Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
silnejsi brzdy crx (4pist)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:44   Citovat  

Zemi napsal:
@Dany: 325/25 voni hezky, nicmene moje auto vazi necelych 900kg a chci se vejit brzdama do svych ATS DTC 15" kolecek... Úsměv Takze maximum 305mm co se do nich vejde, ale idealne bych to videl na tech 282mm... Ja to zas tak neprozivam a moje motto - kdo brzdi prohrava... pořádnej výtlem j/k

Já jen říkám, že ani 325/25 není ono, protože to je úzské...

Ty velké brzdy mají kotouče 330/32 a díky tomu vydrží...

Na Civic dávám menší šestipísty s dvoudílnými kotouči 303/28, to se vejde na 16"

Taky to neprožívám, jen to není úplně objektivní porovnání a záleží, na co to opravdu chceš...

Moje motto je, "Motor není to, co tě drží na silnici a co neubrzdíš, to neukecáš", podle toho se řídím já a pomalej si nepřipadám...

Neznám lepší pocit, než když ve SPA vybrzdíš Porsche nebo GT-R a třeba na Nordschleife si na brzdách dám poměrně dost aut...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:50   Citovat  

Tvoje motto je tez spravne... je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 20:54   Citovat  

Ale u lehkých aut, hlavně bez ABS, jsem zastánce upgradu sériových rozměrů kvalitními kotouči a destičkami...

Bez ABS je pak také problém, pokud nejsou brzdy správně vyvážené, to vše je třeba si uvědomit před tím, než se do toho člověk začne rýpat... přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 21:00   Citovat  

Upgrade seriovych brzd za lepsi seriove se jiz kona... 30.10. se bude testovat na dni otevrenych dveri v Moste... Pokud bude sucho. Tak to valím bulvy

Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 12:33   Citovat  

Zemi napsal:
Pred chvili jsem maznul post ohledne vahy H22 motoru... Byl to bullshit... Konecne jsem nasel fakta...

H = 123lb short block or 55.7kg
B = 104lb short block or 47kg
D = 100lb short block + oil pan or 45kg

H trans = 96lb (43.5kg)
B trans = 90lb (40.8kg)

Takze Hacko neni tak tezky jak jsem si myslel nebo jak jsem se to docetl na forech... Nicmene porad je to kravskej motor. Úsměv

Sorry za OT

There have been just a couple of posts about this with semi conflicting information.

We just weighed a K20 with trans on the Intercomp race scales. Here are the details:

Complete K20A w/ 6 speed trans
-stock liners
-aftermarket rods/pistons
-Mugen LSD
-No fluids
-Includes wire harness
-Includes intermediate shaft

389 lbs

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 13:21   Citovat  

Masakralni vaha... Stejna vaha jak B18C...

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 21:01   Citovat  

ja teda nevim ale když jsme přenášeli pouhou D15 tak mi ta váha příde větší...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 21:07   Citovat  

OsekSpider napsal:
ja teda nevim ale když jsme přenášeli pouhou D15 tak mi ta váha příde větší...

Musis jist vic knedliku!

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 21:10   Citovat  

zajímam se o swap brzd na c5g eg8, 240 mm brzdy. rád bych něco silnějšího a míň vadnoucího, dokázal by někdo něco nabídnout??strop bych viděl 7-8 t.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 23:26   Citovat  

Zemi napsal:
Musis jist vic knedliku!

takovou odpověď sem čekal Velmi šťastný ale zvedali sme ho do kufru swifta to byl největší problém

Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 12:09   Citovat  

mooonwalker napsal:
Zdravim hondare, chtel jsem se zeptat, mam ED9 a rad bych do nej silnejsi brzdovy system ale nechci paltit wilwood nebo brembo. Myslel jsem nejakou upravou z preludy, accorda nebo tak. Nekde jsem videl upgrade brzd acorda z rx7 ale to ma jinou roztec svorniku kol, takze by mi nepasli kotouce. Ma nekdo nejakou zkusenost nebo napad, jak na to?

pokud dobře čtu chceš posílit brzdy CRXka tam bohatě postačí víměna třmenů za větší a to bud z C5G Vti a nebo třeba z 1.6 anglána a kotouče 260tky a brzdí to jedna báseň tak malí auto (necelá tuna) ana tam nemusíš rvát žádný drahý sety. Pokud teda nemáš v plánu nějak rapidně zvyšovat výkon. OK

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 14:41  Naposledy upravil Streetkid dne 9.10.2010 , 18:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

dle mě je na céro a civiky vzhledem k poměru cena-výkon nejvýhodnější upgrade z anglána 1.8 Vti/ prelude 2.2vti, průměr 282/260mm. Díly jsou tu na prodej každou chvíli a se štěstím se to dá za 5,6 tisíc zbouchat dohromady (třmeny s lanovodem ručky, rozumně jeté kotouče s deskama, 23mm brzdový válec s posilovačem). Pokud se navrtají kotouče na 4x100 a pořeší se rozdíl v "ET" kotoučů, hodí se to na CRX těhlice a jede se, ale možnost je taky vyměnit to celé za těhlice z 1.8vti a pak odpadá při každé výměně kotoučů to přesné vrtání. Samozřejmostí jsou pak jiné kola, trošku užší výběr než u 4x100 Úsměv
Jediného čeho se tady bojím je, aby při prudkém brzdění na těch 260kách kotoučích vzadu nešel zadek na 800kilovém autě do smyku - rozdělení účinku, jak psal Dany. Bylo to udělané pro 1150kg auto s ABS..

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 18:12   Citovat  

Ja už jsem psal níž mám na prodej kotouče komplet těhlice z VTI, více SZ je to dobrý

michhi je teď offline  michhi
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 8:48   Citovat  

Streetkid napsal:
dle mě je na céro a civiky vzhledem k poměru cena-výkon nejvýhodnější upgrade z anglána 1.8 Vti/ prelude 2.2vti, průměr 282/260mm. Díly jsou tu na prodej každou chvíli a se štěstím se to dá za 5,6 tisíc zbouchat dohromady (třmeny s lanovodem ručky, rozumně jeté kotouče s deskama, 23mm brzdový válec s posilovačem). Pokud se navrtají kotouče na 4x100 a pořeší se rozdíl v "ET" kotoučů, hodí se to na CRX těhlice a jede se, ale možnost je taky vyměnit to celé za těhlice z 1.8vti a pak odpadá při každé výměně kotoučů to přesné vrtání. Samozřejmostí jsou pak jiné kola, trošku užší výběr než u 4x100 Úsměv
Jediného čeho se tady bojím je, aby při prudkém brzdění na těch 260kách kotoučích vzadu nešel zadek na 800kilovém autě do smyku - rozdělení účinku, jak psal Dany. Bylo to udělané pro 1150kg auto s ABS..

takže třmeny anglána nebo prelude mi sednou i na těhlice z ee8? a jestli bych vyměnil středy můžu tam dát i kotouče??

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 10:47   Citovat  

michhi napsal:
takže třmeny anglána nebo prelude mi sednou i na těhlice z ee8? a jestli bych vyměnil středy můžu tam dát i kotouče??

na C5G díry držáků 1.8 třmenů na civic těhlice sednou, tak by to mělo i na EE8, ale jestli jsou stejné i 1.8kové tehlice tak to vyzkoušené ještě nemám. Hodit celý náboj s těhlicí z prelude/1.8vti by ušetřilo práci s distančním kroužkem na středovou díru, pač 1.8 má střed. díru o 3,2mm větší, a taky to pořeší ten problém, že kotouč z 1.8 je "vysunutý" o 2,5mm směrem ven u auta než u 240/260mm kotoučů. 2,5mm by měl vymezit plovoucí třmen, ale otázka je jestli se tento vysunutý kotouč vejde do držáku brzdy, nebo už bude drhnout a bude se proto muset mezi držák a těhlici vyrobit tenká distanční podložka. 282mm přední kotouče měl i Legend a některý Accord, takže je možnost použít i tyto kotouče, ale mají jiné vysunutí do boku, což by zase řešila podložka pod kotouč, případně držák brzdy.

Brzdy mám zatím v krabici, nahazovat je na auto budu v zimě, takže praktickou zkušenost ještě nemám, ale můžu odkázat na Dopisa

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 19:15   Citovat  

vidim ze nejsem jediny kdo premysli o vetsich brzdach Úsměv
taky me napadla ta varianta brzdicu prave z anglana VTi jelikoz tady mam jedny navic co prijdou repasovat a pak je hodim na svoje VTi a ty z nej bych pak pouzil na C4G ale problem je prave v tech kotoucich ze maji blby rozmer tech 4x114,3mm jinak by uz tam byly Velmi šťastný
co jsme se se Streetkidem bavili tak by sly pouzit kotouce z VW G60 maji rozmery 280mm tloustka je 22mm a dira je 65mm coz by se pak muselo upravit na naboj ze 4G
nebo je pak ta varianta co pise Street ze se prevrtaji kotouce z anglana a bude to sedet jenom kdo si to muze dovolit
tak sem zvedav kdo prijde s dalsim napadem jak na to
nebo pokud zna nekdo auto ze ktereho by sly pouzit kotouce tak sem s tim

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 21:09   Citovat  

Nevidím v tom problém, nechej si to u někoho šikovného navrtat na těch 4x100 a pokud to udělá přesně, tak nemusíš ani řešit středovou díru. Mě to dělal kolega na CNC fréze. Není to žádná věda je to dobrý

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 21:17  Naposledy upravil Hondik dne 17.10.2010 , 22:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dopis napsal:
Nevidím v tom problém, nechej si to u někoho šikovného navrtat na těch 4x100 a pokud to udělá přesně, tak nemusíš ani řešit středovou díru. Mě to dělal kolega na CNC fréze. Není to žádná věda je to dobrý

v tom pripade sem zbytecne koupil sadu EBC kotoucu a red stuff desek na zadek Velmi šťastný
co to stoji takova sranda nechat to prevrtat na tu roztec?

edit: jsou to kotouce a desky na Civic/CRX takze 240mm

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 21:52   Citovat  

Hondik napsal:
v tom pripade sem zbytecne koupil sadu EBC kotoucu a red stuff desek na zadek Velmi šťastný
co to stoji takova sranda nechat to prevrtat na tu roztec?

Je to práce tak na max. půl hoďky. Mě to upnul, našel úchýlkoměrem (nebo jak se tomu nadává) střed, ručně nastavil první díru ( to proto, aby našel vhodné místo "mezi" existujícími otvory), zvolil program na čtyři otvory na kruhu o průměru 100 mm a pak se vrtalo. Po každé díře mu to samo ukázalo souřadnice X,Y té následující. Najel na ně a znova vrtat...Pokud někoho s takovou mašinkou najdeš, je to tak za flašku. Mě to stálo jedno velké "DÍKY" je to dobrý

Tu sadu si rozhodně nekoupil zbytečně, použití jiného rozměru je jedna věc, materiál/značka pak druhá, naladění předek vs. zadek věc třetí atd. (viz. Dany s problematikou brzd). A pokud jsi koupil 260mm (což asi ne že?), tak si ji převrtej taky a hotovo.

_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 22:20   Citovat  

neco malo k brzdam Mrk
tudy odkaz
tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 12:48   Citovat  

_Marty_ napsal:
neco malo k brzdam Mrk
tudy odkaz
tudy odkaz

Pěkně shrnuto je to dobrý je to dobrý je to dobrý

majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 19:11   Citovat  

já bych potřeboval pomoct/poradit...
mám na céru problém, že se mi čas od času rozklepe volant a auto pak začne samo brzdit.. to je prvopočátek...
zjistil jsem, že to dělá přední pravý kolo, který i když defakto nebrzdím (dycky podřazuju a dobržďuju max ze 40kmh a i to docela pomalounku a polehounku) a stane se to třeba i po čtvrthodině plynulý jízdy po spojce nebo po dálnici v rychlosti do 120kmh (většinou cca 80-90), tak to kolo je dykcy pěkně rozehřátý a ostatní jsou studený...

sehnal jsem si sice starší, ale komplet předek z civica si od jednoho klučiny co ho měl prohnilej a neměl odvahu s ním dál jezdit s tím, že brzdy měl dycky v pohodě a nikdy s nima neměl problém... vyměnil jsem kotouče, který se tváří, že jsou na chlup stený jak z céra, ale když jsem se už vrhnul do toho, že vyměnim třmeny, tak jsem zjistil, že destičky jsou jinačí a nevím, jestli můžu ty třmeny vyměnit... tuším, že maj i jiný velikosti pístků podle otlační na destičkách.. přesně jsem to zatím neměřil...

na repas brzd bych si troufl, ale znám svou šikovnost a pak povolnost nervů, tak jen chci vědět, jestli se do toho můžu pustit nebo to radši někam odvézt... dík Mrk

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 20:23   Citovat  

majkl_l napsal:
já bych potřeboval pomoct/poradit...
mám na céru problém, že se mi čas od času rozklepe volant a auto pak začne samo brzdit.. to je prvopočátek...
zjistil jsem, že to dělá přední pravý kolo, který i když defakto nebrzdím (dycky podřazuju a dobržďuju max ze 40kmh a i to docela pomalounku a polehounku) a stane se to třeba i po čtvrthodině plynulý jízdy po spojce nebo po dálnici v rychlosti do 120kmh (většinou cca 80-90), tak to kolo je dykcy pěkně rozehřátý a ostatní jsou studený...

sehnal jsem si sice starší, ale komplet předek z civica si od jednoho klučiny co ho měl prohnilej a neměl odvahu s ním dál jezdit s tím, že brzdy měl dycky v pohodě a nikdy s nima neměl problém... vyměnil jsem kotouče, který se tváří, že jsou na chlup stený jak z céra, ale když jsem se už vrhnul do toho, že vyměnim třmeny, tak jsem zjistil, že destičky jsou jinačí a nevím, jestli můžu ty třmeny vyměnit... tuším, že maj i jiný velikosti pístků podle otlační na destičkách.. přesně jsem to zatím neměřil...

na repas brzd bych si troufl, ale znám svou šikovnost a pak povolnost nervů, tak jen chci vědět, jestli se do toho můžu pustit nebo to radši někam odvézt... dík Mrk

klidne to zkus, jestli pokracujes dobre nebo ne vicemene poznas behem skladani...pokud se seknes a nebudes mit na to nervy, tak to zanes. Nicmene myslim, ze aspon to piskovani by mel udelat servis, ktery se zabyva repasi...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 22:32   Citovat  

pískování? to mi hlava nebere

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 22:49   Citovat  

majkl_l napsal:
pískování? to mi hlava nebere

no ja to beru jako samozrejme, ovsem neni to podminka...zalezi co si pod pojmem "repas brzd" predstavuje...

Vpodstate z tvoji formulace si ani nejsem uplne jisty na co se presne ptas?

mooonwalker je teď offline  mooonwalker
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 23:56   Citovat  

ja je nedavam piskovat, nalozim do acetonu, na den, pak dratakem sedru veskerou barvu, a nastrikam znovu nejakou tvrdsi barvou(muj oblibeny zinorex - zahlad a vrch v jedne) no a pak poskladat

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 23:57   Citovat  

v céru mám třmeny z céra a mám z SI civica (USA) komplet brzdy na těhlici... přendal jsem kotouče a zjistil, že třmeny jsou jiný a zajímalo by mne, jestli je můžu beztrestně a hlavně bezúhonně přendat, protože jsem zjistil, že maj jiný destičky a nejspíš i rozměr pístku...
asi jsem se blbě vyjádřil, tak kdyžtak poprosím trochu polopatyčnosti.. Se stydím dík OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 12:07   Citovat  

Zajímavé počtení:

Odkaz 1
Odkaz 2

Edit: teď jsem našel dobrou alternativu, pro ty kteří nechtějí převrtávat Legend/Acco kotouče...dá se použít kotouč z MG ZR 2001-05, 282/25 mm (Civic má jen 23mm), 4x100mm, výška naplocho 44mm (civic non Vti má origo 45mm OK )

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 18:20   Citovat  

Dopis napsal:
Zajímavé počtení:

Odkaz 1
Odkaz 2

Edit: teď jsem našel dobrou alternativu, pro ty kteří nechtějí převrtávat Legend/Acco kotouče...dá se použít kotouč z MG ZR 2001-05, 282/25 mm (Civic má jen 23mm), 4x100mm, výška naplocho 44mm (civic non Vti má origo 45mm OK )

co je to ZR za motorizaci? všechny katalogy mi sypou 262mm brzdy stejné jako 1.6 Vti
Jinak podobné jsou kotouče pro Golf 1.8GTi G60, ale nutno vyrobit podložku pod kotouč a náboj, navíc mají jen 22mm tloušťku

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 18:30   Citovat  

Streetkid napsal:
co je to ZR za motorizaci? všechny katalogy mi sypou 262mm brzdy stejné jako 1.6 Vti
Jinak podobné jsou kotouče pro Golf 1.8GTi G60, ale nutno vyrobit podložku pod kotouč a náboj, navíc mají jen 22mm tloušťku

To nevím, snad ta 2,5 ??? to mi hlava nebere Ale mají je třeba tady: Ebay UK a zmiňují je tady: Honda-tekh

Škoda, že jsem na to nenarazil dřív, už mám koupené z Vti a příští týden budou převrtané.

Obsah fóra Honda-club.cz   
silnejsi brzdy crx (4pist)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina