Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Policie: pravomoci - povinnosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 10
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:32   Citovat  

moje vlastní zkušenost s přestupkovým řízením - střet vozu při předjíždení. Na místě změřili šířku vozovky, oba řidiči nezávisle na sobe určili místo střetu ( shodně ), policie na míste označila jako viníka předjíždeného, protože ke střetu doslo v protismeru při předjíždení ( pokusel se mne vytlačit z vozovky ).
On vinu odmítl, šlo to k přestupkové - tam sem byl označen viníkem já, protože místo nehody bylo dle výpočtu 10cm v pravém pruhu. Poukázal jsem na to že prvotní nákres nehody ( který podepsali obe strany ) určuje jistou šířku vozovky, vzdálenost místa střetu od okraje vozovky a to určuje střed do protismeru. Bohužel policista který to z ručne psaného dokumentu namíste přepisoval tak si "popletl" strany a "přesunul" místo nehody na druhou stranu vozovky a udela viníka ze mne.
Odvolal jsem se, a žádal ověření místa nehody, při tom se opet zmeřila šířka vozovky a ejhle vozovka byla najednou o 27cm širší a viníkem značen předjíždený, který s eodvolal a opet požadoval přešetření. poslali další "tým" na ověření místa vozovky a vozovka narostla o dalších 12cm ( 39cm proti puvodnímu meření na místě ) a viníkem sem najednou byl já, jelikož ke střetu by ted doslo 1,5cm za středem vozovky smerem doprava..

No dal sjem znovu odvolání a poukázal na nejasnosti ve vyšetřování a žádal přemeření vozovky znovu za mé přítomnosti a ejhle najednou byl rozmer ( šířka ) vozovky shodná jako když to meřili při nehode.

jako perličku jeste dodám že po prvním odvolání když se advokát policisty zeptal před přestupkovou komisí jak si vysvětluje že vozovka změnila svou šířku, tak odpovedel že je to normální, první meření bylo v zime ( 23.12. ) a toto bylo v cervnu, takže je normální že steplem asfalt pracuje Velmi šťastný Velmi šťastný

Když vím že sem jel jak prase tak sklonim hlavu avinu přijmu ale když vím že to není má vina, případne sem nicneudelal klidne to nechám postoupit přestupkovce..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:36   Citovat  

Minor: pravni realita je takova ze policista muze mit nazor ze nejaka vec neni homologovana,l ty reknes ze s tim nesouhlasis a tim to hasne. pokud by byl policista extremne aktivni, mohl by nechat na misto prijet spravniho urednika ktery by mohl naridit znalecke ohledani vozidla ( policista nema pravo to naridit ) a na zaklade znaleckeho posudku bys posleze dostal pokutu Velmi šťastný
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:41   Citovat  

gizmi napsal:
VlastaFR: a proc by ti mel nekdo ukazovat to co jsi si moc dobre vedom? to mi hlava nebere To nechapu.. Mas pravdu - tenhle stat je shit prave kuli lidem prudicum a na to doplaci bezny lidi ... a poradim ti jednu vec - prestehuj se do Nemecka - tam se stebou budou urcite bavit Velmi šťastný zkus nekdy opustit horni dolci a zajed si do jineho statu a zkus jet rychle a diskutovat s policistou HaHaaa

Prcek: jen jsi to nakousnul, tak proc nerict na rovinu ze neco tomu cloveku co chce videt "dukaz" rikat je zbytecne? Jak jsi sam rekl - kdo prudi, ten z 99% stejnak platit na miste nebude a bude chtit pak videt papiry z met. mereni, kalibraci, atd atd.. ztrata casu pro vsechny - vyplnil lejstro ke spravnimu a neresil - me to az tak divny neprijde kouř Kazdopadne jsem rad ze tohle zamestnani nebudu nikdy delat..

nerad.... jako ridic v autodoprave jsem nalital po nemecku prez pul milionu km. Za rychlost jsem byl trestanej dvakrat a pokazdy mi ukazali fotku v radaru. Takze si muzes tohle stourani nechat Mrk

Muze nastat situace kdy si toho nejsem vedom a chci to proste videt! Policie je tu pro Nas, nevim co na tom nechapes? Za stourala se nepovazuju, ale verit nekomu kdo ma na sobe napis policie? Proc? jediny dukaz mi dej a stejne te muzu snim odpalkovat papa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:43   Citovat  

hetzer napsal:
Minor: pravni realita je takova ze policista muze mit nazor ze nejaka vec neni homologovana,l ty reknes ze s tim nesouhlasis a tim to hasne. pokud by byl policista extremne aktivni, mohl by nechat na misto prijet spravniho urednika ktery by mohl naridit znalecke ohledani vozidla ( policista nema pravo to naridit ) a na zaklade znaleckeho posudku bys posleze dostal pokutu Velmi šťastný

no možná se pletu, ale podle mě tam policista nemusí správního úředníka zvát, myslím, že stačí když věc řádně zadokumentuje (v tomto případě zřejmě nafotí) a pak oznámí ke správnímu orgánu, ten ať už si posoudí, jestli to je homologované či nikoliv, pro řidiče je to pak nepříjemnost v tom pokud si ho správní orgán pozve k sobě a řidič tam musí dojít...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:46   Citovat  

ChuCky napsal:
VlastaFR: to se pletes "priteli"..... Policista NEMÁ opakuji NEMÁ povinnost Ti ukazovat nějaký důkaty, kalibrace přístroje, své osvědčení o školení a obsluze radaru!

(§ 84 z.č. 200/1990 Sb., o přestupcích)
-jedná se o projednání přestupku na místě uložením blokové pokuty (a to jak za "hotové", tak na blok na pokutu na místě nezaplacenou + poštovní složenku). K tomuto je oprávněna na základě ust. § 86 přestupkového zák. č. 200/1990 Sb. Policie ČR a obecní policie
blokové řízení může probíhat jen v případech, ve kterých je to stanoveno zákonem č. 200/1990 Sb., a to konkrétně opět v ust. § 86

-některé dopravní přestupky (stanovuje § 22/1 z.č. 200/1990 Sb., o přestupcích) nelze projednat v blokovém řízení a tudíž je policie musí postoupit ke správnímu řízení
se spácháním přestupku musí přestupce souhlasit, jinak jej policista nebo strážník nemůže v blokovém řízení vyřešit

na projednání věci v blokovém řízení ovšem není nárok a policista či strážník může přestupek postoupit k projednání do správního řízení, pokud by se mu uložená sankce v blokovém řízení zdála "málo výchovná"

pokud přestupce souhlasí s projednáním přestupku v blokovém řízení, tak je důležité vědět, že proti blokovému řízení není odvolání a podpisem se "upsal", že se nebude odvolávat a že s takovým řešením souhlasí. Existuje sice ještě jeden opravný prostředek, tzv. přezkumné řízení, ale to je trošku složitější a ne vždy s tím lze ještě něco udělat ...

pokud si tedy nejste jisti tím, že jste přestupek spáchali, tak nic nepodepisujte a nechte přestupek oznámit do správního řízení, kde bude řádně projednán a kde se můžete účinněji bránit, než na místě samém. Je nutno ale podotknout, že ve správním řízení jsou většinou vyšší sankce a dále jsou zde i náklady správního řízení ve výši 1.000 Kč které, pokud správní řízení "prohrajete", musíte navíc uhradit ...

A teď to nejzajímavější!

Policista ve smyslu ustanovení § 12 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, je povinen prokázat svou příslušnost policii při provádění úkonu a to tak, že příslušnost k policii se prokazuje služebním stejnokrojem, služebním průkazem nebo odznakem policie, na kterých musí být zřetelně viditelné identifikační číslo.

Kalibrace přístroje, zkoušky na obsluhu radaru, fotografie vozidla, rychlost vozidla) není policista povinen předložit v rámci projednání přestupku v blokovém řízení na místě. K projednání protiprávního jednání v blokovém řízení ve smyslu ustanovení § 84 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o přestupcích“), jestliže je spolehlivě zjištěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu zaplatit. Pokud nebude ze strany přestupce ochota pokutu ve stanovené výši zaplatit, bude postupováno v souladu se zákonem o přestupcích. V daném případě bude přestupek oznámen podle ustanovení § 58 odst. 1 zákona o přestupcích, kde je mimo jiné uvedeno, že v oznámení se uvede zejména, který přestupek je ve skutku spatřován, důkazní prostředky, které jsou jim známy a které prokazují, že jde o přestupek a že byl spáchán určitou osobou. Součástí oznámení o přestupku budou veškeré písemnosti dokazující.

ještě nějaké otázky? šuk

Zakon je jedna vec, stejne si snima delaj co chtej a kdo chce - tzv stred zajmu treba. Tohle je buzerace nejvyssi urovne.. Ano jsou lidi kteri by toho vyuzivali, ale neresi to problematiku obcana ktery chce vedet o co jde od nekoho kdo byl zalozen kvuli nemu a aby pomahal a chranil.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:55   Citovat  

Zajímavé počtení
Cituji: "... policisté potřebují splnit požadovaný počet pokut. A používají proto občas různé finty. Například řeknou řidiči, že za přestupek zaplatí, ale trestné body mu nedají. Řidič pak pochybení uzná. Jenže potom mu přijde předvolání na úřad, kde mu trestné body nadělí. Policista nelhal. On skutečně trestné body nedal – neboť právo to udělat má jen úřad."
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 17:56   Citovat  

shaman23 napsal:
koukám, že bych se tady mohl něco dozvědět, takže se ptám: jak je to s prohledáváním automobilu, osobních věcí řidiče a osobních věcí spolujezdce?

tohle řeší § 42 z.č.273/2008Sb.

§ 42
Zastavení a prohlídka dopravního prostředku
1) Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku, pronásleduje-li pachatele úmyslného trestného činu, nebo pátrá-li po pachateli úmyslného trestného činu nebo po věcech z takového trestného činu pocházejících anebo s takovým trestným činem souvisejících, má-li důvodné podezření, že se v dopravním prostředku
takový pachatel nebo věci nachází.
2) Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku, má-li důvodné podezření, že používáním dopravního prostředku, na dopravním prostředku nebo v souvislosti s dopravním prostředkem byl spáchán trestný čin.
3) Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku, pátrá- li po osobách hledaných, pohřešovaných nebo protiprávně se zdržujících na území České republiky, zbraních, střelivu, výbušninách, omamných a psychotropních látkách a jedech, nebo věcech pocházejících z trestné činnosti anebo souvisejících s trestnou činností, důvodné podezření, že se v dopravním prostředku taková osoba nebo věc nachází.
4) Policista je oprávněn při zajišťování bezpečnosti prostředků veřejné hromadné dopravy před útoky na jejich provoz a na bezpečnost cestujících v těchto prostředcích provést prohlídku zavazadla, jakož i prostředku veřejné hromadné dopravy, za účelem zjištění, zda v nich není přepravována věc, která by mohla být použita k takovému útoku. Obdobně je oprávněn provést prohlídku osoby za účelem zjištění, zda takovou věc nepřechovává.
(5) Policista je oprávněn při zajišťování bezpečnosti prostředků veřejné hromadné dopravy a při zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti v těchto prostředcích k
a) bezplatné přepravě těmito prostředky,
b) bezplatnému používání telekomunikačních zařízení instalovaných v těchto prostředcích.
(6) Policista je oprávněn za účelem provedení prohlídky dopravní prostředek otevřít nebo jiným způsobem si do něj zjednat přístup, v případě nutnosti i za použití síly.

PS: hodně často se tam vyskytuje spojení "má-li důvodné podezření" co si pod tím má však člověk všechno představit to nevím... to mi hlava nebere
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 18:12   Citovat  

To je právě to, věřte policii. tyhle orgány respektuju, ale když člověk vidí co je tam za lidi, který podváděj, jsou neprofesionální atd, je to asi menšina ale stejně... Ble
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 18:31   Citovat  

mot: nafotit muze ale tezko muze pak dokazat ze homologacni znacka neni na miste ktere nefotil Mrk
   Návrat  
shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2010 , 23:47   Citovat  

mot napsal:
tohle řeší § 42 z.č.273/2008Sb.
PS: hodně často se tam vyskytuje spojení "má-li důvodné podezření" co si pod tím má však člověk všechno představit to nevím... to mi hlava nebere

mě zastavili, řekli že jsem zfetovanej-podle barvy očí, prohledali auto, moje věci i přítelkyni kabelku, přičemž jí řikali, jestli nehulí, že by se nedivili, kdyby hulila a ze mě dělali feťáka... nicméně oči jsem měl uplně v pořádku, zastavili mě asi 100 metrů od pumpy, takže žádná rychlá jízda a nic podobnýho.. zajímalo by mě proč jsem nedostal test na drogy, když jsem podle strážníka "na něčem jel".. každopádně to skončilo po půl hodině pokutou 1000 Kč za to že jsem neměl v autě rezervu, což potvrzuje Minorův komentář o tom, že musej nasbírat pokuty.. ještě bych podotknul, že fízl byl evidentně radikální pravičák, což asi ovlivnilo celý průběh kontroly..
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 0:26   Citovat  

shaman23 napsal:
mě zastavili, řekli že jsem zfetovanej-podle barvy očí, prohledali auto, moje věci i přítelkyni kabelku, přičemž jí řikali, jestli nehulí, že by se nedivili, kdyby hulila a ze mě dělali feťáka... nicméně oči jsem měl uplně v pořádku, zastavili mě asi 100 metrů od pumpy, takže žádná rychlá jízda a nic podobnýho.. zajímalo by mě proč jsem nedostal test na drogy, když jsem podle strážníka "na něčem jel".. každopádně to skončilo po půl hodině pokutou 1000 Kč za to že jsem neměl v autě rezervu, což potvrzuje Minorův komentář o tom, že musej nasbírat pokuty.. ještě bych podotknul, že fízl byl evidentně radikální pravičák, což asi ovlivnilo celý průběh kontroly..
me se stalo neco podobnyho ... zastavili me silnicni kontrola bla bla dali mi fouknout pohoda a potom na me a co naka travicka ? ja: ne zadna travicka ani nic jinyho .. a on : hm aha ...ja: vypadam snad jak nakej fetak nebo co ..on: no vypadate no .. radsi sem mlcel protoze sem byl fakt nasra... naštvanej a pak mi rika tady mate doklady a radsi jedte nashle to mi hlava nebere co mi ma co rikat ze vypadam jak fetak mluvil sem s nim slusne tak nevim co na me zkousel meetallll voni muzou vsechno OK voni sou neco vic OK nerikam ze nejsou i v pohode benga ale jako ty ubozaky nemam rad asi jako nikdo šuk
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 5:54   Citovat  

Shaman23 , bazzi : no tak to bez komentare chlapi tohle udelat me tak si na ne budu ztezovat za sikanu a buhvi co jeste, samozrejme by mi to bylo k nicemu ale minimalne by s tim meli vysvetlovani...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 6:57   Citovat  

jj a takhle to u Nas chodi - nesptavni lide na nespravnem miste. Ale za to muze system jako takovej, nejde jen o policii.. Takovych pripadu je X a pak tu na foru jeste s tebe delaj troubu papa

tudy Spis by me zajimalo jak z toho vseho vybruslit, aby se dana vec vyresila a policie opet dostala respekt a uznani a stim spojeny kvalifikovani lide v ni a ne individua s IQ toustovace
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 7:04   Citovat  

VlastaFR napsal:
jj a takhle to u Nas chodi - nesptavni lide na nespravnem miste. Ale za to muze system jako takovej, nejde jen o policii.. Takovych pripadu je X a pak tu na foru jeste s tebe delaj troubu papa

tudy Spis by me zajimalo jak z toho vseho vybruslit, aby se dana vec vyresila a policie opet dostala respekt a uznani a stim spojeny kvalifikovani lide v ni a ne individua s IQ toustovace

Prekvapuje me tvoje naivita ze si myslis, ze je tomu jinde jinak. Kreteni jsou jak mezi lidmi co uniformu nenosi, tak jich je par holt i mezi temi co ji maji, taky by bylo divne kdyby prace u policie znamenala automaticky to, ze se z cloveka stane nekdo dokonaly Velmi šťastný
Pokud je clovek bez viny tak podobnou situaci nepripusti a moje zkusenost je takova, ze z tebe nikdo nebude delat vetsiho vola nez mu sam dovolis. At si to kazdy prebere jak chce, plnoleti tu jsme asi skoro vsichni.
   Návrat  
shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 7:14   Citovat  

Newer napsal:
Shaman23 , bazzi : no tak to bez komentare chlapi tohle udelat me tak si na ne budu ztezovat za sikanu a buhvi co jeste, samozrejme by mi to bylo k nicemu ale minimalne by s tim meli vysvetlovani...

nemaj náhodou jako jeden z prvních paragrafů, kterejch se maj držet něco jako chovat se slušně a s úctou???
   Návrat  
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 9:45   Citovat  

Osobně proti policii nic nemám, stavěli mě několikrát, vždy jen běžná kontrola, nebo nesvítící světlo (opravdu jsem o něm nevěděl) a vždy bylo jednání v pohodě a nikdy jsem nic neplatil, ale co u našich strážníků opravdu nechápu, je to, jak a kde staví auta právě se svítícím nápisem STOP. Zrovna včera jsem jel kolem jednoho zastavení, kde lustrovali jedno auto. Postavili u nás novej kruháč (naprosto na zbytečném místě, asi město potřebovalo proinvestovat peníze), kruháč je ale děsně malej a to tak, že na nejfrekventovanějším výjezdu, pokud vyjíždí třeba autobus, tak musí buďto zastavit a dát přednost autům, co na kruháč vjížděj a nebo naopak auta, co chtěj na kruháč najet, musej zastavit a nechat vyjet autobus, páč čumákem vždy zasahuje při výjezdu do protisměru. No a pánové od policie zrovna včera večer STOPKOU na majáku zastavili auto tak 5m za tímto výjezdem Velmi šťastný tohle mi hlava nebere. A to není poprvé, co u nás ve městě vidím silniční kontrolu někde na rušné hlavní, atd. Kdyby jeli za ním a maják pustili nekecám, o 100m dál, tak je tam prostoru na zastavení habaděj...ale ne, oni musej začít blikat na kruháči...hehe (jen pro info, strážníkům mohlo být tak 25 let)
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 11:46   Citovat  

ja na jednu prohlidku teda nezapomenu.
Blizil jsem se k jedne zapadle vesnicce a protoze vim, ze tam hodne casto stavaji policajti tak jsem jel predpisove.No a skutecne tam stali.Bylo to v miste kde jsou naproti sobe autobusove zastavky.Dva policajti stali na jedne strane a dva na druhe.Ikdyz nejelo zadne auto a oni se nudili, nechali mne vklidu projet.Za cca 15 minut jsem se vracel no a protoze jsem vedel ze tam stojej, tak jsem se drzel za totalne rozpadajicim se Peugeotem 106 a rikal si "kdyztak zastavi tuhle kvetouci zahradku a me nechaj byt".Dojely sme k nim a policista zastavoval, zacal Peugeotem, ale taky ukazal na mne (sic!).Zastavil jsem za Peugeotem a policista ktery zastavoval sel s usmevem k ridicce Peugeotu (byla to nejaka postarsi pani).
Druhy policista stal vzadu u sveho sluzebniho VW a ja jsem ve zpetnem zrcatku videl, jak nahle po mem zastaveni sahl po pouzdru na zbrani a rozepnul ho, aby mohl rychle vytahnout zbran.Pote se zacal velmi opatrne priblizovat k memu autu s rukou na zbrani!Jiste to vsichni znate z americkej filmu.Musim rict ze jsem nevedel co mam delat.Zacal jsem se potit a premyslel jsem "Co ted?Ten v*l mne tady zastreli a pak si vsichni potvrdi ze sem byl zfetovanej ozbrojenej dealer drog, ktery po nich strilel.Sakra mam snad mit ruce na volantu jako v US filmech?Co kdyz se spatne pohnu a on mne zastreli?" skutecne pocit k nezaplaceni.Policiste naproti stali vpohode, pohoda klidecek pianko.Policista predemnou si vesele klabosil s pani v Peugeotu.Pote co se ke mne velmi obezretne policista s rukou na zbrani doplizil ke mne velmi opatrne nakoukl a pry at mu dam doklady.(zadne Dobry den, tady PČR atd...).Radsi jsem mu je opatrne dal a policista se zacal pozpatku a zase opet velmi pomalu vzdalovat ke svemu VW.Ruka byla porad na zbrani.Pri ceste zpatky jeste zkontroloval STK a kdyz byl u VW tak nasedl.Mezitim policista ktery kontroloval pani, ji nechal jet.Vzhledem k tomu ze stali predemnou, tak jsem periferne videl, ze nebyl ani zkontrolovat STK.Pote tento policista prosel naprosto v pohode s usmevem kolem mne.Dosel ke kolegovi ve VW, tam si vymenili par vet, nacez mu sebral moje veci a donesl mi je naprosto vpohode a s usmevem zpatky, ze je vsechno v poradku a ze muzu jet.
Dodnes chovani toho policajta nemuzu pochopit Tak to koukám!
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:17   Citovat  

ani se ti nedivím,nataženou pistol jsem měl jak u hlavy tak i na břichu sice od AČR podplukovník co měl mindrák. Ale v tomhle tě chápu. Nadruhou stránku ,jestli že měl podezření že jsi někdo z vývěsky jejich nástěnky hĺedaných osob,zase se mu nemůžeme divit mi ,že chtěl ve zdraví dokončit službu.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 12:25   Citovat  

mot: ja nekde cetl, ze prave to prohledavani auta muzou az kdyz maj opravdu vazny podezreni, treba ze mas v kufru mrtvolu, nekoho unesenyho nebo prevazis uprchlika apod. A MUSEJ to oduvodnit. Tzn. ze kdyz treba mas akci, kde jsou uzavirky, ze uprchl vezen, tak to je duvod. Ale rict si jen tak "ze vy v kufru mate mrtvolu" aniz by ho k tomu neco vedlo, nemuze.
jinak k obrazkum z radaru: jak mam hergot vedet, jestli s prestupkem souhlasim nebo ne, kdyz nevidim dukazy? jak mam posoudit, jeslti chci do prestupkovyho rizeni nebo ne, kdyz nevim co na me maj? to je na hlavu. A taky sem mel za to, ze kdyz mi policie neco chce, tak mi to ma dokazat. Nemuzu platit prece pokutu nebo se k necemu vyjadrovat, kdyz ani nevim co proti me maj. Neni to nekde jinde? treba v ustave bo jinym zakone?? Btw urednik z magistratu bude mit osvedceni o skoleni prace s radarem a certifikaty a homologace a kalibrace radaru?
btw: sem nedavno videl na idnes, jak cajti povolali nejakyho typka z magistratu a auta jim na miste zabavili a odvezli na posouzeni, uz nevim kvuli cemu. Takze i to se muze stat. Auta proste meli za nezpusobily k provozu. Jooo uz vim - aktivni antiradar.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 20:53   Citovat  

bully: mam plno skusenosti s Nemeckyma, Belgickyma, Holandskym, Francouskyma, Rakouskyma, Italskyma a Slovinskyma polisema. Je tam i par zemi dalsich, ale tam sem nemel zadnou kontrolu ani nic. Neco takovyho co se stava tady se me nikdy nestalo (mozna sem mel stesti, ale treba v nemecku tech kontrol bylo vic nez sem zazil tady v CR vubec)

Neber to doslova co sem psal, ale s tim IQ Ceskych policistu by se melo zatocit, prumernej clovek vi ktera bije a tak by to melo byt i u policisty - staci aby tam rukovali lide, kteri tu praci budou delat poctive a chtej neco zmenit. Takovych lidi je u Nasi police jen drtek. Muze za to samo system. Oni potrebujou lidi, penize uz stojej za houby a naberou kde koho, jen aby doplnili stavi
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.12.2010 , 21:51   Citovat  

VlastaFR napsal:
bully: mam plno skusenosti s Nemeckyma, Belgickyma, Holandskym, Francouskyma, Rakouskyma, Italskyma a Slovinskyma polisema. Je tam i par zemi dalsich, ale tam sem nemel zadnou kontrolu ani nic. Neco takovyho co se stava tady se me nikdy nestalo (mozna sem mel stesti, ale treba v nemecku tech kontrol bylo vic nez sem zazil tady v CR vubec)

Neber to doslova co sem psal, ale s tim IQ Ceskych policistu by se melo zatocit, prumernej clovek vi ktera bije a tak by to melo byt i u policisty - staci aby tam rukovali lide, kteri tu praci budou delat poctive a chtej neco zmenit. Takovych lidi je u Nasi police jen drtek. Muze za to samo system. Oni potrebujou lidi, penize uz stojej za houby a naberou kde koho, jen aby doplnili stavi

Mne zase "venku" az asi na 2-3 vyjimky nestaveli nikdy a to v CR neziju uz 10 let (Lucembursko, ale jezdim porad do Francie, Belgie a Nemecka). Zato kdyz jedu na dovolenou do Cech, tak me zastavi klidne 2x behem tydne Velmi šťastný Jenomze jsou potom celi vykuleni koho zastavili, netusi jakym jazykem maji mluvit kdyz vidi cizi SPZku, nevi co ktery doklad znamena, tak si proste povidame, zasmejeme se, jsou radi ze kapli na normalniho chlapa a ne na prudice. Popreji mi stastnou cestu a muzu jet dal. Na Slovensku- v Tatrach- mi dokonce radili at si davam bacha na medvedy je to dobrý A to me nechali odjet s tim ze jsem ridil auto, od ktereho jsem zrovna sebou nemel technicak. Jel jsem jenom narychlo kousek do hospody pro lahvace, uz mi cinkaly v aute pořádnej výtlem Proste tvrdim ze je to vzdycky jenom o pristupu, kdyz se nebudu chovat jak blbec (a mam vicemene vsechno jak ma byt), tak se da vzdycky nejak dohodnout. Ale pokud jsi jel se sluzebakem, je to pochopitelne o necem jinem.
   Návrat  
piny89 je teď offline  piny89
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 12:23   Citovat  

zdarec chlapi,ja to nechapu ukradene auto uz mi nasli pred 14ti dny chytli v tom i typka jak ho ridi tak je znam i pachatel co jej odcizil a i presto mi pry auto nebude vydano.poradite nekdo jak bych se mohl branit?ja uz chci sve auto mit doma Bueee
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 12:25   Citovat  

piny89 napsal:
zdarec chlapi,ja to nechapu ukradene auto uz mi nasli pred 14ti dny chytli v tom i typka jak ho ridi tak je znam i pachatel co jej odcizil a i presto mi pry auto nebude vydano.poradite nekdo jak bych se mohl branit?ja uz chci sve auto mit doma Bueee

Jak víš,že řidič = pachatel? Jak je důvod nevydání?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 12:32   Citovat  

duvod nevim rekli mi ze si musi ten typek vyzvednout usneseni ve kterem on ma 3 dny na to aby podal stiznost ze mi vuz nema byt vydan,ale jak on muze mit pravo na neco takoveho!ja jsem vlastnik ja to nechapu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 12:50   Citovat  

jinak ridic = pachatel vim podle toho usneseni,kde mam ze pachatelem skutku byl J.T dale tu mam dnesnim dnem (t.j. 6.12.2010) rozhodl komisar SKPV vozidlo vydat osobe(Me jmeno atd.) jelikoz neni pochyb o pravu jmenovaneho na tuto vec-osobni motorove vozidlo a neprichazi v uvahu jeji propadnuti ci zabrani.... a ustne mi ten komisar rekl ze mi vuz zatim vydava pouze tkhle ale ze normalne mi ho jeste neda kvuli tomu pry jak je psano kvuli predani usneseni pachatelovi ktereho musi pry najit a predat mu to
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 15:58   Citovat  

bully: ja se knim chovam slusne, jak me zastavi, tak hned vystupuju, pac me prijde, ze jednani ve stoje Velmi šťastný je o necem jinym. Nejsem problemovej clovek, ale ne jednou se me v CR stala buzerace od nich a to me stve.

Jinak ano jezdil jsem sluzebakem - a uz sem praci v autodoprave skoncil.. rizeni mam rad ale 4 1/2 roku v tyhle branzi me stacilo.

Nemam v CR jen spatne skusenosti z Policii, ale bohuzel jich bylo vic spatnych nez dobrych. Snazim se motivovat i lidi co znam aby se knim pri kontrole chovali slusne a bez kecu delali co po nich Polis chce. Jen nekdy co predvadej je min. na modrinu, jenze to bych si pomoch Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.12.2010 , 19:02   Citovat  

piny89 napsal:

Normalni postup, to auto je vlastne dukazni material a nejakou dobu trvaji vsechny formality okolo. Kdyz sestre ukradli uz 2. Golfa a nasli ho po par mesicich (odkryli celou organizaci), auto jim uz treba nevratili vubec. Kazdopadne ho meli pochopitelne pojistene Full Casco, takze uz davno jezdili v dalsim novem aute za penize z pojistovny, co jim prisly okamzite po kradezi.
   Návrat  
max-cz je teď offline  max-cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 18:47   Citovat  

tudy odkaz

co je to za jednani a ma ridič pravdu? nedavno me policajti staveli a sami me rekli ze nemaj dukaz o me rychlosti takze to resit nebudou ale ze jsem spatne odbocil to resit chteli.

jak to vydite?
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 19:10   Citovat  

vy to nevíte? Z uspornych duvodu nebylo cele moto dano na vozidla ,plakaty a dalsi reklamni predmety...kazde pismenko neco stoji.Proto nechali zvyraznit jen zkracenou verzi.Pomahat a chranit...

Pomahat si navzajem a chranit svoje posty
   Návrat  
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2010 , 19:35   Citovat  

max-cz napsal:
http://www.youtube.com/watch?v=Xd5fFImvA5c&feature=player_embedded

co je to za jednani a ma ridič pravdu? nedavno me policajti staveli a sami me rekli ze nemaj dukaz o me rychlosti takze to resit nebudou ale ze jsem spatne odbocil to resit chteli.

jak to vydite?

Tak podla toho čo som sa tu dočítal, konal policajt správne, nie je povinný ukazovať dokazový materiál a ak vodič s pokutou nesúhlasí tak pojde do toho správneho konania, kde to v prípade dokázania prestupku zacvaká viac ako by ho to stálo priamo na mieste Velmi šťastný
inak čo sa týka celého toho videa, podľa mojho názoru vodič nejak extra drzo nevystupoval ale ani policajt mi neprišiel arogantný (ako je uvedené v komentári od autora videa), skor mal byť viac rázny a striktný.
Toť moj názor, tak do mňa Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Policie: pravomoci - povinnosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina