Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Acco combi 2.2CDTi nováček a prosba o pár rad
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 10:45   Citovat  

maras23 napsal:
Tak z toho co sem se dočetl vyplívá že nejlepší bude koupit acco,kterej má nalítáno tak 200tis.km a už má všechno vyměněný a v ramci záruky.... Úsměv ...

Můj případ... HaHaaa Vzal jsem auto se 187000km. Ale hlavní důvod byl ten že nebylo moc peněz a já prostě 7G 2.4 moc moc moc chtěl...
Auto bylo po 1.majiteli, z Česka, na základě VIN mi v Hondě v Brně vyjeli servisní historii. Můžu potvrdit výměnu spojk.lamely ve 140 tkm, levé horní rameno ve 160tkm.Ve 190 tkm jsem měnil pravé horní rameno, uložení př.stabilizátorů a po snížení i přední kosti. A taky pozoruju mírné vibrace při akceleraci, což tady kluci popsali jako špatné vnitřní klouby, takže tato výměna mně ještě čeká, ale ne hned, ne hned.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
maras23 je teď offline  maras23
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 12:22   Citovat  

Tominek napsal:
Můj případ... HaHaaa Vzal jsem auto se 187000km. Ale hlavní důvod byl ten že nebylo moc peněz a já prostě 7G 2.4 moc moc moc chtěl...
Auto bylo po 1.majiteli, z Česka, na základě VIN mi v Hondě v Brně vyjeli servisní historii. Můžu potvrdit výměnu spojk.lamely ve 140 tkm, levé horní rameno ve 160tkm.Ve 190 tkm jsem měnil pravé horní rameno, uložení př.stabilizátorů a po snížení i přední kosti. A taky pozoruju mírné vibrace při akceleraci, což tady kluci popsali jako špatné vnitřní klouby, takže tato výměna mně ještě čeká, ale ne hned, ne hned.

Jak už sem psal,mam finančni limit 210tis.Kč a to mi na acco tourer v naftě kterej by měl najeto kolem 100tis.stačit nebude,tak mi připadá rozumný přeskočit ten limit kde se většina těch dílů mění a vzít něco co už to má sice namotaný kilometry ,ale všechno už hotovo...
Uvidím co mi tady k tomu řeknou ještě ostatní,ale nápad slušnej Nápad je tu!.
Koukal sem na mobile DE i na Španělský stránky a maj tam často najeto i kolem 350tis.km a furt to jezdí OK tak kilometrů nad těch 200tis.km bych se asi nebál... No nevim,teď "babo"raď Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 17:23   Citovat  

Ještě bych se chtěl zeptat jak to je s xenony?
Někde jsou,někde ne a přitom je to stejnej rok a třeba i měsíc výroby....
To se dávaly jen na přání do příplatkové výbavy?
Jsou to bi-xenony,nebo obyč. a dálkové jsou normál? Rozdíl ve svítivosti tam asi bude....
Z těch rutiních závad jak se tady psalo(vnitřní klouby,poloosy,ramena,spojka atd.) mi výměna spojky přijde nejdraší,nevíte plus mínus na kolik vyjde výměna?
Popřípadě jestly sem můžete doplnit částky za kolik vám co měnily a jestly to bylo v Honda servisu a nebo někde jinde....
Když si na mobile DE vyhlídnu auto a pošlu email prodejci-že bych chtěl vědět VIN abych si mohl vozidlo prověřit,myslíte že by mi mohl vyhovět? Nemáte někdo zkušenost? V Honda servisu v ČR mi můžou proklepnout i auto z DE? Jsou propojeny?
Předem díky za odpovědi....
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.10.2010 , 20:29   Citovat  

maras23 napsal:
Ještě bych se chtěl zeptat jak to je s xenony?
Někde jsou,někde ne a přitom je to stejnej rok a třeba i měsíc výroby....
To se dávaly jen na přání do příplatkové výbavy?
Jsou to bi-xenony,nebo obyč. a dálkové jsou normál? Rozdíl ve svítivosti tam asi bude....
Z těch rutiních závad jak se tady psalo(vnitřní klouby,poloosy,ramena,spojka atd.) mi výměna spojky přijde nejdraší,nevíte plus mínus na kolik vyjde výměna?
Popřípadě jestly sem můžete doplnit částky za kolik vám co měnily a jestly to bylo v Honda servisu a nebo někde jinde....
Když si na mobile DE vyhlídnu auto a pošlu email prodejci-že bych chtěl vědět VIN abych si mohl vozidlo prověřit,myslíte že by mi mohl vyhovět? Nemáte někdo zkušenost? V Honda servisu v ČR mi můžou proklepnout i auto z DE? Jsou propojeny?
Předem díky za odpovědi....

Xenony byly jen u Executive nebo za priplatek, ale to tusim jenom pro Type-S. Nejde o bixenony, takze dalkove jsou normalni halogeny. Nevim co cekas za zazraky ve svitivosti, kazdopadne Acco 7G sviti dobre i bez xenonu a na nemeckych forech jej vic lidi oznacilo za prvni Hondu ktera sviti normalne Velmi šťastný (netusim jestli prvni, ale mne sviceni i bez xenonu prijde naprosto v pohode- jenom je nutne mit dobre serizena svetla, po snizeni to plati dvojnasob).
Ad ceny oprav- sam jsem najezdil jeste ani ne 80 tkm a menil jsem jenom brzdove desticky (krome tech steracu a zarovek), zadnou klasickou zavadu tohoto modelu co uz me taky mela nutne davno potkat nemam :twisted: , takze ceny nevim.
Co se tyka VIN se podivej co uz tu kdo napsal, nechapu proc se na to ptas znovu kdyz uz to tu bylo receno.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 6:24   Citovat  

Bully napsal:
Xenony byly jen u Executive nebo za priplatek, ale to tusim jenom pro Type-S. Nejde o bixenony, takze dalkove jsou normalni halogeny. Nevim co cekas za zazraky ve svitivosti, kazdopadne Acco 7G sviti dobre i bez xenonu a na nemeckych forech jej vic lidi oznacilo za prvni Hondu ktera sviti normalne Velmi šťastný (netusim jestli prvni, ale mne sviceni i bez xenonu prijde naprosto v pohode- jenom je nutne mit dobre serizena svetla, po snizeni to plati dvojnasob).
Ad ceny oprav- sam jsem najezdil jeste ani ne 80 tkm a menil jsem jenom brzdove desticky (krome tech steracu a zarovek), zadnou klasickou zavadu tohoto modelu co uz me taky mela nutne davno potkat nemam :twisted: , takze ceny nevim.
Co se tyka VIN se podivej co uz tu kdo napsal, nechapu proc se na to ptas znovu kdyz uz to tu bylo receno.

Ale v německu v Hondě mi servisní historii vyjedou bez problémů ne?
Ještě nechapu rozdíl mezi type-S a normál....S-jako sport? V čem byl rozdíl?
Kolik máš na tachometru celkem najetých km?
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 6:26   Citovat  

[quote="maras23"]Ale v německu v Hondě mi servisní historii vyjedou bez problémů ne?/quote]

Ano, zjištoval jsem si takto historii a neměl jsem s tím problém.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 6:49   Citovat  

to maras23

znovu zopakuju zavady - dle informaci zde na foru se da predpokladat, ze poface na tom bude asi o dost lip:
accord ctdi tourer 2004, tj. predface, 250000km

vymena EGR, cca 3000,-
odesly vnitrni klouby cca 25000,- Honda Jarov
odesel motor zadnich vrat cca 8000,- Honda Jarov ( starej jeste mam, mozna to bylo na opravu , ne na vymenu, ale víme jak to je , ze )
spojku mam porad puvodni, prestoze ma auto najeto 251000km, nova stojji myslim neco pres deset tisic s praci, coz mi prijde levne
odeslo lozisko alternatoru 4500,- Honda Reckovice
vymena rozvodů 35000,- v zanikajici Honda Stodulky - dodnes nevim jestli to bylo potreba vzhledem k naprosto podvodnemu jednani a soubehu s vadnym loziskem altíku - nevim dodnes odkud zvuk šel
viz odkaz tudy odkaz
praskly svody, vymena na prodlouzenou zaruku zdarma.
turbo mam novy na zaklade svolavacky, principielne mu nic nebylo, i kdyz po vymene a reflashi softu sla spotreba o necely litr dolu
odesel jeden xenon, myslim ze 3500,-
nejaky drobnosti, jako jednou myslim zadni stabík, čep, a jeden silentblok na predni naprave
v soucasne dobe resim brzdy, stare na kaši probržděné original kotouče brzdily špičkově ( accord 7g je nejen prvni honda co sviti, ale taky brzdi) , po vymene za material dodany Kuhnelem jsem je skrivil behem 10 tisic, Kuhnel uz je nedokazal privest do funkcniho stavu, takze menim za komplet original material, dovezeny z nemecka
   Návrat  
VTECer je teď offline  VTECer
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 8:13   Citovat  

Podle výčtu oprav s přihlédnutím k ujetým km koukám, že jsem buď chytil dobrý kousek, nebo jezdím tak šetrně Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 17:27   Citovat  

Vzhledem k tomu že mám doma TDIčko,tak mám zatím HOOOODNĚ kladné zkušenosti s CHIP tuningem OK OK .
Výkon o hodně nahoru a spotřeba o 1L dolu Velmi šťastný ,tak se musím zeptat jestly už má někdo s 2.2i-CTDI chiptuning vyskoušen a jak se úprava projevila,případně kde jí dělaly a za kolik??
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 8:28   Citovat  

maras23 napsal:
Vzhledem k tomu že mám doma TDIčko,tak mám zatím HOOOODNĚ kladné zkušenosti s CHIP tuningem OK OK .
Výkon o hodně nahoru a spotřeba o 1L dolu Velmi šťastný ,tak se musím zeptat jestly už má někdo s 2.2i-CTDI chiptuning vyskoušen a jak se úprava projevila,případně kde jí dělaly a za kolik??

Tohle není VW či jiné koncernové auto s technologií PD, které musíš nakopnout chipem, aby jelo Úsměv
Accord má už v základu kroutící moment necelých 350 Nm a 140 koní....co víc bys ještě chtěl.

Když potkám ''hulící'' naftovou oktávku s nečitelnou zadní SPZ, tak je mi to snad ne
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 11:42   Citovat  

maras23 napsal:
Havarijka je samozřejmost,už mam na ni i dost bonusů tak to nebude takovej randál Mrk .
Tak z toho co sem se dočetl vyplívá že nejlepší bude koupit acco,kterej má nalítáno tak 200tis.km a už má všechno vyměněný a v ramci záruky.... Úsměv
Rozvod je řetěz,ale není na jeho výměnu taky nějakej limit-třeba 200,nebo 300tis.km? Kladky musej mít taky nějakou omezenou životnost,nebo to jsou vážně takové držáky že se jen napínaj a jsou o.k i třeba po těch 200tis.km?

co se tyce toho retezu tak je udavane ze staci na celou zivotnost motoru, ale muze se stat - jako v mem pripade, ze dojde k napnuti retezu a v tom pripade je potreba jej vymenit
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 15:26   Citovat  

VTECer napsal:
Tohle není VW či jiné koncernové auto s technologií PD, které musíš nakopnout chipem, aby jelo Úsměv
Accord má už v základu kroutící moment necelých 350 Nm a 140 koní....co víc bys ještě chtěl.

Když potkám ''hulící'' naftovou oktávku s nečitelnou zadní SPZ, tak je mi to snad ne

Souhlasím s tebou v případě že ti tam nějakej "doktor" nahraje čip(nejlépe vlastní výroby Velmi šťastný ) a pak už nemáš auto,ale fajnovku kamna Velmi šťastný .
Já mam nahranej už mnohokrát vyzkoušenej čip z těch 96kw a 310nm na 121kw a 410nm a nehulí to o nic víc než předtím....
V acco sem ještě nejel a nechci se hádat jak co jede nebo nejede,ale jak už sem psal tak spotřeba šla o 0,8-1L dolů(když tomu nešlapeš) a při najetých 30-40tis.ročně je to slušná úspora...
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 15:36   Citovat  

maras23 napsal:
a nehulí to o nic víc než předtím....

sak to je prave to co "trapi" aj mna...najradsej by som majitelom privazal hlavu k ich vyfuku... ono tie TDI totiz hulia uz od vyroby.. hulici iCTDI som este nevidel...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 17:12   Citovat  

na ctdi, minimalne v nemecku, Honda, resp. nektery jeji dealerstvi dodavaly chip 127kW/420Nm - nebo tak nejak, myslim ze slo o powerbox, krabicku modifikujici info jdouci do vstrikovani
Daj se takovy auta najit i na Mobile.de
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 17:34   Citovat  

maras23 napsal:
Souhlasím s tebou v případě že ti tam nějakej "doktor" nahraje čip(nejlépe vlastní výroby Velmi šťastný ) a pak už nemáš auto,ale fajnovku kamna Velmi šťastný .
Já mam nahranej už mnohokrát vyzkoušenej čip z těch 96kw a 310nm na 121kw a 410nm a nehulí to o nic víc než předtím....
V acco sem ještě nejel a nechci se hádat jak co jede nebo nejede,ale jak už sem psal tak spotřeba šla o 0,8-1L dolů(když tomu nešlapeš) a při najetých 30-40tis.ročně je to slušná úspora...

Zvyseni vykonu, pokud ho vyuzijes (kvuli cemu bys to jinak delal) sebou nese vzdycky zvyseni spotreby. Mluvim zrovna o tom momentu kdy jedes ve zvysenem vykonovem pasmu, pokud dokazes usetrit palivo ve zbyvajicim case, spotreba pochopitelne klesnout celkove muze. Na druhou stranu ma i-CTDi vyborny prubeh vykonu s krouticim momentem, pochybuju ze pujde chip-tuning i po tomhle. Vzdycky jde o zvednuti spicky vykonovych parametru za cenu zhorseni jejich prubehu. Ale vim z nemeckych for o nekolika lidech co jezdili s vykonem prokazatelne zvednutym na cca 180k a tusim 420Nm, auto akcelerovalo rychleji a dynamika byla lepsi nez u benzinove 2,4i (+ o hodne nizsi spotreba). A tvrdi ze s tim jezdi uz nekolik let bez nejakeho problemu. Kazdopadne neslo o zadny powerbox ale o chipnuti v hodnotach nejakych 600-800€.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 17:38   Citovat  

kandik napsal:
na ctdi, minimalne v nemecku, Honda, resp. nektery jeji dealerstvi dodavaly chip 127kW/420Nm - nebo tak nejak, myslim ze slo o powerbox, krabicku modifikujici info jdouci do vstrikovani
Daj se takovy auta najit i na Mobile.de

Tohle jsem se teda nikde nedocetl, naopak vim o par vlaknech kde se powerboxum vsichni slusne vysmali. Mas nejake informace o chip-tuningu primo od dealera Honda ? Sem s nimi Úsměv
Kdo si treba na hondapower.de nechal chipnout motor, vzdycky to udelal nekde externe, viz muj prispevek vys.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 18:39   Citovat  

Honda v DE nabízí tohle 123 kW 408 NM 800,- Euro a plná záruka ... vyzkoušeno, mohu doporučit OK

PS. spotřeba jde o cca litr dolů
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 18:48   Citovat  

zahlid jsem to na autech ( nejen ) od Honda Fugel, urcite to nebylo nic oficialniho. Informace jsem kolem toho slidil ale tak pred dvema lety, podrobnosti uz nevim. Naopak, pokud mas link kde udelat zvyseni vykonu, sem s nim OK Úsměv
U moji alteschlampe na nej asi nedojde, ale jelikoz je ctdi vaznym kandidatem na pristi poletowagen ( ano dvakrat vstoupis do fejsliftovane reky), tak bych to ocenil.

Obecne si myslim ( a dukazy po me nechtejte), ze chipovani, resp. preprogramovani řj u dieselu je z casti vyuzivani zivotnostnich rezerv motoru a z casti ojebani emisi. Nekvalitni tuning pak samozrejme konci sazometanim a pošlym motorem

edit: s Romovym prispevkem mi svita Steinbauer to byl heureka. Jeden cas to vozil i nekdo k nam, jmeno jsme zapomnel, ta firma se motala kolem hond, a nejakejch elektrickejch blbosti jako handsfree nebo co

edit2: jinak vim ze se tu mluvilo svyho casu o nejakym Cívovi ctdi pres 160kW
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 19:11   Citovat  

Rom. napsal:
Honda v DE nabízí tohle 123 kW 408 NM 800,- Euro a plná záruka ... vyzkoušeno, mohu doporučit OK

PS. spotřeba jde o cca litr dolů

Diky za odkaz. Zapatral jsem ted na Hondapower.de a nasel jsem to, i kdyz ne pro Acco ale pro Civic se stejnou motorizaci. Jedna se o powerbox (i kdyz jsem nenasel jedinou informaci o tom ze by ji montoval origo Honda servis). Nasel jsem i krivku vykonu pred a po montazi, zustava stejny prubeh, jenom skutecne prida zhruba 20% vykonu i kroutaku navic. Je prilozena i vysvetlujici informace o principu chipnuti od fy Steinbauer- nejedna se o zvyseni tlaku plneni turba (nedoporuceno!), stejne tak je krabicka zapojena do vsech 4 kabelovych svazku jak ma byt (4-valec). Ale nejde o "nic vic" nez o cca 20% delsi dobu otevreni vstrikovacich ventilu, = cca 20% vykonu + kroutaku navic = cca 20% spotreby paliva navic. Cena je vyssi, zato s vyhodou ze to opravdu funguje + zaruka na powerbox, dalsi velke + je moznost zarizeni kdykoli demontovat (pred STK treba Velmi šťastný )

tudy graf pred- po
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:05   Citovat  

Zatím všechny zkušenosti od lidí co to v autě mají nebo měli (i-CTDi) jsou, že spotřeba cca o litr klesla.
Třeba kamarád z Německa byl za mnou s CR-V II. a na ukazateli prům. spotřeby bylo 5,7 l
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:11   Citovat  

Rom. napsal:
Zatím všechny zkušenosti od lidí co to v autě mají nebo měli (i-CTDi) jsou, že spotřeba cca o litr klesla.
Třeba kamarád z Německa byl za mnou s CR-V II. a na ukazateli prům. spotřeby bylo 5,7 l

Vsak to pisu vys. V rezimu vyuzivani vyssiho vykonu spotreba logicky stoupa, v ostatnich rezimech zase nebude potreba tolik slapat na plyn, protoze se stejne rychlosti (= v ten moment stejneho vykonu jako pred chipnutim) dosahne pri nizsich otackach. Takze tam by mohl byt zakopany pes v nizsi spotrebe. Ja kdybych si nechal chipnout auto tak to asi budu vyuzivat dost casto a lezlo by mi to spis k horsim hodnotam, jak se tak znam Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:56   Citovat  

Můžu říct, že kdo to zkusil, už tu "krabičku" nechtěl vyndat Velmi šťastný
Motor má vzteklejší zvuk i chování (jestli se to u ropáka dá takhle popsat) ale hlavně se chová "benzínověji" tzn. čím víc se točí, tim víc to jede (táhne) což je, alespoň pro mne moc příjemné OK

Nevýhodou může být větší namáhání spojky a homokin. kloubů, ale u zánovních aut z Německa s tím nebyl problém.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 6:36   Citovat  

Rom. napsal:
Můžu říct, že kdo to zkusil, už tu "krabičku" nechtěl vyndat Velmi šťastný
Motor má vzteklejší zvuk i chování (jestli se to u ropáka dá takhle popsat) ale hlavně se chová "benzínověji" tzn. čím víc se točí, tim víc to jede (táhne) což je, alespoň pro mne moc příjemné OK

Nevýhodou může být větší namáhání spojky a homokin. kloubů, ale u zánovních aut z Německa s tím nebyl problém.
.

Chytráci co mi říkaly ať to nečipuju,že za chvilku zrušim spojku a turbo těm autům dávaly jednááááá dvááááá a plnej kotel-někde na sprintech,nebo hrabačky na křižovatkách....
Já osobně sem s čipem nadmíru spokojenej a pokud výkon po úpravě využíváš hlavně při předjíždění nebo zrychlení na 4-5-6ku.tak nebudeš mít problém.
Nárůst výkonu je celkem velký a při převodech na "sílu" to spojka prostě nevydrží a náprava trpí....
Velká výhoda je že tlak turba zůstává stejný a turbo tak není zatížené o nic víc než má být a vydrží co má vydržet,ale věřím tomu že kdyby si někdo třeba po úpravě od Steinbauer pohrál ještě s tlakem turba tak se dostanem na hodnoty kolem 160kw a x-krouťáku jako prd Úsměv ...
Dík za tip přátele .
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 6:57   Citovat  

Nejdřív se domluvte kdo co používá.
tudy Chiptuning, to znamená výměnou kompletních map pro jednotlivé režimy jízdy v ŘJ (výměna ŘJ)
tudy Powerbox, odesílání pozměněných informací ŘJ, čidlům, etc.

Většina automobilek nalezne v programech rezervy a ty pak prodává jako lepčejší verze. Motor má většinou větší kapacity než na jaké je provozován.

Osobně sem se setkal s powerboxem u 7g civica ctdi kde jím bylo dosaženo mírného nárůstu výkonu, ale výrazně většího kroutícího momentu a zejména zmenšení ,,turbodíry,, která byla fakt u tohohle modelu děsná v serii.
Jinak v ČR tento powerbox montovali bez ztráty záruky v Acura Chomutov. Mrk
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 7:17   Citovat  

Pokud za 800,- Euro se dosáhne zvýšení výkonu na 123kW, tak to není žádná sláva když v časopisu Autodiesel několikrát měřili výkon tohoto motoru v Accordu i Civicu a změřili cca 118kW. Prakticky u každého přeplňovaného motoru je nějaký výkonový "bonus" od výrobce, bohužel teď jak měří motory s normou EURO 5 tak to není už tak slavné Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 16:34   Citovat  

Teď sem se bavil s človíčkem co má acco 8g v naftě a čipovaly mu to v Honda v Pardubicích na nějakých 123kw za 8tis.Kč.
Jelo to hezky-říkal že o dost líp než předtím tak když u toho motoru několikrát naměřily jak už se tady psalo 118kw tak čipem zvedaj asi hlavně krouťák a těch 5kw se tam ztratí....
Má najeto 150tis.spokojených km(po čipu 80tis.)-jediná investice brzdy Velmi šťastný .
Ještě jednou se zeptám jak je to s výměnou rozvodového řetězu,nějaké maximum třeba po 200-250-300tis.km se určitě musí vyměnit nevíte kdy?
Už se tady psalo že by měl vydržet celou životnost motoru,můžete k tomu někdo ještě něco napsat?
A kladky se taky musej občas vyměnit nebo ne?
Nevím jestly tady je někdo kdo má už najeto víc než 200tis.km....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 17:29   Citovat  

maras23 napsal:
Teď sem se bavil s človíčkem co má acco 8g v naftě a čipovaly mu to v Honda v Pardubicích na nějakých 123kw za 8tis.Kč.
Jelo to hezky-říkal že o dost líp než předtím tak když u toho motoru několikrát naměřily jak už se tady psalo 118kw tak čipem zvedaj asi hlavně krouťák a těch 5kw se tam ztratí....
Má najeto 150tis.spokojených km(po čipu 80tis.)-jediná investice brzdy Velmi šťastný .
Ještě jednou se zeptám jak je to s výměnou rozvodového řetězu,nějaké maximum třeba po 200-250-300tis.km se určitě musí vyměnit nevíte kdy?
Už se tady psalo že by měl vydržet celou životnost motoru,můžete k tomu někdo ještě něco napsat?
A kladky se taky musej občas vyměnit nebo ne?
Nevím jestly tady je někdo kdo má už najeto víc než 200tis.km....

Já jsem po větší kontrole v 240 tis. (měnili pouze spotřební zboží jako je olej, filtry, destičky) a rozvoďák OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 20:02   Citovat  

VTECer napsal:
Já jsem po větší kontrole v 240 tis. (měnili pouze spotřební zboží jako je olej, filtry, destičky) a rozvoďák OK

Tak to je pecka Úsměv
Kladky taky nic Cooo???
Řetěz je prostě řetěz OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 20:07   Citovat  

V Německu jezdí do Honda servisu dva služební Accordy, prý téměř s 400t km, a krom spotřebního mat. vše původní OK
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2010 , 20:40   Citovat  

Bully napsal:
Vsak to pisu vys. V rezimu vyuzivani vyssiho vykonu spotreba logicky stoupa, v ostatnich rezimech zase nebude potreba tolik slapat na plyn, protoze se stejne rychlosti (= v ten moment stejneho vykonu jako pred chipnutim) dosahne pri nizsich otackach. Takze tam by mohl byt zakopany pes v nizsi spotrebe. Ja kdybych si nechal chipnout auto tak to asi budu vyuzivat dost casto a lezlo by mi to spis k horsim hodnotam, jak se tak znam Velmi šťastný

To nedává smysl, otáčky motoru vs. rychlost jsou pevně dané převodovkou ne? to mi hlava nebere Spíš bych to viděl na fakt, že spotřeba není lineární k výkonu produkovanému motorem (resp. poloha plynu vs otáčky).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Acco combi 2.2CDTi nováček a prosba o pár rad
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina