Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna rozvodů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 7
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 19:44   Citovat  

wassil napsal:
Čau chlapi

Můžete mi prosím vás říct jak jste povolili šroub na řemenici klikového hřídele ? Zlomil jsem na tom dva trháky (jeden wurth) a ani ho.no. Nepovolil a nepovolil. Nastříkal jsem na to snad 0,25 l WD40 a dalších uvolňovačů, zkoušel jsem nahřát a nic. Fakt už jsem s rozumem a silami v koncích. to mi hlava nebere

tlačítko hledat OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 20:52   Citovat  

wassil napsal:
Čau chlapi

Můžete mi prosím vás říct jak jste povolili šroub na řemenici klikového hřídele ? Zlomil jsem na tom dva trháky (jeden wurth) a ani ho.no. Nepovolil a nepovolil. Nastříkal jsem na to snad 0,25 l WD40 a dalších uvolňovačů, zkoušel jsem nahřát a nic. Fakt už jsem s rozumem a silami v koncích. to mi hlava nebere

wd čko ti nepomůže a s tim nahříváním pozor Chápeš! Chápeš! Chápeš! jinak návod nějakej jsem psal na crx foru kopíruju sem OK

Takže ehmmm když budete dělat třeba rozvody a pujdete sundávat řemenici na klikovce tak klíče a golu můžete rovnou odložit Na povolení si můžete udělat jednoduchý téčko z pořádnejch trubek a na konec přivařit ořech(doporučuju tonu, šitky praskaj) téčko z trubek mám tak dlouhý abych trubkou ve dvouch lidech točil vedle auta a né v podběhu kde se není jak opřít řemenici nezajišťuju proti otočení žádnejma šroubama strčenejma v dírách nebo podobně protože je to litina a ráda praská, radši řeknu ségře která zařadí pětku a stojí pořádně na brzdě tim se motor netočí a jde to povolit(na to je potřeba dobrá spojka, když nejní prokluzuje to ).pomůže i při povolování když se klepne kladívkem na kříž tak aby se rána přenesla na šroub a on odskočí a je vyhráno

jestli někdo něco nechápe zeptejte se(neumim vysvětlovat) tobě wédéčko nepomůže je zasedlej a utaženej závit na kterej se to nedostane kouř

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
wassil je teď offline  wassil
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 7:50   Citovat  

to Pepa5446 : Dík moc za radu, zkusím. Už předtím jsem si vyrobil šestihran na zajištění řemenice abych nemrvil setrvák a pro případ že by proklouzla spojka. Abych pravdu řekl čekal jsem že se spíš rozpadne ten šestihranný přípravek domácí výroby než kvalitní gola (Stanley ořech a wurth trhák) Holt domácí výroba je domácí výroba Velmi šťastný
Přes týden koupím kovaný ořech Tonu a nakoupím trubky a doufám že to odervu. Jen tak mimochodem stalo se už někomu že by urval šroub ? Auto mám teprv 3 měsíce a když jsem sundal horní kryt rozvodového řemene tak řemen je ještě originál. Což znamená že podle tachometru má nahrkáno za 9 let 135 000 (opakuji podle tachometru nevímkolik ve skutečnosti)

to Posero : Je lepší umět dobře poradit než hloupě kecat. KO Nemyslím že bych toto forum zamořoval SPAMem , na to jsou zde jiní experti , jen jsem se zeptal a čekal odpověď.
A neboj tlačítko hledat jsem použil

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 12:53   Citovat  

Proti prasknutí ořechu je dobrý ho vložit do kousku trubky a zavařit. Pak už nepraskne. Mrk
A místo trháku bych ten ořech v trubce navařil na 2 metrovej kus jeklu nebo trubky.
Chválím za jištění řemenice. Tak se to má správně dělat a ne zbytečně huntovat spojku, převodovku, poloosy,....
Vždyť ta řemenice v sobě nemá ten šestihran nebo díry pro srandu.
Šroub se asi ještě nikomu urvat nepodařilo. Ten bude sakra pevnej když se normálně používá znova a znova.

Jestli tam máš ten rozvoďák 9 let, tak je jedno kolik má najeto a už měl být dávno vyměněný. Má se měnit po 100 000 Km nebo po 4 letech. To je jeho bezpečná životnost.

Tak držím palce při povolování a pak se pochlub. je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 13:28   Citovat  

Petr 78 napsal:
Má se měnit po 100 000 Km nebo po 4 letech. To je jeho bezpečná životnost.

cože cože ?

truest je teď offline  truest
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2009 , 8:41   Citovat  

zdravim, sou tu ruzny nazory, chtel sem se zeptat, mam auto 12let stary ale najeto 78 000km, je tam puvodni rozvodak, auto bylo toceno max. 3500ot, myslite ze bych uz ho mel vymenit nebo jeste vydrzi do 100 000km? dik za odpoved

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2009 , 10:30   Citovat  

výměna, moc starý...
měl jsem tu auto co mělo najeto poctivých 65.000km, r.v. 2000 a ruplo to . Potkan jak vidle Velmi šťastný. 16 ventilů v háji...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2009 , 12:48   Citovat  

Tak se mi tedy povedlo povolit ten šroub na řemenici klikovky. Jen jsem nečekal že 1/2 " gola to prostě nedá. Musel jsem koupit 3/4 " ořechy první kovaný jenže byl moc velký a nevlezl se mi do šestihranu a přes spojku to proklouzlo. Tak jsem koupil další zesílený ořech 3/4 " a tím to s použitím velkého kladiva a hrubého zacházení nakonec povolilo. Jen by mne zajímalo jak to ti malí japončíci dotahují. To jich sedí na 3 m trubce snad deset. Dík moc za rady.

Přikládám fotky jaké nářadí se má používat a jaké NE.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2009 , 18:40   Citovat  

Tak jsem to zvládl. Vyměněno. Akorát by mne zajímalo zda někdo z vás kteří si nechali měnit rozvody v servisu Honda dostali nové řemeny zn. Honda. Vím že se tady někde řešilo že v servisech dávají při výměně Mitsuboshi ale na kladkách byly staré rysky od fixu takže někdo do rozvodů vrtal (předpokládám že měnil) a to hovado tam nedalo 6 mm šroub který drží napínací kladku váčkového řemene. Prostě jsem na to hleděl jak puk. Přitom obtisk od šroubu na ní byl. Šroub mi nikde ze spodního krytu nevypadl takže nehrozí že by se povolil sám a vypadl. Když si pomyslím že tam kladka držela jen na napínací pružince tak mně mrazí v zádech že jsem s tím najel 8000 Km. Smutný

Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2009 , 18:53   Citovat  

wassil napsal:
Tak se mi tedy povedlo povolit ten šroub na řemenici klikovky. Jen jsem nečekal že 1/2 " gola to prostě nedá. Musel jsem koupit 3/4 " ořechy první kovaný jenže byl moc velký a nevlezl se mi do šestihranu a přes spojku to proklouzlo. Tak jsem koupil další zesílený ořech 3/4 " a tím to s použitím velkého kladiva a hrubého zacházení nakonec povolilo. Jen by mne zajímalo jak to ti malí japončíci dotahují. To jich sedí na 3 m trubce snad deset. Dík moc za rady.

Přikládám fotky jaké nářadí se má používat a jaké NE.

Muj trhak a orech dopadli upe stejne.. Bueee Nakonec jsem to vzdal a nechal vymenu na servisu Se stydím Ani za boha to neslo povolit... Ble

wassil napsal:
....někdo do rozvodů vrtal (předpokládám že měnil) a to hovado tam nedalo 6 mm šroub který drží napínací kladku váčkového řemene. Prostě jsem na to hleděl jak puk. Přitom obtisk od šroubu na ní byl. Šroub mi nikde ze spodního krytu nevypadl takže nehrozí že by se povolil sám a vypadl. Když si pomyslím že tam kladka držela jen na napínací pružince tak mně mrazí v zádech že jsem s tím najel 8000 Km. Smutný

Jo, to je presne duvod, proc by se vymeny mely delat hned po koupi auta... Mrk Pokud teda nemas auto od nekoho, komu veris a vis, ze to neni jelito...

tonik.milovnik je teď offline  tonik.milovnik
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2009 , 11:01   Citovat  

ahoj možná je to trošku offtopic, ale chci se zeptat, kdy by se měla seřizovat vůle ventilů?

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2009 , 15:35   Citovat  

tak já si koupil na crx řemen origo Honda a kladku skf..vodní pumpa se sčekovala a nechala Se stydím původní majitel sice říkal,že bylo vše měněno,ale věřte tomu..jinak na svym zkracuju většinou u všeho intervaly výměny,mám moc těžký nohy HaHaaa
pružinka na kladce původní..řemenici jsem nechtěl rvát přes kliku a převodovku,takže přípravek na řemenici,2 metrová tyč na 1/2 tonu a bez problémů. OK
všechno se postavilo na rysky (žádný počítání zubů),vačky se na ryskách zaaretovaly,nandal se rozvoďák a pak sem napnul otočením řemenice proti směru hodinek tak,aby se rozvodový kola posunuly o 3 zuby vůči sobě (na místě kde jsou rysky),pak jenom dotáhl šroub na kladce a pohoda Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 6:12   Citovat  

trochu oživíme Úsměv

pár dní zpátky sem kontroloval a dopínal rozvoďák..v závislosti na tom začalo něco kolem rozvodů
v určitym spektru otáček po zahřátí švitořit to mi hlava nebere
přemýšlim po čem jít..skoro 40 tis. po výměně i s kladkou,jediný co se neměnilo je pumpa..
jít po ní, po kladce, po všem?

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 8:02   Citovat  

Zdravím, je to docela dost možné, že to dělá ta pumpa.... Teda pokud jen nešolíchá řemen na alternátor a další příslušenství.... nejdříve bych zkusil tento řemen demontovat a nastartovat....pokud by se nic neměnilo na zvuku, šel bych po rozvodech....taky záleží jestli tam jsou kvalitní ty kladky i řemen....dále to může být např. přepnuté nebo naopak uvolněné... Úsměv může se taky stát, že jakmile to dopneš, tak to prostě třeba ložisko ve vodní pumpě nemusí vydržet.....

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 9:30   Citovat  

RASTA napsal:
trochu oživíme Úsměv

pár dní zpátky sem kontroloval a dopínal rozvoďák..v závislosti na tom začalo něco kolem rozvodů
v určitym spektru otáček po zahřátí švitořit to mi hlava nebere
přemýšlim po čem jít..skoro 40 tis. po výměně i s kladkou,jediný co se neměnilo je pumpa..
jít po ní, po kladce, po všem?

nepřepnul jsi rozvodák? obecne co jsem delal starší Háčka tak se rozvody nechávali volnejší - resp napínali se jen silou pružinky, nedorvávali se jako třeba na magde navíc ješte pákou Úsměv

jak jsou napnuté tak ve vyšších otáčkách tak trosku hučí..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 12:46  Naposledy upravil RASTA dne 12.3.2011 , 20:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Boracco napsal:
Zdravím, je to docela dost možné, že to dělá ta pumpa.... Teda pokud jen nešolíchá řemen na alternátor a další příslušenství.... nejdříve bych zkusil tento řemen demontovat a nastartovat....pokud by se nic neměnilo na zvuku, šel bych po rozvodech....taky záleží jestli tam jsou kvalitní ty kladky i řemen....dále to může být např. přepnuté nebo naopak uvolněné... Úsměv může se taky stát, že jakmile to dopneš, tak to prostě třeba ložisko ve vodní pumpě nemusí vydržet.....

řemen altíku byla první věc, kterou sem sundal Velmi šťastný
to ložisko mě napadlo jestli to tak nemůže být, předtim byl rozv.docela volnej
jinak rozv.origo honda a kladka skf,pumpa po původnim trízniteli auta

Idaho napsal:
nepřepnul jsi rozvodák? obecne co jsem delal starší Háčka tak se rozvody nechávali volnejší - resp napínali se jen silou pružinky, nedorvávali se jako třeba na magde navíc ješte pákou Úsměv

jak jsou napnuté tak ve vyšších otáčkách tak trosku hučí..

znám ten zvuk,když se přetáhne..dotáhl sem ho klasicky,to co dá pružina
dělá to nejvíc kolem 1800 ot je to podobný zvuku,když nám při startování u dodavky chvilku visel starter

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 18:45   Citovat  

Tak to vidím na tu pumpu...pokud motor měl nějaký tríznitel (vysoké otáčky,apod..) tak bych šel určitě po pumpě..... vím jaký zvuk myslíš Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 20:07   Citovat  

tak já to taky zrovna nešetřim Velmi šťastný těch 40tis.co sem s tim najezdil jsou v plnym spektru otáček.. Se stydím
ale vždy to mám zahřátý a když jedu město tak to nepodtáčim..původnímu majiteli tyto dvě a spousty jiných věcí nic neříkali naštvanej
každopádně jí po víkendu asi vyměnim..nebudu čekat na to až se kousne nebo něco podobýho..
doufám,že to bude zásah do černýho Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 20:57   Citovat  

vyšší otáčky znamenají i vyšší zatížení všech namáhaných ložisek a tudíž rychlejší opotřebení.......popř.dalších součástí........já taky své Hondy nešetřím (jednou to jsou otáčkové motory, tak nechť se točí) ale v rámci nějaké rozumné meze Velmi šťastný vodní pumpa se nějak nerozletí pokud se uvnitř nerozsypou lopatky, ale to se stane opravdu vyjímečně.....hlavně může začít nepříjemně pískat a také může přes ní spodem, přes odvodňovací otvor utíkat voda...to je tak vše Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:01   Citovat  

tonik.milovnik napsal:
ahoj možná je to trošku offtopic, ale chci se zeptat, kdy by se měla seřizovat vůle ventilů?

Záleží co máš za vůz..... u starších seřizujeme co 20 000km

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 21:06   Citovat  

Boracco napsal:
vyšší otáčky znamenají i vyšší zatížení všech namáhaných ložisek a tudíž rychlejší opotřebení.......popř.dalších součástí........já taky své Hondy nešetřím (jednou to jsou otáčkové motory, tak nechť se točí) ale v rámci nějaké rozumné meze Velmi šťastný vodní pumpa se nějak nerozletí pokud se uvnitř nerozsypou lopatky, ale to se stane opravdu vyjímečně.....hlavně může začít nepříjemně pískat a také může přes ní spodem, přes odvodňovací otvor utíkat voda...to je tak vše Úsměv

taky už po druhý budu měnit ložiska v altíku HaHaaa
teďka pozoruju jednu věc a to,že mi mizí voda z expan.
aby to s tim fakt nebylo spojený,zatim nikde ztrátu vody nepociťuji ani nevidim

EDIT:já dělám vůle na ventilech co výměnu oleje max ob

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2011 , 14:26  Naposledy upravil RASTA dne 6.5.2011 , 19:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak rozuzlení Úsměv
vodní pumpa byla ok,ale stejně sem jí vyměnil (měl sem jí koupenou)
a byla špatná napínací kladka - otázka je proč vydržela jen 40tis.?
když sem měl motor na GO jedna osoba,která tam makala (a už nemaká pochopitelně)
vyměnila mojí kladku skf za jinou jetou, naštvanej to snad ne
takže sem rovnou dal i rozvoďák a mám zase na chvilku klid od celých rozvodů OK

vyměnil sem i chladič,který tekl,ale když doleju expan.na max tak po jízdě je necely centimetr pod
je možný je ta voda někde v oběhu a pak se "vrátí"? Velmi šťastný

EDIT:voda vyřešena novým víčkem

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2011 , 9:58   Citovat  

Ozivim tema, na zacatku bylo zmineno jake nahradni dily prorizovat. Mam naplanovanou vymenu rozvodu na aktualnich 120tkm a zaroven dilema jestli udelat i vodni pumpu (o tom se te debatovalo vasnive a stejne to nakonec dopadne tak jak se rozhodnu ja), ale hlavne me zajima, kdyz serozhodnu pro preventivni vymenu, tak co doporucite za druhovyrobce? V bezne prodejni siti je k sehnani vsechno mozne od Starline, pres GRAF, FEBI, JC Auto,.....Nipparts po SKF. Cenovy rozptyl je od 1000,- do 3500,-. Rad bych pripadne zvolil nejakou stredni cestu v podobe FEBI/Nipparts (2000,-/2200,- pred slevou HC v Autokelly) ale nevim jak moc dobra cesta je to kvalitativne.

Bartek je teď offline  Bartek
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2011 , 16:50   Citovat  

Ahoj Co jsem se bavil z mechošem tak mi tvrdil že SKF je asi to nejkvalitnější z druhovyroby. Na TF ale je nějaky borec co je nabízí levněji než AK. Tak ho zkus kontaktovat SKF

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2011 , 19:31   Citovat  

DrSlimm napsal:
Ozivim tema, na zacatku bylo zmineno jake nahradni dily prorizovat. Mam naplanovanou vymenu rozvodu na aktualnich 120tkm a zaroven dilema jestli udelat i vodni pumpu (o tom se te debatovalo vasnive a stejne to nakonec dopadne tak jak se rozhodnu ja), ale hlavne me zajima, kdyz serozhodnu pro preventivni vymenu, tak co doporucite za druhovyrobce? V bezne prodejni siti je k sehnani vsechno mozne od Starline, pres GRAF, FEBI, JC Auto,.....Nipparts po SKF. Cenovy rozptyl je od 1000,- do 3500,-. Rad bych pripadne zvolil nejakou stredni cestu v podobe FEBI/Nipparts (2000,-/2200,- pred slevou HC v Autokelly) ale nevim jak moc dobra cesta je to kvalitativne.

hod mi typ a model auta do SZ juknu ti na Japonské díly - Mitsuboshi/GMB..

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 16:31   Citovat  

Nějakou dobu mi jde divný zvuk z motoru,připadá mi to jak od rozvodu. Dnes jsem dal pryč horní kryt rozvodu,nastartoval a zdá se mi že řemen nějak moc plandá. I z vnějšku řemenu jsou ty čísla smazané jak když se otírá o kryt. Můžou ty divné nepravidelné zvuky být toto? Jinak jsem zkoušel že bych ho napnul a je tam špatný přístup,to snad musí motor ven z auta...

murena11 je teď offline  murena11
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 6:54   Citovat  

Dovolím si oživit téma: Jsem právě po výměně rozvodů a při vyšších otáčkách (cca od 2500) je slyšet mírně vyšší hučení než před výměnou. Zajímá mě, zda z vašich zkušeností můžete říct, že je to normální a stačí počkat x km, nebo zda je to třeba příliš utáhnutý rozvoďák (nebo něco jiného) a je třeba s tím zajet zpět k mechanikovi. Dík!

Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 9:32   Citovat  

Hmm, koukam ze o vymene rozvodu sem psal 2.8.2009, mel bych mrknout na remen to mi hlava nebere Jeste ze to forum mame, luxusni kalendar oprav a uprav Velmi šťastný

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 10:44   Citovat  

murena11 napsal:
Dovolím si oživit téma: Jsem právě po výměně rozvodů a při vyšších otáčkách (cca od 2500) je slyšet mírně vyšší hučení než před výměnou. Zajímá mě, zda z vašich zkušeností můžete říct, že je to normální a stačí počkat x km, nebo zda je to třeba příliš utáhnutý rozvoďák (nebo něco jiného) a je třeba s tím zajet zpět k mechanikovi. Dík!

Když je moc utažený rozvodák, tak většinou hučí na volnoběh, ale muže to být řemenem samotným (co jsi dával za značku?), každopádně bych pro jistotu zkounul zda je vše OK. Pokud ano tak jezdit a sledovat zda se bude zhoršovat či naopak.

murena11 je teď offline  murena11
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 13:47   Citovat  

reznicek9 napsal:
co jsi dával za značku?

Značku SKF. Rozumím tomu dobře, že zvýšené hučení tedy ale není úplně standardní věc po výměně rozvodů?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna rozvodů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina