Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 23
Jirka1 je teď offline  Jirka1
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2010 , 18:59   Citovat  

ahoj, chtěl jsem si objednat v auto kelly opravnou sadu na třmeny brzd a prej musím vědět jestli mám přední pístek 51mm nebo 55mm tuším. Mám civic EE9 a pokud to někdo víte z hlavy abych to nemusel rozebírat, tak budu vděčnej za radu. Dík Jirka
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ing.Dziwy je teď offline  Ing.Dziwy
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 20:47   Citovat  

Ja som teraz objednaval v Autodiely Slovakia a tam som dal cislo karoserie,VIN a typ a mali vsetko.PS: Ja som zhanal opravnu sadu na zadny brzdic + piestik.Cena 39 eury,cize nejakych 1189 SK. VTEC

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 1:22   Citovat  

ja bych se tady rad zeptal na par veci
mam ty trmeny kompletne rozebrane jak je na obrazku a zajima me jestli to nechat opiskovat nebo radsi ne z duvodu poskozeni toho jehloveho loziska co je na te rucni brzde nebo to vzit jenom ocelovym kotoucem co je na vrtacku (vlkem) a cele to obrousit a vycistit, proplachnout
podle fotky co sem daval Mourl bych rekl ze ty jeho jsou opiskovane co je podle vas lepsi?

dalsi vec co me zajima je co vsechno je v te opravne sade za gumicky jestli tam je i ta "prachovka vacky" jak je na obrazku a kde a za kolik ste to kupovali

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 9:30   Citovat  

Hondik napsal:
mam ty trmeny kompletne rozebrane jak je na obrazku a zajima me jestli to nechat opiskovat nebo radsi ne z duvodu poskozeni toho jehloveho loziska co je na te rucni brzde nebo to vzit jenom ocelovym kotoucem co je na vrtacku (vlkem) a cele to obrousit a vycistit, proplachnout
podle fotky co sem daval Mourl bych rekl ze ty jeho jsou opiskovane co je podle vas lepsi?

dalsi vec co me zajima je co vsechno je v te opravne sade za gumicky jestli tam je i ta "prachovka vacky" jak je na obrazku a kde a za kolik ste to kupovali

No teďka už to je asi pozdě ale já třmeny vždy si opískuju,ale nechávám je kompletní takže se bordel nedostane přímo do jehlovýho ložiska ani dovnitř kde je pístek. Hihi nikdy nebyl problém. Pak rozeberu na prvočinitele a udělám výměnu potřebnýho a buď nástřik barvou na třmeny nebo ozinkovat,komu jak je libo. Hlavně pískuju celý třmen

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 9:37   Citovat  

Hondik napsal:

Teď už bych to být tebou nechal spíš ošetřit chemicky když jsi to rozebral. Jak psal Jakub ... nerozebírat pře pískováním.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:32   Citovat  

Jakub Erben napsal:
No teďka už to je asi pozdě ale já třmeny vždy si opískuju,ale nechávám je kompletní takže se bordel nedostane přímo do jehlovýho ložiska ani dovnitř kde je pístek. Hihi nikdy nebyl problém. Pak rozeberu na prvočinitele a udělám výměnu potřebnýho a buď nástřik barvou na třmeny nebo ozinkovat,komu jak je libo. Hlavně pískuju celý třmen

no moje predni brzdice jsou opiskovane komplet cele po rozebrani i ten vnitrek kde chodi pistek a bylo mi receno ve firme Bekas co se tim tady u nas zabyva ze se to tak normalne dela a ono to funguje nikde nic netece a chodi to paradne zatim zaden problem

CRXMANN napsal:
Teď už bych to být tebou nechal spíš ošetřit chemicky když jsi to rozebral

chemicky myslis jak ze to mam ponorit do odrezovace a nechat vyluhovat? nebo nico jineho?
zatim je to cele odmastene a vymyte arvou

performance je teď offline  performance
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 16:28   Citovat  

Kludne to daj opieskovať, zasuň dnu iba piestik a tú vačku na ručnú brzdu a môžeš pieskovať...

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 17:55   Citovat  

Hondik napsal:
chemicky myslis jak ze to mam ponorit do odrezovace a nechat vyluhovat? nebo nico jineho?
zatim je to cele odmastene a vymyte arvou

No jo ,ale je rozdíl pískovat přední a zadní. v předních třmenech není nic jen pístek ,vnitřní gumka a prachovka. Takže pískování tomu nevadí. Jenže zadní je už prblém je tam to jehlové ložisko v ručce a pod pístkem dlší malinké součástky a těm by asi vadil ten písek. A Mourl to nepískoval ,ale na rozbrušku dal ten hrnkový ocelák a tím to obrousil. Já jsem třeba přední pískoval a byly komplet rozebrané ,ale zadní jsem dělal taky fryčkou a tímhle a šlo to dobře. I Ninja říkal že zadní je lepší nerozebírat když jdou na tryskání

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 18:26   Citovat  

Ale veď na zadných nie je problém nasadiť prachovku a vačku + osadiť dnu piestik aj bez tých drobností pod ním Úsměv a Krásne pieskuješ, ja som to tak robil aj kamarát a absolútne bez problémov Úsměv
A lepšie opieskovať ako kefovať, kefou len zaleštíš hrdzu a farba na vyleštenom kove tiež moc dobre nedrží.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 19:24   Citovat  

optimas napsal:
No jo ,ale je rozdíl pískovat přední a zadní. v předních třmenech není nic jen pístek ,vnitřní gumka a prachovka. Takže pískování tomu nevadí. Jenže zadní je už prblém je tam to jehlové ložisko v ručce a pod pístkem dlší malinké součástky a těm by asi vadil ten písek. A Mourl to nepískoval ,ale na rozbrušku dal ten hrnkový ocelák a tím to obrousil. Já jsem třeba přední pískoval a byly komplet rozebrané ,ale zadní jsem dělal taky fryčkou a tímhle a šlo to dobře. I Ninja říkal že zadní je lepší nerozebírat když jdou na tryskání

no je pravda ze predni sou jednodussi vytahne se pistek a tim to konci ale vzadu toho je vice a je to nachylne zatim sem to rozebral na soucastky vymyl obrousil a necham to tak a jenom to natru koupim opravnou sadu a bude klid diky za rady je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 19:33   Citovat  

performance napsal:
Ale veď na zadných nie je problém nasadiť prachovku a vačku + osadiť dnu piestik aj bez tých drobností pod ním Úsměv a Krásne pieskuješ, ja som to tak robil aj kamarát a absolútne bez problémov Úsměv
A lepšie opieskovať ako kefovať, kefou len zaleštíš hrdzu a farba na vyleštenom kove tiež moc dobre nedrží.

Ale no táák. Já to dělal tím kartáčem na fryčku a rez šla dolů a krásně až na čistý kov. A nezapomeň ,že to není železo ,ale nějaká slitina takže to jde dolů velice dobře

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 23:29   Citovat  

Já to pískoval HaHaaa samozřejmně kompletní složené třmeny.Jenom odstrojené od vačky na ručku,pružiny na ručku atp. Jinak to chce zastrčit pístky a obalit zbytek (pokud je chcete ještě použít).Pak také na držácích ucpat ty pouzdra na vodící čepy. Já tím že jsem si to pískoval sám v práci, tak jsem si dával pozor abych zbytečně dlouho nemířil na těsnění.Zbytek okolo těsnění a co nepovolilo pískováním jsem dodělal buď kartáčem, nebo malým jehlovým pilníkem.
Pískování je asi nejlepší způsob přípravy pod lak, udělá takový hrubý povrch na který pak barva dobře chytá.Takže to co jsem třeba musel přejet ocelákem, jsem se pak ještě snažil "dopískovat".
Zase si myslím že to není potřeba zas tak prožívat, už jsem viděl pár třmenů jen tak na rychlo okartáčované a natřené Alkytonem, nebo Hammeritem a taky to drží.Takže když tam nějaké malé místo zůstane asi se nic neděje. kouř

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 21:36   Citovat  

Mel nekdo rozdelane zadni brzdy na MB6 a meril tam prumer tech pistku?
v EPC to maj jen jako celej trmen tak jestli to nekdo resil z ceho by se to dalo pouzit (ITR)????

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:24   Citovat  

Filda napsal:
Mel nekdo rozdelane zadni brzdy na MB6 a meril tam prumer tech pistku?
v EPC to maj jen jako celej trmen tak jestli to nekdo resil z ceho by se to dalo pouzit (ITR)????

zatim ne ale mam jedny na ceste a podle sefa (ninja) jsou stejne jak na CRX coz je 30mm

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:30   Citovat  

Hondik napsal:
zatim ne ale mam jedny na ceste a podle sefa (ninja) jsou stejne jak na CRX coz je 30mm

Hmm tot otazka. v e-catu jsem taky nasel 30mm
Dle EPC jsem ted nasel ze sada gumicek sedi s accordem. U accorda jsem nasel k temto gumickam pistky ktere sedi i s integrou coz by teda asi melo byt stejne. Ale s crx to teda nesedelo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:34   Citovat  

Hondik napsal:

a odkud to mas objednane?
Ted jsem se dival ze accord ma 34mm.
No dokonce nekdo psal v tomto tematu ze na anglanovy MC2 je 34mm

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:36   Citovat  

Taktiež mám na MC2 34mm vzadu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:39   Citovat  

Filda napsal:

no mam celou sadu od Zemiho z toho jeho VTi co tu prodava na dily ale ten prumer mi rikal Ninja ze to je stejne od roku 88 do 2000 takze az mi prijdou tak na ne juknu

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:51   Citovat  

Hondik napsal:
no mam celou sadu od Zemiho z toho jeho VTi co tu prodava na dily ale ten prumer mi rikal Ninja ze to je stejne od roku 88 do 2000 takze az mi prijdou tak na ne juknu

Mas aji predek?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 22:53   Citovat  

jo budu mit vsechny 4 jenom co to posle Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 23:01   Citovat  

Hondik napsal:
jo budu mit vsechny 4 jenom co to posle Úsměv

tak to prosim zmer vsechno Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 23:08   Citovat  

Filda napsal:
tak to prosim zmer vsechno Velmi šťastný

jj neboj jenom doufam ze to tu do vikendu bude Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 17:43   Citovat  

Filda napsal:

Ano to jsem asi já mám anglána r.v. 00 D14Z4 MB2 a vzadu má pístky o průměru 34mm a kupoval jsem to na MC2. Je to divný ,ale je to tak.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:09   Citovat  

uff, tak jsem si to tady cely procetl a odpoved nenasel Smutný takze delal jsem ted repas leveho predniho brzdice na CRX II. (protoze starej pistek se zaseknul a nesel rozchodit...) tak se chci zeptat jak je mozny, ze kdyz jsem sehnal pistek kterej je OK (absolutne bez koroze) sehnal jsem i novy gumicky (tu repasovaci sadu) a po slozeni tohoto vseho a po odvzdusneni mi to pres tento pistek prolina... Bueee takovy prace a zbytecne... co s tim? pri skladani jsem pistek i tu tenici gumicku maznul brzdovkou aby to lepe sedlo, to asi nebude ta chyba, ze?

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 10:34   Citovat  

mot napsal:
uff, tak jsem si to tady cely procetl a odpoved nenasel Smutný takze delal jsem ted repas leveho predniho brzdice na CRX II. (protoze starej pistek se zaseknul a nesel rozchodit...) tak se chci zeptat jak je mozny, ze kdyz jsem sehnal pistek kterej je OK (absolutne bez koroze) sehnal jsem i novy gumicky (tu repasovaci sadu) a po slozeni tohoto vseho a po odvzdusneni mi to pres tento pistek prolina... Bueee takovy prace a zbytecne... co s tim? pri skladani jsem pistek i tu tenici gumicku maznul brzdovkou aby to lepe sedlo, to asi nebude ta chyba, ze?
a nelepta brzdovka? jestli ti to nerozleptalo tu gumku, ael to zas by melo byt na to staveny ze:)) spis zda nekdo ten pistek nebrousil od koroze a pak ho prodal jako ok?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 11:01   Citovat  

Brnďa napsal:
a nelepta brzdovka? jestli ti to nerozleptalo tu gumku, ael to zas by melo byt na to staveny ze:)) spis zda nekdo ten pistek nebrousil od koroze a pak ho prodal jako ok?

no leptat by to nemelo, kdyz to ma prave tu brzdovku zadrzovat; a pistek obrusovanej nebude, vypadal OK (je to od kluku z Hondy) takze to bude cajk, ale jestli se ta gumka nemohla nejak prekroutit, treba spatnou montazi... protoze pri nasazovani me tam ten pistek sel nakrivo a az po castecnym natlaceni se srovnal...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 11:15   Citovat  

mot napsal:
no leptat by to nemelo, kdyz to ma prave tu brzdovku zadrzovat; a pistek obrusovanej nebude, vypadal OK (je to od kluku z Hondy) takze to bude cajk, ale jestli se ta gumka nemohla nejak prekroutit, treba spatnou montazi... protoze pri nasazovani me tam ten pistek sel nakrivo a az po castecnym natlaceni se srovnal...
aha tak mozna bude problem prave tam, ze se nekde zkroutila gumka a ted to tece

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 11:26   Citovat  

no kazdopadne to musim zase rozebrat (to by me az tak nevadilo) ale to ovzdusnovani zmatenej to se me vubec nechce delat Smutný takhle to byla uplne zbytecna prace, achjo Ble

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 15:07   Citovat  

mot napsal:
no kazdopadne to musim zase rozebrat (to by me az tak nevadilo) ale to ovzdusnovani zmatenej to se me vubec nechce delat Smutný takhle to byla uplne zbytecna prace, achjo Ble

nemas vyrezlej ten vnitrek? ja tam to mel pórovity sice na zadnich trmenech ale mel... pres ty pory to muze prolinat?? nevim jen domnenka. az to rozdelas tak se poradne podivej rez je prevít

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 16:33   Citovat  

Gumky se mají natřít silikonovou vazelínou je to i v manuálu a možná se ti skřípla při nasazování ta prachovka a zalezla tam kde neměla a teď to tam prolíná. Já když jsem to nasazoval tak po nasasení jsem ten pístek vytlačil co nejvíc aby se ta prachovka natáhla a baterkou zkontroloval jestli není nikde ta prachovka moc zalezlá dovnitř.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Repase zadních třmenů
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina