Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
blikat ci neblikat??
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
xkoudyx1 je teď offline  xkoudyx1
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 12:57   Citovat  

chlapy potrebuji poradit s touto krizovatkou ktera je oznacena dopravni znackou,jestly se musi blikat nebo ne pokud jedu po hlavni viz obrazky.predem dik.

obrazek2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
obrazek2.jpg, 1.25 MB

orazek.jpg

orazek.jpg, 846.3 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 12:58   Citovat  

pokud je oznacnea znackou dodatkovou jak jsou zatacky treba ta hlavni a 2 vedlejsi tak urco blikat musis.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 13:20   Citovat  

jak bylo řečeno pokud je tam jen tato značka tudy odkaz tak blikat nemusíš pokud je tam tudy odkaz a ty jedes po hlavní musíš dát blinkr do prava
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 13:21   Citovat  

Hm, zatáčka za Kozmicema pokud se nepletu. Jak říká Brňda pokud je tam dodatková tabulka s vyznačeným tvarem křižovatky a i když jedeš po hlavní která se stáčí tak blikat ,ale i kdyby tam nebyla pořád měníš směr odbočuješ doleva tak bys ten blinkr měl hodit protože pokud né tak bys měl jet na tu polní cestu nebo co to je. A pokud by z tama někdo vyjížděl směrem na Opavu a ty nehodíš blinkr může si myslet že jedeš rovně tudíž tam kde je zrovna on a on vyjede a ty do něj vletíš. Ale v dnešní době se vůbec divím že ještě automobilky davaj na auta ty blinkry ,protože většina je má pouze jen jako doplněk a nebo vůbec nechápou k čemu to slouží
   Návrat  
xkoudyx1 je teď offline  xkoudyx1
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 13:28   Citovat  

jj je to u kozmic,ptal jsem se uz nezpocet kamosu a vyslo mne to 50 na 50 tak jsem to prubl jeste tady a jak vidim tak jsem se zas poucil o neco na vic,
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 15:17   Citovat  

pokud zatacis, tak blikat proste musis, ikdyz nekdy to je zbytecne, ale aspon lidi za tebou vi, co se deje, to je u kozmic u hlucina? pokud jo, tak tam je jeden pan co udela z kazdeho sisateho kola rovne, super ceny i prace!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 16:20   Citovat  

TRUcKER napsal:
pokud zatacis, tak blikat proste musis, ikdyz nekdy to je zbytecne, ale aspon lidi za tebou vi, co se deje, to je u kozmic u hlucina? pokud jo, tak tam je jeden pan co udela z kazdeho sisateho kola rovne, super ceny i prace!!

A dělá to tam někde v garáži už jsem u něj byl
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 17:47   Citovat  

ano, umi to paradne, osmancik
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 18:50   Citovat  

blikáním nikdy nic nezkazíš, lepší blikat než potom se dohadovat jestli jo nebo ne OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 19:04   Citovat  

TRUcKER napsal:
ano, umi to paradne, osmancik

Jo to je on jen jsem si nevzpomněl na jméno je to dobrý
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2010 , 7:56   Citovat  

když vidím na té fotomapě ten plac tak já bych neblikal pokud by tam nebyla značka křižovatky,mohlo by to být matoucí pro toho co jede za mnou ,že je pře demnou v silnici překážka kterou chci objet.

apropo k tomu blikání pro příklad na této křižovatce...pojedu li jak píše autor dám blinkr do prava (směr vedlejší)a stejně budu pokračovat směrem po hlavní do leva ,vjede mi tam někdo z vedlejší(mysleje si že mám blinkr odbočuji)a dojde k bouračce je na vině on ,nedal přednost i když já měl blinkr...tak pozor na to ...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2010 , 8:54   Citovat  

PAKO napsal:
když vidím na té fotomapě ten plac tak já bych neblikal pokud by tam nebyla značka křižovatky,mohlo by to být matoucí pro toho co jede za mnou ,že je pře demnou v silnici překážka kterou chci objet.

Nemáš pravdu. Vyhláška hovoří jasně...pokud hlavní silnice mění směr jízdy, tak se musí blikat.
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2010 , 12:11   Citovat  

Stepa napsal:
Nemáš pravdu. Vyhláška hovoří jasně...pokud hlavní silnice mění směr jízdy, tak se musí blikat.
pokud je dodatkova tabulka u znacky hlavni silnice tak musis blikat, pokud ne a hlavni meni smer tak proc bys blikal.
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2010 , 12:28   Citovat  

já tam blikám Úsměv)
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2010 , 13:04   Citovat  

Brnďa napsal:
pokud je dodatkova tabulka u znacky hlavni silnice tak musis blikat, pokud ne a hlavni meni smer tak proc bys blikal.

OK, tak jinak. I kdyby tady v tomhle konkrétním případě nebyla dodatková tabulka, tak bych blikal.

A ještě k tomu, co jsem napsal...trochu jsem to zmotal. Myslel jsem to tak, že když si to vyžaduje situace a bezpečnost, tak máš blikat a já blikám poměrně často Úsměv.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 19:38   Citovat  

Nechci zakládat NEW téma a jelikož je toto hodně podobné chci se zeptat zda na přiloženém obrázku mohou parkovat auta v modrých polích či nikoli ? Předem děkuji za názor.

zákaz.JPG

zákaz.JPG, 24.91 kB
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 19:49   Citovat  

RobiXman napsal:
Nechci zakládat NEW téma a jelikož je toto hodně podobné chci se zeptat zda na přiloženém obrázku mohou parkovat auta v modrých polích či nikoli ? Předem děkuji za názor.

Pokud je na znacce zakaz zastaveni (ktery neplati pro vyjimky uvedene na tech 2 vyznacenych mistech, jestli to chapu dobre), potom nesmis ani zastavit, natoz stat/parkovat.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 9:53   Citovat  

Bully napsal:
Pokud je na znacce zakaz zastaveni (ktery neplati pro vyjimky uvedene na tech 2 vyznacenych mistech, jestli to chapu dobre), potom nesmis ani zastavit, natoz stat/parkovat.

Myslím si to samé jen mě zajímalo jestli tam není třeba nějaká vyjímka že by to ty značky předtím "rušily" nebo tak něco Úsměv
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 10:11   Citovat  

Bully napsal:

má pravdu ten chlapec...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 10:18   Citovat  

optimas napsal:
Hm, zatáčka za Kozmicema pokud se nepletu. Jak říká Brňda pokud je tam dodatková tabulka s vyznačeným tvarem křižovatky a i když jedeš po hlavní která se stáčí tak blikat ,ale i kdyby tam nebyla pořád měníš směr odbočuješ doleva tak bys ten blinkr měl hodit protože pokud né tak bys měl jet na tu polní cestu nebo co to je. A pokud by z tama někdo vyjížděl směrem na Opavu a ty nehodíš blinkr může si myslet že jedeš rovně tudíž tam kde je zrovna on a on vyjede a ty do něj vletíš. Ale v dnešní době se vůbec divím že ještě automobilky davaj na auta ty blinkry ,protože většina je má pouze jen jako doplněk a nebo vůbec nechápou k čemu to slouží

Ja kdybych jel po hlavni (obr zprava doleva) a sjizdel z hlavni na kteroukoliv cestu, tak podle obrazku bych blinkr dal vzdy, protoze bych musel pribrzdit a pripada mi, ze kdybych jel rovne tak 90km/h tam nemuzu vletet. Nehlede na to, by mi bylo proti srsti sjizdet na vedlejsi (mozna prasnou polni cestu) a na te hlavni z 90kmh zbrzdit na 40kmh. Chtel bych videt nekoho z Vas za mnou, jak by se utroubil k smrti a nadaval do k*** ze neumim davat blinkry.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 10:26   Citovat  

Ještě k tomu zákazu zastavení ... které vozidlo může na tomto místě zastavit a v jakém případě ??? Havarované, nepojízdné, ambulance, policie , hasiči ... atd... ??? Díky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 17:50   Citovat  

bordel napsal:
Ja kdybych jel po hlavni (obr zprava doleva) a sjizdel z hlavni na kteroukoliv cestu, tak podle obrazku bych blinkr dal vzdy, protoze bych musel pribrzdit a pripada mi, ze kdybych jel rovne tak 90km/h tam nemuzu vletet. Nehlede na to, by mi bylo proti srsti sjizdet na vedlejsi (mozna prasnou polni cestu) a na te hlavni z 90kmh zbrzdit na 40kmh. Chtel bych videt nekoho z Vas za mnou, jak by se utroubil k smrti a nadaval do k*** ze neumim davat blinkry.

Polní cesta to není je to normální asfaltka ,ale z těch vedlejších cest tam moc aut nevjíždí. Já když tam jedu tak vždycky dávám blinkr i na jiných takových to patvarvých křižovatkách. A přesně jak říkáš aspoň ten zamnou ví co budu dělat ,ale bohužel někteří namyšlení frajírci si myslí že blinkry jsou na autech přežitek. A policajti by tohle měli pokutovat daleko přísněji nedávání směrovek je hrozný zlozvyk a přitom to nikoho nic nestojí stačí jen malíčkem klepnout po páčce. A když člověk jezdí každý den tak to musí brát jako automatiku. Přece když jdeš močit tak taky vytáhneš lofasa ven nebo to valíte přímo do kalhot? A pokud se člověk není tohle schopen naučit tak je asi něco špatně a neměl by za volantem co dělat. Neříkám ,že občas člověk zapomene (není stroj) ,ale jezdím denně po cestách a někteří když za nimi jedu tak zapomínají příliš často a to i když odbočují do leva a když na ně zatroubíš tak tě chcou zmlátit co si to dovoluješ což se mi už několikrát stalo když na mě takový frajírek vylez a hned zacouval zpět do auta když jsem vylezl z naklaďáku z metrovou tyčí. To bylo hned omluv ,že zapomněl na blinkry. Bohužel je to tak v dnešní době jezdit po silnicích je o nervy to snad ne
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:09   Citovat  

RobiXman napsal:
Ještě k tomu zákazu zastavení ... které vozidlo může na tomto místě zastavit a v jakém případě ??? Havarované, nepojízdné, ambulance, policie , hasiči ... atd... ??? Díky

Pokud na tom miste budes havarovat, asi jsi to dopredu nechtel a nikdo te nebude pred odtazenim pokutovat za to ze jsi tam timhle zpusobem "zastavil" Velmi šťastný Nepojizdne vozidlo a ani pojizdne s vyjimkou tech, co jsou uvedena na znacce nebo treba tech hasicu ci policie pri vykonu sluzby (protoze se na ne jinak vztahuji stejna pravidla silnicniho provozu jako na kazdeho jineho) tam proste zastavit nesmi. (Pokud tam nakladas treba svou zenu co se ji prave spousti porod apod. tak te urcite nikdo v tuhle chvili pokutovat nebude). Nevim co v tom dal hledas. Doslovnou definici nebo vyklad zakona si urcite dokazes najit na netu i sam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
blikat ci neblikat??
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina