Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zapalovací svíčky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ale jo, je to možný že svíčky sníží spotřebu. Hlavně když ty starý byly už hodně špatný.
Nedokážu si teda představit, jak můžou jenom svíčky snížit spotřebu. To bych potřeboval vysvětlit teoreticky.
Já bych si to možná troufnul vysvětlit tak, že když jsou svíčky v pořádku a pálí jak mají, tak není třeba tolik "dupat" na plyn a proto se sníží spotřeba.
Nebo ta spotřeba klesne o litr s iridiama ikdyž se jede "kudla"? Pokud ano, tak uznám že ir. svíčky sníží spotřebu.

Mam pro Tebe ale hodne spatnou zpravu, testoval jsem troje NOVE SVICKY .... jsem clovek kterej tyto veci v zadnem pripade nepodcenuje a dela pravidelny servis, dokonce mam i nahradni iridia ... ted mi delaji motor a davaji tam opet uplne nove iridia, i presto ze na "starych jsem najel 2000" ... tudiz ti rovnou mohu rici, svicky byly uplne nove ... testoval jsem standard platinove dodavane pro muj vuz primo v serii hondou, ktere stoji jeste nasobne vice nez Iridium, a take jsem testoval svicky v-power od ngk ... iridiove vysly nejlepe z nich ohledne spotreby ... nejhure v-power ... je to mozne treba prave tim lepsim chodem v nizkych otackach ...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:05   Citovat  

spoon napsal:
Se svíčkama mi to lépe asi opravdu nejede,ale po jejich výměně mi klesla průměrná spotřeba o 1l.Když bych to vzal na 80tkm ze svých cca 120ti ročně,které stopro po dálnici najedu(spíš víc,ale pro výpočet stačí) a průměrnou cenou shell Vpower 32Kč/l,uspořím díky nepotřebným iridiovým svíčkám 25600Kč ročně na benzínu oproti těm původním..Asi tak nepojedu vždy,ale i kdybych ušetřil půlku,pořád to bude hezký a ty svíčky milerád koupim kouř

Tak jo, dobře.
Takže iridiové svíčky mají smysl pro snížení spotřeby?
Tak to sis měl koupit TDI když najezdíš tolik Km a jdeš po spotřebě .
Nic ve zlém. Mrk

Pro někoho třeba ty svíčky smysl mají, pro mě ne.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:11   Citovat  

ReNo napsal:
Mam pro Tebe ale hodne spatnou zpravu, testoval jsem troje NOVE SVICKY .... jsem clovek kterej tyto veci v zadnem pripade nepodcenuje a dela pravidelny servis, dokonce mam i nahradni iridia ... ted mi delaji motor a davaji tam opet uplne nove iridia, i presto ze na "starych jsem najel 2000" ... tudiz ti rovnou mohu rici, svicky byly uplne nove ... testoval jsem standard platinove dodavane pro muj vuz primo v serii hondou, ktere stoji jeste nasobne vice nez Iridium, a take jsem testoval svicky v-power od ngk ... iridiove vysly nejlepe z nich ohledne spotreby ... nejhure v-power ... je to mozne treba prave tim lepsim chodem v nizkych otackach ...

Tak to potom jo. To beru jako jasný důkaz OK

Tak až bude benzín stát 50Kč a budu chtít snížit spotřebu svého miláčka, tak koupím iridia.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:12  Naposledy upravil spoon dne 2.2.2008 , 0:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nejdu po spotřebě,to byl poznatek,protože mě samotného zajímalo,jestli jsou opravdu k něčemu dobrý,když je všichni tak vyzdvihujou..Peníze jsem vypočítal až teď a až mě to zarazilo Tak to koukám! I do toho tdi jdu,ne kvůli spotřebě(mělo by být 2.5V6),ale z důvodu,že je mi preludy na tolik km líto a pro třetího vzadu není na 800km již moc pohodlná Mrk
Nejlepší bude si si přečíst tenhle článek

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:19   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak to potom jo. To beru jako jasný důkaz OK

Tak až bude benzín stát 50Kč a budu chtít snížit spotřebu svého miláčka, tak koupím iridia.

mimochodem, koukni sem

[web:769935adf2]http://www.ngk.com/results_app.asp?AAIA=1315733[/web:769935adf2]

vidis kolik stoji original svicky pro mou prelude? a to jsou super ceny z USA, v Honde jsem platil za kazdej kousek 650kc!! za set iridia jsem dal 1400.
Ver mi, ze jinac bych tam klidne dal ty double platinium za 2600, ale ty se mi ted vali nekde doma, pac proste neuspeli naštvanej

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:20   Citovat  

spoon napsal:
Nejdu po spotřebě,to byl poznatek,protože mě samotného zajímalo,jestli jsou opravdu k něčemu dobrý,když je všichni tak vyzdvihujou..Peníze jsem vypočítal až teď a až mě to zarazilo Tak to koukám! I do toho tdi jdu,ne kvůli spotřebě(mělo by být 2.5V6),ale z důvodu,že je mi preludy na tolik km líto a pro třetího vzadu není na 800km již moc pohodlná Mrk

To je rozumný rozhodnutí. OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2008 , 0:23   Citovat  

ReNo napsal:
mimochodem, koukni sem

[web:693fda3ba5]http://www.ngk.com/results_app.asp?AAIA=1315733[/web:693fda3ba5]

vidis kolik stoji original svicky pro mou prelude? a to jsou super ceny z USA, v Honde jsem platil za kazdej kousek 650kc!! za set iridia jsem dal 1400.
Ver mi, ze jinac bych tam klidne dal ty double platinium za 2600, ale ty se mi ted vali nekde doma, pac proste neuspeli naštvanej

Tak to je dobrý.
Typickej příklad, kdy nejdražší neznamená nejlepší. Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
zapalovací svíčky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2