Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 škytá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 13:53   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Amen pane.. přesně tohle se děje jen s tím rozdílem, že ta moje honda má ten problém už i v rozmezí 1000-1500ot/min
Odjišťování bomby je sice zábavné.. ale po týdnu ježdění po ulicích ostravy.. už to začíná otravovat.
Byl jsem včera v hondě, a technici říkali zkuste vyměnit kabely. Pokud vám volnoběh běží jak má.. tak už tam není
nic jiného co by mohlo blbnout... takže dneska se chystám ty kabely proměřit dle nápadů výš.. a večer napíšu. Cool

Jestli jsi z Ostravy tak s tím přijeď - podíváme se na to.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanDee_OV je teď offline  DanDee_OV
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 14:19   Citovat  

Riccardo napsal:
Jestli jsi z Ostravy tak s tím přijeď - podíváme se na to.

Přímo z Ovy nejsem.. ale jsem tu denně.. každopádně.. nevím kam přijet v práci to proměřím,
a když tak zítra odpoledne bych mohl.. a nebo pak až příští týden.. Úsměv a komu budu vlastně vděčný?
a případně jak moc..? Velmi šťastný

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 20:22   Citovat  

Takže zapalovací kabely jsem přehodil,škubání přetrvává,akorat to chytá o něco dřív než před tím.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2010 , 20:23   Citovat  

Brnďa napsal:
no dual je dva, takze dvoubod ne jednobod

sorry vlastně ano... Úsměv

Hector je teď offline  Hector
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 11:54   Citovat  

[quote="DanDee_OV"]Nedalo mi to.. a dnes při cestě do ostravy jsem provedl testování chování škubání.
Definice je takováto: po nastartování studeného motoru absolutně bez výkyvů či
jakéhokoliv kolísání - volnoběh OK - Rozjezd v pořádku bez škubání, různé spektrum
otáček plynulý tah v pořádku až do omezovače (motor v provozní teplotě)
Plynulá jízda po městě i mimo v pořádku jakoukoliv cestovní rychlostí.. libovolné
otáčky motoru.. libovolný kvalt.. plynulá a pomalá práce s plyn.pedálem je vše OK

MODELOVÁ SITUACE 1:
Problémy začínají a jsou nejvíce znatelné při prudším zacházení! Rychlejší průjezd
na křižovatce nebo nebo nenadálá akcelerace s prudkým prošlápnutím plynu:
jízda cca 80km/h na 5převod plynulá jízda po rovné cestě podřazení s meziplynem na 4ku/3ku
podržení motoru v otáčkách (příprava před akcelerací při předjíždění) kdy lehce člověk ubere
aby posléze při uvolnění cesty v protisměru mohl předjet a prudce šlápne na plyn se
auto zaškubne jakoby se přehltilo palivem nebo dostatečně nepropálilo směs auto lehce zaklekne
vpřed a poté vyrazí do plných v klidu až do omezovače nebo dalšího přeřazení..

MODELOVÁ SITUACE 2:
Dojíždíte do křižovatky kdy potřebujete odbočit v pravo ale máte dej přednost v jízdě.. není
potřeba zastavit tudíž při podřazení z 3ky na 2ku lehce dojíždíte, hodíte očkem v pravo v levo
mezi tím vám otáčky klesly na 1500ot/min možná mín, a vy chcete přidat a křižovatku v klidu projet
se opět dostaví jev, kdy při šlápnutí na plyn auto zaškubne a po čtvrt-vteřině vyrazí dál..

...
Zdravím pánové. Bohužel se musím přidat "do klubu". Civic 6g 1.5i vtec D15Z8, začalo mi to dělat cca 2 měsíce zpět. Vyměnil jsem svíčky, filtry. Problém jako by ustal. Bohužel, radoval jsem se předčasně. Po ujetí +/- 2tis km je to zpět. Nejen že je to o nervy, ale už je to o zdraví. Strach předjíždět! Jinak, mám samozřejmě prasklé svody, ale s nimi jsem najel spoustu km a problém se dostavil až v poslední době. Napadlo mne jestli to není lambdou. Je možno ji nějak otestovat?
Jinak jezdím taky po OV, nebude to tím vzduchem tady?? HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 12:58   Citovat  

[quote="Hector"]
DanDee_OV napsal:
Nedalo mi to.. a dnes při cestě do ostravy jsem provedl testování chování škubání.
Definice je takováto: po nastartování studeného motoru absolutně bez výkyvů či
jakéhokoliv kolísání - volnoběh OK - Rozjezd v pořádku bez škubání, různé spektrum
otáček plynulý tah v pořádku až do omezovače (motor v provozní teplotě)
Plynulá jízda po městě i mimo v pořádku jakoukoliv cestovní rychlostí.. libovolné
otáčky motoru.. libovolný kvalt.. plynulá a pomalá práce s plyn.pedálem je vše OK

MODELOVÁ SITUACE 1:
Problémy začínají a jsou nejvíce znatelné při prudším zacházení! Rychlejší průjezd
na křižovatce nebo nebo nenadálá akcelerace s prudkým prošlápnutím plynu:
jízda cca 80km/h na 5převod plynulá jízda po rovné cestě podřazení s meziplynem na 4ku/3ku
podržení motoru v otáčkách (příprava před akcelerací při předjíždění) kdy lehce člověk ubere
aby posléze při uvolnění cesty v protisměru mohl předjet a prudce šlápne na plyn se
auto zaškubne jakoby se přehltilo palivem nebo dostatečně nepropálilo směs auto lehce zaklekne
vpřed a poté vyrazí do plných v klidu až do omezovače nebo dalšího přeřazení..

MODELOVÁ SITUACE 2:
Dojíždíte do křižovatky kdy potřebujete odbočit v pravo ale máte dej přednost v jízdě.. není
potřeba zastavit tudíž při podřazení z 3ky na 2ku lehce dojíždíte, hodíte očkem v pravo v levo
mezi tím vám otáčky klesly na 1500ot/min možná mín, a vy chcete přidat a křižovatku v klidu projet
se opět dostaví jev, kdy při šlápnutí na plyn auto zaškubne a po čtvrt-vteřině vyrazí dál..

...
Zdravím pánové. Bohužel se musím přidat "do klubu". Civic 6g 1.5i vtec D15Z8, začalo mi to dělat cca 2 měsíce zpět. Vyměnil jsem svíčky, filtry. Problém jako by ustal. Bohužel, radoval jsem se předčasně. Po ujetí +/- 2tis km je to zpět. Nejen že je to o nervy, ale už je to o zdraví. Strach předjíždět! Jinak, mám samozřejmě prasklé svody, ale s nimi jsem najel spoustu km a problém se dostavil až v poslední době. Napadlo mne jestli to není lambdou. Je možno ji nějak otestovat?
Jinak jezdím taky po OV, nebude to tím vzduchem tady?? HaHaaa
¨mas ruple svody a divis se proc ti to zlobi?

0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 14:11   Citovat  

Takže dneska ráno před prací jsem ještě skočil do garáže pro multimetr a proměřil ty kabely.
Popis je od nejkratšího: 4válec - 7,8 Ohm; 3válec - 8,5 KOhm; 2válec - 11,8 KOhm; 1válec - 12,6 KOhm;
Ale při pokusu o proměření s tím abych s kablíky pohýbal se na nejdelších dvou (1,2 válec) objevovali
hodnoty v rozmezí 25-65 Kohm... z čehož usuzuju že když se jednotka při změně otáček lehce otřese
dojde k pohybu kabelů a proto to poškytne. Ještě včera jsem ale objednal stejně novou sadu kabelů,
takže až večer vyměním půjdu to vyzkoušet a dám Vám echo.. jinak v hondě říkaly že pokud by to byli
vstřiky, tak by se nedařilo nastartovat, a pak ještě že sem tam to byval snímač (a ted budu asi kecat,
ale myslím že říkal snad polohy klapky) ale že prý jen sporadicky.

0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 14:13   Citovat  

Brnďa napsal:
¨mas ruple svody a divis se proc ti to zlobi?

Na to že jsou prasklé jsem přišel náhodou, když jsem měnil šrouby na krytu. Bylo to loni, tehdy mělo auto najeto nějakých 230tis. a ty svody nepraskly těsně před tím. Doposud auto jelo absolutně v pohodě, výkon + spotřeba v normě. Zlobit to začalo nedávno, čili nemyslím, že to je ten důvod. Ale možná se mýlím a nechám si poradit.

Navíc aktuální zkušenost: teď jsem ujel cca 40km v kuse a bez jakýchkoliv problémů. Dojedu, vypnu motor. Za 3 minuty vyrazim znova a cítím že to zase blbne. Svody? Pochybuju.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 14:24   Citovat  

Hector napsal:
Na to že jsou prasklé jsem přišel náhodou, když jsem měnil šrouby na krytu. Bylo to loni, tehdy mělo auto najeto nějakých 230tis. a ty svody nepraskly těsně před tím. Doposud auto jelo absolutně v pohodě, výkon + spotřeba v normě. Zlobit to začalo nedávno, čili nemyslím, že to je ten důvod. Ale možná se mýlím a nechám si poradit.

Navíc aktuální zkušenost: teď jsem ujel cca 40km v kuse a bez jakýchkoliv problémů. Dojedu, vypnu motor. Za 3 minuty vyrazim znova a cítím že to zase blbne. Svody? Pochybuju.
blbost? tak muze se ti k lamde dostat vzduch a hned sou jiny hodnoty a tak to muze poskakovat pekne

0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 14:50  Naposledy upravil Hector dne 10.2.2011 , 14:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Brnďa napsal:
blbost? tak muze se ti k lamde dostat vzduch a hned sou jiny hodnoty a tak to muze poskakovat pekne

Jasně beru. Jen mi prostě nejde do hlavy, že to nedělá pořád. Nebo už od té doby co jsem si toho všimnul (minimálně). Je možné, že se ta prasklina zvětšuje? Změnou teploty materiál "pracuje", takže se může škvíra zmenšovat/zvětšovat.
No a nejde to třeba vyzkoušet tak, že tu lambdu odpojím? Dočasně?
Aha... tak jsem kecal Se stydím . Na tu prasklinu jsem přišel letos, což ale nic nemění na tom , že není čerstvá.

Takže mi nezbylo než dát auto do servisu. Našli zradu v kabelech ke svíčkám (které jsem měřil a hodnoty byly ok). Po výměně kabelů, opět vše OK. Huráá! VTEC

IMAGE_245_cr.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAGE_245_cr.jpg, 84.66 kB

0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 18:59   Citovat  

Takže kabely vyměněny... nejdelší kabel na první válec má teď hodnotu odporu 4,5 takže ostatní jsem ani nezkoušel.
Avšak... problém stále neodstraněn Smutný zlepšení chodu o cca 30% v nižších otáčkách se to dost znatelně uklidnilo,
ale připadá mi to jako vynechávala jedna svíčka.. zkusím ještě ráno skočit koupit jednu rezervní a postupně vyzkoušet jestli se to nezlepší, ale mám dojem že nikoliv. Začínám ztrácet naději.
Jestli bych mohl poprosit pana Riccarda o pomoc rád bych se stavil! Kdy Vám to bude vyhovovat?!
Jinak přibyli další dva symptomy: dnes ráno když bylo pod nulou auto po zahřátí nedokázalo udržet volnoběh,
a za další při plynulé jízdě cca 80 na 5ku při sešlápnutí až na podlahu auto jakoby zdechlo a začalo brzdit motorem na cca půl vteřiny při opakovaném jevu se tato prodleva prodlužovala Smutný to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2010 , 21:28   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Takže kabely vyměněny... nejdelší kabel na první válec má teď hodnotu odporu 4,5 takže ostatní jsem ani nezkoušel.
Avšak... problém stále neodstraněn Smutný zlepšení chodu o cca 30% v nižších otáčkách se to dost znatelně uklidnilo,
ale připadá mi to jako vynechávala jedna svíčka.. zkusím ještě ráno skočit koupit jednu rezervní a postupně vyzkoušet jestli se to nezlepší, ale mám dojem že nikoliv. Začínám ztrácet naději.
Jestli bych mohl poprosit pana Riccarda o pomoc rád bych se stavil! Kdy Vám to bude vyhovovat?!
Jinak přibyli další dva symptomy: dnes ráno když bylo pod nulou auto po zahřátí nedokázalo udržet volnoběh,
a za další při plynulé jízdě cca 80 na 5ku při sešlápnutí až na podlahu auto jakoby zdechlo a začalo brzdit motorem na cca půl vteřiny při opakovaném jevu se tato prodleva prodlužovala Smutný to mi hlava nebere

Říkáš pane Richarde jo ? ... jestli ty mně nechceš nas... víš co ? Velmi šťastný
Až budeš mít cestu tak mi to přijeď ukázat. Já ten motor neznám, ale mám jeden tip, bude to trvat tak 20 minut a uvidíme ... telefon máš v SZ.

0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 0:03   Citovat  

Riccardo napsal:
Říkáš pane Richarde jo ? ... jestli ty mně nechceš nas... víš co ? Velmi šťastný
Až budeš mít cestu tak mi to přijeď ukázat. Já ten motor neznám, ale mám jeden tip, bude to trvat tak 20 minut a uvidíme ... telefon máš v SZ.

Tak za prvé.. říkám pane z důvodu neznalosti.. být žena použiju slovo paní.. Velmi šťastný za druhé jsem použil Vaši (tvou) přezdívku a ne to jméno které jsi (jste) zmínil. Po tom telefonu se kouknu.. můžu volat kdykoliv?!
a čeho by se ten tip měl týkat..? nebude to nějaký lis.. na sešrotování..?! to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 11:38   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Tak za prvé.. říkám pane z důvodu neznalosti.. být žena použiju slovo paní.. Velmi šťastný za druhé jsem použil Vaši (tvou) přezdívku a ne to jméno které jsi (jste) zmínil. Po tom telefonu se kouknu.. můžu volat kdykoliv?!
a čeho by se ten tip měl týkat..? nebude to nějaký lis.. na sešrotování..?! to mi hlava nebere

No, jestli mi budeš volat třeba ve 3:00 am, tak tě zavařím do konzerv, až přijedeš Velmi šťastný
A jestli mi budeš vykat, tak ty konervy věnuji psímu útulku. OK
Neblbni a buď H+

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2010 , 17:16   Citovat  

čerpadlem to taky není ....... naštvanej

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 22:43   Citovat  

nemuze to delat MAIN RELAY? kvuli studenym spojum? jen me to tak napadlo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2010 , 23:37   Citovat  

Hondik napsal:

Myslím že ne. Tohle vypadá na zatuhlý EACV. Vyčistíme klapku a EACV a uvidíme. Ten motor jsem ještě neviděl.
Ale mám "výhodu", že na mém autě už se pokazilo skoro všechno, tak vím jak se to projevuje Velmi šťastný ... no chvála bohu mi ještě nezaklepala klika. OK

0
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 10:27   Citovat  

Hondik napsal:

Taky bych to neviděl na nějaký problém v elektronice tohoto typu. Ble Teď když venku přituhlo se začali
projevovat další symptomy, které ukazují na to co píše Riccardo. Dneska jízda do ostravy = start na každé
křižovatce kde jsem motoru dovolil klesnout k rozsahu volnoběhu. Auto za tepla neudrží volnoběh. Dělá to
jen u zahřátého auta. Za studena je to v pořádku. Doufám že Riccardův nápad bude to pravé ořechové. to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2010 , 19:07   Citovat  

relé jsem taky daval už jine.mě to na volnoběh drží dobře.

0
PříspěvekZaslal: 2.12.2010 , 22:14   Citovat  

Tak Vás zase zdravím hondáci.. takže dneska proběhlo čištění EACV ventilu. Za asistence Riccarda se podařilo součástku demontovat a vyčistit. Ovšem potřebný efekt v plném rozsahu se nedostavil. Ke zlepšení ale určitě došlo! Sice ne v takovém rozsahu, ale teď už vím jak na to, a mám dokonce jeden náhradní, takže zítra ještě zkusím přehodit
ten rezervní, jestli to je ono.. a pokud se auto bude projevovat stejně, tak bude závada někde jinde. Podle manuálu jsme se ale dočetli, že to může způsobovat budto tento EACV ventil, a nebo pak už jen vstřiky, na které se taky chystám k přehození! Dám echo hned jak budu mít přezbrojeno..!! Cool jo a ještě bych chtěl Riccardovi velice poděkovat za dnešní pomoc při údržbě mé H+ civic .. DÍKY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2010 , 22:32   Citovat  

Ja jsem dnes také čistil eacv,dokonce jsem vyměnil čidlo teploty nasávaného vzduchu,vyčistil rozdělovač,hlavni trysku zkontroloval,vyresetoval ecu a ..... stále kvoka,stále kvoká.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2010 , 11:28   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Tak Vás zase zdravím hondáci.. takže dneska proběhlo čištění EACV ventilu. Za asistence Riccarda se podařilo součástku demontovat a vyčistit. Ovšem potřebný efekt v plném rozsahu se nedostavil. Ke zlepšení ale určitě došlo! Sice ne v takovém rozsahu, ale teď už vím jak na to, a mám dokonce jeden náhradní, takže zítra ještě zkusím přehodit
ten rezervní, jestli to je ono.. a pokud se auto bude projevovat stejně, tak bude závada někde jinde. Podle manuálu jsme se ale dočetli, že to může způsobovat budto tento EACV ventil, a nebo pak už jen vstřiky, na které se taky chystám k přehození! Dám echo hned jak budu mít přezbrojeno..!! Cool jo a ještě bych chtěl Riccardovi velice poděkovat za dnešní pomoc při údržbě mé H+ civic .. DÍKY

Zatím došlo k tomu, že po startu se zvýší volnoběh a klesne, přesně tak jak by to mělo být. Volnoběh taky začal reagovat výrazně na odpojení EACV a bylo potřeba hodně snížit volnoběžné otáčky, protože byly kvůli nefunkčnímu EACV nastavené zbytečně vysoko.
Problém je ale ten, že je pořád zatuhlý a reguje pomalu. Třeba při puštění klimy otáčky klesnou a pak se asi po 1 sekundě vzpamatují.
Doporučoval bych ten náhradní EACV pořádně potrápit čističem a pokud si budeš jistý kde je +12V a zem na tom konektoru, tak ho klidně procvakej, ať se rozhýbe.

A jenom tak na okraj, najdi si ten servisní konektor, protože by bylo dobré ještě jendou zkontrolovat předstih.

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 0:16   Citovat  

tak co uz ste prisli na neco noveho ohledne toho skubani?
me uz to prestava bavit na tom mojem aute jak to jeden den nedala vubec a druhy den skacu celou cestu do prace Smutný

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 13:03   Citovat  

Hondik napsal:
tak co uz ste prisli na neco noveho ohledne toho skubani?
me uz to prestava bavit na tom mojem aute jak to jeden den nedala vubec a druhy den skacu celou cestu do prace Smutný

Zatím jsem došel jen k tomu stejnému co ty. Jeden den naprosto ok a druhý jako na divokým zvířeti. Avšak já jsem vyměnil následující komponenty: EACV ventil, oba vstřiky, horní i dolní, s tím že jeden den to byla paráda, pak přišel víkend, a po víkendu jsem do ovy málem nedojel. Nedalo mi to, opět jsem vyzkoušel vyměnit EACV za ten svůj starý (nefunkční) který jsem nechal den odležet v nějakém čističi od WURTHU přímo na klapky a komponenty přípravy směsy, pak jsem ho namočil do VDčka at se promaže a pak zpět do auta. Výsledek je teď takový že v autě mám původní EACV a novější dva vstřiky, ten horní vypadal můj i ten druhý podobně, ale ten můj dolní byl černý a v katastrofickém stavu olezlý kdo ví čím s naprosto steřelými těsněními. Dospělo to k tomu, že ještě na svodech je jakýsik ventil, do kterého vede hadička, a na ní jsem měl asi 5mm černého popela. To jsem to taky vyčistil a sešrouboval všechno zpátky. Dospělo to však absolutně k špatnému konci. Po nastartování auto absolutně nedrží volnoběh a neví co má dělat, chvíli škube jako by jel na dva válce a to vše přestane, jakmile se rozsvítí diagnostika (oranžová kontrolka vstřikování), to se však povede jen za studena. V ten moment se to jeví jako výhra, protože auto začne fungovat jak má. Reaguje absolutně přesně na pokyny plynu od nulových otáček až do omezovače. Jak na místě, tak za jízdy, od studena až po provozní teplotu. S autem lze prasit i jet krásně na spotřebu v nízkých otáčkách neškube nekodrcá ani jinak se negativně neprojevuje. Kontrolka sice svítí, ale auto jede jako nové. Má to však další háček, že jakmile se vypne motor a diagnostika se už při dalším startu nerozsvítí, tak auto je opět jak divokej býk. Projevuje se to při rozjezdu musím motor držet nad hranicí 3000ot protože jakmile pustím spojku do záběru a začnu přidávat plyn, tak auto ztratí dech. To se projevuje i při jízdě, kdy při plynulé jízdě na čtyčku sešlápnu plyn, tak auto začne brzdit. Je to zvláštní ale je to tak. Motor se jakoby přehltí nebo spíš jako bych sundal nohu z plynu, i když jej klidně můžu mít až na podlaze. Tato prodleva trvá od půl do jedné vteřiny a při dojezdu ke křižovatce motor jen zřídka kdy nezhasne. Strašlivě mě tohle vytáčí a upřímně bych si přál, aby se ta kontrolka rozsvědcovala každé ráno a při každém startu. Nevíte někdo co to může způsobovat?! Při rožnutí diagnostiky mi připadá jako by se auto přeplo do nějakého standartního případně nouzového režimu, nebo jako by odpojila nějaký elektronický komponent, který to všechno způsobuje. Který to však může být?! Že by ten EACV?! nebo není tam někde nějaké čidlo?! Proč když se diagnostika rožne, tak je auto v naprostém, ale opravdu bohulibém stavu?! Nemůže být nakonec vadná ECU?! Bueee už nevím co mám dělat, rozhodil jsem si dokonce i volnoběh, abych se vyvaroval těm hrůzám v křižovatkách. Poraďte.. kdokoliv.. už si nevím rady, a začínám uvažovat o rozprodeji vozu na díly Smutný to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 13:04   Citovat  

Jo kluci a kdosik tady psal, že ten horní vstřik je ten hlavní, tak to není pravda! Když se auto nastartuje tak ten horní vstřik může být klidně odpojený a auto naskočí jak má, pokud má teda dobrou náladu.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 15:04   Citovat  

Zkoušel jsi odpojit konektor z EACV ventilu a jezdit tak?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 16:18   Citovat  

DanDee_OV: však jsem ti říkal, ať najdeš ten servisní konektor. Musíš si vyblikat chybu. Když se ti rozsvítí kontrolka, tak tam chyba určitě bude. Buď rád že se ti konečně ta kontrolka rozsvítila - aspoň víš, že to co ti blbnulo už se definitivně pokazilo.

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 20:09   Citovat  

Petr 78 napsal:
Zkoušel jsi odpojit konektor z EACV ventilu a jezdit tak?

Ne jezdit bez něj jsem ještě nezkoušel, protože nevím jak důležitá je jeho funkce. Každopádně i s pokaženým čímkoliv, jak se rozsvítila kontrolka šlo vše naprosto báječně. Dávkování meziplynu, rozjezdy všechno naprosto boží.
takže i kdyby to byl ten EACV tak by blbo aspon něco, ale pak fungovalo vše jak mělo! Mám to vyzkoušet?! Ono to totiž bez toho ventilu neudrží vůbec otáčky.

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 20:11   Citovat  

Riccardo napsal:
DanDee_OV: však jsem ti říkal, ať najdeš ten servisní konektor. Musíš si vyblikat chybu. Když se ti rozsvítí kontrolka, tak tam chyba určitě bude. Buď rád že se ti konečně ta kontrolka rozsvítila - aspoň víš, že to co ti blbnulo už se definitivně pokazilo.

Ani nevíš jak jsem za to rád, ale mám obavy z jediného, že jakmile vypneš motor a znovu nastartuješ, kontrolka přestane svítit. a vše je ve starých kolejích, že se ta chyba neuloží a nevím jak ji nechat vyblikat?! to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2010 , 21:00   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Ani nevíš jak jsem za to rád, ale mám obavy z jediného, že jakmile vypneš motor a znovu nastartuješ, kontrolka přestane svítit. a vše je ve starých kolejích, že se ta chyba neuloží a nevím jak ji nechat vyblikat?! to mi hlava nebere

Tak otevřel jsem teda servisní manuál. Velmi šťastný našel jsem tam procedůru vyblikávání problému. Takže jakmile to půjde pokusím se problém detekovat. Pokud to překládám správně, tak bych tu chybu měl vyblikat ihned když se to rožne. Tak mi držte palce. VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 škytá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina