Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Test - olejové filtry
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 23:07   Citovat  

Super,a to zhasnuti bylo pri prvnim startu,nebo az opakovanem?
Nejvyssi start. otacky jsi myslel jako nez se roztoci starter,nebo az to vyleti na tech cca 2k rpm? (Tohle je asi blba otazka,ale radeji pro upresneni). přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2010 , 23:18   Citovat  

Leke napsal:
Super,a to zhasnuti bylo pri prvnim startu,nebo az opakovanem?
Nejvyssi start. otacky jsi myslel jako nez se roztoci starter,nebo az to vyleti na tech cca 2k rpm? (Tohle je asi blba otazka,ale radeji pro upresneni). :dobry:

druhej den
po vylitnuti otacek (baterka uz netoci s motorem tak rychle, je celkem ko)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 0:28   Citovat  

Nekde budu mit Filtron.Takovy malinky v akci za 100kc Velmi šťastný
Mam ho nekdy,jak bude cas kuchnou a udelat fotky? kouř

Lukyno je teď offline  Lukyno
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 23:19   Citovat  

Mezi vzduchové filtry patří mezi špičky co se týká sportovního sání K&N což je umyvatelný sportovní filtr s doživotní zárukou, mezi olejové, kabinové a palivové filtry patří mezi špičky italská značka UFI. Také německá značka kabinových filtrů CORTECO je třeba zmínit, jelikož jsou ve svém záběru na trhu hodně oblíbenou značkou... Na japonské vozy se určitě zaměřuje Nizozemská značka NIPPARTS, kde najdete filtry olejové, vzduchové, palivové a kabinové, dále také např. brzdové destičky Úsměv Také použitím filtů BOSCH určitě nic nezkazíte.... Všechno to jsou originální a kvalitní díly.. takže nákupům zdar je to dobrý zdraví Lukyno

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posvik je teď offline  posvik
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 23:56   Citovat  

Kluci, kdyz to tu tak vidim, tak se zeptam. V manualu pisou, ze filtr ma mit bypass ventil (predpokladam ze to po zaneseni, nebo kdyz je treba protlacit hodne oleje tece tim ventilem). Dotaz:
Menil jsem olej i filtr, a kdyz jsem na autokelly nasel svoji hondu civic 1.5 vtec E, tak tam vyjelo moc ruznych znacek a ten bypas ventil byl pouze u Filtronu, tak jsem ho vzal.

Dotaz: Maji ten ventil vsechny?

Pred vymenou jsem studoval manual a pisou tam , ze otocit filtr o 7/8 otacky po dosednuti. Na filtru jsem zas nasel dotahovat pouze rukou. Tak jsem dotahnul rukou co to slo, prozatim to vypada, ze se unik nekona.. (klepu si na drevo). Doufam ze jsem to udelal spravne Úsměv S tim zhasinanim kontrolky jste mi dali brouka do hlavy, zitra to skontroluju. Vim ze urcite zhasne, a s tim jsem se spokojil, nenapadlo me zkoumat, jestli za 0.5 nebo 1 vterinu. Zatim zdarec.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 0:02   Citovat  

Když by měl někdo zájem,válí se mi doma 10ks orig.Honda olejových fitrů pro Civic/Integry 92~00 za 250kč/1ks

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Pospi_Tcz je teď offline  Pospi_Tcz
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 7:43   Citovat  

Ahoj, takže se taky podělím o svoje zkušenosti.... Měl jsem Hondu civic 5g ted mám EE8 a nedávno jsem přikoupil ještě civic 6g. Jednou sem dal filtron a cca po týdnu jsem vyjížděl ráno do práce a po 20m slyším nějaké bublání, zastavím a zamnou olejová čára. Tak jsem jí zatlačil zpět. Odpoledne jsem pod ní lehnul a na filtru (olejovém) bylo odfouknuté těsnění... Koupil jsem osvěčený Mann a porovnal jsem těsnění. Na filtronu byla měkčí a tenší gumička (o proti Mannu taková laciná) Cenově rozdíl 100,-Kč ale olej mě stál 1100,- Kč Tak jsem to bral alespon z té lepši stránky, vypláchl jsem si motor olejem za 1100,- Kč. Z toho plyne, že používám Mann, ale neříkám že je nejlepši, to nemůžu posoudit. Rozhodně je na něj spoleh a jistota. Po tom co jsem si přečetl, zkusím orig. z Hondy.

Ještě bych chtěl podotknout, že by jste se měli zaměřit i na olej. Teď kupuju takovej levnej a neznámej, ale lepší jsem ještě neměl. Přechod z castrolu a nebo shellu byl neskutečně znát ( jinak u EE8 a pokud budete chtít, tak o oleji trochu rozepíšu ) Jinak správná výměna olej. filtru by měla být taková, že do filtru naleju trochu oleje (přiměřěně) pak ještě prstem namažu těsnící gumičku (aby se nepoškodila při dotahování). Pak ho dotahnu rukou na doraz a pak ho o půl otačky povolím. A to je tak vše.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:06   Citovat  

Pospi_Tcz napsal:
Ahoj, takže se taky podělím o svoje zkušenosti.... Měl jsem Hondu civic 5g ted mám EE8 a nedávno jsem přikoupil ještě civic 6g. Jednou sem dal filtron a cca po týdnu jsem vyjížděl ráno do práce a po 20m slyším nějaké bublání, zastavím a zamnou olejová čára. Tak jsem jí zatlačil zpět. Odpoledne jsem pod ní lehnul a na filtru (olejovém) bylo odfouknuté těsnění... Koupil jsem osvěčený Mann a porovnal jsem těsnění. Na filtronu byla měkčí a tenší gumička (o proti Mannu taková laciná) Cenově rozdíl 100,-Kč ale olej mě stál 1100,- Kč Tak jsem to bral alespon z té lepši stránky, vypláchl jsem si motor olejem za 1100,- Kč. Z toho plyne, že používám Mann, ale neříkám že je nejlepši, to nemůžu posoudit. Rozhodně je na něj spoleh a jistota. Po tom co jsem si přečetl, zkusím orig. z Hondy.

Ještě bych chtěl podotknout, že by jste se měli zaměřit i na olej. Teď kupuju takovej levnej a neznámej, ale lepší jsem ještě neměl. Přechod z castrolu a nebo shellu byl neskutečně znát ( jinak u EE8 a pokud budete chtít, tak o oleji trochu rozepíšu ) Jinak správná výměna olej. filtru by měla být taková, že do filtru naleju trochu oleje (přiměřěně) pak ještě prstem namažu těsnící gumičku (aby se nepoškodila při dotahování). Pak ho dotahnu rukou na doraz a pak ho o půl otačky povolím. A to je tak vše.

Dovolím si nesouhlasit. Tohle podle mně není správná metoda. Lejt do filtru olej je zbytečnost. Jenom si zkomplikuješ jeho montáž. Při prvním startu se i prázdný filtr rychle naplní, takže není třeba ho nalejvat. Stejně ho nenaplníš ani z poloviny. S mazáním těsnění souhlasím, to děláš dobře. Namazaná gumička bude užitečná i při demontáži filtru - půjde mnohem lépe povolit.
Největší chybu vidím v povolení filtru o půl otáčky po jeho utažení rukou. Tak se to nemá dělat. Správně se to má utáhnout rukou co to jde, bez dalších nástrojů a momentových klíčů.
Jestli jsi takhle "utáhnul" i ten Filtron, tak se nediv že se ti stalo to co se stalo....
Jinak já taky už několik let spokojeně používám jenom MANN a nemám potřebu zkoušet nic nového.

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:17   Citovat  

Proto jsem napsal přiměřeně.. Ale čekal jsem na to reakci. A co se týče té půl otáčky zpět, tak ty asi nejsi vyučen v oboru viď? No každý má své zkušenosti a metody podělil jsem se o své.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:21   Citovat  

Pospi_Tcz napsal:
Proto jsem napsal přiměřeně.. Ale čekal jsem na to reakci. A co se týče té půl otáčky zpět, tak ty asi nejsi vyučen v oboru viď? No každý má své zkušenosti a metody podělil jsem se o své.

Proč to povolit?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:26   Citovat  

Já v oboru vyučený jsem Velmi šťastný
Jak již psal Petr, děláš to správně až na to povolování.To je (neber si to nijak špatně nebo osobně,často se stává, že někdo šíří informaci JPP a lidé tomu věří) jedna z nejvetších hloupostí, jakou jsem kdy četl Se stydím Velmi šťastný

P.S.Ja taky přileju malinko do filtru Se stydím Štve mě,že to svítí 4vteřiny s prázdným,tak jsem to alespoň zkrátil na 3.5s+ pořádnej výtlem

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:43   Citovat  

Pospi_Tcz napsal:

Ano máš pravdu, nejsem vyučený automechanik a vůbec se za to necítím méněcenný. Naopak. Můj kamarád vyučený automechanik si ke mně chodí pro rady a na autě si není schopnej udělat skoro nic, tak nevím kde se stala chyba.
Já si myslím, že nezáleží na tom, co kdo má za školu ale jaký k tomu oboru má vztah....

A nic proti automechanikům, ale žádnému bych nesvěřil svoje auto bez mého dozoru. To jsou zase moje zkušenosti.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 13:03   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ano máš pravdu, nejsem vyučený automechanik a vůbec se za to necítím méněcenný. Naopak. Můj kamarád vyučený automechanik si ke mně chodí pro rady a na autě si není schopnej udělat skoro nic, tak nevím kde se stala chyba.
Já si myslím, že nezáleží na tom, co kdo má za školu ale jaký k tomu oboru má vztah....

A nic proti automechanikům, ale žádnému bych nesvěřil svoje auto bez mého dozoru. To jsou zase moje zkušenosti.

offtopic Naprosto souhlasím.90% vyučených automechaniků,alespoň na naší škole toho o autech ví asi tolik,co průměrná švadlena.Neskutečné!!! cože cože ? zmatenej naštvanej naštvanej

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 13:39  Naposledy upravil Pospi_Tcz dne 17.8.2010 , 14:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nebudeme se tady hádat, rozhodně jsem nechtěl, aby to vyznělo, že se považuji za někoho nadřazeného atd. To je nevýhoda toho, že se komunikuje přes písmena. A každopádně se omlouvám.
Jsem vyučený strojní mechan. zaměření hydraulika a spalovací motory.
Co se týče toho filtru, tak otočení o půl otáčky se dělá kvůli : - povolení při další výměně
- správnému dosedu těsnění
Další možnost je: jakmile se dotkne těsnící guma (dosedací plochy) otáčí se s filtrem o 1/4 otáčky.
Ta první možnost je méně známá, používá se u menších filtrů, které kdyby jsi dotáhl rukou co to jde, tak je nepovolíš.
A lití, oleje do fitrů? Dělám to tak, protože se to tak dělá skoro u každé mašiny, kterou jsem opravoval a měla ho. Myslím si, že to jedině + než mínus.
Někdo psal, že otočit filtr o půlku zpět je ta největší kravina co slyšel, tak si dovolím nesouhlasit. Víc se o tom nebudu hádat.
Takhle to dělám, já nepíšu to sem s úmyslem dalšího šíření. Jen se chci podělit o svoji techniku a zkušenost.

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 13:41   Citovat  

Leke napsal:
offtopic Naprosto souhlasím.90% vyučených automechaniků,alespoň na naší škole toho o autech ví asi tolik,co průměrná švadlena.Neskutečné!!! cože cože ? zmatenej naštvanej naštvanej

Tak s tím souhlasím taky, tatkovi jednou namontovali obráceně destičky (auto mělo servisku - autorizovaný servis škoda) Ještě jednou se omlouvám za tu nechtěnou urážku. Nejvíce se samozřejmě naučíš v praxi a přes to vlak nejede, tak je to se vším.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 14:14   Citovat  

Pospi_Tcz napsal:
Nebudeme se tady hádat, rozhodně jsem nechtěl, aby to vyznělo, že se považuji za někoho nadřazeného atd. To je nevýhoda toho, že se komunikuje přes písmena. A každopádně se omlouvám.
Jsem vyučený strojní mechan. zaměření hydraulika a spalovací motory.
Co se týče toho filtru, tak otočení o půl otáčky se dělá kvůli : - povolení při další výměně
- správnému dosedu těsnění
Další možnost je: jakmile se dotkne těsnící guma (dosedací plochy) otáčí se s filtrem o 1/4 otáčky.
Ta první možnost je méně známá, používá se u menších filtrů, které kdyby jsi dotáhl rukou co to jde, tak je nepovolíš.
A lití, oleje do fitrů? Dělám to tak, protože se to tak dělá skoro u každé mašiny, kterou jsem opravoval a měla ho. Myslím si, že to jedině + než mínus.
Někdo psal, že je to největší kravina co slyšel, tak si dovolím nesouhlasit. Víc se o tom nebudu hádat.
Takhle to dělám, já nepíšu to sem s úmyslem dalšího šíření. Jen se chci podělit o svoji techniku a zkušenost.

Pockej pockej,ja apsal,ze je blbina filtr znova povolovat,ne castecne naplnit pred montazi-to je OK Mrk

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 14:22   Citovat  

Upraveno

Tak jsem, kvůli vám volal do servisů atd, jak to dělají s filtrama (olej) a ve většině případů moment, pak ruka na doraz a nebo ruka a 1/4 ot. Pak jsem volal do zemědělských strojů do dílny a klíč a pak kousek zpět. Nikdy jsem to nezjištoval, ale už jsem se bál, že jsem asi jediný. To bych Vám to asi těžko dokazoval, musel bych sáhnout do literatůry Se stydím (ani se nesnažte zpochybňovat ten kousek, tady aby si člověk dával bacha) Úsměv

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 22:41   Citovat  

V manualu je o kolik otacek se ma utahovat a moment. Ja jsem po doporuceni kamarada, co dela v dilne autobusu, dotahl rucne co to slo se smirkovym papirem (bez nej to klouzalo). Drzi to uz rok bez problemu. Jednalo se o origo Honda filtr.

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 23:03   Citovat  

Koupil jsem si origo filtr Honda za cca 300kc a kdyz jsem to otevrel tak jsem zjistil ze je to stejnej filtr co jsem bral pred tim od Purfluxu ktery kupuju v autobenexu se slevou za 200kc Velmi šťastný

Z toho plyne naco platit Honde za prebalovani Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 7:30   Citovat  

Filda napsal:
Koupil jsem si origo filtr Honda za cca 300kc a kdyz jsem to otevrel tak jsem zjistil ze je to stejnej filtr co jsem bral pred tim od Purfluxu ktery kupuju v autobenexu se slevou za 200kc Velmi šťastný

Kdyby sis projel tohle vlákno,tak by ses dozvěděl,že purflux pro Hondu vyrábí. Velmi šťastný

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 7:52   Citovat  

čtvrt otáčky z5 je dávno historickej přežitek u ruznejch mechanickejch záležitostí,jo kdysi se to psávalo i v manuálech a dodnes se to předává ještě mezi mechanikem na mechanika aniž by se o tom popřemejšlelo .hlavně u klasickejch šroubů se jednoco to jde u větších jak 10ka "na krev" a povolit o čtvrt otáčky aby nebyl v takové šponě. Například u filtru je to hloupost,utáhnu ho na tvrdo deformuji těsnění spodní plochu protti horní do prava(směr utažení)povolil bych tak o 0,5-1,0mm budiš bude odhadem(podotýkám odhadem)pouze zmáčknutá a nebude přetažená ani vlevo ani vpravo.povolím ji o čtvrt z5 tak jideformuji zase na opačnou stranu.udělám li to já rukou filtr bude pořád dotažen povolí li to nějakej houžvička (svoje dotažení na krev) tak defakto je tam co začal Velmi šťastný já to ani na krev neutahuji ,pouze na pocit .apropo dnes si koupíš na každém rohu momenťák,v manuálech jsou hodnoty.nemusíš dělat takové šamanské věci .viz například skorokaždej zručnější garážhobymechaniksenior ví že u Fáčka na kole kuželové ložisko se utahuje tkz. na váhu klíče a čtvrt otáčky z5.ale na kolik se to má utáhnout momenťákem neví.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 8:11   Citovat  

Filda napsal:

možná, že to není úplně ten samý Purflux ... měl jsi ho rozříznutý Úsměv
třeba brzd. destičky ATE , které Honda používá v prvovýrobě, tak to samé složení v druhovýrobě nekoupíš

0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 9:08   Citovat  

PAKO napsal:
čtvrt otáčky z5 je dávno historickej přežitek u ruznejch mechanickejch záležitostí,jo kdysi se to psávalo i v manuálech a dodnes se to předává ještě mezi mechanikem na mechanika aniž by se o tom popřemejšlelo .hlavně u klasickejch šroubů se jednoco to jde u větších jak 10ka "na krev" a povolit o čtvrt otáčky aby nebyl v takové šponě. Například u filtru je to hloupost,utáhnu ho na tvrdo deformuji těsnění spodní plochu protti horní do prava(směr utažení)povolil bych tak o 0,5-1,0mm budiš bude odhadem(podotýkám odhadem)pouze zmáčknutá a nebude přetažená ani vlevo ani vpravo.povolím ji o čtvrt z5 tak jideformuji zase na opačnou stranu.udělám li to já rukou filtr bude pořád dotažen povolí li to nějakej houžvička (svoje dotažení na krev) tak defakto je tam co začal Velmi šťastný já to ani na krev neutahuji ,pouze na pocit .apropo dnes si koupíš na každém rohu momenťák,v manuálech jsou hodnoty.nemusíš dělat takové šamanské věci .viz například skorokaždej zručnější garážhobymechaniksenior ví že u Fáčka na kole kuželové ložisko se utahuje tkz. na váhu klíče a čtvrt otáčky z5.ale na kolik se to má utáhnout momenťákem neví.

Souhlasím, říká se o půl otáčky, ale je fakt, že ho točím o kousek zpět. Dřív byli jiné gumičky na filtrech a taky to trochu záleží na fyzické kondici jedince. Pak taky na přístupu, jsou případy kdy máš co dělat abys tam vůbec dostal ruku.

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 9:42   Citovat  

vetsina olejovych filtru u hondy je v takove poloze ze nez ho stihnes dotahnout tak ti ten olej z neho stejne vytece,takze plnit ho olejem je zbytecne.Namazu tesneni, dotahnu ho jednou rukou a konec.nic neplnim, nic nepovoluju a zatim tech par filtru co sem stihl vymenit bylo bez problemu Honda

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 14:39   Citovat  

Cau ja pouzivam oil filtr K&N a jsem spokojenej cca 450,-

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 20:51   Citovat  

Rom. napsal:
možná, že to není úplně ten samý Purflux ... měl jsi ho rozříznutý Úsměv
třeba brzd. destičky ATE , které Honda používá v prvovýrobě, tak to samé složení v druhovýrobě nekoupíš

Kdyz jsem se dival dovnitr tak jsou oba dvojite prekladane.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 21:17   Citovat  

Filda napsal:
Kdyz jsem se dival dovnitr tak jsou oba dvojite prekladane.

A co se tyce zpetneho (jednocestneho) ventilu,tak pri startu sviti kontrolka mazani v obou pripadech stejne dlouho?
Blba otazka,predpokladam,ze olej pada jen u tech nejvetsich shitu na trhu... zzzzzzz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 21:21   Citovat  

Leke napsal:
A co se tyce zpetneho (jednocestneho) ventilu,tak pri startu sviti kontrolka mazani v obou pripadech stejne dlouho?
Blba otazka,predpokladam,ze olej pada jen u tech nejvetsich shitu na trhu... zzzzzzz

Asi stejne nejak jsem to nemeril ale zhasne hned po startu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 22:47   Citovat  

Me zhasina uz kdyz toci starter Hihi
To ne ze bych chtel nejak machrovat,to je jen info pro C7geckare,aby vedeli pořádnej výtlem

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 9:24   Citovat  

Tak mě také zhasínala kontrolka až po chvíli. po výměně za original filtr se to trochu zlepšilo. Ale pořád mi přijde že je to dost dlouhá doba. Mezitím jsem si pořídil měřák na tlak oleje a když jsem tu tak procházel furum tak každý píše že při startu studeného motoru mu díky hustému studenému oleji vyletí tlak na maximum. Já když za studena nastaruju tak čekám na tlak tak 2sekundy, poté je slyšet takové zabzučení kontrolka zhasne a tlak se vyhoupne na 4-4,5PSI. Jelikož ostatní tlaky při provozu jsou podle mě v pořádku (cca od 3000ot 5-5,5PSI)napadlo mě že by mohl být problém v přetlakovém pístku. když jsem ho vyndal, zdá se v pořádku a volně chodí. Co by jste s tím dělali vy???

Jinak motor B16A2 a olej Texaco Halwoline Extra 10W-40

Obsah fóra Honda-club.cz   
Test - olejové filtry
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď