Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX2g GO Motoru D16z5
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
HCRX2 je teď offline  HCRX2
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 22:49   Citovat  

Ahoj tak Mam Hondu Crx 2g s Motorem d16z5 situace je takova ze zere olej 1L na 1000Km coz je podle me neprijatelne spotreba benzinu kolem 9 litru na 100km jinak ale jede slusne ovsem bylo mi taky receno ze pred smrti vsechny a tak bych chtel udelat GO a tak se ptam co vsechno je potreba menit a myslim tim opravdu GO zadny solichani přibliznou cenu dilu a kolik by tak vysla prace pokud mate nekdo zkusenost dale kdyby nekdo mohl doporucit servis ci cloveka co by provedl generalku ustecky kraj by bylo idealni no ale sem ochoten auto poslat i dal. To auto je muj mazel a chtel bych opravdu kvalitu za dobrou cenu a fer chovani dekuju moc Úsměv Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 22:53   Citovat  

materiálově 10-15t těsnění po oil čerpadlo

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 6:55   Citovat  

zitec najdes vsechno origo i tuning staci si vybrat, jen to nebude 16tisic. Nakupuju u neho a super neni problem, nekdo rika ze je drazsi. tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 7:18   Citovat  

Tuto stranku znam zda se mi dobra pokud bych chtel davat kovane veci a toje dalsi vec chtel bych to tam abych mohl treba serii tocit a nebat se ale to je na dalsi tema kazdopadne dekuji za tip pište dale nazory zkušenosti s GO tohoto motoru

Toreto je teď offline  Toreto
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 13:44   Citovat  

Ahoj, nechával jsem si dělat generálku stejného typu motoru jako máš ty a vyšlo to zhruba materiálově kolem 15k i s olejema.
Tzn. těsnění pod hlavu, pod sání,
simerinky -převodovka -klika -vačky,
lágry,
těsnění ventilů,
rozv. řemen+kladka,
lamela + přítlačák ty tam dávali jiné -jetý ale dobrej stav a oleje.
(plzeňský kraj)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 13:57   Citovat  

Toreto napsal:
Ahoj, nechával jsem si dělat generálku stejného typu motoru jako máš ty a vyšlo to zhruba materiálově kolem 15k i s olejema.
Tzn. těsnění pod hlavu, pod sání,
simerinky -převodovka -klika -vačky,
lágry,
těsnění ventilů,
rozv. řemen+kladka,
lamela + přítlačák ty tam dávali jiné -jetý ale dobrej stav a oleje.
(plzeňský kraj)

to je takove polo GO pridal bych vybrus kliky, olej cerpadlo,srovnat hlavu, vodni pumpu, pistni krouzky, popripade nove vacky a mrknout jak je natom rozdelovac minimalne udelat lozisko. Urcite bude propoustet gufero na klikovce to bych taky menil. Koupil bych kompletni sadu na pretesneni motoru. Je to tam. Mrk.
Hodne zalezi proc to GO delas a hlavne jak moc to chces mit TOP

to je jen nazor kuky kuk

Fork je teď offline  Fork
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 16:23   Citovat  

Čau chlapi, také se potýkám s "renovací" D16Z5, ale mám problém s guferama ventilů. Nějak nemohu narazit na správný typ za přijatelnou cenu. Dá se samozřejmě koupit u Hondy, ale platit nějakých 160Kč/ks...???. Většina katalogů nabízí shodné typy na D16Z5, D16A8 a D16A9. Ty se pohybují kolem 30Kč/ks. Pokud se nepletu, tak D16Z5 má dříky ventilů 6,5mm a D16A8/A9 má 5,5mm. Nevíte, kde by se dali sehnat gufera ventilů za přijatelnou cenu? Jediný "přibližně" stejný jsem narazil u Elringu, kde mají horní vnitřní průměr 6,3mm, spodní vnitřní 11,6mm, spodní vnější 16mm a výšku 10,5mm. Ale stejně mně to nějak neštimuje. D16Z5 má vodítko o průměru 12mm a navíc se dvěmi zařezy...
Jinak Elring přímo pro D16Z5 nabízí guferko o rozměrech 7/12/13,5/9,5mm. U toho mně nesedí vůle 0,5mm pro dřík..
Jinak co se týká té generálky. Asi by bylo dobré nechat změřit vnitřní průměry válců, kvůli případnému honování. A podle toho postupovat dále, originál rozměr by měl být 75mm. S najetými km se průměr zvětšuje. Pokud by se honovalo, tak se potom dělají díly po 0,25mm. Tzn. písty, kroužky. Dál určitě ojniční šály. Rovněž změřit kliku - případné broušení+klikové šály (rovněž výbrusové). Hlavu nechat přebrousit, podle ubylého materiálu koupit těsnění pod hlavu. Problém by byl pokud by bylo poškozené uložení vačkových hřídelí. Nemám informace, že by se toto dalo napravit. Dál rozvody + vodní pumpa. A pak veškeré "gumové" těsnění.
Takže suma sumárum MINIMÁLNĚ, ale opravdu MINIMÁLNĚ 15000Kč.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 16:39   Citovat  

Co jsem slyšel, gufera na DOHC, cca 70 Kč. Ty za 30 by měly být prý na SOHC. Pochybuju, že by se lišily ventily u motorů D16Z5, D16A8 a D16A9.
Ad Oorrbb: pokud klika nerachtala, nevidím důvod pro broušení. Znalci (Rom.) radí nechat hlavní ložiska, vyměnit ojniční, pístní kroužky a může se jezdit vesele dál.
Olejové čerpadlo prohlédnout, to ano, ale nové prý kromě hondy stejně nesežene, leda z Ameriky. A jaké vačky? Pokud ostré, tak budiž, ale jinak není důvod.

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 16:53   Citovat  

Minor napsal:
Co jsem slyšel, gufera na DOHC, cca 70 Kč. Ty za 30 by měly být prý na SOHC. Pochybuju, že by se lišily ventily u motorů D16Z5, D16A8 a D16A9.
Ad Oorrbb: pokud klika nerachtala, nevidím důvod pro broušení. Znalci (Rom.) radí nechat hlavní ložiska, vyměnit ojniční, pístní kroužky a může se jezdit vesele dál.
Olejové čerpadlo prohlédnout, to ano, ale nové prý kromě hondy stejně nesežene, leda z Ameriky. A jaké vačky? Pokud ostré, tak budiž, ale jinak není důvod.

Taky si myslím že je nesmysl aby se lišili, ty motory se liší prakticky jen ECU a tím jestli má/nemá kat nebo se mýlím?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 16:57   Citovat  

Zatím mi nikdo o žádném rozdílu neříkal:)
Jo, jsou dva druhy sání, mohou se lišit spojkové lamely atd, ale motory by měly být stejné.

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 17:07   Citovat  

Tak to by potom bylo fajn, ale jistota je kulomet+atomovka Velmi šťastný
Měřil to někdo?

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 17:09   Citovat  

Protože jsem koupil guferka od Reinze, dle katalogu pro tyto motory (označení 12-53539-01) a jsou MALÉ! Ble

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 18:52   Citovat  

Hm hm kdyz to tak procitam tak kolem 25 tis bych se i vesel to neni zas tak zle jinak proc GO delam chci mit auto co nejvic v poradku a aby dobre jelo a nepapalo olej jako vetsina crx myslim si ze 1L na 1000Km je fakt hodne

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 18:59   Citovat  

HCRX2 napsal:
Hm hm kdyz to tak procitam tak kolem 25 tis bych se i vesel to neni zas tak zle jinak proc GO delam chci mit auto co nejvic v poradku a aby dobre jelo a nepapalo olej jako vetsina crx myslim si ze 1L na 1000Km je fakt hodne

drzim palce at se podari. budes si to delat sam? kazdy CRXko trochu zere olej ale to tvoje uz je hooodne moc. To je tak na 10 000

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 20:32   Citovat  

No a odkud jsi kdyztak muzes SZ ze by sme to nasli a dali dohromady spolecne vymenili si informace zkusenosti a tak ja proste sem strasne opatrnej uz sem se spalil s jinejma autama a chtel bych vedet co nejvic o tom co udelat na co dat bacha a sverit cero nekomu kdoho zna vis jinak kdo jeste ma zkusenosti nejake Treba COCKSIK co? povidej to sem ja ten s Heverem na crx srazu Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:33   Citovat  

Jinak sam to delat nebudu chtel bych to od nekoho kdo se vyzna tak taky sem s lidma ktery znate vy doporucte podle svych zkusenosti budu moc rad

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 5:46   Citovat  

na go budeš mít čekačku všude ,odkud jsi to?

0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 7:15   Citovat  

Jsem ze žatce čekačku no planuju to na zimu a pres zimu s cerem jezdit stejne nebudu takze to je docela dost casu ne?

krutorg je teď offline  krutorg
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 14:40   Citovat  

tak co ta tvoje GO motoru ted v zimě? probíhá? pročítal sem topic, zrovna se mi to hodí, mám rozebranou d16a8 co budu ted delat pres zimu, máš to ke mě z žatce 20km, můžeš se přijet kouknout jak vypadá vykuchané srdce z crx na pracovním stole.Úsměv výměnu infornmací a zkušeností uvítám.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2011 , 14:47   Citovat  

HCRX2 napsal:
Ahoj tak Mam Hondu Crx 2g s Motorem d16z5 situace je takova ze zere olej 1L na 1000Km coz je podle me neprijatelne spotreba benzinu kolem 9 litru na 100km jinak ale jede slusne ovsem bylo mi taky receno ze pred smrti vsechny a tak bych chtel udelat GO a tak se ptam co vsechno je potreba menit a myslim tim opravdu GO zadny solichani přibliznou cenu dilu a kolik by tak vysla prace pokud mate nekdo zkusenost dale kdyby nekdo mohl doporucit servis ci cloveka co by provedl generalku ustecky kraj by bylo idealni no ale sem ochoten auto poslat i dal. To auto je muj mazel a chtel bych opravdu kvalitu za dobrou cenu a fer chovani dekuju moc Úsměv Honda
maš někdy o vikend čas?? mam ted auto na GO takže můžu poradit apod pomoct a doporučit člověka.

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX2g GO Motoru D16z5
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina