Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Strana 40 z 102
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2010 , 21:07   Citovat  

Dnes Praha -> Polna -> Praha

267 km
Prumerna 7.7 / 100
Hazim rukavici do ringu Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2010 , 23:26   Citovat  

Já minulý víkend, Honda Civic 5D, 1.8 benzín, Top Speed 222km/h, Německá dálnice, Konstanz » Jettingen (= 141km za 55 minut) Mrk
Průměrná spotřeba 10 litrů / 100km kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 1:09   Citovat  

Tak jsem dnes poprvé počítal spotřebu - tankováno na stejném stojanu úplně do plna, do benzínu jsem přidal aditivaci od Millers oil. Na 44l najeto 740km, tedy 5.95/100 ... auto C7G 1.6vtec. Já jezdím celkem rozumně, ale semtam to rád pořádně roztáhnu do 5000ot. a přítelkyně jezdí úplně zběsile (pomalu opak eko jízdy), takže myslím, že při opravdu eko jízdě není problém se držet kolem 5/100, jsem zvědavý, jak dopadne druhá nádrž.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 12:09   Citovat  

PK81 napsal:
Já minulý víkend, Honda Civic 5D, 1.8 benzín, Top Speed 222km/h, Německá dálnice, Konstanz » Jettingen (= 141km za 55 minut) Mrk
Průměrná spotřeba 10 litrů / 100km kouř

Ja teda nevim, ale nechce se mi verit, ze pri prumerny rychlosti kolem 150kmh to zere jen 10 liru...
Nebo to je spotreba na celou nadrz, kdy jsi jel jednou takto?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 12:14   Citovat  

bordel napsal:
Ja teda nevim, ale nechce se mi verit, ze pri prumerny rychlosti vyssi kolem 150kmh to zere jen 10 liru...

Hele Dane, ono to auto tolik neřeze, když už jen rychlost udržuješ, největší spotřebu máš, když se "na tu rychlost dostáváš", tzn. že potřebuješ energii, pokud už jen držíš polohu plynu, tak tam tolik nežere. ...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 14:10   Citovat  

M@jk napsal:
Hele Dane, ono to auto tolik neřeze, když už jen rychlost udržuješ, největší spotřebu máš, když se "na tu rychlost dostáváš", tzn. že potřebuješ energii, pokud už jen držíš polohu plynu, tak tam tolik nežere. ...

Ale i tak letis sto pade, navic pise top 222kmh, cili to nebylo o tom, ze by to rozjel na 150 a pak to jen udrzoval na spotrebu do/z kopce. Ono prumer presneji 154kmh je dost velkej...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 16:10   Citovat  

bordel napsal:
Ja teda nevim, ale nechce se mi verit, ze pri prumerny rychlosti kolem 150kmh to zere jen 10 liru...

No jde o to, že pár minut zabral výjezd z města... Na dálnici jsem jel většinou kolem 200km/h - jenže častokrát musíš zpomalovat kvůli lidem, kteří ti tam vjedou, atd... No a když jsem jel takhle, tak to holt prostě papalo...

Top speed mám nahraný mobilem - zde je záznam z jízdy Úsměv
tudy odkaz

P.S.Mimochodem to video také končí tím, že jsem musel dupnout na brzdy, protože mi tam nějaký vůl vjel... Takže jsem už přes 222km/h nedostal...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 17:14   Citovat  

PK81 napsal:
No jde o to, že pár minut zabral výjezd z města... Na dálnici jsem jel většinou kolem 200km/h - jenže častokrát musíš zpomalovat kvůli lidem, kteří ti tam vjedou, atd... No a když jsem jel takhle, tak to holt prostě papalo...

tudy odkaz

P.S.Mimochodem to video také končí tím, že jsem musel dupnout na brzdy, protože mi tam nějaký vůl vjel... Takže jsem už přes 222km/h nedostal...

Tohle znam taky, ono to ani pres to Nemecko nejde. Ja jsem mel rekord prumernych 147 km/h kdyz jsem jel 980 km (Lux- Breclavsko), tzn. "jelo to" HaHaaa . Vyrazeli jsme nejak ve 14 hod. a dojezd v noci, kdyz to slo tak +- 200, byla v tom i skoro hodina posunovani v zacpe tradicne u Sinsheimu. Rychleji to jde jenom kdybych jel jako idiot bez ohledu na provoz a to s rodinou v aute ani kdyz jedu sam teda nedelam. Bylo by to mozna i vic, ale nechavam vyjet motor kvuli turbu a tech par minut stani s nulovou rychlosti se na tom taky podepise Velmi šťastný Jinak na min stovkach km a ne na tisicovce zvlast pres noc se da udelat prumer urcite vyssi.
Tu maximalku si zjisti radsi z GPS, mozne se budes divit jak ti padne dolu Úsměv a spotrebu pouhych 10/100 s benzinem a zvlast s obsahem 1,8 pri techhle rychlostech taky nechapu, ono jde hodne o nastaveni vypoctu- jak to vlastne meris. Ale je mi to osobne jedno, vsak ti to preju přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 17:48   Citovat  

Bully napsal:
Tu maximalku si zjisti radsi z GPS, mozne se budes divit jak ti padne dolu Úsměv a spotrebu pouhych 10/100 s benzinem a zvlast s obsahem 1,8 pri techhle rychlostech taky nechapu, ono jde hodne o nastaveni vypoctu- jak to vlastne meris. Ale je mi to osobne jedno, vsak ti to preju přátele

No, je mi jasný, že reálná rychlost bude asi trochu níže...

Co je divného na spotřebě 10/100 při těhle rychlostech? cože cože ?
   Návrat  
lukes je teď offline  lukes
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 18:20   Citovat  

Já s C6G 1.4 66kW spotřeba 6,58 litru, ve městě asi 40% 50km/h a mimo asi 60% 120km/h. Jsem spokojen.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 19:43   Citovat  

PK81 napsal:
No, je mi jasný, že reálná rychlost bude asi trochu níže...

Co je divného na spotřebě 10/100 při těhle rychlostech? cože cože ?

Pri tehle rychosti bys tedy mel ujet cca 500-600km na nadrz, nechce se mi verit, ze bys dojel z Prahy do Brna a zpet.
Mel jsem 2.0 CTR8 a pri Diamond Race jsme meli spotrebu kolem 17ti litru a to jsme nejeli zdaleka porad plnej a na dalnici zadne Topspeed
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 17:42   Citovat  

dneska olomouc a z5, p4g 2,2vtec, 650km, a v nadrzi jeste neco majinko je .. pocitam teda 52/6,5=8. gut ne?? normalne to mivam za 10-12 Hihi
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 22:47   Citovat  

happy napsal:
dneska olomouc a z5, p4g 2,2vtec, 650km, a v nadrzi jeste neco majinko je .. pocitam teda 52/6,5=8. gut ne?? normalne to mivam za 10-12 Hihi

Dobře ty VTECere je to dobrý přátele
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 22:51   Citovat  

doufám že někdy natankuju plnou Velmi šťastný abych se s váma mohl podělit o tuhle informaci HaHaaa .... jedině až pojedu na Honda Y
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 7:33   Citovat  

PK81 napsal:

tudy odkaz

On ti tam zadny VUL nevjel! Tam je doporucena 130 a ty ze jedes takhle rychle nikoho nezajima. Proste ty mas mit odhad a kdyz vidis, ze nekdo nekoho dohani resp. bude chtit predjizdet, tak sam mas spomalit - tam nejsi v Cechach.., ze jedes ty a vsichni uhnete---

Kolikrat vidim, ze lidi spomalujou s 250 na 120 kdyz predjizdi kdokoliv kamion a ten zabrzdi - necha si odstup 20m a pak zas to okouri a ani se neotoci kdo ze mu to tam vjel. Proste tolerance a vychovanost. A ne jak u Nas ze mu musis hned ukazovat tim ze se prilepis na zadek a ukazujes mu plechama, ze si jel rychle.

PS: kdyz zpusobis nehodu a POLIZEI Velmi šťastný ti tam zjisti, ze si jel vic jak 130, tak se s tebou uz nikdo nebavi a vse ti jde na krk.

Takze panove v Nemecku se chovat na dalnicich slusne a nedelat ostudu. Tim nemyslim zrovna tebe, ale podle toho jak si to napsal, tak nejsem daleko od pravdy Smutný ..

A zkrz spotrebu: to ti ukazoval PP ne?
   Návrat  
MEIF je teď offline  MEIF
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 7:53   Citovat  

D16Y7 C6Gcoupé s kontrolkou motoru (špatnou lambdou) dlouhodobě 40l/500km
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 9:37   Citovat  

M@jk napsal:
Dobře ty VTECere je to dobrý přátele

to jsem moc vtecar nebyl pořádnej výtlem dnesnim tankovanim potvrzeno ... 52/6,6=7,88/100. priste zkusim pokorit metu 7,5/100. myslim zeby to mohlo jit. s tou prevodovkou z 2,0i se to pri 120km/h prevaluje na 5tce nekde na urovni 3.500rpm...

kazdopadne nalit pri dnesnich cenach 1.800 do nadrze je docela sodovecka Smutný
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 11:10   Citovat  

rotker napsal:
Taky jezdím pořád lehce pod 10/100 Se stydím(eko jízdou HaHaaa )

taky jsem vetsinou mezi 10-11
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 11:19   Citovat  

VlastaFR napsal:

Taky bych se přikláněl k číslíčkům na PP, 10/100km při 222kmh mi přijde sakra málo, když po Praze jezdí s "využíváním potencíálu auta" za 8 to mi hlava nebere

jinak abych nekecal do prázdna-poslední dvě nádrže, jedna 401km a druhá 425km - 21 a 22,38l nabráno, spotřeby 5,24 a 5,27 l/100km... takže kdybych z těch dvou tankování udělal jedno, najel bych 826km na 43,38l... slušný dojezd na nádrž (45l) je to dobrý
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 11:38   Citovat  

no jeste takhle.. Ja sem si pritach auto od Stuttgartu a jelo se porad po dalnici az do Liberce -

V De nadrz plna a u me ve Velkomeste dotankovano - spotreba vypocitana na 7,1L

Dalnice sme pod 130 nesli, obcas i 150-170, aby sme nebrzdili provoz v Nemecku Velmi šťastný

Ty spotrebe sme nemohli uverit. 2x prepocitano Úsměv a bylo tomu opravdu tak je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 16:10   Citovat  

VlastaFR napsal:
On ti tam zadny VUL nevjel! Tam je doporucena 130 a ty ze jedes takhle rychle nikoho nezajima. Proste ty mas mit odhad a kdyz vidis, ze nekdo nekoho dohani resp. bude chtit predjizdet, tak sam mas spomalit - tam nejsi v Cechach.., ze jedes ty a vsichni uhnete---
Kolikrat vidim, ze lidi spomalujou s 250 na 120 kdyz predjizdi kdokoliv kamion a ten zabrzdi - necha si odstup 20m a pak zas to okouri a ani se neotoci kdo ze mu to tam vjel. Proste tolerance a vychovanost. A ne jak u Nas ze mu musis hned ukazovat tim ze se prilepis na zadek a ukazujes mu plechama, ze si jel rychle.
PS: kdyz zpusobis nehodu a POLIZEI Velmi šťastný ti tam zjisti, ze si jel vic jak 130, tak se s tebou uz nikdo nebavi a vse ti jde na krk.
Takze panove v Nemecku se chovat na dalnicich slusne a nedelat ostudu. Tim nemyslim zrovna tebe, ale podle toho jak si to napsal, tak nejsem daleko od pravdy Smutný ..

Promiň, ale podle toho co píšeš vůbec neznáš silniční pravidla na Německých dálnicích. Mám příbuzné i blízké rodinné členy v Německu a konkrétně něco o tom vím...
1) rychlost na Německých dálnicích není omezena! Existují pouze doporučené rychlosti (při rozdvojování dálnic, před odbočkami, nebo při prudkých zatáčkách po dálnici - zvlášť při mokré vozovce)
2) ten důvod zpomalení a nechání si odstupu není z důvodu nějakého tolerantsví či vychovanosti - to je opět další zákon - musíš dodržovat odstup. Při najíždění na auto zezadu opět hrozí hustá pokuta, a předjíždět zprava se také nesmí!

Nyní se vrátím k tomu tématu. Jezdil jsem tam rychle, po předjetí pomalejšího vozu jsem se opět zařadil do vedlejšího pruhu. Levý (nejrychlejší pruh) se v Německu opravdu používá jen na předjíždění. Jenže opravdu kolikrát narazíš na "vola" (bez urážky), který prostě nepospíchá, ale ani se do levého zrcátka nepodívá a klidně si tam vjede. A to se nestalo jen mě, ale spoustu dalším BWM, AUDI a MERCEDESŮM, kteří mě ještě ve větší rychlosti předjížděli! Tak mi prosím nepiš, že jsem nevychovanec a silniční pirát... Díky svatoušek
přátele

P.S.Mluvil jsem o tomhle tématu konkrétně s jedním Němcem a ten mi říkal, že je blbé, že nemám na Hondě Civic xenony - že oni jsou zvyklí, že když v dáli ve zpětném zrcátku vidí modré světla (xenony), tak to většinou bývá rychlé auto a vrací se z nejrychlejšího pruhu zpět rychleji... A když viděli nějakou "obyčejnou" modrou Hondu s normálními světly, tak holt nespěchali... kiss me
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 16:14   Citovat  

gear napsal:
Taky bych se přikláněl k číslíčkům na PP, 10/100km při 222kmh mi přijde sakra málo, když po Praze jezdí s "využíváním potencíálu auta" za 8 to mi hlava nebere

jinak abych nekecal do prázdna-poslední dvě nádrže, jedna 401km a druhá 425km - 21 a 22,38l nabráno, spotřeby 5,24 a 5,27 l/100km... takže kdybych z těch dvou tankování udělal jedno, najel bych 826km na 43,38l... slušný dojezd na nádrž (45l) je to dobrý

Koukám, že se tady "hodně chytá za slova" Se stydím

Těch 222km/h jsem udělal jen jednou, tj. maximálka... Zbytek cesty se také jelo rychle, ale pohybovalo se to mezi 160-200km/h (občas krátce přes 200, ale pak zase méně) - proto ta průměrka...
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 17:10   Citovat  

PK81 napsal:
Koukám, že se tady "hodně chytá za slova" Se stydím

Těch 222km/h jsem udělal jen jednou, tj. maximálka... Zbytek cesty se také jelo rychle, ale pohybovalo se to mezi 160-200km/h (občas krátce přes 200, ale pak zase méně) - proto ta průměrka...

to bylo maličký rýpnutí Se stydím

ale stejně viď, při průměru přes 150km/h mít 10/100... fakt to je málo Úsměv a s těma xenonama to je pravda... jen v čechách je to asi nějak jedno Velmi šťastný tady prostě neuhne nikdo Velmi šťastný
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 19:17   Citovat  

PK81: za deste nebo pri zhorsenych povetrnostnich podminkach je rychlost v Nemecku striktne omezena na 110 (coz treba v CR neni), tzn. NENI doporucena ale je prikazana. Ono je tech ruznych pravidel vic, ale nema cenu tady vsechna jmenovat, stejne bych si na vsecky nevzpomnel Velmi šťastný Xenony ti jinak nepomuzou, ja treba s relativne velkym Acco nemam problem ze by mi nekdo schvalne neuhnul- kdyz ma kam, samozrejme. Tady rozhoduje spis psychologie vyssi tridy vozidla nez namodrale svetlo, uz jsem o tom kamsi i psal, bylo to z nejake nemecke studie. Daleko vic lidi uhnou Mondeu nez 2x tak vykonnemu hot hatchi. Xenony vozi na "zapade" jako priplatkovou vybavu kdejake Polo a naopak fura vykonnych vozu stredni tridy je nema, tady to proste neni vstupenkou do nejakeho VIP klubu Velmi šťastný a stejne tak si je tu nikdo nemontuje jako nelegalni kit, snad jenom "tuzeri" na stare Kadety, Corrada, ( Honda Civic :twisted: ) apod.
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 19:29   Citovat  

tak ja ted mela s A7G 2.4 benzin spotrebu na celou nadrz 14.5L/100km =DDDDDd
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 19:34   Citovat  

mystique napsal:

pořádnej výtlem pirátka! VTEC je to dobrý
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 20:14   Citovat  

mystique napsal:

za tohle tě asi zdejší majitelé 2,4 nepochválí Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 20:30   Citovat  

mystique napsal:

Konečně pořádný jezdec, co se na to nebojí šlápnout je to dobrý a není moralistou ostatním...
Hihi
   Návrat  
Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 20:32   Citovat  

mystique napsal:

Tak ta spotřeba odpovídá zhruba dvěma cihlám na plynu. Hihi Se stydím VTEC
   Návrat