Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
podvozek na C6G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 21:16   Citovat  

ta miska má origo svár, takže nebude štelovatelná.... to spíš jestli tam není opravdu i nějaký sportovní tlumiče. Ale zase, že by byli jen vzadu ? i to je možný HaHaaa

jak se pozná origo tlumič ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 18:59   Citovat  

takže další doplňující info:

sundal jsem zadní kolo, abych se podíval, co tam tedy přesně je. Při tomto jsem zjistil, že tlumiče nejsou původní, protože mají na sobě nalepenou samolepku "civic EK3". Sice by to nemělo mít vliv, teda pokud nejsou totálně v háji, což nebudou, jsou suchý. na test jsem se nedostal, snad tento týden. Takže němci je měnili, důvod neznámý, ale dle jejich popisků na tlumiči použity správné.
Jen bych se chtěl zeptat, jaký význam mají ty barevné kody, které jsou nastříkány na pružinách ? Mám doma teď ještě jedny pružiny, kdy předek má stejný kod jako nyní na autě, ale na zadku je úplně jiný...
auto: modrá-bílá-modrá
"nový" šedá-šedá-žlutá

IMG_7794.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_7794.JPG, 505.44 kB

IMG_7786.JPG

IMG_7786.JPG, 673.84 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 17:41   Citovat  

oprava v kodech, včera jsem měl volšový oči Se stydím

auto:

F- šedá-bílá-červená
R- modrá-bílá-modrá

garíž:

F- šedá-šedá-žlutá
R- šedá-červená-bílá

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2008 , 17:55   Citovat  

Vzhledem k tomu, že chci opravdu eliminovat vše, co by mohlo souviset s tímto "divokým" stavem, rozhodl jsem se rovnou pořídit nové tlumiče. Dal jsem řeč s jedním bývalým Honďákem ( H-Honza - žlutá EK3 Wingwest a žlutá S2000), dostali jsem se k tomu, že mi doporučil za velmi rozumné peníze tlumiče od Firmy TRW. Kvalita prý víc než slušná, dodávají pro některé automobilky jako originální díl. Nejprve jsem se díval po zde oblíbených KYB Excel G, kdy na mýho Civica jsem našel nejlevněji 2090,- a ty TRW za 1100,-. Takže asi půjdu do těch TRW, cokoliv jsem potřeboval řešit s ním, vždy víc než na 100% spokojenost..

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2008 , 10:21   Citovat  

no čoveče docela si s tím podvozekm užíváš Ble
tak nakonec místo sportovního podvozku bude nový seriový jo?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2008 , 16:15   Citovat  

tlumiče nový, pružiny už druhý použitý :twisted: doufám, že se něčeho dopátrám.....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2008 , 16:30   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
tlumiče nový, pružiny už druhý použitý :twisted: doufám, že se něčeho dopátrám.....

ve finále k těm novým tlumičům koupíš nový pružiny Wietec -35/35 (a to si možná už měl udělat něž kupovat jetý pérka) OK

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2008 , 17:54   Citovat  

ja bych mel jeden dotaz, auto bych chtel taky trochu snizit, o kolik byste doporucili, nechci nejak drhout o zem a jinak maji se kupovat jak tlumice tak pruziny a co byste doporucili za znacku??(prednost ma kvalita pred penezi)

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:41   Citovat  

chystam se menit tlumice a nez to vsechno rozeberu Velmi šťastný , tak budu rad kdyz poradi nekdo kdo stim ma uz zkusenosti a na co si pripadne dat pozor

Pripadne dik Vlasta Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 21:01   Citovat  

VlastaFR napsal:
chystam se menit tlumice a nez to vsechno rozeberu Velmi šťastný , tak budu rad kdyz poradi nekdo kdo stim ma uz zkusenosti a na co si pripadne dat pozor

Pripadne dik Vlasta Mrk

no na předku problém nebude, ale z 99% si myslím, že utrháš šrouby v zadních ramenech, takže počítej i s výměnou silentbloků v zadních příčných ramenech (aspoň já to takhle měl na C6G i C5G)

jinak to chce mít dobrý stahováky na péra a všeobecně to dělat s kvalitním vercajkem a za dopoledne je hotovo

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 22:06   Citovat  

budu to delat s kamosem v sobotu a pokud nesezenu ty silntbloky jak rikas, tak udelame jenom aspon predek. Diky je to dobrý pifko

kvalitni vercajk bude a stahovaky na pera sme s kolegou nejaky vysmoulili Úsměv .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 22:27   Citovat  

VlastaFR napsal:
budu to delat s kamosem v sobotu a pokud nesezenu ty silntbloky jak rikas, tak udelame jenom aspon predek. Diky je to dobrý pifko

kvalitni vercajk bude a stahovaky na pera sme s kolegou nejaky vysmoulili Úsměv .

no když jsme je utrhli, tak se sundalo celý rameno a šroub ze silentu se vyvrtal, jenže nebylo to správný vybavení aby se to vrtalo přesně a tak to šlo lehce šikmo, nicméně sem z dílny odjel a 14dní s tím tak jezdil než jsem nechal vyměnit silenty

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2010 , 21:08   Citovat  

takze peknej porod, mam nainstalovany 3 tlumice a jeden ceka na vysroubovani extreme zarezliho sroubu (spodni sroub zadniho ramene) Anglani vepredu na sroubech aspon vazelinku, ale vzadu NIC!!!

Zdanlive snadna operace se mi stala nocni murou Velmi šťastný , nic neslo pvolit, v redu strzenej sroub na tlumici a musela poloosa ven atd atd, cekal sem snadnejsi praci, ale sroubum se nechtelo ven ven..

Dulezita vsuvka!!!!!!!!

tlumice KYB - levy predni tlumic je o 90stupnu otoceny, tudis pri sestavovani horni misky zpet na pruzinu kde ma svoje misto miska nesedi!

a co sem si vsim, tak nove tlumice maji o cca 4mm mensi drahu chodu Cooo???

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 17:52   Citovat  

Petura napsal:
no na předku problém nebude, ale z 99% si myslím, že utrháš šrouby v zadních ramenech, takže počítej i s výměnou silentbloků v zadních příčných ramenech (aspoň já to takhle měl na C6G i C5G)

jinak to chce mít dobrý stahováky na péra a všeobecně to dělat s kvalitním vercajkem a za dopoledne je hotovo

simte Úsměv slo o zarezli sroub v silentbloku ve spodnim ramenu u kola?

mam vymeneny 3 tlumice a u posledniho sem se takhle zasek - pripadne kde si objednaval a jaky je presny nazev toho silentbloku, koukal sem na dva prodejce a je to takovy zmatecny a nerad bych objednal neco spatne

A jeste dotazek: neco mi silene boucha u zadniho leveho kola, jen v mensi rychlosti. vsechny casti ramen drzi jak pribite a nemuzu na to prijit.. Treba ste mel nekdo podobny problemek, tak prosim poradte Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 18:52   Citovat  

VlastaFR napsal:
simte Úsměv slo o zarezli sroub v silentbloku ve spodnim ramenu u kola?

mam vymeneny 3 tlumice a u posledniho sem se takhle zasek - pripadne kde si objednaval a jaky je presny nazev toho silentbloku, koukal sem na dva prodejce a je to takovy zmatecny a nerad bych objednal neco spatne

A jeste dotazek: neco mi silene boucha u zadniho leveho kola, jen v mensi rychlosti. vsechny casti ramen drzi jak pribite a nemuzu na to prijit.. Treba ste mel nekdo podobny problemek, tak prosim poradte Honda

tak jsi se zasekl na stejném místě jak jsem popisoval Úsměv
silenty jsem objednaval a nechal měnit u zdejšího klubového partnera IDAHO, spoj se s ním a určitě vše vyřešíte OK (cena byla asi 180,-/ks - fakt už nevim přesně)
bouchání? no nevim, co tím přesně myslíš, ale mě na každém "sportovním" podvozku něco klepalo i když nikde žádná vůle nebyla ...

btw: ten šroub v silentu urthneš tak i tak, takže to můžete zkusit odvrtat, u jednoho auta se nám to povedlo bez ztráty kytičky (byla velká sloupová vrtačka s pořádným úchytem), takže to můžete taky zkusit a když se to nepovede, tak ono to chvíli vydrží než přijdou nový (taky jsem s tím jezdil cca 14dní)

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 21:52   Citovat  

pokud tlumiče meníš, a zasekl se ten šroub v silentu tak ho s citem řízni z obou stran, nech ho ve starém silentu, silent nahrad novým, a šroub kup jiný nebo nahrad pevnostní závitovou tyčí ( koupíš tam co prodávají spojovací materiály ).

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 22:12   Citovat  

jj, mel jsem presne tohle v planu, ale po precteni tudy odkaz
jsem trosku na vazkach.. jelikoz mam anglana a pokud jsem dobre pochopil Úsměv , tak me ten silentblok vyjde na nelidskych 700.- coz mi prijde opravdu moc..

Pokusim se sroub nejdriv odriznout a pak ho vymlatit z silentu.

A k klepani: bohuzel se hlasitost klepani porad zvysuje - jen pri male rychlosti /trha mi to zili/ - jakoby se neco rozkmita ajsou to "takove tupe" zvuky. Prvni co me napadlo byli stabilizatory, ale aerodeky je nemaj Velmi šťastný a jak jsem psal jak na zatizne aj nezatizene naprave vsechno drzi (rukou odskouseno)

PS: Idaho - tlumice jsou od tebe a kdyz mrknes o par prispevku vyse, tak jsem tam napsal muj poznatek, je to jen pro pripadne info Mrk

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 22:05   Citovat  

vlasto prosím hod mi fotku te misky nejak to nemohu pochopit ... tou miskou by melo jít na pístnici ( event s pístnicí ) točit takže nerozumím tomu "o 90st pootočená.."

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 20:54   Citovat  

ano tocit jde, jde o to ze kdyz dosadis pruzinu na to same misto jak v tumici (pruzina ma svoji vylisovanou zarazku), tak potom do horni misky, kde ma pruzina vytlacene svoje misto v gumove pryzi tudy tak
po nasazeni zpet na auto miska nesedi a je pootocena o 90%, takze znova tlumic ven a presadit (pootocit) misku. Coz znamena znovu do upinaku

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2011 , 19:22   Citovat  

prosim o radu.

S prilozeneho souboru bych potreboval rozmery silentu, pac je v katalogach "bordel" Velmi šťastný , jde o ANGLANA! a tam jsou rozmery silentu trochu jine..

pod obrazkem jsou napsany silenty ktere potrebuju + dopsany c 27 silent vlecneho ramene, az na c. 22 - ten vypustim.. Potrebuju dat napravy dokupy Honda
Pripadne jestli ma nekdo zkusenosti s renovaci podvozku u Anglanu a poradi jestli budou veci schodne s japoncem i na predni naprave, budu vdecny za jakoukoli pomoc pripadne seznameni s rozdilama v podvozku mezi japoncem a Anglanem (ba hur s VTi)

(u VTi uz vim ze jsou jine komplet brzdy a loziska vuci jinym motoryzacim)

IMG_0001.jpg

IMG_0001.jpg, 846.41 kB

ramiza je teď offline  ramiza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 0:59   Citovat  

Ahoj, poradíte mi prosím jestli by mi tyhle pružiny
tudy odkaz
z c5g šli na c6g (r.97, hatch, EJ9). Úsměv
Díky Jana

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:22   Citovat  

ramiza napsal:
Ahoj, poradíte mi prosím jestli by mi tyhle pružiny
tudy odkaz
z c5g šli na c6g (r.97, hatch, EJ9). Úsměv
Díky Jana

Pružiny zaměnit jdou. Akorát snížení může být trochu větší, protože 6g je těžší a pružiny jsou tuhostí dělané na 5g.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 11:29   Citovat  

Pikey napsal:
Pružiny zaměnit jdou. Akorát snížení může být trochu větší, protože 6g je těžší a pružiny jsou tuhostí dělané na 5g.

A pokud má seriové tlumiče,tak budou za chvíli na výměnu... Radši bych přihodil 2tis. a koupil pružiny Eibach Pro Kit -30mm (mají i TÜV) přímo na auto... A i na nich mi tlumiče (taky měly asi něco za sebou) chodily občas na dorazy... Ble Snížit pružinama je lepší než řezat seriové,ale celý kit pružina + tlumič je lepší...

ramiza je teď offline  ramiza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 13:12   Citovat  

děkuji Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2011 , 18:24   Citovat  

Smutný

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 14:02   Citovat  

rozhodl jsem se, ze auto poslu k zemi, nahodim vyfuk, nejspis jeste vymenim kola, ale vse az po technicke tento nebo pristi mesic at si zbytecne nedelam problemy Úsměv
takze se chci zeptat: mam na aute tlumice nejspis kayaba, vzadu jo, vepredu si nejsem jisty.. chtel bych to snizit asi 60/55 nebo tak nejak pouze na pruzinach, ptz je to opravdu dost vysoke a chtel bych to az na zem.. Úsměv jak moc to zatizi tlumice? vydzi to tak nejaky rok? o jizdni vlastnosti mi nejde, zavodnik uz ze me nejaky ten patek neni a tvrde auto mi nevadi..
nejradsi bych sehnal nejaky podvozek druhy a hodil na neho ty pruziny abych si ty kayaby nenicil a kdyz bych toho mel dost, tak vymenil jen tlumice+pruzina, aby s tim nebylo zas tolik prace.. z ceho vsechno pasujou pruziny na ek3? nekde sem nasel, ze je to pasuej na EG2-6/8/9/EH6/9/EJ1/2 EK1/3/4/EJ6/8/9 je to mozne?
a kdyz jsme u toho nemate nekdo podvozek, ktery by mi pasoval na moje auto, abych na nem mohl delat pokusy se snizenim? nejaky levnejsi co se doma vali? Diky přátele

capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 21:14   Citovat  

exxsodus napsal:
jak moc to zatizi tlumice? vydzi to tak nejaky rok? o jizdni vlastnosti mi nejde, zavodnik uz ze me nejaky ten patek neni a tvrde auto mi nevadi..:

jen vím, co jsem tak různě četl, že seriový tlumiče snesou maximálně 30-40mm snížení, při větším snížení už dost rychle "vytečou"... ale jak rychle jsem se nikde nedočetl to mi hlava nebere

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2012 , 12:20   Citovat  

capino napsal:
jen vím, co jsem tak různě četl, že seriový tlumiče snesou maximálně 30-40mm snížení, při větším snížení už dost rychle "vytečou"... ale jak rychle jsem se nikde nedočetl to mi hlava nebere

a je to i dost nebezpečné jít do většího snížení, měj jsem pružiny o 60mm, nechybělo málo a otočil jsem jí o strom cestou na Ještěd. Pružina se secvakla a tlumič šel na doraz. Do jaké míry to bylo i stářím tlumičů, pružin, absencí stabilizátoru nevím.

druhý den jsem opět nandal origo podvozek a pak sehnal KWčko

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2012 , 12:32   Citovat  

-60 je opravdu moc na seriovy tlumice jak pise Capino, ideal je tech -30
jestli chces vic jak 30 tak pak jedine nejakej podvozek kterej to snese

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2012 , 14:40   Citovat  

Je třeba si uvědomit, že snížením orig tlumičů dojde k tomu , že budou pracovat v jiném rozsahu než jsou stavěné a ještě k tomu se to bude nechutně houpat na nervnostech...

Obsah fóra Honda-club.cz   
podvozek na C6G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina