Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Články na H-C: dotazy, novinky, informace...
Fórum: Novinky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 4
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 21:47   Citovat  

M@jk napsal:
Ninjo, to by myslím stačilo.

Dělá to zadarmo, tak myslím, že by mohla být snad nějaká tolerance, nejsme tu nikdo z nás žurnalisti. Obsah je naprosto dostatečně vyčerpávající a myslím, že ohlasy čtenářů hovoří jasně.

Tak už něco napiš, abychom opravdu věděli, jak se to má psát. Zatím nevidím nic, jen kritiku.

V tom případě nechápu důvod založení tohoto topicu nebo podstatu názvu Se stydím
Bud se tu chtěl někdo něco dozvědět a něco s tím udělat nebo být poplácáván po ramenou,že je všechno bez chyby nebo se dozvědět co je "špatně",ale vyvrátit to obratem je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:01   Citovat  

Spoon to vystihl naprosto presne. Nevim proc bych mel psat nejaky clanek. Pisu jen to co se mi nelibi. Nemam potrebu nekoho placat po zadech, od toho tu jsou jiny. Nemam zadny kurz publicistiky ani nic podobnyho, ale mam pocit ze je zajimavejsi clanek prolozit obrazkem, nez jen fakta, text a od zacatku do konce jen cist. Proc se vsude ve zpravodajstvi pouzivaji obrazky, fotky, ilustracni obrazky?
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:09   Citovat  

spoon napsal:
V tom případě nechápu důvod založení tohoto topicu nebo podstatu názvu Se stydím
Bud se tu chtěl někdo něco dozvědět a něco s tím udělat nebo být poplácáván po ramenou,že je všechno bez chyby nebo se dozvědět co je "špatně",ale vyvrátit to obratem je to dobrý

Ano, ale tady byla podstata problému (pokud si to přečteš pořádně), proč mají články na H-C tak malou sledovanost, jestli to je proto, že ve článcích nejsou obrázky, tak to ano a omlouvám se...

Mě to s těmi obrázky přijde jako zbytečné, ale možná se pletu, nicméně to postavím obráceně, já opravdu nemám čas, dělat nějaké omalovánky a tiskovou úpravu jako pro noviny, já to za několik hodin napíšu a někdo tam může udělat grafickou úpravu spolu s vložením fotek, tak jak to po mě udělal Crxmann (já dal odkazy a on to předělal), to beru jako konstruktivní kritiku a konstruktivní přístup, nekecal zbytečně a vstoupil do článku a upravil ho, já mu za to poděkoval, koneckonců Ninja i Ty jako moderátoři máte stejnou možnost...

Na plácání po ramenou se můžu vykašlat, na to mi je už dost let...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:14   Citovat  

Dany napsal:
Ty jako moderátoři máte stejnou možnost...

Nemam, nejsem moderator sekce.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:16   Citovat  

Ono jde taky o to, že většina uživatelů absolutně nechápe, o čem se v některých článcích píše, neb jsou to jen "konzumenti bez technického zápalu". Článek např. o diferenciálech je super, ale pokud nevím co a kde to je, tak si to číst nebudu. Tyto "značně" technické články jsou pro úzké spektrum lidí, a ti je ocení, většina řeší banálnější problémy typu, kde jsou pojistky, jak vyměnit žárovku a tak... A články dělané komiksovým stylem a polopatě přeci jen upoutají více lidí.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:19   Citovat  

ninja napsal:
Spoon to vystihl naprosto presne. Nevim proc bych mel psat nejaky clanek...

Možná proto, že na fóru vystupuješ jako že hodně věcem rozumíš, což je dle kvalit příspěvků pravda, a tudíž by bylo dobré se o své bohaté zkušenosti podělit s ostatníma a třeba jim poradit jak na to...

ninja napsal:
Nemam zadny kurz publicistiky ani nic podobnyho, ...

Já taky ne...

ninja napsal:
...Proc se vsude ve zpravodajstvi pouzivaji obrazky, fotky, ilustracni obrazky?

Občas mi přijde, že se to tam dává hlavně proto že lidi neumí číst, tak aby si prohlédli obrázky a hlavně už jsou pohodlní (někteří i líní) si něco o té tématice najít na netu sami...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:28   Citovat  

ExEricss napsal:
Ono jde taky o to, že většina uživatelů absolutně nechápe, o čem se v některých článcích píše, neb jsou to jen "konzumenti bez technického zápalu". Článek např. o diferenciálech je super, ale pokud nevím co a kde to je, tak si to číst nebudu. Tyto "značně" technické články jsou pro úzké spektrum lidí, a ti je ocení, většina řeší banálnější problémy typu, kde jsou pojistky, jak vyměnit žárovku a tak... A články dělané komiksovým stylem a polopatě přeci jen upoutají více lidí.

Ano, máš pravdu. Nicméně proto jsem se úmyslně vyhnul všem hodně technickým popisům, vzal je hodně povrchně a nejvíce se věnoval tomu, jak se chování těch diferenciálů projevuje navenek, v řízení, ve stopě auta, a pod.
Také jednotlivé popisy jsou dost amatérské a myslím si, že se z toho dá vytušit, k čemu ten diferenciál vlastně je dobrý, vůbec ten článek nebyl myšlen tak, aby si ten diferenciál lidi dokázali po přečtení vyměnit sami. Snažím se to psát jak nejlíp pro lidi dovedu, ale je to těžké. Já dokonce nejsem ani vyučený automechanik a zpětně jsem se k teorii dostal až vlastně od závodních aut, když jsem techniku potřeboval pochopit. Začal jsem tím, že jsem řídil závodní auta, závodní motorky a teorie vychází z mé závodnické praxe, kdy pro mě třeba dělali dva neskutečně šikovní mechanici, ale já jim musel vysvětlit, co se děje, abychom se posunuli dál ve vývoji a pod...
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:33   Citovat  

No já taky vzdělání v automoto oboru neutrpěl, nicméně mě to teď živí, neb mě to zajímalo... A tak jsem se učil, mám za sebou hodně pokusů - omylů, ale člověk se učí celý život.
S článkama určitě pokračuj, já jak bude čas, zase zamýšlím něco pro ty "komzumenty". Uvidíme co ze mě vypadne.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:39   Citovat  

Já si myslim,že to nikdo nemyslel špatně,otázka byla jasně položená,dostalo se odpovědi..
Že se omílaj obrázky..Já si ty články přečtu,ale jako člověk bez technickýho základu,kterej si akorát sám mění žárovky,olej,filtry a svíčky s pojistkama si z nich kolikrát moc nevezmu.Např..byl článek o 4WS,kdyby byl bez obrázku,tak si ho přečtu,ale pže to bude jen popis,kterej třeba nebyl psanej na mojí mozkovou frekvenci,tak se na chvilku zamyslim,třeba ani nedočtu a poté ho vypustim.Čet jsem jeden,kde byly i obrázky,náčrty průjezdu zatáčkou,prostě jak to funguje,přečet jsem to celý a dokonce to pochopil Hihi
Prostě si jen myslim,že sem tam obrázek není na škodu,neznalejm pomůže spojit si jednotlivý informace a tím pro ně ten článek získá novej rozměr.Učitelé taky jen nemelou,občas něco na tabuli nakreslej..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:41   Citovat  

ExEricss napsal:
No já taky vzdělání v automoto oboru neutrpěl, nicméně mě to teď živí, neb mě to zajímalo... A tak jsem se učil, mám za sebou hodně pokusů - omylů, ale člověk se učí celý život.
S článkama určitě pokračuj, já jak bude čas, zase zamýšlím něco pro ty "komzumenty". Uvidíme co ze mě vypadne.

Mě to hlavně baví a částečně také živí, ale spíš závodní věci, vývoj, testování a aplikace v praxi. Při závodech potřebuješ věci, které jsou ověřené a odzkoušené, na testování už není čas, pokud auto nedojede kvůli technické závadě nebo nefunguje správně, je to vždy velká finanční ztráta, takže tady je místo, které mě zajímá...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:45   Citovat  

spoon napsal:
Já si myslim,že to nikdo nemyslel špatně,otázka byla jasně položená,dostalo se odpovědi..
Že se omílaj obrázky..Já si ty články přečtu,ale jako člověk bez technickýho základu,kterej si akorát sám mění žárovky,olej,filtry a svíčky s pojistkama si z nich kolikrát moc nevezmu.Např..byl článek o 4WS,kdyby byl bez obrázku,tak si ho přečtu,ale pže to bude jen popis,kterej třeba nebyl psanej na mojí mozkovou frekvenci,tak se na chvilku zamyslim,třeba ani nedočtu a poté ho vypustim.Čet jsem jeden,kde byly i obrázky,náčrty průjezdu zatáčkou,prostě jak to funguje,přečet jsem to celý a dokonce to pochopil Hihi
Prostě si jen myslim,že sem tam obrázek není na škodu,neznalejm pomůže spojit si jednotlivý informace a tím pro ně ten článek získá novej rozměr.Učitelé taky jen nemelou,občas něco na tabuli nakreslej..

To je ale pořád dokola, k čemu a k pochopení čeho ti v tomto článku pomůže fotka auta či brzdové destičky, nebo brzd? Kromě toho, že to bude líbivější...

EDIT: pokud to má nějaký faktický význam, jako třeba u toho 4WS nebo těch diferenciálů, to beru a taky jsem se snažil tam něco málo dát, ale tady?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:48   Citovat  

Dany napsal:
To je ale pořád dokola, k čemu a k pochopení čeho ti v tomto článku pomůže fotka auta či brzdové destičky, nebo brzd? Kromě toho, že to bude líbivější...

Jsem to nemyslel jen ke článku o brzdách,obecně,začlo se o tom už před brzdama..Nechme to být Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.1.2011 , 22:51   Citovat  

spoon napsal:
Jsem to nemyslel jen ke článku o brzdách,obecně,začlo se o tom už před brzdama..Nechme to být Mrk

Ano, začalo se o tom u popisu jednoho kola ve SPA, sice jsem si myslel, že není problém si na netu vygooglit jak okruh vypadá, pokud mě to zajímá do detailu, ale uznal jsem, že pro lidi je jednodušší, když to někdo udělá za ně, dal tam odkazy a Crxmann to upravil. Napsal jsem, že to tak je lepší...
Ale prostě to dle mě naprosto zbytečně pokračuje i u tohoto tématu, kde to opravdu není nutné...
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 6:58   Citovat  

víš co dany,je to pěkný ,je dobře že se podělíš o informace,jen je potíž, že lidi nejsou zvyklý číst delší texty , mě kolikrát štve že někomu píšu pracně postup řešení problému , postupuju po krocích je jich třeba 5-6 tak jak ověřuješ co a jak funguje nebo ne a on pak napíše odpověď, že je z ní jasný,že zkusil jen první dva a dál to nečet.Proto ty obrázky,text rozbijou a je pak čitelnější, záživnější i pro laika , kterej se jinak po dvou třech techničtějších větách v tom ztratí -chybí mu ta vizuální vazba -(ty desky jsou nekde u kola že ?) Někde tu je můj a edův článek o svíčkách(teda doufám že už je v původním stavu i s obrázky,edit je tudy odkaz ),myslím si že je celekm čtivej , nedělám si iluze,že každej třeba rozuměl grafu teplot v závislosti na teplotě a směsi ,ale je to prostě napohled zajímavější.Nemyslím si ale,že je v zájmu "čtivosti" nutný slevovat z technický urovně (což mi přijde ,že trošku děláš), mě osobně v tom článku trochu chyběli technický informace -např zmiňuješ teploty přehřátí směsi -jaká ta teplota zhruba je -ano vím dá se dohledat ....
U těch brzd by např stačilo za stať kde popisuješ rozpadnutí materiálu po přehřátí prdnout fotku takový desky -pokud máš někde v archivu,prostě "takhle to pak vypadá " ,pak třeba vyzařování tepla jednotlivými díly brzd, u zajetí kotouče např fotku před a po - i technickej antitalent se pak koukne a uvidí á takhle to je...
jinak ti fandím jen tak dál a houšť,já už ten psací elán ztratil,přišlo mi že to píšu zbytečně. Smutný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 8:47   Citovat  

monty napsal:
víš co dany,je to pěkný ,je dobře že se podělíš o informace,jen je potíž, že lidi nejsou zvyklý číst delší texty , mě kolikrát štve že někomu píšu pracně postup řešení problému , postupuju po krocích je jich třeba 5-6 tak jak ověřuješ co a jak funguje nebo ne a on pak napíše odpověď, že je z ní jasný,že zkusil jen první dva a dál to nečet.Proto ty obrázky,text rozbijou a je pak čitelnější, záživnější i pro laika , kterej se jinak po dvou třech techničtějších větách v tom ztratí -chybí mu ta vizuální vazba -(ty desky jsou nekde u kola že ?) Někde tu je můj a edův článek o svíčkách(teda doufám že už je v původním stavu i s obrázky,edit je tudy odkaz ),myslím si že je celekm čtivej , nedělám si iluze,že každej třeba rozuměl grafu teplot v závislosti na teplotě a směsi ,ale je to prostě napohled zajímavější.Nemyslím si ale,že je v zájmu "čtivosti" nutný slevovat z technický urovně (což mi přijde ,že trošku děláš), mě osobně v tom článku trochu chyběli technický informace -např zmiňuješ teploty přehřátí směsi -jaká ta teplota zhruba je -ano vím dá se dohledat ....
U těch brzd by např stačilo za stať kde popisuješ rozpadnutí materiálu po přehřátí prdnout fotku takový desky -pokud máš někde v archivu,prostě "takhle to pak vypadá " ,pak třeba vyzařování tepla jednotlivými díly brzd, u zajetí kotouče např fotku před a po - i technickej antitalent se pak koukne a uvidí á takhle to je...
jinak ti fandím jen tak dál a houšť,já už ten psací elán ztratil,přišlo mi že to píšu zbytečně. Smutný

Ano, mě také přijde, že to píšu zbytečně...
Pokud to zahltím technickými daty, bude ten článek o polovinu delší a mám strach, že lidi utečou dříve, než to dočtou. Proto slevuji z technické úrovně, po prvních článcích mi bylo řečeno, že to je napsané moc odborně a lidi tomu nerozumí... Ano, snažím se to psát hodně jakoby pro lidi a chápu, že to může být někdy pro odborníka komické...
Další zásadní problém je, že na to nemám čas, napsat takovýto článek je pro mě tak 3 až 4 hodiny, předělat to do grafiky je další dvě tři hodiny a ty já prostě nemám, navíc nejsem příznivcem tohoto editoru, špatně se mi s ním pracuje, pro vložení fotek skáču od čerta k ďáblu a pod. Navíc pokud se podíváš, tak text vypadá jinak na Internet Exploleru a jinak (správně) na Google Chrome, což mě taky neskutečně štve, prostě na IE8 je to výrazně horší a skoro se to ani nedá číst, jak to je nepřehledné...
Fotky samozřejmě mám, jenže tak jak jsem zvyklý to dělat na TypeR to tady nejde a zdržuje mě to...

EDIT: Ještě jednou jsem si přečetl tvůj příspěvek, ano jedna věc je jasná, lidi nejsou zvyklí číst texty, lae pokud se tedy chtějí něco dozvědět, tak prostě se to musí naučit, jinak to nejde. Já to samé nemůžu vysvětlovat několika lidem po ICQ denně, což je právě i důvod, proč jsem články pro svůj TypeR začal psát, pokud má někdo dotaz, pošlu mu stručně odkaz, ať si to přečte, možná to pak někdo bere jako že se s ním nechci bavit, ale v tom objemu lidí to prostě nejde, ale plně souhlasím s tebou a takto napsanou kritiku (tím že je i s vysvětlením tvého pohledu a příkladu) já beru. Je to úplně neco jiného, než když někdo napíše, že to stojí za prd nebo že to je nezáživné...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 21:41   Citovat  

EDIT: Ještě jednou jsem si přečetl tvůj příspěvek, ano jedna věc je jasná, lidi nejsou zvyklí číst texty, lae pokud se tedy chtějí něco dozvědět, tak prostě se to musí naučit, jinak to nejde. Já to samé nemůžu vysvětlovat několika lidem po ICQ denně, což je právě i důvod, proč jsem články pro svůj TypeR začal psát, pokud má někdo dotaz, pošlu mu stručně odkaz, ať si to přečte, možná to pak někdo bere jako že se s ním nechci bavit, ale v tom objemu lidí to prostě nejde, ale plně souhlasím s tebou a takto napsanou kritiku (tím že je i s vysvětlením tvého pohledu a příkladu) já beru. Je to úplně neco jiného, než když někdo napíše, že to stojí za prd nebo že to je nezáživné...

Dany, to je přesně oč jde. přátele
   Návrat  
barel je teď offline  barel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2011 , 22:25   Citovat  

hmm ...

NINJO ... ty tvý reakce je přesně ten důvod proč krom Danyho NIKDO další nic nepíše Tak to valím bulvy ... Monty to napsal OK o tom žádná ...

Není to jen o diferácích, brzdách .. je spousta lidí co s " Honda " zažila mraky věcí a myslím že by bylo přínosem (alespoň pro mě) kdyby se o to podělili .. jenže kvůli těmhle suchejm komentům nenapíše danyho "nechápu" že se na tyto články ne wc

Tím nezpochybňuji právo na tvůj názor, ale o co ti jde ? Hodit machra ? Pokud těm článkům chceš pomoci tak podej ruku než tyhle frajerský poznámky ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 7:46   Citovat  

barel:

Cela podstata diskuse je "v cem je problem". Ja vidim podstatu problemu v tom ze jsou clanky jen o dlouhem textu. Navrhoval jsem prolozeni textu obrazky. To se u clanku o SPA udelalo a z meho pohledu byl najednou daleko ctivejsi a lepsi. Kdyz vysel dalsi clanek tak mel Dany narazku na me o obrazkach, ze tam zadny nejsou. Otevrel jsem clanek a zase to bylo 5 minut cteni faktu a na tom se nic nezmeni. Me to treba neco rekne, ale existuji lidi co by se neco radi dozvedeli, jenze sotva vi jak vypada brzdova desticka nebo prehraty kotouc. Proti obsahu nic nemam, ten je vyborny, jen jsem chtel poznamenat jistou "nudnost" cteni, kterou by rozbil prave nejaky ten obrazek.
Nejsem idiot abych nedokazal precist dlouhy text jednim dechem a nepochytit informace.
Me je to ve svy podstate uplne jedno. Takze priste uz "nebudu hazet machra" a necham si to pro sebe. je to dobrý

PS: I Danyho chapu s neustalym vysvetlovanim veci po icq, po sz a podobne. Sam uz jsem na to z vetsi casti rezignoval.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 10:28   Citovat  

ninja napsal:
barel:

Cela podstata diskuse je "v cem je problem". Ja vidim podstatu problemu v tom ze jsou clanky jen o dlouhem textu. Navrhoval jsem prolozeni textu obrazky. To se u clanku o SPA udelalo a z meho pohledu byl najednou daleko ctivejsi a lepsi. Kdyz vysel dalsi clanek tak mel Dany narazku na me o obrazkach, ze tam zadny nejsou. Otevrel jsem clanek a zase to bylo 5 minut cteni faktu a na tom se nic nezmeni. Me to treba neco rekne, ale existuji lidi co by se neco radi dozvedeli, jenze sotva vi jak vypada brzdova desticka nebo prehraty kotouc. Proti obsahu nic nemam, ten je vyborny, jen jsem chtel poznamenat jistou "nudnost" cteni, kterou by rozbil prave nejaky ten obrazek.
Nejsem idiot abych nedokazal precist dlouhy text jednim dechem a nepochytit informace.
Me je to ve svy podstate uplne jedno. Takze priste uz "nebudu hazet machra" a necham si to pro sebe. je to dobrý

PS: I Danyho chapu s neustalym vysvetlovanim veci po icq, po sz a podobne. Sam uz jsem na to z vetsi casti rezignoval.

Tome, tak tohle je vysvětlení, které možná Dany čekal na začátku. je to dobrý
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:00   Citovat  

ma pravdu ten chlapec (ninja), ten format clanku neni moc povedenej, vcera sem si cetl ten clanek od "klubu" a pro me je to nestesti to cist, jak je ten radek dlouhej tak se nak nemuzu trefit z konce jednoho na zacatek dalsiho a proste me to nebavi cist, chtelo by to nak lip naformatovat, kratsi radky, nak rozdelit casti na odstavce, popsat je nebo pouzit naky odrazky nebo tak neco, nevim
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:16   Citovat  

ninja napsal:
barel:

Ano, tohle je naprosto jiná strana mince... Nicméně přesto třeba u těch destiček to stále nevidím jako nutné proložit obrázky. Ano, možná by to lépe vypadalo, ale osobně pochybuju, že to osloví díky obrázkům více lidí, tohle musí přečíst lidi, kteří si chtějí koupit (nebo si koupili) nové brzdy a chtějí se o tom něco dozvědět. Takže pokud neví jak vypadá destička a nikdy neměl na autě nic než sériové, tak mu obrázek nic navíc nenapoví a třeba jen to prolétne, nicméně v podvědomí bude mít, že něco takového viděl a až za rok dva bude kupovat něco nového, tak si vzpomene, že se o tom někde psalo a najde si to, vrátí se k tomu a to je dle mě hlavní přínos...

Je pravda, že kdybych tady zbytečně nediskutoval, tak už to mohlo být hotové, tak třeba příště...

Chápeš! Jinak aby to nevyznělo špatně, nechtěl bych aby to vypadalo, že mě lidi "otravují" svými dotazy. Tak to není, rád lidem poradím, nicméně právě pokud to je dotaz, který se neustále opakuje, je třeba to řešit takovýmto způsobem. Naopak mě třeba potěší, když ni někdo napíše, že to četl, ale má k tomu takovýto dotaz. To je vidět zájem a rád ten detail dořeším...
Osobně mi víc vadí, když ze mě někdo tahá celý večer informace (a detailní, třeba kombinace brzd) a potom si to koupí kvůli pár korunám jinde, to mě třeba osobně mrzí daleko víc. Přitom si ten dotyčný neuvědomí, kolik peněz mu daná informace ušetřila, což je myslím právě to, co měl na mysli Monty, ale to je bohužel naše povaha...
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2011 , 11:28   Citovat  

ahojky vsem v novem roce.

dany, diky za clanky stejne tak jak dekuji preludeZ a dalsim kteri maji za sebou spoustu prace na clancich, fakach ci primo v odpovedich v diskusich.

kazdopadne bych se ani moc nedivil ze clanek ma radove mensi "ctivost" nez forum a naopak mi to prijde zcela normalni. koukni uz jen na to kolik topicu v diskusi je vicemene daleko od techniky a reflektuji spis zivot komunity nez reseni problemu ... na forum jiste kazdy pristupuje casteji - proklikani par topicu co mne zajimaji provadim bezne i nekolikrat denne narozdil od clanku. ten povetsinou prectu jednou, vratim se k nemu kdyz se mi jeho tema stane opet aktualni. urcite ho nebudu cist pravidelne denne ci tydenne. ale to ovsem neznamena zeby mne tento neobohatil 100x vic nez jedno proklikani fora.

nemer prosim tedy ucelnost psani a publikace clanku poctem precteni. v porovnani s diskusi tak porovnavas kaviarek a chleba. obe tyto potraviny konzumujes predpokladam taky s radove jinou frekvenci. stejne tak asi vetsina cte 100x casteji denni tisk (i na netu trebas) nez encyklopedie ci odbornou literaturu (na netu trebas wiki?)

na druhou stranu vetsina "balastu" ktery piseme do fora zapadne v case, clanky tu zustanou. stejne jak zustaly po (5ti a vice) letech clanky od hafanu ... kdo si dnes pocte v tehdejsich diskusich? asi nikdo. ale clanky se re-publikuji tady.

... z tohoto pohledu mi naopak nekterych plodnych diskusi je lito pac informace v nem by na clanecek casto dat mohly a takto je tu slusne riziko ze zapadnou nekde ... v hlubinach.

drzim tedy palec a DIKY! ... predem za jeste nenapsane. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.1.2011 , 11:26   Citovat  

Neměl jsem teď vůbec čas napsat další článek, tak jsem alespoň doplnil článek o zajíždění destiček, dal jsem tam i technické parametry jednotlivých směsí s použitelným teplotním rozsahem, jak po mě pár lidí chtělo...

Pokud máte však nějaké zkušenosti, nenechte se zmást obrovským rozsahem EBC, nejenže to je u destiček neobvyklé, ale v praxi se ukázalo, že ačkoli výrobce uvádí toto nádherné rozpětí, je skutečnosti je bohužel o hodně nižší a spíše to koresponduje s mými postřehy. Dopsal jsem tedy pod oficiálně uváděné rozpětí také mnou odhadnuté použitelné...

EBC GreenStuff
materiál ... organické pojivo s měkkými částicemi
koeficient tření dle výrobce ... maximálně 0.55μ
můj pocit tak maximálně 0.40μ
pracovní teplota dle výrobce ... 0°C až 650°C
pracovní teplota dle mých zkušeností ... 0°C až 300°C

EBC RedStuff
materiál ... semi keramický materiál
koeficient tření dle výrobce ... maximálně 0.50μ
s tímto bych v podstatě souhlasil, pokud však se brzdí častěji a stoupá teplota, koeficient určitě o něco klesá
pracovní teplota dle výrobce ... 0°C až 750°C
pracovní teplota dle mých zkušeností ... 50°C až 400°C

EBC YellowStuff
materiál ... semi keramický materiál
koeficient tření dle výrobce ... rozsah 0.30μ až 0.50μ
tento koeficient dle mě zhruba pocitově sedí, nicméně zase delším brzděním a vyšší teplotou spíše klesá
pracovní teplota dle výrobce ... 0°C až 900°C
pracovní teplota dle mých zkušeností ... 50°C až 500°C

EBC BlueStuff
materiál ... organické pojivo s měkkými částicemi
koeficient tření dle výrobce ... rozsah 0.40μ až 0.70μ
v praxi bych řekl okolo 0.50μ, problém je, že u těchto destiček koeficient tření delším brzděním spíš klesá
pracovní teplota dle výrobce ... 150°C až 900°C
pracovní teplota dle mých zkušeností ... 150°C až 750°C

Ferodo DS2500
materiál ... organické pojivo s měkkými kovovými částicemi
koeficient tření ... maximálně 0.50μ
pracovní teplota ... 100°C až 450°C

Ferodo DS3000
materiál ... organické pojivo s měkkými kovovými částicemi
koeficient tření ... maximálně 0.62μ s progresivním průběhem
pracovní teplota ... 250°C až 750°C

Ferodo DS1.11
materiál ... siloxan
koeficient tření ... maximálně 0.51μ
pracovní teplota ... 200°C až 800°C

XYZ Street
materiál ... keramika + měkké kovové částice
koeficient tření ... 0.46μ až 0.53μ
pracovní teplota ... 90°C až 550°C

XYZ Race
materiál ... karbon s kovovými částicemi a grafitem
koeficient tření ... téměř konstantní s malou odchylkou okolo 0.50μ
pracovní teplota ... 250°C až 800°C

Tím se ten článek stává o něco více obsáhlým, než jsem měl původně při popisu zajíždění na mysli... Tak to snad nevadí...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Články na H-C: dotazy, novinky, informace...
Fórum: Novinky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina