Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 - zere hodne olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
renys je teď offline  renys
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 13:48   Citovat  

Zdravim vsechny experty, ja jako laik bych potreboval poradit. Koupil jsem si ojeteho Civica 1.5 r. 2000 (economa), najeto 165000km. Puvodni majitel me upozornil na "mirnou spotrebu oleje" ale vypada to na vetsi problem. Po 900km na dalnici v rychlosti 120 - 150 km mi to vzalo skoro 1l oleje. Puvodni majitel tam daval 5w40 (je to idealni?, slysel jsem, ze pro tento motor je lepsi 10w40). Vypada to, ze olej netece zespodu. Muzete mi poradit, co bude nejlepsi kdyz s tim udelam? Pripadne, kolik budou cca investice? Dekuju moc za kazdou radu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 13:55   Citovat  

renys napsal:
Zdravim vsechny experty, ja jako laik bych potreboval poradit. Koupil jsem si ojeteho Civica 1.5 r. 2000 (economa), najeto 165000km. Puvodni majitel me upozornil na "mirnou spotrebu oleje" ale vypada to na vetsi problem. Po 900km na dalnici v rychlosti 120 - 150 km mi to vzalo skoro 1l oleje. Puvodni majitel tam daval 5w40 (je to idealni?, slysel jsem, ze pro tento motor je lepsi 10w40). Vypada to, ze olej netece zespodu. Muzete mi poradit, co bude nejlepsi kdyz s tim udelam? Pripadne, kolik budou cca investice? Dekuju moc za kazdou radu.

nalej tam 10W-40, taky jsem nedávno přešel podle rady zde zkušených majitelů. Za 7500 km mi to vzalo 2,5l 5w-40, teď mám najeto 2500km a nedolíval jsem nic.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:04   Citovat  

koupil jsem economa s podobnyma kilometrama jako ty, podle papriru tam prede mnou lil servis castrol 5w40, pokracoval jsem taky v castrolu 10w40, ale jak sem se tu nekde docelt tak pry spatne odbourava karbon. tak sem presel na Motul turbolight 10w40 a menim cca po 8tis km. je to opravdu poznat uz jen pod vickem oleje, kdyz sem jeste jezdil na casrol tak bylo videt jak je tam "spina", ted cca po roce pouzivani (20tis km) je tam krasne cisto. i spotreba oleje spadla. doleju na vymenu cca 1dcl. Otakzka jak s tim tvim autem kdo zachazel. Mozna by stacily udelat gufirka a bylo by to lepsi

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 14:58   Citovat  

Olej bych po koupi určitě vyměnil, ale změna vyskózní třídy na vyšší zimní číslo spotřebu litr na tisíc težko odbourá. Notabene u motoru kde se ty kilometry najezdili po dálnici, tj. s teplým motorem. Jinak tenhle motor nemá předepsanou žádnou viskózní třídu, jen specifikaci API SG/SH/SJ. A jakási všeobecná závislost mezi viskozitou a spotřebou oleje neexistuje. Osobně do d15z6 leju 0w40 (předchozí majitel lil 5w40, spotřeba nulová u obou).
Jak píše Becky, záleží jak s autem bylo zacházeno. Ty gufera na ventilech by mohli pomoct, mě kdysi na crx dokázali vykouzlit podobnou spotřebu oleje.

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 19:31   Citovat  

Já osobně bych "zvedl" letní číslo oleje - aby byl olej viskóznější (hustší) při provozní teplotě motoru (olej 10w40 je oproti 5w40 hustší POUZE za studena, kdy jsou sice vůle ve studeném motoru větší, ale každý olej je za studena podstatně hustší, než za tepla) - použil bych 5w50 (např. Mobil1 Rally Formula, Mogul Extreme Sport, nebo Millers oils XFS). Ale výměna gufer na ventilech pomůže asi víc.....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
cednicek je teď offline  cednicek
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 17:47   Citovat  

Zdravim, me tento motor zere tak 1 litr oleje na 4-5t. km. Leju uz 2 roky 10W-40, driv tam dali v jednom servisu (origo servisu) 10W-40, v druhym 5W-40.. mam dotaz ohledne tech gufirek - pomohly by tuto spotrebu oleje snizit? Ma to cenu nebo lepsi dolivat? A nevite na kolik to tak muze vyjit penez? Diky.

Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:00   Citovat  

kdyz uz ste u ty D15Z6 hustci olej teda nejspis nepomuze ? Jinak staci vetsinou ty gufera na ventilech a nebo to klidne muzou delat i pistni krouzky ?

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:09   Citovat  

cednicek: no tohle máš cca 0.2l/1000km, to bych klidně nechal být, ale jestli chceš investovat tak klidně můžeš. výbrus, pístní kruhy, gufera ventilů..

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:41   Citovat  

gear napsal:
cednicek: no tohle máš cca 0.2l/1000km, to bych klidně nechal být, ale jestli chceš investovat tak klidně můžeš. výbrus, pístní kruhy, gufera ventilů..
jenže to už je investice kolem 10-15 tisíc Mrk a pokud zjistí že je klika v čoudu tak potěš koště pak nemusí být vpořádku ovalita na válcích je toho mraky a mraky a pak už jen ta částka roste, ale jstli mohu doporučit tak neměnit jen gufírka když už se to otevře tak změřit vůle ovality vyměnit šály kroužky a gufera a jestli bude potřeba výbrus tak bud udělat nebo jit do jinýho auta(pokud si nechce stávajicí nechat)

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:46   Citovat  

sablos napsal:
jenže to už je investice kolem 10-15 tisíc Mrk a pokud zjistí že je klika v čoudu tak potěš koště pak nemusí být vpořádku ovalita na válcích je toho mraky a mraky a pak už jen ta částka roste, ale jstli mohu doporučit tak neměnit jen gufírka když už se to otevře tak změřit vůle ovality vyměnit šály kroužky a gufera a jestli bude potřeba výbrus tak bud udělat nebo jit do jinýho auta(pokud si nechce stávajicí nechat)

tak jasný že na 10k to začíná Úsměv ale někdo ty peníze třeba dá Úsměv mě to žere taky tak 0.2l/1000km, ale právě kuli tý sumě na to prdím a vesele dolívám šuk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:50   Citovat  

gear napsal:
tak jasný že na 10k to začíná Úsměv ale někdo ty peníze třeba dá Úsměv mě to žere taky tak 0.2l/1000km, ale právě kuli tý sumě na to prdím a vesele dolívám šuk
no jasně to je ještě zanedbatelná suma Honda norma je prý 1l/1000km, ale zase se ta cifra z 0,2 bude zvedat a zvedat.taky jsem zvědav jak dopadnu po GO.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:54   Citovat  

Honda norma 1l/1000km mozna je, ale to jenom proto aby to nemuseli v ramci zaruky opravovat. Normalni to urcite neni.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2010 , 19:56   Citovat  

silenec napsal:
Honda norma 1l/1000km mozna je, ale to jenom proto aby to nemuseli v ramci zaruky opravovat. Normalni to urcite neni.
to uritě ne ale vem si jaký otáčky ten motor dostáva.

renys je teď offline  renys
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 10:39   Citovat  

Diky vsem moc za rady. Auto dam nejdrive do servisu na vymenu oleje 10w40 a pak se uvidi. Nekde jsem se docetl, ze existuje neco, co se naleje do motoru, aby se zatmelilo tesneni, je tohle dobry napad? Pak bych, jeste potreboval radu, kam auto na vymenu oleje nejlepe dat. V Praze bydlim chvilku a s autem teprve zacinam. Je dobra volba Honda jarov? (jde mi o pomer kvalita/cena). A mit olej a filtr svuj, nebo to nechat na servise? Dik

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 10:48   Citovat  

renys napsal:
Diky vsem moc za rady. Auto dam nejdrive do servisu na vymenu oleje 10w40 a pak se uvidi. Nekde jsem se docetl, ze existuje neco, co se naleje do motoru, aby se zatmelilo tesneni, je tohle dobry napad? Pak bych, jeste potreboval radu, kam auto na vymenu oleje nejlepe dat. V Praze bydlim chvilku a s autem teprve zacinam. Je dobra volba Honda jarov? (jde mi o pomer kvalita/cena). A mit olej a filtr svuj, nebo to nechat na servise? Dik

Do motoru bych na tmelení těsnění 100% nic nelil.

V Praze radši napiš uživateli ninja - umí a určitě nic nezanedbá,bude levnější než autorizovaný servis a dílnu má kousek od Jarova. A bude i schopen okouknout,co by se dalo udělat pro opravu,kterou taky zvládne.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 20:37   Citovat  

robil som uz niekolko H motorov co zrali 4-5 litrov/10tis. km, vzdy bol problem so stieracimi kruzkami... odporucam zmerat tlaky, ak budu ok, staci vymenit len kruzky, nasledne jemne prvych 100km a dalsich 50-100tis.km ti neveme ani kapku oleja a investicia je asi 3000kcs a jeden den roboty. Vymena gufer bude prd platna, tolko oleja cez gufera nikdy neprejde, vybrus - ak su tlaky ok by som urcite nerobil a kluka ak neklepe, nechat takisto tak.... samozrejme, ak si chce niekto ten motor nechat dalsich 200tis. km, je na zvazeni kazdeho co vsetko s nim urobi a kolko zainvestuje, mne sa doteraz vzdy vyplatilo menit len totalne zapecene kruzky a vycistenie motora.

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2010 , 23:04   Citovat  

sablos napsal:
no jasně to je ještě zanedbatelná suma Honda norma je prý 1l/1000km, ale zase se ta cifra z 0,2 bude zvedat a zvedat.taky jsem zvědav jak dopadnu po GO.

no nevím jestli litr/1000km je oka, je to pěkně otravné do toho každý týden valit olej jak do dvoutaktu nebo wankela, ale každopádně dobré kroužky už za 1500 koupíš, dalších 1500 dáš za těsnění pod hlavu, strejdovi od frézky dáš na pivo ať ti palicu o půl milimetra lízne, v neděli po kostele si to složíš a jsi king of street OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 - zere hodne olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina