Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Garáž - koupě a právní věci okolo
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 15:31   Citovat  

Chtěl bych se poradit se znalejšími. Uvažuju o koupi garáže a nevím některé věci, které s tím souvisejí.
Garáž je v soukromém vlastnictví, na obecním pozemku. Nájem atd, to je mi jasné. Garáž je vedena jako dočasná stavba, podle odhadu je životnost ještě nějakých 50 let.
Garáž je řadová, v bloku 21 garáží, z nichž asi 8 má už vlastní katastrální číslo, čili předpokládám, že tam byla dočasná kolaudace změněna na trvalou.
Jde mi o to, jak moc je nutné, aby byla garáž vedena jako trvalá, jaké to má výhody a nevýhody.
V tomto případě by se prý musel vyjádřit magistrát, železnice (garáž je asi 15 m od železnice), bylo by nutné snad nové geometrické zaměření či co a další úkony.
POkud garáž koupím, tak jak je, jako dočasnou a nepovede se (nebo nebudu chtít) ji převést na trvalou, má to nějaká zásadní rizika?
Díky.
Pokud se někdo v téhle problematice dobře orientujete a jste ochotní mi poradit, napište mi když tak SZ, zavolám. Ale jádro mého dotazu je tu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 17:54   Citovat  

Ještě bych potřeboval vědět, kde nejlépe zjistit, jestli se na místě dané garáže nemá v brzké budoucnosti stavět například rychlodráha na Kladno nebo něco jiného.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 18:37   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 19:15   Citovat  

Díky. Snad jsem se díval správně a nic by se tam stavět nemělo.
Je možné tuhle informaci někde oficiálně vyžádat na úřadě?
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 20:00   Citovat  

na stavebním nebo na územním plánováním
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 20:23   Citovat  

Minor: stopro jistotu nebudes mit nikdy bo uzemni plan se obcas meni
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2010 , 22:17   Citovat  

ufff prilis vseobecny dotaz, ale zkusim nastinit.
Co se tyka stavebne-uzemniho planovani, da se zjistit na danem obecnim urade.Jenze ti lidi co tam sedej sou politici.Takze co plati dnes nemusi platit zitra (pokud se naskytne vyhodny kseft pro ne), nebo pred volbami se muzou zmenit priority (honem honem neco pro sebe dokud tady jeste sedime), no a po volbach pokud tam zasedne nekdo jiny, tak plati vse tuplovane.Neda se na to prilis spolehat.
Co se tyka pozemku.Pises ze je na obecnim pozemku = problemy.Nevime proc je obecni, treba je jen neznamej majitel (za komunistu se tohle moc neresilo), ale ok predpokladejme, ze je skutecne majetkem obce.Dale nevime jestly je ten blok garazi na jedne parcele, nebo jestly ma kazdy svou vlastni parcelu.To je sice nepravdepodobne, ale vzhledem k tomu, ze rikas ze nektere z nich maji svuj vlastni pozemek (teda tak to aspon ja chapu), tak tady ta moznost je.Podle mne neni a tak by bylo nutne udelat zamereni pozemku.
Ted se dostavame ke garazi.Pokud je na obecnim pozemku, tak jak jsem jiz nastinil, budoucnoust je nejista, takze pokud takovou garaz mas, musis se snazit dostat pozemek do sveho vlastnictvi.To ze neni zkolaudovana je problem, protoze se musi zamerit stavba na pozemku.Vlastne i ten pozemek, protoze do te doby vlastne nevis o jaky pozemek mas zazadat obec o odkup (protoze zadny neni, musi se udelat nova parcela).
Chtelo by to zjistit jestly tech 8 garazi stoji na sve vlastni parcele, pokud ano, tak je jasne ze tam ten odkup je mozny a funguje.Pote bych se asi zeptal nekoho z tech majitelu jak tim prosli oni.
Takze asi tak Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Garáž - koupě a právní věci okolo
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina