Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ma smysl ladit Civica 7g EP1?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 15:58   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jenže C7G má ještě jednu lambdu za katem, která hlídá jeho funkci. Takže když tam kat nebude, ta druhá lambda to pozná (pokud jí elektronicky neoblbneš).

Tak dalsi moznost je ze s tim pocitaji a ta dira tam je, ze? Úsměv Co jsem na tyhle dily cetl ohlasy na epcivic.com tak nejsou spatny, akorat ty decaty uz asi ani nedelaji pac je prej lidi dostali treba tri mesice po obednani, pricemz napr ty svody meli do druhyho dne...

No jeste si to necham projit hlavou... Celkem me to laka a ty prachy mit zbytecny tak to asi neresim a obednavam. Nastesti jsem uvazoval ze bych to pokoupil postupne pres zimu, takze jste me presvedcili a za par dni me to prejde a vymyslim si jinou zabavu Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 17:46   Citovat  

Při dnešních cenách ojetin je lepší to časem prodat a koupit něco jiného. Sporťák z toho neuděláš, je to základní motorizace pro klidné řidiče a v rámci povolených rychlostí to špatně nejede. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 17:52   Citovat  

Decat:

taky mám svody bez katu, díry jsou tam na obě lambdy a otravuje kontrolka motoru. Do žádnýho nouzovýho režimu nebo tak něco se to nepřepnulo, zkoušel jsem i reset ECU podle místních návodů za tepla/za studena a stejně to svítí, halt to prostě s katalyzátorem počítá. Kámoš má decat na S2000 jezdí tak už třetí sezonu, motor cajk a taky mu svítí kontrolka = naladit ECU/přelepit samolepkou JDM/odpojit kontrolku Velmi šťastný
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 18:09   Citovat  

Kdosi tu prodava cat za smesnou cenu z CTR!!
Ten bude mit vice nez dostatecnou pruchodnost je to dobrý
Ale komplet vyfuk taky neni nejlevnejsi zalezitost,nehlede na to,ze prijdes o komfort cestovani a, dle meho, takova investice za tech par koni nestoji (je blbina) Mr. Green
Preplnovat nebo nic!
Anebo jak uz jsem psal,jiny auto.
Ted je na hc.cz na prodej krasna cervena ED7 D16A6 za 10tis v hezkym stavu.Ja mit ted ty prebitecne love,tak do toho jdu.To je panecku jine svezeni...a za ty prachy...no neber to Mr. Green
   Návrat  
James je teď offline  James
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 10:50   Citovat  

Kto z tych co hovoria o tom ake je EP1 tazke naozaj vedia, kolko vazi?
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 10:54   Citovat  

James napsal:

Ano, 1167-1228 kg (podle výbavy) je na 66KW a 130 Nm opravdu hodně.
   Návrat  
James je teď offline  James
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 11:00   Citovat  

trosku ta upravim :

EP1 - 1126
EP2 - 1172/1168
EP3 - 1204
EP4 - 1285

Vybavy sa nehybu v rozmedzi 60kg... A tych 1126 je prevadzkova v "plnej" vybave.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 11:07   Citovat  

James napsal:

Asi 20litru v nadrzi.
A to cislo na displayi neni aktualni cas, nybrz hmotnost kouř V kufru zadna mrtvola nebo pytel cementu nebyl(a)-uplne prazdno.Jo a mam total socku (bez klimy,zadnich repro,el.oken,sibru,zrcatek,atd.) kouř
Kola maji 6.4kg/kus
Edit2 Velmi šťastný :Ale zase mam tazne a vystuhu zadniho narazniku.Je mozne,ze by poface (EU7) byla o "tolik" tezsi? cože cože ?

vaha.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
vaha.jpg, 407.23 kB
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 11:28  Naposledy upravil master88 dne 7.8.2010 , 11:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bitkar napsal:
a o co ti jde? spatne se predjizdi bo co?

imho je nekolik cest
- turbo nebo kompresor. Nejlip aby to zaclo fachcit jen ve vyssich otackach
- swap
- nejak to odlehcit
- zkratit prevody
- instalace nitra pro ucely predjizdeni Úsměv

a asi se nevyplati vubec do toho investovat. Úsměv to myslim je tak na 80%

add bitkar:
turbo/kompresor - 50-100 tis. se vsim vsudy... spotřebu nezachová ani náhodou, ovšem lítat to bude pěkně, nicméně to je lepší si z polska kde rozebíraj ep3ky koupit za 40-50tis celej K20A2 ready na swap... když pojede ekonomicky má to za 8,5, když jako já tak bude mít průměrku kolem 10-10,5

swap - viz. výše

odlehčení - určitě ano, odlehčování je nejlehčí věc jak dosáhnout zlepšení výkonu auta, ovšem chce to odlehčovat s rozmyslem, odlehčený zadek vs. neodlehčený předek u auta s 60-70% hmotnosti na přední nápravě může vést ke zhoršení jízdních vlastností...

zkrátit převody - záleží na ceně, ale šel bych do toho u svého CTR už dávno kdyby JDM převody nestály majlant Úsměv

nitro - papa pořádnej výtlem

area07 napsal:
Decat:

taky mám svody bez katu, díry jsou tam na obě lambdy a otravuje kontrolka motoru. Do žádnýho nouzovýho režimu nebo tak něco se to nepřepnulo, zkoušel jsem i reset ECU podle místních návodů za tepla/za studena a stejně to svítí, halt to prostě s katalyzátorem počítá. Kámoš má decat na S2000 jezdí tak už třetí sezonu, motor cajk a taky mu svítí kontrolka = naladit ECU/přelepit samolepkou JDM/odpojit kontrolku Velmi šťastný

také mne to bude čekat Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 11:54   Citovat  

master88: ale je to smrad z toho laufu hlavně když parkuju do garáže je to mazec Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 11:58   Citovat  

CJMonty: osobně jsem C7 s motorem 1.4 jen párkrát řídil, a nechci nikoho urazit, ale lidově řečeno je to fakt zdechlina. Stačí když si přesedneš z civica 6G 1.4 do 7G a poznáš to okamžitě. Na ten výkon je auto moc těžký. Asi s tím těžko něco rozumnýho vymyslíš, jestli ti auto po všech stránkách vyhovuje sežeň raději 1.6 VTEC nebo 1.7 diesel.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 12:01   Citovat  

area07 napsal:
CJMonty: osobně jsem C7 s motorem 1.4 jen párkrát řídil, a nechci nikoho urazit, ale lidově řečeno je to fakt zdechlina. Stačí když si přesedneš z civica 6G 1.4 do 7G a poznáš to okamžitě. Na ten výkon je auto moc těžký. Asi s tím těžko něco rozumnýho vymyslíš, jestli ti auto po všech stránkách vyhovuje sežeň raději 1.6 VTEC nebo 1.7 diesel.

já říkám, ten swap je ideální Úsměv nebo za 30-40 tis. bude mít motor z ITR je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 12:38   Citovat  

master88 napsal:
já říkám, ten swap je ideální Úsměv nebo za 30-40 tis. bude mít motor z ITR je to dobrý

Hele,nevim kde jsi na ty ceny prisel,ale pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem meetallll
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 12:47   Citovat  

Leke napsal:
Hele,nevim kde jsi na ty ceny prisel,ale pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem meetallll

tudy odkaz

9000 zl = 56000 czk
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 12:50   Citovat  

Leke napsal:
v polsku sou to bezny ceny
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 12:59   Citovat  

Zemi prodava(l) K20 za 90k a co jsem se ptal 3 lidi v obraze,tak rikali,ze je to bezna cena.
B18C6 tudy odkaz
A vis co je to casu=penez,nez do nekdo uvede do 100% stavu? HaHaaa
Nez swap,vyplai se v tomto pripade uz koupe legalniho EP3,ktere vyjde ve vysledku levneji a podvozek a kastle uz je motoru a zachazeni dimenzovana.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 13:15   Citovat  

Leke napsal:
Zemi prodava(l) K20 za 90k a co jsem se ptal 3 lidi v obraze,tak rikali,ze je to bezna cena.
B18C6 tudy odkaz
A vis co je to casu=penez,nez do nekdo uvede do 100% stavu? HaHaaa
Nez swap,vyplai se v tomto pripade uz koupe legalniho EP3,ktere vyjde ve vysledku levneji a podvozek a kastle uz je motoru a zachazeni dimenzovana.

samozřejmě že ano Úsměv ale on chtěl zachovat to auto co má... já osobně bych do takovéhleho swapu nešel protože jak říkáš, podvozek, kastle atd, prostě to nikdy EP3ka nebude a když ano vyjde to snad i dráž než ji koupit... jedině třeba JDM Type-R Civic 6g do 6g kastle nebo K20A2 do 4,5,6g kastle s klecí Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 13:46   Citovat  

master88 napsal:
samozřejmě že ano Úsměv ale on chtěl zachovat to auto co má... já osobně bych do takovéhleho swapu nešel protože jak říkáš, podvozek, kastle atd, prostě to nikdy EP3ka nebude a když ano vyjde to snad i dráž než ji koupit... jedině třeba JDM Type-R Civic 6g do 6g kastle nebo K20A2 do 4,5,6g kastle s klecí Úsměv

OT:Vynechal jsi 3g a 2g Civica :hehe: kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 13:53   Citovat  

...ale v zadání bylo utratit cca 12000 CZK ne EU Velmi šťastný takže zapomeneme na swapy muhehe
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 13:53   Citovat  

ja osobne bych do 1,4 nedaval ani sportovni filtr HaHaaa
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 15:12   Citovat  

CJMonty napsal:
Tak dalsi moznost je ze s tim pocitaji a ta dira tam je, ze? Úsměv Co jsem na tyhle dily cetl ohlasy na epcivic.com tak nejsou spatny, akorat ty decaty uz asi ani nedelaji pac je prej lidi dostali treba tri mesice po obednani, pricemz napr ty svody meli do druhyho dne...

No jeste si to necham projit hlavou... Celkem me to laka a ty prachy mit zbytecny tak to asi neresim a obednavam. Nastesti jsem uvazoval ze bych to pokoupil postupne pres zimu, takze jste me presvedcili a za par dni me to prejde a vymyslim si jinou zabavu Úsměv

Jak psal Petr78, ta druhá lambda hlídá, jestli je KAT funkční, tzn. první lambda nahodí nějaké hodnoty a pokud se shodují s hodnotami na lamdbě druhé, tak to ECU vyhodnotí jako poruchu motoru (KATu) a rozsvítí se ti kontrolka a to nese za následek, že už potom nebudeš vědět o nějaké závažné poruše, jelikož ti ta kontrolka bude furt svítit. Nechá se to obejít odporem myslím nebo, že se do té díry po lambdě dá trubička a do té potom lambda, jinak to nedávno řešil dany zde Osobně bych do toho bez programovatelný ECU nešel, už jenom kvůli tomu, že si potom naladíš ECU k těm svodům a získáš tak daleko větší nárůst výkonu. Takže to vždy chce začít ECU, jinak žádné úpravy nemají cenu a ta jak jsem psal se pohybuje okolo 20000,- Bueee takže také šetřím jak to jde Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 3:24   Citovat  

rotker napsal:
Jak psal Petr78, ta druhá lambda hlídá, jestli je KAT funkční, tzn. první lambda nahodí nějaké hodnoty a pokud se shodují s hodnotami na lamdbě druhé, tak to ECU vyhodnotí jako poruchu motoru (KATu) a rozsvítí se ti kontrolka a to nese za následek, že už potom nebudeš vědět o nějaké závažné poruše, jelikož ti ta kontrolka bude furt svítit. Nechá se to obejít odporem myslím nebo, že se do té díry po lambdě dá trubička a do té potom lambda, jinak to nedávno řešil dany zde Osobně bych do toho bez programovatelný ECU nešel, už jenom kvůli tomu, že si potom naladíš ECU k těm svodům a získáš tak daleko větší nárůst výkonu. Takže to vždy chce začít ECU, jinak žádné úpravy nemají cenu a ta jak jsem psal se pohybuje okolo 20000,- Bueee takže také šetřím jak to jde Smutný

tak tak... ale nejdřív koupím svody a dekat... Úsměv pak až ecu...
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 9:12   Citovat  

area07 napsal:

diesel 1.7 nebrat mi bylo receno, ma to motor Isuzu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 10:52   Citovat  

master88 napsal:
tak tak... ale nejdřív koupím svody a dekat... Úsměv pak až ecu...

Proč stavět od základů, když to jde i od střechy HaHaaa Jestli tu ECU koupíš dřív jak já, tak bychom se mohli domluvit, samozřejmě za nějaký úplatek pifko a zkusil bych si jí do auta, sííím Se stydím VTEC
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 13:18   Citovat  

qasper napsal:
diesel 1.7 nebrat mi bylo receno, ma to motor Isuzu

No a co, že to má motor Isuzu? Má ho Area, mám ho já, má ho pár dalších tady na fóru. To tady zase bude flame na ropáky u 7G civiků? A proč ti bylo řečeno nebrat? Napiš to rovnou Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 14:29   Citovat  

rotker napsal:
Proč stavět od základů, když to jde i od střechy HaHaaa Jestli tu ECU koupíš dřív jak já, tak bychom se mohli domluvit, samozřejmě za nějaký úplatek pifko a zkusil bych si jí do auta, sííím Se stydím VTEC

určitě nekoupím, ECU je podle mne zbytečnost, ja vím, pořeším si mapy atd, nicméně primární věc je jedna blbá kontrolka na palubovce... a na to mi stačí když dám 2. lambdu do prodloužené trubičky a rozsvítí se to jen občas... kdyby pak něco svítilo pořád, tak prostě vyměním na diagnostiku katalizátor za origo a uvidí se.... to je záležitost 10 minut...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 21:19   Citovat  

Stepa napsal:
No a co, že to má motor Isuzu? Má ho Area, mám ho já, má ho pár dalších tady na fóru. To tady zase bude flame na ropáky u 7G civiků? A proč ti bylo řečeno nebrat? Napiš to rovnou Úsměv

Isuzu je jeden z předních výrobců dieselových motorů - ale to je teorie a stejně nikoho nezajímá Velmi šťastný , tak vydržte až najedu ještě pár tis. km, budu mít nakroucíno 150, tak sem napíšu co mě stála údržba.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 22:26   Citovat  

master88 napsal:
určitě nekoupím, ECU je podle mne zbytečnost, ja vím, pořeším si mapy atd, nicméně primární věc je jedna blbá kontrolka na palubovce... a na to mi stačí když dám 2. lambdu do prodloužené trubičky a rozsvítí se to jen občas... kdyby pak něco svítilo pořád, tak prostě vyměním na diagnostiku katalizátor za origo a uvidí se.... to je záležitost 10 minut...

To ten KAT budeš měnit pořád i se svodama? A další věc, jukni na grafy od danyho na rozdíly mezi OEM a KPro ECU, myslím, že jsou to dost zajímavé hodnoty, které ti výfuk nikdy nenažene. Jinak sorry a už dost offtopic HaHaaa
K tématu, jak bylo řečeno do 1,4 bych nekupoval ani sportovní filtr -> vyhožené peníze :hehe:
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 22:39   Citovat  

rotker napsal:
To ten KAT budeš měnit pořád i se svodama? A další věc, jukni na grafy od danyho na rozdíly mezi OEM a KPro ECU, myslím, že jsou to dost zajímavé hodnoty, které ti výfuk nikdy nenažene. Jinak sorry a už dost offtopic HaHaaa
K tématu, jak bylo řečeno do 1,4 bych nekupoval ani sportovní filtr -> vyhožené peníze :hehe:

Presne taak.Na vytvoreni nejakyho hezkyho zvuku sani staci demontovat ten resonator sani (otazka max.2minut).A je to zdarma Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 22:45   Citovat  

rotker napsal:

jde o to že u mě hraje + i to že mám propálené svody u katu... mám tám 2 těsnění na sobě... a trochu to profukuje Úsměv velmi málo, ale přece...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ma smysl ladit Civica 7g EP1?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina