Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 škytá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 0:09   Citovat  

nejak mi tady nefunguje tlacitko citovat to mi hlava nebere
ale jinak sem chtel napsat ze ten popis jak psal DanDeeOV tak presne sedi na to co to dela na mojem VTi az na to ze me se nic nerozsviti a pri zkratovani servisniho konektoru to nehlasi zadnou chybu a dela to jenom obcas a je jedno jaky tam je benzin uz sem zkousel i 100oktan z OMW i ze Schell a vysledek porad stejny
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 9:41   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Tak otevřel jsem teda servisní manuál. Velmi šťastný našel jsem tam procedůru vyblikávání problému. Takže jakmile to půjde pokusím se problém detekovat. Pokud to překládám správně, tak bych tu chybu měl vyblikat ihned když se to rožne. Tak mi držte palce. VTEC

No vidiš jak si šikovnej Úsměv Neměj obavy, chyba tam je uložená ... když se rozsvítí kontrolka tak se ECU přepne do "nouzového" (náhraního) režimu, ve kterém ignoruje údaje od některých čidel. Mně se to takhle projevovalo jenom jednou, a to když jsem měl špatnou lambdu.Když byla nakřápnutá tak to cukalo, pak to začalo konečně házet chybu a cukat to přestalo Velmi šťastný
Ale to nemusí vůbec být tvůj případ. Však uvidíš až vyblikáš ...

DanDee_OV je teď offline  DanDee_OV
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 16:42   Citovat  

Takže hošani. Další postup zjišťování poruchy zajištěn. Opravdu se mi podařilo rozsvítit diagnostiku. Jenže jak to bývá.. zpětné rozsvícení na palubce přes servisní konektor signalizoval jak abstinent po propité noci v baru.. Jediné co se mi zdá že signalizoval celkem spolehlivě byla chyba č.1 což je OXYGEN SENSOR, pak možná chyba č.3 MANIFOLD ABSOLUTE PRESSURE (MAP SENSOR), a pokud něco z těch bliknutí znamenalo dlouhý signál tak se mohlo jednat o chybu č.10 INTAKE AlR TEMPERATURE (TA SENSOR) a maximálně chybu č.14 ELECTRONIC AIR CONTROL (EACV). ale na jeden dlouhý a čtyři krátké impulzy to nevypadalo. Takže doufám že vám toto může být ku pomoci. Jinak mi se jednotku podařilo rozsvítit, když jsem za studena začal měnit volnoběh. Tím že jsem ho baj očko přidal podle nálady asi 5 otáček k přidání..Velmi šťastný a to mu asi neudělalo dobře.. no i když.. vlastně.. jakmile se přepnul do nouzového režimu.. tak jede líp než normálně. Pak jsem resetoval ECU a jelikož už bylo motor zahřátý, další procedůry nebylo možno identifikovat! Zkusím ještě večer co se bude dít až pojedu pro přítelkyni. Dám zase vědět. Se stydím a uvidíme co dál..

0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 16:46   Citovat  

Hondik napsal:
nejak mi tady nefunguje tlacitko citovat to mi hlava nebere
ale jinak sem chtel napsat ze ten popis jak psal DanDeeOV tak presne sedi na to co to dela na mojem VTi az na to ze me se nic nerozsviti a pri zkratovani servisniho konektoru to nehlasi zadnou chybu a dela to jenom obcas a je jedno jaky tam je benzin uz sem zkousel i 100oktan z OMW i ze Schell a vysledek porad stejny

Jinak palivo můžeš tankovat klidně v JZD.. Velmi šťastný tam chybka nebude.. je to někde v elektronice. Lambda nebo nějaký jiný senzor. U mě je to asi čidlo teploty nasávaného vzduchu.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 17:30   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Takže hošani. Další postup zjišťování poruchy zajištěn. Opravdu se mi podařilo rozsvítit diagnostiku. Jenže jak to bývá.. zpětné rozsvícení na palubce přes servisní konektor signalizoval jak abstinent po propité noci v baru.. Jediné co se mi zdá že signalizoval celkem spolehlivě byla chyba č.1 což je OXYGEN SENSOR, pak možná chyba č.3 MANIFOLD ABSOLUTE PRESSURE (MAP SENSOR), a pokud něco z těch bliknutí znamenalo dlouhý signál tak se mohlo jednat o chybu č.10 INTAKE AlR TEMPERATURE (TA SENSOR) a maximálně chybu č.14 ELECTRONIC AIR CONTROL (EACV). ale na jeden dlouhý a čtyři krátké impulzy to nevypadalo. Takže doufám že vám toto může být ku pomoci. Jinak mi se jednotku podařilo rozsvítit, když jsem za studena začal měnit volnoběh. Tím že jsem ho baj očko přidal podle nálady asi 5 otáček k přidání..Velmi šťastný a to mu asi neudělalo dobře.. no i když.. vlastně.. jakmile se přepnul do nouzového režimu.. tak jede líp než normálně. Pak jsem resetoval ECU a jelikož už bylo motor zahřátý, další procedůry nebylo možno identifikovat! Zkusím ještě večer co se bude dít až pojedu pro přítelkyni. Dám zase vědět. Se stydím a uvidíme co dál..

Tak to koukám! to je nějak moc chyb najednou. Tam bude problém někde jinde. Asi bych zkusil půjčit a vyzkoušel jinou ECU.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 17:35   Citovat  

A neodpojovals ty cidla za chodu? Ono si to ty chyby ulozi.. zkus resetnout ecu co to ukaze potom, neverim ze je tolik cidel spatnych.

0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 18:11   Citovat  

Tak jsem to kluci nemyslel, že je všechno špatné, ale že chyba bude v některé z těchto věcí, protože nedokážu určit co je při vyblikávání dlouhý a krátký impulz. Proto jsem vyznačil všechny varianty, které by mohli připadat v úvahu. podle počtu probliků. Ono totiž krátký je možné že trval asi 0,01 vteřiny, protože při některých problicích se žárovka pořádně ani nerozsvítila. Jen jeden impulz byl jasný, a to jedno bliknutí ale taky velice krátké. 1 blik na max 0,1 vteřiny, kdy se žárovka rozsvítila a pohasla. A proto jsem uvažoval, že by tento jasný problik mohl znamenat chybu jak č.1 ale zároveň pokud by to měl být onen dlouhý signál, tak zároveň chybu č.10 už mi rozumíte?! Kdyby ten dlouhý interval trval aspon půl vteřiny.. tak by se to dalo rozlišit, ale takhle nezbývá než typovat.. naštěstí se jedná už jen o 4 věci.. protože pak se ve finále už smyčka blikání opakovala.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2010 , 19:47   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Tak jsem to kluci nemyslel, že je všechno špatné, ale že chyba bude v některé z těchto věcí, protože nedokážu určit co je při vyblikávání dlouhý a krátký impulz. Proto jsem vyznačil všechny varianty, které by mohli připadat v úvahu. podle počtu probliků. Ono totiž krátký je možné že trval asi 0,01 vteřiny, protože při některých problicích se žárovka pořádně ani nerozsvítila. Jen jeden impulz byl jasný, a to jedno bliknutí ale taky velice krátké. 1 blik na max 0,1 vteřiny, kdy se žárovka rozsvítila a pohasla. A proto jsem uvažoval, že by tento jasný problik mohl znamenat chybu jak č.1 ale zároveň pokud by to měl být onen dlouhý signál, tak zároveň chybu č.10 už mi rozumíte?! Kdyby ten dlouhý interval trval aspon půl vteřiny.. tak by se to dalo rozlišit, ale takhle nezbývá než typovat.. naštěstí se jedná už jen o 4 věci.. protože pak se ve finále už smyčka blikání opakovala.

Natoč to na video a pošli, budeme pak uzavírat sázky ... Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 11:55   Citovat  

Tak jsem opět na začátku.. motor se dostal do fáze, kdy se tváří jakože je v pořádku, ale.. opět mi začal při dojezdu do křižovatky chcípat, nedokáže se udržet na volnoběhu, pokud ho nechám spadnout z vysokých otáček. Vše se dostalo "do normálu" po restartu jednotky. Ráno sice nastartuju i když je mínus 10.. ale jízda při rozjíždění není v pořádku. Podrobnější popis je takovýto: sešlápnutí spojky zařazení 1.st lehce přidání plynu na cca 1500ot/min a pouštění spojky do záběru najednou auto jakoby začlo chcípat motor najednou spadne skoro až na nulu, což se pokusím rychle kompenzovat vyšlápnutím spojky a sešlápnutím plynu na max, to mi umožní poslat motor někam ke 3T otáček a rychlou prací se spojkou jsem se schopný rozjet, následuje přeřazení na 2st. kdy v otáčkách kolem 2500 dojde opět jakoby k uškrcení směsy odepření přívodu paliva motor opět popadne na otáčkách, a po půl vteřině při šlápnutí plynu opět skočí do otáček, kde už se posléze dá jet celkem plynule. Vidím to na špatné vyhodnocování nějakého čidla. Možná lambda.. má to auto přeci jen 16let. Možná nějaký jiný senzor. Ted je auto ve stavu že si myslí že je vše jak má být, tak ho při tom chvíli nechám. Každopádně jsem rozhodnutý na to přijít, protože největší problémy se začali projevovat, když jsem začal dlubat do přípravy směsy, rozhození volnoběhu atd.. to začalo auto diagnostikovat i že je něco špatně, a jak jsem psal již dřív, když se auto dostalo do nouzového režimu tak teprve jelo skoro tak jak by mělo Úsměv Teď do toho nebudu chvíli dlubat, potřebuju jezdit a už nemám náhradní auto, takže další postup či diagnostiku vidím někdy na průběh ledna. Jina knapadlo mě .. dá se lambda jen tak odpojit a jezdit bez ní? vím že bude svítit diagnoza.. ale co by to mělo za důsledky? Nějaké průměrné nastavení a motor by neměl zpětnou vazbu na spaliny, myslíte že by to pak mohlo žrát víc?! teda podstatně?! Ted jsem počítal spotřeby a když auto jezdilo tak nějak nejhůř, tak průměrná spotřeba byla 7,3 na sto.. předtím s hopskáním to bylo o litr míň.. podle tankování plná plná.. s odpojeným EACV už to zkoušet nebudu.. tuto variantu už vylučuju, protože v nouzovém režimu se ventil chová jak má.

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 12:18   Citovat  

Takže máme uplně stejný problém,uplně stejné známky projevu.Lambdu mám náhradní,skusím vyměnit.Potom napíšu.

0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 12:22   Citovat  

vasa napsal:
Takže máme uplně stejný problém,uplně stejné známky projevu.Lambdu mám náhradní,skusím vyměnit.Potom napíšu.

Okej budu čekat zprávy Úsměv když tak napište mi lidi klidně na ICQ.. 317-518-688

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2010 , 17:24   Citovat  

Lambdou to neni

0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 0:01   Citovat  

Hoši koukám do manuálu.. a normálně tady je fakt všechno.. jak zkontrolovat EACV.. lambdu.. čidlo teploty.. co má ukazovat.. jaké hodnoty.. co dělat když.. masakr.. Úsměv když si vemu že tohle vymýšlel někdo už v roce 1990 když šlo auto do posledních fází vývoje.. tak mi to pomalu vyráží dech, protože dneska to všechno za vás udělá počítač.. tady to mohl udělat každý průměrně myslící člověk.. Úsměv Honda je coool.. Velmi šťastný

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 1:11   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Hoši koukám do manuálu.. a normálně tady je fakt všechno.. jak zkontrolovat EACV.. lambdu.. čidlo teploty.. co má ukazovat.. jaké hodnoty.. co dělat když.. masakr.. Úsměv když si vemu že tohle vymýšlel někdo už v roce 1990 když šlo auto do posledních fází vývoje.. tak mi to pomalu vyráží dech, protože dneska to všechno za vás udělá počítač.. tady to mohl udělat každý průměrně myslící člověk.. Úsměv Honda je coool.. Velmi šťastný

Ano kápnul jsi na to. je to dobrý Přesně v tomhle je kouzlo starých "pekáčů" a proto je mám tak rád.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 21:39   Citovat  

Přesně tak podle manualu se da udelat vsechno a nemusis zbytecne jezdit a platit znackovy servis bo v normalnim ti na tu zavadu ani neprijdou takhle vemes manual multimetr a jdes kontrolovat vsechny cidla a jak nejake nebude dle hodnot sup s nim pryc Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 17:00   Citovat  

tak co lidi jak ste pokrocili ja sem vcera udelal repas rozdelovace (nova civka palec a vicko) v domeni ze to cukani prestane a ono nic dneska mi to zacalo delat znova tak sem bezradny Smutný

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 17:24   Citovat  

Mně to dělá u civicu 1,5 - aspoň si to myslím - vlhkost, která se dostává do rozdělovače. Není tam dobré těsnění. Za studena nastartuju v klidu, když to pak někde chvíli nechám stát, motor nechce naskočit a střílí do výfuku, dusí se a chytne se teprve, když ho prošlápnu do otáček. Dělá převážně ve vlhkém počasí. Domnívám se, že jak auto chvíli stojí a chladne, dostane se do rozdělovače vlhkost a kondenzuje tam.
Dneska jsem získal jiný rozdělovač, tak ho zkusím vyměnit, jestli závada zmizí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 23:23   Citovat  

Hondik napsal:
tak co lidi jak ste pokrocili ja sem vcera udelal repas rozdelovace (nova civka palec a vicko) v domeni ze to cukani prestane a ono nic dneska mi to zacalo delat znova tak sem bezradny Smutný

vymenil sem i cidla teploty vody jak tu nekdo psal ty co jsou pod rozdelovacem a projel se a zatim to nic nedela tak sem zvedavy

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2011 , 19:01   Citovat  

Tak mě to dělal potenciometr škrtící klapky.dnes jsem dal jiný a luxus.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 0:06   Citovat  

Hondik napsal:
vymenil sem i cidla teploty vody jak tu nekdo psal ty co jsou pod rozdelovacem a projel se a zatim to nic nedela tak sem zvedavy

takze ani cidla nepomohly k tomu aby to prestalo skubat ma jeste nekdo nejaky napad?
zitra rozeberu klapku a EACV ventil a vicistim to a pak sem zvedavy

0
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 21:42   Citovat  

vasa napsal:
Tak mě to dělal potenciometr škrtící klapky.dnes jsem dal jiný a luxus.

Tak mě se to auto nakonec uklidnilo.. přestalo chcípat.. a škube jen při opravdu razantním šlápnutí na plyn.
docela se s tím teď dá jezdit, ale zajímalo by mě, který ten potenciometr to je?! Já totiž postupně odpojoval
všechny kontakty a jezdil bez nich.. Nemáš nějaký náhled obr. nebo něco kde by jsi ukázal co jsi vyměnil?
Mám totiž taky podezření že to bude někde u klapky. Jinak jsem začal sedlat svou škodulku TDI tak jsem bráchovi
civikuru vrátil, a on taky teď závažnější zhoršení neavizuje. Ale stejně.. chci přijít na to proč to není OK!!!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 23:44   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Tak mě se to auto nakonec uklidnilo.. přestalo chcípat.. a škube jen při opravdu razantním šlápnutí na plyn.
docela se s tím teď dá jezdit, ale zajímalo by mě, který ten potenciometr to je?! Já totiž postupně odpojoval
všechny kontakty a jezdil bez nich.. Nemáš nějaký náhled obr. nebo něco kde by jsi ukázal co jsi vyměnil?
Mám totiž taky podezření že to bude někde u klapky. Jinak jsem začal sedlat svou škodulku TDI tak jsem bráchovi
civikuru vrátil, a on taky teď závažnější zhoršení neavizuje. Ale stejně.. chci přijít na to proč to není OK!!!

Vasa ma namysli to cidlo co je z boku na klapce neboli poloha skrtici klapky

JamaL je teď offline  JamaL
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2011 , 1:24   Citovat  

stejnej problém (cukání okolo 2 tisíc otáček) ....udělal jsem nový rozvody a vyměnil svíčky....problém zmizel...zatim mam najeto 1500km a vše v pořádku:) ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 škytá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina