Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
svicky Pulstar
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 8:17   Citovat  

spoon napsal:
Jako označením shodný,ale prostě Fr/Jpn?

Ano přesně tak, tohle moc lidí neřeší, takže to ani nezjistí, ale prostě koupíš svíčky NGK IFR7G-11KS, přesně do CTR8G, podíváš se na krabičku a ejhle, ono tam je "made in France" Smutný, přitom na svíčce to už nepoznáš, ale měl jsem hodně problémů se svíčkama v poslední době a všechny byli právě Francouzský Smutný

Protože do 7G se přímo dávala z výroby pouze svíčka Denso SK22PR-M11S (která je alternativou i pro CTR8G a v Japonsku se dává i FD2 stále) přešel jsem u všech aut na Densa a vozím si je z Japonska sám, abych měl jistotu. Od té doby mám po problémech, tudíž jednu starost vyřešenu... Jen pro info, 4ks svíčky Denso IK20, určené třeba do 1.6VTi motorů stojí 1.300,- a 4ks IK22G určené do CTR7G a 8G, výkonější varianta Denso SK22PR-M11S, stojí 1.400,-

Má cenu laborovat s jinejma značkama?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 10:13   Citovat  

Souhlas s Dany.
Já preferuju NGK a taky raději Made in Japan. Tam je ale i jiné označení. Svíčky BKR6E-11 které jsou předepsané pro můj motor jsou bohužel Made in France. Existuje však japonská alternativa s označením BCPR6E-11, která není přímo určená pro můj motor, ale má stejné parametry a hlavně funguje bezvadně.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 11:06   Citovat  

Dany:tak to je celkem kekel,že pod jedním označením můžou být vlastně dva výrobky Tak to valím bulvy Naštěstí vim,že v obou autech mám NGK made in Japan a klukům jsem do K24 objednal IZFR6K-11 taky made in Japan.Aspoň na krabičce to je HaHaaa
Spíš mě napadlo,jestli tam nebude rozdíl i v ceně,mezi Jp/Fr.Protože když mi je hledal známej u nich v katalogu,vyšel kus na 840,- a myslim,že Dutchovi je v Hondě nabídli za 400/ks.Z USA vyjdou na těch 11-12stovek sada.Že by Honda na svíčkách "nic" nevydělávala nebo nabízí francouzský?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 11:55   Citovat  

spoon napsal:
Dany:tak to je celkem kekel,že pod jedním označením můžou být vlastně dva výrobky Tak to valím bulvy Naštěstí vim,že v obou autech mám NGK made in Japan a klukům jsem do K24 objednal IZFR6K-11 taky made in Japan.Aspoň na krabičce to je HaHaaa
Spíš mě napadlo,jestli tam nebude rozdíl i v ceně,mezi Jp/Fr.Protože když mi je hledal známej u nich v katalogu,vyšel kus na 840,- a myslim,že Dutchovi je v Hondě nabídli za 400/ks.Z USA vyjdou na těch 11-12stovek sada.Že by Honda na svíčkách "nic" nevydělávala nebo nabízí francouzský?

Honda má teď akci a má velmi dobré ceny za svíčky, ale většinou přijdou Freance Smutný jenže u Hondy se tohle nedá ovlivnit. Rozdíl v ceně není, takže to poznáš, až když to dorazí a pokud Ti to montujou do auta v servisu, tak vlastně ani nevíš...

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 18:58   Citovat  

Dany napsal:
Honda má teď akci a má velmi dobré ceny za svíčky, ale většinou přijdou Freance Smutný jenže u Hondy se tohle nedá ovlivnit. Rozdíl v ceně není, takže to poznáš, až když to dorazí a pokud Ti to montujou do auta v servisu, tak vlastně ani nevíš...

Takže vlastně dík za upozornění pro všechny OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 19:16   Citovat  

Hlavní problém může být třeba nekvalitní izolant, což by ukazovali ty prasklé svíčky na fotkách. Nikdo neřekl, že nápad to je špatný, já spíš přemýšlím nad konkrétním otazníkem a to kvalita provedení...

Jinak nechci nijak znevažovat tu diplomovou práci, ale praxe bývá dost odlišná od laboratorních měření a já už měl na brzdě poměrně hodně druhů svíček a pokud ten motor není poměrně hodně upraven, aby byla svíčka slabinou, není v naměřených hodnotách žádný rozdíl. Dokonce i když není svíčka vhodná teplotně, v naměřených hodnotách se to neprojevilo, pouze potom svíčka popraskala nebo právě ukápla...

Libor12 je teď offline  Libor12
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:18   Citovat  

Tak ty fotky s tím izolátorem z druhé generace svíček. Z chyb se člověk učí a tak byl izolátor přepracovaný. Já jsem také skepticky Úsměv takže jsem si na ní fouknul autogenem Úsměv kov se roztavil ale keramika ok. Na univerzitě mají nejmodernější motorovou brzdu v Cr,válcovou pro 4x4. Disponují vším potřebným,to nebudou pouze laboratorní zkoušky ale přímo na vozidlech. Jedno turbo 4x4 a jedna atmosféra. Kdyby měl někdo zájem ví kde mne najde,nabízím možnost vyzkoušení. Rozdíl v ochotě jít k redline poznala i moje manželka která o autě ví akorát kudy se do něj leje benzín. Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:37   Citovat  

Jinak není problém zůstat klidně u původních svíček a technologii Pulstar použít v nastavci na svíčku. Já na nich mám v jednom autě najeto už víc jak 10000,a v dalších 3 zhruba mezi 5-8000km a vše bez problému. U těch 3 je PP a ten v porovnání vykazuje úsporu paliva cca 0.3-0.45l /100km.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:45   Citovat  

jak to tady tak ctu tak si je snad objednam a vyzkousim, kdyz mi vytecou do motoru tak mi to je jedno
jen nevim neky typ objednat na d14a3

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 20:55   Citovat  

Becky napsal:
jak to tady tak ctu tak si je snad objednam a vyzkousim, kdyz mi vytecou do motoru tak mi to je jedno
jen nevim neky typ objednat na d14a3

Promiň, ale u tohohle motoru to jsou vyloženě vyhozený peníze. Pokud máš staré svíčky v pořádku tak nepoznáš rozdíl.
Ale vyzkoušet je můžeš. Proč ne...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 21:00   Citovat  

Petr 78 napsal:
Promiň, ale u tohohle motoru to jsou vyloženě vyhozený peníze. Pokud máš staré svíčky v pořádku tak nepoznáš rozdíl.
Ale vyzkoušet je můžeš. Proč ne...

ja vim ze to je uplne k nicemu, ale chtel bych aby to tady aspon nekdo otestoval jestli nerozpadaj a tak ruzne Velmi šťastný
jde mi proste jen o test, rad zkousim novy veci a litr me nezabije

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 21:03  Naposledy upravil Dany dne 14.10.2010 , 21:07, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Pokud nějaké svíčky kdy odešly (rozpadly se, praskly), tak to bylo po dlouhodobé zátěži (nebo dlouhodobém provozu několika desítek tisíc km)...
... Rallyová zkouška
... jízdy na okruhu
... dlouhodobější zatížení třeba okresky naplno atd.

takové zatížení na brzdě nevyzkoušíš...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 21:04   Citovat  

Becky napsal:
ja vim ze to je uplne k nicemu, ale chtel bych aby to tady aspon nekdo otestoval jestli nerozpadaj a tak ruzne Velmi šťastný
jde mi proste jen o test, rad zkousim novy veci a litr me nezabije

Tak v tom případě máš mojí podporu a jdi do toho. je to dobrý

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 21:06   Citovat  

já jsem byl dneska nucem koupit nějaké ngk v kelly abych moh dát černou aspoň pod přístřešek, to jelo snad na dva válce ale co bych chtěl po 20tis km HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 21:26   Citovat  

Pro 99% asijské produkce be1i. Pokud je chceš tak můžeš mi poslat sz kam to chceš a můžu je zítra poslat nebo udělej objednávku v shopu. A na rovinu,kdybych se sám nepřesvědčil o jejich kvalitě tak je ani nenabízím a už vůbec neinvestuji do zkoušek. Sice to bude jen nošení dříví do lesa,ale další tuzemský test zlepší prodej.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2010 , 23:50   Citovat  

Libor12 napsal:
Pro 99% asijské produkce be1i. Pokud je chceš tak můžeš mi poslat sz kam to chceš a můžu je zítra poslat nebo udělej objednávku v shopu. A na rovinu,kdybych se sám nepřesvědčil o jejich kvalitě tak je ani nenabízím a už vůbec neinvestuji do zkoušek. Sice to bude jen nošení dříví do lesa,ale další tuzemský test zlepší prodej.

Pokud seš si s nimi tak jist, já je klidně vyzkouším, chci ale záruku, že pokud se s nimi něco stane a nedejbože poškodí nebo zničí třeba motor, zaplatíš všechny náklady na uvedení motoru do původního stavu...

Všechny testy (jak brzdu, tak dynamické) Ti dám k dispozici a můžeš je pak použít k propagaci... Pokud budou lepší, není nutné utrácet 4000,-kč za sadu závodních svíček Denso a přejdeme kompletně na ty od Tebe...

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 5:56   Citovat  

Díky za nabídku. Zas tolik na nich nemám aby jsem je dával po sadach na testování. Za tu cenu co je nabízíme je nekoupíš ani na ebay. Ta čtyřkola stačí. Jede se na tlaku 1.2bar a půjde se až na 1.7bar,k tomu nějaké to vstřikování vody a nitrokit tak uvidíme co to dá. Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 7:16   Citovat  

Libor12 napsal:
Díky za nabídku. Zas tolik na nich nemám aby jsem je dával po sadach na testování. Za tu cenu co je nabízíme je nekoupíš ani na ebay. Ta čtyřkola stačí. Jede se na tlaku 1.2bar a půjde se až na 1.7bar,k tomu nějaké to vstřikování vody a nitrokit tak uvidíme co to dá. Úsměv

Jak chceš, já nemám problém si je koupit, to jsi mi špatně rozuměl, já Ti je zaplatím, nechci je zadarmo, jen chci tu garanci, že pokud poničí motor, tak to zaplatíte a nějak si to vyřídíš s výrobcem sám, pokud jim věříš, tak by to neměl být problém...

Tolik porovnání, co mám já, nevím jestli stihnete... Na svém autě mám již cca 300měření s různými komponenty, aby se přesně ukázal vliv na výkon... U různých svíček (typy a teploty) mám tak 20 porovnání...

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 13:51   Citovat  

napsal jsem do enerpulse a čekám odpověd jak se k tomu postaví se zarukou ohledně zničení motoru. Úsměv na rovinu,svíčka mi take kapla do motoru Úsměv ale moji vinou,vysoky tlak,chudá směs a denso to nějak nerozdychalo Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 13:59   Citovat  

Libor12 napsal:

na kolik ty be1i vyjdou?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 13:59   Citovat  

Libor12 napsal:
napsal jsem do enerpulse a čekám odpověd jak se k tomu postaví se zarukou ohledně zničení motoru. Úsměv na rovinu,svíčka mi take kapla do motoru Úsměv ale moji vinou,vysoky tlak,chudá směs a denso to nějak nerozdychalo Velmi šťastný

Na rovinu, můžu Ti k tomu dát i kompletní log z jednotky, v tom problém také není a tam je vidět všechno, co se v motoru dělo... Pokud něco testuji, dělám si log automaticky...

Vysoký tlak čeho? na turbu? Jinak u atmosféry pokud bude chudá směs (a jsou svíčky kvalitní), dříve to odnese píst než ta svíčka...
Mám s tím zkušenosti osobní, kdy jsem se dostal k motoru, který jsem neladil a měl jsem posoudit, v čem byl problém... Písty uhořelé, vrchní kroužky nikde a svíčky Denso IK22G sice vybělené, ale úplně v pohodě... Dokonce i na 8G je problém s laděním (už jsem to psal) a i když ECU říká, že je směs v pořádku, je ve skutečnosti chudá, k poškození svíček Denso IK22G ani origo NGK, ale nedošlo, buď k tomu ještě nestačilo dojít, nebo tu teplotu prostě v pohodě zvládli... A to už na pístech i hranách spalovacího prostoru v hlavě je vidět drobné "ohlodání"...

Takže asi tak... Mě je poměrně těžké ohromit pořádnej výtlem

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:01   Citovat  

shaman napsal:
takže AE86... já bych ale noporovnával motory hondy a toyoty a že to funguje u toyoty neznamená že to bude fungovat u hondy a taky záleží co tam měl předtím za svíčky Úsměv
vlastním ae92gti hb alias krabička Úsměv svíčky před byly denso iridium power pro muj typ motoru. Když jsem u prodejce reklamoval(doložené grafem z osciloskopu) že při otačkach nad 8500 dochází k výpadku jiskry - zhruba 4% tak mi bylo řečeno ať namontuji cdi modul zapalovaní ten nejlevnější cca 300us takže jsem dal pulstar a je klid,k výpadkům jiskry začne docházet až cca 10100 v cca1.5%

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:03   Citovat  

Becky napsal:
na kolik ty be1i vyjdou?
za nabídku kterou jsem uvedl jsem obdržel žlutou katu takže použij google doufam že ji nedostanu i za tohle Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:10   Citovat  

Dany napsal:
Na rovinu, můžu Ti k tomu dát i kompletní log z jednotky, v tom problém také není a tam je vidět všechno, co se v motoru dělo... Pokud něco testuji, dělám si log automaticky...

Vysoký tlak čeho? na turbu? Jinak u atmosféry pokud bude chudá směs (a jsou svíčky kvalitní), dříve to odnese píst než ta svíčka...
Mám s tím zkušenosti osobní, kdy jsem se dostal k motoru, který jsem neladil a měl jsem posoudit, v čem byl problém... Písty uhořelé, vrchní kroužky nikde a svíčky Denso IK22G sice vybělené, ale úplně v pohodě... Dokonce i na 8G je problém s laděním (už jsem to psal) a i když ECU říká, že je směs v pořádku, je ve skutečnosti chudá, k poškození svíček Denso IK22G ani origo NGK, ale nedošlo, buď k tomu ještě nestačilo dojít, nebo tu teplotu prostě v pohodě zvládli... A to už na pístech i hranách spalovacího prostoru v hlavě je vidět drobné "ohlodání"...

Takže asi tak... Mě je poměrně těžké ohromit pořádnej výtlem
jj na turbu,take delam log. teplota si vylítla na 980 a než bys řekl švec Úsměv byla elektroda pryč Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:20   Citovat  

Libor12 napsal:
jj na turbu,take delam log. teplota si vylítla na 980 a než bys řekl švec Úsměv byla elektroda pryč Velmi šťastný

A co to bylo za densa presne? Typ, teplota...

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:34   Citovat  

Dany napsal:
A co to bylo za densa presne? Typ, teplota...
ik27c11 a pokud vím tak praskaly izolatory nahoře ne v motoru,tedy alespon takova byla moje informace.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:46   Citovat  

Libor12 napsal:
ik27c11

Jasně, jenže už podle teploty je jasné, že to přeplňovaný motor a pokud si ho ještě upravil ,máš přímo na sstránkách Densa napsané, že musíš použít vyšší teplotu, takže bys musel do auta dát buď IK31 nebo IK34... Nicméně pokud bych chtěl mít jistotu, použiju závodní svíčku IK01-31 případně IK02-31 a nebudeš mít problém ani ve vysokých otáčkách...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 14:53   Citovat  

Libor12 napsal:
ik27c11 a pokud vím tak praskaly izolatory nahoře ne v motoru,tedy alespon takova byla moje informace.

Pokud to byli izolanty nahoře, to je pak většinou ale díky tomu, že se k té svíčce horem dostala vlhkost, dá se to i na tom izolantu poznat. Případně špatně přišroubovaný (dotažený) Terminal, který je u toho tvého typu šroubovatelný a při jeho povolení může docházet k přeskakování jiskry, to by vysvětlovalo i to vynechávání nad 8500rpm. Z toho důvodu já vozím svíčky přímo z Japonska, kde mají i specifikaci G, která má narozdíl od "obyč" IK celonerezové pouzdro svíčky s pevným Terminalem, navíc za stejnou cenu...
Nicméně to ale není "ukápnutí" svíčky, tohle je sice nepříjemné, ale neohrozilo to spalovací prostor... Takže ani motor...

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 17:22   Citovat  

Nebyl volný terminál. S tím zapalováním laboruji víc jak rok. S obyčejnou svíčkou dochází k výpadkum při 8500 víc jak 10% což už se samozřejmě projeví na výkonu.. 5% není nijak dramatické tj 1% výkonu,ale teď problémy nemam až do 10. Stejně mám max výkonu 9600 a do té doby je to i se standartním zapalováním ok. IK27 mi doporučil přímo prodejce(informace dostal o typu motoru,plnícím tlaku) ,tak proč bych je nepoužil .

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2010 , 19:00   Citovat  

Libor12 napsal:
Nebyl volný terminál. S tím zapalováním laboruji víc jak rok. S obyčejnou svíčkou dochází k výpadkum při 8500 víc jak 10% což už se samozřejmě projeví na výkonu.. 5% není nijak dramatické tj 1% výkonu,ale teď problémy nemam až do 10. Stejně mám max výkonu 9600 a do té doby je to i se standartním zapalováním ok. IK27 mi doporučil přímo prodejce(informace dostal o typu motoru,plnícím tlaku) ,tak proč bych je nepoužil .

Pokud koupíš od někoho, kdo Ti nevhodně poradí, neznamená to, že ty svíčky jsou špatné...

Jinak právě ty závodní chodí bez problémů přes 10tis. jsou určené i pro závodní motorky a já je jezdil už kdysi na závodní CBR600RR s otáčkama až 16000rpm

Obsah fóra Honda-club.cz   
svicky Pulstar
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina