Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor D16Z5 (A8,A9) silné a slabé stránky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 23:15   Citovat  

vti [906team] napsal:
presne tak. i ked si myslim, ze Dcko je v pohode, len zrovna DOHC bol krok mimo.

Proč myslíš že DOHC byl krok mimo? Chápu, že pro automobilku je levnější na výrobu použít jednovačkový rozvod, když z něj jsou schopný dostat ten samý výkon jako z dvouvačky, ale pro mě, když už ten motor mám je zbytečný přemýšlet o záměně za jednovačku. Pokud tedy v DOHC motoru nejsou nějaký markantí chyby, který SOHC neobsahuje. Navíc DOHC rozvod umožňuje lepší umistění ventilů v hlavě a taky by měla být výhodnější možnost nezávislého časování sacích a výfukových ventilů.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 23:15   Citovat  

hlavně s rostoucími otáčkami se musí začít odlehčovat, pač dramaticky rostou setrvačné síly...proto při turbu na velké otáčky jsou lepší kované ojnice ve tvaru I, které jsou dost lehčí a dražší než klasické kované ve tvaru H

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 7:33   Citovat  

cocks: motor je po GO u p. Kuhnela (bez výbrusů) a pokud půjdu do turba, tak půjde nejdřív na změření tlaků.

Podle mě je trochu divný, že by Honda vyrobila motor, kterej by se pokaždý odporoučel na klice po ujetí třeba 180 000 km. Viděl bych to spíš na to, že to bylo všechno u aut s minimální údržbou, který lidi honili dokud jim to nekleklo.

Neboj se že nevím o tom kolik každej kůň navíc stojí. Z naivních dětských představ o tom, že mi úprava řídící jednotky na NA 1,6 motoru přidá 20 koní sem před hezkou řádkou let vyrostl.

Od tohohle projektu, žádný závratný výkony nečekám. Pokud budu výkonově výš než standartní, nebo lehce poladěná EE8, tak budu spokojený. Hlavním faktorem pro mě při stavbě je spolehlivost, né maximální výkon.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 7:46   Citovat  

M@jk: Wheelovi už sem psal, tak uvidíme jak odpoví.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 9:21   Citovat  

LJay napsal:
M@jk: Wheelovi už sem psal, tak uvidíme jak odpoví.

Oki, nenutím Ti Wheela schávlně, ale už těch Boosted Engine postavil pár a zatím drží a jezdí, zkušenosti má z US stránek a hlavně z praxe. Vzhledem k tomu, že bydlím kousek od něho, občas se zastavím jen tak na pokec a při té příležitosti čerpám jeho zkušenosti a učím se a vnímám a i vídím co dělá. Tudíž bych si dovolil jeho vybrat a doporučit Ti jej min. ke konzultacím. přátele je to dobrý Úsměv

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 9:36   Citovat  

LJay napsal:
Já to možná spíš špatně podal. Myslel sem to tak, že je o dost snažší vyrobit performance komponenty, které vydrží větší tlaky, než větší otáčky. Při zvýšení tlaku při stejných otáčkách se prostě "jen" použijí pevnější materiály, kdežto při navyšování otáček se musí počítat se zvýšením vybrací, tření ...

Stím krouťákem sem se seknul. Psal sem to narychlo. Určitě by měl být větší než výkon (obzvlášť při přeplňování), když napíšu 170koní a 190-200Nm bude to lepší Úsměv

bohuzial, nemas pravdu, zvysenie otacok je co sa tyka pevnosti materialov rovnaky problem, skus si spocitat piestnu rychlost a ake zrychlenie dosahuje piest a ojnica...
trenie a vibracie by nemali hrat rolu, ked ma motor spravne vole a vyvazenie.

a co sa tyka toho vykonu a krutiaceho momentu, tak pri normalnych motoroch co netocia extremne otacky, tak krutiaci moment byva pri preplnovani vyssi ako vykon, ale na druhu stranu, oturbene VTi bude mat rovnako ako v serii vyssi vykon ako krutiaci moment (pri dobrej volbe turba).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 9:52   Citovat  

LJay napsal:
Proč myslíš že DOHC byl krok mimo? Chápu, že pro automobilku je levnější na výrobu použít jednovačkový rozvod, když z něj jsou schopný dostat ten samý výkon jako z dvouvačky, ale pro mě, když už ten motor mám je zbytečný přemýšlet o záměně za jednovačku. Pokud tedy v DOHC motoru nejsou nějaký markantí chyby, který SOHC neobsahuje. Navíc DOHC rozvod umožňuje lepší umistění ventilů v hlavě a taky by měla být výhodnější možnost nezávislého časování sacích a výfukových ventilů.

preto, lebo v tej dobe zacali vyrabat B16A, co je podstvorcovy motor s rovnakym objemom a krutiacim momentom a lepsim vykonom. Problem Dseries DOHC je v tom, ze ma 90mm zdvih (rovnako ako SOHC) a teda ist dalej po vykone znamena tocit motor viac a to mu nerobi dobre. okrem toho D a B ma inak riesene mazanie. preco by si mali konkurovat v ramci jednej fabriky ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 10:17   Citovat  

M@jk: pokud by byl Wheelman svolnej alespoň ke konzoltaci, tak budu jedině rád, alespoň si zase rozšířim o něco obzory.

vti [906team]: třeba v knížce honda/acura performance builder uvádí jako jednu z výhod přeplňování právě to, že je snažší vyrobit performance parts pro přeplňovaný motor, který točí dejme tomu 6500 ot, než pro NA motor který točí 9000 ot a ve výsledku mají obdobný výkon.

Já se nesnažím porovnávam D DOHC s B DOHC, to je uplně jiná liga. Už třeba jen kvuli tomu vrtání a zdvyhu. Spíš říkám, že D DOHC nebude horší než D SOHC. S tím by se snad dalo souhlasit?

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 11:01   Citovat  

M@jk napsal:
Pardon, budu kontrovat, neboť si stále neodpověděl své tvrzení z topicu: Cocksovi se taví projekt ... kde jsem se tázal, jak si došel k tezi, že "Déčka" jsou konstrukčně špatně či ne dobře postavené. Možná nejsou Déčka ve verzi DOHC dobré, ale na BOOST se domnívám ze zkušeností ostatních i Pišty, Wheelmana a Bordela, že SOHC jsou výborné a pokud se vše udělá dobře viz D15B2 swap na 4bod a D16Z6, která jezdí dodnes z 0,5bar v sérii jen vstřiky vyměněné a s 18PSI s komplet jiným vnitřkem, tak prostě je to mnohem lepší investice a myslím, že opravdu kontaktuj Wheelmana.

Když koupíš chytře, tak to půjde, proč myslíš, že to v USA má skoro každý Civic?

Vstřikovače - zjistím
Blow off - cca 4.500,-
Intercooler - 2.500,-
Turbo Subaru IHI - nevím zjistím
Ladění vychází u Wheela cca 3000-5000,- dle toho co a jak dlouho dělá
Trubky a spony - zjistím

no k této tezi jsem došel jednoduše... znám dost lidí s cérama..dejme tomu 20.. z toho má tak 15 Déčko motor a z toho se tak 10ti lidem vysypal... proto je můj názopr na Déčka takovej.. ten motor dá ve stropu prostě 200 000 a zdechne..většinou spíš dřív.
Proto se mi nechce věřit té wheelové foukanici...pokud má ten motor jiný střeva tak prosim..ale jinak je to motor k ničemu..alespoň pro mě...za tu dobu, co mam Béčko tak jsem si k němu vybudoval takovou důvěru, že mi přijde naprosto nezničitelnej. Kdežto alespoň jednou za čtvrt roku ne-li dříve se ke mě zase dostane info že další Déčko zdechlo na klice...vždyť Tomáš z Rovenska už tam má třetí Déčko a taky klepe na klice...švára měnil 2x šály a stejně to zas odešlo...teď nedávno soused v jedničkovym céru tak oddělal Déško 92kW nebo kolik..taky klika..prostě shit..a názory že tomu někdo dával atd pro mě nejsou relevantní, u Béček to taky nikdo neřeší, dstávaj v těch Vtíčkách céres everyday a furt držej, o spotřebě oleje ani nemluvě, většina cér s Déčkama jsou olejničky až hanba, kdežto u Béček se to nevidí...

Tak asi tak no..ale tím tu nechci rozjíždět žádný flame, jedná se čistě o můj subjektivní názor na tyhle motory za tu dobu cca 4-5ti let, co se kolem Hond motám, ostatní tu s nimi mají praktické zkušenosti takže je možná pravda jinde ale mě tenhle motor prostě za žádnou cenu nesmí do baráku Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 12:58   Citovat  

LJay napsal:
M@jk: pokud by byl Wheelman svolnej alespoň ke konzoltaci, tak budu jedině rád, alespoň si zase rozšířim o něco obzory.

vti [906team]: třeba v knížce honda/acura performance builder uvádí jako jednu z výhod přeplňování právě to, že je snažší vyrobit performance parts pro přeplňovaný motor, který točí dejme tomu 6500 ot, než pro NA motor který točí 9000 ot a ve výsledku mají obdobný výkon.

Já se nesnažím porovnávam D DOHC s B DOHC, to je uplně jiná liga. Už třeba jen kvuli tomu vrtání a zdvyhu. Spíš říkám, že D DOHC nebude horší než D SOHC. S tím by se snad dalo souhlasit?

vyhoda preplnovania je ina - boost makes torque and torque makes fun
inak N/A vs F/I pri rovnakom vykone znamena, ze N/A bude mat urcite nizsi krutiaci moment (a teda menej fun) a viac otacok.

D DOHC zomrelo podla mna prave preto, lebo sa nedalo porovnavat s B DOHC a malo vela nekompatibilnych dielov s D SOHC. tym padom sa dostal vyvoj na slepu kolaj. a nehovorim, ze bolo horsie ako SOHC, ale napriklad kvoli vyssiemu limiteru ako SOHC pri tom istom zdvihu a vrtani asi ten motor trpel viac ako bolo odhadovane.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:14   Citovat  

cocks napsal:
no k této tezi jsem došel jednoduše... znám dost lidí s cérama..dejme tomu 20.. z toho má tak 15 Déčko motor a z toho se tak 10ti lidem vysypal... proto je můj názopr na Déčka takovej.. ten motor dá ve stropu prostě 200 000 a zdechne..většinou spíš dřív.
Proto se mi nechce věřit té wheelové foukanici...pokud má ten motor jiný střeva tak prosim..ale jinak je to motor k ničemu..alespoň pro mě...za tu dobu, co mam Béčko tak jsem si k němu vybudoval takovou důvěru, že mi přijde naprosto nezničitelnej. Kdežto alespoň jednou za čtvrt roku ne-li dříve se ke mě zase dostane info že další Déčko zdechlo na klice...vždyť Tomáš z Rovenska už tam má třetí Déčko a taky klepe na klice...švára měnil 2x šály a stejně to zas odešlo...teď nedávno soused v jedničkovym céru tak oddělal Déško 92kW nebo kolik..taky klika..prostě shit..a názory že tomu někdo dával atd pro mě nejsou relevantní, u Béček to taky nikdo neřeší, dstávaj v těch Vtíčkách céres everyday a furt držej, o spotřebě oleje ani nemluvě, většina cér s Déčkama jsou olejničky až hanba, kdežto u Béček se to nevidí...

Tak asi tak no..ale tím tu nechci rozjíždět žádný flame, jedná se čistě o můj subjektivní názor na tyhle motory za tu dobu cca 4-5ti let, co se kolem Hond motám, ostatní tu s nimi mají praktické zkušenosti takže je možná pravda jinde ale mě tenhle motor prostě za žádnou cenu nesmí do baráku Úsměv

a to hovoris vseobecne o D alebo len o DOHC Dseries ?
inak statisticky sa to tazko da zrovnat, lebo poctom na jedno Bcko mas aspon 10 Decok a urcite som uz zopar Bcok co zaklepali na kluke tiez videl.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:58  Naposledy upravil RASTA dne 1.6.2010 , 16:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vti [906team] napsal:
inak statisticky sa to tazko da zrovnat, lebo poctom na jedno Bcko mas aspon 10 Decok a urcite som uz zopar Bcok co zaklepali na kluke tiez videl.

v tom si myslim,že to je a chtěl sem to napsat..neříkám,že B je nějaká rarita,ale oproti tomu,kolik lidí má D,skoro jo..
to cocks:takže znáš 15 Déčkařů a 5 Béčkařů,kterym to šlape,tak z těch 15ti co 10 zaklepalo na klice zbylo ještě 5 dobrejch a 5=5ti Velmi šťastný
já měl třeba jeden motor koplej po bouračce a víc se sem z venku tahá Déček
další věc,ikdyž bys oba bral s min.údržbou a ještě od lidí,který si myslej,že výkon najdou i za rohem,tak na ty točky je prostě D slabší

jinak je to o péči si myslim OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 14:02   Citovat  

vti [906team] napsal:

S tímhle naprosto souhlasím.

Podle mě DOHC D ukončili hlavně kvuli unifikaci výroby a snižování nákladů. Přeci jen držet ve výrobě další DOHC motor, který má srovnatelné parametry s SOHC motorem, který je levnější na výrobu, by byl trochu nesmysl.

S tím korouťákem máš pravdu, protože to je právě to co dává člověku pocit akcelerace. Výkon je sice hezký, ale když má motor minimální krouťák, tak ten zážitek rozhodně není takový.
Při zvyšování výkonu malo objemových jednotek je právě FI asi ta nejrozumnější a nejekonomičtější cesta.Navíc se tím zvýší i efektivita celýho agregátu. S tačí se kouknout jaký trend dnes razí všechny automobilky.
U velko objemových jednotek se dá dostat soldní kroutící moment i z NA, ale u 1,6 litrovýho motoru moc šancí nemáš.

tigi je teď offline  tigi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 16:00   Citovat  

cocksi ty si asi nevidíš do huby, takové kecy co tady pořád meleš a pomlouváš D series a přitom si nasipal do toho svého slavného B16 motoru hromadu peněz. Myslím, že jsem od tebe dokonce ani neviděl žádný příspěvek, kde jsi D-motor nehanbil. Nesimpatický člověk už od pohledu jak jsi na sebe upozorňoval kdysi, že budeš v televizi v černých ovcích nebo co už to bylo. Je to na tebe asi drsné, ale jsem z Ostravska a tady jednáme narovinu. Užij si svůj nehorázný B-motor KO opět znechucený vstup na fórum, a přitom si ani nemluvil k věci. Ostatním se omlouvám za offtopic promiňte

tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 17:26   Citovat  

Jerry_J napsal:
Co jsem zatim videl,tak vetsinou odchazeji sali na klice...a nejcasteji na 3 valci,coz teda nevim proc HaHaaa

najcastejsou chybou podla mna je nakladanie za studena a nekvalitny olej.
ja som zaklepal 2 krat a da sa povedat, ze to bola skor moja chyba. pritom ked berem do uvahy, co vsetko ten motor zazil, tak vydrzal hodne. napr. po prvom zaklepani som namontoval spat natiahnutu ojnicu (cca o desatinu) a motor vydrzal cca 15000 km, vratane 7 pretekov do vrchu...
tvrdit, ze DOHC je shit, je asi blbost. ved su to motory, ktorym 20 rokov niekto nakladal a stale funguju...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 17:35   Citovat  

tomas311 napsal:
najcastejsou chybou podla mna je nakladanie za studena a nekvalitny olej.
ja som zaklepal 2 krat a da sa povedat, ze to bola skor moja chyba. pritom ked berem do uvahy, co vsetko ten motor zazil, tak vydrzal hodne. napr. po prvom zaklepani som namontoval spat natiahnutu ojnicu (cca o desatinu) a motor vydrzal cca 15000 km, vratane 7 pretekov do vrchu...
tvrdit, ze DOHC je shit, je asi blbost. ved su to motory, ktorym 20 rokov niekto nakladal a stale funguju...

OK taky zaklepu až budu mít dost

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 17:44   Citovat  

LJay napsal:
S tímhle naprosto souhlasím.

Podle mě DOHC D ukončili hlavně kvuli unifikaci výroby a snižování nákladů. Přeci jen držet ve výrobě další DOHC motor, který má srovnatelné parametry s SOHC motorem, který je levnější na výrobu, by byl trochu nesmysl.

S tím korouťákem máš pravdu, protože to je právě to co dává člověku pocit akcelerace. Výkon je sice hezký, ale když má motor minimální krouťák, tak ten zážitek rozhodně není takový.
Při zvyšování výkonu malo objemových jednotek je právě FI asi ta nejrozumnější a nejekonomičtější cesta.Navíc se tím zvýší i efektivita celýho agregátu. S tačí se kouknout jaký trend dnes razí všechny automobilky.
U velko objemových jednotek se dá dostat soldní kroutící moment i z NA, ale u 1,6 litrovýho motoru moc šancí nemáš.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 18:08   Citovat  

dost hloupá fráze ta o tom krouťáku ,krouťák není všechno a neznamená to že když máš malej krouťák že neucítíš akceleraci ... papírové hodnoty ti nikdy neřeknou nic o autě jako o celku já vždy hledím na auto jako na celek od obsahu přez otáčky převodové poměry až po přenos na silnici.Raději zrychlím ,než když mě auto cačne při každém zařazeném stupni plácat po zádech.Obsah ničím nenahradíš,to platí ,hmotu toho velkého obsahu jen tak rychle neroztočíš a né do takovích otáček a když ano ,je to za dost jiné peníze.dle mého názoru je lepší rychlosti navzájem překrývat než když na sebe jen čistě navazují.

samozřejmě mě otevře hubu pohled na 500hp pod kapotou ale můj přístup k autu je vždy to splinutí mě a auta,nikdy jsem nehledal hranice auta ale nás obou...proto si užiji i v traktoru chicht

DOHC non vtec řady D není špatný motor,ale v serii má větší náchylnost k havárii než řada B
B má pevnější blok ,lépe udělané chlazení a mazání pevnější ojnice,D si ji může dovolit sice slabší kůli zdvyhu a tím pádem nižším namáháním na té dráze.

pozor hlavně na to D a B jsou vývojově zcela odlišně jiné motory...Dohc D se dělalo hluboce před B dávala se ještě u civiců a crx v roce 91,u civiců D16A9 jako TOP motor označováno pak jako GT následně ho vyměnil vyvinutý B16... proto tu zůstali sociální sohcéčka + špička B nač dělat něco mezi ,economika výroby je jasná zákazník dostane od 1,3ky po 1,6 dokonce sohc vtec a nebo top B(bavím se o civicích,vynechávam acca apod.tam jsou i jiné obsahy)

Driver je teď offline  Driver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 19:50   Citovat  

Sériový D16 si myslím vydrží hodně, ale upravý atmo už moc ne. Vím o 4 lidech kteří měli na D16 DOHC změřenejch 155-160ps a žádnýmu motor nepřežil 10 000km. A všichni se o to dobře starali, měnili olej atd. Ale kolik jim to točilo otáček už fakt nevím bylo to už před pár lety.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 20:26   Citovat  

Pako: Pravda, s tím popisem krouťáku sem to trochu přehnal a s tím, že by se na auto mělo pohlížet jako na celek taky souhlasím. Ona dobře poskládaná převodovka udělá i s poměrně "slabým" motorem divy.

Snad mi dáš ale za pravdu, že když budeš mít dvě uplně identický auta se stejným výkonem a jedno bude mít krouťák 150Nm a druhý 250Nm, tak to druhý bude podstatně rychlejší.

Ohledně D DOHC bych se tě rád zeptal, jestli by si mi nedal nějaký rady jak se k tomu motoru chovat, aby přežil zvýšenou zátěž, kterou plánuju. Používání kvalitního oleje, zkrácené intervaly výměny oleje, nevytáčení motoru za studena beru jako samozřejmost.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 21:02   Citovat  

Driver napsal:
Sériový D16 si myslím vydrží hodně, ale upravý atmo už moc ne. Vím o 4 lidech kteří měli na D16 DOHC změřenejch 155-160ps a žádnýmu motor nepřežil 10 000km. A všichni se o to dobře starali, měnili olej atd. Ale kolik jim to točilo otáček už fakt nevím bylo to už před pár lety.

a nepamatuješ si náhodou co tam měli všechno za úpravy?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 21:27   Citovat  

Vti906team napsal:
ne, jen DOHC, na SOHC jsem neslyšel jedinou špatnou věc, táta má taky v cívoj 1.5 a myslím, že ten ještě hoodně dlouho vydrží.. Pravda, vim o jedný B16ce taky na klice..

tigi napsal:
cocksi ty si asi nevidíš do huby, takové kecy co tady pořád meleš a pomlouváš D series a přitom si nasipal do toho svého slavného B16 motoru hromadu peněz. Myslím, že jsem od tebe dokonce ani neviděl žádný příspěvek, kde jsi D-motor nehanbil. Nesimpatický člověk už od pohledu jak jsi na sebe upozorňoval kdysi, že budeš v televizi v černých ovcích nebo co už to bylo. Je to na tebe asi drsné, ale jsem z Ostravska a tady jednáme narovinu. Užij si svůj nehorázný B-motor KO opět znechucený vstup na fórum, a přitom si ani nemluvil k věci. Ostatním se omlouvám za offtopic promiňte

vždycky jednám na rovinu to pozor ! a protože už od počátku nemám s "D" DOHC dobré zkušenosti tak mi přišlo vhodné to LJayovi napsat, abych mu ušetřil jak nervy tak peníze, přiznávám že neznám tolik Béčkařů aby to bylo 50:50 s tou spolehlivostí, ale i ostatní to víceméně potvrzují. K tý televizi nemám co říct byla to moje práce..sám by ses divil co je televize zač.. a do úprav jsem zatím dal 24 000 protože tam zatím spousta věcí není..(tudíž není i požadovaný výsledek)..je to běh na dlouhou trať ty koně Cool

Ale nerozjíždějme prosím flame, pokud jsem někoho urazil, tak se omlouvám a mám pocit, že jsem mluvil k věci když jsem tu vypisoval "recenze" Déček ... to ty tu píšeš mimo téma - mi to napiš přes SZ když se tě to tak dotklo Se stydím

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 21:51   Citovat  

cocks: jen tak pro zamyšlení. Myslíš, že kdyby měl tvůj táta ve svým civicu D DOHC, tak by mu vydržela míň než 1,5 SOHC kterou tam má teď?

Podle mě je to hodně o stylu jízdy a o zacházení s motorem. Musíš brát v potaz, že ty D DOHC co jsou v CRXech nikdo nešetří a tak 90procent z nich bylo nějak upravovaných (ať už líp, nebo hůř) a většinu svýho života pracují na limitu. Ktežto 1,5ka SOHC tvýho táty se asi k omezovači moc často nepodívá.

Když si počteš na nějakých zahraničních forech, tak zrovna D15 řadu považují za jednu z nejslabších při úpravách (slabší ojnice než u D16, ...) a ZC motory naopak za jedny z odolnějších.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 22:15   Citovat  

LJay : Vím, na co narážíš Úsměv ..zrovna v jeho případě by to asi nebylo tak pravděpodobný ale i tak bych mu dal tak 200..ono mi to přijde spíš jak kus od kusu, Abdul měl dvojkový céro, nevím zda to slabší či silnější ale měl ho asi 8 let a za tu dobu byl motor stále naprosto ok..a to ho nešetřil.. Ale to už zbytečně zabíháme do detailů, je to samozřejmě hodně na přístupu majitele k tomu autu ale chtěl jsem LJayouvi jen ukázat i jinou cestu..že prostě SWAP je za ty peníze (+ by za něco určitě prodal komplet SWAP na "D") docela dobrá a jistá volba mezi spolehlivostí, výkonem a další možností úprav bez většího rizika. (navíc vždycky jak to sepne HaHaaa ..to je prostě nemoc VTEC )

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 22:16   Citovat  

Driver napsal:

160ps neni tolik aby to nevydželo 10.tis km to mi hlava nebere
dyť na svym Déčku mám 30.tis km a myslíš,že ho spolu s ostatními díly šetřim pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 22:49   Citovat  

Mně se do SWAPu nechce kvuli tomu, že do tohohle motoru sem nalil celkem dost peněz a funguje spolehlivě už 3 roky, i když ho nijak nešetřím a kupovat jiný motor, o kterým nevím v jakym je stavu mi příjde celkem risk.

Navíc bych chtěl tenhle low pressure setup mít jen jako základ a až za nějakou dobu ušetřím peníze, tak bych se pustil i do výměny vnitřností motoru (ojnice, písty, arp štefy), aby to něco vydrželo.

Driver je teď offline  Driver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 10:40   Citovat  

RASTA napsal:
160ps neni tolik aby to nevydželo 10.tis km to mi hlava nebere
dyť na svym Déčku mám 30.tis km a myslíš,že ho spolu s ostatními díly šetřim pořádnej výtlem

A ty máš jakej výkon? Jestli sérii, tak se nedivím, ta to vydrží.

Taky se mi to nezdá tolik, ale skutečně ten výkon měli změřený a starali se o to dobře. A když byli 4, tak to už není náhoda. Nevím jestli to fakt nebylo tím, že točili moc otáček, už si bohužel napamatuju kolik.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 10:51   Citovat  

Driver napsal:
A ty máš jakej výkon? Jestli sérii, tak se nedivím, ta to vydrží.

Taky se mi to nezdá tolik, ale skutečně ten výkon měli změřený a starali se o to dobře. A když byli 4, tak to už není náhoda. Nevím jestli to fakt nebylo tím, že točili moc otáček, už si bohužel napamatuju kolik.

tak holá série to neni a na měření se chystám,sám sem zvědavej a taky abych mohl další úpravy s něčím porovnat
třeba měli všichni 4 špatnej setup Velmi šťastný

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 11:08   Citovat  

cocks napsal:
...ten motor dá ve stropu prostě 200 000 a zdechne..většinou spíš dřív.

Ohhh realy D16A8 Lucy

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 11:33   Citovat  

Lojzik napsal:
Ohhh realy D16A8 Lucy

teda..to se klaním..zřejmě unikát Velmi šťastný