Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Strana 23 z 46
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 16:01   Citovat  

cocks napsal:
... no podle těch "brzdných výsledků" to jsou asi výrobci latrín..

S tím zase nejde souhlasit, opravdu záleží na segmentu, kam to je určeno, ty "správné" Brembo samo umí, ale ve střední kategorii to dosahuje max průměru a těží spíš ze jména, což mě štve...

ale ... ale jinak dělaj spoustu samolepek na auta ... to je dokonalý joke pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 16:17   Citovat  

cocks napsal:
no podle těch "brzdných výsledků" to jsou asi výrobci latrín..ale jinak dělaj spoustu samolepek na auta Velmi šťastný

...Tak Ty seš fakt moc. Až si koupíš POŘÁDNÝ Bremba, tak EBC zahodíš a nikdy je nebudeš chtít vidět Hihi
Tím neshazuju EBC, jejich desky jezdím a jsem spokojen.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 16:28   Citovat  

CRXMANN napsal:
...Tak Ty seš fakt moc. Až si koupíš POŘÁDNÝ Bremba, tak EBC zahodíš a nikdy je nebudeš chtít vidět Hihi
Tím neshazuju EBC, jejich desky jezdím a jsem spokojen.

Tak jak jsem to napsal Cocksovi, třeba u Bremba záleží, co je to přesně za segment... (Chápu to spíš jako nadsázku než hodnocení)

Nicméně bych řekl, že ani ty nemáš pravdu, mám pocit, že se nikdy nesetkáš ani si nikdy nekoupíš ty "správné" Bremba, takže na to co si můžeš vyzkoušet a koupit proti tvému výběru postavím čínu XYZ a budu na tom minimálně stejně... Nejde to takhle zjednodušit... Brembo a AP není ani shit ale ani bůh...
Bohužel v tom středním segmentu těží spíš ze značky a kvalita třeba za kotouči EBC výrazně zaostává, oproti tomu destičky EBC (libovolné kategorie), které jsi ty zmínil, svou kvalitou střed nijak nepřevyšují, řekněme lepší standard jako hladké EBC kotouče, které jsou však oproti EBC TurboGroove výrazně horší... Takže možná bys i ty zíral, pokud bys měl na autě správně sladěné brzdy, jak to může fungovat...

EDIT: Samozřejmě záleží, co přesně máš za kotouče, jsetli to máš na všech kolech, nebo jak je u nás oblíbený nešvar, dám nové dopředu a zadek jak to vyjde a pod...
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 16:36   Citovat  

sorry ze sa tu zamiesam, mate niekto skusenosti s brzdami Galfer ?
tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 16:49   Citovat  

Dany napsal:
Tak jak jsem to napsal Cocksovi, třeba u Bremba záleží, co je to přesně za segment... (Chápu to spíš jako nadsázku než hodnocení)

Nicméně bych řekl, že ani ty nemáš pravdu, mám pocit, že se nikdy nesetkáš ani si nikdy nekoupíš ty "správné" Bremba, takže na to co si můžeš vyzkoušet a koupit proti tvému výběru postavím čínu XYZ a budu na tom minimálně stejně... Nejde to takhle zjednodušit... Brembo a AP není ani shit ale ani bůh...
Bohužel v tom středním segmentu těží spíš ze značky a kvalita třeba za kotouči EBC výrazně zaostává, oproti tomu destičky EBC (libovolné kategorie), které jsi ty zmínil, svou kvalitou střed nijak nepřevyšují, řekněme lepší standard jako hladké EBC kotouče, které jsou však oproti EBC TurboGroove výrazně horší... Takže možná bys i ty zíral, pokud bys měl na autě správně sladěné brzdy, jak to může fungovat...

EDIT: Samozřejmě záleží, co přesně máš za kotouče, jsetli to máš na všech kolech, nebo jak je u nás oblíbený nešvar, dám nové dopředu a zadek jak to vyjde a pod...

Možná by ses divil, ale s pořádnýma Brembama jsem se setkal, mám s nimy osobní zkušenost a vím jak fungují. To, že si je nikdy nekoupím je fakt, který nepopírám a vždy půjdu po levnější variantě.
Brzdy na svém autě hledám už přes dva roky a EBC torbocokoliv u mě zatím nehrozí po tom co jsem viděl za výsledky na autech zdejších členů, ale nezatracuji je.
Jen jdu jinou cestou. A hlavně, hledám si optimální naladění brzd sám, podle svého stylu brždění a jízdy. Protože to co funguje u pana vomáčky nemusí při mém panic-breaking fungovat vůbec Velmi šťastný a toho se bojím.
O Brembách vím své, hlavně o klasické produkci .... 3 páry zvlněných kotoučů u mě v garáži jsou toho důkazem, stejně tak ATE, ale stejně tak i pár usmaženejch turbogrove Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 17:02   Citovat  

CRXMANN napsal:
Možná by ses divil, ale s pořádnýma Brembama jsem se setkal, mám s nimy osobní zkušenost a vím jak fungují. To, že si je nikdy nekoupím je fakt, který nepopírám a vždy půjdu po levnější variantě.
Brzdy na svém autě hledám už přes dva roky a EBC torbocokoliv u mě zatím nehrozí po tom co jsem viděl za výsledky na autech zdejších členů, ale nezatracuji je.
Jen jdu jinou cestou. A hlavně, hledám si optimální naladění brzd sám, podle svého stylu brždění a jízdy. Protože to co funguje u pana vomáčky nemusí při mém panic-breaking fungovat vůbec Velmi šťastný a toho se bojím.
O Brembách vím své, hlavně o klasické produkci .... 3 páry zvlněných kotoučů u mě v garáži jsou toho důkazem, stejně tak ATE, ale stejně tak i pár usmaženejch turbogrove Mrk

Jasně, takže jinak, co bylo na těch kotoučích za desky a kde přesně (případně po jaké akci) ty kotouče odešli???

To, že lidi neumějí brzdit nemusí být vada kotoučů...
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 17:11   Citovat  

Dany napsal:
Jasně, takže jinak, co bylo na těch kotoučích za desky a kde přesně (případně po jaké akci) ty kotouče odešli???

ze odbocim - to mi vysvetlete, co znamena ze neumim brzdit? at brzdim sebeblbejc, tak maximalne muzu brzdit v blbou chvili ale porad mam pravo chtit, aby, kdyz na to dupnu tak aby to brzdilo ne?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 20:19   Citovat  

kandik napsal:
ze odbocim - to mi vysvetlete, co znamena ze neumim brzdit? at brzdim sebeblbejc, tak maximalne muzu brzdit v blbou chvili ale porad mam pravo chtit, aby, kdyz na to dupnu tak aby to brzdilo ne?

jestli brzdíš v blbou dobu, to je problém tvůj a poznáš to hned, ale jestli brzdíš špatně k ohledu na brzdy, to už potom poznáš až na tom, jak ti vydrží kotouče, destičky a hlavně jak to vypadá... To že za člověka vše vyřeší ABS, ESP a ostatní nesmysly jen umocňuje v člověku špatné zacházení s brzdama...

Měl jsem to rozepsané, ale forum mě odhlásilo a já o to přišel, znovu to psát nebudu...
   Návrat  
Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 23:07   Citovat  

Měl jsem CTFka (nevím jaké) na DS2000 a bylo to úžasný maso :twisted: Brzdilo jak četr... A pak mi z toho "hořeli" desky po jízdě na okruhu VTEC Ale pořád to neuvěřitelně brzdilo OK
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.8.2010 , 23:45   Citovat  

Pokud si dobře pamatuju, tak jsi (Dany) říkal, že i na GTRku ty bremba taky nejsou úplně nejlepší..to jen potvrdilo můj názor na ně po tom, co jsem oddělal dvoje kotouče.. samozřejmě je ale nechci házet všechny do jednoho pytle, to byla spíš mírná nadsázka..navíc pořádně nevím, co tam bylo za desky u jedněch byly Nissiny což nevím zda byly série, nebo něco kompatibilnějšího..na všech nebylo žádné označení..ale taková je moje zkušenost.

"styl brždění" nebo jak to nazvat je ale podle mě také důležitý, neberu-li v potaz krizové situace, kdy na to většina lidí opravdu "dupne".. nechci Danyho vyzdvihovat do nebes ale třeba při tom svezení jsme z nějakých cca 190-200 stáli u tý cedule a to bylo opravdu hned a docela jsem koukal, jak s nima zachází.. Samozřejmě jsem se nikdy v takhle vyladěném autě nevezl takže to je čistě můj subjektivní, pro mě však více než dostatečný, argument.

Proto taková malá na odlehčení : Můžu mít káru jak cep, vyladěnou do nesmyslu (a za nesmysl) ale pokud jsem lempl, tak to bude vždycky špatně HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 0:11   Citovat  

Dany napsal:

No vetšinou měli do tisíce najeto a na odpis byly po okruhu v Mostě. Dalším faktem je, že na přehřátí celého systému se u mě podílela brzdovka ... jo holt jsem laik a učím se sám z vlastních chyb. Proto žádné kotouče neházím do šrotu. A vzhledem k tomu, co jsem letos ,,najezdil,, a ,,najezdím,, to letos na upečení taroxů nevidím Ble
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 1:13   Citovat  

Mám zkušenost, jak s brembama, tak s EBC, tak i s Taroxema. Z mého hlediska vidím Bremba jako nejlepší možnou varinantu cena a funkčnost. Za těmito se hned lepí EBC tyto jsou opravdu dobré, a taroxy co byly vyzkoušeny na vrchách dopadly nejlépe.
Co se týče závodů vidím to na EBC a Tarox, ale sám bych šel u EE8 do turbogrove (nebo jak se tp nazívá) a od ebc desky buď žlutý na závody a nebo červený..
Bremba bych viděl na street ježdění za rozumnou cenu Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 4:24   Citovat  

CRXMANN napsal:
No vetšinou měli do tisíce najeto a na odpis byly po okruhu v Mostě. Dalším faktem je, že na přehřátí celého systému se u mě podílela brzdovka ... jo holt jsem laik a učím se sám z vlastních chyb. Proto žádné kotouče neházím do šrotu. A vzhledem k tomu, co jsem letos ,,najezdil,, a ,,najezdím,, to letos na upečení taroxů nevidím Ble

Ano, to jsem si myslel, takže bych to určitě nesváděl na EBC kotouče... Buď to je nevhodný setup nebo špatný styl brzdění, někdy to může být i špatné zajetí... Musel bych přesně vědět, co tam bylo za kotouče a desky...

U nás v bandě TypeR jsou lidi, kteří dokázali odepsat kotouče po 30minutách a desky třeba po čtvrt hodině (a pokud vezmu čas na kolo, tak také nebylo nějak zázračné). Dneska se dá říct, že po dvou letech tréningu (kdy je s Martinem učíme správnou stopu, styl a způsob řízení a brzdění) se za prvé zrychlili o obrovskou porci vteřin a navíc jim stejné věci na brzdách vydrží až 5x déle !!!
Většina z nich je dnes schopna bez problému jezdit celoročně závodní materiály bez úhony (které se jezdí třeba na okruzích nebo v rally na WRC a S2000), což si sice každý myslí, jak je to jednoduché, ale není to pravda...

Brzdovka je důležitá, ale nepřehřeje systém, pokud se brzdovka vaří, propadne pedál a sníží se naopak účinnost brzd, je to následek ne příčina...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 4:54   Citovat  

Dutch napsal:
Mám zkušenost, jak s brembama, tak s EBC, tak i s Taroxema. Z mého hlediska vidím Bremba jako nejlepší možnou varinantu cena a funkčnost. Za těmito se hned lepí EBC tyto jsou opravdu dobré, a taroxy co byly vyzkoušeny na vrchách dopadly nejlépe.
Co se týče závodů vidím to na EBC a Tarox, ale sám bych šel u EE8 do turbogrove (nebo jak se tp nazívá) a od ebc desky buď žlutý na závody a nebo červený..
Bremba bych viděl na street ježdění za rozumnou cenu Mrk

Tak s tímhle zase nesouhlas... Taroxy na kopec možná, ale to by vydrželi i Bremba a další, kvůli těm šesti zatáčkám je to moc povyku pro nic... To se nedá srovnat s okruhem...
Tam třeba Martin na Z4, který opravdu umí jezdit a brzdit, zničil Taroxy po 6 kolech v Mostě...
Jde o to, že každý má jiné zkušenosti, ale kdo z Vás na těch zničených kotoučích opravdu zjišťoval příčinu??? Já pokud si nejsem jistý, tak kotouče rozřežu, navrtám a zjistím jak hloubku popraskání, tak kvalitu materiálu a podobně... Nikoho nechci ovlivňovat, ale narozdíl od Taroxe, Bremba (low end řad), Zimmermann a dalších, jsou EBC TurboGroove železolitinové, takže vydrží více (už jen materiálem), ale vyžadují správný setup...

Kaufi na CTR8G dokázal jezdit (po troše tréningu) na EBC TG v kombinacemi destičkami Ferodo DS3000 celý rok včetně našich výletů na okruhy (Nordschleife, Most, Piešťany a další), přičemž potřeboval jedny kotouče a patery destičky !!!
Přitom Bremba na GT-R mu vydrželi asi 6tis km, takže jsem nakonec musel zvolit jiný setup a nechal si od Bremba nazakázku vyrobit "správné" kotouče a použil destičky od Endless (dodává brzdy do F1, třeba loni BrawnGP). Takže pro laika vlastně jen vyměnil vrtané Bremba za drážkované Bremba a je to...

30062010005.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
30062010005.jpg, 541.59 kB

30062010006.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
30062010006.jpg, 596.13 kB
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 9:45   Citovat  

Dany napsal:
Tak s tímhle zase nesouhlas... Taroxy na kopec možná, ale to by vydrželi i Bremba a další, kvůli těm šesti zatáčkám je to moc povyku pro nic... To se nedá srovnat s okruhem...
Tam třeba Martin na Z4, který opravdu umí jezdit a brzdit, zničil Taroxy po 6 kolech v Mostě...
Jde o to, že každý má jiné zkušenosti, ale kdo z Vás na těch zničených kotoučích opravdu zjišťoval příčinu??? Já pokud si nejsem jistý, tak kotouče rozřežu, navrtám a zjistím jak hloubku popraskání, tak kvalitu materiálu a podobně... Nikoho nechci ovlivňovat, ale narozdíl od Taroxe, Bremba (low end řad), Zimmermann a dalších, jsou EBC TurboGroove železolitinové, takže vydrží více (už jen materiálem), ale vyžadují správný setup...

Kaufi na CTR8G dokázal jezdit (po troše tréningu) na EBC TG v kombinacemi destičkami Ferodo DS3000 celý rok včetně našich výletů na okruhy (Nordschleife, Most, Piešťany a další), přičemž potřeboval jedny kotouče a patery destičky !!!
Přitom Bremba na GT-R mu vydrželi asi 6tis km, takže jsem nakonec musel zvolit jiný setup a nechal si od Bremba nazakázku vyrobit "správné" kotouče a použil destičky od Endless (dodává brzdy do F1, třeba loni BrawnGP). Takže pro laika vlastně jen vyměnil vrtané Bremba za drážkované Bremba a je to...

S tímhle s tebou souhlasím mám pouze zkušenosti co jsem montoval a jezdilo to vrchy, takže vůbec nemám zkušenost s okruhem, takže souhlasím s tebou.... Mrk
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 11:43   Citovat  

Kotouce od EBC TG jsou dost slusne, coz se o jejich deskach (v ramci zavodnich vyuziti) moc rict neda Mr. Green Ackoli mi na TG vadi ty drazky a diry - sice nepraskaji, ale jsou tam na ukor hmoty, ktere u seriovych brzd neni nikdy dost.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 12:51   Citovat  

Co kdybych diskuzi o brzdách šoupnul do zvláštního topicu. Myslím že si to zaslouží Tak to valím bulvy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 13:00   Citovat  

CRXMANN napsal:
Co kdybych diskuzi o brzdách šoupnul do zvláštního topicu. Myslím že si to zaslouží Tak to valím bulvy

no její část ideálně...ale těch topiců je tu nesmysl, já to budu postupně promazávat...co se nebude vyložene týkat tématu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 13:11  Naposledy upravil Dany dne 13.8.2010 , 13:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

V klidu, já už svý řekl, nechci někoho přesvědčovat, je tu spoutu jiných odborníků a já vím, že čím víc jsem toho vyzkoušel, rozbil a analyzoval, má čím dál víc otázek, takže se nepasuju do role, že bych musel někomu radit...
Myslel jsem to dobře... Pro mě bude důležité, jestli bude spokojenej Cocks, ostatní ať si dají, co uznají za vhodné... Získané zkušenosti jsou přímoúměrné zničenému zařízení...

A abych zase nedělal zbytečně další příspěvek, tak ještě EDIT:
infinity napsal:
Kotouce od EBC TG jsou dost slusne, coz se o jejich deskach (v ramci zavodnich vyuziti) moc rict neda Mr. Green Ackoli mi na TG vadi ty drazky a diry - sice nepraskaji, ale jsou tam na ukor hmoty, ktere u seriovych brzd neni nikdy dost.

To také není úplně pravda... Třeba směs BlueStuff je pro "začínající závodníky" docela dobrá, nedá se s ní vlastně nic zkazit... Nedá se špatně zajet, nedá se přehřát, hodně vydrží, nežere kotouče, prostě na naučení se brždění na okruhu, je dobrá, nicméně její brzdný účinek není nijak oslnivý, ale třeba vytrvalostní závod si na nich představit umím...

A ty drážky pomáhají destičce obrušovat povrch a ty pak tolik nekeramizují, čímž sice trošku rychleji mizí, ale zase šetří ty kotouče a zabezpečují konstatní brzdné účinky... Dále jsou konstruovány tak, aby to pomáhalo eliminovat vnitřní pnutí materiálu při rozdílném teplotním namáhání, takže se při zahřátí tolik nekroutí...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.8.2010 , 13:30   Citovat  

Dany napsal:

Měl jsem to rozepsané, ale forum mě odhlásilo a já o to přišel, znovu to psát nebudu...

Škoda... Se stydím Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 12:40  Naposledy upravil cocks dne 16.8.2010 , 19:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak jsem zjistil další "úsměvnou" skutečnost.. při poslední návštěvě PK jsem si ještě nechal vyměnit olej (z Midlandu na MOTUL) při měření na brzdě byl najednou válec od oleje, tak jsme koukli pod auto a olejový filtr šel dotáhnout rukou OK což jsem zjistil až po jízdě z Prahy domů a na brzdu, takže až po cca 130ti km....filtr jsme dotáhli a po čase jsem zkontroloval olej a i po tom, co z toho vyteklo (měl jsem strach aby nebylo něco s motorem) byla hladina ještě cca 2mm nad měrkou...takže bůhví, kolik tam toho nalili...to bych ale přešel, dejme tomu.
Ale že mám strhlej závit na výpušťáku a pořád z toho bleje olej to mě teda pěkně s*** !!!! ...

Víte někdo co s tím, jak to opravit ? nebudu kvůli tomu zase jezdit do Prahy..... nestačím se divit..to už nemůže bejt shoda náhod.

Mě prostě nemá někdo rád. A jestli PK neví, kolik oleje se leje do B16ky a jak se utahuje šroub na vaně..tomu se mi snad ani nechce věřit, to je asi někde chyba..

To jen tak aby řeč nestála hoši Velmi šťastný ... KO
   Návrat  
Pospi_Tcz je teď offline  Pospi_Tcz
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 13:15   Citovat  

Každopádně vana dolu. A nejlevnější asi bude zkusit ho přejet trojkou. Pak je ještě možnost koupit nějakou opravnou závitovou sadu...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 13:20   Citovat  

nebo rovnou
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 13:22   Citovat  

cocks napsal:
..........filtr šel dotáhnout rukou.............

Ano filtr se normálně dotahuje na fest rukou, v tom problém asi nebyl. A navíc, vzpomeň na ReNa, ten utahoval filtr neustále a povoloval se mu sám od sebe. Možná je příčina někde jinde čoveče.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 13:32   Citovat  

Dany napsal:
A ty drážky pomáhají destičce obrušovat povrch a ty pak tolik nekeramizují, ...

Jo tak tuhle debatu sem tu taky kdysi rozjel a zase to není úplně pravda. Dnešní směsy jsou na takové úrovni, že pokud se používají jak mají nemělo by docházet k tzv. zapejkání povrchu a tím snižování jejich účinnosti.
Tvá slova platí v případě vemu-li ,,seriovou,, destičku na okruh tak jí v nejlepším případě pouze zapeču, v horším případě jako se stalo mě osobně se prostě rozpadne. Proto se ostatně dané směsy vyrábějí.
O drážkovaných kotoučích tu byla velká debata a já se jí pokusím najít v historii, protože tam bylo hodně dobrejch názorů, hodím sem pak link. Vesměs ze mě udělali trotla, že věřím na drážkované kotouče, protože Ty nemají žádný přínos při dnešní skladbě materiálů jak desek tak kotoučů a že se dělají jen pro to, že zkrátka se dobře prodávají a dobře vypadají. To fakt musím vyhrabat, protože evidentně máš co říct k danému tématu.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 14:41   Citovat  

ja si tu debatu taky pamatuju. U nekterych kotoucu jen dochazelo k zanaseni drazek a naslednym vibracim. U derovanch k praskani. V kazdym pripade se ochuzuje clovek o stycnou plochu. Rec byla o standardni velikosti ne o obrovskych zavodnich brzdach.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 17:06   Citovat  

cocks napsal:
Tak jsem zjistil další "úsměvnou" skutečnost.. při poslední návštěvě PK jsem si ještě nechal vyměnit olej (z Midlandu na MOTUL) při měření na brzdě byl najednou válec od oleje, tak jsme koukli pod auto a olejový filtr šel dotáhnout rukou OK což jsem zjistil až po jízdě z Prahy domů a na brzdu, takže až po cca 130ti km....filtr jsme dotáhli a po čase jsem zkontroloval olej a i po tom, co z toho vyteklo (měl jsem strach aby nebylo něco s motorem) byla hladina ještě cca 2mm nad měrkou...takže bůhví, kolik tam toho nalili...to bych ale přešel, dejme tomu.
Ale že mám strhlej závit na výpušťáku a pořád z toho bleje olej to mě teda pěkně s*** !!!! ...

Víte někdo co s tím, jak to opravit ? nebudu kvůli tomu zase jezdit do Prahy..vlastně po tomhle tam spíš asi už vůbec nepojedu... nestačím se divit..to už nemůže bejt shoda náhod.

Mě prostě nemá někdo rád. A jestli PK neví, kolik oleje se leje do B16ky a jak se utahuje šroub na vaně..tomu se mi snad ani nechce věřit, to je asi někde chyba..

Teda nevim, ale ja se vsude docetl, ze je lepsi davat neco nad merku. Osobne davam par mm take (do pul centaku) Cool

A s tim filtrem. Zkousel jsem nekolik filtru, nekolik oleju, dotazene tim special dotahovakem .. porad se povoloval ... Nakonec jsem ho prilepil a je klid Velmi šťastný
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 18:32   Citovat  

Bitkar napsal:
ja si tu debatu taky pamatuju. U nekterych kotoucu jen dochazelo k zanaseni drazek a naslednym vibracim. U derovanch k praskani. V kazdym pripade se ochuzuje clovek o stycnou plochu. Rec byla o standardni velikosti ne o obrovskych zavodnich brzdach.
No moje zkušenost s EBC TG je tajková, že se ty drážky nezanáší a nejsou provrtaný skrz, takže nemůže docházet k jejich praskání.
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 18:43   Citovat  

cocks napsal:

Víte někdo co s tím, jak to opravit ? nebudu kvůli tomu zase jezdit do Prahy..vlastně po tomhle tam spíš asi už vůbec nepojedu... nestačím se divit..to už nemůže bejt shoda náhod.

cocksíku s tím filtrem to je normálka, má se utahovat na fest rukou a po pár km to chce zkontrolovat. Já si olej měním zásadně sám, u corsy se mi ještě nestalo, že by se následně povolil, ale před 2 týdnama jsem měnil olej u CTR, utáhl na fest rukou a za 2 dny jsem to zvedl znova a ejhle na filtru kapička a byl povolenej, stačí ho znova utánout a pak je už klid, těsnění si musí sednout Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 18:52   Citovat  

Celkem zajimave cteni (resp hadka jako vzdy na toto tema) hladke vs vrtane/drazkovane kotouce je zde tudy odkaz

imho drazkovane kotouce jsou jeste ok, ale derovane, popripade kombinace (jako mam ted na aute Velmi šťastný ) je zbytecna, nebot prichazich o stycnou plochu a diky absenci materialu na kotoucich se kotouce rychleji zahrejou, cimz se to krizi s chladicim efektem (coz si vetsina lidi mysli o derovanych kotoucich) - samozrejme se bavime o seriovych brzdach...

Bluestuff - ano mozna tak ty, jenomze jejich provozni teplota zacina na 150°C, takze na "trackday" auta se to nemuze rovnat konkurenci at uz to je hawk nebo ferodo. A jak jsi sam napsal, ani ciste zavodni desky nemaji zadny extra brzdy ucinek...

BTW: offtopic offtopic offtopic
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cocks: CRX EE8 back in black
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 44, 45, 46  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina