Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Těžce se řadí
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 11:30   Citovat  

Zdravím, mam problém na autě... Když stojím můžu řadit úplně v pohodě, jde to tak jak má, když ale mam nastartováno tak mi jde velice těžce zařadit jednička i další stupně, prostě to tam musím natlačit na sílu. Nevíte kde by mohl být problém ? Spojka je nová, olej v převodovce nový ( ja to neměnil, měnil to ten od koho jsme to koupil ) Popřípadě sháním někoho od Ostravy kdo by se mi na to koukl, jsem z Třince. Dík za jakoukoliv radu

Jedná se o Accord 12/1993 benzín + LPG dvoulitr
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Gazdoor je teď offline  Gazdoor
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 11:44   Citovat  

Jak je na tom pedál spojky? Já jsem tohle nedávno řešil. Sice né na hondě, ale u fiatu a spojka se musela vyměnit, byla KO. V podstatě se mi s řazením dělo uplně to samé.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 11:59   Citovat  

Pedál je v pohodě, řekl bych tak jak má být. Nemyslím si, že by se to mělo měnit... spojka je nová Úsměv

martas je teď offline  martas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 12:20   Citovat  

jak vis ze je spojka nova?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 12:23   Citovat  

Protože mi to říkal jak jsem to kupoval. Jsme pořád v kontaktu takže nevěřím, že by mi v tom neříkal pravdu...

Thulo je teď offline  Thulo
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 12:26   Citovat  

aj ja mam rovnaky problem a menim spojku

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 12:28   Citovat  

Nemůže být problém v něčem jiném ? Fakt se mi nechce věřit, že by tam byla spojka špatná

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 12:57   Citovat  

spojka je odvzdušněná ?když řadíš má auto tendenci se rozjíždět ? klesaj otáčky motoru ?

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 13:45   Citovat  

mne robi to, ze ked uz zaradim rychlost najcastejsie spiatocku tak aj pri stisnutej spojke s autom cuka...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 14:43   Citovat  

monty napsal:
spojka je odvzdušněná ?když řadíš má auto tendenci se rozjíždět ? klesaj otáčky motoru ?
Že by mělo tendenci se rozjíždět mi nepříjde, zda-li je odvzdušněná spojka to nevím teda Smutný

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 15:59   Citovat  

přišlo to náhle ...kolik jsi s tím najel od koupě když to začlo? ví š co taam je za oil? jak psal monty zkontrolovat kapalinu hydraulickou ve spojce a odvzdušnit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 16:02   Citovat  

opravuju se : má to tendenci se rozjet... měl jsme zařazeno zpátečku sešláplou spojku a normálně mi to samo vyjelo Velmi šťastný ne že by se to nějak rychle rozjelo ale pomalu to jelo. Olej je tam syntetika 15w 40 myslím ( v převodovce ) A najel jsem s tim asi necelych 200km, ale ono to už dělá dlouho, dá se s tím jezdit jen prostě se to tam musí nasili narvat Velmi šťastný mělo by to jít přece uplně lehce, tak jako když nemam zapnuty motor ne ?

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 16:35   Citovat  

Radimas napsal:
opravuju se : má to tendenci se rozjet... měl jsme zařazeno zpátečku sešláplou spojku a normálně mi to samo vyjelo Velmi šťastný ne že by se to nějak rychle rozjelo ale pomalu to jelo. Olej je tam syntetika 15w 40 myslím ( v převodovce ) A najel jsem s tim asi necelych 200km, ale ono to už dělá dlouho, dá se s tím jezdit jen prostě se to tam musí nasili narvat Velmi šťastný mělo by to jít přece uplně lehce, tak jako když nemam zapnuty motor ne ?

Rozhodně začni tím, že vyleješ ten 15w40 KO Od zdejšího uživatel Rom. koupíš originál Honda MTF olej do převodovky, má ho za dobrou cenu a dáš ho tam, pak odvzdušnit příp. i rovnou vyměnit brzd. kapalinu se spojkovém okruhu a pak se už můžeš soustředit jen na spojku příp. na převodovku

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 16:44   Citovat  

rotker napsal:
Rozhodně začni tím, že vyleješ ten 15w40 KO Od zdejšího uživatel Rom. koupíš originál Honda MTF olej do převodovky, má ho za dobrou cenu a dáš ho tam, pak odvzdušnit příp. i rovnou vyměnit brzd. kapalinu se spojkovém okruhu a pak se už můžeš soustředit jen na spojku příp. na převodovku

na chatu jsme dospěli k závěru, že to bude nejspíš zavzdušněné... takže objednam teda ten olej co si mi psal a odvzdušnim to Mrk snad to problem vyřeši Úsměv

Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 17:22   Citovat  

vcera jsem se zminil tady nekde na HC ze moje spojka, jde taky wc, o co jde, kdyz je auto studeny, spatne (hodne) zabira, ale neprokluzuje, kdyz se auto ohreje je to da se rict ok, bez plynu se taky rozjedu,ale auto musi byt zahrate,razeni ovsem ok jak za studena tak i za tepla, dalsi poznatek, ze zabira uplne nahore, do kopce mi prijde ze zabira min nez by mela(auto je zahrate), za studena spatne zabira ma tendenci auto poskakovat otazka zni:

jde spojka wc nebo muze byt zavzdusnena? kapaliny ok

Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 17:49   Citovat  

Maximus napsal:
vcera jsem se zminil tady nekde na HC ze moje spojka, jde taky wc, o co jde, kdyz je auto studeny, spatne (hodne) zabira, ale neprokluzuje, kdyz se auto ohreje je to da se rict ok, bez plynu se taky rozjedu,ale auto musi byt zahrate,razeni ovsem ok jak za studena tak i za tepla, dalsi poznatek, ze zabira uplne nahore, do kopce mi prijde ze zabira min nez by mela(auto je zahrate), za studena spatne zabira ma tendenci auto poskakovat otazka zni:

jde spojka wc nebo muze byt zavzdusnena? kapaliny ok

myslim ze to bude ta spojka, resil sem tohle u kamose na subaru, pedal zabiral uplne na vrchu (postelovani lanka nepomahalo), za studena bylo docela citit ze to klouze, za tepla drzela, ale jezdil stim dal a postupne zacla klouzat petka pak ctverka tak se rozhodl to vymenit a zjistil ze je vcudu i pritlacak jak tu spojku porad hobloval tak bych s vymenou moc nevahal.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 7:34   Citovat  

pokud klouže vyměnit hned -poškození přítlačáku případně i ploch setrváku = dražší oprava.
pokud se auto má tendenci rozjíždět nejspíš je problém jen v odvzdušnění nebo u lanka v seřízení.pokud tohle bude v pořádku a přesto to bude zlobit ,bude problém přímo ve spojce , např prasklá lamela nebo rozpadlej přítlačák .

moriett je teď offline  moriett
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 9:02   Citovat  

Přesně tenhle problém teď řeším, je to způsobeno tím, že se dlouho v hydraulice spojky neměnila kapalina, ta sežrala gumičky na pístkách tak nezbývá než nakoupit opravné sady pro hlavní a pomocný váleček a natlačit tam novou kapalinu Je to tam. Opravné sady jsou levné, ale ve válcích nesmí být drážky, jináč je nutno koupit celý nový.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 9:04   Citovat  

moriett napsal:
Přesně tenhle problém teď řeším, je to způsobeno tím, že se dlouho v hydraulice spojky neměnila kapalina, ta sežrala gumičky na pístkách tak nezbývá než nakoupit opravné sady pro hlavní a pomocný váleček a natlačit tam novou kapalinu Je to tam. Opravné sady jsou levné, ale ve válcích nesmí být drážky, jináč je nutno koupit celý nový.

jako hydraulickou kapalinu použij brzdovku DOT4 nebo DOT5, olej do převodovky stačí 10W-40 SE nebo SF

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 10:18   Citovat  

moriett napsal:
jako hydraulickou kapalinu použij brzdovku DOT4 nebo DOT5, olej do převodovky stačí 10W-40 SE nebo SF

Místo DOT5 jsi chtěl doufám napsat DOT3 Úsměv Když tam dá DOT5, tak mu to ty gumičky sežere znova, jelikož ve většině případů je spojkový okruh udělán max. na DOT4, ten olej do převodovky může taky použít, ale je to řešení tuším na 20tkm, pak se musí měnit, Honda MTF tak po 40+tkm a zároveň převodovce dopřeje lepší oil (co do aditiv) a ještě ho to výjde levněji Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 15:17   Citovat  

rotker napsal:
Místo DOT5 jsi chtěl doufám napsat DOT3 Úsměv Když tam dá DOT5, tak mu to ty gumičky sežere znova, jelikož ve většině případů je spojkový okruh udělán max. na DOT4, ten olej do převodovky může taky použít, ale je to řešení tuším na 20tkm, pak se musí měnit, Honda MTF tak po 40+tkm a zároveň převodovce dopřeje lepší oil (co do aditiv) a ještě ho to výjde levněji Mrk

ano, DOT3 nebo DOT4, posunuli se mi čísla, pardon Úsměv

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 21:22   Citovat  

Když už brzdovku "pětku", tak DOT5.1 - ale je zbytečná, bohatě stačí do brzd i do spojky DOT4.
A ten motorový olej 15w40 z té převodovky VYLEJ, svou viskozitou je hustý - sice tam motorák může být, ale 10w40 nebo 10w30, ale to nejlepší, co tam můžeš dát, je Honda Manual Transmission Fluid.

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 21:32   Citovat  

Jo tak to já jel se svým Acco coupé z Prahy s tekoucím spojkovým válečkem a možností zařadit za 2 nebo za 4 Úsměv (jen 120 km v prosinci na letních)
Takže váleček se vyměnil, kapalina též, odvzdušnilo se to a žádná změna. No trvalo mi skoro půl dne, než sem přišel na to, že se mi při sešlápnutí spojkového pedálu ohýbá celá ta konzola, na který ten pedál je přidělanej. Chyběl ta 8 šroub asi za 5 korun. A bylo opraveno Velmi šťastný

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 10:41   Citovat  

to je nějaká hloupost... jakmile máš auto v pohybu můžeš řadit cokoliv bez spojky,jak nahorů tak dolů ,jen musíš sladit otáčky motoru a převodovky,pak ani zoubek si nezařechtá.Jen když ovládání spojky je úplně ko tak se musí do jedničky nebo do dvojky nastartovat...a už to jedééé držme si rýýýýžové kloboukýýý

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 18:21   Citovat  

Ona ta spojka obcas i fungovala, když sem tak 30sec. v kuse šlapal. 2 a 4 tam šly nejlíp, tam jsem použil tyhle 2 rychlosti. A ono u Accorda je řazení lanovodama a tam to bez spojky jde hůř, jak třeba u CRX II s táhlama, kde jsem to absolovoval, když mi na křižovatce prasklo spojkový lanko Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 17.1.2011 , 18:40   Citovat  

u mna problem vyrieseny Úsměv vymenena spojka a je to uplne ine auto po vymene ... problem bol v lamele - uvolnene to ozubenie v strede lamely a preto obcas poskocila... inak vobec nebola na odpis celkom rovnomerne opotrebovana ale nova je nova

Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2011 , 17:48   Citovat  

tak jsem se dnes v servisu objednal na utery, kdyz uz jsem tam byl, mechanik si to zkusil, a mysli si ze spojka bude ok, nezda se mu cvakani pri rozjezdech, takze ma podezreni na pravou poloosu, dale simering, nebo co mi i podtvrdil pres SZ preludeZ, tak by to mohli delat silentbloky na motoru, zkousel mi pakou hejbat s motorem, zadna slava tak jsem zvedavej Tak to koukám! kolik vytopim Velmi šťastný

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2011 , 10:46   Citovat  

Využiji "vhodný" název vlákna, a ještě k volbě oleje do převodovky Honda: do starších převodovek je doporučen i motorový olej 10w30 nebo 10w40. Ano, funguje to, i když v zimě je to řazení s 10w40 možná "tužší, a 10w30 použije asi málokdo (i když je vhodnější, než 10w40). A je "tužší" proto, že 10w40 má viskozitu při 40-ti °C zhruba 95 mm2/s a při 100°C někde kolem 14-ti mm2/s, kdežto origo převoďák Honda MTF má při 40-ti °C hodnotu viskozity mezi 50 a 60 mm2/s, a při 100°C kolem 10-ti mm2/s
Tady je tabulka viskozit různých převoďáků s "podobným" SAE, jako má Honda MTF tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Těžce se řadí
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina