Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ebay - jak na to!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.2.2011 , 15:18   Citovat  

Redy napsal:
pokud budeš chtít, budeme teď dělat hromadnou objednávku z ameriky, tak se můžeš přidat a poštovný pak podělíme, tak to bude o nějakou tu stovku levnější OK

no tak zalezi na tom, co je to "ted" protoze me to jeste chvilku potrva, nez to objednam, mozna az pristi mesic...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 1:26   Citovat  

chtěl bych si objednat kabely ke svíčkám NGK, ale poštovné je dražší než cena samotných kabelů. Nenajde se někdo, kdo by se přidal, abychom se podělili o poštovné? tudy odkaz přátele
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 11:27   Citovat  

mot napsal:
jak je to s placenim CLA a DPH, kdyz si neco objednam na ebay.de, ale u te dane veci, je ze prodejce neni z nemecka ale z USA, znamena to tedy, ze musim platit clo a dph, stejne jako kdybych to objednal na ebay.com? a da se tomu nejak vyhnout? chci si objednat jen nabu na volant, ale podle toho noveho zakona bych zrejme musel platit ranec za CLO i DPH... Smutný kdyz bych se domluvil s prodejcem aby uvedl ze hodnota baliku je nizsi nez je skutecna cena, tak by to mohlo vyjit ne? u takto maleho balicku by si toho vsimnout nemuseli... to mi hlava nebere

při nákupech v rámci EU clo ani DPH neplatíš Mrk
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:00   Citovat  

sopta napsal:
při nákupech v rámci EU clo ani DPH neplatíš Mrk

ok,, tomu rozumim, ale jde o to, ze ja to sice kuopim na strankach ebay.de cili v ramci EU, ale ten prodejce je z USA a ten balik taky pujde z USA a ne z nemecka, takze jak je to v tom pripade? pokud pouziju vyhledavac na strankach ebay.de tak je cena v EURech, ale jakmile kliknu na danou vec, kterou chci objednat, tak me to presmeruje na stranky ebay.com a cena je v dolarech a nakupuju z USA, takze tady se asi to clo a DPH platit bude v tomto pripade ne?
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:05   Citovat  

mot napsal:
ok,, tomu rozumim, ale jde o to, ze ja to sice kuopim na strankach ebay.de cili v ramci EU, ale ten prodejce je z USA a ten balik taky pujde z USA a ne z nemecka, takze jak je to v tom pripade? pokud pouziju vyhledavac na strankach ebay.de tak je cena v EURech, ale jakmile kliknu na danou vec, kterou chci objednat, tak me to presmeruje na stranky ebay.com a cena je v dolarech a nakupuju z USA, takze tady se asi to clo a DPH platit bude v tomto pripade ne?

samozřejmě pokud se bude nacházet zboží mimo eu tak se na to dph a clo vztahuje,musí se prodejce před koupí ujistit odkud opravdu prodejce je, i když je to na ebay.de nebo ebay.uk OK smůla je že se většinou nejvíc zboží nachází v americe no Úsměv
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:06   Citovat  

Redy napsal:
smůla je že se většinou nejvíc zboží nachází v americe no Úsměv

jj bohuzel je to tak, vetsinou to najde jen USA, jinak diky za objasneni...
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:09   Citovat  

mot napsal:

jasně, samozřejmě nikoho nezajímá, kde si zboží nalezl, důležitý je, odkud ti to kdo posílá. Do konce března je ještě bezcelní limit 190$ (sčítá se vždy cena zboží + cena poštovného), po tomto termínu už jen 30$, takže s objednávkou neotálej. Jinak se dá někdy s obchodníkem domluvit, aby na fakturu či celní průvodku vypsal cenu zboží nižší, dobrej fígl je to podpořit také připsáním "used parts", aby to na celnici brali jako bazar a uznali nízkou cenu Mrk
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:15   Citovat  

sopta napsal:
jasně, samozřejmě nikoho nezajímá, kde si zboží nalezl, důležitý je, odkud ti to kdo posílá. Do konce března je ještě bezcelní limit 190$ (sčítá se vždy cena zboží + cena poštovného), po tomto termínu už jen 30$, takže s objednávkou neotálej. Jinak se dá někdy s obchodníkem domluvit, aby na fakturu či celní průvodku vypsal cenu zboží nižší, dobrej fígl je to podpořit také připsáním "used parts", aby to na celnici brali jako bazar a uznali nízkou cenu Mrk

ok, o tom bezcelnim limitu jsem cetl, a o domluve s prodejcem jsem uz taky slysel, ale ten figl ze je to jako bazarovy zbozi je pro me novej, takze diky za radu Velmi šťastný asi to vyzkousim HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:21   Citovat  

mot napsal:
ok, o tom bezcelnim limitu jsem cetl, a o domluve s prodejcem jsem uz taky slysel, ale ten figl ze je to jako bazarovy zbozi je pro me novej, takze diky za radu Velmi šťastný asi to vyzkousim HaHaaa

vyzkoušeno, ověřeno, funguje to i na fungl nablejskanej set tlumičů a pružin Mrk Velmi šťastný
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:22   Citovat  

sopta napsal:
vyzkoušeno, ověřeno, funguje to i na fungl nablejskanej set tlumičů a pružin Mrk Velmi šťastný

pořádnej výtlem tak jdu hledat ochotnyho prodejce HaHaaa
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:29   Citovat  

jak píše Sopťa, já už dříve uvažoval, že třeba v případě drahých ojnic, vaček atd, kupovaných z USA ty díly jde poslat nějakému známému v USA, který je po rozbalení nafotí, vše zdokumentuje a pak ty nové věci ušpiní, tj. třeba naolejuje (dobrá konzervace) jakožto použité, zabalí jinak než do původní krabice a pošle je k nám za pár korun jakožto použité a nikdo nepozná, že to jsou Toda vačky nebo Carrillo ojnice.. Cool
Jen tedy pokud bych oželel, že nebudu já ten první, kdo bude otevírat origo krabici a uvidí ty klenoty fungl nové zatavené hezky v origo foliích s logem atd. Úsměv

EDIT: Sopťa: takže celníci dělají ze sebe blbce, i když je jasné jak se věci mají HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 12:52   Citovat  

Streetkid napsal:
EDIT: Sopťa: takže celníci dělají ze sebe blbce, i když je jasné jak se věci mají HaHaaa

znáš to...státní zaměstnanec se nikdy nepředře Mrk
   Návrat  
vachicek je teď offline  vachicek
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.2.2011 , 14:08   Citovat  

mot napsal:
pořádnej výtlem tak jdu hledat ochotnyho prodejce HaHaaa

Taky funguje když se na balík napíše gift=dárek Úsměv to píše většina prodejců je to dobrý
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 3.4.2011 , 10:46   Citovat  

trochu obnovím starou diskusi, jak je to teď s clem a dph pro balíky z US? Někde jsem se dočetl že to platí pro balík nad 500usd ale jakou formou se to clo platí? UPS si to přidává k ceně za dopravu nebo se externě posílají platby na paypal či nějaká složenka? díky za postřehy
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 3.4.2011 , 11:01   Citovat  

DPH se plati u baliku nad 22€, clo nad 150€ a i kdyz mas zbozi pod tento limit, tak po tobe muzou chtit zaplatit jakysi celni poplatek, jen tak za nic.
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
Nový příspěvekZaslal: 3.4.2011 , 11:08   Citovat  

DPH platis od 22e , CLO zustalo na 150e

Pres ceskou postu ti procleni vyridi posta (musis poslat plnou moc a samozrejme si za procleni neco uctuje), balik ti procli a zasle ti ho nasledne na dobirku. Samozrejme musis dodat faktury/vypisy z platby. Na tu udavanou cenu co je na baliku, nikdo nebere ohled.

Pres jine prepravce zalezi na podminkach, vetsinou ti to muzou proclit, ale pocitej s poplatkem 200-500czk za procleni. Zapomel jsem dodat ze spravne se plati DPH a CLO z ceny zbozi + prepravy - coz je celkem citelne kdyz napr beres zbozi za 80usd a 250usd das za postu Mr. Green
   Návrat  
cheerion je teď offline  cheerion
eShop manager
Nový příspěvekZaslal: 17.4.2011 , 20:12   Citovat  

Je tu někdo, kdo má větší zkušenosti s PayPalem? Jaké jsou možnosti plateb? Lze mít na PayPalu uložené peníze a pak je někdy poslat třeba na nějaký účet? Děkuji za odpovědi.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 17.4.2011 , 21:23   Citovat  

PayPal ucet je spojeny s uctem v bance, resp. platebni kartou. Pokud se neco zaplati paypalem, automaticky se odectou penize z uctu v bance.
Pokud nekdo posle na paypal ucet penize, zustavaji na paypal uctu, odkud je lze poslat na svuj ucet v bance, se kterym je paypal ucet spojeny, nebo je lze pouzit primo k nejake platbe v ramci paypal.
Ulozit penize z bankovni uctu na paypal ucet lze, ale penize jdou poslat zase jen na nejaky jiny paypal ucet, nebo na svuj bankovni ucet se kterym je spojeny paypal ucet.
Poslat penize z paypal uctu na bezny bankovni ucet nekoho jineho pokud vim nelze.
   Návrat  
cheerion je teď offline  cheerion
eShop manager
Nový příspěvekZaslal: 17.4.2011 , 21:42   Citovat  

silenec napsal:
PayPal ucet je spojeny s uctem v bance, resp. platebni kartou. Pokud se neco zaplati paypalem, automaticky se odectou penize z uctu v bance.
Pokud nekdo posle na paypal ucet penize, zustavaji na paypal uctu, odkud je lze poslat na svuj ucet v bance, se kterym je paypal ucet spojeny, nebo je lze pouzit primo k nejake platbe v ramci paypal.
Ulozit penize z bankovni uctu na paypal ucet lze, ale penize jdou poslat zase jen na nejaky jiny paypal ucet, nebo na svuj bankovni ucet se kterym je spojeny paypal ucet.
Poslat penize z paypal uctu na bezny bankovni ucet nekoho jineho pokud vim nelze.

Díky za odpověď.
Tak teď konkrétně - pokud vytvoříme PayPal účet na jméno Honda-clubu a spojíme ho s účtem H-C u Raiffasen banky, můžou se z jednoho na druhý posílat peníze oba směry, pokud to dobře chápu? Chceme totiž vyjít vstříc Slovákům, jak s placením člen.poplatku, tak za zboží z eshopu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 17.4.2011 , 21:49   Citovat  

Ano, to by nemel byt problem.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.5.2011 , 11:59   Citovat  

Máte někdo zkušenosti se sledováním zásilky? Na portálu US Post to jde ale jak můžu sledovat zásilku tady v čr?
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.5.2011 , 13:19   Citovat  

OsekSpider napsal:
Máte někdo zkušenosti se sledováním zásilky? Na portálu US Post to jde ale jak můžu sledovat zásilku tady v čr?

Konkrétně s čím máš problém? Pakliže máš číslo zásilky / track no., tak jí sleduješ ať putuje kdekoliv po světě...
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.5.2011 , 13:39   Citovat  

sopta napsal:
Konkrétně s čím máš problém? Pakliže máš číslo zásilky / track no., tak jí sleduješ ať putuje kdekoliv po světě...

jasně číslo mám ..LJ859826671US ale sledování zásilek české pošty mi to nebere
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 16.5.2011 , 13:58   Citovat  

OsekSpider napsal:
jasně číslo mám ..LJ859826671US ale sledování zásilek české pošty mi to nebere

jo to je US Post...s tím už jsem se taky setkal...ale v mém případě zásilka nikdy nedorazila a prodejce mi vracel peníze...takže vlastně nemohu říct, zda je problém v tom, že by US Post neuměli sledovat svojí zásilku po ČR nebo je jiný problém to mi hlava nebere
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 16.5.2011 , 19:41   Citovat  

Nejsem si jistej jestli to prave jde na International Letter ..kazdopadne je divny,ze to pise,ze ani neni v evidenci to mi hlava nebere spis bych cekal,ze to napise,ze to bylo poslane z US a tot vse..
   Návrat  
Boďa je teď offline  Boďa
Nový příspěvekZaslal: 11.1.2013 , 21:06   Citovat  

Čau kluci a děvčata,
trošku tu oživím diskusi.
Chtěl bych si koupit stříkací pistoli... na to moje domácí stříkání to nebude muset bejt asi nic extra, ale to co se dá koupit za těch 600 stovek, to mi přijde zase jako vyhozené peníze.
Za příznivou cenu jsem našel něco za hranicema
tudy odkaz - ta druhá, tryska 1.3 + 1.8 a 1mm
tudy odkaz
tudy odkaz
U nás tohle taky nabízí, ale za 7500,- což mi přijde proti 150 dolarům celkem dost.
A teď otázka Úsměv
Jak to sem dostat "co nejlevněji"?
Psal jsek Wheelmanovi, ale neozývá se...
Sám nemám zkušenosti s objednáváním ze zalouže. Na co si dát pozor a tak...

Dokázal by mi někdo pomoci? Co za to se určo domluvíme.

Díky
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 11.1.2013 , 21:13   Citovat  

Zkus se podivat, jestli to nemaj v anglii ( ebay.co.uk ). Z USA si pripocti dopravu, ktera bejva vetsinou draha, jestli to do CZ vubec je ochotnej poslat. Potom vyslednou cenu vynasob 1,21(dph) a potom 1,05(clo). Navic ta doprava je obcas dost zdlouhava ( 3-6 tejdnu ).
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 11.1.2013 , 21:20   Citovat  

já nevím má to cenu ? mrkni po bazarový satě "sata" proti těmhle hračkám je to nebe a dudy.
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
johnyf5 je teď offline  johnyf5
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 12.1.2013 , 14:44   Citovat  

Ahoj, najde se tu někdo ze západních čech nebo z Č. Budějovic kdo by mi byl ochotný pomoct objednat tohle? tudy odkaz
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 12.1.2013 , 15:13   Citovat  

johnyf5 napsal:
Ahoj, najde se tu někdo ze západních čech nebo z Č. Budějovic kdo by mi byl ochotný pomoct objednat tohle? tudy odkaz

A proč musí být zrovna z "tama"? Já Ti to klidně objednám i ze středních čech... na Tvojí adresu...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ebay - jak na to!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina