tudíž zase to posuneš - posuneš právní moc a zase jim sežereš kousek času .A lhůta k projednání je jeden rok od spáchání přestupku a tahle lhůta je prekluzivní - pokud pravomocně nerozhodnou o tom, že jsi to spáchal ty a uplyne rok, tak papa lala a vykuřte mi.

Ale rozhodně při předvolání se dostavit! Něco jiného je splnit povinnost dostavit se a něco jiného je splnění povinnosti svědecké výpovědi.

V případě nějakýho dotazu, piš SZ Mrk
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 17:23   Citovat  

PinkFloyd01 napsal:
Tak pozor na to nechození - je rozdíl mezi odmítnutím výpovědi a tím, že se neuposlechne rozhodnutí správního orgánu (stejně tak se to týká orgánů činných v trestním řízení).

Dle správního řádu , který se subsidiárně použije pro zákon o přestupcích je zde možnost v případě nesdostavení se:

1. předvedení osoby dle § 60 správního řádu (v těhle případech jsem se s tím moc nesetkal, spíše se používá možnost 2)

2. udělení pořádkové pokuty na základě § 62 odst. 1 písm. a správního řádu ve výši do 50.000,- Kč. ..... a zdůrazňuju, že tuto pokutu lze ukládat i opakovaně.

Takže nejlepší způsob, jak toto vyřešit je:

Zavolat tam, že se máš dostavit ty, ale že jsi nemocen nebo něco podobného a tudíž je žádáš o to, abys mohl přijít ty jindy. Necháš tam v mezičase jít někoho z těch tvých příbuzných, kteří byli předvolaní (mamku). Jim by tu fotku měli ukázat a oni ti sdělí, jak to s tou fotkou je. Následně poté se tam dostavíš a podle situace řekneš buď, že využíváš práva nevypovídat, které máš kvůli tomu , že bys mohl způsobit stíhání osobě tobě blízké. Nebo je druhá možnost a to pouze, že řekneš, že ty jsi to neřídil a hotovo. A když se tě budou na něco ptát, tak můžeš říct, že odmítáš vypovídat z toho důvodu, že by jsi přivodil stíhání sobě nebo opět osobě blízké. A v případě, že by ti tato první instance udělila pokutu, tak máš ještě možnost se odvolat. Tudíž zase to posuneš - posuneš právní moc a zase jim sežereš kousek času .A lhůta k projednání je jeden rok od spáchání přestupku a tahle lhůta je prekluzivní - pokud pravomocně nerozhodnou o tom, že jsi to spáchal ty a uplyne rok, tak papa lala a vykuřte mi.

Ale rozhodně při předvolání se dostavit! Něco jiného je splnit povinnost dostavit se a něco jiného je splnění povinnosti svědecké výpovědi.

V případě nějakýho dotazu, piš SZ Mrk

A nebo vylezes z postele napises text na cislo jednaci s tim, ze k osobe ridice dodavas pouze to, ze se odvolavas na §11 odst.4 zakona 553/1991Sb o obecni policii a odesles to na cislo, ktere je dole pro doplnovani informaci. Nemusis nikam nikoho posilat, aby zjistoval a nasledne tam chodit ty sam a vymluval se, to je akorat promrhany cas a vic skody nez uzitku... Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 17:47   Citovat  

Je neuvěřitelné, že se nesbírá 7 stran příspěvků kvůli tomu, že někdo překročil rychlost o 10 km/h a je mu zatěžko dojít na policajty a zaplatit tam poprávu 500 kč pokuty.
Přeju každému, kdo se snaží vy..... se zákonem, aby nakonec zaplatil 100x tolik.
   Návrat  
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 17:52   Citovat  

Ja nevim teda jako co resite ale me prijit domu predvolani tak si nebudu vymejslet kravoviny a proste tam dojdu a pripadne zaplatim pokutu ne kdyz sem neco udelal. zmatenej
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 17:53   Citovat  

bordel napsal:
A nebo vylezes z postele napises text na cislo jednaci s tim, ze k osobe ridice dodavas pouze to, ze se odvolavas na §11 odst.4 zakona 553/1991Sb o obecni policii a odesles to na cislo, ktere je dole pro doplnovani informaci. Nemusis nikam nikoho posilat, aby zjistoval a nasledne tam chodit ty sam a vymluval se, to je akorat promrhany cas a vic skody nez uzitku... Tak to valím bulvy

Mno ..... raději tohle nebudu komentovat ... a až mu napálí pořádkovou pokutu za to, že mu neuznávají ten důvod, proč se nedostavil, tak si o tom popovídáme ...... předpokládám, že asi nebudeš právník ..... :/
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 18:04   Citovat  

PinkFloyd01 napsal:
Mno ..... raději tohle nebudu komentovat ... a až mu napálí pořádkovou pokutu za to, že mu neuznávají ten důvod, proč se nedostavil, tak si o tom popovídáme ...... předpokládám, že asi nebudeš právník ..... :/

Ale ty zrejme jo, kdyz to nehodlas komentovat... Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 18:20   Citovat  

bordel napsal:
Ale ty zrejme jo, kdyz to nehodlas komentovat... Velmi šťastný

Tak vzhledem k tomu, co jsem napsal, tak já nevím, co dál k tomu psát - je to obecně laická mýlka, že se tam nemusíš ani dostavit ..... jedna věc je, že kolikrát se na to policajti vykašlou a nedělají s tím další problémy, ale vzhledem k tomu, že se právě institut osoby blízké v dnešní době takhle "zneužívá", tak je jich hodně napruzelejch a chtějí dělat problémy.

Je to tak i v rámci trestního řízení - když ti to přijde, tak se musíš dostavit a když to porušíš, tak ti pokutu mohou dát a to oprávněně - jsou k tomu i judikáty nejvyššího správního soudu a nejvyššího soudu - trestního oddělení.

Ono je to totiž přímo i ve správním řádu - " § 59 - předvolaný je povinen dostavit se včas na určené místo;" - když se nedostavíš, tak se musíš řádně omluvit, když jenom pošleš, že odmítáš vypovídat, tak to nestačí.

Stačí takhle polopatě? Úsměv je to dobrý
   Návrat  
MikeMaster je teď offline  MikeMaster
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 16:23   Citovat  

Zrovna jsem se vrátil z policie a přijde mi až smutný jak jsou ty fotky nekvalitní. Byli vůbec rádi, že přečetli SPZ, natož aby rozpoznali obličej. Ble Za denního světla, žádná mlha, žádný déšť, vzdálenost 150m měřili mobilním (=přenosným) radarem. Sama tam ta ženská vyplnila osobu blízkou a mohl jsem jít. Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2010 , 20:07   Citovat  

Jenom taková malá informace:

Podle relativně dost nového nálezu ÚS by ani za nedostavení se k podání vysvětlení neměla být udělena pořádková pokuta (něco jiného je při povinnosti dostavit se k podání výpovědi!).

Jak jsem psal výše - mohou dát flastr, ale dle (DOST KONZERVATIVNÍHO A ŘEKL BYCH NOVODOBÉHO) nového nálezu ÚS by to jít nemělo, takže když už by vám někdo tou pokutou vyhrožoval a chtěl ji dát (jak jsem výše psal, že může), tak to zkuste táhnout přes ten nález - spis.zn. I. ÚS 1849/08 . Ale myslím, že bude lepší se problémům vyhnout = dostavit se Úsměv
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 19:11   Citovat  

heh... tak dnes (17:50) jsem se omylem dotáhnul na D1 na modrýho passátka... všimnul jsem si ho, když jsem byl už skoro vedle něj, tak jsem přibrzdil a zařadil se za něj.. tak snad mi nic nepřijde.. bylo to na šedesátce, nebo osmdesátce Se stydím
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 19:14   Citovat  

jakubM napsal:
heh... tak dnes (17:50) jsem se omylem dotáhnul na D1 na modrýho passátka... všimnul jsem si ho, když jsem byl už skoro vedle něj, tak jsem přibrzdil a zařadil se za něj.. tak snad mi nic nepřijde.. bylo to na šedesátce, nebo osmdesátce Se stydím

to muzou takhle letet kdyz nemaj zaplej majak? ja myslel ze nesmej to mi hlava nebere
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 19:20   Citovat  

Becky napsal:
to muzou takhle letet kdyz nemaj zaplej majak? ja myslel ze nesmej to mi hlava nebere

oni jeli předpisově Se stydím

jde o to, že já jsem je dojel, tak jestli nejsem změřenej a vyfocenej... kuky kuk
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 19:22   Citovat  

jakubM napsal:
oni jeli předpisově Se stydím

jde o to, že já jsem je dojel, tak jestli nejsem změřenej a vyfocenej... kuky kuk

promin, lehka demence, neumim cist Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zmerili me, co ted?:)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina