Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem prevodovka S4C,lozisko ,EK4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 2:21   Citovat  

performance napsal:
Hmmm no prejavuje sa to podobne, len ten zvuk je odlišný, spravím video, potom môžeš aj ty porovnať Úsměv
Ešte čo ma tak napadlo...niekedy pri rozbehu to tak sekundu nie je počuť, ale po zvýšení otáčok (alebo úplnom pustení spojky) sa to zrazu ozve a už to šramotí Úsměv Ako keby tam niečo ostalo prilepené na chvíľu a potom sa to uvoľnilo...

V každom prípade prevodovka S9B sa tak ľahko nezháňa a navyše radšej tam vymením nejaké ložisko ako kúpiť jazdenú, ktorá môže robiť to isté... Rýchlostí sa radia bez problémov aj pri 8500ot/min...Prevodovka má novú náplň MTF3 olej.
dovolim si tak na 95 % tvrdit že je to vadne to ložisko co je na te hřídeli ke spojce, dělám prevodvky do suzuk a todle je uplne normalni jev....rozeber ji neboj se toho
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
performance je teď offline  performance
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 15:42   Citovat  

Tak tu je to video, dlhé, nudné, točené mobilom, ale pri dostatočnej hlasitosti je ten zvuk počuť.
Počuť to hlavne pri podraďovaní,zaujímavé, že tie zvuky vydáva aj pri vymačknutej spojky za jazdy a zaradenej rýchlosti, ale hneď po vyradení ticho Úsměv
No posúďte sami, poraďte.. vďaka:
tudy odkaz

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 17:03   Citovat  

Dle videa potvrzuji Salatovu spravnou domenku,ze je to lozisko na mainshaft. OK

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 20:51   Citovat  

teda ale to je kravál.... já bejt tebou tak s tim nejezdim....možná i spojhka by to mohla bejt alew nejspíš ta spajska na hlavní hřídeli, pač ten zvuk jde dle otáček ne rychlosti

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 21:40   Citovat  

Zajtra zhadzujem prevodovku, som zvedavý, či sa mi ju podarí vybrať bez toho, aby som musel zdvihnúť alebo spustiť celý motor, prevodovka je od nosníku cca 2cm..Nevie niekto, koľko miesta tam musí byť, aby sa dala vysunúť od motora?
A to hlavné, spojku skontrolovať zvládnem, ale ako zistím, či je vadné ložisko, pokiaľ nebude mať nejakú očividnú vadu (mechanické poškodenie)?

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 0:27   Citovat  

performance napsal:
Zajtra zhadzujem prevodovku, som zvedavý, či sa mi ju podarí vybrať bez toho, aby som musel zdvihnúť alebo spustiť celý motor, prevodovka je od nosníku cca 2cm..Nevie niekto, koľko miesta tam musí byť, aby sa dala vysunúť od motora?
A to hlavné, spojku skontrolovať zvládnem, ale ako zistím, či je vadné ložisko, pokiaľ nebude mať nejakú očividnú vadu (mechanické poškodenie)?
jde to uplne nadherne jen kousek motor svěsíš.....

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 13:35   Citovat  

salat napsal:
dovolim si tak na 95 % tvrdit že je to vadne to ložisko co je na te hřídeli ke spojce, dělám prevodvky do suzuk a todle je uplne normalni jev....rozeber ji neboj se toho

takovej offtopic děláš převodovky třeba na swifta? jde mi tam špatně dvojka... jinak 1,0i 3válec

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 13:56   Citovat  

OsekSpider napsal:
takovej offtopic děláš převodovky třeba na swifta? jde mi tam špatně dvojka... jinak 1,0i 3válec
jj dělám,tak záleží co bude spatny, vetšinou synchron + kolo cca4500 + ložiska cca3000 + prace....ale na swifta seženes jinou spajsku kolem 5k takže no problem....btw jednu tu mam ktera dobře řadí ale na ložiskách je KO

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 14:00   Citovat  

sem se jen ptal ze zvědavosti, myslels jako celou převodovku za 5tis? Velmi šťastný heh tak to tam rači dám tu druhou co byla v pohodě, ono u týhle tam dvojka de dát ale když podřazuju tak musim dát jakoby jedničku a pak dvojku

oprava nepřichází v úvahu když seženu celý auto za jednonásobek Mr. Green

Roky je teď offline  Roky
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2010 , 12:14   Citovat  

Mám Civic 7G r.v.2005 a také mám problém se zvuky z motoru, které zmizí při vyšlápnutí spojky. Nejvíce se mi ozývá při zapnuté klimatizaci na volnoběh. Tak daleko jako na videích tady na fóru to zatím nemám, toho už bych se docela bál. V jednom servisu mi řekli, že je to spojkové ložisko, v druhém si auto projeli a mají podezření na ložisko v převodovce. Technik našel servisní bulletin od hondy, kde je tato závada popsána jako výrobní vada a Honda poskytuje prodlouženou záruku 7 let nebo 160 tis. km. Doufám, že mi to uznají a zdarma opraví. Jinak nevím, jestli se to po opravě nemůže projevit znovu a není lepší auto prodat? Jinak, mám motor 1.4 a najeto 70 tis.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2010 , 12:36   Citovat  

Já bych zkusil podívat jestli to má dvouhmotovou řemenici na klice, jestli je OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 18:49   Citovat  

Ahoj, vedel by mi niekto poradiť alebo nemá s tým niekto skúsenosť, či je ložisko z prevodovky S9B číslo 91101 - P80 - 008 (výrobca NTN, rozmer 33x60x20) rovnaké ako ložisko z prevodovky S4C (1,6vti) číslo 91101 - PG1 - 008 (výrobca Toyo, rozmer rovnaký ako predošlé a to 33x60x20)?
Ide o to, že NTN ložisko stojí podľa EPC v.17 u nás cca 105€ a ložisko od Toyo cca 20€ Tak to koukám! Idem meniť komplet ložiská v prevodovke a rozdiel 85€ je pomerne dosť na to, že je to pravdepodobne rovnaké ložisko. Rozmery sú rovnaké, len je iné číslo dielu a iný výrobca.
Ďakujem přátele

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 22:48   Citovat  

tak jestli je to ložisko stejne to fakt nevím , já bral ložiska přes kámoše co delal v honde, tedka už tam nedělá, stály cca 2000

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 23:32   Citovat  

Rozhodol som sa že to risknem, poprípade na tom prerobím alebo niekomu ušetrím peniaze ak by sa pokúšal o to isté Velmi šťastný

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 0:30   Citovat  

performance napsal:
Ahoj, vedel by mi niekto poradiť alebo nemá s tým niekto skúsenosť, či je ložisko z prevodovky S9B číslo 91101 - P80 - 008 (výrobca NTN, rozmer 33x60x20) rovnaké ako ložisko z prevodovky S4C (1,6vti) číslo 91101 - PG1 - 008 (výrobca Toyo, rozmer rovnaký ako predošlé a to 33x60x20)?
Ide o to, že NTN ložisko stojí podľa EPC v.17 u nás cca 105€ a ložisko od Toyo cca 20€ Tak to koukám! Idem meniť komplet ložiská v prevodovke a rozdiel 85€ je pomerne dosť na to, že je to pravdepodobne rovnaké ložisko. Rozmery sú rovnaké, len je iné číslo dielu a iný výrobca.
Ďakujem přátele

pokud je lozisko stejne a lisi se jen vyrobce, tak to cislo bude na zacatku stejne, za prvni pomlckou stejne a lisit se bude jen v koncovce!!! stava se dost vyjimecne, ze lozisko ktere ma jinej stredovej kod je stejny...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 0:33   Citovat  

Aha, takže to nemám ani skúšať, nebude to teda pasovať? Čo som pozeral EPC, tak aj ITR má to drahšie NTN, to lacnejšie Toyo má 1,6vti a tuším integra GSR (4D), teda asi prevodovky bez samosvoru.

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem prevodovka S4C,lozisko ,EK4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina