Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
O garančkách a výměnách oleje v servisech...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 0:13   Citovat  

Zdravím všechny Hondaře...

Včera jsem měl jednu zkušenost - jel jsem s motorkou (Hondou) do servisu na garančku - resp. výměnu oleje a filtrů do jednoho "nejmenovaného" Honda servisu v Praze (aby to nebyla reklama)... Honda

Po cca 2 hodinách vyčkávání jsem dostal fakturu na cca 2 tisíce korun a mohl jsem odjet. tudy
Tak jsem si pak tak nějak říkal, že to mohla být taky jednoduše vydělaná "dvojka" tomu servisu - či mechanikovi.
Většina z nás je pouhým spotřebitelem a laikem a ani nepoznáme zda olej byl skutečně vyměněn nebo vaši motorku (či auto) v servisu jen odstavili na dobu nezbytnou (nebo vyměnili jen polovinu oleje, který poté naředili s novým) a pak vám vystaví fakturu! A my v dobré víře doufáme a věříme, že tomu tak skutečně je... kuky kuk

To je jak když jste večer někde v klubu nebo na diskotéce, objednáte si třeba Mojito (ve kterém má být dle norem 0,06 ml Havany) a vy dostanete ve skutečnosti jen led s mátou, limetami a střikem toho bílého rumu jen pro chuť, kterou stejně limety a třtinový cukr přebije a vy to stejně nepoznáte a říkáte si, jaké že to máte skvělé "Mochíto" Ble

Co si o tom myslíte? Napadla mě jediná varianta - stát si za tím, že chci být u každé garančky (ať je to s autem nebo motorkou) osobně? Jaká je praxe? Lze to? To musejí být asi v servisech nadšení co? Jak to děláte vy?
Samozřejmě mě ještě napadla varianta - že si olej můžeme vyměnit sami, atd... Ale v případě nových vozů se musí k originálnímu servisu hlavně kvůli záruce a vyplněné servisní knížce.
Cooo???
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 0:51   Citovat  

to skoro vypadá, že se někdo probudil po 20ti letech do reality Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 0:59   Citovat  

Jako brat to takhle, tak si ani nemuzes s klidem objednat jidlo v restauraci (co kdyz si treba kuchar kychnul do tvyho rizku Velmi šťastný ). Myslim, ze u garancky te jen tak stat nenechaji, ale muzes se zkusit zeptat. Od kontroly toho, aby mechanici nekradli, je tam jejich sef a pokud je tenhle Honda servis solidni firma, tak urcite nenecha typky, aby tam nejak ochcavali garancky.
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 5:20   Citovat  

kdyz si pujdes koupit novou lednicku tak ti mozna prodejce vymeni novy motor za stary a treba v restauraci ti misto kureciho rizku udelaji rizek kocici Velmi šťastný to je zas tema , kdyz bude chtit nekdo ojebavat takovymhle zpusobem tak to stejne udela ale jenom do doby nez se na to prijde, pak bude sedet na pracaku
   Návrat  
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 9:52   Citovat  

Buchtak napsal:
Jako brat to takhle, tak si ani nemuzes s klidem objednat jidlo v restauraci (co kdyz si treba kuchar kychnul do tvyho rizku Velmi šťastný ). Myslim, ze u garancky te jen tak stat nenechaji, ale muzes se zkusit zeptat. Od kontroly toho, aby mechanici nekradli, je tam jejich sef a pokud je tenhle Honda servis solidni firma, tak urcite nenecha typky, aby tam nejak ochcavali garancky.

horší je, když jim to šéf nařídí ... to snad ne
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 10:32   Citovat  

Danny napsal:

to sem slyšel od svého dobrého kamaráda.. to snad ne ze servisu odešel
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 10:52   Citovat  

ja si zazadala o pritomnost v garazi a pustili me tam =)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 10:59   Citovat  

mystique napsal:
ja si zazadala o pritomnost v garazi a pustili me tam =)

A celou tu dobu jsi jako stála u toho auta jo? Velmi šťastný
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 11:09   Citovat  

Danny napsal:

Tak to potom neni sef, ale prachsprostej zlodej, kterej spini jmeno Hondy... :/
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 12:06   Citovat  

PK81 napsal:
A celou tu dobu jsi jako stála u toho auta jo? Velmi šťastný

je to tvůj majetek, takže ty můžeš být u všech věcí co se na autě dělají. to je první možnost-pohlídat si to. druhá je ta, že si olej a věci okolo poservisuješ sám a pak na garančky jezdíš jen kuli okouknutí a vyplnění servisky. tak to děláme doma přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 12:12   Citovat  

gear napsal:
je to tvůj majetek, takže ty můžeš být u všech věcí co se na autě dělají. to je první možnost-pohlídat si to. druhá je ta, že si olej a věci okolo poservisuješ sám a pak na garančky jezdíš jen kuli okouknutí a vyplnění servisky. tak to děláme doma přátele

No až budu mít před sebou první garančku u Civica - tak si určitě koupím vlastní olej (platit několikasetprocentní marži ze jejich sudový olej fakt nebudu) a pozeptám se jestli u toho budu moci být...

Ale už teď vidím ten jejich nasranej výraz naštvanej to snad ne to mi hlava nebere
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 12:14   Citovat  

PK81 napsal:
No až budu mít před sebou první garančku u Civica - tak si určitě koupím vlastní olej (platit několikasetprocentní marži ze jejich sudový olej fakt nebudu) a pozeptám se jestli u toho budu moci být...

Ale už teď vidím ten jejich nasranej výraz naštvanej to snad ne to mi hlava nebere

Pustí tě k autu na 100%, ale jak se budou tvářit na dovezený olej, to nevím to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2010 , 23:29   Citovat  

Přivezl si někdo z vás na garančku auta (nového v rámci Honda záruky) - svůj vlastní olej?
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 10:04   Citovat  

gear napsal:
Pustí tě k autu na 100%, ale jak se budou tvářit na dovezený olej, to nevím to mi hlava nebere

nevím jaké mají pojištění ale z reálu vím, jaké jsou problémy, když zákazník očumující své auto na dílně uklouznul na dlaždičkách po malé olejové skvrnce a vyvrknul si kotník - je to potom pro ten servis slušná palba tak s enedivte že se na to poustení na dílnu staví dost nepříjemně. ono totiž i kdyby vám dali podepsat že tam jdete na vlatsní zodpovednost tak trosku sikovný právník to v případě problému obrátí proti servisu..

Každopádně sem zastánce toho aby si lidi pokud mají zájem u auta stáli a videl co se dělá, jen vím jaký je to případný problém pro provozovatele..
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 10:09   Citovat  

Trošku offtopic , ale s kolegou jsme byli v NL a měnil zadní destičky ve značkovém servise SAABu. Tak nějak samo vyplynulo, že jsme byli celou dobu u opravy a ještě si pokecal s mechanikem. Když jsem se kolegy ptal, tak říkal, že to tam je samozřejmost a nikdo to neřeší. Pak jeli ještě se šéfem dílny na projížďku a bylo hotovo. S místními servisy zkušenost nemám a ani nechci mít...
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 10:31   Citovat  

PK81 napsal:
Přivezl si někdo z vás na garančku auta (nového v rámci Honda záruky) - svůj vlastní olej?
na garancku myslim ze to bude podobne jako kdys pojedes treba na vymenu oleje se svym, proste ti daj trebA 50% prirazku za praci OK
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 14:45   Citovat  

PK81 napsal:

ja to delam taky tak kdyz jdu do restaurace beru si vlastni maso a brambory a chci jen at mi to tam osmazi prece jim nebudu davat penize za drahy maso kdyz v tescku ho mam za par korun. Velmi šťastný Velmi šťastný

kdyz na to nemas tak tam nejezdi !!!!! jak jsem psal v jinem topicu dnes uz nemusis jezdit do znackoveho servisu aby ti uznali zaruku tak jezdi jinam a mas to

ja tez NIKDY nedelam z dilu zakaznika jak se pak budu dohadovat kdyz se neco rozbije? to byl vas olej je to vase chyba .....ale nee olej byl kvalitni vy jste to spatne udelali ....kravina.

zkus do ty restarace prinest vlastni rizek a uvidis sam.
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 14:50   Citovat  

skritek napsal:
ja to delam taky tak kdyz jdu do restaurace beru si vlastni maso a brambory a chci jen at mi to tam osmazi prece jim nebudu davat penize za drahy maso kdyz v tescku ho mam za par korun. Velmi šťastný Velmi šťastný

kdyz na to nemas tak tam nejezdi !!!!! jak jsem psal v jinem topicu dnes uz nemusis jezdit do znackoveho servisu aby ti uznali zaruku tak jezdi jinam a mas to

ja tez NIKDY nedelam z dilu zakaznika jak se pak budu dohadovat kdyz se neco rozbije? to byl vas olej je to vase chyba .....ale nee olej byl kvalitni vy jste to spatne udelali ....kravina.

presne tak OK
   Návrat  
doktorhonda je teď offline  doktorhonda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 14:55   Citovat  

skritek napsal:

Přesně tak do hospody se pivo taky nenosí kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 16:06   Citovat  

skritek napsal:

děkuji za vysvětlení... Lépe to už nešlo... Jdu si koupit do obchodu velké kladivo a vymlátím si tím ty blbé nápady z hlavy! naštvanej
papa
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 16:21   Citovat  

PK81 napsal:
děkuji za vysvětlení... Lépe to už nešlo... Jdu si koupit do obchodu velké kladivo a vymlátím si tím ty blbé nápady z hlavy! naštvanej
papa

On to zas tak blbej napad neni.Ja si radeji vsechny takoveto veci delam sam a olej,brzdy atd si za dane prachy koupim daleko kvalitnejsi,takze na ne meetallll :chichi: papa
Ale zase neco se neda sehnat (lanovod parkovacky) a treba nektere podvozkove dily,loziska atd. si koupim origo Honda
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 16:25   Citovat  

Nevím, auta co jsem zatím měl nevyžadovala přítomnost v origo servisu - nebyla v záruce, tudíž jezdím k ověřeným soukromníkům, kteří si nemohou špatnou pověst dovolit - resp. když mi nedávno bylo něco opraveno a domnívali jsme se, že to nejmenovaný doktor udělal špatně, ale že to ani tak nevadí, že to prostě necháme překontrolovat jinde, do pár vteřin stálo už auto na jeho kanálu a dělalo se na něm... opraveno to bylo dobře, problém byl v něčem trochu ještě jiném... pochybuju, že by se tohle stalo v orig. servise...

od H kupuji pouze náhradní díly, naposled to byly orig. pružiny. Honda Lipex Česká Lípa, přístup byl fajn. Ovšem třeba mému tátovi signalizovala lambda chybu, takže to bylo na diagnostice u nich. Pak po jejich diagnóze byla měněna lambda. Problém přetrval. Nakonec se zjistilo, že obě lambdy jsou ok a problém je někde v kabelu či co. Samozřejmě to mohlo být technikem, který tam už dávno není, ale tak jako tak. Tohle by se stávat nemělo. Tudíž orig. servis neznamená 100% kvalitu. Je to jen servis akorát s logem které, je i na autě kterým jezdíme.

takže spíš než jezdit do orig. servisů spíš doporučuji regionální soukromé servisy a mechaniky, kteří jsou na klientech závislí více, než nějaký velký originální servis, který má navíc předražené oleje atd.

Pro srovnání 5l Shell Helix Ultra - 950Kč pochybuju, že bych se při servisce v Hondě dostal pod 2,5 tis. Kč za olej a ještě bych neměl jistotu, že je opravu vyměněn...

PS.: jedna zkušenost by byla s Nissan Praha - výměna antény, neochota až na strop, přijeďtě si pro auto na 5tou, přijedu na pátou, odjíždím po čekání v 18:15... očekávaná cena 2000 Kč.... reálná 3700Kč.... platilo se 2200 Kč (viz. zákon) zbytek si musel pan zaměstnanec doplatit ze svého... tvářil se u toho samozřejmě děsně kysele.... njn, když si někdo neumí zjistit cenu náhradního dílu...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 17:16   Citovat  

PK81 napsal:

Prijel jsem na Jarov, vytahl na ne svoje desticky, olej a rekl mi, ze to nejde, ze museji dat svoje veci, tak jsem rekl, dekuji a navzdy nashledanou a od te doby jsem jezdil na Chodov, kam jsem si vozil svoje desticky a svoje oleje jak na garancku, tak mimo ni. Zaruka platila stale. Pak mi technik potvrdil, ze zaruka plati i kdyz auto budu servisovat mimo servis Honda, kdyz budu mit vse podle servisky, ale jelikoz mam ten servis 2km od domu, tak jsem jezdil tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 17:44   Citovat  

bordel napsal:
Prijel jsem na Jarov, vytahl na ne svoje desticky, olej a rekl mi, ze to nejde, ze museji dat svoje veci, tak jsem rekl, dekuji a navzdy nashledanou a od te doby jsem jezdil na Chodov, kam jsem si vozil svoje desticky a svoje oleje jak na garancku, tak mimo ni. Zaruka platila stale. Pak mi technik potvrdil, ze zaruka plati i kdyz auto budu servisovat mimo servis Honda, kdyz budu mit vse podle servisky, ale jelikoz mam ten servis 2km od domu, tak jsem jezdil tam.

Na Honda Chodov??? Já to tam mám taky kousek - tam jsem své auto kupoval i mám v plánu jet na garančku! přátele

Na kolik tě teda vyšla garančka se vším všudy (i s svým olejem)?
   Návrat  
PHonzejk je teď offline  PHonzejk
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 18:01   Citovat  

PK81 napsal:
Na Honda Chodov??? Já to tam mám taky kousek - tam jsem své auto kupoval i mám v plánu jet na garančku! přátele

Na kolik tě teda vyšla garančka se vším všudy (i s svým olejem)?

Já byl v dubnu na Honda Chodov na 1.garančce s Jazzem. Celkem cena 6.200,- včetně oleje. Za olej Helix Ultra 5X40 si učtovali 1600,- ( 4 litry ).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 18:02   Citovat  

PHonzejk napsal:
Já byl v dubnu na Honda Chodov na 1.garančce s Jazzem. Celkem cena 6.200,- včetně oleje. Za olej Helix Ultra 5X40 si učtovali 1600,- ( 4 litry ).

Super! To jsou přesně informace, které jsem hledal a chtěl... díky přátele

Co bylo zbytek? tj. 4.600kč? cože cože ?

(práce, filtry,...)
   Návrat  
PHonzejk je teď offline  PHonzejk
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 18:06   Citovat  

PK81 napsal:
Super! To jsou přesně informace, které jsem hledal a chtěl... díky přátele

Co bylo zbytek? tj. 4.600kč? cože cože ?

(práce, filtry,...)

Kopie faktury v SZ
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 18:11   Citovat  

PHonzejk napsal:
Kopie faktury v SZ

Děkuji... Levnější budou asi jedině nějaké mimopražské Honda servisy... Nápad je tu!
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 19:52   Citovat  

PK81 napsal:
Děkuji... Levnější budou asi jedině nějaké mimopražské Honda servisy... Nápad je tu!

Lidi si pochvaluji Pribram, ale pokud si mam vybrat, zda jet hodinu z Prahy do Pribramy, hodinu zpet, tak si vyberu chodom ktery mam 4minuty tam a 4 zpet...

Mam nekde faktury, ale jsou to normalni castky, tusim, ze jsme to probidali na 8g foru
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 20:06   Citovat  

bordel napsal:
Lidi si pochvaluji Pribram, a....

S největší pravděpodobností se schyluje k velmi zajímavé spolupráci ............. Honda
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
O garančkách a výměnách oleje v servisech...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina