Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MTF převodový olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 10:07   Citovat  

Člověk není tak bohatej, aby kupoval levný věci VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 10:38   Citovat  

Jinak taky nemam z zadnyho oficialniho zdroje ze do Hondy se ma lit MTF-94. Jen tahle zkratka na netu pada prilis casto. Treba u tohohle texaco mtf 94 se pise:

Texaco MTF 94

Specifikace : API GL-4, Rover Group MTF-94; R380, PG1 & H gearbox approvals

Honda MTF-7289

MG PG1 gearbox approval

Texaco MTF 94 : Speciální kapalina pro manuální převodovky vyrobená z vysoce kvalitních základových olejů. Byla vyvinuta především pro převodovky vozů společnosti Rover Group, Land Rover a Honda vyžadující kapaliny odpovídající specifikace. Lze využít i v LS nápravách Zexel a nehypoidních diferenciálech.

Takze ja si myslim ze Honda MTF-7289 je spis tak trochu nejakej marketingovej trik, ale neco to znamenat taky bude Úsměv.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 12:25   Citovat  

Millers Oils napsal:
Ano, JE a to u takové firmy, která nabízí olej plnící kritéria MTF-94.

Co je pro tebe vlastně seriozní olejářský katalog? Skutečnost, že veliké a známé firmy jako Castrol, Shell, Motul apod. takový lubrikant nenabízejí je zejména pro to, že se jim těch pár tisíc litrů, které by za rok prodali nevyplatí vyrábět.

Ať ten tvůj olej splňuje jakou normu chce, tak já si ho do převodovky nenaleju z jednoho prostého důvodu - není v Honda převodovce dlouhodobě vyzkoušený jak funguje. Já nechci testovat, ale spolehlivě jezdit takže volím prověřenou jistotu Honda MTF.

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 23:36   Citovat  

nalil sem taky MTF, ale preci prevodovka od Honda ma stejny materialy jako jina takze by se nemelo nic stat a nic jinyho v tom nemuze byt. A ted hlavne kdyz uz spousta soucastek a to jak prevodovych, tak motorovych nevirabi japonsko, takze ted uz by to melo byt uplne burt. Teda pokud Honda nema svoje unikatni litiny na synchrony - hlavne

omega je teď offline  omega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 23:58   Citovat  

tu dam link na debatu na redline olej do prevodovky ...Redline je v USA velmi popularny (aj prepojeny ) medzi hondakmi ...osobne by som veril viac ako Millers , Texaco..... ale MTF je MTF a H vie preco. Nie pre nic za nic ma tie prevodovky jedny z najlepsich na svete... OK
tudy odkaz to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 6:26   Citovat  

VlastaFR napsal:
nalil sem taky MTF, ale preci prevodovka od Honda ma stejny materialy jako jina takze by se nemelo nic stat a nic jinyho v tom nemuze byt. A ted hlavne kdyz uz spousta soucastek a to jak prevodovych, tak motorovych nevirabi japonsko, takze ted uz by to melo byt uplne burt. Teda pokud Honda nema svoje unikatni litiny na synchrony - hlavne
neomezil bych to jen na materiály -co uhly náběhů synchronů ,vůle mezi jednotlivými díly -pak se tam nevhodný olej nestačí dostat a přidírá se to , to samý uhly na šikmým ozubení kol -tím se mění zatížení na vrstvu oleje mezi dvěma zuby atp. zjistit "proč" by znamenalo rozebrat a měřit a počítat a porovnávat.to že jednotlivej díl nevyrábí přímo honda je fuk , existuje nějaký zadání,výkresy podle těch ta firma jede a vyrobí patřičnej díl.

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 10:21   Citovat  

mas samo pravdu.

Jen muj nazor je takovy, ze dnesny prevodky jsou na takove urovni, ze je v nich vse je tip top a rozdil mezi nimi je skoro nepoznatelny. Jen je to uz kvalite materialu. To sami vyvoj oleje - dnes pokud oleje splnujou to co se na nich pise, tak se muzou i vyskozne michat viz Oleje.cz coz malokdo vi a pretrvava na ne nazor z let 90tych.

Pravda je ze na MTF sem zadny parametry nenasel Úsměv. Coz muze i nemusi znamenat vyhodu oproti ostatnim olejum.

Urcite tohle zajimalo spoustu motoristu a musi existovat laboratorni rozbor, kde se potvrdil, nebo vyvratil temhle "mytus" + k tomu zapocitany patricny zateze atd jak o nich pises Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 10:28   Citovat  

omega napsal:
tu dam link na debatu na redline olej do prevodovky ...Redline je v USA velmi popularny (aj prepojeny ) medzi hondakmi ...osobne by som veril viac ako Millers , Texaco..... ale MTF je MTF a H vie preco. Nie pre nic za nic ma tie prevodovky jedny z najlepsich na svete... OK
tudy odkaz to mi hlava nebere

Vypada to ze s redline to slape no... Ale na Millers jsem slysel taky jen chvalu a Texaco taky nebude spatny.

Kazdopadne to co tam nalil je udajne 85W-140 coz samozrejme asi vubec nic nerika a popis toho taky moc ne:

Je velmi výkonný vysokotlaký převodový olej,
vhodný pro veškeré převodovky, rozvodovky
a diferenciály (Limited Slip Differentials).
Tento univerzální charakter tohoto vysokotlakého
převodového oleje umožňuje použití do osobních, nákladních i závodních vozů. Vhodný
pro samosvorné diferenciály.

- nejlepší vysokoteplotní stabilita
- optimální ochrana před korozí a usazeninami
- zabraňuje rozkladu oxidací při žáru a vysokých
provozních rychlostech.
- zabraňuje předčasnému opotřebení
všech součástí a pěnění oleje

API GL-5, MIL-L-2105D

Ale zapecenej synchron na trojce na prevodovce ktera radila moc pekne(jen spojka byla skoro KO takze taky zadnej hit, ale pochybuju ze bych kvuli spatny spojce zapekl synchron) a najednou se rozsypala asi mluvi za svy...

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 10:40   Citovat  

Kvůli špatné spojce se asi klidně synchron zapéct může.. já ji měl špatně seřízenou (nějaký problém s hydraulikou) a trojka mi šla řadit hůř a hůř, spojka je sice už v pohodě, ale teď mi trojka škrtá i v běžném provozu..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 10:58   Citovat  

Ok no, ja tomu moc nerozumim, ale on to nebyl jen synchron. Jel jsem asi 30km/h na trojku tusim pred prechodem a najednou kviiikviii jakoby odeslo nejaky lozisko tak auto zacalo brzdit a pak se mi tam zasekla rychlost a nesla skoro pryc, trochu hrubou silou(ale ne zas tak moc) jsem zaradil neutral, neutral to nebyl, kousek jsem dojel na "neutral" nez jsem chtel preradit a zaseklo se to znovu, kdyz se mi podarilo zase tam dat ten zajimavej "neutral" a rozjet se na nej do kopce, tak po chvili jakoby ta rychlost vypadla a byl z toho neutral, tak jsem zaradil neco co bylo uplne neco jinyho a dojel jsem na dilnu. A ta prevodovka podle me byla v dobry kondici, radilo se mi na ni moc pekne, mela najeto asi 130k. Ted mam "novou" preskladanou a radi taky pekne, ale tam s tou to byl takovej lepsi pocit, no pozde... A zase nechci rikat ze za to muze ten olej a delat nekomu spatnou reklamu kdyz mi udelal dost veci na aute kdyz nemam ani poradnej dukaz, ale nic jinyho me nenapada, uz kdyz jsem po vymene oleje v prevodovce vyjel z dilny, tak ten jeji chod byl takovej nepatrne hlucnejsi... Sice jen malinko, ale vydavalo to takovej nic moc ale porad relativne zdravej zvuk jako treba na stary Karose nebo skodovce Velmi šťastný

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 12:07   Citovat  

Pokud je spatna spojka, tak to synchrony odnesou... stejne tak muzes radit rychlost i bez spojky, jenze kdyz spojku nepouzijes, tak jeji ulohu (srovnani otacek) "preberou" prave synchrony, ktere na takovou zatez nejsou stavene a nepomuze ti zadny olej.. jestli se pletu tak me opravte.

K tomu redline - pisou tam ze je ok, ale jen ze zacatku - casem zacne ztracet vlastnosti a uz to pak neni tak super, takze treba na urcite pouziti by mohl byt ok (zavody?), ale chce ho to menit castej.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 12:15   Citovat  

silenec napsal:
K tomu redline - pisou tam ze je ok, ale jen ze zacatku - casem zacne ztracet vlastnosti a uz to pak neni tak super, takze treba na urcite pouziti by mohl byt ok (zavody?), ale chce ho to menit castej.

Čili jako "obyč" 10W40,kterou lze použít jako dočasnou náhradu u C6g bez samosvoru...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 17:55   Citovat  

silenec napsal:
Pokud je spatna spojka, tak to synchrony odnesou... stejne tak muzes radit rychlost i bez spojky, jenze kdyz spojku nepouzijes, tak jeji ulohu (srovnani otacek) "preberou" prave synchrony, ktere na takovou zatez nejsou stavene a nepomuze ti zadny olej.. jestli se pletu tak me opravte.

Nojo dobre, ale i kdyby to trochu odnesly tak spojkou jsem to neoddelal, radit slo docela dobre i tak a radil jsem opatrne a celou dobu to bylo v cajku no nic, ted uz je to jedno, stejne to teda nezjistim, tak uz to radsi nebudu resit...

omega je teď offline  omega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 18:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Čili jako "obyč" 10W40,kterou lze použít jako dočasnou náhradu u C6g bez samosvoru...

cital som o Redline viac...pisu o tom ,ze to je neuveritelny rozdiel oproti MTF , rozdiel je ze sa to musi menit castejsie ,vlastne kazdy sezonu mi to vychadza (10k-15k az 20k). Po nejakom case sa vlastnosti rapidne zhorsia a to je signal na vymenu...Redline nie je ziadny zaciatocnik v obore skor naopak...ale zatial som sa neodhodlal to vyskusat.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 21:21   Citovat  

omega napsal:
cital som o Redline viac...pisu o tom ,ze to je neuveritelny rozdiel oproti MTF , rozdiel je ze sa to musi menit castejsie ,vlastne kazdy sezonu mi to vychadza (10k-15k az 20k). Po nejakom case sa vlastnosti rapidne zhorsia a to je signal na vymenu...Redline nie je ziadny zaciatocnik v obore skor naopak...ale zatial som sa neodhodlal to vyskusat.

Taky jsem měl obyč 10w-40 ve VTi cca 10tis.km (koupil jsem ho asi 100km po výměně),řazení šlo skvěle, pak hůř,tak tam šlo MTF,které tam mám asi 16tis. km a řazení pořád super... Uvidím po další sezoně...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 12:01   Citovat  

zadnej extra rozdil mezi motorakem 10W-40
a MTF jsem nezpozoroval

pri vysokejch neskrta , za studena jde v poho radit .... a silu k razeni potrebuju asi stejnou ...
kazdopadne kdybych se mel rozhodnout kterej tam naleju priste tak MTF, vyjde to cca o 300 400 kc draz a kdyz nic tak mam aspon dobrej pocit :hehe:

swotik20 je teď offline  swotik20
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 11:08   Citovat  

zdravim prosim moc o radu je tohle originalni olej do prevodovky MTF ? tudy odkaz + bych se chtel zeptat kolik litru do civic 6g 1.5 vtec predem moc diky vsem za rady. Honda

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2011 , 11:13   Citovat  

Snad by to mel byt on, pripadne ho prodava tady Rom., do 1.5tky budou stacit 2 litry.

peetr.d je teď offline  peetr.d
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2011 , 1:22   Citovat  

cauky chlapaci, tak jsem tady cetl diskuzi o tom prevodovym oleji a nedalo mi to a hledal jsem na netu a da se sehnat origo prevodovy olej pro Hondy MTF na teto strance :treba vam to pomuze, zatim ahoj a at vam dobre jezdi...
tudy odkaz

peetr.d je teď offline  peetr.d
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2011 , 1:27   Citovat  

peetr.d napsal:
cauky chlapaci, tak jsem tady cetl diskuzi o tom prevodovym oleji a nedalo mi to a hledal jsem na netu a da se sehnat origo prevodovy olej pro Hondy MTF na teto strance :treba vam to pomuze, zatim ahoj a at vam dobre jezdi...
tudy odkaz

sakra, jsem to ale jouda, tak koukam o kousek vys a uz tam jeden borec nasel taky stranku s tentyz olejem, no nic, tak jsem pridal jen jineho prodejce Úsměv zdar

georgin je teď offline  georgin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 17:17   Citovat  

Zdravim. Nechci tu zakladat nove vlakno. Mam problem u civicu aerodecku 1.6 s razením na na trojku. kdyz auto nejede delsi dobu, radi vse normalne. Kdyz jedu dele, mam problem ze 4 stupne zaradit 3 stupen, to same za jizdy z neutralu. Pokud pri seslapnute spojce na neutralu seslapnu plyn, rychlost tam skoci bez problemu. Je tam motorovy olej 10w40. Snad to nebude synchron. Predem dekuji za odpovedi. Jinak spojka byla menena u Idaha a ostatni rychlosti chodi normalne.
.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:13   Citovat  

georgin napsal:
Zdravim. Nechci tu zakladat nove vlakno. Mam problem u civicu aerodecku 1.6 s razením na na trojku. kdyz auto nejede delsi dobu, radi vse normalne. Kdyz jedu dele, mam problem ze 4 stupne zaradit 3 stupen, to same za jizdy z neutralu. Pokud pri seslapnute spojce na neutralu seslapnu plyn, rychlost tam skoci bez problemu. Je tam motorovy olej 10w40. Snad to nebude synchron. Predem dekuji za odpovedi. Jinak spojka byla menena u Idaha a ostatni rychlosti chodi normalne.
.

vylejt motorak nalejt MTFko a cekat ze se to zlepsi

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:18   Citovat  

Becky napsal:
vylejt motorak nalejt MTFko a cekat ze se to zlepsi

TAk tak.... Taky jsem menil po porizeni auta, v prevodovce olej za origo Honda MTF A tento problem jsem odstranil.

georgin je teď offline  georgin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 22:57   Citovat  

kluci moc vam dekuju, mtf objednám a budu doufat. Snad to nebudu muset resit zavazneji. Pri studenejsim stavu to jinak radi perfektne... Dekuju vam za odpovedi:-)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 23:17   Citovat  

Využiji tohoto tématu:
tuší někdo kolik příjde MTF do převodovky u CRV3G i-CTDI? Resp. má ho cenu měnit, když má auto najeto 50tkm? Dle servisky se má měnit až po 120tkm, což mi příjde hodně a u CTR také měním každou druhou výměnu motorového, tedy po 20tkm...předem děkuji

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 23:23   Citovat  

Nemění se to jenom podle kilometrů, ale taky podle doby. Jaká doba je napsaná v servisní knížce?
A proč měníš u CTR olej v převodovce po 20 000 km?
Dřívější výměnou oleje určitě nic nezkazíš, ale zase se to nemusí přehánět.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 23:33   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nemění se to jenom podle kilometrů, ale taky podle doby. Jaká doba je napsaná v servisní knížce?

Neřeším výměnu v CTR, ale v CRV. CRV je starý necelý 2 roky a časový limit si nepamatuju...zítra kouknu, ikdyž to není podstatný, jelikož to nebude méně jak 6 let

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 23:59   Citovat  

rotker napsal:
Využiji tohoto tématu:
tuší někdo kolik příjde MTF do převodovky u CRV3G i-CTDI? Resp. má ho cenu měnit, když má auto najeto 50tkm? Dle servisky se má měnit až po 120tkm, což mi příjde hodně a u CTR také měním každou druhou výměnu motorového, tedy po 20tkm...předem děkuji

Pro 6-qalt 2,2 litru MTF. U CTR je casta vymena normalni (taky to tak delam, po 20 tkm), jenomze tam jde o uplne jine otacky a razeni pri nich je extremni zalezitost. Pokud jezdis s CRV v dieselu jako s dieselem a prevodovka chodi jak ma, neni duvod neposlechnout pokyny vyrobce a respektovat servisku. Na Acco se stejnym motorem tohle taky neresim.

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2012 , 0:17   Citovat  

Petr 78 napsal:

Taky měním u CTR olej v převodovce každou druhou výměnu motorového oleje a nemyslím si, že to nějak přeháním ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2012 , 12:18   Citovat  

Bully napsal:
Pro 6-qalt 2,2 litru MTF. U CTR je casta vymena normalni (taky to tak delam, po 20 tkm), jenomze tam jde o uplne jine otacky a razeni pri nich je extremni zalezitost. Pokud jezdis s CRV v dieselu jako s dieselem a prevodovka chodi jak ma, neni duvod neposlechnout pokyny vyrobce a respektovat servisku. Na Acco se stejnym motorem tohle taky neresim.

Děkuji přátele
Chtěl jsem to v Honda servisu, aby to vyměnili, ale měli kecy, že až ve 120tkm atp. což mi příjde dost. Rozhodně to po max 80tkm vyměním

Obsah fóra Honda-club.cz   
MTF převodový olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina