Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Promrzlý motor neohřívejte volnoběhem!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 7
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:14   Citovat  

kandik napsal:
Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný no vidiš, bo si hajzl nenastartoval predem. A mas to ....

Popřípadě není nastartovaný a prohřátý trávení. Já používám sytič Velmi šťastný Kávička ranní, podporuje ..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
čespa je teď offline  čespa
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:16   Citovat  

dj-bobr napsal:
Popřípadě není nastartovaný a prohřátý trávení. Já používám sytič Velmi šťastný Kávička ranní, podporuje ..
Jsem si myslel, že sytič je kávička s rumem
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:17   Citovat  

Popřípadě cigaretka ranní..
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:25   Citovat  

dj-bobr napsal:
Popřípadě cigaretka ranní..

2x + kávička a z výfucku to letí jena báseň pořádnej výtlem pořádnej výtlem wc
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:26   Citovat  

Dany zabil pořádnej výtlem prej nosím ho podílech velkejma dvěřma pořádnej výtlem

brnďa : ale musíš používat pánev Wog pořádnej výtlem

Tohle téma je aktuální každou zimu že.
Já měl souseda, kterej parkoval pod bytovkou (bydlel v druhém patře) z okna měl hozenej prodlužovák a noc co noc to bylo zavedený do toho auta. Tak sem se rozhodl že vykoumám k čemu že to má. Ten borec tam měl v autě elektrickej přímotop takovej malej a ráno když vstal, tak to nahoře strčil do zásuvky a než se vypravil měl auto zevnitř jak saunu. Pak prostě odpojil prodlužku, konec omotal kolem mříže do sklepa a jel si po svejch je to dobrý

Jinak já jako většina, proházím se k auta, vysekám dveře, nastartuju, ofuky na plno, světla a jdu ometat..... holt vyroste o kytičku mín v létě.....
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:40   Citovat  

Jinak já jako většina, proházím se k auta, vysekám dveře, nastartuju, ofuky na plno, světla a jdu ometat..... holt vyroste o kytičku mín v létě.....[/quote]

[quote="crxmann"]Dany zabil pořádnej výtlem prej nosím ho podílech velkejma dvěřma pořádnej výtlem

brnďa : ale musíš používat pánev Wog pořádnej výtlem

Tohle téma je aktuální každou zimu že.
Já měl souseda, kterej parkoval pod bytovkou (bydlel v druhém patře) z okna měl hozenej prodlužovák a noc co noc to bylo zavedený do toho auta. Tak sem se rozhodl že vykoumám k čemu že to má. Ten borec tam měl v autě elektrickej přímotop takovej malej a ráno když vstal, tak to nahoře strčil do zásuvky a než se vypravil měl auto zevnitř jak saunu. Pak prostě odpojil prodlužku, konec omotal kolem mříže do sklepa a jel si po svejch je to dobrý

tohle dělal můj táta u felicie. Před každou zimou si před barákem pod okny postavil malou garáž z trámků a obalil ji plachtou, tam zajel s felicií a jsem měl nataženej ze sklepa prodlužovák s časovačem a každou noc dával do auta malej přímotop. Rano když šel do auto ho vyndal a dal do okénka od sklepa a odjížděl v autě luxusně vytopeným je to dobrý přátele

Jinak já to jednu zimu u prelude řešil dálkovým startem, jsem vylezl na chodbu zkrz okno nastartoval, kdy uato zůstalo stále zamčený a po 10ti minutách přišel a auto už bylo krásně teplý... Je to tam.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:47   Citovat  

primotop v aute..panove to uz je na mne moc pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:49   Citovat  

Hlavator napsal:
primotop v aute..panove to uz je na mne moc pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

přísahám bůh ...takovej ten malej větrák s topnejma spirálama .... OK
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:51  Naposledy upravil Repi dne 17.12.2010 , 9:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

crxmann napsal:
a proč ne ?? náhodou dobrej nápad Velmi šťastný za tu chvilku se nic stát nemůže a za 10 minut to máš vytopený
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 9:56   Citovat  

[quote="Repi"]
crxmann napsal:
přísahám bůh ...takovej ten malej větrák s topnejma spirálama .... OK[/quot a proč ne ?? náhodou dobrej nápad Velmi šťastný za tu chvilku se nic stát nemůže a za 10 minut to máš vytopený

jj..pak tam uz jen vlezt..kdyz si to kapanek ohulis tak se nejlip svlect do plavek a muzes frcet..pokud se fakt nic nestane a auto ti neshori na popel
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:04   Citovat  

Repi napsal:
a proč ne ?? náhodou dobrej nápad Velmi šťastný za tu chvilku se nic stát nemůže a za 10 minut to máš vytopený

No aby jste se nedivili že se nemže nic stát, pak už jen můžete volat H+ AŠIŠE mravenec pořádnej výtlem
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:06   Citovat  

kachnacrx napsal:
No aby jste se nedivili že se nemže nic stát, pak už jen můžete volat H+ AŠIŠE mravenec pořádnej výtlem

já bych si to taky nelajznul ale nápad je to dobrej Velmi šťastný.. mě by víc vyhovoval ten dálkovej start Úsměv
   Návrat  
jiryyk je teď offline  jiryyk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:25   Citovat  

primotop v aute.. Velmi šťastný me nejvic stve kdyz si odhazim snih,vlezu do auta a zacne mi namrzat okno ze vnitr.. naštvanej asi obetuju 3kila a koupim si ten malej primotop podel predniho okna..prijdu nastartuju,dam do zasufky,ometu snih a razim pryc... :)mate s tim nekdo zkusenost??ma to hrat az 60stupnu...aby mi neprasklo sklo Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:55   Citovat  

ja pouzivam sprej do -30°C na celni okna a strikam to i zevnitr a pak to pekne utru hadrem a jedu Úsměv
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:57   Citovat  

crxmann napsal:

dělal jsem to tak celou minulou zimu když jsem tu možnost měl parkoval jsem si na dvoře tak parádička. vyběhl v trenkách zapojil prodlužku, šel se oblíknout nasnídat vys... a vyrážel jsem do práce. volant krásně teplej sedačka taky prostě luxus do toho ještě chvilku před odjezdem nastartovat s vnitřní cirkulací. motor se i rychleji ohřál když vezmeš v potaz to že interier byl vytopenej jak peklo a chladič spíš působyl jako ohřejvák na vodu motru. prostě luxus. lepší než nějaký webasto Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 12:23   Citovat  

Hlavator napsal:

Co ti na tom přijde divnýho? Tak to valím bulvy
Když jsem ještě neměl garáž a parkoval před barákem tak jsem to každou zimu používal. Jasný že se dá fungovat i bez toho, že to je trošku zhýralost, ale rozhodně nehrozí žádné riziko požáru a tak podobně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 12:44   Citovat  

Petr 78 napsal:
Co ti na tom přijde divnýho? Tak to valím bulvy
Když jsem ještě neměl garáž a parkoval před barákem tak jsem to každou zimu používal. Jasný že se dá fungovat i bez toho, že to je trošku zhýralost, ale rozhodně nehrozí žádné riziko požáru a tak podobně.

A pak si jen uložit číslo 150 pořádnej výtlem

Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 12:49   Citovat  

kachnacrx napsal:
A pak si jen uložit číslo 150 pořádnej výtlem

Pecka, tohle by se mi líbilo mít na hlavě, takový brutus špičatý ohnivý háro Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 12:50  Naposledy upravil MattiK dne 17.12.2010 , 22:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

mam to do prace asi 3km, ja ten clanek teda necetl, ale podle toho co tady pisete jako komentare k nemu by teda bylo lepsi (podle toho clanku, nechci nikoho z vas urazit) abych nastartoval a hned vyrazil na cestu a za 3km motor vypl ani trochu neprohratej jo? Velmi šťastný kdo tohle vymyslel??? Úsměv olej je za studena hustejsi to ale neznamena ze nemaze... kdyz to vemu teda laickym pohledem tak opotrebeni motoru pri hustejsim oleji bude vetsi (dobre) ale to bude teda jen spatne kdyz ten motor jeste zatizim v momente kdy ten olej nebude na provozni teplote a nebude mit idealni mazaci schopnosti.... pořádnej výtlem
ne to je jedno at nad tim premyslim jakkoli tak se mi to zda jako sracka...
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 12:59   Citovat  

Jakou idealni teplotu by mnela mit voda a olej pro provoz motoru ? Od XX do XX ?
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 12:59   Citovat  

MattiK napsal:
mam to do prace asi 3km, ja ten clanek teda necetl, ale podle toho co tady pisete jako komentare k nemu by teda bylo lepsi (podle toho clanku, nechci nikoho z vas urazit) abych nastartoval a hned vyrazil na cestu a za 3km motor vypl ani trochu neprohratej jo? Velmi šťastný kdo tohle vymyslel??? Úsměv olej je za studena hustejsi to ale neznamena ze nemaze... kdyz to vemu teda lajckym pohledem tak opotrebeni motoru pri hustejsim oleji bude vetsi (dobre) ale to bude teda jen spatne kdyz ten motor jeste zatizim v momente kdy ten olej nebude na provozni teplote a nebude mit idealni mazaci schopnosti.... pořádnej výtlem
ne to je jedno at nad tim premyslim jakkoli tak se mi to zda jako sracka...

Amen Brother je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 13:01   Citovat  

nepremejslej..nema to cenu..delej si to po svem Mr. Green

ja to na volnobeh bezet nenecham a nemam s tim ja ani moje auto problem meetallll uz tak mi to po meste-kratkych projizdkach zere ted 7,3/100 to snad ne Velmi šťastný
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 13:10   Citovat  

RobiXman napsal:
Jakou idealni teplotu by mnela mit voda a olej pro provoz motoru ? Od XX do XX ?

To bude asi u kazdeho auta jinak, ale viskozita oleju se udava pri 100ºC, HTHS je pri 150ºC , tak bych cekal ze to bude tak nejak kolem tech 100-150ºC, na nekterych mistech v motoru muze byt asi i vic.
No a voda kolem 90ºC ?
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:15   Citovat  

silenec napsal:
To bude asi u kazdeho auta jinak, ale viskozita oleju se udava pri 100ºC, HTHS je pri 150ºC , tak bych cekal ze to bude tak nejak kolem tech 100-150ºC, na nekterych mistech v motoru muze byt asi i vic.
No a voda kolem 90ºC ?

ptam se proto ze snad vsechny budiky na teplotu oleje maj 120-150 v oranzovym ... tak nevim jestli je to provozni teplota nebo je to MOC ?
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:27   Citovat  

provozní teplota oleje 80°
120°-150° je když tomu dávám a kdyby se držela dlouhodobě na 150° už tam mám dávno chladič oilu
jinak vodu bych viděl kolem 90°
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:46   Citovat  

Rom. napsal:
to je hodně důležité ... abys neslyšel, jak ti motor nadává

pořádnej výtlem
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:51  Naposledy upravil RASTA dne 17.12.2010 , 14:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jinak u článku sem četl jen nadpis a pěkně smrdí Velmi šťastný
vzhledem k úpravě sání mám sytič (né volnoběh - první zavádějící) na cca 2.800
slyšíte to slovo SYTIČ..??..copak to asi znamená Velmi šťastný
nastartuju na dálku,po cca 5ti min. k tomu přijdu,osolim topení (a už začíná topit)
do 2 min mám ometýno a jedu Hihi (otáčky jsou již na zmiňovaných volnoběžných)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:55  Naposledy upravil georgo dne 17.12.2010 , 14:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Brnďa napsal:
proc bych si mel delat srandu, delal sem na okruhu vypomoc kdys sem byl mladsi, testovali tam F1ku jeden jezdec ted si nevzpomenu jmeno, a daroval mi ty stroje na to, ktery pouzivaji nez muzou s formuli jet, proste libovka, nemusim liutat sem a tam, je to spesl okruh, proste jednoduse napojeny auto n ten stroj a predehriva to vse. jak rikam muzu takhle jet hnedka i v -50 a auto uz ma teplotu na provoznich hodnotach, tudiz i topi přátele

Zapoměl si na gumy - a ukazovali to v Top geru. Úsměv Musí předehřát vše na provozní teplotu, páč motor je udělán tak přesně, že při rozdílné teplotě by se hned přidřel. Brzdy taky nebrzdí pokud nemají provozní teplotu.
Já vytáhnu sytič ... pak ho stáhnu na polovic. Fouknu tam tu jednu rychlost co mám a to je tak raketový start, že mě ani nezajímá, že nic nevidím, protože mám plné ruce praáce s volantem abych to udržel na silnici Velmi šťastný
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:56   Citovat  

georgo napsal:
Zapoměl si na gumy - a ukazovali to v Top geru. Úsměv Musí předehřát vše na provozní teplotu, páč motor je udělán tak přesně, že při rozdílné teplotě by se hned přidřel. Brzdy taky nebrzdí pokud nemají provozní teplotu.
Já vytáhnu sitič ... pak ho stáhnu na polovic. Fouknu tam tu jednu rychlost co mám a to je tak raketový start, že mě ani nezajímá, že nic nevidím, protože mám plné ruce praáce s volantem abych to udržel na silnici Velmi šťastný
tak gumy uz sou jasny a brzdy taky, proto to predehrivam a pak musim jet kotel aby mi nevychladli gumy a zahral sem brzdy Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 14:59   Citovat  

Brnďa napsal:
tak gumy uz sou jasny a brzdy taky, proto to predehrivam a pak musim jet kotel aby mi nevychladli gumy a zahral sem brzdy Velmi šťastný
Já osobně bych ještě předehříval výfuk, aby nebyla ztrátová energie při kondenzaci Velmi šťastný a nedržela se tam voda.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Promrzlý motor neohřívejte volnoběhem!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina