Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vaše názory na LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3

LPG
ANO
70%
 70%  [ 21 ]
NE
30%
 30%  [ 9 ]
Hlasovalo : 30
Celkem hlasů : 30

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 9:05   Citovat  

koketuju s myšlenkou montáže LPG do C5G coupe D15B7, benzín leze furt nahoru jezdit potřebuju a nejspíš budu potřebovat jezdit ještě víc než 2-3tkm/měsíc, do civica jsem teď měl nějaké investice, které by mi při prodeji stejně nikdo nezaplatil, takže auto minimálně ještě rok budu mít
jenže LPG není jen o montáži zařízení za cca 30 000,- přináší to další servisování navíc, kdysi dávno jsem měl LPG v Š120, se kterou jsem musel každý měsíc do servisu nechat poladit LPG a motor, takže co jsem ušetřil na plynu jsem nacpal do oprav ...
vím že Pepíno_Honda měl a má LPG v Civicu a je spokojený, ale je to jediný člověk o kterém vím, že to tak má
coupe mám rok a kousek, za tu dobu jsme už spolu něco zažili a měním defakto jen spotřebák, motorově OK, má smysl investice do LPG u takhle starýho auta (motoru), zmákne to v pohodě nebo si zadělám na problémy?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 9:41   Citovat  

Já mám LPG v Civicu 4G 1,3 karburátor 1989 už 10 let. Jezdí naprosto v pohodě. V září mě čeká výměna toroidní nádrže a budu snad jezdit dalších 10 let.
A nově mám LPG v Accordu 7G 2,0 Tourer a jsem také naprosto spokojený. Ale u tohoto motoru je už nutné přimazívání Vap Saver nebo FlashLube, aby se nepřidřela sedla.
Montoval jsem zde: tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 10:01   Citovat  

Zombie napsal:

Tak na tuto společnost jsem mylsel taky, mám to k nim co bych kamenem dohodil a zbytek došel pěšky Úsměv

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 10:34   Citovat  

měl jsem LPG v Civic Shuttle (D16A6 + D16Z5) + Dodge RAM 5.9 V8 + CR-V II. 2.0i-Vtec + Passport 3.2i V6
čím starší motor, tím to lépe zvládá
přimazávání vent. sedel by se mělo dát do Honda modelů 2001-
seřizovat ventily po 20t km

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 10:50   Citovat  

Já mám Lpg v A7G 2,4 tourer a naprostá spokojenost.Chodím na revizi za 100kč vždy jen před STK.
S nájezdem 2-3tis/měs se ti to vyplatí když jezdíš delší trasy.Není to moc vhodné na popojíždění po městě do 5 km protože zvlášť v zimě u novějších systémů trvá tak 2 km než se to zahřeje a přepne na Lpg.Když už je to zahřáté tak to při dalším startu přepíná po 30 vteřinách.Hodně info najdeš zde tudy odkaz

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 10:57   Citovat  

Mě se to přepne na plyn u studeného motoru po cca 300-500 m , podle venkovní teploty
a když už je auto zahřáté, tak v podstatě hned po prvním přidání plynu

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 11:53   Citovat  

Rom. napsal:
Mě se to přepne na plyn u studeného motoru po cca 300-500 m , podle venkovní teploty
a když už je auto zahřáté, tak v podstatě hned po prvním přidání plynu

To záleží na tom v čem to máš a jakej systém.Většina vícebodovejch vstřiků lpg spíná při 40°c vody což u 2,4 motoru v zimě chvíli trvá Smutný Jde ty čidla oblbnout v lpg jednotce ale výrobce to asi kvůli něčemu tak nastavil. Nápad je tu!

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 12:28   Citovat  

Já se na přestavbu taky chystám. Dát to tam hned, tak už to po tom půl roce mam zaplacený. Problémy u sekvence žádný nebejvají, max. se to jednou za čas seřídí za 200,-. Revize taky 200,- každejch 10.000km, pohoda. úspora u 2-3tkm/měs slušná. 30k bych za přestavbu 4-válce ale nedal. Chystal jsem se taky do těch Strakonic, páč tu na ně byly dobrý reference, ale kámoš tam nedávno dával Renaulta a pěkně mu to zprasili. Auto ztratilo na plyn velkou část výkonu a ve vysokých otáčkách se samo přepínalo zpátky na benzín. Kámošovi to tam prej celej den ladili a nevyřešili to. Vlastně vyřešili, nastavili mu prej omezovač na 5000 ot. místo 6500 - tomu se říká řešení. Teď už mu to po jejich zásahu zase chcípá a blbne i na benzín. Dal za to 30k (6 válec) a spokojenej teda vůbec není. Když jsem to slyšel, tak jsem se rozhodnul, že svoje auto dam v létě radši tady v Praze do HL Propan. Tam přestavba na sekvenci vychází na 23k a plnící otvor skovají do nádrže, že není poznat, že je auto na LPG.

Jinak další vlákno už se dříve řešilo tady: tudy odkaz

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 12:51   Citovat  

Střelec napsal:
Já se na přestavbu taky chystám. Dát to tam hned, tak už to po tom půl roce mam zaplacený. Problémy u sekvence žádný nebejvají, max. se to jednou za čas seřídí za 200,-. Revize taky 200,- každejch 10.000km, pohoda. úspora u 2-3tkm/měs slušná. 30k bych za přestavbu 4-válce ale nedal. Chystal jsem se taky do těch Strakonic, páč tu na ně byly dobrý reference, ale kámoš tam nedávno dával Renaulta a pěkně mu to zprasili. Auto ztratilo na plyn velkou část výkonu a ve vysokých otáčkách se samo přepínalo zpátky na benzín. Kámošovi to tam prej celej den ladili a nevyřešili to. Vlastně vyřešili, nastavili mu prej omezovač na 5000 ot. místo 6500 - tomu se říká řešení. Teď už mu to po jejich zásahu zase chcípá a blbne i na benzín. Dal za to 30k (6 válec) a spokojenej teda vůbec není. Když jsem to slyšel, tak jsem se rozhodnul, že svoje auto dam v létě radši tady v Praze do HL Propan. Tam přestavba na sekvenci vychází na 23k a plnící otvor skovají do nádrže, že není poznat, že je auto na LPG.

Také nemám ze Strakonic moc dobrý dojem Smutný , ale možná je to jinde ještě horší. Jinak plyn při dnešních cenách benzínu určite ANO je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 13:08   Citovat  

Zombie napsal:
Já mám LPG v Civicu 4G 1,3 karburátor 1989 už 10 let. Jezdí naprosto v pohodě. V září mě čeká výměna toroidní nádrže a budu snad jezdit dalších 10 let.
A nově mám LPG v Accordu 7G 2,0 Tourer a jsem také naprosto spokojený. Ale u tohoto motoru je už nutné přimazívání Vap Saver nebo FlashLube, aby se nepřidřela sedla.

o nutnosti přimazávání nejsem moc přesvědčen , ale určitě se tím motoru neublíží Úsměv

Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 13:16   Citovat  

já mám lepší verzi nasávaného lpg, není to sekvence. Je to něco od Lovtec, řídí se to dle Lambda sondy, škrtící klapky atd.. Mám to v autě 3,5 roku, toroidní nádrž 32l. Montáž byla v té době 22 tisíc. Sekvence vycházely tehdy na 31 tisíc a to se mi teda nechtělo dávat. Od montáže mám najeto 75 tisíc km a zatím jsem na to neměl potřebu sáhnout. Dělal jsem jen jednu revizi a to před STK. Spotřeba od 7l do 10l. Dnes bych dal sekvenci, přeci jen ty ceny šly pěkně dolů. Dle mých pocitů je výkon +- stejný, ale je menší krouťák a vzhledem k ekono převodovce musím dříve podřazovat. Jen jsem chtěl strčit hrdlo tankování pod víčko k benzínu /jako jsem to měl v C5G/, ale z vnitřní části kufru tam jsou zrovna blbě výztuhy a tak to šlo dolů do nárazníku..
Ventily nechávám dělat po 30tis km, tzn. při každé druhé výměně oleje... a je to znát Úsměv

rogerer je teď offline  rogerer
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 13:26   Citovat  

nevím, lpg si rozmysli...pár lidí co si udelalo predelavku uz by to nikdy nechteli...hrozne to omezuje...nemuzes do normalnich garazi jak v obchodech tak pokud mas k bytu podzemky, sice jezdis levneji, ale motor časem "zapomene" jízdu na benzín, nehledě na to že nebudeš mít rezervni kolo Úsměv A kazda cerpacka taky asi nema lpg tank ikdyz ted uz mozna asi jo...Ale záleží asi kam s tím chceš jezdit a kolik no...pokud si psal že nájezdis 3TKM a vic mesicne tak se to vyplati...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 13:30   Citovat  

rogerer napsal:
nevím, lpg si rozmysli...pár lidí co si udelalo predelavku uz by to nikdy nechteli...hrozne to omezuje...nemuzes do normalnich garazi jak v obchodech tak pokud mas k bytu podzemky, sice jezdis levneji, ale motor časem "zapomene" jízdu na benzín, nehledě na to že nebudeš mít rezervni kolo Úsměv A kazda cerpacka taky asi nema lpg tank ikdyz ted uz mozna asi jo...Ale záleží asi kam s tím chceš jezdit a kolik no...pokud si psal že nájezdis 3TKM a vic mesicne tak se to vyplati...

co to znamena "zapomene" jízdu na benzín?

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 13:36   Citovat  

rogerer napsal:

argument o cerpackach je pase..dycky muze dojet ten kousek k nejake benzine na druhe palivo je to dobrý nechapu co by motor mel zapomenout to mi hlava nebere

osobne pokud se dopracuju k acco 2,4 tak pujde taky do plynu přátele nejsem milionar papa

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 14:19   Citovat  

Střelec napsal:

Jo, to se může stát, když se do auta cpe něco navíc... Velmi šťastný Omezovač ala diesel - bomba! pořádnej výtlem

Hlavator: Při normální jízdě do 160km/h není spotřeba 2.4 tak strašná... Na 1.5 eko samozřejmě nemá,ale točit při tachometrových 140km/h 3500ot. není špatné.. Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 14:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, to se může stát, když se do auta cpe něco navíc... Velmi šťastný Omezovač ala diesel - bomba! pořádnej výtlem

Hlavator: Při normální jízdě do 160km/h není spotřeba 2.4 tak strašná... Na 1.5 eko samozřejmě nemá,ale točit při tachometrových 140km/h 3500ot. není špatné.. Úsměv

noprave ze sem zvyklej v takovem rezimu jezdit kolem 7l..a rad bych si udrzel ten standard-po prepoctu na Kc/Km svatoušek

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 14:47   Citovat  

Ben napsal:
To záleží na tom v čem to máš a jakej systém.Většina vícebodovejch vstřiků lpg spíná při 40°c vody což u 2,4 motoru v zimě chvíli trvá Smutný Jde ty čidla oblbnout v lpg jednotce ale výrobce to asi kvůli něčemu tak nastavil. Nápad je tu!

naprosto v pohodě se to dá nastavit v jednotce lpg,jen není uplně optimální odpařování,ale dá se tam namottovat pod lpg vstřiky el. vyhřívaná lišta která to doohřeje pokuď není reduktor na správnou teplotu ještě. sám to mám a i v -15 to přepínalo brzo,žádny cukání škytání ani jiná anomálie jako když by to nebylo správně odpařený.. přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 15:29   Citovat  

rogerer napsal:

Tak omezení pro vjezd do podzemek by od příštího roku mělo padnout. Motor žádnou jízdu na benzín nezapomíná, spíš se doporučuje to občas protáhnout na benzín, páč LPG jako takové je suché a může časem přidřit ventily a vstřiky (řeší flashlube). Já měl auto na LPG 2 roky a na benzín jsem nejezdil téměř vůbec, 98% jízdy bylo na LPG a když jsem to prodával po 70.000km ujetejch km, tak to jelo furt stejně a známky opotřebení ventilů nikde a to to byla stará vykopávka z roku 91 a bez flashlube. U moderní sekvence bych se toho nebál. Ventily chtějí akorát jak už tu někdo napsal po cca 20-30tis seřídit, stejně jako LPG, ale to jsou minimální výdaje v řádu stokorun. Rezervní kolo ti zůstane i když necháš udělat montáž do jeho místa. Hodíš ho v pytli za sedačku, nebo do kufru. Nebo to řeší opravná sada, rezervní kolo podle vyhlášky už vůbec součástí povinné výbavy být nemusí. LPG stanice už jsou dnes také na každém rohu, v ČR jich je snad přes 700 myslím. Mě osobně by přestavba ušetřila cca 5000,-/měs na béňu a to už je pro mě dost zajímavé i za cenu prvotní investice (Acco 6G už v LPG jsem tehdá nesehnal Smutný ) Bohužel jsem teď prachy investoval jinam, tak čekám na léto Úsměv

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 15:40  Naposledy upravil Neznamy205 dne 2.6.2010 , 15:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

mám Accorda 7G 2,4 LPG sedan, jezdím na LPG už rok,stálo to 22 000kč, je to sekvence, toroid místo rezervy. Naprostá paráda a bez problémů. Seřízení proběhlo hned po instalaci (asi po 1000km) a od té doby naprostá spokojenost.
Úbytek výkonu znatelný je,ale nic zásadního, na dálnici tacho 220kmh na LPG, benzín tacho 230-235kmh.
Dojezd na LPG kolem 400km, při rychlé jízdě a nešetření vždycky přes 320km. LPG stanice je na každém rohu dnes.
Spotřeba LPG je naprosto bežně do 10 LPG, při dodržování limitů a jízdě meziměsto je 9l LPG celkem snadno dosáhnutelná hranice.

Se zemníma garážema žádnej problém není! jak tady psal někdo výše, do garáží jezdím a každej dnes už chápe,že tyhle systémy jsou bezproblémový a nechá vás tam stát bez keců. A hlavně to za chvíli už nebude platit, protože to bude povolený jako ve zbytku EU. A taky jsem v životě neviděl, když jedu do podzemní garáže, že by nějakejborec chodil a hlídal a sledoval auta, jestli náhodou není LPG.

Za mě určitě LPG ano.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 15:41   Citovat  

no zatím jen pozitivní reference Úsměv
no je pravda, že kdybych přeci jen zainvestoval do plynu, tak auto by jezdilo víc jak 3000km měsíčně, ale ještě to zvážím přeci jen coupe je malý aby i o víkendu sloužilo jako rodinné auto a vzadu byly dvě dětský autosedačky ...
radši bych sedana nebo rovnou Accorda, prostě něco většího ale je tu opět problém s pořízením jinýho auta a případný prodej coupe, kde se mi investice nevrátí - je to zapeklitý Ble

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 15:59   Citovat  

LPG??? tak to si muzu ovnou koupit vw s dieslem... Ble Ble kuky kuk nesouhlas zmatenej to snad ne

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 16:02   Citovat  

carvi napsal:
LPG??? tak to si muzu ovnou koupit vw s dieslem... Ble Ble kuky kuk nesouhlas zmatenej to snad ne

Diesel má ale podstatně náročnější servis, o něco dražší provoz a hlavně nemá benzínovou charakteristiku Hihi A ten zvuk to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 16:05   Citovat  

carvi napsal:

to se vůbec nedá srovnávat! sedíš v autě s LPG, motor běží,ale ty ho neslyšíš,necítíš, a neodejde ti turbo, čerpadlo,vstřiky, všechno tohle ovšem u nafty hrozí mnohem víc než u benzínu s LPG. Jde i o spolehlivost a komfort celé jízdy. Navíc náklady na LPG jsou se vším všudy pořád lehounce nižší než u slavných TDI.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 16:36   Citovat  

Nedávno jsem seděl v Honda Ostrava a čekal na svoje auto a byli tam 2 týpci a wc se jim auto tak si brali nahradní vůz. No a ten jeden se začal zajímat o Legenda a taky došlo na LPG a p Hanzlík nebo Hanzalík (teď si opravdu nevzpomenu na jméno) říkal. Pokud nemá Honda LPG z výroby tak ho nedoporučují montovat ,protože prý hrozí zaklepání ventilových sedel do hlavy. U Legenda se na štelování ventilů nemusí jezdit ten má pry samoštely no a ostatní se musí štelovat. Honda prý dělá spešl hlavy na LPG pohon aby tolik netrpěly ty sedla ,ale prý stojí balík. A už tam měli několik Accordu co měly LPG a museli jim měnit hlavy protože už nebylo co štelovat. Tohle jsem slyšel od přijímacího technika

Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 16:46   Citovat  

no k tomu jen dodám, že jsem měl lpg i v C5G motor D15B2, kdy jsem s ním na lpg najel asi 120 tis km, kdy celkově jsem jej prodával s najetými 230 tis km. pravidelně, každých 20tis km jsem šteloval ventily a před prodejem jsem dělal ještě emise a stk a emise byli jak z partesu, nikde žádný problém na motoru....

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 16:53   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
no k tomu jen dodám, že jsem měl lpg i v C5G motor D15B2, kdy jsem s ním na lpg najel asi 120 tis km, kdy celkově jsem jej prodával s najetými 230 tis km. pravidelně, každých 20tis km jsem šteloval ventily a před prodejem jsem dělal ještě emise a stk a emise byli jak z partesu, nikde žádný problém na motoru....

pokud clovek spoli s kazdou vymenou oleje necha rovnou i sestelovat dycky ventily..tzn radove kazdych 10-15tis km tak myslim,ze nemuze byt problem to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 17:00   Citovat  

Hlavator napsal:
pokud clovek spoli s kazdou vymenou oleje necha rovnou i sestelovat dycky ventily..tzn radove kazdych 10-15tis km tak myslim,ze nemuze byt problem to mi hlava nebere

kolik stojí to štelování ventilů? jen cca , třeba na mýho Acco 7g 2,4
pokud to není drahý,asi bych to dělal pravidelně

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 17:30   Citovat  

optimas napsal:
Nedávno jsem seděl v Honda Ostrava a čekal na svoje auto a byli tam 2 týpci a wc se jim auto tak si brali nahradní vůz. No a ten jeden se začal zajímat o Legenda a taky došlo na LPG a p Hanzlík nebo Hanzalík (teď si opravdu nevzpomenu na jméno) říkal. Pokud nemá Honda LPG z výroby tak ho nedoporučují montovat ,protože prý hrozí zaklepání ventilových sedel do hlavy. U Legenda se na štelování ventilů nemusí jezdit ten má pry samoštely no a ostatní se musí štelovat. Honda prý dělá spešl hlavy na LPG pohon aby tolik netrpěly ty sedla ,ale prý stojí balík. A už tam měli několik Accordu co měly LPG a museli jim měnit hlavy protože už nebylo co štelovat. Tohle jsem slyšel od přijímacího technika

Kdo neseřizuje ventily tak na to dojede to je jasné HaHaaa , brzy bude jedno jestli se motor ničí plynem nebo lihovým mixem benzínu Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 17:34   Citovat  

tsmart napsal:
kolik stojí to štelování ventilů? jen cca , třeba na mýho Acco 7g 2,4
pokud to není drahý,asi bych to dělal pravidelně

Co jsem slyšel od kolegy tak v Ostravě to dělaj za 700Kč na Civicu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 17:36   Citovat  

hopit napsal:
Kdo neseřizuje ventily tak na to dojede to je jasné HaHaaa , brzy bude jedno jestli se motor ničí plynem nebo lihovým mixem benzínu Velmi šťastný

To jo ,protože co se teď leje za sajrajt do nadrží ten nám ty motory odrovná nějaká wc řepka či co to snad ne

Obsah fóra Honda-club.cz   
vaše názory na LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina