Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Strana 18 z 46
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 10:33   Citovat  

Pokud je přední most upravený, tak jak PK píše, tak bych v to určitě neuváděl jako negativum při hodnocení odvedené práce.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 11:04   Citovat  

Dejf napsal:
ale nikdo přece neřekl, jaký svody tam jsou

Reno jen konstatoval, že kvůli jeho Hytechům se taky upravovala nápravnice...

Presne tak OK

Jen jsem tim chtel rici, ze i ja musel trochu rezat. Pritom jde o TOP svody. Danou "upravu" pri instalaci jsem potkal na nekolika forech. Vsude bez vedlejsich ucinku VTEC
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 13:10   Citovat  

LJay napsal:
Pokud je přední most upravený, tak jak PK píše, tak bych v to určitě neuváděl jako negativum při hodnocení odvedené práce.

tak já to spíš podotkl, ty svody by tam stejně jinak dát nešly takže to neberu jako negativum, jen mi nikdo nenamluví, že navařením atd se to vyrovná stavu bez výřezu, jednou ten materiál chybí, plech jako takový má svou tuhost hlavně díky profilování, které tímto pozbývá smyslu, kdyby došlo na tvrdé tak se to ohne jak oby se nechumelilo.

Ale proti tomu už vůbec nic nemám, úpravy vždy něco stojí a není to jen o penězích Úsměv jen jsem na to prostě chvíli koukal no Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 13:11   Citovat  

Jinak auto už je u lakýry, něco uznal, něco mi vysvětlil, něco jsem mu já vysvětlil....a snad to konečně dobře dopadne.
Auto, resp. lak by měl být do HONDAy hotov.
   Návrat  
PKMotorsport je teď offline  PKMotorsport
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 15:23   Citovat  

Já bych byl docela rád kdyby jsme ho do Hondaye ještě stihli dostat taky do ruky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 15:57   Citovat  

PKMotorsport napsal:
Já bych byl docela rád kdyby jsme ho do Hondaye ještě stihli dostat taky do ruky.

To já určitě taky, ale nevím jistě, zda to lakýra zvládne tak rychle, zas tolik práce na něm sice není, ale materiál si musí taky trochu sednout před lakováním a a i samotný lak..opět alchymie... volal jsem mu, a když prý půjde všechno dobře, tak bude auto ode dneška za týden hotové, prý mi dá v úterý nebo středu vědět, pak od něj mohu jet klidně rovnou do Uhříněvsi.
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 16:19   Citovat  

cocks napsal:
tak já to spíš podotkl, ty svody by tam stejně jinak dát nešly takže to neberu jako negativum, jen mi nikdo nenamluví, že navařením atd se to vyrovná stavu bez výřezu, jednou ten materiál chybí, plech jako takový má svou tuhost hlavně díky profilování, které tímto pozbývá smyslu, kdyby došlo na tvrdé tak se to ohne jak oby se nechumelilo.

Ale proti tomu už vůbec nic nemám, úpravy vždy něco stojí a není to jen o penězích Úsměv jen jsem na to prostě chvíli koukal no Velmi šťastný
ja mam kvuli svodum taky lehce vriznuto a jsou primo na b16... Takze priste se staci jen nekoho zeptat Úsměv a co se tyce toho podvozku jak jsem ti psal. Kombinace zlutych Koni a Ground control(Eibach pruziny) je docela pouzivana a vyzkousena a vyjde levneji nez BC... A GC se za taky pouzit s KYB AGX...
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 16:26   Citovat  

WotanMitUns napsal:
ja mam kvuli svodum taky lehce vriznuto a jsou primo na b16... Takze priste se staci jen nekoho zeptat Úsměv a co se tyce toho podvozku jak jsem ti psal. Kombinace zlutych Koni a Ground control(Eibach pruziny) je docela pouzivana a vyzkousena a vyjde levneji nez BC... A GC se za taky pouzit s KYB AGX...

Ground contol je coil over, ne?? Je to jeden z nejlepsich. OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2010 , 16:37   Citovat  

Lukas napsal:
Ground contol je coil over, ne?? Je to jeden z nejlepsich. OK
jo jo, presne tak Úsměv takze pujdu urcite do nich a na EE je delaji...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 12:51   Citovat  

WotanMitUns napsal:

zajímavý no, přitom mi přijde že tam je takovýho místa ještě pro jednu B16ku HaHaaa

Jinak podvozek už mi řeší Dany víceméně na míru, takže ok.. bude tam XYZ zřejmě.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 16:10   Citovat  

cocks napsal:
zajímavý no, přitom mi přijde že tam je takovýho místa ještě pro jednu B16ku HaHaaa

Jinak podvozek už mi řeší Dany víceméně na míru, takže ok.. bude tam XYZ zřejmě.
no zase az tak moc mista tam neni Úsměv ja tam ma ty svody jen tak tak... A na kolik te ten podvozek vyjde?? A jaka rada toho XYZ to je? Ja mozna sezenu ty KYB agx za polovicni cenu, takze je vezmu s kombinaci GC.... Hlavne GC neni zadna cina a ten set pruzin se da pouzit i s tlumicema Tokico...
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 18:40   Citovat  

WotanMitUns napsal:
no zase az tak moc mista tam neni Úsměv ja tam ma ty svody jen tak tak... A na kolik te ten podvozek vyjde?? A jaka rada toho XYZ to je? Ja mozna sezenu ty KYB agx za polovicni cenu, takze je vezmu s kombinaci GC.... Hlavne GC neni zadna cina a ten set pruzin se da pouzit i s tlumicema Tokico...

Ano, to že to není čína, to je fakt silnej argument ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 19:15   Citovat  

Dany napsal:
Ano, to že to není čína, to je fakt silnej argument ...
tak XYZ je vyraben v Taiwanu stejne jako D2 apod. To ze splnuje nejake ISO je sice zaruka, ale to maji i kola Rota, Drag apod. a vime, jak jsou na tom s kvalitou. A to ze je vyrabeji pres 10 let taky neni skalopevna zaruka.
Ja ten podvozek nechci nejak hanit, jen jsem napsal svuj nazor a nechci tady Cocksovi nic rozmlouvat... Je to jen jeho vec.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 22:07   Citovat  

Ano, a přesně obráceně... To, že to je dělané na Taiwanu automaticky neznamená, že to je šit a naopak to že je to dělané v Německu (třeba KW) neznamená automaticky kvalitu...
Co si já vytrpěl třeba s KW, King s Koni a další případy je na delší vyprávění...

Mě jen vždycky uchvátí to škatulkování, ale nechci se těchto diskusí vůbec zapojovat, je to ztráta času...

Brzdy si nechávám na Taiwanu vyrábět hlavně zakázkově (stejně jako specifikace tlumičů) právě proto, že ta kvalita, odzkoušená nejvíc u brzd, je daleko vyšší, než mi dokázali udělat jinde (hlavně poměr cena / výkon) navíc kotouče mají v daleko lepší kvalitě, než obyč Bremba, Zimmermann, a další... (Mám ve skříni asi 10 párů stejných sjetých kotoučů rozměru 330-332/30-32mm z mého CTR a pokud chceš, můžeš se přijet podívat a udělat si představu sám...

Špička to není, ale šit taky ne, poměr cena/výkon je velmi přívětivý...
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 23:44   Citovat  

Já mám z dílny z čínskejma věcma zkušenost takovou, že náhradní díl má vzhled úplně normální, zdá se i že normálně funguje, ovšem velice krátkou dobu. Turba, olejový filtry, ložiska, šrouby atd. dokážou udělat z tak nekvalitního materiálu, až to nikdo nechápe. Prováděli jsme test 2 nových převodovek. V jedné ložiska made in Japan a v druhé made in Taiwan. Obojí poháněl stejný elektromotor. Když se čínské ložisko vysypalo, tak na japonském se nedalo naměřit žádné opotřebení! Neříkám že všechno čínský je špatný, ale takhle hrozný věci jsem ještě neviděl. Je možný že dělají taky něco kvalitně, ale jak to poznat?

Brzdy a podvozky (ani nic jinýho od firem XYZ a D2) jsme čínský nikdy nemontovali, tak s jejich kvalitou osobní zkušenost nemám.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2010 , 13:59   Citovat  

Dany napsal:
Ano, a přesně obráceně... To, že to je dělané na Taiwanu automaticky neznamená, že to je šit a naopak to že je to dělané v Německu (třeba KW) neznamená automaticky kvalitu...
Co si já vytrpěl třeba s KW, King s Koni a další případy je na delší vyprávění...

Mě jen vždycky uchvátí to škatulkování, ale nechci se těchto diskusí vůbec zapojovat, je to ztráta času...

Brzdy si nechávám na Taiwanu vyrábět hlavně zakázkově (stejně jako specifikace tlumičů) právě proto, že ta kvalita, odzkoušená nejvíc u brzd, je daleko vyšší, než mi dokázali udělat jinde (hlavně poměr cena / výkon) navíc kotouče mají v daleko lepší kvalitě, než obyč Bremba, Zimmermann, a další... (Mám ve skříni asi 10 párů stejných sjetých kotoučů rozměru 330-332/30-32mm z mého CTR a pokud chceš, můžeš se přijet podívat a udělat si představu sám...

Špička to není, ale šit taky ne, poměr cena/výkon je velmi přívětivý...
Já neřekl, že Německo je záruka kvality, ale mám tlumiče Koni, jsem s nima spokojenej a na autě jsou asi tři roky. Každopádně pro porovnání. ISO není zárukou toho, že ten výrobek bude kvalitní. Tak pro představu kola Rota a moje nynější 11 let starý. Roty jsem kupoval nový a bylo na nich 2x víc závaží, než na mých nynějších.
A taky nejsem nějaký ucho, nebo idiot, který si jen někdě něco přečetl a hraje si tady na pana chytrýho. Tohle není škatulkování, ale prostě můj názor.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2010 , 19:56   Citovat  

Ano, ale také strašně záleží, na jakém autě ten podvozek je a jak je zatěžovanej. Troufnu si říct, že své auto zatěžuji výrazně více, než většina lidí, takže věci otestuji docela dobře. Myslím si, že trošku řídit umím a pro nastavení a odladění trošku cit mám...
Tlumiče koni jsem měl na projektu Prelude BB1 2.2VTEC 4WS s 218HP v roce 1997 a fungovali také dobře, nicméně na nové generaci C7G mám vyzkoušeno, že nefungují, ale třeba tomu nerozumím, to je pravda...
Se svým současným autem CTR7G mám najeto 140tis. a možná více než 2/3 ve VTECu Úsměv a to téměř vůbec nejezdím (jen z donucení) dlouhé trasy a po dálnici. Auto jsem otestoval dost, prioritní je pro mě nastavení a chování na okreskách, někdy si libuji až ve zbytečně moc rozbitých, kde chci aby to fungovalo (jako když jsme jeli s Cocksem), nicméně jsem se nechal několikrát vyhecovat a vyzkoušel jsem ho i na okruhu, kde přímé srovnání také...

Most ... 1:58.5 (Podvozek Tein MonoFlex - mnou modifikovaný)
Most ... 1:59.5 (Podvozek XYZ TarmacRally) !!!
Most ... 2:02.0 (Podvozek KW var.2 - mnou modifikovaný)

Nordschleife BTG: 8:16.8 (Podvozek Tein MonoFlex - mnou modifikovaný) solo
Nordschleife BTG: 8:32.5 (Podvozek Tein MonoFlex - mnou modifikovaný) se spolujezdcem

Ke všem těmto časům je kompletní telemetrie z auta (většinou) a měřeno je PerformanceBoxem, nikoli ručně...

Pokud bych se měl přiklonit k nějakému názoru, tak spíš k tomu, že mnou testované XYZ kity fungují dobře, ale je možné, že to budou mít menší životnost. Podvozky a brzdy XYZ dovážím přes rok (co mám výhradní zastoupení pro ČR A SR) a testuji je přibližně 2.5 roku, takže zatím nemám relevantní srovnání po cca třeba 5 letech...
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2010 , 20:58   Citovat  

muj kamarad zavodnik docela znami u nas mi vysvetloval ze podvozek se testuje jak se chova po 10 kola na okruchu a proto vyhodil D2 a jeste jeden podobni ale ina barva...ale za ti prachy co sa de cekat :)kupish podvozek za 10-12t. s toho je doprava a a neco pro prodejce a na podvozek zustava min nez stoi podvoozek od starline HaHaaa
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 1:37   Citovat  

Jen poznámka...ISO je "systémová"věc,takže s úrovní kvality výsledného produktu má pramálo společného.Měla by to být spíš garance,že daná firma není nějaká garáž.Pár auditů jsem v automotive branži zažil,není o co stát Ble
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 9:12  Naposledy upravil 665+1 dne 18.7.2010 , 17:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jen tak obecne a neni to nejaky obhajovani:

to, kde je to vyrobený, nehraje dneska roli. Firma chce snizovat naklady, tak jde na vychod, to je fakt. (siemens - nemecka firma, kde tak asi vyrabi ? Intel, Alpinestars, ...). Firmy tam prinaseji technologii a know how.

China, Taiwan etc maj nejrychlejs roztouci ekonomiku. proc asi. vsechno se vyrabi tam - minimalni mzda, jestli vubec nejaka, vsechno ve velkych seriich, dane ...

jasny, kdo chce bejt zaujatej, tak zacne argumentovat s vietnamskou trznici Úsměv

nicmene, at si koupi svoje Koni, mel jsem tu cest se zlutejma a po roce to bylo jak na matejsky na houpacce. nebrat.

ja kdyz se rozhoduju, tak pro me je nejdulezitejsi fakt, jestli to funguje a je to ozkouseny. Reference, reference.

Nebojte se, ze to sem nenapisu, kdyz se mi ten podvozek rozkoci HaHaaa nebo Lokovi, Marfimu. Budete to vedet do hodiny pifko

a jeste okrajove k ty ISO - normalizace, standardizace (ve vsech oblastech):

Mezinárodní organizace pro normalizaci se zabývá tvorbou mezinárodních norem ISO a jiných druhů dokumentů ve všech oblastech normalizace kromě elektrotechniky. Jsou to např.:
TS – technické specifikace
TR – technické zprávy
PAS – veřejně dostupné specifikace
TTA – dohody o technických trendech
IWA – dohody z pracovní konference průmyslu
Pokyny ISO
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 10:31   Citovat  

Dopis napsal:
Jen poznámka...ISO je "systémová"věc,takže s úrovní kvality výsledného produktu má pramálo společného.Měla by to být spíš garance,že daná firma není nějaká garáž.Pár auditů jsem v automotive branži zažil,není o co stát Ble

Mě akorát trošku mate, proč pořád všichni melou o ISO, já jsem koukal na své příspěvky a na žádné ISO jsem se neodvolával...
Já pořád vycházím ze svých zkušeností...

A třeba podvozek TarmacRally najel na Pannonii okruhů asi 40 něco přes 170km, jestli si dobře vzpomínám...
Ale jak píšu, chování na okruhu není pro mě až tak důležité, mě víc zajímají okresky, ale bylo důležité třeba pro následné nastavení tlumičů pro kopce, kam jsem jich několik dodával...

Na okraj k těm cenám... Když něco koupíte v Hondě (tedy originál) je cena toho zboží, která se platí výrobci, ASI 40% Z CENY, CO ZAPLATÍTE VY MALOOBCHODNĚ !!! Zbytek jsou provize obchodníků, logistické a finanční náklady za skladování...
Tím že nakupuji přímo od výrobce, vynechávám provize obchodníků... Ano doprava je vysoká a cena na set se pohybuje přes 4000,- k tomu ještě poplatky na letišti, proclení, clo, ... a opravdu vychází, že podvozek stojí nějakých 13 až 15 tis podle modifikací, co si na něm vymyslím, to je ale srovnatelné s ostatními případy...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 10:58   Citovat  

Asi to zjednoduším...
Jsem ochoten diskutovat o tom, že někdo má zkušenost přímo s produktem XYZ, dokonce mě zajímá i negativní zkušenost, nicméně je třeba si uvědomit, že před tím, než jsem se tomu začal více věnovat, se dělali pouze takové soukromé testovací dovozy, sice by kvalita měla být stejná, ale od doby, co jsem začal já, se třeba na můj popud již 2x změnila (vylepšila) specifikace brzdiče a změnili se některé specifikace podvozků (hlavně co se týká tuhostní kombinaci pružina x monotuba)

Takže obecné diskuse o tom, že to je čína, jsou pro mě offtopic nikoho nenutím, ať si to kupuje...
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 11:30   Citovat  

offtopic prosím o převedení do Topicu XYZ / Podvozky ... zajímavé info ...
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 11:31   Citovat  

LK7R napsal:
offtopic prosím o převedení do Topicu XYZ / Podvozky ... zajímavé info ...

...si to tam přenes ne na co tam máš admin :chichi:
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 11:35   Citovat  

CRXMANN napsal:
...si to tam přenes ne na co tam máš admin :chichi:

Admin je od toho, aby se flákal a buzeroval Moderátory pořádnej výtlem
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 13:43   Citovat  

665+1 napsal:
jen tak obecne a neni to nejaky obhajovani:

to, kde je to vyrobený, nehraje dneska roli. Firma chce snizovat naklady, tak jde na vychod, to je fakt. (Samsung - nemecka firma, kde tak asi vyrabi ? Intel, Alpinestars, ...). Firmy tam prinaseji technologii a know how.

Pozor zrovna Samsung je korejská firma už od založení v roce 1938, a vyrábí v korei kromě elektroniky i lodě, auta atd.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 16:34   Citovat  

Nebyl to překlep a nemyslel Siemens?
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 16:34   Citovat  

Dany napsal:
Mě akorát trošku mate, proč pořád všichni melou o ISO, já jsem koukal na své příspěvky a na žádné ISO jsem se neodvolával...
Já pořád vycházím ze svých zkušeností...

No to já taky nevím co s tím podle někoho má společného ISO (ano, vzdáleně se toho týká, ale to je tak vše). Myslím že není nad vlastní zkušenost pozitivní/negativní (popř. od důvěryhodných lidí). Místo výroby má sice vliv na výsledek, ale jak se říká ryba smrdí od hlavy...takže je třeba začít u konstrukce, materiálů, výrobních postupů až po montáž.

Osobně s tím mám taky občas taky problém (třeba s polskými produkty - na ty se ani nepodívám Velmi šťastný ), ale místo vzniku není to hlavní - a to že Čína je synonymem "šmejdu" má logický důvod, protože to způsobila poptávka ve stylu "modré z nebe zadarmo", tamní životní úroveň a logická ochota takovou poptávku uspokojit - bez ohledu na "kvalitu" v západním pojetí a samozřejmě akceptování ze strany spotřebitelů.

Pokud s tím máš takové zkušenosti a reference, tak proč je neprezentovat a nepodpořit "svůj" byznys? Myslím že i kritici ocení reálné výsledky než prázdné bláboly "renomovaných" značek (mimochodem brzdy z Medvěda SLS AMG či jak se to jmenuje se dělají v Rumunsku...)
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 17:20   Citovat  

LK7R napsal:
Nebyl to překlep a nemyslel Siemens?

jj šašek. siemens ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 17:51   Citovat  

pánové já myslím že teď je to zatím předčasné, pokud nebude vše fungovat, jak by mělo, alespoň co se podvozku XYZ týče, tak s tím Dany jistě něco udělá.. Já jsem taky nikdy o téhle firmě nic neslyšel, neměl jsem reference, ale myslím, že jeho podvozek je nastaven víc než optimálně.. (teď tam ted má TEIN jestli se nepletu) Opravdu doporučuji kopilotáž v jeho CTR HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina