Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
sprinty-upravy pro sezonu 2008
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 7
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 22:47   Citovat  

jagy napsal:
looser, protoze ma nekdo vyssi objem a uz v serii mu to jede lip jak tvemu upravenemu motoru s nizsim obsahem? Tak to valím bulvy

Hodne zajimavy nazor.. to zase me je jedno, jaky je to obsah.. proc mit 1.6, kdyz 2.0 jede vic? Nevidim duvod cpat penize do motoru, ktere nema takovy potencial, ale je to kazdeho vec..
s tim looser souhlasim ... neni takovej problem vymachat 150ps treba ze 120konovyho 2litra ale vymlatit 150 ps ze 100honove 1.6 ..... napriklad
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
snk. je teď offline  snk.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 22:58   Citovat  

jagy napsal:
looser, protoze ma nekdo vyssi objem a uz v serii mu to jede lip jak tvemu upravenemu motoru s nizsim obsahem? Tak to valím bulvy

Hodne zajimavy nazor.. to zase me je jedno, jaky je to obsah.. proc mit 1.6, kdyz 2.0 jede vic? Nevidim duvod cpat penize do motoru, ktere nema takovy potencial, ale je to kazdeho vec..

Moc to nechapes... jestli to beres takhle,tak nechapu proc mas napriklad 2.0 kdyz sis mohl koupit 3.5L nebo AWD 4.5L atd..A nemyslel jsem to ,ze je looser,protoze ma "lepsi"(silnejsi) auto Velmi šťastný ,to bych byl jenom nasranej.Myslim tim,ze prijet na sprinty s 2.0 co ma 150koni v zakladu treba ,nebo s necim co ma 150koni upravenejch,mi pride rozdil.S tim ,ze vic fandim tomu upravenymu jestli chapes.

Jde mi o praci na tom aute.Proste cim vic koni pridas,tim vetis ses kabrnak...takze 350+20koni SUX... natoz skodovka co ma 40koni a prida 25koniku mi pride vic husta..jestli to ted uz chapes...je to obrazne,tak to zas neber doslova Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 22:59   Citovat  

Doomm napsal:
s tim looser souhlasim ... neni takovej problem vymachat 150ps treba ze 120konovyho 2litra ale vymlatit 150 ps ze 100honove 1.6 ..... napriklad

JJ asi tak kouř
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 23:29   Citovat  

Ja to chapu.. taky fandim temhle nadsencum.. ale nechapu, proc by mel byt nekdo looser?
Hlavne jsem chtel rict to, proc upravovat nizsi objem bez potencialu, kdyz muzes mit treba B16 ktere je skvela? Vis co tim chci rict? Ze jde prece o to jak to jede a ne jak moc si to upravil a bylo to tezky nebo ne.. aspon ja to tak vidim.. proste to musi jet. Mr. Green

Pro nejaky pozitek z jizdy.. a to sprint opravdu neni.. nejaky vrch, to je jina kava..
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 0:19   Citovat  

jagy napsal:
Ja to chapu.. taky fandim temhle nadsencum.. ale nechapu, proc by mel byt nekdo looser?
Hlavne jsem chtel rict to, proc upravovat nizsi objem bez potencialu, kdyz muzes mit treba B16 ktere je skvela? Vis co tim chci rict? Ze jde prece o to jak to jede a ne jak moc si to upravil a bylo to tezky nebo ne.. aspon ja to tak vidim.. proste to musi jet. Mr. Green

Pro nejaky pozitek z jizdy.. a to sprint opravdu neni.. nejaky vrch, to je jina kava..

naprostej souhlas je to dobrý
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 10:30   Citovat  

asi si místo svého litrového motoru v šáde 110r dám B16B abych nebyl za debila...jinej motor ladit nemá přece cenu nemá cenu,nemá cenu OK ...jávím...mám to prodat a koupit celé vti aha,blbnu CTR,nebo NSX...kuwa...nejlépe se čipujou turbo diesly tak co sem taháte nějakej B16...kuwa koupíme oktávky né...co oktávky...co takle turbodiesly z caterpilarů nakladačů...to je jiná liga,ten krouťák...nebo se všici bojíte že se vás s tou 1,4 bude držet jak klíště...ono se lépe řekne..mno má tam udělanou dobře 1,6vt mě tam chybí to a to,,,než si vymýšlet báchorky proč 1,4 mě tak poprasila...ano řada B má větší potenciál,lepší střeva atd...ale nedělá se v 1,4ce!!! nechte mu jeho sen...poraďte ,řekně te svůj názor že vy by jste volili Béčkovej motor...ale nedělejte z nikoho de facto hlupáka že nejde do Béčkového motoru...
   Návrat  
MarAt je teď offline  MarAt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 11:28   Citovat  

Je to jen jedno z hledisek -vztahovat výkon,zrychlení nebo zajetej čas na 1/4 míli na peníze...a pokud se na to člověk dívá takto,tak by swap měl ve výsledku lepší poměr jak úprava(což se nedá říct o koupi nsx atp),ale osobně mě nadšenci,kteří přestože si toto uvědomují raději chtějí dokázat něco technicky zajímavého imponují. Na druhé straně ale vidím už poněkud masochismus v tom,pokud někdo staví třeba 1.6 motor a hned na začátku se handicapuje výběrem jako d16 nebo nedejbože třeba motorem vw.
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 11:44   Citovat  

PAKO napsal:
asi si místo svého litrového motoru v šáde 110r dám B16B abych nebyl za debila...jinej motor ladit nemá přece cenu nemá cenu,nemá cenu OK ...jávím...mám to prodat a koupit celé vti aha,blbnu CTR,nebo NSX...kuwa...nejlépe se čipujou turbo diesly tak co sem taháte nějakej B16...kuwa koupíme oktávky né...co oktávky...co takle turbodiesly z caterpilarů nakladačů...to je jiná liga,ten krouťák...nebo se všici bojíte že se vás s tou 1,4 bude držet jak klíště...ono se lépe řekne..mno má tam udělanou dobře 1,6vt mě tam chybí to a to,,,než si vymýšlet báchorky proč 1,4 mě tak poprasila...ano řada B má větší potenciál,lepší střeva atd...ale nedělá se v 1,4ce!!! nechte mu jeho sen...poraďte ,řekně te svůj názor že vy by jste volili Béčkovej motor...ale nedělejte z nikoho de facto hlupáka že nejde do Béčkového motoru...

ale pakousku,nejakej precitlivelej dneska ne? pořádnej výtlem
nikdo mu nic nevyvraci ,jen mu vsichni kdo se aktivne pohybujou v oblasti sprintu reklo svuj nazor...a ten je takovy ,ze pokud chces vyhravat,tak neni nic jednodussiho nez koupit nebo zacit ladit to nejsilnejsi co v dane skupine za dane penize je ne?
cili chce-li vyhravat v 1,4 tak at jde do swifta,chce-li v 1.6 tak B-motor,ve 2,0 ctr atd....
pokud mu ovsem staci pobusit nejakou seriovou B16 nekde na semaforech,tak je jeho plan smele odvazny,za coz ma i jistou uctu u nas ostatnich.....
ale jak psal marat....neni to hloupost ladit handicapovanej motor kdyz nikdy nedosahnes toho co s jinym?
a opet jsme u toho,na co to chce....cili bych to nechal jen a jen na nem Mrk
nicmene myslim ,ze nikdo z nej hlupaka nedela,jen mu chteji usetrit penize cas a nervy
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 14:36   Citovat  

swift je divná honda , kdy ji vyráběli?Velmi šťastný nemusí hned vyhrávat , stačí že se třeba pěkně sveze ,získá zkušenosti a příště se pustí třeba do B 16 , ono to co dělá teď na d14 bude fungovat i jinde. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 15:55   Citovat  

jagy napsal:

jenze ne kazdej si muze dovolit super extra drahy a bext quality dily, proto se upravujou 1400 atd ... bo na vtec, turbo a vykosoobjemovy motory jsou tuningovy dily v jiejch cenovkach
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 16:21   Citovat  

Doomm napsal:
jenze ne kazdej si muze dovolit super extra drahy a bext quality dily, proto se upravujou 1400 atd ... bo na vtec, turbo a vykosoobjemovy motory jsou tuningovy dily v jiejch cenovkach

hlavne kdyz se neco nepovede a umre d14 tak je to jina cena nez kdyz umre b16

jinak ti fakt fandim kamo,sem zvedavej jak to pojede,i kdyz ti musim s politovanim oznmit ze budu rychlejsi Velmi šťastný Hihi

edit:samozrejme protoze budu swapovat b16 pořádnej výtlem
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 16:27   Citovat  

Doomes, co planujes krome motoru? Co vaha, prevodovka?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 16:27   Citovat  

posero napsal:
hlavne kdyz se neco nepovede a umre d14 tak je to jina cena nez kdyz umre b16

jinak ti fakt fandim kamo,sem zvedavej jak to pojede,i kdyz ti musim s politovanim oznmit ze budu rychlejsi Velmi šťastný Hihi

edit:samozrejme protoze budu swapovat b16 pořádnej výtlem
hlavne prosimte neswapuj moc v mistech kde to vynasi .... ale nekde na letisti ... Úsměv joke ... az bude zkompletovano, zajeto, odlazeno, zmereno tak asi udelam malej clanek
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 16:34   Citovat  

Doomm napsal:
hlavne prosimte neswapuj moc v mistech kde to vynasi .... ale nekde na letisti ... Úsměv joke ... az bude zkompletovano, zajeto, odlazeno, zmereno tak asi udelam malej clanek

ja uz umim jezdit fakt pořádnej výtlem uz sem velkej a rozumnej,uz to vidim jak to zas vyvalim nekde papa

clanecek bude urcite fajn a keci typu ze na svete je jenom b16 sou o :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 17:27   Citovat  

posero napsal:
ja uz umim jezdit fakt pořádnej výtlem uz sem velkej a rozumnej,uz to vidim jak to zas vyvalim nekde papa

clanecek bude urcite fajn a keci typu ze na svete je jenom b16 sou o :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):
Tak to koukám! Úsměv Mr. Green Velmi šťastný pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 17:36   Citovat  

ty proste rikas,ze rychlejsi je rychlejsi,coz mi pride jasny Úsměv .Neznam nikoho,kdo by nechtel tunit auto za 2miliony... proto nevim proc to tu rikas.Chapu ze je lepsi mit rychlejsi auto,kvalitnejsi motor a vic penez Velmi šťastný
Ale proto vic uctivam lidi, co maj pomalejsi auto,horsi motor a min penez Mrk ....uz to chapem oba,tak to nebudem asi resit dal Úsměv)
   Návrat  
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 17:48   Citovat  

MarAt napsal:
Je to jen jedno z hledisek -vztahovat výkon,zrychlení nebo zajetej čas na 1/4 míli na peníze...a pokud se na to člověk dívá takto,tak by swap měl ve výsledku lepší poměr jak úprava(což se nedá říct o koupi nsx atp),ale osobně mě nadšenci,kteří přestože si toto uvědomují raději chtějí dokázat něco technicky zajímavého imponují. Na druhé straně ale vidím už poněkud masochismus v tom,pokud někdo staví třeba 1.6 motor a hned na začátku se handicapuje výběrem jako d16 nebo nedejbože třeba motorem vw.

Takze uz od tebe vim ze mam pod kapotou celerona a ze jsem masochysta ..S cim jinym me jeste hodlas podporovat v mojem snu ze Dcko dokze taky divy ?
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 18:08   Citovat  

MarAt napsal:
Myslím,že je to jen o cílech-já třeba mám na dení ježdění eclipse gsx a díky absenci drag cupu bych s ním chtěl zkusit nějakej sprint..má to elektrický předvíječe pásů,tempomat,klimu,všemožně polohovatelný dvoutunový sedačky atd..no a cíl je prostě do 10. místa a myslím,že na to můžu být kur.a hrdej pokud se mi to povede,protože ve dvoulitrech s turbem je pekelně nabito...
Jinak tuhle sezonu by mělo vyjet po několika letech Nyxovo crx s 201hp b16a,co jsem dělal 2004 a Benymu taky dělám motor,tak doufám,že zkusí krouhnout 13s.

benymu drzim palce ale pod 13s to bude vazna vec, u nas na slovensku bol jazdit jeden poliak na upravenom CTR (vraj 299koni), odlahceny a dal 13.24s ak sa dobre pametam. jasne, ze je to blizko, ale ked si na hrane, tak uz kazda desatina znamena strasne vela... skoda ze moje skapalo len tyzden potom, ako som zaknihoval 13.11s, rad by som vedel, ci by sa mi to podarilo doladit na nejakych aspon 12.99s Úsměv
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 21:36   Citovat  

snk. napsal:
ty proste rikas,ze rychlejsi je rychlejsi,coz mi pride jasny Úsměv .Neznam nikoho,kdo by nechtel tunit auto za 2miliony... proto nevim proc to tu rikas.Chapu ze je lepsi mit rychlejsi auto,kvalitnejsi motor a vic penez Velmi šťastný
Ale proto vic uctivam lidi, co maj pomalejsi auto,horsi motor a min penez Mrk ....uz to chapem oba,tak to nebudem asi resit dal Úsměv)

a sakra, takze kdybych mel nahodou rychlejsi auto, lepsi motor a vice penez, tak jsem pro tebe take looser? naštvanej
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 22:22   Citovat  

PAKO: Asi si toho nevsiml, ale ja psal, ze mu fandim.. jen proste proc upravovat 1.4 s malym potencialem, kdyz je muze byt B16, ktera patri k top motorum?

Doom: jenze tebe bude stat urcite vic penez upravit 1.4 aby jela jako treba seriova B16.. a na B16 je urcite vic dilu, vice moznosti..

snk. : tys to nepochopil vubec.. cože cože ? A je to jen muj nazor.. a jestli je kazdy, kdo ma lepsi motor looser.. hmm.. zmatenej
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.2.2008 , 23:15   Citovat  

jagy napsal:
PAKO: Asi si toho nevsiml, ale ja psal, ze mu fandim.. jen proste proc upravovat 1.4 s malym potencialem, kdyz je muze byt B16, ktera patri k top motorum?

Doom: jenze tebe bude stat urcite vic penez upravit 1.4 aby jela jako treba seriova B16.. a na B16 je urcite vic dilu, vice moznosti..

snk. : tys to nepochopil vubec.. cože cože ? A je to jen muj nazor.. a jestli je kazdy, kdo ma lepsi motor looser.. hmm.. zmatenej

jenze kdyz mu rupne D14, tak si dalsi motor "na testovani" koupi za 6k a kdyby rupla B16ka to to je tak 5x vic. Sice na B16 je vice dilu, ale taky kolik stoji, ze Úsměv Ja vice obdivuji lidi, kdyz si to sami udelaji...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 1:48   Citovat  

infinity napsal:
jenze kdyz mu rupne D14, tak si dalsi motor "na testovani" koupi za 6k a kdyby rupla B16ka to to je tak 5x vic. Sice na B16 je vice dilu, ale taky kolik stoji, ze Úsměv Ja vice obdivuji lidi, kdyz si to sami udelaji...

yes,doom se pustil do neceho noveho sice asi vedom toho ze nebude nejrychlejsi na svete ale udela si to po svem a zkusi to jinak nez ostatni a myslim ze to bude v kategorii 1400 dobry auto,prece jen b16 s rychlym vyfukem a sanim jezdi dost Tak to valím bulvy
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 2:47   Citovat  

1,4 .... swift nebo P205 rallye - zadnej motor s vetsim potencialem v teto kategorii neznam. Dko od hondy v 1,4 Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 9:50   Citovat  

infinity napsal:
Doomes, co planujes krome motoru? Co vaha, prevodovka?
akrat mensi kola, na sekvenc a LSD nejsou bohuzel finance, a 1.4 z i tak ma jednu z nejkratsich prevodovek
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 9:59   Citovat  

LK7R napsal:
1,4 .... swift nebo P205 rallye - zadnej motor s vetsim potencialem v teto kategorii neznam. Dko od hondy v 1,4 Ble
rikas zadnej jinej nema takovej potencial

Civic:
vykon:90ps
vaha:1030
SOHC rozvod

Swift:
vykon:101ps
vaha:800kg
DOHC rozvod

tim padem ma swift navrh DOHC, a vaha a pokud to neni vylozene na sprint tak je z toho potencialni rakev
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 10:39   Citovat  

Doomm napsal:
rikas zadnej jinej nema takovej potencial

Civic:
vykon:90ps
vaha:1030
SOHC rozvod

Swift:
vykon:101ps
vaha:800kg
DOHC rozvod

tim padem ma swift navrh DOHC, a vaha a pokud to neni vylozene na sprint tak je z toho potencialni rakev

btw: ak sa nemylim, tak 1.4 ma rovnake vrtanie ako 1.5 a 1.6 Dcko, cize rovnake ako aj ZC. a teda ak tam pasuje hlava z D16Z6, tak som videl uz upravu, ze na blok D16Z6 niekto nalozil DOHC NON-Vtec z motora ZC (D16A9). nebolo to uplne trivialne, ale ten motor behal.
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 10:42   Citovat  

MarAt napsal:
Chtěl jsem říct,že b16 a d16 je úplně jinej motor ( bohužel asi jako celereon a pentium),ale jinak si jdi za svým doome! Ať ti to jede! OK

Jak bych to rekl... Momentalni maximalni vykon z danyho motoru je snad podobnej ne? 230PS jako 230PS. Nebo z B16 jde jeste vic NA cestou? Velmi šťastný Tak jsem to myslel... Vim ze vrtani, zdvih, klika a ostatni cipoviny jsou jiny nejsem lama oba motory tak nak taky znam. meetallll Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 10:49   Citovat  

vti [906team] napsal:
btw: ak sa nemylim, tak 1.4 ma rovnake vrtanie ako 1.5 a 1.6 Dcko, cize rovnake ako aj ZC. a teda ak tam pasuje hlava z D16Z6, tak som videl uz upravu, ze na blok D16Z6 niekto nalozil DOHC NON-Vtec z motora ZC (D16A9). nebolo to uplne trivialne, ale ten motor behal.
jenze jak se zdvihem? to by ak byly mesi komprese bo d16 ma i vetsi zdvih a vseobnecne plati ze civ vic se smes stalci tim li ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 12:11   Citovat  

Doomm napsal:
jenze jak se zdvihem? to by ak byly mesi komprese bo d16 ma i vetsi zdvih a vseobnecne plati ze civ vic se smes stalci tim li ne?

a co s tym ma zdvih ? vsak spodok nechas z povodnej 1.4 a ked je piest v hornej uvrati, tak je rovnako hore ako aj na 1.6ke. vsetko je o velkosti spalovacej komory.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2008 , 12:45  Naposledy upravil Doomm dne 16.2.2008 , 12:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vti [906team] napsal:
a co s tym ma zdvih ? vsak spodok nechas z povodnej 1.4 a ked je piest v hornej uvrati, tak je rovnako hore ako aj na 1.6ke. vsetko je o velkosti spalovacej komory.
nehci se hadat ale myslim ze prehozenim jen hlavy snizim tlak ztlacene smesi kdyz je pist b HU
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
sprinty-upravy pro sezonu 2008
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina