Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Články na H-C: dotazy, novinky, informace...
Fórum: Novinky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 20:26   Citovat  

ninja napsal:
Ja bych spis videl problem v tom, ze tam zatim nebylo tema co by zaujalo sirsi verejnost. Jako hezky, snaha a clanky dobry, ale pokud me nezajimaji diferencialy, tak me nebude zajimat ani druha ani treti cast, tudiz ani nebudu klika - cist.

To je sice pravda, ale pokud nezaujalo ani širší veřejnost třeba "chiptunung", tak osobně nevím, o čem bych měl psát a je pravda, že než psát obecně o diferákách, tak to radši udělám článek k sobě na TypeR přímo o něčem v souvislosti s CTR, protože alespoň to je profilované a malou návštěvností tak nějak počítám. Přesto ta návštěvnost je třeba poloviční při zlomkové základně...

Takže přesně tohle potřebuji ke zvážení... díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 22:01   Citovat  

zrovna clanky o diferakach bych precet i kdyby jich bylo 10 :) za ty diky. Me osobne zajma teorie vseho.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 22:09   Citovat  

Clanky ctu pravidelne a klikam kazdej den, jestli pribily novy Mrk Za me maximalni spokojenost
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 22:10   Citovat  

jo, teď jak je to nahoře si myslím že už to bude zajímat víc lidí. dřív to opravdu splývalo s rozdělením fora... a tam třeba moc lidí neleze (já akorát do 20 nejstarších příspěvků a do "vaše příspěvky") je to dobrý
   Návrat  
Urso je teď offline  Urso
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 2:14   Citovat  

Já osobně si to rád přečtu ať už to něco pochopím, nebo ne... tak jako tak se dozvím něco novýho a jsem o něco málo chytřejší a tak jsem vděčnej za každej čláek, příspěvek, novinku.. cokoliv... OK aneb - největší silou jsou vědomosti a znalost. je to dobrý
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 9:07   Citovat  

ještě pár lidí a budem na tom 1% Se stydím

zkusme pak změnit název tohohle topicu... na něco "dráždivějšího", pak samozřejmě vrátíme . tipnul bych minimálně 10x větší počet zobrazení pifko
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 10:08   Citovat  

665+1 napsal:
ještě pár lidí a budem na tom 1% Se stydím

zkusme pak změnit název tohohle topicu... na něco "dráždivějšího", pak samozřejmě vrátíme . tipnul bych minimálně 10x větší počet zobrazení pifko

tak to změň Velmi šťastný
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 10:11   Citovat  

ninja napsal:
Ja bych spis videl problem v tom, ze tam zatim nebylo tema co by zaujalo sirsi verejnost. Jako hezky, snaha a clanky dobry, ale pokud me nezajimaji diferencialy, tak me nebude zajimat ani druha ani treti cast, tudiz ani nebudu klika - cist.

Jestli to mám chápat správně, prostě technické články, výlety, srazy adalší jsou tedy nezajímavé? Vím, že jsi to nenapasal, ale píšeš, že nezaujaly širší veřejnost? Pak tedy jsou asi články zbytečné - stejně tak jako hooodně velká část témat na foru, které lidé zakládají a plká se o ničem.
   Návrat  
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 10:33   Citovat  

Myslim, že jsi to nepochopil. Já třeba se na články těším. Taky díky článku o změně podsvícení budíků jsem si to udělal a rovnou jsem o tom udělal i svůj první fotonávod na náš rover klub i když to asi nikoho neinspiruje, ale třeba ty diferenciály mě zrovna moc nezaujaly. Vím o nich a přečtu si to, ale až na to budu mít náladu.
   Návrat  
Job!k je teď offline  Job!k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 12:12   Citovat  

Já osobně když si najdu čas tak čtu všecky články jsou moc pěkně napsané řekl bych i pěkné obrázky. Co se týče viditelnosti když jsem zjistil kde ty články najdu tak min. 3x týdně kontroluji jestli nějaký nepřibyl. A k článkům o diferenciálech i když jsem to dost podrobně probíral ve škole a zjišťoval v různých literaturách tak jak jsem rozklikl článek od Danyho tak dobré zpracování jsem nikde nenašel a obrázků mohlo být více, ale ty co tam jsou stačí pro vysvětlení bohatě.
   Návrat  
petrveit je teď offline  petrveit
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 13:01   Citovat  

Upřímně musím říct, že se ani nedivím, že se o článcích neví. Můj názor je ten, že celý web potřebuje radikální zjednodušení stylu, kterým se informace prezentují. Mám pocit, že hlavní stránka se strašně moc soustředí na formu, jakou se informace podávají, místo na informace samotné. Celá hlavní stránka je zahlcená bannery, obrázky a dalšími cingrlátky, takže informace samotná naprosto zanikne. A pokud je třeba v tomto zmatku něco zvýraznit, tak se k tomu přihodí další obrázek, ještě více se to zvětší a posune se to v seznamu 100 témat úplně nahoru. I tak se obávám, že se kýženého efektu nedosáhne.

Vezměme jako příklad můj notebook s rozlišením 1280x800 bodů, řekněme takový mainstream. Otevřu si H-C, na první stránce, kterou vidím, není nic užitečného. Vlastně vidím dva bannery a to nejdůležitější - menu - se krčí malinkaté kdesi uprostřed té změti. Nějaký jednoduchý přehled novinek úplně chybí. Pokud odroluji níže, abych se vůbec něco dozvěděl, tak vše je přeobrázkované a předetailované. Copak na hlavní stránce potřebuji vědět, že Henďas v garáži má hodnocení 8.16/10? To je zcela mimo.

Pro srovnání najedu na stránky HC a vše je najednou takové čisté, jednoduché a přehledné - jedním pohledem okamžitě čtu názvy posledních článků, tj. to, co opravdu každý návštěvník chce. Prostě balzám na oči i na mozek.

Fórum je podle mě na stránkách zbytečně moc protěžované - úplně stačí jediný odkaz v menu. Nevidím důvod na hlavní stránce vypisovat poslední příspěvky nebo dokonce členění fóra do sekcí. Ať je fórum schované kdekoliv, vždy bude nejnavštěvovanější části webu. Stejně jako si drbna najde svoji pavlač, tak každý návštěvník se na fórum vlastně těší a najde si ho ať je umístěné kdekoliv.

Na závěr ještě poznámka ke zvoleným barvám. Oči mám řekl bych v pořádku, ale přečíst červené písmo na tmavě šedém podkladu se mi zdá nemožné.

Snad mě za kritiku neukamenujete Tak to valím bulvy . Vím, že web dal někomu strašně moc práce a nerad bych jeho práci shazoval. Přesto bych doporučil zamyslet se ještě jednou nad celým konceptem a vzít to celé od píky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 13:07   Citovat  

petrveit napsal:
Upřímně musím říct, že se ani nedivím, že se o článcích neví. Můj názor je ten, že celý web potřebuje radikální zjednodušení stylu, kterým se informace prezentují. Mám pocit, že hlavní stránka se strašně moc soustředí na formu, jakou se informace podávají, místo na informace samotné. Celá hlavní stránka je zahlcená bannery, obrázky a dalšími cingrlátky, takže informace samotná naprosto zanikne. A pokud je třeba v tomto zmatku něco zvýraznit, tak se k tomu přihodí další obrázek, ještě více se to zvětší a posune se to v seznamu 100 témat úplně nahoru. I tak se obávám, že se kýženého efektu nedosáhne.

Vezměme jako příklad můj notebook s rozlišením 1280x800 bodů, řekněme takový mainstream. Otevřu si H-C, na první stránce, kterou vidím, není nic užitečného. Vlastně vidím dva bannery a to nejdůležitější - menu - se krčí malinkaté kdesi uprostřed té změti. Nějaký jednoduchý přehled novinek úplně chybí. Pokud odroluji níže, abych se vůbec něco dozvěděl, tak vše je přeobrázkované a předetailované. Copak na hlavní stránce potřebuji vědět, že Henďas v garáži má hodnocení 8.16/10? To je zcela mimo.

Pro srovnání najedu na stránky HC a vše je najednou takové čisté, jednoduché a přehledné - jedním pohledem okamžitě čtu názvy posledních článků, tj. to, co opravdu každý návštěvník chce. Prostě balzám na oči i na mozek.

Fórum je podle mě na stránkách zbytečně moc protěžované - úplně stačí jediný odkaz v menu. Nevidím důvod na hlavní stránce vypisovat poslední příspěvky nebo dokonce členění fóra do sekcí. Ať je fórum schované kdekoliv, vždy bude nejnavštěvovanější části webu. Stejně jako si drbna najde svoji pavlač, tak každý návštěvník se na fórum vlastně těší a najde si ho ať je umístěné kdekoliv.

Na závěr ještě poznámka ke zvoleným barvám. Oči mám řekl bych v pořádku, ale přečíst červené písmo na tmavě šedém podkladu se mi zdá nemožné.

Snad mě za kritiku neukamenujete Tak to valím bulvy . Vím, že web dal někomu strašně moc práce a nerad bych jeho práci shazoval. Přesto bych doporučil zamyslet se ještě jednou nad celým konceptem a vzít to celé od píky.

Ano Petře, to máš pravdu ... v tomto souhlasím. Jinak veškeré další informace si najdu. přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 13:17   Citovat  

Můj názor na tohle je opačný. Mám pěkně všechno na jedné stránce a nemusím nic nijak hledat. Od každého mám trochu. Když budou články někde jinde a zmizí to z banneru, tak už si na to jen tak nikdo nevzpomene.

Proti grafice webu nemůžu říct ani píp. Moc se mi líbí. Neni to na jedno brdo, jako většina ostatních fór.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 13:20   Citovat  

Hrošík napsal:
Můj názor na tohle je opačný. Mám pěkně všechno na jedné stránce a nemusím nic nijak hledat. Od každého mám trochu. Když budou články někde jinde a zmizí to z banneru, tak už si na to jen tak nikdo nevzpomene.

Ano, pokud články zmizí z banneru, tak v tom zmatku na hlavní stránce se opravdu ztratí. Vždyť to přeci svědčí o tom, že na hlavní stránce je bordel a bez vlastního banneru nemá nic šanci.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 13:42   Citovat  

Hrošík napsal:

Proti grafice webu nemůžu říct ani píp. Moc se mi líbí. Neni to na jedno brdo, jako většina ostatních fór.
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 19:03   Citovat  

petrveit napsal:
Upřímně musím říct,...

jako dobrý, ale nevim jestli ses zamyslel nad tim, že první a poslední je forum, který žije a jsou to lidi.

prvky vznikaly postupně a plnily se do grafiky.

vime o tom, ze bychom to chteli poupravit setridit do logickych a kompaktnich celku. Jen ten čas nějak nejni. Škoda, že se neobjevil někdo, kdo by s tim pomoh.

druha vec je, ze design a funkcnost je v ramci moznosti, ktere mame. nemluve o tom, ze cele je to upravene a customizovane phbb 2.x.x, ale to se zas vracim k tomu času a chuti travit nad tim noci.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 19:30   Citovat  

Je to dobry, nejhezci forum o autech v CR, nestezuju si....kdo se chce na clanky podivat, tak se proste podiva a nemusi to mit primo pred ksichtem. Netreba se vnucovat Mrk
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 8:21   Citovat  

Za mě jsou články super, pravidelně je čtu a vždy se těším na další. Dobrá práce Dany a preludeZ, jen tak dál je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 8:44   Citovat  

Ono jde taky o to, že mě už základní kostry článků dochází. Jestli jste si všimli, tak já prozatím přebíral základy článků, které jsem napsal primárně pro TypeR, nicméně ono to předělání, doplnění a zobecnění zabere stejně času jako napsat článek nový Smutný. PreludeZ pak upravuje a zveřejňuje články z bývalého H-Fans, jenže nevím jak PreludeZ, ale mě už články s obecnou tématikou začínají docházet a dávat sem články specializované na CTR nechci, to můžu hodit odkaz na TypeR rovnou. Je tedy otázka, zda se mi vůbec vyplatí kvůli pár lidem strávit několik hodin nad jedním článkem, o to tady jde a proč jsem to rozvířil...

Zatím jsem také dostal pouze jeden nápad na téma nových článků a to od LK, za což děkuji...
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 8:46   Citovat  

Hrošík napsal:
Myslim, že jsi to nepochopil. Já třeba se na články těším. Taky díky článku o změně podsvícení budíků jsem si to udělal a rovnou jsem o tom udělal i svůj první fotonávod na náš rover klub i když to asi nikoho neinspiruje, ale třeba ty diferenciály mě zrovna moc nezaujaly. Vím o nich a přečtu si to, ale až na to budu mít náladu.

Mě naopak zaujaly nejvíce diferenciály, hodně kvalitně podaný a vyčerpávají info + zkušenosti někoho terej s tím má "trošku" praktických zkušeností. je to dobrý
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 10:26   Citovat  

Dany napsal:
Ono jde taky o to, že mě už základní kostry článků dochází. Jestli jste si všimli, tak já prozatím přebíral základy článků, které jsem napsal primárně pro TypeR, nicméně ono to předělání, doplnění a zobecnění zabere stejně času jako napsat článek nový Smutný. PreludeZ pak upravuje a zveřejňuje články z bývalého H-Fans, jenže nevím jak PreludeZ, ale mě už články s obecnou tématikou začínají docházet a dávat sem články specializované na CTR nechci, to můžu hodit odkaz na TypeR rovnou. Je tedy otázka, zda se mi vůbec vyplatí kvůli pár lidem strávit několik hodin nad jedním článkem, o to tady jde a proč jsem to rozvířil...

Zatím jsem také dostal pouze jeden nápad na téma nových článků a to od LK, za což děkuji...

No to docela dost chápu, přece jenom 2 články týdně je hodně a čas nad tím strávený si umím taky dobře představit, na druhou stranu jsou ty články dle mě kvalitně zpracovány a obdivuju vás oba dva, že dokážete vždy vymyslet nějaké téma, což je vždy to nejtěžší
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 10:34   Citovat  

V archivu H-fans ještě nějaké články jsou, tak bych zase mohl Preluďákovi po dlouhé době něco poslat Tak to valím bulvy
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 10:37   Citovat  

petrveit napsal:
V archivu H-fans ještě nějaké články jsou, tak bych zase mohl Preluďákovi po dlouhé době něco poslat Tak to valím bulvy

To určo pošli - byly perfektní a byla by škoda je nemít "na očích". OK Zrovna nedávno jsem jeden hledal... Se stydím
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 10:52   Citovat  

petrveit napsal:

diky, diky, myslim ze vetsinu mam Úsměv přátele
dneska taky jeden vydam OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 11:59   Citovat  

Dany napsal:

Nevím jaké jsou tvé zkušenosti, ale mě by třeba zajímalo téma brzdy. Jak zlepšit brzdný účinnek, nebo třeba jenom jak dát brzdy tak do pořádku, aby brzdili jako když vyjeli z linky. Co má vliv na brzdy. Jak levně upgradovat brzdy. Jaký vliv má na brzdy třeba EBC desky. Já tohle prostě nevim. I když nemám nijak rychlé auto, tak brzdy bych chtěl mít super. Mám rád když auto dobře brzdí.

Já nemám ani ABS a byl bych rád, kdyby moje brzdy brzdili líp.
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 13:51   Citovat  

si myslim ze tu kazdy jeden chce upravovat..... zmatenej
a pomohol by clanok typu upravy aut. tak napriklad o efektných a financne nenarocnych ale premyslenych upravach,
ktore by usetrili cas a peniaze ludom na foru. V podstate aby si setrili na kvalitne brzdy ako na LED svetla. Do tychto chronoligickych clankov sa mozu sekundarne doplnat clanky ktore popisuju funkcnost a upravu jednotlivych sucasti. Viem ze je celkom specificke popisovat jednotlive modely a jednotlive motory ale ako globalne by sa dalo nieco popisat. Urcite sa bude diskutovat a prave diskusie by pomohli prispiet k popularite a tym aj k doladeniu presnych poziadaviek na typy clankov. Osnova by mala byt tak aby sa podla step by step dalo vylepsovat postupne (darmo si niekto kupi set znackovych kotucov + platniciek ,ked si nevymeni pancierove hadice...)
-kupa vhodneho modelu ....(level uprav , moznosti vyuzitia , porovnanie ...)
-s cim zacat ako prve.....
-zakladne upravy...
-podvozok...
...proste taky serial na pokracovanie. Cim viac sa bude konkretnejsi tym viac bude technickych clankov ktore budu nadvazovat na seba ...

berte to len ako namet alebo napad ... Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 14:21   Citovat  

Jj díky, ale ono tohle je už takové dost složité, navíc na to má každý trošku jiný názor, takže je těžké to napsat tak, aby to nebylo buď moc direktivní nebo to nevyvolávalo plamenné diskuse na webu Smutný

Ano brzdy, podvozky a další, tohle je dost zajímavé, jenže zase to je dost obsáhlé a navíc je v tom dost know-how, které se špatně popisuje, prostě nastavit podvozek po telefonu nejde. Nicméně toto know-how dostávají třeba ode mě již teď zdarma všichni, co u mě nakupují jako bonus, ať se to týká brzd, podvozků i dalších úprav, takže je otázka, kolik lidí navíc to vlastně ještě zajímá, ty co to zajímalo urgentně a potřebovali to, už dané informace ode mě stejně mají... Ale zamyslím se nad tím...
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 17:58   Citovat  

Dany vydrž...né vše na H-C přináší hned růže, člověk holt občas musí zatnout zuby a vydržet je to dobrý
Tvvoje i PreludeZovy články jsou zde jistě přínosem a je to to, co zde prostě chybělo. Ono si to svoje čtenáře najde, možná né hned, ale jsou to články dozajista přínosné a dřív nebo později hodně lidí dojde k tomu, že danou oblast bude muset řešit a pak najednou zjistí, že krásně zpracovaný článek na dané téma má už několik let pod zadkem...rozhodně si nemyslím, že by to bylo k ničemu.
Osobně bych ale zvolnil rychlost vydávání článků, ať si nevystřílíte prach hned na začátku... Články jsou odborné, je třeba na ně mít narozdíl od plkání o nesmyslech čas, týdně 1 článek je myslím pohoda.
My se vás zase budeme snažit povzbudit podporou zvýšení návštěvnosti přepracováním koncepce webu tak, aby články nezapadaly prachem. Jen to chce čas programátorů a tak to holt chvilku trvá. Nicméně jak již zde padlo, o tomto jsme v radě již diskutovali a návrh řešení existuje.

Jinak za mě - hodně by mě zajímal článek na téma možnosti zpevnění tuhosti karoserie (to myslím zajímá každého majitele staršího vozu), jestli třeba nemáš zkušenosti s vypěňováním prahů a A-loupků polymerama apod. váhově lehkýma řešeníma...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 21:05   Citovat  

Rozhodli jsme se s klukama, že to pro začátek budeme dávat upozornění na nový článek sem do tohoto topicu. Takže kdo chce sledovat články, může si tento topik dát do oblíbených a nemělo by mu ujít, když vyjde nový článek...
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 21:42   Citovat  

články jsem si pročet, auta mě vždycky zajímali, ikdyž mě to spíš táhlo směrem k 4x4 offroad,takže druhým vývojovým směrem, dokud jsem nekoupil Preludku 4G a nepoznal H-C.
Dany má ale v jedné věci neodmyslitelnou pravdu. Spousta lidí chce upravovat auto, zvyšovat výkony, někteří si vzpomenou i na brzdy či podvozek , ale málokdo si už vzpomene na sebe - takový ten nejdůležitější článek mezi sedačkou, plynem a volantem. K čemu mi bude auto s úpravami za xx tis Kč, když využiju jeho potenciál třeba max na 60% a ještě k tomu ho nezvládnu pořádně řídit? a ani nebudu skoro vlastně vědět jak co funguje na autě.
Myslím si, že tyhle články by si měl přečíst každý, ať už ten kdo upravuje nebo jen leští, taková povinná četba na H-C OK
jinak ještě k Danymu aktivitě ohledně "kursu řízení" : mám sice už jen vectru se 100PS, ale i tak si myslím, že by se mi ten kurz hodil, jako skoro každému tady OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Články na H-C: dotazy, novinky, informace...
Fórum: Novinky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina