Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 33
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2010 , 22:43   Citovat  

vti [906team] napsal:
tu neslo o to, ci to nejaky kit vie alebo nevie, ale ze pouzitie paliva E85 znamena vacsi vykon... to je to iste akoby som to tvrdil o 100oct benzine, ktory sam o sebe nepomoze.

jasně o tom žádná.. souhlas s tebou. přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 12:44   Citovat  

ono davat clanek, kterej pise vyrobce nejakyho kit - to je dost zavadejici, urcite to nepise pro radost, ale pro obchod.

Nicmene jsem cetl jinej clanek, tam uz nebyl patrny zadny osobni zajem a psali tam o nejakych vyhodach E85. Pamtatuju si, ze psali, ze diky vetsi vyparivosti se lip siri v ve valci a vytvari lepsi smes a tim hori "lip", ze je spalovani ucinejsi. Jeste par drobnosti. Ze do urcityho pomeru i pomoha pri studenych startech a tak. Tak nevim jeslti je na tom neco pravdy. Ze pry i cisti palivovy system a vsechny moderni auta pocinaje 90. lety jsou co se tyce tesneni uz ok, ze to nerozezere. Prej jen stary auta maj s tim problem a je potreba pretesnit novyma tesnenima.

Co ty na to "906ko"?

Co se tyce me, budu nadale tankova drazsi benal bez bioslozky.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 12:55   Citovat  

Vyhody E85 urcite ma at uz je to bio nebo ne, jinak by na to nejezdilo tolik lidi treba s 500+hp turbohondama.. ti bych rekl ze neresi jestli usetri 0,1Kc na km, takze existujou i jine vyhody ktere lze dohledat par minutovym googlenim, nez ze je to levnejsi. Ale je potreba na to jednotku naladit. Clanky od prodejcu prestavbovych kitu bych opravdu nebral uplne doslova vazne.
   Návrat  
Antony je teď offline  Antony
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 14:10   Citovat  

Tak vidím že spousta lidí tu tápe jako já dříve. Tak popíši mé poznatky po cca 1/2ročním užívání. Ze začátku jsem jezdil 50/50 a po čase vždy resetnul ECU. Vyměnil jsem palivový filtr, dal nový olej do motoru(asi po 2 náržích), vzduchový filtr mám sportovní(Nipparts) a svíčky iridiové. Podotýkám že již tehdy byl poznat nárust výkonu. Asi před 2 měsíci jsem si nechal poslat z USA přestavbový kit a teď jezdím jen na E85. Rozdíl ve výkonu je ještě o něco lepší, ale hlavně motor jde pěkně od spodku i z volnoběhu a nemá taková hluchá místa. Spotřeba se taky vrátila k normálu, lépe řečeno - na krátké pojížďky je větší(díky nižší výhřevnosti), při sportovní jízdě proti benzínu menší. Co mě ještě vadí jsou studené starty - zkusím ještě vyměnit svíčky za pulsní, snad se to zlepší. Jinak jsem s tím velmi spokojen a do budoucna je to jasná volba -E85.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 15:02   Citovat  

Antony napsal:
Tak vidím že spousta lidí tu tápe jako já dříve. Tak popíši mé poznatky po cca 1/2ročním užívání. Ze začátku jsem jezdil 50/50 a po čase vždy resetnul ECU. Vyměnil jsem palivový filtr, dal nový olej do motoru(asi po 2 náržích), vzduchový filtr mám sportovní(Nipparts) a svíčky iridiové. Podotýkám že již tehdy byl poznat nárust výkonu. Asi před 2 měsíci jsem si nechal poslat z USA přestavbový kit a teď jezdím jen na E85. Rozdíl ve výkonu je ještě o něco lepší, ale hlavně motor jde pěkně od spodku i z volnoběhu a nemá taková hluchá místa. Spotřeba se taky vrátila k normálu, lépe řečeno - na krátké pojížďky je větší(díky nižší výhřevnosti), při sportovní jízdě proti benzínu menší. Co mě ještě vadí jsou studené starty - zkusím ještě vyměnit svíčky za pulsní, snad se to zlepší. Jinak jsem s tím velmi spokojen a do budoucna je to jasná volba -E85.

k tomu jen jedna poznamka - ono to nebude levny do nekonecna. Jednou ty dotace zrusej, driv nebo pozdejc. Myslete na to. Neni to levny jen tak, je to levny, protoze vam to ostatni danovy poplatnici dotujou. Ale chvili to jeste bude, nerikam, ze ne.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 15:06   Citovat  

Antony napsal:

Já nevím, ale moje motory šly a jdou všechny (měly najeto od 100 po 250tis.km) plynule do otáček i na benzín... I když jedu v koloně bez plynu a začnu přidávat (jasně,že hned nedupnu podlahu,ale do 2000ot. přidávám postupně).
   Návrat  
rtepr je teď offline  rtepr
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 15:27   Citovat  

Bitkar napsal:
k tomu jen jedna poznamka - ono to nebude levny do nekonecna. Jednou ty dotace zrusej, driv nebo pozdejc. Myslete na to. Neni to levny jen tak, je to levny, protoze vam to ostatni danovy poplatnici dotujou. Ale chvili to jeste bude, nerikam, ze ne.

Nejsem si jistej, ze je vyraz "dotujou" spravnej, jen to proste neni napaleny tak vysokou spotrebni dani. Je teda otazka, co se deje na druhe strane - dotace pestitelum repky (?).

Zas tak vyhodny to neni ani ted, za predpokladu, ze budu brat 60:40 N95:E85 a budu si vybirat kde co tankovat (=N95 cca. 30 Kc, E85 cca. 25 Kc) tak se s cenou dostanu o 2 Kc niz na litr, coz je treba u me cca. 64 Kc na ceste Praha-Brno a zpet. A to nepocitam s tim, ze by se diky E85 mohla spotreba o neco zvednout, pak se to asi vubec nevyplati.

No.. ale asi to jednou, aspon z hecu taky zkusim HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 19:24   Citovat  

Já osobně bych na to nejezdil, naleptává to hadičky a podpaluje pisty. Kdyz chcete setřit na palivu kupte si neco jinýho co má manší spotřebu!!!!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
beastti je teď offline  beastti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 21:02   Citovat  

tak i ja jsem to dneska zkusil do civy co mam na rozebirku.
nebyla v nem skoro zadna stava tak sem cepnul za 100 tu E85ku a auto neslo uz u stojanu nastartovat.
tak sem hnedka docepoval za 150kc B95 a auto chytlo a jezdi krasne.
ale do svyho bych to nedal.
   Návrat  
Antony je teď offline  Antony
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 10:40   Citovat  

Pro všechny, co si myslí, že když natankují E85, tak z toho budou mít raketu - nebudou. A proč to funguje nebo nefunguje? Ethanol sám o sobě má menší výhřevnost ale větší výparnost, vyšší oktanové číslo(asi 105) a větší čistící(rozpouštěcí) účinky. Při cestě palivovým potrubím dokáže rozpustit veškeré usazeniny léta naskládané a pak to zanese palivový filtr(ale nemusí).Pokud to není stará šunka, která má steřené hadičky, které po zbavení těsnícího kalu začnou pídit, tak k normálním hadičkám je netečný. Při nasávání do motoru díky větší odparnosti více ochlazuje sací potrubí, tudíž se tam dostane i více vzduchu! Další kyslík je obsažen přímo v ethanolu, kdežto v benzínu žádný není. Pro zapálení je dobrá co největší jiskra(hůř se zapaluje) - proto pulsní nebo alespoň iridiové svíčky. Po spálení ale lambda indikuje větší množství kyslíku ve spalinách a dává ECU signál ke zvýšení dávky paliva. Jenže tady narazí na max.délku vstřiku, která není dostatečná. Proto se rozsvítí CEL, který signalizuje chudou směs. Toto odstraní konverzní kit, který umí přidat ještě jednu dávku vstřiku v řádu pár milisekund. Na první pohled to vypadá, že spotřeba by měla jít hodně nahoru, ale na druhou stranu máte k dispozici vyšší výkon motoru a tudíž tak nemusíte šlapat na plyn. V reálu by spotřeba měla vycházet nastejno. Takže proto aby vám to fungovalo správně jak má potřebujete mít v pořádku palivovou soustavu, ideálně předehřev paliva pro studené starty(asi jen z výroby), správné svíčky, konverzní kit a sportovní vzduchový filtr(nebo nějaký z dobrou průchodností). Je dobrá měnit olej po cca 7.000km kvůli mírně! kyselejšímu prostředí v motoru. Nevím kdo viděl propálené písty, to by musel být sakra extrém, protože při spalování ethanolu takové teploty jako u benzínu nejsou. A kdo má zájem, tak ať se mrkne na youtube, kde rozebírají motor, který měl najeto 100.000mil na ethanol a druhý na benzín. Který dopadl lépe se nechte překvapit. Nechci tu vystupovat jako nějaký zarytý obhájce tohoto paliva, ale když si sečtu + a - tak mi to jednoznačně vychází ve prospěch ethanolu. A kdo sleduje denní tisk, tak asi před 14 dny vyšel článek v HN o tom, že do budoucna se uvažuje asi o 20ti násobné produkci(spotřebě) ethanolu a LPG/CNG ještě větším pro potřebu autodopravy. Prostě je to další alternativa vůči ropě ať se nám to líbí nebo ne.
   Návrat  
vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 16:07   Citovat  

Ze srandy jsem to zkusil, rizl jsem to s Naturalem95 pul na pul, ve vysledku spatne starty, vykon stejny, a na nadrz jsem ujel o 100km min :} Takze muj osobni nazor bez nejakych uprav, knicemu :]
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 18:41   Citovat  

To si raději zajedu do Polska na SHELL pro V-Power za 30,80 kč pořádnej výtlem
   Návrat  
machi je teď offline  machi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 20:31   Citovat  

s e85 mam velmi spatne zkusenosti... bral jsem 2:1 n95/e85, kdyz jsem nastartoval u benzinky tak to tak strelilo ze sem myslel ze ta benzinka vybuchla Velmi šťastný pote jsem jel a asi po 100 najetych kilometrech se rozsvitila kontrolka motoru a auto prestalo tahnout. Zastavil jsem a vypnul jsem motor, ktery pote nesel asi pul hodiny nastartovat(btw motor mel v lednu GO). Po te pulhodine uz jsem skoro volal odtahovku ale nakonec to chytlo. Za 500 kč najedu normalni jizdou 250-270 km. S touto pofiderni smesi jsem najel 200km a ručička paliva byla opravdu hodne nizko. Z toho plyne ponauceni ze uz si tenhle hnuj nikdy do auta nenaliju... KO
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.11.2010 , 21:54   Citovat  

machi napsal:
Z toho plyne ponauceni ze uz si tenhle hnuj nikdy do auta nenaliju... KO

HaHaaa "Natankoval jsem naftu misto benzinu a auto spatne jede" .. asi tak me to prijde... kdyz na to auto neni naladene a neporadi si s tim, tak to proste nepojede, ale palivo samotne za to nemuze.
Jestli je to fakt takovy hnuj, tak pak si nedokazu vysvetlit proc na to lidi, kteri vi co delaji, jezdi. Schvalne se podivej jak to s tim hnojem nekterym "nejede":
http://www.youtube.com/watch?v=WIkB6Zl1wc8
http://www.youtube.com/watch?v=iy7ZrMos-pI
http://www.youtube.com/watch?v=qY_S5ths4Oo
http://www.youtube.com/watch?v=P2EHufHCbJc
http://www.youtube.com/watch?v=YJi-2_zmZ0I
Ja kdybych na to mel auto, tak tam ten hnuj naliju hned.
   Návrat  
machi je teď offline  machi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.11.2010 , 10:09   Citovat  

jako nevim co jsi tim chtel rict, ja jenom pridal spatnou zkusenost s E85 a atmosferickym motorem... az budu mit turbo tak se treba podelim s jinyma zkusenostma ale zatim to dopadlo tak jak to dopadlo a vim ze uz si to do "normalniho" auta nenaliju.. Ble
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 8:57   Citovat  

Předevčírem najeto za 200Kč E85 + 200Kč N95 zase něco okolo 250km. Jde to i v zimě a s (od půlky cesty) urvaným koncovým tlumičem výfuku Velmi šťastný

Dotaz do pléna: někdy by se mi asi hodilo při jízdě na E85 tlačítkem krátkodobě obohatit směs. Údaj z kterého čidla se nejvíc hodí k oklamání ECU? Představoval bych si to tak, že tlačítko připojí paralelně k čidlu odpor, a ECU si bude myslet, že má dát bohatší směs, protože .. třeba má nižší teplotu nebo vyšší tlak v sání nebo tak..
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 10:55   Citovat  

dj-bobr napsal:
Předevčírem najeto za 200Kč E85 + 200Kč N95 zase něco okolo 250km. Jde to i v zimě a s (od půlky cesty) urvaným koncovým tlumičem výfuku Velmi šťastný

Dotaz do pléna: někdy by se mi asi hodilo při jízdě na E85 tlačítkem krátkodobě obohatit směs. Údaj z kterého čidla se nejvíc hodí k oklamání ECU? Představoval bych si to tak, že tlačítko připojí paralelně k čidlu odpor, a ECU si bude myslet, že má dát bohatší směs, protože .. třeba má nižší teplotu nebo vyšší tlak v sání nebo tak..
jestli na to chceš jezdit uprav ECU, ona už si to ohlida.
a je pravda že mi E85 pomaha snižit chudou směs(po swapu),jezdilo sem na 98benzin, takže to micham v malym poměru, pač na 1/2 až 3/4plynu mi cvrlikali ventily, po namixováni směsi je klid.
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 14:29   Citovat  

má smysl lít do C4G natural 98 místo 95? Pocítím něco navíc? nebo zbytečné peníze? A který z naturalů je vhodnější pro mixování s ethanolem?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 15:35   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
má smysl lít do C4G natural 98 místo 95? Pocítím něco navíc? nebo zbytečné peníze? A který z naturalů je vhodnější pro mixování s ethanolem?

nema. maximalne kdyz tam budes davat 98ku bez bio. ale vzhledem k tomu, ze to tam chces michat dobrovolne, tak ti je to asi jedno.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 15:54   Citovat  

Bitkar napsal:
nema. maximalne kdyz tam budes davat 98ku bez bio. ale vzhledem k tomu, ze to tam chces michat dobrovolne, tak ti je to asi jedno.
pro mixováni stači klidně 95 no, 98 je jen pro lepší pocit a rychlejší vyprázdněni peněženky. Velmi šťastný
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 21:53   Citovat  

Tak včera se mi tatík pochlubil, že si nechal poladit jednotku na svém Citroen C4 VTS na spalování onoho E85.
A nemůže si to zatím vynachválit, prý emise klesnou až o 70%, výkon se mu prý zvýšil, možná trochu i spotřeba ale s cenou za 23,- kč/L je to prý paráda. Musel teda pořídit ještě nějaký speciální svíčky co hazí megajiskru.
Ale myslím že teda dobrej tuning je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 22:03   Citovat  

Roverman napsal:
Tak včera se mi tatík pochlubil, že si nechal poladit jednotku na svém Citroen C4 VTS na spalování onoho E85.
A nemůže si to zatím vynachválit, prý emise klesnou až o 70%, výkon se mu prý zvýšil, možná trochu i spotřeba ale s cenou za 23,- kč/L je to prý paráda. Musel teda pořídit ještě nějaký speciální svíčky co hazí megajiskru.
Ale myslím že teda dobrej tuning je to dobrý
taky do budoucna uvažuju o novym autě od Honda a upravit ji na E85, je to celkem dobrá volba.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 23:16   Citovat  

sablos napsal:
taky do budoucna uvažuju o novym autě od Honda a upravit ji na E85, je to celkem dobrá volba.

Až bude Dj.Bobr měnit blok motoru, chci být první u momentu, jak se bude sundavat hlava, tedy jak to vypadá. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 23:26   Citovat  

E85 nebude navzdy levnej... ted je levnej, protoze je dotovanej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 23:32   Citovat  

M@jk napsal:
Až bude Dj.Bobr měnit blok motoru, chci být první u momentu, jak se bude sundavat hlava, tedy jak to vypadá. je to dobrý
já ji budu sundavat u Idaha 14 ledna, tak klidně udělam foto.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.12.2010 , 23:52   Citovat  

sablos napsal:
já ji budu sundavat u Idaha 14 ledna, tak klidně udělam foto.

Jezdíš na E85?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 9:55   Citovat  

M@jk napsal:
Jezdíš na E85?
ano, na směs E85 a benzinu(40:60)
   Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 13:49   Citovat  

Před vánocemi jsem sundával hlavu na mé C6G.na ethanol v poměru 50:50 jezdim už vic jak rok a nezjistil jsem žádne koroze,či opotřebení.Ba naopak vše bylo podezřele čisté bez karbonu.Na autě mam již 20tis.komplet swap Z6 hlavy,což znamená,že si můžu doladit směs i předzápal,což samo že mám.Takže jedinou nevýhodou v ježděni na ethanol jsou max delší starty a smrad v nadrži jak s lihovaru.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2010 , 14:34   Citovat  

vasa napsal:
Před vánocemi jsem sundával hlavu na mé C6G.na ethanol v poměru 50:50 jezdim už vic jak rok a nezjistil jsem žádne koroze,či opotřebení.Ba naopak vše bylo podezřele čisté bez karbonu.Na autě mam již 20tis.komplet swap Z6 hlavy,což znamená,že si můžu doladit směs i předzápal,což samo že mám.Takže jedinou nevýhodou v ježděni na ethanol jsou max delší starty a smrad v nadrži jak s lihovaru.
což nevadí jestli máš dobrou baterku a smrad je celkem jedno hlavně že nevypouštíš tolik emisí.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 10:28   Citovat  

sablos napsal:
ano, na směs E85 a benzinu(40:60)

Fajne Úsměv

vasa napsal:

Woah, tak uvidíme.

Jaké jsou pocity z charakteristiky - jede stejně/hůře pocitově, hlučnost? Spotřeba?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina