Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Diesel a nizke otacky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 12:25   Citovat  

kamol napsal:
pri rozjezdu a popojizdeni mi stacilo poustet spojku a nemusel sem ani pridavat plyn.

A k tomu je potřeba diesel? Akorát u Shuttle to moc nešlo kvůli 4x4...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 12:30   Citovat  

cocks napsal:
2006 ka ti přijde jako "starej passat" Cooo??? to mi hlava nebere

No neni uplne nejnovejsi Velmi šťastný Ale vazne, podle popisu, co rikas o jeho nekultivovanem chodu pujde o stary 1,9 TDI, ne? Diesel 2,2i-CTDi v Acco od Hondy je nekde uplne jinde, ale to nepoznas, dokud si to nevyzkousis. Kdyz si sedne nekdo ke me do auta, vzdycky vyvali oci, ze se nic netrepe, nic nechrochta a ze jde o diesel zjisti pri linearnim zatahu v sirokem spektru otacek vicemene jenom podle cisel na otackomeru.
Jinak motorem brzdim pochopitelne taky, ale ze by se tech par kopecku nejak projevilo na prumerce je pitomost. Kde je kopcovity teren, zase usetrene mililitry projedes o to vic pri stoupani, tohle se projevi priznive jenom v nizsim opotrebovani brzd.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 12:30   Citovat  

kamol napsal:
to neumis pouzivat spojku HaHaaa HaHaaa
jezdil sem s dodavkou 2.5 TDI a pri rozjezdu a popojizdeni mi stacilo poustet spojku a nemusel sem ani pridavat plyn.

no umim ale to mě právě štve, že musim furt vyšlapávat jak dilino...

tak to ta 2.5ka je teda asi něco jinýho asi to má monstr krouťák už od volnoběhu, tohle jakmile nepřidáš alespoň trochu plyn hned chcípne.... to právě s cérem jsem taky schopnej se rozjet bez plynu..ale s pašíkem ne..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 12:38   Citovat  

Bully napsal:
No neni uplne nejnovejsi Velmi šťastný Ale vazne, podle popisu, co rikas o jeho nekultivovanem chodu pujde o stary 1,9 TDI, ne? Diesel 2,2i-CTDi v Acco od Hondy je nekde uplne jinde, ale to nepoznas, dokud si to nevyzkousis. Kdyz si sedne nekdo ke me do auta, vzdycky vyvali oci, ze se nic netrepe, nic nechrochta a ze jde o diesel zjisti pri linearnim zatahu v sirokem spektru otacek vicemene jenom podle cisel na otackomeru.
Jinak motorem brzdim pochopitelne taky, ale ze by se tech par kopecku nejak projevilo na prumerce je pitomost. Kde je kopcovity teren, zase usetrene mililitry projedes o to vic pri stoupani, tohle se projevi priznive jenom v nizsim opotrebovani brzd.

no tak je to sice 06ka ale je to ten nejnovější, motor 2.0 TDI 4Motion 6ti kvalt......možná kvůli tý čtyřkole je tam tenhle problém...

jinak já si nestěžuju na vibrace a nekultivovaný chod...já ani nevim, že tam ten motor je, jen mě štve, že se s tim dá jezdit jen od dvou do tří tisíc, jen když předjíždím tak točím do čtyřech tisíc ale to jen kvůli tomu abych ušetřil čas, jinak když na třech dám další kvalt tak to zas zatlačí...

Mě se to teda projevuje, Z jičína do JIlemnice (to je víceméně fur tvejš a vejš) jedu v průměru kolem 8L/100 a zpět díky tomuhle jezdím za 6, předevčírem se mi podařilo i za 5.9 Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 12:54   Citovat  

cocks napsal:
no tak je to sice 06ka ale je to ten nejnovější, motor 2.0 TDI 4Motion 6ti kvalt......možná kvůli tý čtyřkole je tam tenhle problém...

jinak já si nestěžuju na vibrace a nekultivovaný chod...já ani nevim, že tam ten motor je, jen mě štve, že se s tim dá jezdit jen od dvou do tří tisíc, jen když předjíždím tak točím do čtyřech tisíc ale to jen kvůli tomu abych ušetřil čas, jinak když na třech dám další kvalt tak to zas zatlačí...

Mě se to teda projevuje, Z jičína do JIlemnice (to je víceméně fur tvejš a vejš) jedu v průměru kolem 8L/100 a zpět díky tomuhle jezdím za 6, předevčírem se mi podařilo i za 5.9 Úsměv

Ale to jo, kdyz budu bydlet ve 2000 m.n.m. a na par km sjedu k mori dolu, pochopitelne se to promitne. Do te jedne cesty, prumer by byl z obou cest dolu i nahoru, takze jde o zanedbatelnou zalezitost. Kdyz jsem psal, ze pri volnobehu zere 2,2 od Honda nejakych 2,5l. za hodinu, tak i kdybys jel svou trasu z kopce nakrasne na neutral, neubyde ti snad ani jedno deci navic, tudiz mi diskutovat zrovna o tomhle prijde o nicem.
O chodu 2,2 od Honda a ze netahne jenom v nekolika stech otackach uz jsem psal vys stejne jako o mych zkusenostech s jeho spotrebou, tak to nema cenu opakovat.
Mrkni se treba pro porovnani na grafy zrychleni u tohoto motoru u Acco 7G v porovnani se stejnym vozem s atmosferickou 2,4i benzin, jsou prakticky totozne, jenom pochopitelne diky nizsimu vykonu a otackam se u dieselu krivka "poklada" o neco driv. V zavislosti na otackach nedochazi k zadne vykonove spicce ani propadu. Takovou charakteristiku VW nema.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 13:19   Citovat  

Bully napsal:
Ale to jo, kdyz budu bydlet ve 2000 m.n.m. a na par km sjedu k mori dolu, pochopitelne se to promitne. Do te jedne cesty, prumer by byl z obou cest dolu i nahoru, takze jde o zanedbatelnou zalezitost. Kdyz jsem psal, ze pri volnobehu zere 2,2 od Honda nejakych 2,5l. za hodinu, tak i kdybys jel svou trasu z kopce nakrasne na neutral, neubyde ti snad ani jedno deci navic, tudiz mi diskutovat zrovna o tomhle prijde o nicem.
O chodu 2,2 od Honda a ze netahne jenom v nekolika stech otackach uz jsem psal vys stejne jako o mych zkusenostech s jeho spotrebou, tak to nema cenu opakovat.
Mrkni se treba pro porovnani na grafy zrychleni u tohoto motoru u Acco 7G v porovnani se stejnym vozem s atmosferickou 2,4i benzin, jsou prakticky totozne, jenom pochopitelne diky nizsimu vykonu a otackam se u dieselu krivka "poklada" o neco driv. V zavislosti na otackach nedochazi k zadne vykonove spicce ani propadu. Takovou charakteristiku VW nema.

jasně no jsou to minimální rozdíly je to zbytečný..

a VW to nemá no, ona dělá dost ta čtyřkola, byl jsem blbej že jsem koupil 4Motiona, kdybych to byl býval věděl...je strašně těžká, auto díky ní je docela líný ve vyšších rychlostech a stejně ji nevyužiju...teď navíc asi opravdu díky těm protektorům jsem se málem rozsekal na blbejch suchejch kostkách pže ty gumy jsou strašně měkký na tak těžký auto a čtyřkola mi nepomohla a zůstal jsem stát naštorc přes silnici mezi dvěma autama napůl podělanej.....a že by to 4x4 bylo nějak znát..neřekle bych...on ale prej ten Haldex 2. generace taký není nci moc no....

škoda..kdybych měl za tyhle peníze Acco tak bych do nej šel...alespoň bych sem moh dát pak fotky pže na jaře jedu Prasátorem do Pripyatu.... Nápad je tu!

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 13:37   Citovat  

Hellborn napsal:
A k tomu je potřeba diesel? Akorát u Shuttle to moc nešlo kvůli 4x4...

udelej to ve svem vti poustej spojku bez plynu a uvidime.nevim jestli to tak je u vsech dieslu ale v tom aute to proste kdyz sem pustil jenom spojku to auto jelo bez plynu Hihi tam by to nechciplo snad nikomu Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 13:42   Citovat  

cocks napsal:
jasně no jsou to minimální rozdíly je to zbytečný..

a VW to nemá no, ona dělá dost ta čtyřkola, byl jsem blbej že jsem koupil 4Motiona, kdybych to byl býval věděl...je strašně těžká, auto díky ní je docela líný ve vyšších rychlostech a stejně ji nevyužiju...teď navíc asi opravdu díky těm protektorům jsem se málem rozsekal na blbejch suchejch kostkách pže ty gumy jsou strašně měkký na tak těžký auto a čtyřkola mi nepomohla a zůstal jsem stát naštorc přes silnici mezi dvěma autama napůl podělanej.....a že by to 4x4 bylo nějak znát..neřekle bych...on ale prej ten Haldex 2. generace taký není nci moc no....

škoda..kdybych měl za tyhle peníze Acco tak bych do nej šel...alespoň bych sem moh dát pak fotky pže na jaře jedu Prasátorem do Pripyatu.... Nápad je tu!

bud rad za ctyrkolu v zime je to dobra vec Úsměv to asi nemas stalou ctyrkolu ze?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 13:52   Citovat  

kamol napsal:
udelej to ve svem vti poustej spojku bez plynu a uvidime.nevim jestli to tak je u vsech dieslu ale v tom aute to proste kdyz sem pustil jenom spojku to auto jelo bez plynu Hihi tam by to nechciplo snad nikomu Velmi šťastný

Co myslíš,že dělám v koloně? meetallll Při delším pojezdu kolony klíďo i dvojku bez plynu... Dělám to od Š125, přes Filcku 1.3, Ochcávku 1.6, C6g 1.5, C4g i VTi...

Akorát Shuttle měl problém, ale ten při jízdě z kopce tam, kde jiná auta na neutrál zrychlují, zpomaloval a při rozjezdu s plným rejdem bylo potřeba víc plynu než u FWD - holt stálá 4x4...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 13:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Co myslíš,že dělám v koloně? meetallll Při delším pojezdu kolony klíďo i dvojku bez plynu... Dělám to od Š125, přes Filcku 1.3, Ochcávku 1.6, C6g 1.5, C4g i VTi...

Akorát Shuttle měl problém, ale ten při jízdě z kopce tam, kde jiná auta na neutrál zrychlují, zpomaloval a při rozjezdu s plným rejdem bylo potřeba víc plynu než u FWD - holt stálá 4x4...

auto se bez spojky rozjizdi ale jakmile ji pustis auto chcipne

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:01   Citovat  

kamol napsal:
auto se bez spojky rozjizdi ale jakmile ji pustis auto chcipne

Bez spojky se těžko rozjíždí... papa Jinak při rozjezdu bez plynu nechcípne (samo,že do prudším kopce jo,ale v mírném nebo na rovině NE!).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:03  Naposledy upravil kamol dne 24.11.2009 , 14:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Bez spojky se těžko rozjíždí... papa Jinak při rozjezdu bez plynu nechcípne (samo,že do prudším kopce jo,ale v mírném nebo na rovině NE!).

dobre nemusis uplne do detailu urcite si me pochopil.blbe sem to napsal.proc auto neznalym v autoskole chcipne i na rovince idkyz pomalu pousti spojku?
v autoskole me ucily rozjizdet se bez plynu pekne pomalu spojku poustet a jak uz melo auto tendenci se rozjizdet tak pridavat plyn.kdyz plyn nepridam a pustim spojku do konce auto chciplo.

TENROH je teď offline  TENROH
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:08   Citovat  

kamol: chcipne protoze evidentne spojku nepousti dost pomalu (citlive) nebo si jeste brzdi Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:12   Citovat  

kamol napsal:
dobre nemusis uplne do detailu urcite si me pochopil.blbe sem to napsal.proc auto neznalym v autoskole chcipne i na rovince idkyz pomalu pousti spojku?

Autoškole nevím - asi jí pomalu nepouští... Ptal ses na moje VTi. Pro rozšíření jsem Ti napsal pár aut,kde jsem to taky praktikoval a nechcípla...

Mimochodem s VTi a C4g jsem to nedělal jen já,ale např. i Potvůrka nebo TypeING,když mi auto vezli do/ze servisu. kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:16   Citovat  

Hellborn napsal:
Autoškole nevím - asi jí pomalu nepouští... Ptal ses na moje VTi. Pro rozšíření jsem Ti napsal pár aut,kde jsem to taky praktikoval a nechcípla...

Mimochodem s VTi a C4g jsem to nedělal jen já,ale např. i Potvůrka nebo TypeING,když mi auto vezli do/ze servisu. kouř

okej dobre.mi je to fuk.asi sem jediny kdo pridava plyn ikdyz sem v kolone.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:19   Citovat  

kamol napsal:
okej dobre.mi je to fuk.asi sem jediny kdo pridava plyn ikdyz sem v kolone.

Dělej to jak chceš... Ale netvrď,že bez plynu auto vždy chcípne, protože to je blbost.
Mimochodem k tomu plynu v autoškole,tak v některé autoškole taky učí,že si při přeřazování máš "zkontrolovat",kde máš neutrál... Tak to valím bulvy Takže při každém řazení tam žáci kvedlají řadičkou jako když chtějí vyřadit... to snad ne Neříkám,že se plyn přidávat nemá,ale nemusí se to dělat vždy a auto nechcípne.

P.S.: Měl by ses naučit pracovat se spojkou. Hihi HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:24   Citovat  

Hellborn napsal:
Dělej to jak chceš... Ale netvrď,že bez plynu auto vždy chcípne, protože to je blbost.

Mimochodem k tomu plynu v autoškole,tak v některé autoškole taky učí,že si při přeřazování máš "zkontrolovat",kde máš neutrál... Tak to valím bulvy Takže při každém řazení tam žáci kvedlají řadičkou jako když chtějí vyřadit... to snad ne Neříkám,že se plyn přidávat nemá,ale nemusí se to dělat vždy a auto nechcípne.

P.S. Měl by ses naučit pracovat se spojkou. Hihi HaHaaa

proste u toho auta se mi nepodarilo nikdy auto chcipnout a to sem nemusel ani spojku poustet po 1mm.proste normalni rozjezd.nekdy mi ukazet normalni rozjezd jak pustis spojku a pojedes.

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:35   Citovat  

kamol napsal:
proste u toho auta se mi nepodarilo nikdy auto chcipnout a to sem nemusel ani spojku poustet po 1mm.proste normalni rozjezd.nekdy mi ukazet normalni rozjezd jak pustis spojku a pojedes.
to ti klidně ukážu i já... normálně to praktikuju a ti co ne jen čuměj jakto že mi to jede bez plynu pořádnej výtlem

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:40   Citovat  

Hellborn + Kamol:
dekuji vam za vase podnetne chatovani o rozjizdeni bez plynu v teto debate Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:42   Citovat  

Rádo se stalo. Mám to smazat?

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:43   Citovat  

...dobře se to tu rozjelo, už jsme u rozjezdů Velmi šťastný Velmi šťastný ... když to vezmu sám za sebe, na spotřebu je diesel dobrej, ale to je asi tak všechno. Moc mi to nesedí, Cocks to vystihnul dobře.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Rádo se stalo. Mám to smazat?

Tak je to ponekud mimo misu..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:46   Citovat  

Bully napsal:
Tak je to ponekud mimo misu..

No kamol tvrdí, že u 2.5D to jde a u 1.6 benzín ne,tak to zas tak úplně mimo téma není... Se stydím Se stydím Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:51   Citovat  

Hellborn napsal:
No kamol tvrdí, že u 2.5D to jde a u 1.6 benzín ne,tak to zas tak úplně mimo téma není... Se stydím Se stydím Se stydím

ok jde to vsude.spokojeny?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 14:58   Citovat  

Ono u tech rozjezdu zalezi i v jakem stavu je auto - treba po vymene kabelu, svicek, filtru, zapalovaci civky, vycisteni egr, klapky, nastaveni tps, volnobehu atd ma moje 1.5 mnohem mensi tendenci chcipnout pri rozjizdeni bez/s malym plynem nez predtim. Takze nekomu to treba jde lip, nekomu hur, ale jinak to jde vsude - jen u nekterych aut je treba potreba vetsi cit nez u jinych - zalezi treba i na samotne spojce, v kazdem aute se chova jinak...

Bány je teď offline  Bány
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2009 , 20:42   Citovat  

no, já si spíš myslím, že záleží na tom, jestli má řídící jednotku, nebo ne Velmi šťastný protože ta si řídí sama kolik benálu tam pošle, aby to nechcíplo...
zkoušel jsem to na X autech a všude šlo rozjed se bez plynu, dokonce dát za 2,3,4,5 stále bez plynu

C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2011 , 16:58   Citovat  

Zdravím všechny v honda-clubu!

Nedávno jsem si pořídil Accord 7G s motorem 2.2 i-CTDi. Po zahřátí mně překvapil neuvěřitelně tichým chodem a to i z venčí.
Nicméně bych měl jeden dotaz: 20.01.2011 jsem tankoval v Ostravě na Benzině - Verva Diesel (jako už párkrát předtím). Asi po 20 kilometrech jsem přerušil cestu (dost dlouho na to, aby motor částečně vychladnul (stavil jsem se za mou drahou polovičkou Se stydím )). Po nastartování a zahřátí motoru na standardní teplotu mi motor připadal v jemném záběru hlučnější, jakoby klepal asi jako traktory od VW.

Asi to je blbost, ale nemá někdo nějaké informace o záměně Vervy s obyč dieselem v Ostravě na Benzině? Na druhou stranu to je možná proto, že jsem si ztišil rádio a zaměřil se na to... možná jen subjektivní dojem Úsměv

To víte... snažím se svému stříbrnému miláčkovi dávat to nejlepší G4G

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2011 , 17:11   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Zdravím všechny v honda-clubu!

Nedávno jsem si pořídil Accord 7G s motorem 2.2 i-CTDi. Po zahřátí mně překvapil neuvěřitelně tichým chodem a to i z venčí.
Nicméně bych měl jeden dotaz: 20.01.2011 jsem tankoval v Ostravě na Benzině - Verva Diesel (jako už párkrát předtím). Asi po 20 kilometrech jsem přerušil cestu (dost dlouho na to, aby motor částečně vychladnul (stavil jsem se za mou drahou polovičkou Se stydím )). Po nastartování a zahřátí motoru na standardní teplotu mi motor připadal v jemném záběru hlučnější, jakoby klepal asi jako traktory od VW.

Asi to je blbost, ale nemá někdo nějaké informace o záměně Vervy s obyč dieselem v Ostravě na Benzině? Na druhou stranu to je možná proto, že jsem si ztišil rádio a zaměřil se na to... možná jen subjektivní dojem Úsměv

To víte... snažím se svému stříbrnému miláčkovi dávat to nejlepší G4G

Mam ten stejny model a motorizaci a pri pouziti jakekoli nafty je chod, hlucnost i vykon stejny. Snad jenom na plnou nadrz nafty tankovanou v Z Evrope najedu vic km nez kdyz tankuju v CR a taky jsem s ni nikdy nemel v zime problem se zamrzanim.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Diesel a nizke otacky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina