Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Test Nissanu GT-R
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 22:42   Citovat  

Ahoj,
tak jsme "testovali" pořádného japonce...( Honda to není, ale snad odpustíte Mrk )
Je to docela zajímavé čtení a parádní fotečky...
tudy odkaz
a kdyby vás nebralo "obyčejné" GT-R, tak tady je se slečnou :twisted: :twisted:
tudy odkaz

Případná kritika, nebo zkušenosti s vozem vítány...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 23:24   Citovat  

Tohle auto je super, do doby, nez clovek da 2x velkej kruhac bokem a "Hot engine, please stop vehicle" pořádnej výtlem
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 8:21   Citovat  

Pěkná cikánka ... bordel dobře ty je to dobrý pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 10:40   Citovat  

Daver napsal:
Pěkná cikánka ... bordel dobře ty je to dobrý pořádnej výtlem

Pravdou je, ze mel "lehce" vyssi vykon Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 11:14   Citovat  

bordel napsal:
Tohle auto je super, do doby, nez clovek da 2x velkej kruhac bokem a "Hot engine, please stop vehicle" pořádnej výtlem

To přehřívání by mě taky štvalo... Přece nemohli inženýři očekávat, že to auto bude člověk šetřit to mi hlava nebere
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 11:23   Citovat  

krasna bestie, dost casto stoji tady v troji, vzdycky kdyz kolem nej du tak si akorad povzdychnu Bueee
   Návrat  
avenger2 je teď offline  avenger2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 11:31   Citovat  

ono celkově se ty GT-R po stránce spolehlivosti nepovedli...teď je doba , kdy mají auta nalítána nad 30tis a objevují se první mouchy...pro mě a jistě další fandy GT-R je poslední GT-R R34..tedy poslední "ostrý" skyline..asi věděli proč mu nedali jméno Skyline Úsměv
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 11:36   Citovat  

protoze skyliny se momentalne vyrabeji a jsou to naprosto jine modely, proto pouze GT-R. Zadny predchozi syline s tomu nemuze rovnat, proste je to jina liga. Mrk
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 13:41   Citovat  

infinity napsal:
protoze skyliny se momentalne vyrabeji a jsou to naprosto jine modely, proto pouze GT-R. Zadny predchozi syline s tomu nemuze rovnat, proste je to jina liga. Mrk

Tak tak a dokonce pod oznaceni Skyline najdes i peknej crossover Úsměv odkaz

Jinak clanek paradni, zhltal jsem ho
   Návrat  
avenger2 je teď offline  avenger2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 13:48   Citovat  

infinity napsal:

proto píšu ostrý, dobře vim že se skyline normálně vyrábí Mrk
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 14:31   Citovat  

Jen bych pro poradek doplnil, ze Skyline lze koupit i u nas, akorat se tomu rika Infiniti G37/G37 Coupe.

Mimochodem, kdyz uz jsme u toho GT-R, v HQ Nissanu v Yokohame maji naprosto uzasny kousek v barve, ktere Honda sveho casu rikala "pirate black", tj. ve stinu cerna, na slunci/pod svetlem fialova. Cerna kola, interier echt ledr, clovek ma neskutecnou chut v tom odjet Úsměv
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 15:25   Citovat  

Ja jsem dneska byl slintan nad F458 Italia a F430 Scuderia a abych pravdu rekl tak moc ani nevim jake mely barvy pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2010 , 17:56   Citovat  

Buchtak napsal:
Tak tak a dokonce pod oznaceni Skyline najdes i peknej crossover Úsměv odkaz

Jinak clanek paradni, zhltal jsem ho

Díky za hodnocení, jsme rádi, že se líbilo Mrk
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 8:50   Citovat  

Mě by zajímalo, jestli ta testovaná verze GT-R byla evropská nebo americká?
   Návrat  
SENNA je teď offline  SENNA
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 10:21   Citovat  

Dany napsal:

Podle toho že je tacho v mílích bych tipoval, že americka.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 10:33   Citovat  

Já právě taky, ale pak je to všechno trošku jinak a ta recenze není moc relevantní pro ty, co mají evropskou verzi...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 11:21   Citovat  

Dany napsal:

Poptám se co to bylo za verzi, ani nevím nakolik se ty verze liší... to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 11:32   Citovat  

Tak podle mého zkoumání to asi opravdu bude americká verze. Ale podle toho co jsem našel za info se liší (od výroby) pouze výkonem(o 5 koní méně)a lehce nastavením podvozku. To by ale tuhle recenzi nemělo nijak zásadně ovlivnit, protože testovaný vůz byl poladěn na výrazně vyšší výkon a měl závodní podvozek... Takže test samozřejmě neodráží vlastnosti "seriového auta". I když to podle mě bude, kromě komfortu jízdy, dost podobné. Pokud se ty verze liší ještě nějak, tak mě klidně poučte Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 12:42   Citovat  

spacekiller napsal:
Tak podle mého zkoumání to asi opravdu bude americká verze. Ale podle toho co jsem našel za info se liší (od výroby) pouze výkonem(o 5 koní méně)a lehce nastavením podvozku. To by ale tuhle recenzi nemělo nijak zásadně ovlivnit, protože testovaný vůz byl poladěn na výrazně vyšší výkon a měl závodní podvozek... Takže test samozřejmě neodráží vlastnosti "seriového auta". I když to podle mě bude, kromě komfortu jízdy, dost podobné. Pokud se ty verze liší ještě nějak, tak mě klidně poučte Mrk

Měl jsem možnost s Kaufim otestovat obě verze a řeknu narovinu, že tu americkou bych si nekoupil. Pominuly problémy s tacho v mílích, nefunkční navigaci a rádio, hlavní rozdíl je právě v té "neviditelné" technice...

Je úplně jedno, jestli tam je 5 koní navíc i když průběh evropské verze je výrazně lepší, důležité je u takového auta právě mapování diferenciálu a této elektroniky. Hlavně jsou nastevané úplně jinak mapy diferenciálů a jinak nastaven podvozek... Tím, že to je americká verze se vysvětluje asi i to, že se tomu přehřívá olej v zadním diferenciálu první kusy v USA ten problém měli, i když to může být samo tím zvýšeným výkonem. Pak by to ukazovalo na nezkušenost úpravce, protože ten by měl mít vyzkoušené, co jeho úprava udělá... Jinak co mám dostupné info, tak toto přečipování (dělá se úprava jednotky a dávají se titanové kompletní výfuky) má přínos asi 120-150HP a okolo 150Nm krouťáku, problém je, že u evropské verze přijdete o záruku Smutný a výrazně se více ničí převodové soustrojí...

Nicméně auto v základu (mě se tedy ani zdaleka nelíbí ta úprava ala NeedForSpeed, ale to je věc vkusu, to mi přijde trošku out) je hodně dobré a hlavně nastavení podvozku Bilstein v sérii, je hodně příjemné a pro mě až překvapující. V nastavení komfort člověk přežije bez úhony i cestu po Praze v nastavení Race krásně pobírá nerovnosti i na okreskách a větší tuhost je znát jen díky velké váze auta... Ve spojení s elektronickou kontrolou trakce je to auto opravdu dobré...
Netuším, co měl ten testovaný Nissan za podvozek, ale rozdíl mezi sériovým podvozkem americkým a evropským můžu ukázat konktrétně...
Tady na videu mě předjíždí americká verze GT-R a koukněte, co to s ním udělá na drobné nerovnosti... tudy odkaz ... čas 20s Tohle evropská verze Nissanu GT-R R35 nedělá ... Nemám sice na onboardu to samé místo, ale dá se to prohlédnout na druhém ... tudy odkaz ... On na něm jel Kaufi trošku pomaleji, tak jsem měl možnost ho dojíždět a je chování v zatáčkách tak vidět...

Je pravda, že jsem v GT-R zatím najel jen "pár" kilometrů, ale potvrdili se nám i poznatky z toho testování obou verzí a schodli jsme se na tom nezávisle i s Kaufim, takže nakonec se koupilo GT-R R35 BlackEdition v bílé barvě a v Evropském provedení, po těch 18tis km, co má auto najeté, stále vypadá jako investice půl milionu navíc jako minimálně prozřetelná... tudy odkaz ... můžete si tu prohlédnout i mapu zrychlení a na ní zasvěcení poznají na první pohled, jak je ta převodovka rychlá a dobrá... Je to měřeno na letišti v Panenském Týnci a s normálním startem z nuly a volnoběhu na sériových pneu

U takových aut je ladění podvozku tak složité, že pokud ho nevyměníte za hodně kvalitní podvozek, většinou mu spíš ublížíte... Zajímavé je, že se nikde nezmiňujete o brzdách, neboť americké verze mají výrazný problém se životností kotoučů brembo a origo destiček Jurid. Brembo kotouče jsou vrtané, takže první trhlinky se objeví hned po pár tisíci km (u nás na evropském GT-R hned po prvním testu na Nordschleife najaře) a destičky "Brembo", které si nechávají dělat u Juridu, se po prvním testu rozseparovali (směs od podkladu desky), takže pro ostřejší ježdění je třeba dát pořádné brzdy, já jsem nechal vyrobit na zakázku závodní kotouče od Bremba jen drážkované a destičky jsem dovezl z Japonska od Endless (jejich brzdy jezdil loni třeba BrawnGP v F1).

Recenze není určitě není mýněna špatně, ale myslím, že nevystihuje auto úplně přesně, je napsána, aby se dobře "hltala", ale tak se to asi dnes musí kvůli čtivosti psát... Myslím, že pro lidi, kteří si ho stejně nebudou moci koupit a ani se sním nikdy nesvezou, je to stejně jedno, a za pár km nejde nikdy vystihnout a pohopit "duši" auta, ale je možné, že pro to nemám cit a dělám to blbě...

Já bych tomu vytkl jen tedy ty brzdy, i když ty se dají upgradnout a hlavně oni nejsou špatné, brzdné dráhy na tak těžké auto jsou výborné (je to také u mě na stránkách), jen ten materiál by to chtělo lepší...

V příloze je fotka prasklin kotoučů po 2000km najetých opatrně zajížděcím tempem ještě před testem na NS, ke kompletnímu prasknutí může dojít díky vrtání tedy dost brzo, dále tam je fotka rozpraskané a rozseparované brzdové destičky (protože to není viděl lehce, tak většina ani neví, v jakém stavu má desky), a přední a zadní zakázkové závodní brzdové kotouče 380/34 a 380/30 včetně závodního středového plovoucího uložení s destičkami Endless

30052010159.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
30052010159.jpg, 596.3 kB

30052010160.jpg

30052010160.jpg, 1.44 MB

30052010165.jpg

30052010165.jpg, 573.69 kB

30062010005.jpg

30062010005.jpg, 1.64 MB

30062010006.jpg

30062010006.jpg, 1.74 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 14:07   Citovat  

Dany, díky moc za vyčerpávající(a neocenitelné) informace! Pošlu je kolegům z redakce. Já osobně jsem s GT-R nenajel bohužel ani kilometr. Auto jsme měli půjčené přímo od majitele, takže to nebylo na příliš dlouho. Tím pádem jsme neměli ani možnost nějakých traťových testů, případně sledovat poškození brzd. Na takovéhle věci jsme se ptali jeho...
p.s. Jsem taky fanda seriových vozů a vizuální úpravě si myslím to samé co ty... Jinak pokud si dobře pamatuji, tak majitel plánuje vzhledem ke komfortu vyměnit závodní podvozek za ten seriový...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 14:16   Citovat  

ono je samo důležité, co to je za podvozek, výrobce, typ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 14:51   Citovat  

Dany napsal:
ono je samo důležité, co to je za podvozek, výrobce, typ...

Jojo samozřejmě, pokud se mi to podaří zjistit, tak napíšu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.7.2010 , 8:50   Citovat  

spacekiller napsal:
Jojo samozřejmě, pokud se mi to podaří zjistit, tak napíšu.

A ještě je třeba si uvědomit, že namontováním toho "závodního?" (spíše bych použil slovo sportovního, protože asi 250tis za něj nedal), se přichází o možnost nastavení tuhosti přímo z auta, což je také dost důležité... Alespoň pokud s takovým autem jezdím denně, jenže jak jsem psal, americká verze má výrazně horší podvozek a u nás na okreskách dost nepoužitelnej... Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.7.2010 , 10:33   Citovat  

Takže se mi podařilo zjistit, že se opravdu jedná o Americkou verzi, dokonce jedno z prvních aut. To by možná vysvětlovalo problém s převodovkou. Prý se to dá řešit přídavným chladičem. Předpokládám, že většina úprav vozu (podvozek výfuky) pochází z obchodu gtrshop tudy odkaz (takže více info o podvozku asi tam) Majitel vozu je v něm totiž zainteresovaný. Na trati se auto chovalo dle slov kolegy výborně (nejrychlejší silniční vůz toho dne v Brně), ale na normální silnice byl podvozek příliš tuhý. Ohledně brzd zatím nic nevím Mrk A za případné nevhodné použití slova "závodní podvozek" se omlouvám Úsměv
btw. Ty kotouče Brembo jsou parádní...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.7.2010 , 10:46   Citovat  

Ano, tím se toho hodně vysvětluje a potvrzuje to i mé doměnky...

Ten podvozek je stavitelný a nádobkový, ale je pravda, že není tří-cestný podvozek jednoduché nastavit, takže to vlastně ani nemusí být problém toho podvozku...

Dokonce oni tam mají v nabídce i drážkované AP kotouče, takže už třeba nemají původní, dokonce sami mají v textu napsáno, že rádi praskají Úsměv, je to také alternativa, my jsme chtěli zůstat u Bremba, hlavně jsem od AP dostal odpověď, že přesný rozměr 380/34 a 380/30 nedělají, jen 378/32 a 378/30, tak proto jsme nakonec objednali ty zakázkové Bremba...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Test Nissanu GT-R
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina