Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 11 z 158
sosed je teď offline  sosed
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 0:14   Citovat  

Revize LPG po 14000km (HA7 2,4VTEC). Bez problému. Akorát jsem požádal o stišení vstřikovací lišty, mírně klepala o plastový kryt motoru - zdarma namontován silentblok. Dlouhodobá spotřeba 10,5 litrů. Nejlepší plyn ingolstadt a flaga. Nejhorší robinoil, zerogas. Happy happy VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 0:54   Citovat  

Zombie napsal:
Znám i několik zničených Hond od LPG. Většinou to byly starý CR-V 2,0. Ale bylo to kvůli jednobodu, tedy menší škrtící kroužek, takže to snížilo výkon a taky nepoužívali přimazávání ventilů, takže se jim zaklepaly sedla. Mám Accorda 2,0, takže stejný motor, jako v těch CR-V, ale sekvenci a přimazávání a nemám sebemenší problém. Spotřeba vzrostla, ale LPG je prostě levnější a ekologičtější. Nafta je skoro stejně drahá, jako benzin a menší spotřebu dožene nákladný servis. Kdybychom nezkoušeli nové možnosti, nedělali by se ani hybridy a vůbec bychom vlastně mohli zůstat na stromech... Velmi šťastný

to bude mozna tim ze v CR-V neni stejny motor Velmi šťastný zatim vsechny stary cr-v na plyn co sem videl, tak mely problem se zaklepavanim ventilu...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 9:31   Citovat  

MattiK napsal:
to bude mozna tim ze v CR-V neni stejny motor Velmi šťastný zatim vsechny stary cr-v na plyn co sem videl, tak mely problem se zaklepavanim ventilu...

moje zkušenost je ta, že 2.0 i-Vtec je na zaklepávání háklivější než starší motory obecně, tzn. i než motory v CR-V 1.g

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 9:48   Citovat  

Rom. napsal:
moje zkušenost je ta, že 2.0 i-Vtec je na zaklepávání háklivější než starší motory obecně, tzn. i než motory v CR-V 1.g

fakt? covece ja treba na i-vtecu nevidel jeste znicenou hlavu.. u cr-v 1g uz nekolik - ale muze to byt vetsim najezdem km... ale verim, tech cr-v 2g. k nam na plyn moc nejezdi...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 9:57   Citovat  

MattiK napsal:
fakt? covece ja treba na i-vtecu nevidel jeste znicenou hlavu.. u cr-v 1g uz nekolik - ale muze to byt vetsim najezdem km... ale verim, tech cr-v 2g. k nam na plyn moc nejezdi...

Já zničenou taky naštěstí ne, ale když se neudělají ventily po 20t km, tak po 25-30t km už nedrží volnoběh.
A i z němec mám info, že i-Vtec má měkčí ventilová sedla a že to chce na 100% používat přimazávání

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2011 , 10:29   Citovat  

jo jo to ze nedrzi volnobeh uz sem taky zazil... Úsměv

otto je teď offline  otto
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 22:55   Citovat  

Tak jak jsem psal nekde drive stalo se a zplynoval jsem civica. Nakonec Stag 300 premium a prozatim po 2 tis. km spokojenost. Toz snad uz jen budu pocitat usetrene kacky. Cool skoda jen ze se tam nevleze vetsi nadrz, tech 35 l (efektivne) co tam vleze vydrzi tak na 350 km.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:03   Citovat  

jak bude reagovat lpg,kdyz vytahnu katalyzator? ne,ze bych si tim nejak chtel zamerne "pridat" vykon nebo tak,ale mam v planu brezen-duben davat nove svody,predni a stredni dil vyfuku...bohuzel nevim,zda to kat prezije...vypada jak puvodni Tak to valím bulvy

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:05   Citovat  

SonnyX napsal:
jak bude reagovat lpg,kdyz vytahnu katalyzator? ne,ze bych si tim nejak chtel zamerne "pridat" vykon nebo tak,ale mam v planu brezen-duben davat nove svody,predni a stredni dil vyfuku...bohuzel nevim,zda to kat prezije...vypada jak puvodni Tak to valím bulvy
jak by reagoval? nijak Úsměv mozna to o neco hure pojede na ten plyn jak na benzin, chce to zkusit Úsměv hlavne o bude vic smrdet Úsměv ja mel katik vykuchanej na svym a4g 2.2 a taky lpg a nic razantniho, je fakt ze to trosku rezonovalo

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:06   Citovat  

SonnyX napsal:

bude mu to jedno Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:08   Citovat  

tak hlavne me zajima,jestli pujde nejak spotreba vyrazne nahoru...popr. vykon,jestli se zmeni (myslim tah apod) jak na lpg tak na benzin Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:09   Citovat  

Brnďa napsal:
jak by reagoval? nijak Úsměv mozna to o neco hure pojede na ten plyn jak na benzin, chce to zkusit Úsměv hlavne o bude vic smrdet Úsměv ja mel katik vykuchanej na svym a4g 2.2 a taky lpg a nic razantniho, je fakt ze to trosku rezonovalo

rezonovalo Velmi šťastný soused ma vectru B 1.8 92kw s ladakem a bez katu a "decentne" to rezonuje... Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:13   Citovat  

SonnyX napsal:
rezonovalo Velmi šťastný soused ma vectru B 1.8 92kw s ladakem a bez katu a "decentne" to rezonuje... Velmi šťastný
ja oddelal na kazde honde co sem mel, krom prvni to sem tomu jeste nerozumel, katik a nikdy se spotreba nezvedla ani jizdni vlastnosti se nezmenili, pouze zvuk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:33   Citovat  

Brnďa napsal:
ja oddelal na kazde honde co sem mel, krom prvni to sem tomu jeste nerozumel, katik a nikdy se spotreba nezvedla ani jizdni vlastnosti se nezmenili, pouze zvuk

to fakt? pac nekde tu bylo myslim psano,ze sice je lepsi zrychleni,ale pruznost jde do wc a to by mi dost vadilo,jelikoz uz tak musim k predjeti podrazovat skoro o tri stupne Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:38   Citovat  

SonnyX napsal:
to fakt? pac nekde tu bylo myslim psano,ze sice je lepsi zrychleni,ale pruznost jde do wc a to by mi dost vadilo,jelikoz uz tak musim k predjeti podrazovat skoro o tri stupne Velmi šťastný
to podrazujes z 5ky na 2ku jo? ses strelec teda Úsměv kdys si vemu ze jedes 90 na 5ku, kopnes dvojku a za 10kmh radis trojku, ma to vyznam?Velmi šťastný ja ted mam na legendov katik pryc a jede to mnohem lepe, je to takovy uvolenenjsi me prijde Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:41   Citovat  

Brnďa napsal:
to podrazujes z 5ky na 2ku jo? ses strelec teda Úsměv kdys si vemu ze jedes 90 na 5ku, kopnes dvojku a za 10kmh radis trojku, ma to vyznam?Velmi šťastný ja ted mam na legendov katik pryc a jede to mnohem lepe, je to takovy uvolenenjsi me prijde Úsměv

no ja vetsinou jezdim po meste tech 70-80...takze kdyz kopnu trojku,tak jsem porad na linych 3500,ale ja potrebuju prekrocit tech 4tis,aby to vubec jelo,takze kdyz dam za tri,uz muze jet proti auto,kdyz dam za dva,tak vystrelim hned do tech 6300 a +- 105kmh davam za 3 Velmi šťastný

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:43   Citovat  

Brnďa napsal:

A smrad jak ze staré škodovky KO

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:45   Citovat  

SonnyX napsal:
no ja vetsinou jezdim po meste tech 70-80...takze kdyz kopnu trojku,tak jsem porad na linych 3500,ale ja potrebuju prekrocit tech 4tis,aby to vubec jelo,takze kdyz dam za tri,uz muze jet proti auto,kdyz dam za dva,tak vystrelim hned do tech 6300 a +- 105kmh davam za 3 Velmi šťastný
No je pravda ze me to s lpg nejelo vubec ten accord, pred klapkou to bylo nejaky zuzeny kvuli tomu ze to poustelo ten plyn, tak sem na to taky musel hodne slapat a podrazovat aby to jelo, ale po demontazi lpg to bylo krasny Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:46   Citovat  

hopit napsal:

smrad bych nejak neresil,to vyresi wunderbahn Velmi šťastný jinak v ostrave ten smrad muzes defakto svezt na cokoliv okolo cesty (chemicky,hute,koksovny...) Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 23:46   Citovat  

hopit napsal:
tak kdys byl kazdej katik co sem mel spatnej, tak to smrdelo porad stejne Úsměv)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 0:07   Citovat  

takze nic vyjma zvuk a smradu (nejspis za mnou) by se zmenit nemelo po vyndani katu?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 0:24   Citovat  

SonnyX napsal:
takze nic vyjma zvuk a smradu (nejspis za mnou) by se zmenit nemelo po vyndani katu?
nemelo Úsměv uvidis Velmi šťastný

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2011 , 13:32   Citovat  

Moc zajímavá diskuze OK . Začal jsem taky zvažovat nějakou alternativu k 100oktanu, kterej se tohle léto určo vyšplhá k 37,-/l. Sice jsem se ITR na LPG hrozně řechtal Velmi šťastný ale dneska se mi to jako špatnej nápad nejeví HaHaaa .
Najezdím cca 8-9t.km za rok, tak to bude asi zbytečný že Úsměv ?

Ale stejně mám pár otázek:
1)Zajímali by mě názory na "LPG vs. vysoké otáčky" při dlouhodobé zátěži(okruhy,okrsky).
-prostě jestli se na LPG dá lítat jako na benzín Velmi šťastný aniž bych autí odrovnal.
2)Podle čeho ladí jednotku pro LPG ? Když bych upravoval motor, tak se musí odladit ECU ale co pak s jednotkou pro LPG ?
3)Rom. nebo kdo zmiňoval nějaký nový systém pro LPG který unás ještě není dostupný. Dá se čekat že blízké době objeví ? Myslím, že to bylo něco jako kapalné vstřikování bo co Úsměv

Díky za opovědi doktoři je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2011 , 1:25   Citovat  

coudu napsal:
Moc zajímavá diskuze OK . Začal jsem taky zvažovat nějakou alternativu k 100oktanu, kterej se tohle léto určo vyšplhá k 37,-/l. Sice jsem se ITR na LPG hrozně řechtal Velmi šťastný ale dneska se mi to jako špatnej nápad nejeví HaHaaa .
Najezdím cca 8-9t.km za rok, tak to bude asi zbytečný že Úsměv ?

Ale stejně mám pár otázek:
1)Zajímali by mě názory na "LPG vs. vysoké otáčky" při dlouhodobé zátěži(okruhy,okrsky).
-prostě jestli se na LPG dá lítat jako na benzín Velmi šťastný aniž bych autí odrovnal.
2)Podle čeho ladí jednotku pro LPG ? Když bych upravoval motor, tak se musí odladit ECU ale co pak s jednotkou pro LPG ?
3)Rom. nebo kdo zmiňoval nějaký nový systém pro LPG který unás ještě není dostupný. Dá se čekat že blízké době objeví ? Myslím, že to bylo něco jako kapalné vstřikování bo co Úsměv

Díky za opovědi doktoři je to dobrý

Vstřikování kapalného LPG lze namontovat běžně Úsměv

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2011 , 17:24   Citovat  

hopit napsal:
Vstřikování kapalného LPG lze namontovat běžně Úsměv

Nj už sem si to našel je to dobrý ale chtěj zato 46 000,- cože cože ? .prý je to citlivější na kvalitu LPG.
A ktěm zbylím otázkám mi něco říct můžete ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2011 , 21:45   Citovat  

Trochu inspirace Nápad je tu! tudy odkaz

FandaH je teď offline  FandaH
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 14:46   Citovat  

hopit napsal:
Trochu inspirace Nápad je tu! tudy odkaz

tak toto mam na civicu, ale takle krásně jako na tom stremu to zapojený bohužel nemám. To mě to odfušovali v T-centru v Robousích a nikomu tu firmu nedoporučuju. :twisted:

Jinak magic je dobrý, ale já sním mám momentálně problém, že se to občas přepíná do benzínu. Někdy to chodí jak s praku snad líp jak na benzín a někdy to škube a přepíná se a to mne vytáčí.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 16:35   Citovat  

FandaH napsal:
tak toto mam na civicu, ale takle krásně jako na tom stremu to zapojený bohužel nemám. To mě to odfušovali v T-centru v Robousích a nikomu tu firmu nedoporučuju. :twisted:

Jinak magic je dobrý, ale já sním mám momentálně problém, že se to občas přepíná do benzínu. Někdy to chodí jak s praku snad líp jak na benzín a někdy to škube a přepíná se a to mne vytáčí.

ja mam teda STAG300 a nad 3000 otacek mi to prepinalo taky do benzinu.Tak mi tam daly vetsi trysky a je to v pohode.Akorat nad 6000 to nekdy prepne na benal,ale rikal mi,ze tam jde zas hodne paliva(lpg).Hold vstrikovani plynu neni tak presne jako u benzinu

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 17:25   Citovat  

David.306 napsal:
ja mam teda STAG300 a nad 3000 otacek mi to prepinalo taky do benzinu.Tak mi tam daly vetsi trysky a je to v pohode.Akorat nad 6000 to nekdy prepne na benal,ale rikal mi,ze tam jde zas hodne paliva(lpg).Hold vstrikovani plynu neni tak presne jako u benzinu

Tak to máš blbě nastavený vstřikování LPG kopíruje benzínový vstřikovače jejich dýlku vstřiku a podle nich vše přepočítává. dále hraje ještě několik veličin role..

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2011 , 19:56   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Tak to máš blbě nastavený vstřikování LPG kopíruje benzínový vstřikovače jejich dýlku vstřiku a podle nich vše přepočítává. dále hraje ještě několik veličin role..

hm,tak to nevim Tak to valím bulvy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď