Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
R.I.P. Type-R
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 7
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 16:40   Citovat  

Dany napsal:

Jasně, pokud ty auta vybrakuješ, jak píšeš dál, tak o něco ano, ale myslím, že tady se bavíme o sériových autech, jeho sprinty (jako mě) nechávají naprosto klidného. Mám hodně zkušeností s porovnáním sériových CTR včetně kompletních datalogů a ty auta jednou naprosto stejně rychle. Možná do 40km/h je 7G o něco málo rychlejší, díky čemuž pak celkově zvítězí, ale kolikrát zrychluješ z nuly? Prostě ty auta, ač mě to také překvapilo, zrychlují stejně rychle.

A tak to mi rekni, co ty vlastne ctes? Mozna by to chtelo dukladneji studovat vsechny prispevky a pote reagovat
Cituji muj prispevek na Bullyho prispevek s odlehcenim :

ReNo reagoval :
Myslim sprinty na nasich hc srazech. Zadne sliky ci bez sedacek. Je tam rozdil pres 100kg. Pri 200ps je to rozdil pres 0,6s, pri koncove rychlosti kolem 150kmh to znamena rozdil 2,5 auta.

A jak to mam otestovane? Za jistych casu se pravidelne jezdilo na letiste. Soudim dle padamovo CTR 8G a nemyslim si, ze by na letisti v Brezne auto pri sprintech neprohanel. Proste nejede tak dobre jako CTR 7G ... Pokavad bych mel dolozit i zmerene vysledky, pak se staci podivat na vysledky z HD 2009. Je tam par seriovych 7G i 8G.
A pokavad se jedna, ze je celkove auto stejne rychle, pak zduraznuju, ze jsem reagoval na Bullyho "v prime akceleraci jsou auta vyrovnana" ...
Je az s udivem, ze mi reagujes na neco, co jsem ani ja nepsal, ze jsou auta odlehcena KO
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 16:48   Citovat  

ReNo napsal:
A tak to mi rekni, co ty vlastne ctes? Mozna by to chtelo dukladneji studovat vsechny prispevky a pote reagovat
Cituji muj prispevek na Bullyho prispevek s odlehcenim :

ReNo reagoval :
Myslim sprinty na nasich hc srazech. Zadne sliky ci bez sedacek. Je tam rozdil pres 100kg. Pri 200ps je to rozdil pres 0,6s, pri koncove rychlosti kolem 150kmh to znamena rozdil 2,5 auta.

A jak to mam otestovane? Za jistych casu se pravidelne jezdilo na letiste. Soudim dle padamovo CTR 8G a nemyslim si, ze by na letisti v Brezne auto pri sprintech neprohanel. Proste nejede tak dobre jako CTR 7G ... Pokavad bych mel dolozit i zmerene vysledky, pak se staci podivat na vysledky z HD 2009. Je tam par seriovych 7G i 8G.
A pokavad se jedna, ze je celkove auto stejne rychle, pak zduraznuju, ze jsem reagoval na Bullyho "v prime akceleraci jsou auta vyrovnana" ...
Je az s udivem, ze mi reagujes na neco, co jsem ani ja nepsal, ze jsou auta odlehcena KO

Akcelerace nemusí být od nuly, tu využíváš jen občas, nebo na těch sprintech, u mě je přímé srovnání akcelerace v 90% z nenulové rychlosti a ne jak kdo dokáže odstartovat a to že 7G výrazně menší průměr kol rychleji roztočí do otáček než 8G ty své je jasné...

EDIT: Takže ještě jednou, aby nebylo sporů. Pokud se bavíme o akceleraci, která je naprosto rozhodující, pokud se dvě auta nahánějí na okreskách, okruhu, na dálnici a já nevím kde ještě, tudíž rychlost ze které zrychlujeme je NENULOVÁ, pak sériové CTR7G i sériové CTR8G zrychluje naprosto stejně...
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 16:53   Citovat  

Dany napsal:
Pokud vyndám sedačky tak neodlehčuji??? Aha, tak to sorry...

Akcelerace nemusí být od nuly, tu využíváš jen občas, nebo na těch sprintech, u mě je přímé srovnání akcelerace v 90% z nenulové rychlosti a ne jak kdo dokáže odstartovat a to že 7G výrazně menší průměr kol rychleji roztočí do otáček než 8G ty své je jasné...

Ctes to dobre? Celou dobu pisu :
Myslim sprinty na nasich hc srazech. Zadne sliky ci bez sedacek.

To mi prislo srozumitelne napsane Úsměv

Presne jak v Top Gearu, cas 4:50 ...

Odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 17:03   Citovat  

ReNo napsal:
Ctes to dobre? Celou dobu pisu :
Myslim sprinty na nasich hc srazech. Zadne sliky ci bez sedacek.

Ano máš pravdu, tohle jsem přehlédnul...
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 17:24   Citovat  

7g predfacelift akceleruje asi stejne jako 7g pofacelift co?Takze vsechny Ctr jsou vyrovnane.
Takze se to stejne musi poladit:-)
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 17:48   Citovat  

Dany napsal:
Ale pokud jedu rychle na okreskách, chci se svést a soustředím se, pak jednoznačně VSA vypnout, zaprvé pošetříš brzdy (jak asi to VSA pracuje, že?) a za druhé pak to auto můžeš lépe vodit a nemizí Ti výkon, protože už na rozbité okresce při jízdě naplno (ani ne na limitu) je VSA stejně jako ABS kontraproduktivní...

Vsak ja nerikam obcas neni nutnost ho vypnout, ale je taky rozdil mit ho v CTR nebo v Accordu Tour, kterej dle me neni primarne urcenej na kazdodenni prohaneni na okreskach, aby bylo nutne ho pri kazde jizde vypinat. Pokud se nepletu, tak Hellborn ma maly dite a psa, takze takovy prohaneni by nebylo dvakrat vhodny, z cehoz predpokladam, ze jeho kazda jizda s rodinou neni na hrane fyziky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 17:56   Citovat  

bordel napsal:
Pokud se nepletu, tak Hellborn ma maly dite a psa, takze takovy prohaneni by nebylo dvakrat vhodny, z cehoz predpokladam, ze jeho kazda jizda s rodinou neni na hrane fyziky.

Když mu mladej pod 200km/h brečí,tak co má dělat.. Velmi šťastný
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 18:16   Citovat  

spoon napsal:

pořádnej výtlem já mám opačnej problém, nad 200kmh na mě začíná řvát Lenka pořádnej výtlem
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 18:47   Citovat  

jesteze to VSA jde vypnout. Doufam, ze v tom Honda bude i nadale rozumna. Se jen smeju nekterym autum, jak maj ted problemy vyjet nekam, protoze jim protiprokluz omezuje pohon.
btw: moje mala, kdyz byla mala, tak brecela, kdyz jednou vyjmecne jela v TDI :) a muj zvuk se ji libi a obcas pobizi at jedu rychlejc :)
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 18:57   Citovat  

Bitkar napsal:
jesteze to VSA jde vypnout. Doufam, ze v tom Honda bude i nadale rozumna. Se jen smeju nekterym autum, jak maj ted problemy vyjet nekam, protoze jim protiprokluz omezuje pohon.
btw: moje mala, kdyz byla mala, tak brecela, kdyz jednou vyjmecne jela v TDI Úsměv a muj zvuk se ji libi a obcas pobizi at jedu rychlejc Úsměv

TO ze nekdo nevyjede kopecek, kterej ty vyjedes bez problemu bude urcite problemem s VSA pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 19:13   Citovat  

bordel napsal:
TO ze nekdo nevyjede kopecek, kterej ty vyjedes bez problemu bude urcite problemem s VSA pořádnej výtlem

Asi i bude,protože já se s VSA k baráku ted vyškrábu horko těžko.Když ho vypnu,tak to vyletim bez ztráty kytičky Mrk (cca 12% stoupání s vracečkou,se sněhem na ledu,100m do mírnýho kopečka na rozjezd z křižovatky) VSA mě nenechá nabrat rychlost,v zatáčce ubírá a v tom nejblbějším místě na výjezdu ze zatáčky už jen čekám jestli to dá nebo ne.Dá,ale už jsem měl nohu na spojce,že to odcouvám zpátky a dám znova.Mladá s preludou na stejnejch gumách taky bez zaváhání :hehe:
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 19:20   Citovat  

presne tak, nevim co je na tom , bordel, k smichu
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 19:22   Citovat  

spoon napsal:
Asi i bude,protože já se s VSA k baráku ted vyškrábu horko těžko.Když ho vypnu,tak to vyletim bez ztráty kytičky Mrk (cca 12% stoupání s vracečkou,se sněhem na ledu,100m do mírnýho kopečka na rozjezd z křižovatky) VSA mě nenechá nabrat rychlost,v zatáčce ubírá a v tom nejblbějším místě na výjezdu ze zatáčky už jen čekám jestli to dá nebo ne.Dá,ale už jsem měl nohu na spojce,že to odcouvám zpátky a dám znova.Mladá s preludou na stejnejch gumách taky bez zaváhání :hehe:

Ja s tim VSA nikdy nemel problem ani kdyz jsem byl poprve autem na horach, s nim i bez nej jsem vsechno vyjel temer bez problemu, narozdil od xx ostatni, kteri museli po pul hodine zkouseni a tlaceni nasazovat retezy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 19:37   Citovat  

bordel napsal:
Ja s tim VSA nikdy nemel problem ani kdyz jsem byl poprve autem na horach, s nim i bez nej jsem vsechno vyjel temer bez problemu, narozdil od xx ostatni, kteri museli po pul hodine zkouseni a tlaceni nasazovat retezy

Taky mě zatim nenechal viset,ale bez něj jsou ty "extrémní" výjezdy lepší.Auto hrabe,ale jede..S nim se začnou protáčet kola,zapne se,klesá rychlost,otáčky..Nebo takhle..s nim to musim jet za dva(a to se v tom kritickym bodě sbírá z cca 1000otáček,na který postupně sám spadne),pže jak bych jel 3,tak bych musel přeřadit a končim.Bez něj to vyjedu za 3 Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 20:45   Citovat  

Tak nikdo si snad nemysli ze je VSA dobra vec predevsim pri jizde krokem po ledu. Kdyz jste tu uz zminovali ty rychlosti ke 2M tak si jich dost pravdepodobne nejvic "uziju" prave ja, kdyz jezdim casto po nemeckych dalnicich. Delat zbytecne frajeriny tim, ze si s manzelkou a 2-letym synem v aute vypnu VSA a pojedu okolo 200 km/h nebudu teda nikdy.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 21:22   Citovat  

Bully napsal:
... Kdyz jste tu uz zminovali ty rychlosti ke 2M tak si jich dost pravdepodobne nejvic "uziju" prave ja, kdyz jezdim casto po nemeckych dalnicich...

Myslíš Se stydím

pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 21:29   Citovat  

Dany napsal:
Myslíš Se stydím

pořádnej výtlem

Netvrdim to tak ze by to melo byt jiste a jenom u me Velmi šťastný , ale netvrd mi jezdis ke 2M po CR v beznem provozu. Ono ani v tom Nemecku to neni zas tak casto. Je rozdil to na tuhle rychlost na chvilku vytahnout nebo pri ni stabilne jezdit.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 21:30   Citovat  

no pri normalni jizde bych to VSA taky nechal asi zapnuty, kdyz uz tam je. Kdyz prdne guma nebo se neco stane, tak to podrzi, proc ne. Clovek nikdy nevi co se stane a elektronika ma rychlejsi reakce. Ale ted mam auto bez VSA a nikdy mi nechybelo.
A k tomu protiprokluzu v zime, to vidim treba u bavoru a vseho jak to secko teeeezko vyjizdi a koukam mu na kola, ktery imrvere zpomalujou misto aby konstantne zabirali. Defakto se takrka zastavej a zase rozjizdej, protoze takle ten system hleda adhezi zatimco blondyna za volantem stoji na plynu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 21:58   Citovat  

Bully napsal:
Netvrdim to tak ze by to melo byt jiste a jenom u me Velmi šťastný , ale netvrd mi jezdis ke 2M po CR v beznem provozu. Ono ani v tom Nemecku to neni zas tak casto. Je rozdil to na tuhle rychlost na chvilku vytahnout nebo pri ni stabilne jezdit.

Někdy osobně HaHaaa třeba až si přijedeš pro to 8G Hihi
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:12   Citovat  

Bully napsal:

Kazdou jizdu po dalnici kdyz jedu sam jedu 200+, samozrejme ne porad, to ani v CR nejde. Ale nadruhou stranu nepotrebuju VSA ani zadny podobny kraviny a jeste nikdy jsem neboural. Ani VSA neumi oklamat fyziku.
   Návrat  
James je teď offline  James
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:15   Citovat  

mas pravdu, na co VSA, ved dokazes blokovat jednotlivo kolesa na zlomky sekund manualne.
Nevolas sa nahodou Chuck? Úsměv
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:19   Citovat  

James napsal:
mas pravdu, na co VSA, ved dokazes blokovat jednotlivo kolesa na zlomky sekund manualne.
Nevolas sa nahodou Chuck? Úsměv
tak tak, ti vyrobci aut tam ty vychytavky davaji jen pro to aby to auto bylo drazsi a melo nejakou vybavu
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:20   Citovat  

Driver napsal:
Kazdou jizdu po dalnici kdyz jedu sam jedu 200+, samozrejme ne porad, to ani v CR nejde. Ale nadruhou stranu nepotrebuju VSA ani zadny podobny kraviny a jeste nikdy jsem neboural. Ani VSA neumi oklamat fyziku.

Tak to je moc fajn ze si tu muzeme porad psat. Ja jsem taky doposud neboural a v okamziku te havarky jsem jel "blbych" 130 a naprosto bez kravin. 200+ chci jezdit i dal, jenom kdyz mam ted znova na vyber, tak se mi trosinku upravily priority přátele
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:27   Citovat  

Bully napsal:
Tak to je moc fajn ze si tu muzeme porad psat. Ja jsem taky doposud neboural a v okamziku te havarky jsem jel "blbych" 130 a naprosto bez kravin. 200+ chci jezdit i dal, jenom kdyz mam ted znova na vyber, tak se mi trosinku upravily priority přátele

Zjistili dopravni vyšetřovatelé příčinu tvé nehody? Bylo by dobré to vědět pokud zato může technická závada a jaká.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:39   Citovat  

Driver napsal:
Zjistili dopravni vyšetřovatelé příčinu tvé nehody? Bylo by dobré to vědět pokud zato může technická závada a jaká.

Od odpoledne nic noveho Velmi šťastný
Kdybys to tu cetl pozorneji, tak policie hodila cely muj pripad k ledu s tim, ze jsem neporusil zadny predpis, nejel ani neprimerenou nebo dokonce nepovolenou rychlosti, nezpusobil zadnou skodu na zdravi a ani na majetku jine strany nez na svem. Stejnou neochotu projevila i pojistovna, ti jenom zkonstatovali ze je vuz neopravitelne poskozeny a vyplati mi nejakou castku at je vinikem kdo chce co chce. Ucastnikem nehody jsem byl totiz jenom ja sam a jakekoli dalsi expertizy jim prinasi jenom komplikace a dalsi vylohy. Rozjizdim to tedy jinde a chvilku to potrva, az budu neco vedet tak to sem napisu, neboj. Stejne tak jsem ale uz snad i vickrat napsal, ze na vine muze byt klidne nestastna kombinace hned nekolika faktoru dohromady, a ze se jich par seslo. Vazne me to nebavi psat porad dokola, promin.
   Návrat  
Mrkef je teď offline  Mrkef
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 22:51   Citovat  

Bully napsal:
Od odpoledne nic noveho Velmi šťastný
Kdybys to tu cetl pozorneji, tak policie hodila cely muj pripad k ledu s tim, ze jsem neporusil zadny predpis, nejel ani neprimerenou nebo dokonce nepovolenou rychlosti, nezpusobil zadnou skodu na zdravi a ani na majetku jine strany nez na svem. Stejnou neochotu projevila i pojistovna, ti jenom zkonstatovali ze je vuz neopravitelne poskozeny a vyplati mi nejakou castku at je vinikem kdo chce co chce. Ucastnikem nehody jsem byl totiz jenom ja sam a jakekoli dalsi expertizy jim prinasi jenom komplikace a dalsi vylohy. Rozjizdim to tedy jinde a chvilku to potrva, az budu neco vedet tak to sem napisu, neboj. Stejne tak jsem ale uz snad i vickrat napsal, ze na vine muze byt klidne nestastna kombinace hned nekolika faktoru dohromady, a ze se jich par seslo. Vazne me to nebavi psat porad dokola, promin.

To ti nednafařili nepřizpůsobení rychlosti povaze a stavu vozovky Cooo???
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:06   Citovat  

Mrkef napsal:
To ti nednafařili nepřizpůsobení rychlosti povaze a stavu vozovky Cooo???
Ja nevim, ale podle fotky nevypada ze by tam nemohl jet 130..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:20   Citovat  

bordel napsal:
Vsak ja nerikam obcas neni nutnost ho vypnout, ale je taky rozdil mit ho v CTR nebo v Accordu Tour, kterej dle me neni primarne urcenej na kazdodenni prohaneni na okreskach, aby bylo nutne ho pri kazde jizde vypinat. Pokud se nepletu, tak Hellborn ma maly dite a psa, takze takovy prohaneni by nebylo dvakrat vhodny, z cehoz predpokladam, ze jeho kazda jizda s rodinou neni na hrane fyziky.

To máš pravdu, ale když si dám ve vesnici dvojku,abych bezpečně na výjezdu předjel Fáčko nebo když chci rychle zmizet z křižovatky a VSA mi v půlce manévru sebere výkon, tak to mi moc nepřijde jako prohánění na limitu... Vše bylo od 50 do 80km/h...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:24   Citovat  

spoon napsal:

No to ne, ale když jsem na kruháku trefil zadním kolem hroudu ledu a auto se trošku smýklo,tak Péťa pištěla (v zimě se bojí - jednou skončili s bráchou s autem v příkopě) a malej se chechtal... Takže jsme dostali vynadáno oba - já,že jsem nedal bacha, malej, že je stejnej jako já a baví ho kraviny... Velmi šťastný
   Návrat  
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 1:45   Citovat  

Jen se zeptám, pač Hondu s VSA jsem nikdy neřídil...

Všeci tu řešej sníh a VSA tudíž i s ASR(nebo jak to honda označuje). To je v hondě tak špatnej systém že když je na ledě nebo na kluzkém povrchu, že hned omezuje výkon motoru? Já na svým autě(není to honda) se se systémem ASR a ESP vyškrábu daleko dál než s vyplým systémem, jelikož mi auto přibrzdí protáčející kolo, tudíž se výkon přenese na kolo s větší adhezí, tudíž jedu dál a jsem spokojen. Jak to tedy máte vy honďáci? Přijde mi to jako nešťastný řešení systému.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
R.I.P. Type-R
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina