Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Strana 38 z 102
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.6.2010 , 8:08   Citovat  

spyda napsal:
kouř kouř dnesni vykec VTEC tam a zpatky, 193,5km ( tankovano na puli cesty tam ) , doma schvalne tankovani a vysledek = 13.5 L ! 6,98l Je to tam. normalni cesta s par VTEC , to sem necekal je to dobrý

jj, ja mimo mesto s tatou a mamou Úsměv taky obcas VTEC sem se dostal na 6,75l a to mam pneu 225/40 R16 Velmi šťastný . Az nasadim 205ky tak pujde spotreba jeste o trosku dolu. Ale to bych zas musel jet s tatou a mamou Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.6.2010 , 8:09   Citovat  

666potky napsal:
na civic 5g sedan 1.5non Vtec na nadrz 36 litrov to vychadza cca 455km

na prelude 2.2 nadrz kolo 45, ale kolko km nemam paru lebo mi nejde ten maly tacho Smutný
tak koukej na velkej ne.
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2010 , 16:23  Naposledy upravil Fish dne 13.6.2010 , 19:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

VlastaFR napsal:
jj, ja mimo mesto s tatou a mamou Úsměv taky obcas VTEC sem se dostal na 6,75l a to mam pneu 225/40 R16 Velmi šťastný . Az nasadim 205ky tak pujde spotreba jeste o trosku dolu. Ale to bych zas musel jet s tatou a mamou Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

Gratulace, pak že to nejde. Kdo překoná mých 6,74L s 1.8 VTi (205/50 R15) Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 19:47   Citovat  

Ujeto 430 km a dotankováno 42 litrů, takže krásná spotřeba 9,77/100 je to dobrý
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 22:42   Citovat  

P5G 2.2 VTEC kdyz mi lehce zacala blikat rezerva tak jsem dotankoval 46L do plnejch. Uz jsem zase pod pulkou a pulku jsem mel v 150km. Muj odhad je ze dam na tech 46L 300+- to snad ne Jezdim 99% Prahu 18km za den a to tocim do 3000... sem tam VTEC je tech 15 normalni to mi hlava nebere
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 22:57   Citovat  

Anglan 1.5 VTEC-E 90k 615km prvni nadrz Se stydím
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 22:58   Citovat  

Nějak zázračně se držím 580 km na nádž Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 23:08   Citovat  

Lubosh napsal:
Nějak zázračně se držím 580 km na nádž Úsměv

No vidíš, my del sol day, něco na letišti, svižnější tempo výletu a zbytek Praha lehká noha a 580km a zasvítila kontrolka hladového oka. Tudíž ještě 50km dám snad ... Je to tam. Velmi šťastný
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 20:47   Citovat  

26 litru - 470km - 5,55L/100km

120km po Pze

350km po okrskach - podle predpisu - pri predjizdeni parkrat vyuzit VTEC kolem 6 - 6,5tis na 2jce a 3jce, 1x na protazeni 190ka na dalnici a prohnane perka zavodnikovi ve Fabii Hihi - nestacil papa
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 10:44   Citovat  

Co jezdím na blend E85+N95 1:1, vyměnil jsem starý vzduchový a palivový filtr a svíčky, a naučil jsem se jezdit s hooodně lehkou nohou a na dlouhých rovinkách na starý hradecký vypínám motor, tak reálně jedu za 4l/100km, což při ceně E85+N95 vyjde naprosto luxusně.. C5g překvapuje! Já myslel, že s tím nejde ject pod 6 na sto, ale nouze naučila - za 200Kč jsem dojel z Prahy - Horních Počernic do Dobrušky a ještě trochu zbylo Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 10:47   Citovat  

dj-bobr napsal:
Co jezdím na blend E85+N95 1:1, vyměnil jsem starý vzduchový a palivový filtr a svíčky, a naučil jsem se jezdit s hooodně lehkou nohou a na dlouhých rovinkách na starý hradecký vypínám motor, tak reálně jedu za 4l/100km, což při ceně E85+N95 vyjde naprosto luxusně.. C5g překvapuje! Já myslel, že s tím nejde ject pod 6 na sto, ale nouze naučila - za 200Kč jsem dojel z Prahy - Horních Počernic do Dobrušky a ještě trochu zbylo Velmi šťastný
cože vypínaš??? neblbni něco ti vlitne před auto a nestihneš zastavit. naštvanej
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 10:51   Citovat  

na prvni seslapnuti tam podtlak je, ale na druhy je to spatny. Neni to dobra dan za usetreny palivo...
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 11:08   Citovat  

A taky posilovac rizeni je off.
jinak pri volnobehu si to bere tak 0.6-0.8L/hodinu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 12:45   Citovat  

Jde zabrzdit tak třikrát až čtyřikrát úplně normálně, pak už jen hodně silným sešlápnutím.. ale taky se to dá samozřejmě. Taky už motor nevypínám při každý příležitosti, ale fakt jen na těch dlouhých rovinkách s dokonalým rozhledem..
(a chybějící posilovač řízení mi v rychlostech nad 20km/hod. fakt nevadí)
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 12:51   Citovat  

dj-bobr napsal:

jezdis 1:1? taky to mam v planu vyzkouset i kdyz v mensim pomeru, i kdyz jeste nevim jestli se na to nakonec nevyprdnu, preci jenom na to motor neni stavenej a tech par usetrenecj korun za to asi nestoji. pozorujes nejaky divny jevy nebo je zatim vsechno OK, jak dlouho na to jezdis? diky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 13:06   Citovat  

ty vado, chtěl bych to taky skusit ale nemam kde to nabrat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 13:29   Citovat  

Becky: No, bál jsem se nejdřív s tím pokusničit, že E85 může mít ve vyšší koncentraci korozivní efekt na motor apod., ale holt jsem to risknul a vyexperimentoval, že směs E85 a N95 v poměru 1:1 je při jízdě úplně stejná, jako obyč N95. Při vyšším poměru E85 ku N95 roste trochu tah ve vyšších otáčkách, ale objevuje se díra v plynu v nízkých - okolo 1000-1400, hůř se rozjíždí. Hodně pomohly nové svíčky (staré byly v motoru už asi 100t km). Nejvyšší poměr použitelný v C5G je 3 díly E85 a 1 díl N95, při vyšším poměru se už rozsvěcí kontrolka motoru a cuká to.

Dlouhodobé zkušenosti budu doplňovat průběžně do vlákna "jezdíte někdo na Ethanol?"

Jde to tankovat na KM PRONA benzínkách a čas od času i jinde - já tankuju v Praze - Horních Počernicích na staré silnici směr Hradec Králové, E85 tam stála 24.50Kč/l.
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 13:31   Citovat  

dj-bobr napsal:
Becky: No, bál jsem se nejdřív s tím pokusničit, že E85 může mít ve vyšší koncentraci korozivní efekt na motor apod., ale holt jsem to risknul a vyexperimentoval, že směs E85 a N95 v poměru 1:1 je při jízdě úplně stejná, jako obyč N95. Při vyšším poměru E85 ku N95 roste trochu tah ve vyšších otáčkách, ale objevuje se díra v plynu v nízkých - okolo 1000-1400, hůř se rozjíždí. Hodně pomohly nové svíčky (staré byly v motoru už asi 100t km). Nejvyšší poměr použitelný v C5G je 3 díly E85 a 1 díl N95, při vyšším poměru se už rozsvěcí kontrolka motoru a cuká to.

Dlouhodobé zkušenosti budu doplňovat průběžně do vlákna "jezdíte někdo na Ethanol?"

Jde to tankovat na KM PRONA benzínkách a čas od času i jinde - já tankuju v Praze - Horních Počernicích na staré silnici směr Hradec Králové, E85 tam stála 24.50Kč/l.

u nas na severu stoji prave 20kc, myslel jsem ze vezmu 30l N95 a 10 E85 a uvidim, ale mam docela bobky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 13:58   Citovat  

dj-bobr napsal:

Za 200 Kč, bych z Děčína do Prahy ani nedojel, by mi to chcíplo někde u Roudnice pořádnej výtlem Ne, ale jako vážně chcípat motor mi příjde jako pěkná hloupost, jak už kvůli bezpečnosti, tak kvůli tomu, že je chudák motor, baterka, startér atd. a už vůbec bych si do auta nedal E85 to mi hlava nebere Ten motor na to není prostě stavěnej a jestli chceš jezdit EKO, tak si na to spíš kup EKO auto Mr. Green To je jako táty kolega, nervomoci musel mít Forda Raptor F150 5,4 V8 benzin, když si to konečně pořídil, tak zjistil, že slimáčí jízdou se dostane na 16L/100, jinak kolem 20ti a už špekuluje, jak do toho narve LPG. Sakra proč si to ty lidi kupujou, vždyť s tím musej počítat, že si to něco papne a pak to akorát mrvěj LPG, E85 a jinejma blbostma naštvanej
   Návrat  
pinduss je teď offline  pinduss
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 16:19   Citovat  

PK81 napsal:
...už jenom to, že si to takhle pečlivě na kilometříky eviduješ a hlídáš, dosvědčuje, že v podstatě sám se sebou soupeříš a snažíš se prioritně jezdit tak, aby jsi "lámal rekordy" v co nejmenší spotřebě. Jakákoliv větší spotřeba než Tvé průměry by Tě evidentně psychicky položila. Větší radost máš z těchto naměřených hodnot než ze samotné jízdy....
Nejsi student "MATFYZU" (Matematicko-Fyzikální Univerzita Karlova)?

To je jak když se mě jednou jeden "ekonom" ptal, kolik žere moje motorka - když je to přeci jen "půl-litr" (mám i Hondu CBF500).
Odpověď je jasná pro všechny motorkáře - rozdíl mezi teorií a praxí je obrovský - ano, motorka by sice měla brát méně - vzhledem ke svému obsahu, váze a aerodynamice - ALE!
Téměř každý kdo jezdí na motorce pojem ekonomická jízda nezná. Motorky se kupují většinou pro požitek z jízdy - takže vytáčení do 9-16 tisíc otáček si samozřejmě vezme svůj podíl na benzínu...

Takže odpověď je:

Honda Civic 1.8 - průměrka 8L/100km
Honda CBF500 (obsah motoru 0,5L) - průměrka 8L/100km
přátele

Nechci rýpat, ale ta průměrka u toho cbf 500 je nesmysl, nech si na tom seštelovat karbce, měl bys jezdit i při plném využití výkono tak za 5 litrů Tak to koukám!
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 16:33   Citovat  

rotker napsal:
Za 200 Kč, bych z Děčína do Prahy ani nedojel, by mi to chcíplo někde u Roudnice pořádnej výtlem Ne, ale jako vážně chcípat motor mi příjde jako pěkná hloupost, jak už kvůli bezpečnosti, tak kvůli tomu, že je chudák motor, baterka, startér atd. a už vůbec bych si do auta nedal E85 to mi hlava nebere Ten motor na to není prostě stavěnej a jestli chceš jezdit EKO, tak si na to spíš kup EKO auto Mr. Green To je jako táty kolega, nervomoci musel mít Forda Raptor F150 5,4 V8 benzin, když si to konečně pořídil, tak zjistil, že slimáčí jízdou se dostane na 16L/100, jinak kolem 20ti a už špekuluje, jak do toho narve LPG. Sakra proč si to ty lidi kupujou, vždyť s tím musej počítat, že si to něco papne a pak to akorát mrvěj LPG, E85 a jinejma blbostma naštvanej

souhlas... chcípání za jízdy... dobrý, uspoříš dvě deci, ale pořád startuješ jak blázen a baterka se startérem brečí když co 10 minut roztáčí motor... nehledě na bezpečnost provozu. další-proč třeba Saab vyvíjí motory na E85, kdyby to bylo i pro klasický motory bez problému schřoupatelný ? selským rozumem dospěju k tomu, že do motoru na N95 budu lít N95 a do motoru na E85, budu lít E85... KO rozdílem cca 8,-kč na litr N95 vs E85 určitou částku uspoříš, ale až ti motor podá ruku, bude ti těch pár stovek k prdu.

pokud chceš jezdit za 5l, kup si ekonoma... přátele VTEC
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 17:36   Citovat  

gear napsal:
souhlas... chcípání za jízdy... dobrý, uspoříš dvě deci, ale pořád startuješ jak blázen a baterka se startérem brečí když co 10 minut roztáčí motor... nehledě na bezpečnost provozu. další-proč třeba Saab vyvíjí motory na E85, kdyby to bylo i pro klasický motory bez problému schřoupatelný ? selským rozumem dospěju k tomu, že do motoru na N95 budu lít N95 a do motoru na E85, budu lít E85... KO rozdílem cca 8,-kč na litr N95 vs E85 určitou částku uspoříš, ale až ti motor podá ruku, bude ti těch pár stovek k prdu.

pokud chceš jezdit za 5l, kup si ekonoma... přátele VTEC
v tom s tebou souhlasim geare, ale pokud chce at to skusí D15 je tu dooost
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 17:38   Citovat  

gear napsal:
pořád startuješ jak blázen a baterka se startérem brečí když co 10 minut roztáčí motor...

baterce se starterem je to uplne jedno, protoze vetsina lidi ktera toto provozuje tak startuje pres spojku - zaradi se vyssi rychlostni stupen - od 50km/h treba 5tka a s citem se na moment lehce pusti spojka, s trochou cviku pak motor krasne hladce naskoci, zaradi se podle potreby uz normalne a jede se dal.. posilovac rizeni jak uz se tu psalo neni potreba a jednou zastavit taky neni problem, musi se s tim ale pocitat. Ze zvedavosti jsem si to musel vyzkouset a da se tak opravdu celkem dost usetrit na palivu, ale stejne si myslim ze to nestoji za to, takze to nedelam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 17:40   Citovat  

pinduss napsal:
Nechci rýpat, ale ta průměrka u toho cbf 500 je nesmysl, nech si na tom seštelovat karbce, měl bys jezdit i při plném využití výkono tak za 5 litrů Tak to koukám!

Já teda osobně motorku nemám, ale vidím to u kamarádů, kteří mají obsahy 0,6 L a není problém, aby měli průměr 10L/100. Osobně bych řekl, že 8L/100 u 5tistovky je krásná spotřeba, teda pokud s tím jezdíš jako s "mašinou" a né jako s fichtlem HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 17:43   Citovat  

silenec napsal:
baterce se starterem je to uplne jedno, protoze vetsina lidi ktera toto provozuje tak startuje pres spojku - zaradi se vyssi rychlostni stupen - od 50km/h treba 5tka a s citem se na moment lehce pusti spojka, s trochou cviku pak motor krasne hladce naskoci, zaradi se podle potreby uz normalne a jede se dal.. posilovac rizeni jak uz se tu psalo neni potreba a jednou zastavit taky neni problem, musi se s tim ale pocitat. Ze zvedavosti jsem si to musel vyzkouset a da se tak opravdu celkem dost usetrit na palivu, ale stejne si myslim ze to nestoji za to, takze to nedelam.

Startovat přes rychlost je úplně tuplovaný šílenství pořádnej výtlem V lepším případě ti vyhoří KAT, v horším ti přeskočí rozvoďák, to opravdu za těch pár kaček nestojí zmatenej
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 18:01   Citovat  

Taky jsem se toho bal, ale jak jsem psal - s trochou cviku motor naskoci tak lehce, ze nikdo v aute nepozna ze startujes. Podrazeni bez revmatche je proti tomu asi tak 100x vic citit a rozvodaky stejne nepreskakujou, takze tohoto bych se nebal. Kat muze byt problem, ale jeste jsem necetl ze by nekomu timto odesel, naopak spousta lidi s tim nema problem ani po delsi dobe. Kazdopadne to nikomu nedoporucuju, jet takto delsi trasu je na zblbnuti, ale pokud uz to nekdo bude zkouset, tak hlavne opatrne Úsměv
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 18:56   Citovat  

silenec napsal:
Taky jsem se toho bal, ale jak jsem psal - s trochou cviku motor naskoci tak lehce, ze nikdo v aute nepozna ze startujes. Podrazeni bez revmatche je proti tomu asi tak 100x vic citit a rozvodaky stejne nepreskakujou, takze tohoto bych se nebal. Kat muze byt problem, ale jeste jsem necetl ze by nekomu timto odesel, naopak spousta lidi s tim nema problem ani po delsi dobe. Kazdopadne to nikomu nedoporucuju, jet takto delsi trasu je na zblbnuti, ale pokud uz to nekdo bude zkouset, tak hlavne opatrne Úsměv

když to uděláš opatrně, věřím že rozvoďák přeskočit nemusí ikdyž tam to nebezpečí je, ale auta s katalyzátorem se už vůbec nedoporučuje roztahovat na laně, kuli nespálenýmu benzínu, který katu nechutná a startování přes spojku je to samý jak roztáhnutí na laně... takže je to blbost tak jako tak...

ale jak psal Sablos... D15 tu je hafo, tak si hrajte HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 20:22   Citovat  

Jak tu lidi píšou, kup si ekonoma .. no jasně, já jezdím co nejúsporněji, protože mám sotva nějakou tu korunu, a budu si kupovat ekonoma Velmi šťastný .. vycházím z toho, co mám (D15B2) a než se situace zlepší, musím z toho vymáčknout maximum, i za cenu klesnutí "driving pleasure" a jízdního komfortu.
Současný stav mě vyjde levněji, než jezdit na lístky, a Opencard si fakt pořizovat nehodlám..

Jinak já startuju přesně jak psal silenec - v jakékoliv rychlosti (nad 20km/h) zařadím pětku, lehce nechám proklouznout spojku kousíček nad dolním okrajem záběru, a motor naskočí bez jakéhokoliv škubnutí. Pak spojku zase sešlápnu a zařadím to, co tam patří, a je hotovo. V praxi tohle umí ušetřit právě že docela hodně - sice je spotřeba na volnoběh malá (1 litr na hodinu mi vychází), ale ono se těch pár desítek vteřin nastřádá a na delší cestě to je klidně litr Chápeš!
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 21:29   Citovat  

rotker napsal:
To je jako táty kolega, nervomoci musel mít Forda Raptor F150 5,4 V8 benzin, když si to konečně pořídil, tak zjistil, že slimáčí jízdou se dostane na 16L/100, jinak kolem 20ti a už špekuluje, jak do toho narve LPG. Sakra proč si to ty lidi kupujou, vždyť s tím musej počítat, že si to něco papne a pak to akorát mrvěj LPG, E85 a jinejma blbostma naštvanej

a proč ne? mě je takovej přístup sympatickej. Proč zbytečně sponzorovat nenažranej stát? Co jinýho ti pojede za 2kč/km a bude to mít třeba 250+ koní? Každej nevydělává trojnásobek průměru, aby nemusel řešit, jestli dá za palivo 6000,-/měs nebo 14000,-/měs (a i ten kdo ano si to možná rozmyslí) a přesto se chce svézt. OK
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 21:57   Citovat  

gear napsal:
když to uděláš opatrně, věřím že rozvoďák přeskočit nemusí ikdyž tam to nebezpečí je, ale auta s katalyzátorem se už vůbec nedoporučuje roztahovat na laně, kuli nespálenýmu benzínu, který katu nechutná a startování přes spojku je to samý jak roztáhnutí na laně... takže je to blbost tak jako tak...

ale jak psal Sablos... D15 tu je hafo, tak si hrajte HaHaaa

pokud nepustis spojku rychle jako de---bil k preskoceni rozvodu nedojde(pokud ho nemas volnej). jde jen o to aby se klika otacela pomalu aby se stihli roztocit i vacky je jasne pokud pojedes 50 a lupnes tam jednicku a pustis spojku jako prase tak tam ryziko hrozi ale normalne ne.

roztahovat kuli katum se nema ale ne kuli tomu ze mas treba spatnej starter nebo ko baterku ale kdyz ti auto nechce chytnout a ty nevis proc. aby nedoslo k tomu ze ti nepujde zapalovani a benzin se dostane do katu. kdyz vis ze ti auto chytne tak v tom nevidim problem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina