Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 158
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:20   Citovat  

gekonuss : můj odhad návratnosti je přez 2 roky a ze zkušenosti odhaduji pokles výkonu o 10-15% (mínus 5% tak u 2.2l obsahu)

ale proč to nezkusit, a třeba po roce se podělíš s vlastními zkušenostmi Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gekonuss je teď offline  gekonuss
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 23:51   Citovat  

OK, vylozim holce, jak to je a at se rozhodne sama, kdyztak vas budu informovat o pripadnem nizsim vykonu, prumerne spotrebe a ostatnich nakladech. Muj odhad je navratnost do dvou let nejpozdeji, uvidime... Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 0:05   Citovat  

Jen přihodím zkušenost s bmw co mám teď 14 dní, obsah 4.4 8hrnků do V a po přepnutí na plyn rozdíl výkonu nejde poznat, to by se to muselo měřit na tisíciny stopakama nějaký rozdíly Úsměv jednoznačně pro lpg, není čeho se bát OK každej ti řekne že to je na prd ale vyděl bych v tom jeden základní faktor a to závist ježdění za polovic Je to tam. šuk

gekonuss je teď offline  gekonuss
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 12:30   Citovat  

Může někdo (ne)doporučit z vlastních zkušeností nějaký servis zabívající se přestavbou na LPG, ideálně Hradec Králové a okolí, Zlín, případně na cestě mezi těmito městy?
Díky OK

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
Členství: Žádné
-1
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 18:09   Citovat  

potrebuju prosim radu Se stydím chci auto na nejaky amatersky zavody apod +- tech 400 poniku a chci to taky i jako daily,ale zadrhel je v tom ze opravdu nechci jako daily jezdit za 16/100km pořádnej výtlem (pri dnesni cene benzinu,myslim ze bude i hur) Bueee proto jestli se vyplati tam mit plyn v tom smyslu zavody benal/mesto apod plyn ...

1)vydrzi takovy napor plyn ?
2) nedej boze auto se pokutali po strese apod jestli to nemuze udelat BUM
3)kdyby uz to za to stalo tak nejaky kvalitni zastavby lpg - jaka firma/znacka
4)odhad ceny +- Se stydím urcite si myslim ze v takovymhle ohledu se penize vrati Úsměv

omlouvam se ale jsem v tyhle veci nezkuseny tak by sem potreboval radu přátele je to dobrý prosim zadny flame Mrk

Ben je teď offline  Ben
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 21:00   Citovat  

Sakul napsal:
potrebuju prosim radu Se stydím chci auto na nejaky amatersky zavody apod +- tech 400 poniku a chci to taky i jako daily,ale zadrhel je v tom ze opravdu nechci jako daily jezdit za 16/100km pořádnej výtlem (pri dnesni cene benzinu,myslim ze bude i hur) Bueee proto jestli se vyplati tam mit plyn v tom smyslu zavody benal/mesto apod plyn ...

4)odhad ceny +- Se stydím urcite si myslim ze v takovymhle ohledu se penize vrati Úsměv

omlouvam se ale jsem v tyhle veci nezkuseny tak by sem potreboval radu přátele je to dobrý prosim zadny flame Mrk

1.Hlavní je to co si zvolíš za auto.Pokud zvolíš něco s velkým obsahem tak to pro Lpg není problém.
2. Výbuchu při bouračce se neboj nádrže jsou bezpečné zvláště toroidní lpg crash test
3. výběr firmy záleží na tvém bydlišti
4.4 válec 30-33tis 6 vál 40 tis 8 vál 45Tis

tady se dozvíš hodně věcí o lpg odkaz

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 22:35   Citovat  

Ben napsal:
1.Hlavní je to co si zvolíš za auto.Pokud zvolíš něco s velkým obsahem tak to pro Lpg není problém.
2. Výbuchu při bouračce se neboj nádrže jsou bezpečné zvláště toroidní lpg crash test
3. výběr firmy záleží na tvém bydlišti
4.4 válec 30-33tis 6 vál 40 tis 8 vál 45Tis

tady se dozvíš hodně věcí o lpg odkaz

diky moc je to dobrý

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2010 , 22:39   Citovat  

Sakul napsal:

tohle by mohlo stačit a cena je zajímavá je to dobrý tudy odkaz

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 0:08   Citovat  

hopit napsal:
tohle by mohlo stačit a cena je zajímavá je to dobrý tudy odkaz

Ble Ble připočítej si k tomu cca 4000 nádrž, 2000 mulťák.. kde máš montáž,nastavení?? pořádnej výtlem promiň ale tahle základní sada STAG se dá sehnat o dost levněji.. to snad ne navíc to co jsi dal odkaz je na osmi hrnek...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 0:15  Naposledy upravil hopit dne 31.12.2010 , 0:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jakub Erben napsal:
Ble Ble připočítej si k tomu cca 4000 nádrž, 2000 mulťák.. kde máš montáž,nastavení?? pořádnej výtlem promiň ale tahle základní sada STAG se dá sehnat o dost levněji.. to snad ne navíc to co jsi dal odkaz je na osmi hrnek...

Předpokládám že 400 koní v autě co má sloužit i na běžné ježdění asi nebude 4 válec Velmi šťastný I když si připočítám vše co píšeš je cena stále dobrá. Někdo tady psal že V8 stojí 45tis.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 0:18   Citovat  

Jakub Erben napsal:

Hoď mě nějakou super nabídku na přestavbu Cr-v 1 , může to být klidně Stag + toroid 45L Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2010 , 0:29   Citovat  

hopit napsal:
Předpokládám že 400 koní v autě co má sloužit i na běžné ježdění asi nebude 4 válec Velmi šťastný I když si připočítám vše co píšeš je cena stále dobrá. Někdo tady psal že V8 stojí 45tis.

Tak záleží co to je za značku.. dá se pořídit za míň.každej preferuje něco jinýho nebo mu spíš je vnuceno mnohdy z neznalosti. Vzhledem že strýc přestavuje auta na LPG i CNG tak má zkušenosti ze spoustou značek. Já mám třeba v jednom autě Landi Renzo (což je TOP), v jiným třeba českej a lacinej a myslím spolehlivej Magic. neznámý je třeba Solaris ale je perfektní. soused ho má v nový Dachně Duster.. je třeba pamatovat že po určitým čase se mění membrána v reduktoru a u nějakých značek to je částka 200Kč u jiných to může bejt i 1800 Kč. Některý vstřikovače trpí tkzv. tvrdý náraz a repas stojí podle značky 140Kč až po 3000Kč za kus u nerozebiratelnejch který se musí jako celek vyměnit. Napsat o tomhle pár vět nejde,to by bylo na dlouhý články nebo spíš o tom pokecat osobně,ukázat různý druhy a pod.

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:06   Citovat  

hopit napsal:
Hoď mě nějakou super nabídku na přestavbu Cr-v 1 , může to být klidně Stag + toroid 45L Úsměv

Já mám Magic3 už rok a jezdí to bez problémů,důležité je po 20 000km si nechat vyměnit 2 filtry na LPG.Mě to stálo i s repasí 4 vstřikovačů kolem 600kč,ale už si to budu dělat sám,filtřík stojí kolem 30 - 60kč.
Montáž mě stála 26000 + aditivum FlashLube,k aditivu se nebudu rozepisovat,to by bylo na několik stran diskuze,jestli je to dobrá investice,nebo ne,ale po 22 tis.km jsem byl na kontrolu ventilů a beze změn.Možná je to jen nafouknutá reklama,ale mám aspoň dobrý pocit.Přestavbu mi dělali v Ostravě fa.HLpropan-jsou přímo výrobci,mají ještě jinde pobočku a výhoda tohohle systému je ,že je český-dostupnost a hlavně ceny dílů,které jsou fakt velmi levné oproti jiným značkám.Možná mi tady teď spousta lidí napíše,že jsou daleko lepší systémy,ale uvedu příklad:např.cena dílu zahraničního v hodnotě 3000,to mám 10 nových dílů českých,"nový" vstřikovač stojí necelých 500kč oproti zahraničního kolem 2000.Když vezmu že já mám 4 válec,tak to už je pak rozdíl a vstřikovače Magic jdou repasovat v desítkách korun.
Jinak mám Hondu CRV rv.2000 108kw

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:07   Citovat  

hopit napsal:

Já mám Magic3 už rok a jezdí to bez problémů,důležité je po 20 000km si nechat vyměnit 2 filtry na LPG.Mě to stálo i s repasí 4 vstřikovačů kolem 600kč,ale už si to budu dělat sám,filtřík stojí kolem 30 - 60kč.
Montáž mě stála 26000 + aditivum FlashLube,k aditivu se nebudu rozepisovat,to by bylo na několik stran diskuze,jestli je to dobrá investice,nebo ne,ale po 22 tis.km jsem byl na kontrolu ventilů a beze změn.Možná je to jen nafouknutá reklama,ale mám aspoň dobrý pocit.Přestavbu mi dělali v Ostravě fa.HLpropan-jsou přímo výrobci,mají ještě jinde pobočku a výhoda tohohle systému je ,že je český-dostupnost a hlavně ceny dílů,které jsou fakt velmi levné oproti jiným značkám.Možná mi tady teď spousta lidí napíše,že jsou daleko lepší systémy,ale uvedu příklad:např.cena dílu zahraničního v hodnotě 3000,to mám 10 nových dílů českých,"nový" vstřikovač stojí necelých 500kč oproti zahraničního kolem 2000.Když vezmu že já mám 4 válec,tak to už je pak rozdíl a vstřikovače Magic jdou repasovat v desítkách korun.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:09   Citovat  

schweiger napsal:

je to dobrý je to dobrý je to dobrý dobrá volba.. montujem také. o flash lube můžem napsat hodně,ale věř že to reklama neni u tohodle auta je to docela opodstatněný.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:18   Citovat  

Jakub Erben napsal:
je to dobrý je to dobrý je to dobrý dobrá volba.. montujem také. o flash lube můžem napsat hodně,ale věř že to reklama neni u tohodle auta je to docela opodstatněný.

No já už jezdím 11 let na LPG a jak jsem koupil Hondu,tak jsem jezdil měsíc na benzín a polikal jsem andělíčky,když jsem čepoval plnou za skoro 1800.Jsem zvyklej čepovat plnou lpg za 700.- a to jezdím na slovensko a jak ted zdražil plyn na 16.90 tak na hranicích ve svrčinovci stojí 12.90 a přes léto stál 10.90 a v loni stál 8 kč!!!!!!Jen mě vadí,že si nemohu lpg načepovat sám,jen v praze byla pumpařka ráda,že si to načepuji,nebo byla sama a měla plno.V některých zemí samoobsluha funguje ,u nás ne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:33   Citovat  

schweiger napsal:
No já už jezdím 11 let na LPG a jak jsem koupil Hondu,tak jsem jezdil měsíc na benzín a polikal jsem andělíčky,když jsem čepoval plnou za skoro 1800.Jsem zvyklej čepovat plnou lpg za 700.- a to jezdím na slovensko a jak ted zdražil plyn na 16.90 tak na hranicích ve svrčinovci stojí 12.90 a přes léto stál 10.90 a v loni stál 8 kč!!!!!!Jen mě vadí,že si nemohu lpg načepovat sám,jen v praze byla pumpařka ráda,že si to načepuji,nebo byla sama a měla plno.V některých zemí samoobsluha funguje ,u nás ne

Už se to také zlepšuje , v poslední době jsem si několikrát tankoval sám u více pump je to dobrý Vitogaz dělal i školení samoobslužného čerpání LPG tudy odkaz

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:35   Citovat  

Každý kdo absolvuje školení, tak dostane kartičku a může si tankovat sám. V zahraničí se z toho taková "věda" nedělá, stojan na LPG je mezi ostatními stojany na benzin a naftu, a i tankování LPG je samoobslužné.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:37   Citovat  

hopit napsal:
Už se to také zlepšuje , v poslední době jsem si několikrát tankoval sám u více pump je to dobrý Vitogaz dělal i školení samoobslužného čerpání LPG tudy odkaz

Super,nejhorší je to čekání a zaměstnanci mají čas i když mají prázdno a jsou tam tři.Jako nedivím se jim z tepla do -15 st. mrazu,ale čekat tam i 10 min.tak to mě někdy dohání k šílenství.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:47   Citovat  

schweiger napsal:
Super,nejhorší je to čekání a zaměstnanci mají čas i když mají prázdno a jsou tam tři.Jako nedivím se jim z tepla do -15 st. mrazu,ale čekat tam i 10 min.tak to mě někdy dohání k šílenství.

V tomhle ohledu to nejlépe funguje v Itálii , než jsem vylezl z auta už jsem měl zapojenou hadici Velmi šťastný Ale tam se obsluha opravdu nenudí , na LPG tam jezdí kazdé druhé auto .

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:48   Citovat  

schweiger napsal:

Když jsem měl cca 2 roky zpátky auto na LPG, tak jak v Budějovicích (výpadovka na Krumlov u kruháče) tak i např. v Klatovech nebyl problém si natankovat LPG sám. K tomu snad žádná kvalifikace třeba není.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:49   Citovat  

hopit napsal:
V tomhle ohledu to nejlépe funguje v Itálii , než jsem vylezl z auta už jsem měl zapojenou hadici Velmi šťastný Ale tam se obsluha opravdu nenudí , na LPG tam jezdí kazdé druhé auto .

No teď mě tak napadlo,že školení mi je na nic,když skoro všechny stojany mají na pistoli kladku naštvanej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:55   Citovat  

schweiger napsal:
No teď mě tak napadlo,že školení mi je na nic,když skoro všechny stojany mají na pistoli kladku naštvanej

Kladku?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 20:57   Citovat  

hopit napsal:
Kladku?

Jo,kladku,v Ostravě se asi krade,nebo nevím v čem to je dobré,že ty stojany zamikají

hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 21:19   Citovat  

Já tankuju na Schellce na jížní spojce taky sám a v poho, na tom nic neni! Furt lepší než koukat na ty ksichty že musejí v tomle mrazu ven něco dělat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 8:12   Citovat  

hondamens napsal:
Já tankuju na Schellce na jížní spojce taky sám a v poho, na tom nic neni! Furt lepší než koukat na ty ksichty že musejí v tomle mrazu ven něco dělat.

OK moje řeč,já přes zimu tankuji na Luck Oil,je tam LPG levnější,na shell mi vadí,že až na výjimky nemají LPG.Jinak od jara do podzimu tankuji ve svrčinovci na slovensku,jezdím skoro každý týden na chalupu,tak za ušetřené peníze na levnem lpg mám cestu na chalupu zdarma.Jinak na tom fakt nic není.Na jedné menší pumpě jsem po 15 minutách čekání za ní přišel,že si to natankuji sám,tak se na mně dívala a zeptala se mě,jestli to umím,ale že bude hrozně ráda,nebo je tam sama.Dokonce jednou mě na jiné pumpě pumpařka zdupala,že si to mám načepovat sám,tak to mě zarazilo,ale tam nejezdím,mají předraženej plyn,jen jednou jsem tam byl,když jsem jel na doraz a spěchal jsem.

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 20:51   Citovat  

Jakub Erben napsal:

ohledně Flashlube, já nevím co si myslet a klidně bych to rozvedl, budu rád za názory. Nemám žádný přimazávání ventilů, mám už 40tkm na lpg a nepociťuju rozdíl.
Přepínám relativně často na benzín, když nepočítám starty, tak přepínám na benzín každých cca 350-400km a projedu tak 5-10km. Většinou už je to v tu chvíli zahřátý a pořádně to vytočím, několikrát těsně před vtec.
Tátova Octavia 1,8 20V má na LPG bez přimazávání už cca 80tkm, v pohodě.(Jasně,že ventily od koncernu a Hondy jsou jiné,ale pro představu to stačí.)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 20:58   Citovat  

tsmart napsal:
ohledně Flashlube, já nevím co si myslet a klidně bych to rozvedl, budu rád za názory. Nemám žádný přimazávání ventilů, mám už 40tkm na lpg a nepociťuju rozdíl.
Přepínám relativně často na benzín, když nepočítám starty, tak přepínám na benzín každých cca 350-400km a projedu tak 5-10km. Většinou už je to v tu chvíli zahřátý a pořádně to vytočím, několikrát těsně před vtec.
Tátova Octavia 1,8 20V má na LPG bez přimazávání už cca 80tkm, v pohodě.(Jasně,že ventily od koncernu a Hondy jsou jiné,ale pro představu to stačí.)

Jestli Flashlube funguje to nevím jistě, ale vím na 100% že se ventily Honda zaklepávají při jízdě na LPG Úsměv

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 21:54   Citovat  

hopit napsal:
Jestli Flashlube funguje to nevím jistě, ale vím na 100% že se ventily Honda zaklepávají při jízdě na LPG Úsměv

a ví někdo jestli když budu používat přimazávání, tak jsou ventily chráněny a "nemusím se o ně starat" nebo se jen zpomalý ten proces zaklepání?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 22:00   Citovat  

tsmart napsal:
a ví někdo jestli když budu používat přimazávání, tak jsou ventily chráněny a "nemusím se o ně starat" nebo se jen zpomalý ten proces zaklepání?

starat se o ně samozřejmě musíš dál jako při jízdě na benzín , ale mělo by se to zaklepávání zmírnit . tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina