Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 33
Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 22:18   Citovat  

tak to tu trochu probudim debatu, mluvil jsem tedy s mym mechanikem, moooc jsem se nedozvedel, pac nema s E85 zkusenosti, takze debata byla jen o teoriich, nicmene me upozornil, ze ma bohate zkusenosti s auty co jezdi na LPG, ze ty se sypou vic nez je zdravo.Tim se mi snazil naznacit, ze to bude podobne i stim E85, mluvil neco o ventilech v souvislosti se spalovanim, tim mi odpovedel na moji zakladni otazku, krabicka ktera se pridava na ridici jednotku je tam prave kvuli spravnemu spalovani, tzn, aby nedoslo k poskozeni ventilu atd, to ze mi to jezdi i bez zminene krabicky neznamena ze to autu neskodi, proto by tam mela byt,jak jsem jiz psal byla debata vedena v rovine teoretiky, ale i tak ji beru vazne.

V patek jsem se sesel u pivka s mym kamaradem Lokkym 666, ktery mi na aute dela taky kdyz ma cas,musim rict ze je to kluk, ktery uz mel nekolik preludek a autum hodne rozumi-debata na tohle tema ho tak trochu zaskocila, jen mi rek cituji: Ty woe, ten tvuj dobrej motor chces po 20 000km odepsat?? Ja rikam proc? ventily pujdou wc, netesnosti, atd atd,jestki chci bejt prvni co motor oddelam at jezdim dal pořádnej výtlem pořádnej výtlem takze kdyz uz mi dal varovani i ON jsem od uzivani E85 upustil konec testu panove, moooc me to sice bavilo jak jsem uz tady nekolikrat psal, ale asi to vazne za to nestoji tecka je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.1.2011 , 23:48   Citovat  

já přihodim foto hlavy po sundáni, najezdila cca 2000km na směs E85.ja jsem na doporučeni Idaha kvůli zajížděni motoru přestal tankovat E85.

26012011794.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
26012011794.jpg, 510.69 kB
   Návrat  
Antony je teď offline  Antony
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 16:20   Citovat  

Vždycky mi chvíli trvá, než se k danému tématu dostanu a tak po nějakém pátrání na netu cituji pár postřehů z různých fór a časopisů:
zdar
Na e 85 jezdím od prvního momentu,kdy se tady v české kotlině začal prodávat.Všechna moje benzinová auta,je jich cca 8 jsou alkoholici.
Ať už je to karburátorový cadillac z roku 1970,nebo ford explorer z roku 2001.
První byl ´00 chevrolet blazer ze švédska,protože na to byl naučenej ze své domoviny.
Důvod mého soužití s alkoholiky jsou především téměř nulové emise,o cca 80% nižší než u prostého provozu na BA 95.
Problémy s korozí nejsou naprosto měřitelné,protože po cca 20.000 km ujetých na e 85 jsem cvičně ze studijních důvodů rozebral kompletně celý motor na exploreru.Motor je uvnitř jako nový,uplně bez karbonu,písty čistý jako kdyby měly najeto tak 10.000km.
Sady na ůpravu z benzinu na ethanol kupuju v USA,kde v současné době jezdí přes 2.5 mio osobních aut oficielně.
Podotýkám,že se v žádném případě nejedná o mechanickou přestavbu motoru,ale pouze musíte vědět jaké palivové vedení je potřeba použít,z jakého materiálu hadičky a u vstřikování paliva je nutné upravit délku otevření vstřiků a bypas lambda sondy,která jinak bude hlásit extrémě chudou směs.K tomu slouží externí řídící jednotka zapojená ke stávající.Pokud je auto vybaveno senzorem klepání-mají to i karburátorový auta-je celý systém ještě ohleduplnější k samotnému motoru,než provoz na benzin.

A pak ještě jeden odkaz, je tam toho celkem hodně:http://www.petrol.cz/magazin/pm012010/PM101.pdf
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.2.2011 , 10:44   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
na googlu jsem vyčetl že je pak opravdu těžce chudá směs a lambda má najednou uplně jiný hodnoty a neví co se děje, tak vyhodí chybu... tak budu doufat že je OK, vyjezdím nádrž a zůstanu u N95. Jen mě ještě zajímá, když se mi zase rozsvítí chyby, mám odpojit lambdu, nebo jet normálně dál? Aby se to nesnažilo udělat pak zbytečně moc bohatou směs....
zastav chcípni to a znovu nastartuj.mě to udělalo jednou taky že se mi rozsvitila chyba při jízdě zastavil sem vypnul zapalováni a chtěl jsem jí vyblikat ale zmizela a dělalo to vždycky když sem se blížil k rezervě.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.2.2011 , 15:20   Citovat  

monty napsal:
tohle je nesmysl , samozřejme obyč lambda zbytkový kyslík měřit dokáže nezávisle na palivu-jen prostě nemá co měřit je to chudý ,o x stránek jsem uváděl poměr A/F myslím 9:1 klasická dýlka vstřiku je daná na poměr 14,7:1 takže po nalití e85 lambda padne na 0,1-0,2v a šlus ,po zvednutí dávky se normálně rozcykluje.
jo lambdu rozhodně neodpojovat , ničemu to nepomůže.
takhle jsem to myslel, a zeptám se kdyby měl širokopásmovou lambdu co to s tim udělá???
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.2.2011 , 15:40   Citovat  

nic , jen budeš na budíku vidět poměr. ecu bude dostávat informaci o tom že je to chudý jen ne skokově ale plynule, ale dál nic. prostě tak velký korekce u seriový ecu nejsou. -byla by možnost podle tý širokopásmovky např hnout s tlakem paliva nebo nastavit oblbovací krabičku -ale vzhledem k výšce investice do wb lambdy mi přijde rozumnější upravit ecu -není problém mít dvě epromky , jednu na benzín , druhou na e85 a v případě nedostupnosti e85 je prohodit a natankovat benzín.
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2011 , 20:38   Citovat  

Mam v planu na svoji d14 jezdit 100% ethanol, mam obd1 ecu mapy se prepocitaji na ethanol a udelat to jak psal monty vyse, mam P07 ecu na tu mi d14 jezdi v pohode a druhou mapu bych mel na prepinac na ethanolovou mapu, a vypne se lambda, kdyz jsem to pocital (pri udajne vetsi spotrebe ethanolu asi o 1/3 protoze se musi pocitat na hodnotu 9 a ne 14,7) ze pri spotrebe 7L benzinu pri cene 34kc = 238kc na 100km ... 7 deleno 3 = 2,33 nasobeno 4 = 9,32L na 100km pri cenen 22kc za litr ethanolu = 205kc na 100km, sice to neni moc a pri 100L to je uz nejaka stovka usetrena takze az se na tu v PV dostavi nova benzinka s ethanolem tak napisu nejake dalsi poznatky
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 8:10   Citovat  

vidím potenciálně problém s nastavením korekcí ,benzínový jsou malý , včera po špatným startu jsem je zved ,dneska to sice chytlo na brnk ale zase se to začlo utápět a chcíplo(myslím, neměl jsem napíchlej noťas, nečekal jsem až takovej problém)tak jsem je zas trochu zmenšil, uvidíme.potíž je,že tenhle uplně studenej start se blbě odchytává, jak to nastartuje letí teplota nahoru takže další start je v pohodě a než to zas uplně vychladne trvá dost dlouho.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2011 , 13:07   Citovat  

monty napsal:
vidím potenciálně problém s nastavením korekcí ,benzínový jsou malý , včera po špatným startu jsem je zved ,dneska to sice chytlo na brnk ale zase se to začlo utápět a chcíplo(myslím, neměl jsem napíchlej noťas, nečekal jsem až takovej problém)tak jsem je zas trochu zmenšil, uvidíme.potíž je,že tenhle uplně studenej start se blbě odchytává, jak to nastartuje letí teplota nahoru takže další start je v pohodě a než to zas uplně vychladne trvá dost dlouho.
no che to proste zkouset, a co tomu nastavit proste jen vetsi otacky na volnobeh?
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2011 , 0:09   Citovat  

Zpět k mému problému s rapidním cukáním po natankování E85 a s hlášením chyby vedné lambdy. Dnes jsem vyměnil svíčky, víčko rozdělovače, kabely a PALIVOVÝ FILTR. Auto jede jak drak Chápeš! Chápeš! Chápeš! cukání žádné, jen možná někdy ještě maličko kolem 1500ot. a chyby lambdy žádná Chápeš! Možná ten palivový filtr dělal neplechu, každopádně auto jede o dost líp a hlavně normálně je to dobrý
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 22:42   Citovat  

Tak jsem ujel 400km na směs v poměru 2:1 (N95:E85) a spotřeba mi vychází úplně stejně jako na benzín (svižnější jízda za 9.7l kombinace), rozdíly ve výkonu jsem taky žádný nepozoroval. Cukání, chcípání ani rozsvěcování kontrolky motoru se neděje, start na první škrtnutí = bez problémů. Teď jsem dotanktoval tak, aby mi vycházel poměr na 1:1 a uvidíme, co to udělá. Snad mi to nesežere těsnění pod hlavou, jak tu někdo psal Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2011 , 22:44   Citovat  

Doomm napsal:
tak dnes prisla epromka s mapama na e85 - thx to monty .... pristi tyden zacne testovani spotreby e85 vs. n95 jestli se to vubec trochu vyplati Úsměv

Na kolik vyšla? To už pak můžeš jezdit na čistej E85 ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 7:47   Citovat  

Střelec napsal:
Na kolik vyšla? To už pak můžeš jezdit na čistej E85 ?
jo muzu na cistej E85 to se musis domluvit s montym Úsměv ale vzhledem k tomu ze tvuj acco ma asi obd2 ecu pocitej swap na obd1 a tam je siroky rozpeti cen dilu .... konektory nebo redukci muzes koupit treba za 300 a redukci 1500 a samotnou ecu treba za 1000kc a nebo taky za 4000kc
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 8:31   Citovat  

A nebo objednej konverzní kit. Mě vyšel i s poštovným z USA na cca 3.200,-. Je to trochu systém DD - dodělej doma, ale asi je to jednodušší a rychlejší. A navíc ho můžeš kdykoli lehce odmontovat, i když je to zbytečný, protože pak můžeš jezdit jak na čistý E85, tak N95.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 9:42   Citovat  

tak to už je jednodušší a levnější koupit stavitelnej regulátor tlaku na lištu a zvednout trochu tlak paliva .Te´d to testujem na kolegový alhambře,jede to taky.z usa kolem 8 set ,ale nevím jestli na hondě by nebyly problémy s chybovejma hláškama,jeho ecu nedokázala ani poznat vadnou lambdu kterou jsme objevili až při hledání správnýho tlaku.
nevím osobně nemám oblbovací krabičky rád -ecu to prostě řídí precizněji spolehlivěji- mě konverze a ecu stály 3,5t ,věřím že při troše snahy a hledání v usa to jde levnějc.přepnutí na benzín je otázka jednoho vypínače případně výměny epromky -pokud tam ta ecu normálně nepatří.je taky možnost přepínat mezi dvěma přídavnejma epromkama na jedný destičce,ale to nemám ozkoušený.
tady jsou třeba nabízeny dvě ecu (plus rozdělovač a sání,hlavu prodat zvlášť a vlastní ecu vyjde na pár korun)
tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 10:34   Citovat  

monty napsal:
tak to už je jednodušší a levnější koupit stavitelnej regulátor tlaku na lištu a zvednout trochu tlak paliva .Te´d to testujem na kolegový alhambře,jede to taky.z usa kolem 8 set ,ale nevím jestli na hondě by nebyly problémy s chybovejma hláškama,jeho ecu nedokázala ani poznat vadnou lambdu kterou jsme objevili až při hledání správnýho tlaku.
nevím osobně nemám oblbovací krabičky rád -ecu to prostě řídí precizněji spolehlivěji- mě konverze a ecu stály 3,5t ,věřím že při troše snahy a hledání v usa to jde levnějc.přepnutí na benzín je otázka jednoho vypínače případně výměny epromky -pokud tam ta ecu normálně nepatří.je taky možnost přepínat mezi dvěma přídavnejma epromkama na jedný destičce,ale to nemám ozkoušený.
tady jsou třeba nabízeny dvě ecu (plus rozdělovač a sání,hlavu prodat zvlášť a vlastní ecu vyjde na pár korun)
tudy odkaz
jasně ale v tom odkazu je jedna P06 a druhá P04 na dvoubod.a to mu asi bude k ničemu pač na P04 4bod nerozjede.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 10:51   Citovat  

Nechci se s tebou přít, protože nemám tolik zkušeností jako ty, možná to tak taky bude fungovat. Má poslední zkušenost je taková, že kit mám nastaven +- dle návodu na provoz E85, momentálně jsem tam měl čistý N95 a na emisích jsem prošel bez problémů, bez odstavení(vypnutí) konverze. Je vidět, že ECU směrem dolů si dokáže bez problémů poradit, horší je když přejdeš na E85, tak už neumí bez kitu obohatit směs. Je to svým způsobem oblbnutí ECU, ale výsledek je asi stejný jako zvýšení tlaku v palivové soustavě.
Ještě k tomu jak tu někdo psal ohledně těsnění pod hlavou - můj názor je ten, že vliv to mít může, protože celý fígl s etanolem je vtom, že po dobrém zapálení daleko více expanduje než benzínová směs, tudíž vzniká ve válci větší tlak a tím i větší síla(výkon). Podle mě ale pokud máš v pořádku motor a těsnění, tak by to měl bez problémů vydržet - viz zkušenosti jiných uživatelů, takže si myslím, že to těsnění by ti fouklo časem tak jak tak.
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 11:35   Citovat  

Teďka budu měnit motor a na e85 se vyprdnu...tesnění mi fouklo chvili po výměně a hlava byla ok... Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 11:46   Citovat  

Ono záleží i na bloku motoru, kvalitě těsnění a v neposlední ředě i na tom, kdo to dává dohromady. Mám s tím své neblahé zkušenosti u jiného auta a rozhodně to etanolem nebylo Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 11:56   Citovat  

sablos napsal:
jasně ale v tom odkazu je jedna P06 a druhá P04 na dvoubod.a to mu asi bude k ničemu pač na P04 4bod nerozjede.
jsou tam dvě p06 líp číst je třeba - jedna ve swapu a druhou nabízí v předposledním příspěvku ddadaa1 :
citace:
Mimochodem doma se mi válí řídící jednotka - ecu P06 na motory d15b7 plně funkční
no myslím,že mu na přestavbu stačí i jen jedna z nich Velmi šťastný .
někde jsem to psal dřív- ta nutnost upravit palivo není lineární -pokud ta krabice funguje jen tak jak předpokládám (a to že jen o čas x prodlouží vstřik )tak je to to samý jak ten regulátor za zlomek ceny.jo pokud je do ní natažená i lambda a signál z čidla teploty a mapu , tak to je jiná , to by mohlo s trošku solidně udělaným softem uvnitř fungovat pěkně.
jinak to že to běží bez výpadků a ecu nic nehlásí není zárukou že je vše ok.těsnění může být klidně důsledek vyšších spalovacích teplot u hoření chudý směsi.to že jsem na x diskuzích a ruznejch odborně se tvářících servrech tvrděj že ethanol má v sobě kyslík a ten se hořením uvolnujě a tudíž že lamda to nedokáže měřit a chybně ukazue chudou směs je nesmysl na entou.lambda ukazuje chudou protože je chudá . logicky spaluje to chudou směs protože chudá,stechio a bohatá je určená jen práve poměrem mezi kyslíkem a palivem.a ethanol není methanol.na všechny takovýhle experimenty bych doporučil budík na lambdu -třeba od laye nebo jiný -jednoduchý zapojení lm 3914, digi voltmetr -při stechio směsi (nezávisle na palivu ) lambda kmitá od 0,3do 0,9v cca -pokud nekmitá a padne na spodní hranici tak je zle.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2011 , 13:38   Citovat  

Tak jsem ujel 400 km na poměr 1:1 a výsledek je takovej, že už tam ten humus příště nedám. Výkon spadnul dolu a to jak v nízkých otáčkách, tak i ve vysokých. Pocit je to takovej, jako kdyby někam uteklo tak 30 koníků. Spotřeba mi vylezla na obludných 12.5l / 100 při stylu jízdy, kdy to předtím jezdilo za 10. Bez úpravy ŘJ v tom teda moc smysl nevidím a nevim, jak to někomu může jet líp...
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.3.2011 , 14:02   Citovat  

Střelec napsal:
už tam ten humus příště nedám

Za to nemuze palivo, ale tvoje auto - proste na to neni naladene.
   Návrat  
Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2011 , 16:34   Citovat  

Střelec napsal:
Tak jsem ujel 400 km na poměr 1:1 a výsledek je takovej, že už tam ten humus příště nedám. Výkon spadnul dolu a to jak v nízkých otáčkách, tak i ve vysokých. Pocit je to takovej, jako kdyby někam uteklo tak 30 koníků. Spotřeba mi vylezla na obludných 12.5l / 100 při stylu jízdy, kdy to předtím jezdilo za 10. Bez úpravy ŘJ v tom teda moc smysl nevidím a nevim, jak to někomu může jet líp...

ja uz na to taky nejezdim,ale ne z duvodu, ktery ty uvadis.Nicmene me osobne po natankovani 1:1 mi auto letelo jak raketa, a to si nedelam srandu taky spotrebu jsem mel stejnou.
Proc ti to nejede mi je zahadou Tak to koukám! to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2011 , 21:58   Citovat  

Maximus napsal:
ja uz na to taky nejezdim,ale ne z duvodu, ktery ty uvadis.Nicmene me osobne po natankovani 1:1 mi auto letelo jak raketa, a to si nedelam srandu taky spotrebu jsem mel stejnou.
Proc ti to nejede mi je zahadou Tak to koukám! to mi hlava nebere

Zajímavý Smutný Navíc teď pozoruju, že na volnoběh mi auto lehce vibruje, což předtím nedělalo. Otáčky nekolísají. Je fakt, že jsem mu dal docela kudlu s poměrem E85:N95 1:2, páč jsem jel do Německa a tak 200km v kuse jsem na dálnici jel střelbu a rychlost jsem držel v rozmezí 190-210 Velmi šťastný To ale nechci svádět na E85, může to být klidně prasklým vlnovcem, nebo dírou někde na výfuku. Vlnovec jsem měnil někdy před cca rokem, ale mohl rupnout znova. Uvidím až dotankuju plnou benzínu.
   Návrat  
AirEddie je teď offline  AirEddie
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 13:54   Citovat  

sablos napsal:
no unás je taky celkem mrtvo kolem chomutova nic až u kladna a máme ho za 24.20 uvidíme jestli to půjde nahoru. zatim kvůli zajíždění to neberu mapa stanic

Kámoš na netu našel že by to měli prodávat někde v Jirkově

tudy odkaz

....ale nevím že by tam benzínka vůbec byla
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 14:07   Citovat  

AirEddie napsal:
Kámoš na netu našel že by to měli prodávat někde v Jirkově

tudy odkaz

....ale nevím že by tam benzínka vůbec byla
Ty mapy jsou zastaralé Úsměv Spousta jich tam není, třeba tady Brno nic neukazuje...
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 14:07   Citovat  

ja tam mam ted cca 1:1 E85 a N95 a jezdi to furt stejne sem zjistil ze e85 prodavaj kousek za barakem takze za 29 kc/l je to jasna volba Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 6:54   Citovat  

no konečně jsem se dostal na to změřit spotřebu :plná -plná,čistej e85 9,5/100 tj cca o 1,5 l víc oproti benzínu -něco málo to ušetří,záleží na tom za kolik se sežene e85. jediná nevýhoda co jsem zjistil je startování za teplot pod 5 st to tomu trvá než to chytne.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 8:52   Citovat  

monty napsal:
no konečně jsem se dostal na to změřit spotřebu :plná -plná,čistej e85 9,5/100 tj cca o 1,5 l víc oproti benzínu -něco málo to ušetří,záleží na tom za kolik se sežene e85. jediná nevýhoda co jsem zjistil je startování za teplot pod 5 st to tomu trvá než to chytne.
spotřeba pěkná no, to startování neni problem pokud maš dobrou baterku motor se převalí tak 3-4 krát a chytne.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 11:55   Citovat  

osiris napsal:
ja tam mam ted cca 1:1 E85 a N95 a jezdi to furt stejne sem zjistil ze e85 prodavaj kousek za barakem takze za 29 kc/l je to jasna volba Úsměv

Nějaký drahý. Na Průmyslový ho mají za 25.50,-
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina