Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo rozumí horskejm kolům?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 14:32   Citovat  

MOTyLEK napsal:
menší dotaz, vyplatí se koupit kolo v Německu??? to mi hlava nebere

Jak kdy, u některejch modelů asi jo, ale nebude to až takovej rozdíl . V německu bych kupoval zn. CUBE . Jinak loni jsem si stavěl kolo z komponentů , některý věci jsem si chtěl objednat z německa, ale nakonec se to nevyplatilo a všechno jsem sehnal na ČR eshopech levnějc .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 15:28   Citovat  

MOTyLEK napsal:
menší dotaz, vyplatí se koupit kolo v Německu??? to mi hlava nebere

Obecne cim drazsi kolo, tim vic muzes usetrit, pokud vychytas nejakou dobrou slevu, ev. pri koupi kola distribuovaneho vyhradne pres internet (Canyon, Radon apod.). Obe moje kola jsem kupoval v Nemecku a oproti oficialnim cenam jsem usetril nekolik desitek tisic. Nehlede na cenu komponentu, ktere prikupuju casem porad.
V zasade je v Nemecku fura veci levnejsich nebo mnohem vyrazneji zlevnenych uz diky tomu, ze jde o trh pro 80 milionu "svych" obyvatel + dalsi furu okolnich zemi.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 16:01   Citovat  

ja bych dodal, cim drazsi kolo, tim vic se vyplati skladat a nekupovat Úsměv

Návrat  
david_cz je teď offline  david_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 20:00   Citovat  

Marfi napsal:
pritelkyne uz ma vybrano tudy odkaz

a ja vim ze chci bile kolo ale nikde nic nemuzu najit:-)

Jestli chces bile, tak ber urcite toto tudy odkaz , zy ty penize je to slusny bike s hydraulickejma brzdama. Je to rada Matts TFS, takze budes trochu priplacet za ram, kterej asi nevyuzijes, stacilo by ti neco z levnejsi rady Matts, ale tam neni nic v bile Úsměv. Co se tyce znacky, preferuju spis "domaci" SUPERIOR, ale Merida taky neni spatna, pri rekreacnich jizdach by nemely hrozit zadne potize.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 16:47   Citovat  

Tak ted potrebuju radu ja:-)
Kolo cca za 13-15tisíc.
Mam 115kg a chci hydraulicke brzdy.
Jiank se mi libi styl gt nebo merida a scot.
Klidne lonske modely (ideal cerna cervena)
Jo a mam 190cm tak jaky ram?
Nejaky znalec ci prodejce?
Díky.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 17:36   Citovat  

Zkus si třeba najít rock machine torrent,kterej byl min. rok i červenej,lonskej by šel možná už sehnat za tu cenu a je to za málo peněz slušná muzika(na normální ježdění ve stylu XC).Na velikost rámu jsou na netu tabulky,ale nedoporučuju,pže podle tabulek mi kolo nesedělo,resp. díky zdvihu přední vidle jsem škrtal pytlíkem o rám,takže se mi objednal rám menší.
Jinak do kol dělal,myslim,Bully,tak ti třeba poradí víc,esli sem koukne kouř
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 17:45   Citovat  

kandik napsal:

Je to starší post, ale stejně mi to nedá. Toto je imho nesmysl a platilo to před XX lety. Nyní se dají celá kola (zvlášť po sezoně) sehnat za tak zajímavé ceny, že by stavěl jen blázen nebo někdo, kdo chce úplnou specialitku. Já si objednal tuším v 2008 Canyon z Německa (aktuální model na jaře, žádný výprodej), vyšlo mě na 41 a jen komponenty když jsem sečetl cenu na eshopech v ČR mi vyšly na 80+ a to jsem nepočítal vše (řetěz, ježek a takový ty drobnosti, 2 dny skládání, případný centrování atd). Jen vidlici to má v ceně přes 22k, tlumič už si cenu nepamatuju, ale obojí FOX plně nastavitelný, takže nic levného. Jo a byl zrovna blbý kurz a bral jsem ještě pumpu na vidlici a náhradní patky.

Aqwertzz napsal:
Kolo cca za 13-15tisíc.

Nebudeš to chtít slyšet, ale do toho bych (pokud to nebude sleva z 25+) nešel, při tvé váze bych koukal spíš na kvalitní ráfky, výplet, náby atd než na wow efekt kotoučovek. 160 kotouče na tvojí váhu nejsou nic moc (větší v této ceně a kategorii kol nebudou) a u 180 nebo lépe 203 se připrav na škrtání, všemožný štelování a obecně o dost dražší provoz než se špalkama. Jedny destičky stojí 300+, takže 600 na kolo. Sám mám na výpravy na těžko Včka, to opravíš i klackem a nemá se na tom co po.. Hydrauliky mám na fullu, ale věnuji mu 100x víc péče než tomu s Včkama. Pokud to máš na rovinku 5x ročně okolo paneláku, tak většinu z toho můžeš zapomenout, 160 kotouče z 25kmh na rovince zastaví a destičky ti vydrží roky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 17:54   Citovat  

Tak co bych jezdil tak jsou to hrebenovky po penetrackach a polnackach, pak asvalt.
Tydne tak 100km max.
Ja jsem z tech kotoucu fakt vydreni kamosi to maji a to kdyz se svezu tak to je pobrzdenicko, ne jak moje stare kolo se spalkama ktere nebrz snad vubec. KO
Jo a bydlim v Beskydech na Valassku.
scott
GT
kellys
rockmachine
matts
tohle jsou me tipy ale dle ceny, tem nazvum okolo prehazovacek vidlic atd nerozumim. Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 18:58   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak co bych jezdil tak jsou to hrebenovky po penetrackach a polnackach, pak asvalt.
Tydne tak 100km max.
Ja jsem z tech kotoucu fakt vydreni kamosi to maji a to kdyz se svezu tak to je pobrzdenicko, ne jak moje stare kolo se spalkama ktere nebrz snad vubec. KO
Jo a bydlim v Beskydech na Valassku.
scott
GT
kellys
rockmachine
matts
tohle jsou me tipy ale dle ceny, tem nazvum okolo prehazovacek vidlic atd nerozumim. Smutný

Už nejsem tak v obraze jako dřív, ale ke kandidátům:
scott: vybavení acera/alivio, brzdy tektro, nic moc
gt: podobně jako scott, mají blbě obrázek, na něm mechaniky
kellys: výbava opět nic extra, brzdy základní shimana, lepší než předchozí
rockmachine: vidlice, výbava i brzdy o hodně výš než ostatní, toho bych se nebál (ale je to jak jsem psal díky slevě z 23k)
matts: pěkně vybavený (kromě vidlice, tu neznám tak neposoudím), ale Včka brzdy (i když dobrý), takže to asi nebudeš chtít

Takže z tohoto výběru jednoznačně rockmachine. Že ti nebrzdí špalky je špatnýma brzdama/špalkama (možná i ráfkama), ne proto, že by obecně Včka byly špatný. Ze špatných kotoučovek budeš mnohem nešťastnější než z průměrných Vček, které budou levnější. Ale jak jsem psal, ten rockmachine by mohl být ok.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 19:41   Citovat  

Proto jsem doporučoval torrenta,ten je jako novinka za cca 28,mám ho komplet v XTéčku a něco i XTR..Solidní prodejce ti dá lepší díly a odečte cenu původních,takže to tolik nebolí Mrk
   Návrat  
Bivoj je teď offline  Bivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 19:52   Citovat  

kandik napsal:

to bych si dovolil nesouhlasit Úsměv nevim teda jak u xc a podobnejch disciplin protoze se jim nevenuju a tudiz na tyhle typy kol nekoukam ale u freeridu,DH,dirtjumpu apod. kdyz si prepocitas kolik stojej jednotlivy komponenty tak ti vyjde ze postaveny kolo je o hodne levnejsi a je to i logicky protoze ty firmy maj na ty komponenty ohromny mnozstevni slevy tak to proste vyjde levnejc. kola +-10k nema smysl skladat Úsměv kola si skladaj lidi ktery presne vedej co chtej a sou ochotny si za to priplatit.

no abych nedelal jenom rozumbradu tak stejne si budes muset Marfi to kolo vyzkouset a projet (kupovat kolo bez toho aniz by sis vyzkousel jak se ti na nem jezdi je nesmysl a kazdej seriozni obchod kupce vyzkouset kolo necha) takze si udelas za cas obrazek sam. A v tyhle cenovy relaci na znacky ani nekoukej to je spis na skodu protoze treba zminovanej scott nejsou zrovna levny kola a zaplatis zbytecne za znacku kdyz by si ty prachy mohl investovat do mnohem lepsich komponentu.

Nicmene rict jedno kolo ktery si mas koupit je nesmysl je tam moc variant. Kolo musi cloveku sedet na vejsku (urcite hodne lidi da na design a barvy), pro me osobne kdybych si kupoval kolo na XC tak bych nesel s komponentama pod Alivio (s vyssi radou napr. XT se asi nevejdes do rozpoctu ale Deore by se mozna uz veslo), pripadne SRAM 5 (tady bych spis sel po 7ce minimalne u prehazovacky), vidlice je sama o sobe kumst komu co sedi Úsměv .. jezis jak na to ted koukam tak se raci nebudu poustet do nakejch sahodlouhejch pojednani protoze to se fakt neda napsat do jednoho postu asi Velmi šťastný kdybys chtel s necim pichnout tak se spis nejak domluvit sem z Prahy-zapad OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 20:01   Citovat  

jeste jedno moudro si dovolim Velmi šťastný pokud to s kolem myslite vazne tak se vyplati si priplatit za kvalitnejsi komponenty. z dlouhodobyho hlediska tim usetrite ve vetsine pripadu. ozkouseno na vlastni kuzi Velmi šťastný skladal sem si kdysi specialek na 4cross (tehdy jeste dualslalom) a koupil drahej zaklad (ram a vidlici) a na zbytku sem skudlil...nebudu to prodluzovat, na kole zustal puvodni prave ram a vidlice (a brzdy teda ale ty sou stejne naprd odzacatku ale ja moc nebrzdim nastesti) vsechno ostatni sem musel koupit znovu a lepsi a teprv ted to drzi Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 20:05   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Kolo cca za 13-15tisíc.
Jiank se mi libi styl gt nebo merida a scot.
Klidne lonske modely (ideal cerna cervena)
Jo a mam 190cm tak jaky ram?
Nejaky znalec ci prodejce?
Díky.

Marfiho lonske tema jsem pouzil ja Mrk
Rady ted shanim ja Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 20:27   Citovat  

haha Velmi šťastný to je rok stary a ja se tu vyplacal na nic? sem si nevsim sry zmatenej
vicemene souhlasim s Pablem jenom bych dodal snad ze Vcka jednu neprijemnou nevyhodu maj a to pri nakopnutym rafku. kdyz na nem vykouzlis vetsi osmicku tak se ti muze stat ze neodjedes pokud tu brzdu nevyhaknes (taky zkusenost), coz se ti u kotoucu stat nemuze tam vesele jedes dal. Avid maj co vim vyborny brzdy cena/vykon. desticky jsou sice o neco drazsi (i kdyz kvalitni spalky taky stojej treba 400,- takze usetris par stovek. no a kdyz budes sporivej jak ja tak ti desticky vydrzej pet let jako me Úsměv))))
Kotoucovky jsou uz tak levny ze bych rek ze je nesmysl kupovat Vcka.
Zajdi do nejakyho lepsiho obchodu a zeptej se schvalne co by ti poradili a napis sem. nejak to uz doladime Mrk
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 21:59   Citovat  

Netusim co poradit, protoze se v kolech do nejakych 15 tkc nevyznam. Co se tyka hydrauliky vs. vecka, tak dneska uz i ty levne hydry jsou docela dobre vyresene a spolehlive, cenou se od vecek nijak moc nelisi. Vyhoda je treba zminena osma na kole, kdy clovek nemusi mit strach ze by rafek neprosel celistmi brzdy, ale i relativni bezudrzbovost, hlavne ale vynikajici davkovani a vetsinou i vetsi absolutni brzdna sila.
Ad velikost ramu- nekoukej se na jeho vysku (podle ni se znaci velikosti) ale hlavne na jeho delku, ta je rozhodujici. Vyska se da vzdycky doladit vytazenim sedlovky, zmena delky posunutim sedla nebo jinou delkou predstavce uz ma vzdycky za nasledek zmenu posezu a jizdnich vlastnosti kola. Ale popisuju to uplne ve zkratce, neni to tak jednoduche.
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 22:46   Citovat  

Ondras asi celkem rozumi kolum, dokonce toci porady do TV pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 23:09   Citovat  

velice naucne video Velmi šťastnýD ale parcik muze bejt peknej Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 23:19   Citovat  

Super video Velmi šťastný
Čím jste to točili, Canon 550D?
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 9:49   Citovat  

tak to beeeez HaHaaa HaHaaa HaHaaa
   Návrat  
.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 10:15   Citovat  

To né, já z toho umírám Velmi šťastný takhle jsem se dlouho nepobavil pořádnej výtlem OK
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 10:22   Citovat  

Infi, Infi Velmi šťastný Velmi šťastný

Je to točené na Canon 7D, Sanyo Xacti FH1. Zvuk na rekordér Zoom H4.

Parčík je možno zhlédnout lépe zde:

Odkaz

(autor videa i technika stejná).
   Návrat  
ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 10:49   Citovat  

a co hovorite na tudy odkaz ?? teraz je u nas so zlavou za 600€ a celkom sa mi pozdava. len neviem ako bude reagovat na mojich 120kg Velmi šťastný
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 10:56   Citovat  

před pár lety jsem měl stejný požadavky, 2 kola na rekreační ježdění, byl jsem rozhodnutý že něco koupim v Kauflandu a podobných shopech, jenže po bližší prohlíce se mi ani jedno kole nelíbilo, tak jsem navýšil a šel se podívat do cykloshopů, vybral jsem tenkrát horký kola GT s výbavou SIS/ dražší model ALIVIO ...
nakonec jsem se nechal ukecat a do dnes jsem za to rád, a koupil kola GALAXY Saturn, žádný těžký horský kolo atd ...

pohodový krosový kolo (treking), na silnici pohodová jízdá a v lese nebo na polňačce taky pohoda, letos jsem začal jezdil s vozíkem AZUB pro děti a fakt jsem rád, že jsem nekoupil žádnou "horskou" nebo rádoby sjezdovou mrchu ...
mrkni sem a určitě si vybereš ...
proč platit zbytečně moc za značku a tím se ochudit o lepší výbavu Cooo???
mamka od bráchy dostala k narozkám taky kolo Galaxy

tudy odkaz

a ber to takhle, kde s tím kolem budeš jezdit ?

většina lidí si vybírá pohodlnou cestu, takže 90% asfalt a zbytek les, pole a jinak zpevněné stezky ...
rozdíl kross/trek oproti MTB jsou větší kola a užší pneu, se kterýma se tak na asfaltu nedřeš a kolo jede rychleji
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 12:46   Citovat  

jasněěěě kros nebo trekking je urcite lepčejejší než horák, protože horák je do hor, a on chce určitě jenom krosovat k rybníku to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere
Kros ma spoustu vyhod:
1) ma vetsi kola ( prumer) takze jsou tezsi, stejne jako cele kolo, ktere ma zpravidla vetsi ram. A tezsi kolo je preci lepsi ne?
2)Protoze je kolo celkove vetsi, vyborne se ohyba do zatacek, celkove je vyborne obratne, bezvadne se sklada do kufru auta, a dobre se na nej nastupuje.
3)A v neposledni rade, protoze cyklofirmy zjistily, jaka cilova skupina kupuje krosy a trekingy, za stejny penize obvykle nabizeji na krosech nekvalitnejsi vybaveni a vetsi parodii na odpruzenou vidlici, protoze vedi, ze cilove skupine to vadit nebude, a to se vyplati OK

a ted vazne: cyklista - uvedomely diletant - by mel chtit kolo "horske" tzn. 26 palcu prumer kol, co nejmensi ram, protoze ten je tuzsi pri slapani, ale zaroven diky delsi sedlovce vice pruzi pod řití, kolo je diky male velikosti lehci, skladnejsi, ohyba se lip do zatacek. Kolo je zaroven kratsi, tzn. predevsim cyklista neni tak ohnuty a jezdeni ho pak mene a pozdeji boli. K pohodlnymu posedu je dobry koukat se po pohodlnym sedle ( mekky a velky jeste neznamena pohodlny) a relativne kratkym a vysokym predstavci, v kombinaci s vyhnutymi riditky, tzn. vlastovky. Pokud si je cyklista jist, ze bude jezdit tak akorat do hospody a k rybniku, necha si hned v krame vymenit gumy za uzsi, tzn. pod 1,9palce sirku s hustym vzorkem malych spuntiku, pripadne primo s negativnim vzorkem - poloslicky. Pokud bude mit dobre nafouknuto, bude litat jak drak.....
   Návrat  
eric je teď offline  eric
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 17:22   Citovat  

můj dnešní přestup (skok) : Superior Falcon (tuším rok 2000), SIS+Acera >>>>> 2010 Lapierre Tecnic 700, no nevěřil sem vlastním smyslům Mr. Green už aby přestalo lejt
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 15:54   Citovat  

Tak jsem teda vybral.

Jde o rock machine elnino 2010 disc

Rock Machine El Nino Disc 2010
rám: Alu 6061 Prestige hydro
vidlice: Rock Shox Tora SL coil w/lockout, 100 mm
přehazovačka: Shimano SLX RD-M662 SGS
přesmykač: Shimano SLX FD-M660
řazení: Shimano Deore SL-M590
brzdy: Hayes Stroker Ryde, V6
kliky: Truvativ Five D 3.0, 22/32/44T, 175
kazeta: Shimano HG50-9, 11-34T
řetěz: KMC Z9000
středové složení: Truvativ Power SPL
hlavové složení: Ritchey Logic Zero OE Intgr.
pedály: FP-971 Alum.
náboje: Quando Rock Machine Disc
ráfky: Mach1 SUB-ZERO Disc, 32H
pláště: Schwalbe Smart Sam Performance 2,0 50 EPI
dráty: Sapim stainless
gripy: Velo VLG-539AD2 lockgrip, 130
sedlo: WTB Rocket V Comp
řídítka: Rock Machine 118-FOV
představec: Ritchey
sedlovka: Zoom SP-150N wRM logo

odkaz treba tady. tudy odkaz

Jenom jsem si domluvil cenu me vyhovujici:-D
Vybral jsem dobre kritici?
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 16:05   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak jsem teda vybral.

Jde o rock machine elnino 2010 disc

Rock Machine El Nino Disc 2010
rám: Alu 6061 Prestige hydro
vidlice: Rock Shox Tora SL coil w/lockout, 100 mm
přehazovačka: Shimano SLX RD-M662 SGS
přesmykač: Shimano SLX FD-M660
řazení: Shimano Deore SL-M590
brzdy: Hayes Stroker Ryde, V6
kliky: Truvativ Five D 3.0, 22/32/44T, 175
kazeta: Shimano HG50-9, 11-34T
řetěz: KMC Z9000
středové složení: Truvativ Power SPL
hlavové složení: Ritchey Logic Zero OE Intgr.
pedály: FP-971 Alum.
náboje: Quando Rock Machine Disc
ráfky: Mach1 SUB-ZERO Disc, 32H
pláště: Schwalbe Smart Sam Performance 2,0 50 EPI
dráty: Sapim stainless
gripy: Velo VLG-539AD2 lockgrip, 130
sedlo: WTB Rocket V Comp
řídítka: Rock Machine 118-FOV
představec: Ritchey
sedlovka: Zoom SP-150N wRM logo

odkaz treba tady. tudy odkaz

Jenom jsem si domluvil cenu me vyhovujici:-D
Vybral jsem dobre kritici?

tohle uz bych si nechal libit HaHaaa
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 19:33   Citovat  

Aqwertzz:
Pokud jsi to ukecal na cenu okolo 15tkc, je to uz za ty penize rozumne HTcko. Kdyz clovek trochu jezdi, nema podle me cenu kupovat horsi kolo.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 19:57   Citovat  

kandik napsal:
jasněěěě kros nebo trekking je urcite lepčejejší než horák, protože horák je do hor, a on chce určitě jenom krosovat k rybníku to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere
Kros ma spoustu vyhod:
1) ma vetsi kola ( prumer) takze jsou tezsi, stejne jako cele kolo, ktere ma zpravidla vetsi ram. A tezsi kolo je preci lepsi ne?
2)Protoze je kolo celkove vetsi, vyborne se ohyba do zatacek, celkove je vyborne obratne, bezvadne se sklada do kufru auta, a dobre se na nej nastupuje.
3)A v neposledni rade, protoze cyklofirmy zjistily, jaka cilova skupina kupuje krosy a trekingy, za stejny penize obvykle nabizeji na krosech nekvalitnejsi vybaveni a vetsi parodii na odpruzenou vidlici, protoze vedi, ze cilove skupine to vadit nebude, a to se vyplati OK

a ted vazne: cyklista - uvedomely diletant - by mel chtit kolo "horske" tzn. 26 palcu prumer kol, co nejmensi ram, protoze ten je tuzsi pri slapani, ale zaroven diky delsi sedlovce vice pruzi pod řití, kolo je diky male velikosti lehci, skladnejsi, ohyba se lip do zatacek. Kolo je zaroven kratsi, tzn. predevsim cyklista neni tak ohnuty a jezdeni ho pak mene a pozdeji boli. K pohodlnymu posedu je dobry koukat se po pohodlnym sedle ( mekky a velky jeste neznamena pohodlny) a relativne kratkym a vysokym predstavci, v kombinaci s vyhnutymi riditky, tzn. vlastovky. Pokud si je cyklista jist, ze bude jezdit tak akorat do hospody a k rybniku, necha si hned v krame vymenit gumy za uzsi, tzn. pod 1,9palce sirku s hustym vzorkem malych spuntiku, pripadne primo s negativnim vzorkem - poloslicky. Pokud bude mit dobre nafouknuto, bude litat jak drak.....

asi taky dost jezdíš a o kolech něco víš, ale v tomhle případě s tebou nesouhlasím ...

o kolik je těžší 26" kolo oproti 28"?
2m člověk vypadá dost divně na 19" rámu, ne? ale hlavně že se to nekroutí Velmi šťastný
asi si nikdy na krossu nejel, jinak bys tohle tvrdit nemoch
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 20:01   Citovat  

Bully napsal:
Aqwertzz:
Pokud jsi to ukecal na cenu okolo 15tkc, je to uz za ty penize rozumne HTcko. Kdyz clovek trochu jezdi, nema podle me cenu kupovat horsi kolo.

JJ neco pres 15litru Úsměv Na to moje domaci zvykany to bude snad good.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo rozumí horskejm kolům?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina